Ook het jaar 2014 begon met een knal. Niet alleen van het vuurwerk, maar ook door een aanslag op een woning. Voor de meesten begon het jaar met Champagne, felicitatie en vuurwerk. Dit is het Zoetermeer actief jaaroverzicht 2014 deel één van vier. 

De links in dit jaaroverzicht verwijzen naar het artikel, waar vaak extra foto's, informatie en filmpjes te zien zijn.

logo-vierkant klein

 kwartaal1

Januari:

 Aptroot2

Bewoners van het Magnoliapark werden op nieuwjaarsochtend rond 05.00 uur opgeschrikt door zwaar vuurwerk dat bij hun woningen ontplofte. Deze vuurwerkbom liet alle ruiten sneuvelen en ontzette de voordeur. Zes andere huizen liepen schade op. Op 3 januari reageerde Charlie Aptroot: “Ik moet er niet aan denken wat er allemaal met dat rondvliegend glas had kunnen gebeuren. Dit is onacceptabel.” 

Op woensdag 8 januari werden twee Zoetermeerders, een 33-jarige man en diens 30-jarige vriendin aangehouden. Het zou gaan om bekenden van de slachtoffers.

Tijdens de jaarwisseling werden 16 personen gearresteerd, de helft minder dan het jaar ervoor. Er waren die nacht rond de 100 incidenten. Voor de hulpdiensten een drukke nacht.

Voor de laatste maal als Wethouder Edo Haan gaf het startsein voor de 6e Zoetermeerse Nieuwjaarsduik

Dit jaar geen striemende kou voor de grote groep deelnemers. Zie de foto's Nieuwjaarsduik

Burgemeester Aptroot zei op 7 januari dat de ijsbaan naar Zoetermeer ging komen, maar dat ze dat in Almere nog niet door hadden. Snowboardster Michelle Dekker sleepte haar Olympische ticket in de wacht en de geluidsnormen langs de RandstadRail in Oosterheem bleken na meting te hoog.

 20140102-8935

Voor ruim 600 kinderen was het op en top genieten bij de wintereditie van Speelmeer. Onder de titel 'Speelmeer ijskoud de beste,' organiseerde Stichting MOOI in samenwerking met de gemeente Zoetermeer een kinderspeelfeest van formaat.

zie onze foto reportage: Ijskoud de beste.

 

 

Februari: 

Deze maand leek in het teken te staan van de mogelijke sluiting van afdelingen van het LangeLand ziekenhuis uiteindelijk bleek 'de patiënt' niet stervende, maar aan het einde van 2014 is deze nog steeds niet buiten levensgevaar.

 le-centrum-acute-zorg

Op 5 februari brengt Wethouder Edo Haan naar buiten dat er mogelijk afdelingen van het LangeLand ziekenhuis moeten sluiten. Hij is hier erg boos over. Niet lang daarna komen er protesten van alle kanten.

De Raad noemt de plannen voor sluiting: "absurd"

Spontaan beginnen Zoetermeerders aan protest Facebookpagina's 

Betreffende zorgverzekeraars houden zich opvallend stil.

 

Een jongen van 14 weet een inbraak te voorkomen:

De 14-jarige jongen was thuis toen hij rond 16.30 uur iemand hoorde aanbellen. Hij zag een man voor de deur staan, maar besloot niet open te doen. Rond 17.00 uur hoorde hij geluid vanaf de achterzijde van de woning en zag hij dezelfde man bij het slot staan rommelen. Hij is vervolgens via de voorzijde van de woning naar de buurvrouw gerend om haar te waarschuwen. In de tussentijd zag hij een tweede verdachte op de uitkijk staan. De twee verdachten gingen er bij het zien van de jongen vandoor.

 

In het Silverdome werden de Wintergames gehouden, een opmaat naar de komende Olympische spelen van 2014 in Sochi. Drie Zoetermeerse shorttackers plaatste zich voor dé Spelen.

Het topteam van korfbalvereniging Meervogels wordt landskampioen en pakt de promotie naar de

'overgangsklasse.' De thuiswedstrijd in De Veur was de kers op de taart voor hun mooie zaalseizoen 2013/14.

DSC 0264-X3

 

Afsluiting VLE-17  Voorlezers en gezinnen hebben gedurende 20 weken met veel inzet meegedaan aan de VoorleesExpress. Wethouder Mariëtte van Leeuwen heeft de voorleesdiploma’s uitgereikt aan de kinderen in het bijzijn van hun voorlezers en ouders. De VoorLeesExpress in Zoetermeer wordt financieel mogelijk gemaakt voor Fonds 1818, het Oranje Fonds en de gemeente Zoetermeer en uitgevoerd door de stichting Piëzo.

 

Maart:

Zoetermeer en de rest van Nederland staat compleet in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen. De politieke berichten vliegen de burger om de oren en even lijkt er geen ander nieuws te zijn.

 Op 7 maart is er een lijsttrekkersdebat en een week later duiden makelaarsborden de stemlokalen aan.

 Foto: D66 is de grote winnaar. Robin Paalvast kon meteen aan de slag.

20140319-12508

Ondanks de verkiezingen gaat het nieuws gewoon door. Zo komt er een einde aan het lange traject van de verkoop van het zwembad. Is er brand in de horeca gelegenheid El Sultana en worden de Zoetermeerse Olympiërs gehuldigd.

Na de wedstrijd tussen Real Zoetermeer en Wippolder (Delft) ontstond er tumult op het veld aan de Buytenparklaan. Meteen na het laatste fluitsignaal  zou de grensrechter, een 58-jarige Delftenaar, zijn mishandeld. De thuisploeg, Real, had net de wedstrijd gewonnen met 3-2 toen de grensrechter een harde duw kreeg. Hierdoor kwam hij ten val en werd herhaaldelijk tegen het hoofd geschopt. Een 46-jarige Zoetermeerder is hiervoor aangehouden.

 

20140321-12546

 

foto links:Yara, burgemeester Aptroot, Freek wethouder van Leeuwen en Sanne bij de huldiging Olympiërs op het Stadhuis

 

foto rechts: Freek van der Wart is wereldkampioen shorttrack.

IMG 0711 

De waterpolodames van SG WZC leggen beslag op de 4e plaats. De mannen reikten naar een hogere klassering.

Bij het behalen van de titel, kon coach Cees Loendersloot alleen maar trots zijn op het team en het resultaat: "Geweldig voor deze groep dat we met heel veel inzet en echt als een team deze titel pakken. En niet vergeten, we zijn van heel ver gekomen. Deze groep is al bijna vijf jaar bij elkaar en nu pakken we na de Districtsbeker, een kampioenschap en twee promoties nu opnieuw de titel en promoveren we naar de 2e klas. "  Heren 1 SG WZC Kampioen 2014

 

In dit kwartaal is Zoetermeer actief gestart met het nieuwe item 'Wellness' een overzicht van alle kappers, beauty salons, massage studio's en vele andere. Ter promotie van dit overzicht is er het hele jaar, wekelijks een Wellness tip verschenen. Een korte tip die lekker weg leest!

 

Zoetermeer Actief is meer dan alleen een nieuwssite. U vindt ons ook op:

* Facebook Zoetermeer actief

* Twitter

* LinkedIn

* You tube

* Facebook Humans of Zoetermeer

De redactie van Zoetermeer Actief dankt al haar medewerkers, samenwerkingspartners, sponsors & adverteerders en alle overige betrokkenen voor het in beeld brengen van het nieuws uit Zoetermeer dit jaar.

Jouw Stad, Jouw Nieuws

 

Lees ook:

Zoetermeer jaaroverzicht deel 2 (2e kwartaal 2014)

Zoetermeer jaaroverzicht 2013

Fotocollage: André Bijkerk

 

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-