Heren 1 SG WZC Kampioen 2014

Heren 1 SG WZC Kampioen

Waterpolo - Even dreigde een (loos) brandalarm in het gloednieuwe Koning Willem-Alexander Sportcentrum in Hoofddorp de kampioenswedstrijd van SG WZC 1 tegen ZPCH 1 in het water te doen vallen en stond iedereen te klappertanden op de parkeerplaats, maar uiteindelijk kon de wedstrijd met een vertraging van drie kwartier toch starten.

De thuisploeg kon lang in het spoor blijven van de titelkandidaat, getuige de periodestanden: 1-2, 1-2, 2-2 en 1-4, zodat de eindstand bepaald werd op 5-10. De in groten getale meegereisde Zoetermeerse aanhang steunde hun herenteam de gehele wedstrijd enthousiast met vlaggen, spandoeken, oranje laarzen en oranje bretels, met gejuich bij doelpunten, het aftellen van de laatste 10 seconden en toejuichingen na het laatste fluitsignaal!

Vervolgens ging volgens goede traditie de coach te water, hij bedankte het team en de supporters en konden de in grote getale aangerukte flessen champagne ontkurkt worden en kon het feest beginnen.

Toen het feestgedruis en de bubbels een beetje ingedaald waren en de haartjes weer fris, kon coach Cees Loendersloot alleen maar trots zijn op het team en het resultaat: "Geweldig voor deze groep dat we met heel veel inzet en echt als een team deze titel pakken, want die komt echt niet zomaar uit de lucht vallen. En niet vergeten, we zijn van heel ver gekomen. Deze groep is al bijna vijf jaar bij elkaar en nu pakken we na de Districtsbeker, een kampioenschap en twee promoties nu opnieuw de titel en promoveren we naar de 2e klas. Ongekend eigenlijk als je er over nadenkt, maar dat doen we niet vaak, als team kijken we vooruit en dat heeft ons gebracht waar we nu staan, in de 2e klas. Een nieuwe uitdaging, nieuwe kansen, nieuwe ontwikkelingen, die we graag aangaan. Maar eerst gaan we het seizoen goed afsluiten, want ook de laatste drie wedstrijden willen we winnen, omdat we altijd willen winnen. Nu naar Zoetermeer, in het clubhuis wacht ongetwijfeld nog een feestje..."

Doelpunten: Jermaine Gras 3x, Casper Kreffer en Robin Grunefeld beiden 2x, Laurence van Drongelen, Ivo Verlinden en Jelmer Kooij ieder 1x.

Wie de kampioenen wil toejuichen komende week, dat kan:

Zaterdag 29 maart speelt SG WZC 1 in De Veur tegen Sassenheim 1, de bal gaat om 19.30 uur te water.

Fotograaf: Olaf Otten

-advertenties-

-goede doel-