• De Passie van Bregje de Kort

  Schermafbeelding 2021 04 15 om 16.30.01In onze serie ‘De Passie van …’ Brengen wij bijzondere verzamelingen, hobby’s of levenswijze van Zoetermeerders in beeld. Ditmaal de passie van: Bregje de Kort, die stenen beschildert en deze achterlaat in heel Nederland voor een gelukkige vinder.

 • Jubileum 10 jaar Taptoe

  20210504 24024Bij Dodenherdenking hoort onlosmakelijk de Taptoe, het trompetsignaal dat de 2 minuten stilte aankondigt. Dit is een solo op trompet, voor blazers met sterke zenuwen, je staat immers in het middelpunt van ieders aandacht. Arjen van Putten verzorgt dit moment al 10 jaar in Zoetermeer. 

 • De passie van Rianne Veeninga

  7B83AF9D 09A3 4897 B21C ED1FF85BCCEDIn onze serie ‘De Passie van …’ Brengen wij bijzondere verzamelingen, hobby’s of levenswijze van Zoetermeerders in beeld. Ditmaal de passie van Rianne Veeninga. Zij bouwt met lego prachtige creaties, inmiddels al vijf vitrines vol. Daarnaast zet ze lego op een grappige manier neer voor haar lens.

 • De passie van Frank Faber

  01 Radiocollectie 2021 00000642In onze serie 'de Passie' brengen wij bijzondere verzamelingen, hobby’s of levenswijze van Zoetermeerders in beeld. In dit deel komt de verzamelpassie van Frank Faber in beeld.

 • De passie van Elise Faber

  Untitled Project 00003739In onze serie “de Passie” brengen wij bijzondere verzamelingen, hobby’s of levenswijze van Zoetermeerders in beeld. In dit deel komt de verzamelpassie van Elise Faber in beeld.

 • Vrijwilligersinterview met Pieter en Lieneke

  Schermafbeelding 2021 04 12 om 21.24.27 copyZoetermeer heeft in de gemeente veel vrijwilligers die zich inzetten voor verschillende instanties. Variërend van een paar uurtjes per week tot meerdere dagen per week. Deze week vertellen Pieter Dijkstra en Lieneke de Ruiter, vrijwilligers bij UVV Zoetermeer, over het vrijwilligerswerk en wat het precies inhoudt.

 • Vrijwilligers-interview: Mildred Nahar

  mildred aangepaste fotoZoetermeer heeft in de gemeente veel vrijwilligers die zich inzetten voor verschillende instanties. Variërend van een paar uurtjes per week tot meerdere dagen per week. Deze week vertelt Mildred Nahar, vrijwilliger bij Gilde SamenSpraak, over haar werk en wat het precies inhoudt.

 • Vrijwilligers-interview: Jannie van Maldegem

  Jannie van MaldegemZoetermeer heeft in de gemeente veel vrijwilligers die zich inzetten voor verschillende instanties. Variërend van een paar uurtjes per week tot meerdere dagen per week. Deze week vertelt Jannie van Maldegem, vrijwilliger bij de Zoete aarde, over haar werk en wat het precies inhoudt.

 • Op campagne met lijstduwer Ter Laak

  foto op kantoor ingeborg Zoetermeerse wethouder Ingeborg ter Laak staat als lijstduwer op de lijst van het CDA voor de landelijke verkiezingen. Hoe is het om campagne te voeren in coronatijd?

 • Vrijwilliger in beeld: Sacha van Vlaardingen

  Schermafbeelding 2021 02 24 om 14.36.37Zoetermeer heeft in de gemeente veel vrijwilligers die zich inzetten voor verschillende instanties. Variërend van een paar uurtjes per week tot meerdere dagen per week. Deze week vertelt Sacha van Vlaardingen, vrijwilliger Zoetermeer Actief, over zijn werk en wat het precies inhoudt.

 • Guitarmate draagt stokje over

  Schermafbeelding 2021 03 09 om 15.30.03Johan Nuhn, eigenaar van muziekschool Guitarmate in Oosterheem, geeft vanaf 1 april het stokje over aan een nieuwe eigenaresse. Johan wordt dit jaar 65 jaar, tijd om van zijn pensioen te gaan genieten. Hij en zijn vrouw gaan verhuizen van Zoetermeer naar Overijssel.

 • Vrijwilliger in beeld: Egberdina Tabernal

  egberdina met theeZoetermeer heeft in de gemeente veel vrijwilligers die zich inzetten voor verschillende instanties. Variërend van een paar uurtjes per week tot meerdere dagen per week. Deze week vertelt Egberdina Tabernal, vrijwilliger bij de Hof van Seghwaert, over haar werk en wat het precies inhoudt.

 • Iedere maandag met plezier aan het werk

  corrieIn het LangeLand Ziekenhuis werken tientallen vrijwilligers in ondersteunende taken. Corrie Ribbens (76 jaar) is één van hen en doet dit vrijwilligerswerk al jaren met veel plezier. Zo lang het haar gegeven is om dit te blijven doen, zal zij dan ook iedere maandag aanwezig zijn in het LangeLand.

 • Vrijwilligers maken echt groot verschil

  lidyVrijwilligers helpen bij het LangeLand Ziekenhuis en ondersteunen de verpleging en artsen. “Als vrijwilliger kan je hier echt een verschil maken”, vertelt Lidy Pronk, coördinator vrijwilligers, “Voor de patiënten, maar ook voor de medewerkers in het ziekenhuis.”

 • 'Kerstwensen moeten door gaan!'

  20201212 21853Tineke van der Goot werd dit jaar meteen in het diepe gegooid als nieuwe voorzitter van de Stichting Samen Vieren Wij Kerst: door corona moest alles worden omgegooid. Veel plannen van Magisch Zoetermeer kunnen dit jaar niet, maar de stichting wil de kerstwensen in ieder geval wél door laten gaan.

 • Zoetermeerse blogt over leven in een rolstoel

  129348438 195134625483543 179050084400094977 n copyDe Zoetermeerse Dailisha is 21 jaar oud en geboren met spina bifida en daardoor rolstoel gebonden. Haar beperking heeft haar nooit tegengehouden een druk sociaal leven op te bouwen. Ze blogt niet alleen over haar leven, maar is ook gastspreker bij diverse instellingen en doet vrijwilligerswerk.

 • Jan Pieter Lokker: de onzichtbare burgemeester

  20200427 18606Waarnemend Burgemeester Lokker vertrekt alweer uit Zoetermeer, door de coronamaatregelen met stille trom. Ook het aantreden van Jan Pieter Lokker, midden in de eerste coronagolf, gaf geen mogelijkheid tot een publiek feestje. Wie is deze ‘onzichtbare’ burgemeester?

 • Van kinderopvang naar B en B

  silvia2Hoe gaat het nu met Silvia Romijn? Heel veel Zoetermeerders kennen haar van Kdv de Drie Ballonnen, dat startte in 1992. Inmiddels is Silvia niet vaak meer in Zoetermeer te vinden, zij verhuisde naar landgoed Het Esse waar ze trainingen geeft en een luxe B en B runt, samen met haar dochters.

 • Rapper dESH: ‘Als ik muziek maak voel ik me goed’

  Zoetermeer dESH 2De Zoetermeers-Zambiaanse rapper dESH (Desh Chisukulu) brengt in augustus zijn nieuwe album ‘Above the Wicked’ uit. Het wordt zijn vierde album. De titelsong ‘Champion’, een aanstekelijk liefdeslied, bruist van de energie. Het is een mix van hip-hop, afrobeat, en dancehall met een vleugje Zambezi.

 • Drie generaties tandartsen bij praktijk Boona

  boona 1Tandarts Koen Boona startte zijn praktijk in Rokkeveen in 1988, de wijk werd toen net gebouwd. Al gauw kwam zijn dochter, Jenny Boona, als tandarts de praktijk versterken. Nu ook de zonen van Jenny bij de praktijk komen, werd het tijd voor een verbouwing, mét Japanse tuin bij de praktijk.

-advertenties-

-goede doel-