Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

 • Pastor Burgering: “Aandacht voor elkaar superbelangrijk”

  DSC 0041Pastor Walther Burgering, de ‘man van de kerk’, zoals hij zichzelf noemt, is nu met een sabbatical, een soort bezinningsperiode. Zo’n tweehonderd parochianen van de katholieke Nicolaasparochie namen onlangs in de statige Nicolaaskerk in de Dorpsstraat afscheid van hun populaire pastor-diaken. Na acht jaar verlaat hij op eigen verzoek zijn parochie. Per 1 april start hij als pastor-diaken in Wateringen bij de parochiefederatie Sint Franciscus.

 • Jeugdinterview Saayan

  saayanSaayan is een jonge talentvolle voetbalspeler, hij voetbalt nu ruim twee jaar bij DWO. In dit jeugdinterview kunt u meer lezen over dit aankomende talent.

 • Discussie op bouwgebied levendig houden

  Albert 1Albert van Eerden, van Meijer en van Eerden architectenbureau, heeft vanaf het allereerste begin veel betekend voor het ontstaan van het Zoetermeers Architectuurcentrum. Van Eerden overtuigde de Zoetermeerse raad van het belang van zo’n centrum, in november 2016 kregen zij groen licht om te starten.

 • WSP ZHC: Lison de Beer

  Lison 2“Wij zijn het grootste niet-commerciële uitzendbureau in de regio.” Aan het woord is Lison de Beer, manager Ondernemershuis en Werkgeversservicepunt Zuid-Holland Centraal. Het WSP ZHC bemiddelt en begeleidt mensen, meestal vanuit een uitkeringssituatie, die moeilijk aan het werk komen. Veel aandacht gaat naar begeleiding en scholing, om de kandidaten zo goed mogelijk voor te bereiden op het werkveld.

 • Jonge ondernemer met grenzeloze ambitie

  matias 1Matias Araujo, 21 jaar en opgegroeid in Zoetermeer heeft sinds mei 2017 een eigen bedrijf in internet marketing: Boost Social Media Marketing helpt nationale en internationale bedrijven met het optimaal benutten van hun social media en digitale kansen.

 • Ik doe het voor de kinderen

  kinderpretpleinMiranda Roeleveld wil kinderen een leuke tijd geven op haar Kinderpretplein tijdens de Winterfair 2017. Zij doet dit naar eigen zeggen 'met 200% inzet' en hoopt op een steuntje in de rug van Zoetermeerders. Zij is al maanden hard aan de slag om het Kinderpretplein tot een echt kinderfeest te maken.

 • Eén jaar Dichter van de stad

  Robbert 1Robbert Roos maakt al gedichten vanaf dat hij kan schrijven. Via een gedicht over liefde én Zoetermeer werd het idee van een Zoetermeerse Stadsdichter geboren, een functie die Robbert nu al ruim een jaar gestalte geeft. “Er is geen voorbeeld van een stadsdichter in onze stad, dus het is steeds pionieren en uitproberen. Maar de gedichten worden steeds met veel enthousiasme ontvangen, dat geeft me energie!”

 • Aptroot 5 jaar burgemeester: 'Ik ben een mensenmens'

  aptrootHoeveel jubilerende bruidsparen heeft hij al niet bezocht? Op hoeveel basisscholen kwam hij wel niet op bezoek? Burgemeester Charlie Aptroot. Vijf jaar burgemeester van Zoetermeer. Altijd stralend aanwezig bij de viering van hoogtepunten in het leven van ‘zijn’ Zoetermeerders. Vereerd door het bezoek van de koning en de koningin in maart.

 • Anita en Tony helpen op verwoest Lesbos

  DSC 2789De Zoetermeerse masseuse en idealiste Anita van der Voort (36) en haar vriend Tony Huijsmans, sportinstructeur, vertrekken begin juli naar het Griekse eiland Lesbos om daar de lokale bevolking en vluchtelingen een hart onder de riem te steken. Hun bezoek stond al gepland. De hulp is nu echter des te harder nodig: maandagochtend schrikte een aardbeving het eiland, dat enkele kilometers voor de Turkse kust ligt, op.

   

 • Annemiek Dijkstra: 70 jaar en nog steeds aan de slag

  dijkstra3Ze is een bekend gezicht bij de duizend leerlingen van het Stedelijk College aan het Van Doornenplantsoen: Annemiek Dijkstra, net 70 jaar geworden en nog bruisend van de energie en levenslust. Zij heeft een bijzonder verhaal. Want wie wordt er nu als zestigjarige nog in vaste dienst genomen? En hoeveel mensen blijven na hun 65e nog plakken bij een werkgever?

 • Taal geleerd uit respect voor mijn nieuwe vaderland

  tatjana“Uit respect voor Nederland heb ik steeds mijn best gedaan om zo snel en zo goed mogelijk de taal van dit land te leren”. Aan het woord is concertpianiste Tatjana Kiourou, in 1971 geboren in de stad Tsjeljabinsk in de Oeral, op de grens tussen Europa en Azië in wat toen nog de Sovjet-Unie was.

 • Met een verscheurd hart in een veilig land

  20161110 93060“Dit is een fijn land. Maar ik mis mijn vriendin, mijn moeder, mijn broer en mijn vrienden iedere dag. Ik heb ze al anderhalf jaar niet gezien”, zegt Anas Al Kattan (23).  De jonge Syrische statushouder vluchtte in augustus 2015 naar Nederland. Sindsdien werkt hij hard aan integratie in Nederland. De jonge Zoetermeerder weet ook hier vrienden te maken.  Maar hoezeer hij ook zijn best doet, zijn hart ligt in zijn stad Sweida, een stad in zuid-west-Syrië nabij Libanon.  “Ik mis alles.”

   

 • Mantel Match laat mantelzorgers samen optrekken

  20160419 80428Sandy Gielbert brengt als Mantel Match consulente mantelzorgers met elkaar in contact. Sandy: “Als mantelzorger van bijvoorbeeld een demente partner heb je het al zwaar genoeg, ik probeer deze mensen met elkaar in contact te brengen zodat ze steun aan elkaar hebben of gewoon een keer iets leuks kunnen gaan doen.”

 • De vrolijke noot op de Mandelabrug

  20151201 72444Altijd nieuwsgierig geweest naar het verhaal achter de accordeonist op de Mandelabrug? Waar komt hij vandaan? Verdient hij genoeg om rond te komen en hoe blijft hij altijd zo vrolijk? Zoetermeer Actief zocht het voor je uit!

 • Burgemeester Waaijer

  20120814 1555Burgemeester Waaijer neemt op 1 september afscheid van de stad Zoetermeer als burgemeester. Zoetermeer actief kreeg de kans om een exclusief interview te houden met de burgervader die zich al 8 jaar met hart en ziel inzet voor Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-