• vegan2De Zoetermeerse Bernadet van Riemsdijk (29), een vrolijke moeder van twee kids, is net haar eigen vegan taarten- en koekjesbakkerij Aloha begonnen. Uniek in de stad. “Superlekkere en mooie taarten en koekjes zonder dierlijke grondstoffen, daar sta ik met Aloha voor. Want vegan is ook gewoon heel lekker!”

 • afval 2Afval bestaat niet volgens Marc van der Heijden, eigenaar van de twee innovatieve bedrijven TRIBOO en Everuse. Hij helpt bedrijven aan een circulaire (gerecyclede) inrichting, die geheel gemaakt is vanuit voormalig afval. En is een bureau of stoel aan vervanging toe, dan start het proces van circulair recyclen gewoon weer opnieuw.

 • Tuingezel 3Peter Hop groeide op als boerenzoon op een boerderij. Hij begon zijn carrière als verpleegkundige en werd later directeur in een zorginstelling, waar hij zich vooral bezig hield met vernieuwing. Toen hij na reorganisaties in 2000 voor zichzelf begon maakte hij al snel kennis met het fenomeen zorgboerderij.

 • DSC 0690 1Het vrolijke ballet ‘Graduation Ball’ met muziek van Johann Strauss met 100 - veelal Zoetermeerse - leerlingen van 3 tot 66 jaar wordt dit weekeinde opgevoerd in de grote zaal van het CKC. Leraressen van deze talentvolle dansers zijn Nicolet en Yolande.

 • 20180507 127381Wethouder Isabelle Vugs , wethouder voor D66, neemt deze week afscheid van het Zoetermeerse college. Isabelle Vugs had in deze tijd de portefeuilles onderwijs, zorg en welzijn, personeelszaken en organisatieontwikkeling en het grondbedrijf onder haar beheer. Hoe kijkt zij terug op 4 jaar wethouder zijn in Zoetermeer?

 • 20180507 127383Taco Kuiper heeft deze week afscheid genomen als wethouder, een mooi moment op even terug te kijken op 4 jaar wethouderschap. Taco omschrijft het zelf als: “Een heel bijzondere tijd. Ik vond het echt heel mooi om dit mee te maken”.

 • Jacob de Boer 1Jacob de Boer kreeg met zijn bedrijf De Boer Maatwerk, in Interieur en Keuken, in 2017 de FD Gazelle Award in de categorie klein (€100.000 tot €2 miljoen). Het Financieel Dagblad reikt deze prijs jaarlijks uit aan de snelste zakelijke groeiers. Het geheim van dit succes is simpel, volgens Jacob de Boer: ‘Doen wat je zegt!’

 • DSC 0315Pizzeria Pavarotti aan het Stadhuisplein heeft er een ‘zusje’ bij: Pavarotti Dolce, ijs, koffie en chocola. Vlakbij Pavarotti. Clooney, ook een zaak van de Voorburgse horeca-ondernemer René Bogaart (49), heeft een nieuwe chef-kok die gaat zorgen voor een upgrade van de keuken. Pizzeria Happy Italy, ook aan het Stadhuisplein, is net open en gaat de strijd aan met Pavarotti.

 • saayanSaayan is een jonge talentvolle voetbalspeler, hij voetbalt nu ruim twee jaar bij DWO. In dit jeugdinterview kunt u meer lezen over dit aankomende talent.

 • Albert 1Albert van Eerden, van Meijer en van Eerden architectenbureau, heeft vanaf het allereerste begin veel betekend voor het ontstaan van het Zoetermeers Architectuurcentrum. Van Eerden overtuigde de Zoetermeerse raad van het belang van zo’n centrum, in november 2016 kregen zij groen licht om te starten.

 • Lison 2“Wij zijn het grootste niet-commerciële uitzendbureau in de regio.” Aan het woord is Lison de Beer, manager Ondernemershuis en Werkgeversservicepunt Zuid-Holland Centraal. Het WSP ZHC bemiddelt en begeleidt mensen, meestal vanuit een uitkeringssituatie, die moeilijk aan het werk komen. Veel aandacht gaat naar begeleiding en scholing, om de kandidaten zo goed mogelijk voor te bereiden op het werkveld.

 • matias 1Matias Araujo, 21 jaar en opgegroeid in Zoetermeer heeft sinds mei 2017 een eigen bedrijf in internet marketing: Boost Social Media Marketing helpt nationale en internationale bedrijven met het optimaal benutten van hun social media en digitale kansen.

 • kinderpretpleinMiranda Roeleveld wil kinderen een leuke tijd geven op haar Kinderpretplein tijdens de Winterfair 2017. Zij doet dit naar eigen zeggen 'met 200% inzet' en hoopt op een steuntje in de rug van Zoetermeerders. Zij is al maanden hard aan de slag om het Kinderpretplein tot een echt kinderfeest te maken.

 • DSC 2789De Zoetermeerse masseuse en idealiste Anita van der Voort (36) en haar vriend Tony Huijsmans, sportinstructeur, vertrekken begin juli naar het Griekse eiland Lesbos om daar de lokale bevolking en vluchtelingen een hart onder de riem te steken. Hun bezoek stond al gepland. De hulp is nu echter des te harder nodig: maandagochtend schrikte een aardbeving het eiland, dat enkele kilometers voor de Turkse kust ligt, op.

   

 • dijkstra3Ze is een bekend gezicht bij de duizend leerlingen van het Stedelijk College aan het Van Doornenplantsoen: Annemiek Dijkstra, net 70 jaar geworden en nog bruisend van de energie en levenslust. Zij heeft een bijzonder verhaal. Want wie wordt er nu als zestigjarige nog in vaste dienst genomen? En hoeveel mensen blijven na hun 65e nog plakken bij een werkgever?

 • tatjana“Uit respect voor Nederland heb ik steeds mijn best gedaan om zo snel en zo goed mogelijk de taal van dit land te leren”. Aan het woord is concertpianiste Tatjana Kiourou, in 1971 geboren in de stad Tsjeljabinsk in de Oeral, op de grens tussen Europa en Azië in wat toen nog de Sovjet-Unie was.

 • 20161110 93060“Dit is een fijn land. Maar ik mis mijn vriendin, mijn moeder, mijn broer en mijn vrienden iedere dag. Ik heb ze al anderhalf jaar niet gezien”, zegt Anas Al Kattan (23).  De jonge Syrische statushouder vluchtte in augustus 2015 naar Nederland. Sindsdien werkt hij hard aan integratie in Nederland. De jonge Zoetermeerder weet ook hier vrienden te maken.  Maar hoezeer hij ook zijn best doet, zijn hart ligt in zijn stad Sweida, een stad in zuid-west-Syrië nabij Libanon.  “Ik mis alles.”

   

 • 20160419 80428Sandy Gielbert brengt als Mantel Match consulente mantelzorgers met elkaar in contact. Sandy: “Als mantelzorger van bijvoorbeeld een demente partner heb je het al zwaar genoeg, ik probeer deze mensen met elkaar in contact te brengen zodat ze steun aan elkaar hebben of gewoon een keer iets leuks kunnen gaan doen.”

 • 20151201 72444Altijd nieuwsgierig geweest naar het verhaal achter de accordeonist op de Mandelabrug? Waar komt hij vandaan? Verdient hij genoeg om rond te komen en hoe blijft hij altijd zo vrolijk? Zoetermeer Actief zocht het voor je uit!

 • 20120814 1555Burgemeester Waaijer neemt op 1 september afscheid van de stad Zoetermeer als burgemeester. Zoetermeer actief kreeg de kans om een exclusief interview te houden met de burgervader die zich al 8 jaar met hart en ziel inzet voor Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-