Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

IJshockeytalent gaat droom achterna in Oostenrijk

DSC 1981Joram van der Velden (13), ijshockeykeeper bij de Zoetermeer Panters, gaat vanaf komende zomer zijn geluk beproeven in Oostenrijk. Vier jaar lang zal hij aan de O’Kanagan Hockey Europe Academy in St. Pölten worden geschoold in ijshockey. Tegelijkertijd volgt hij daar een Engelstalige middelbare schoolopleiding. Daarmee kan hij doorstromen naar prestigieuze universiteiten als Harvard en Oxford. Zijn grootste droom is echter zijn geld verdienen als prof-ijshockeykeeper.

Lees meer: IJshockeytalent gaat droom achterna in Oostenrijk

Met een verscheurd hart in een veilig land

20161110 93060“Dit is een fijn land. Maar ik mis mijn vriendin, mijn moeder, mijn broer en mijn vrienden iedere dag. Ik heb ze al anderhalf jaar niet gezien”, zegt Anas Al Kattan (23).  De jonge Syrische statushouder vluchtte in augustus 2015 naar Nederland. Sindsdien werkt hij hard aan integratie in Nederland. De jonge Zoetermeerder weet ook hier vrienden te maken.  Maar hoezeer hij ook zijn best doet, zijn hart ligt in zijn stad Sweida, een stad in zuid-west-Syrië nabij Libanon.  “Ik mis alles.”

 

Lees meer: Met een verscheurd hart in een veilig land

“Ik maak de lekkerste tiramisu van Zoetermeer”

IMG 6026 2 KopieRainier Gouweloos (44), een in Rijswijk geboren Zoetermeerder, heeft lef. Hij wil de stad laten kennismaken met de keuken van het land van de laars. Dat doet hij in zijn Trattoria Di Niente (‘Di niente’ betekent ‘Graag gedaan’) in de Dorpsstraat. Zaterdag staat een gratis proeverij van echte Parmaham op het programma. Eind november is er tegen vergoeding een proeverij van Toscaanse wijnen. Denk aan de mooie Chianti’s die uit deze iconische streek komen.

Lees meer: “Ik maak de lekkerste tiramisu van Zoetermeer”

Passie voor gebaren

sorayaSoraya Luijks kwam als horende als kind in aanraking met gebarentaal en raakte gefascineerd door deze mooie vorm van communicatie. Zij verdiepte zich in de gebarentaal en dovencultuur en geeft nu cursussen Babygebaren. “Een kind wil graag met je delen wat het beleeft, met babygebaren kan dit al vóór het kind begint te praten!”

Lees meer: Passie voor gebaren

Verrassen achter het orgel

IMG 3903Klassiek geschoolde, professionele musici, er zijn er nog maar weinig van. Maar Zoetermeer heeft er in ieder geval nog één: Ronald de Jong. Hij geeft niet alleen concerten, maar componeert ook nog eens zijn eigen muziek. Bovendien is hij beeldend kunstenaar. Hoe ziet het leven van zo’n kunstzinnige duizendpoot er uit?

Lees meer: Verrassen achter het orgel

-advertenties-

-goede doel-