• 20191003 1233827 april 2014, Phnom Penh, Cambodja. Daphna (30) en Dana (19 maanden), vrouw en dochter van Nederlander Joris Oele (toen 33), willen weggaan als een dief hun erf opkomt. Als Daphna hem betrapt, vermoordt hij haar en verwondt de dochter. Zij sterft later. Joris, op pad voor VN-werk, hoort het gruwelijke nieuws een dag later.

 • 20190924 12027“Vroeger, toen ik in Pakistan woonde, was er geen vrede in het land, maar leidde mijn familie een vredig bestaan. Hier in Nederland is vrede, maar voel ik geen innerlijke vrede”. Aan het woord is Aamir Rana die we vroegen wat vrede voor hem betekent.

 • Kasj interview Zoetermeer Foto Patricia Munster 004Na de zomervakantie starten alle kinderen weer met school, maar voor een flinke groep kinderen is het extra spannend: zij gaan nu naar de middelbare school. Kasj Koerdy, 13 jaar, is één van hen, zij start komende week op het Alfrink College.

 • Kasj interview Zoetermeer Foto Patricia Munster 004Na de zomervakantie starten alle kinderen weer met school, maar voor een flinke groep kinderen is het extra spannend: zij gaan nu naar de middelbare school. Kasj Koerdy, 13 jaar, is één van hen, zij start komende week op het Alfrink College.

 • Shirley WeemeijerOp een dag ergens in het tijdperk vóór internet verveelde Shirley Weemeijer zich. Ze wilde graag een computerspelletje spelen, maar ze had geen spelletje. Ze had wel een computer met daarop Word Perfect 5.1. Dat lege, blauwe scherm zonder knoppenbalk en mooie menu’s. Ze dacht: “Wat is daar nou aan?”

 • DSC 0867De Zoetermeerse productiemedewerker, wetenschapper en muzikant Desh Chisukulu schiet lekker op met het waarmaken van zijn droom: de bouw van een buurtcentrum in zijn geboorteland Zambia. In het najaar is een elektrische zonne-pomp geïnstalleerd en hij gaat er deze zomer weer hard aan het werk.

 • Paul 1ICT-er Paul Dullaart is op zijn werk vooral met zijn hoofd bezig. Hij werkt met systemen en kan goed ‘het hele plaatje’ overzien. In zijn vrije tijd is hij meer met zijn hart bezig, met dat wat hem raakt: muziek. In het Forum Café neemt hij luisteraars mee op een muzikale reis.

 • 20181211 2778 copyTembang, Javaanse dichtkunst en verhalen, zijn de grote passie van Zoetermeerder Harrie Djojowikromo. In het Forum Café in het Forum, de nieuwe hoofdvestiging van de Bibliotheek, organiseert hij vertellingen en laat bezoekers kennis maken met de eeuwenoude verhalen en gedichten uit de Javaanse cultuur.

 • DSC 7366Het is een zwaar onderwerp in de aanloop naar Kerst. Maar hoe mooi is het dat zondagavond 9 december, om zeven uur lokale tijd, overal ter wereld ouders kaarsjes aansteken ter nagedachtenis aan hun overleden kinderen? Ook in Zoetermeer.

 • 20181127 2161In het Forum Café kan je sinds kort ook meespelen met een Ukelele Play along. De activiteit wordt geleid door twee enthousiaste ukelele spelers, Hans Walthaus en Brigitte Berghahn. Met veel bekende songs is het heel makkelijk meespelen, aldus Hans en Brigitte.

 • 20181019 134103“Wil je pittige saus erbij of zoet-zuur?”, vraagt Emmy Pham van de Vietnamese Loempiakraam, terwijl ze al met de juiste fles in haar handen klaar staat. Van haar vaste klanten weet ze precies wat zij lekker vinden. Maar de vaste klanten blijven weg, ze zucht: “Het lijkt hier wel een oorlogsgebied!”

 • DSC 0972Al vijf jaar zit ze met haar sfeervolle, bewierookte winkel De Troostkamer in de Dorpsstaat. Anita de Roode (51) heeft met haar troostwinkel een plekje veroverd in de harten van veel mensen uit Zoetermeer en omstreken. Ze wil troost bieden bij leven en dood. Veel mensen noemen dit ‘een fijne plek om te zijn.’

 • IMG 4723In de zomervakantie laten we u nogmaals genieten van de mooiste verhalen van het afgelopen jaar. Portretten, series en mooie verhalen. Leest u mee? Vandaag het verhaal van de Zoetermeerse mensenrechtenactiviste en feministe Anila Noor (42).

 • DSC 0867In de zomervakantie laten we u nogmaals genieten van de mooiste verhalen van het afgelopen jaar. Portretten, series en mooie verhalen. Leest u mee? Vandaag het verhaal van Zoetermeerder Desh Chisukulu (41).

 • bezoekvrouw dalwinaIn de zomervakantie laten we u nogmaals genieten van de mooiste verhalen van het afgelopen jaar. Portretten, series en mooie verhalen. Leest u mee? Vandaag het verhaal van Bezoekvrouw Dalwine

 • DSC 0449In de zomervakantie laten we u nogmaals genieten van de mooiste verhalen van het afgelopen jaar. Portretten, series en mooie verhalen. Leest u mee? Vandaag het verhaal van raadslid Claire Hostmann.

 • DSC 0214In de zomervakantie laten we u nogmaals genieten van de mooiste verhalen van het afgelopen jaar. Portretten, series en mooie verhalen. Leest u mee? Vandaag het verhaal van creatieve Jannie.

 • DSC 0041In de zomervakantie laten we u nogmaals genieten van de mooiste verhalen van het afgelopen jaar. Portretten, series en mooie verhalen. Leest u mee? Vandaag het portret van Pastor Walther Burgering.

 • Robbert 1In de zomervakantie laten we u nogmaals genieten van de mooiste verhalen van het afgelopen jaar. Portretten, series en mooie verhalen. Leest u mee? Vandaag het portret van Robbert Roos, Stadsdichter van Zoetermeer.

 • aptroot

  In de zomervakantie laten we u nogmaals genieten van de mooiste verhalen van het afgelopen jaar. Portretten, series en mooie verhalen. Leest u mee? Vandaag het portret van burgemeester Aptroot.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-