Oosterheem

 • 20181128 163216In de wijken Oosterheem en Palenstein wordt volgende week het Talentenfeest gevierd. Kinderen presenteren wat ze de afgelopen weken allemaal geleerd hebben en laten hun talent zien op dit feest in de wijk. Ook kun je je weer aanmelden voor de nieuwe TalentenAcademie in januari.

 • Foto De Drie Ballonnen SpeeltaalhuisDe Drie Ballonnen kinderopvang opent 7 januari haar eerste Speeltaalhuis binnen kinderdagverblijf Oosterheem (Spitsbergen 21). Bij het Speeltaalhuis zijn peuters van 2 tot 4 jaar van harte welkom om met elkaar te spelen en de wereld te ontdekken, daarnaast is er tijd voor voorschoolse educatie.

 • IMG 20181208 WA0008De ondernemers van Winkelcentrum Oosterheem brengen iedereen in een gezellige kerstsfeer met een winterse schaatsbaan op het Oosterheemplein. De schaatsbaan werd zaterdag geopend door schoenmaker Tico.

 • oh stadsboerderij weidemolen 14Tussen het Bentwoud, de HSL en stadsboerderij De Weidemolen kan eindelijk gebouwd worden. Het gebied wordt door de Oosterheemers nu vaak gebruikt als uitlaatplaats voor de honden, maar heeft al jaren een woningbouwbestemming.

 • GVW 3406Sinterklaas had het druk, afgelopen weekeinde. Na de intocht in Buytenwegh en Noordhove bracht hij ook nog een bezoek aan Winkelcentrum Oosterheem. Samen met zijn Pieten maakte Sint er een groot feest van op het grote plein in het winkelcentrum.

 • IMG 20181121 WA0002De Oranjerie is een school waar naast de leervakken veel aandacht is voor creatief denken en handelen. Kunstzinnige en culturele vorming neemt een centrale plaats in omdat het creatief denken en doen stimuleert. Zij organiseren dan ook meerdere keren per jaar een creatieve afsluiting.

 • POS NK KARATE 21 2018 A2 v3Zaterdag 24 en zondag 25 november vinden in de Oosterpoort te Zoetermeer de Nederlandse Kampioenschappen karate kata en kumite voor jeugd, cadetten, junioren en -21 jaar 2018 plaats, een nationaal kampioenschap van de Karate-do Bond Nederland.

 • 20181116 PLUS VERHEUL 0006Speciaal voor ouderen die niet meer zo makkelijk boodschappen kunnen doen, starten PLUS Verheul en Actief Rijnwoude vanaf 27 november met de pilot ‘Samen boodschappen doen.’ Vrijwilligers helpen ouderen met boodschappen doen en bieden de mogelijkheid om hen op te halen en weer naar huis te brengen.

 • 20181020 Levende standbeelden GVW 0051 X3Tijdens de braderie in Winkelcentrum Oosterheem kwamen tal van standbeelden tot leven op het centrale plein in het winkelcentrum. De prachtig geschminkte levende standbeelden trokken veel bekijks.

 • 27751962 536146980104984 3803129571964301379 nDe jonge stadsboerderij de Weidemolen zal geheel in het teken staan van een griezelfeest op zondag 14 oktober. Een ieder kan meedoen met de spannende activiteiten en griezelige festiviteiten maar er valt ook nog wat te leren uiteraard.

 • meester Wim leest voorIn de Kinderboekenweek wordt er op basisschool Da Vinci voorgelezen door papa’s, mama’s, opa’s en oma’s in de klassen. Maar ook de directeur van de school, meester Wim leest voor. In de kleuterklas van juffrouw Esmée heeft meester Wim voorgelezen uit het boek van ‘Kikker vindt een vriendje’.

 • 20181003 133722In de vernieuwde wijkpost in Oosterheem werd woensdagmiddag de start gevierd van Enjoy Life. Enjoy Life helpt mensen weer op weg als het even tegenzit. In de wijkpost staan professionals klaar om te helpen, of bewoners snel in contact te brengen met de juiste mensen.

 • 20180927 133322Dat de kinderen van De Oranjerie bruisen van talent is algemeen bekend en iets waar zowel ouders als leraren trots op zijn. Tijdens de jaarlijkse Talentweek is dit op bijzondere wijze weer bewezen.

 • floren nightingale 3e certificaat gezonde school 008 niels douma en sanderijn overzicht leerlingenIKC Florence Nightingale in Oosterheem is al enige jaren een ‘Gezonde School’ en heeft er een themacertificaat bij, namelijk het thema Relaties en Seksualiteit. Dit is een primeur, IKC Florence Nightingale is de eerste Gezonde School met dit themacertificaat in heel Zoetermeer. .

 • ROYW4237De Zoetermeerse brandweer heeft vrijdagavond een kat gered van een dak aan de Rhoonstraat in Oosterheem. Het dier zat al langere tijd op het dak en kon er niet meer zelfstandig vanaf komen. Om de kat te redden rukte de brandweer uit met een tankautospuit en een hoogwerker.

 • DSC 0046De kinderen en leerkrachten op basisschool de Oostwijzer in Oosterheem zijn het nieuwe jaar met een frisse start begonnen. Om het nieuwjaar echt goed te beginnen werd namelijk gestart met een heuse Nieuwjaarsduik.

 • stakingWoensdag 12 september was een speciale dag op basisschool de Oostwijzer uit Zoetermeer. Terwijl veel scholen de deuren dicht hielden in verband met de stakingsdag in het basisonderwijs, koos het team van de Oostwijzer unaniem voor een alternatief en ging niet staken.

 • pistool met kogelsDe politie heeft drie verdachten aangehouden na een schietpartij aan de Hugo de Grootlaan in Oosterheem. In de vroege ochtend van zondag 9 september is een 19-jarige Delftenaar hierbij gewond geraakt. De verdachten zijn tussen de 19 en 22 jaar oud.

 • 20180901 Pasar Mundial Oosterheem GVW 7980 0 X3Winkelcentrum Oosterheem sloot dit weekend de mooie zomervakantie af met een Oosterse Pasar Mundial. Op vrijdag en zaterdag waren er sfeervolle muziek, lekkere hapjes, leuke koopjes en bijzondere snuisterijen te vinden in het winkelcentrum.

 • Bezoek aan Brandweer Oosterheem 7 8 2018 6Een groep van 30 statushouders heeft op dinsdag 7 augustus een bezoek gebracht aan brandweerkazerne Oosterheem in Zoetermeer. Deze groep is voornamelijk afkomstig uit Syrië en Eritrea, inmiddels zijn zij inwoners van Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-