Oosterheem

 • Zoetermeers gezin in De Mol's hoop

  Schermafbeelding 2021 04 22 om 16.03.16In het tv-programma De Mol's Hoop van SBS6 waar een gezin gekoppeld wordt aan een succesvolle ondernemer stond eind maart de familie van Gaal uit Zoetermeer centraal. De ondernemer hielp het gezin om grip te krijgen op hun financiële situatie en hun schuld te verminderen.

 • Twee nieuwe groene schoolpleinen

  Groene schoolpleinen Wereldwijs450Zoetermeer krijgt er dit jaar twee groene schoolpleinen bij. Leerlingen van basisschool Wereldwijs in Meerzicht gaven het startsein en gingen samen met ontwerper Joost Vos aan de slag met het ontwerp om hun schoolplein groener te maken.

 • Verkoop nieuwbouw Weidse Weelde is gestart

  Weidse Weelde appartementencomplexDit jaar staan er verschillende woningbouwprojecten op stapel. Door de hoge woningnood in Zoetermeer worden op diverse locaties nieuwe woningen gebouwd. Aan de rand van Oosterheem zijn de projecten Duinparc en Weidse Weelde reeds in aanbouw. In het laatstgenoemde project start nu de volgende fase.

 • Wijkkaart Oosterheem wijst digitaal de weg

  Wethouder ter Laak digitale wijkkaart OosterheemMet het succes van de fysieke wijkkaart van Oosterheem kon ook een digitale versie niet uitblijven. De digitale wijkkaart maakt bewoners wegwijs in Oosterheem: Welke organisaties bevinden zich in de wijk, wat voor activiteiten bieden zij aan en waar zijn de speeltuinen te vinden?

 • CLOU Examentraining in Zoetermeer

  clou foto 1

  Nog een paar weken en dan is het weer zover. Op 17 mei gaan de eindexamens voor alle middelbare scholieren van start, een spannende periode. Kandidaten die nu nog onzeker zijn over de examens kunnen met een tweedaagse examentraining extra zelfvertrouwen opdoen voor de eindexamens.

   

 • Groen en speelvoorzieningen bij project Waterzicht

  Waterzicht inrichting groengebiedHet nieuwbouwproject Romantisch Waterzicht in Oosterheem is bijna voltooid en nadert de oplevering van de laatste fase. Voor het middengebied in dit project is in samenspraak met de omwonenden een plan opgesteld voor de inrichting. Het wordt een groen gebied met speelvoorzieningen voor de jeugd.

 • Politie bedankt heldhaftige vrouwen voor ingrijpen

  IMG 3163 copyPolitie-eenheid Zoetermeer heeft vandaag twee vrouwen in het zonnetje gezet en bedankt voor hun heldhaftige optreden, tijdens een steekincident bij een chinees restaurant. Door tussenkomst van beide dames die even verderop aan het werk waren, bleven beide slachtoffers buiten levensgevaar.

 • Verkoop DuinParc fase 2 gestart

  duinparc fase 2De verkoop van de tweede fase van het nieuwbouwproject DuinParc is van start. Het is één van de laatste ontwikkelingen in de wijk Oosterheem, grenzend aan het groene recreatiegebied Bentwoud. In totaal worden er 125 woningen gerealiseerd.

 • Gewonden bij steekpartij Westerschelde

  westerschelde steekpartij 1Bij een steekpartij aan de Westerschelde in Oosterheem zijn volgens omstanders meerdere gewonden gevallen. Er is veel politie op de plaats van het steekincident, vlakbij Winkelcentrum Oosterheem, en twee ambulances.

 • Paas Sport en Spel Speurtocht in Oosterheem

  pasen oosterheemBuurtforum Samen in de Stromen organiseert in samenwerking met Buurtwerk en Gemini op 2e Paasdag, maandag 5 april, een gratis Paas Sport en Spel Speurtocht voor het hele gezin met kleine lunch voor onderweg. Daarnaast wordt er een winactie gehouden waar je een mand met paaseieren mee kunt winnen.

 • Livestream The Passion van Oranjerie

  Uitnodiging Passion De OranjerieBasisschool De Oranjerie in Oosterheem voert al jaren op Witte Donderdag The Passion uit. Dit jaar kozen zij voor een livestream, waar de leerlingen van de school het bekende Passieverhaal zullen vertellen.

 • 166 nieuwe woningen voor Oosterheem

  bouwsteigerHet college heeft ingestemd met de verkoop van de locatie Aletta Jacobslaan/Hugo de Grootlaan aan ontwikkelaar Van der Kooy Vastgoed. Hiermee krijgt de Zoetermeerse wijk Oosterheem binnenkort 166 nieuwe woningen.

 • Nieuw leven op Weidemolen

  image00008Stadsboerderij de Weidemolen verwelkomde deze week weer de eerste nieuwe lammetjes op de boerderij. De stadsboerderij is nu noodgedwongen gesloten voor bezoekers, maar voor de vaste bewoners van de boerderij, de vele dieren, gaat het leven gewoon door.

 • Groen behouden bij Dwarstocht

  happy daysD66 Zoetermeer maakt zich sterk voor het groen bij bestemmingsplan Dwarstocht in Oosterheem. Zij willen dat de nieuwe bewoners van het nieuwbouwplan ‘Happy Days’, maar ook de huidige bewoners kunnen genieten van wonen in het groen.

 • Bouw moskee vertraagd

  impressie islamitisch centrum olof palmelaanDe bouw van de nieuwe moskee van Stichting Islamitisch Centrum Zoetermeer aan de Olof Palmelaan loopt vertraging op. De Raad van State moet het beroep tegen de aangevraagde vergunningen behandelen, maar heeft hier nog geen tijd voor.

 • Storm trekt over de stad

  storm oosterheem 1De voorjaarsstorm trok vanochtend recht over Zoetermeer en veroorzaakte hier en daar flinke schade. In Oosterheem waaiden vele dakpannen los en is de brandweer met een hoogwerker aanwezig.

 • Vijf verdachten aangehouden voor brandstichting

  man wordt geboeid afgevoerdDe politie hield woensdagochtend 10 maart vijf verdachten aan, na uitgebreid onderzoek naar de brandstichting bij een woning aan de Hekelingenstraat in Oosterheem. Hier werd op 2 januari brand gesticht met een explosief, dat tegen de voordeur gegooid werd.

 • Pop up concert Muziek zonder grenzen

  WhatsApp Image 2021 03 04 at 17.42.17Stichting Muziek zonder Grenzen treedt weer op in onze regio om mensen een hart onder de riem te steken. Deze week doken zij op bij Ipse de Bruggen in Oosterheem, voor een vrolijk concert voor de verstandelijk beperkte bewoners.

 • Buitenstormbaan bij Pro Patria

  Pro Patria StormbaanGymnastiekvereniging Pro Patria organiseerde op zaterdag 27 februari de buitenactiviteit 'Stormbaan'. Dit evenement werd georganiseerd voor de recreanten die al een tijd niet kunnen sporten en is het startsein voor buitenlessen die in maart worden georganiseerd door de trainers van Pro Patria.

 • Certificaten bij TalentenAcademie spellen en games

  piezo talentenacademie oosterheemDe kinderen van de Piëzo TalentenAcademie Oosterheem ontvingen hun welverdiende certificaat van de sector beroepen in spellen en games. De kinderen zijn enthousiast geworden voor de vele en veelzijdige beroepen die te maken hebben met spellen en games, die zij hebben leren kennen.

-advertenties-

-goede doel-