Oosterheem

 • 60-jarige bruidspaar Baak-Konijnendijk

  60 jarig bruidspaar Baak 3 Burgemeester Bezuijen heeft op 13 mei een bezoek gebracht aan het 60-jarige bruidspaar Baak-Konijnendijk, wonend in de wijk Oosterheem. De burgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • Straat in beeld: Orinocostroom

  orinocostroom2Wat is de betekenis van deze Zoetermeerse straatnaam? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Orinocostroom.

   

 • Zoetermeers Mannenkoor zingt voor Oekraïne

  EVRF ZMK 19S 2Het Zoetermeers Mannenkoor zingt op zaterdag 7 mei speciaal voor Oekraïne. Het benefietconcert zal worden gehouden in de Oosterkerk aan het Oosterheemplein 320, in de wijk Oosterheem en zal ruim een uur duren. De toegang is gratis, maar na het concert wordt een inzameling gehouden voor Oekraïne.

 • Juf Nienke trouwt en rijdt langs school

  trouwfeest op de basisschoolJuf Nienke van basisschool De Oostwijzer kwam met haar bruidegom Maarten naar school om haar huwelijk samen met 'haar kinderen' te vieren. De leerlingen van Juf Nienke hadden als cadeau een huwelijksplant vol zelfgemaakte kunstwerkjes.

 • Schoolvoetbaltoernooi zeer geslaagd

  MeisjesvoetbalNa twee jaar uitstel vond op 13 april het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi weer plaats. Dit jaar werd er door de meiden van groep 5 en 6 gespeeld op het terrein van FC Zoetermeer. De Da Vinci meiden van groep 5/6 zijn winnaar geworden van het schoolvoetbaltoernooi 2022.

 • Paastulpen in Oosterheem

  paas lente sfeer wc oosterheem zoetermeer 036Ook in Winkelcentrum Oosterheem werd de start van de lente en Pasen gevierd met een echt Lente-event. Klanten konden op vertoon van een kassabonnetje zelf een bosje tulpen plukken in de lentetuin midden in het winkelcentrum.

 • Auto eindigt ondersteboven op fietspad

  politie auto 9Rijdend op de Thomas Morelaan in Oosterheem, is een bestuurder de macht over stuur verloren, ging op zijn kant en raakte een boompje. Daarna kwam hij op zijn dak terecht op het fietspad. In de auto is één tankje lachgas aangetroffen.

 • Mooi bedrag bij actie Het Noorderlicht

  IMG 5308De leerlingenraad van Basisschool Het Noorderlicht wilde de Oekraïense kinderen helpen en besloot een flessenactie te starten. Op verzoek van de raad wilde de Hoogvliet hier graag aan meewerken en de leerlingen haalden emballagezakken bij de winkel om in de hal van de school neer te zetten.

 • 60-jarige bruidspaar Maes-Verheul

  Burgemeester Bezuijen feliciteert 60 jarig bruidspaar Maes 4Burgemeester Bezuijen bracht donderdag 7 april een bezoek  aan het 60-jarige bruidspaar Maes-Verheul, wonend in de wijk Oosterheem. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

 • Rotonde in Oosterheem blijft verrassen

  Schermafbeelding 2022 03 30 om 11.44.18Een twee meter hoge paashaas, vrolijke gestipte eieren en voorjaarsbloemen verklappen het nieuwe thema van de adoptie rotonde aan de Hugo de Grootlaan in Oosterheem. De rotonde wordt onderhouden door Pascal Evers en leerlingen van speciaal voortgezet onderwijs de Keerkring die stage lopen.

 • The Passion gefilmd op Oranjerie

  20220329 29766“Okee jongens, als jullie allemaal even achter Jezus gaan staan daar… en jullie zijn een beetje bang, kijk maar daar komen agenten aan!”, juf Saskia van basisschool De Oranjerie geeft de kinderen aanwijzingen en wijst op een groepje leerlingen met politiepetten wat verderop. “En… Actie!”

 • De Baanbreker en Da Vinci in actie voor Oekraïne

  20220314 084152 1Veel Zoetermeerse scholen komen deze week in actie voor Oekraïne. IKC De Baanbreker in Noordhove zamelde lege flessen in en de leerlingen van basisschool Da Vinci in de wijk Oosterheem organiseerden een Fancy Fair.

 • Geweergranaat gevonden in auto Oosterheem

  politie autos in OosterheemEen man in militaire camouflagekleding bonst op deuren en ramen in de Schiebroekstraat in Oosterheem. Dit gebeurde zaterdagochtend 19 maart. In zijn auto vonden agenten later een geweergranaat. 

 • Kom naar buiten: ontmoetingen in de wijk

  6566434a 8703 4d61 81c6 e402d4f5512c Wethouder Terlaak  bezocht op zaterdag 12 maart de wijk Oosterheem waar de ‘Kom naar buiten’ bus weer aanwezig was. Bewonersgroepen de Wadies, De Eilanden en Heemburgh organiseerden deze keer samen met Perron 1 leuke activiteiten voor jong en oud in de wijk Oosterheem. 

 • Straat in Beeld: De Zwammerdamstraat

  IMG 6075De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Zwammerdam gelegen in wijk Oosterheem. De straat ligt aan de rand van de wijk, dit deel van Oosterheem wordt ook wel Heemburgh genoemd.

 • ‘Kom naar buiten’ gaat van start

  kom naar buiten bus2Samen met organisaties in de wijken organiseren de gemeente Zoetermeer en Buurtwerk ‘Kom naar buiten’. Met als doel: ontmoeten, luisteren en verbinden na de lastige coronatijd die een groot effect had op sociale contacten en activiteiten.

 • Cameratoezicht in verschillende wijken

  camera op lantaarnpaalHet cameratoezicht in Meerzicht wordt verlengd en ook in de wijken Palenstein, Seghwaert en Oosterheem worden bepaalde plaatsen met camera’s in de gaten gehouden. Burgemeester Bezuijen neemt de maatregelen om de veiligheid in deze wijken te verbeteren.

 • MEGA Glow in the dark Sport- en spelinstuif

  20181212 2849Kinderen tussen de 6 en 12 jaar die lekker sportief bezig willen zijn, kunnen in de voorjaarsvakantie op woensdag 2 maart meedoen met de MEGA Glow in the dark Sport- en spelinstuif. In Sporthal de Oosterpoort staat de blacklight aan, zodat het sporten superspannend wordt.

 • Getuigen woningoverval Oosterheem gezocht

  politielogo op auto 1De politie is op zoek naar getuigen van een woningoverval in de Waarderstraat in Oosterheem. Omstreeks 03.00 uur, dinsdag 21 februari, werd een bewoner wakker van vreemde geluiden en zag plots twee inbrekers in zijn slaapkamer staan.

 • Overlast door straatraces Prisma

  petitie straatracesOmwonenden van bedrijventerrein Prisma zijn de overlast van nachtelijke straatraces zat. Tom startte een petitie om deze overlast onder de aandacht te brengen van de bestuurders van de gemeente Zoetermeer en Lansingerland, waar dit terrein in ligt. De overlast is al jaren aan de gang.

-advertenties-

-goede doel-