Oosterheem

 • schietpartij ohZondagmiddag werd op de Loirestroom in Oosterheem een slachtoffer overvallen onder bedreiging van een wapen. De politie hield even later op het Oosterheemplein een verdachte aan en loste daarbij een waarschuwingsschot.

 • grafitiVissendreefSeghwDe wijkagenten van Seghwaert en Oosterheem hebben vele bekladde muren aangetroffen. De graffiti is in de vroege ochtend van 8 februari rond 03.00 uur aangebracht op vele verschillende plaatsen. Op muren van scholen, huizen en zelfs op een kunstwerk werd de vernieling aangetroffen.

 • 27751962 536146980104984 3803129571964301379 n copyLaat je niet afschrikken door de kou. Stadsboerderij De Weidemolen organiseert het Winterfeest. Met een ruime hoeveelheid activiteiten en evenementen. Kom ook ijspegels vangen, de winterfilm bekijken of een warme kop chocolademelk drinken.

 • duikers heempadDuikers van de brandweer hebben langs het water van het Heempad in Oosterheem gezocht naar een mogelijke drenkeling. Bij een wak in het ijs lag een fiets, wat aanleiding gaf voor de zoekactie. Er is niemand aangetroffen.

 • IMG 6601Burgemeester Aptroot kwam tijdens de start van de Nationale Voorleesdagen voorlezen op basisschool Het Noorderlicht in Oosterheem. In de aula lag een rode loper klaar en ging de burgemeester in een heerlijke zetel zitten om alle groepen om de beurt voor te lezen.

 • vetbol Heempark 21012019 copyTijdens de winterse dagen denken wij mensen vaak aan een hoop gezellige evenementen en lekkere hapjes. De leerlingen van de Da Vinci basisschool hebben nu ook aan de vogels gedacht echter en hebben het op zich genomen om de dieren te trakteren op wat lekkers.

 • oh trap en brugHoe voelt Oosterheem? Is de wijk compleet of niet? Ga hierover in gesprek met de Schatbewakers tijdens het stadswijkgesprek Oosterheem op 29 januari. U bent vanaf 19.30 uur van harte welkom in wijkpost Oosterheem (Oosterheemplein 198).

 • jas van taal bibliotheekJas van Taal is een lokaal poëzieproject van Bibliotheek Zoetermeer waarbij gedichten worden gemaakt met peuters en kleuters. Nadat alle kinderen uit een wijk een gedicht hebben gemaakt, worden de gemaakte gedichten door middel van raamstickers verspreid over de wijk.

 • oh wijkpostIn verschillende wijken in Zoetermeer worden dit jaar weer de nieuwjaarsbijeenkomsten gehouden voor alle wijkbewoners. In Oosterheem, Seghwaert/Noordhove en Dorp/ Driemanspolder/Stadscentrum / Palenstein bent u van harte welkom voor een gezellige avond met veel informatie.

 • zanzibarplein oosterpoort gebouw van de maand 01Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. Meer weten over welke architectuur Zoetermeer rijk is? In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien, deze maand de Oosterpoort aan het Zanzibarplein.

 • CKC partners Art Labs 3

  De Art-Labs in Oosterheem en Palenstein werden op 17 en 18 december feestelijk afgesloten. De kinderen namen vol trots hun certificaten in ontvangst. Met deze pilot van de Art-Labs bracht CKC & partners in samenwerking met de Piëzo TalentenAcademie kunst naar de wijken.

 • De trinoomKinderen van basisschool de Trinoom gingen 19 december op bezoek bij Verzorgingstehuis Vivaldi. De hele school had hard gewerkt om mooie kerstkaarten te knutselen. Uit elke groep zijn er een aantal leerlingen mee gegaan om deze kaarten persoonlijk te geven.

 • brand pernisstraatZondagmiddag 23 december woedde er een uitslaande brand in een woning aan de Pernisstraat in Oosterheem. De brand brak om even voor drie uur uit door onbekende oorzaak op de zolderverdieping. Brandweervoertuigen van kazernes uit Zoetermeer en Benthuizen werkten samen om de brand te bestrijden.

 • beknelling 1Een bestuurder van een huurbus raakte in de ochtend van 22 december een lantarenpaal en kwam bekneld te zitten. De brandweer moest de portier van de auto openknippen om het slachtoffer uit de bus te krijgen. De Australiëweg is enige tijd afgesloten geweest richting de N209.

 • kerst3

  Basisschool De Oranjerie in Oosterheem heeft dit jaar voor twee goede doelen in Zoetermeer voedsel ingezameld om kerstpakketten maken voor gezinnen die in of onder de minima grens leven. Zeker rond kerst wil de school wat extra’s doen voor de medemens.

 • 20181214 Lichtjesparade Oosterheem GVW 5035De lichtjesoptocht in Oosterheem werd vrijdag 14 december afgesloten met een groot vuurwerk. In de optocht waren grote tekenfilmfiguren te zien, versierde wagens, de kerstman in zijn arreslee en heel veel lichtjes.

 • Wonderlijkshoot5'Een Wonderlijke Kerst' vertelt het verhaal van de rijke, maar o zo verwende, Geertruida - dochter van de Graaf. Haar vader de Graaf zit met zijn handen in het haar en weet niet meer wat hij met zijn verwende dochter aan moet, zij krijgt in alles haar zin. Zou de Kerstfee raad weten?

 • 20181128 163216In de wijken Oosterheem en Palenstein wordt volgende week het Talentenfeest gevierd. Kinderen presenteren wat ze de afgelopen weken allemaal geleerd hebben en laten hun talent zien op dit feest in de wijk. Ook kun je je weer aanmelden voor de nieuwe TalentenAcademie in januari.

 • Foto De Drie Ballonnen SpeeltaalhuisDe Drie Ballonnen kinderopvang opent 7 januari haar eerste Speeltaalhuis binnen kinderdagverblijf Oosterheem (Spitsbergen 21). Bij het Speeltaalhuis zijn peuters van 2 tot 4 jaar van harte welkom om met elkaar te spelen en de wereld te ontdekken, daarnaast is er tijd voor voorschoolse educatie.

 • IMG 20181208 WA0008De ondernemers van Winkelcentrum Oosterheem brengen iedereen in een gezellige kerstsfeer met een winterse schaatsbaan op het Oosterheemplein. De schaatsbaan werd zaterdag geopend door schoenmaker Tico.

-advertenties-

-goede doel-