Oosterheem

 • Art-Labs in de wijk

  Art labs in de wijkDe Art-Labs van CKC & partners gaan de wijk in. Vanaf woensdag 3 juni kunnen alle kinderen van 8 t/m 12 jaar zich lekker uitleven in de buitenlucht met gratis workshops theater, dans, techniek, beeldende kunst en muziek. De Art-Labs vind je in drie wijken: Oosterheem, Meerzicht en Seghwaert.

 • Stadsboerderijen Zoetermeer gefaseerd weer open

  mz speelboerderij buitenbeest 19Vanaf dinsdag 2 juni openen stadsboerderijen De Weidemolen, De Balijhoeve en het Buitenbeest weer hun deuren. Het speelgedeelte van het Buitenbeest gaat op maandag 8 juni weer open.

 • Bibliotheek ziet ruimte voor Huizen in de Wijk

  sh Stadhuis Forum baliesDe gemeente heeft onderzocht of het mogelijk is de twee wijkvestigingen van de bibliotheek in Oosterheem en Rokkeveen te laten ombouwen tot ‘Huis van de Wijk’. Er moet tegelijk flink bezuinigd worden door de bibliotheek, maar de bibliotheek zelf denkt dat de plannen haalbaar zijn. 

 • Mishandeling in verkeer

  politie auto sirene 5Ondernemer Peter van Oijen van Family Stadhuisplein kreeg dit weekend te maken met zinloos geweld. Op Moederdag brachten zijn vrouw en zoon een bestelling weg in Oosterheem en werden vanuit het niets in elkaar geslagen door twee mannen.

 • Sportief kwartiertje bewoners Magnolia

  20200507 18864Fysiotherapeuten Debbie en Gilaine van Tim Fysiotherapie hebben donderdagmorgen 7 mei een sportief kwartiertje georganiseerd voor de bewoners van WelThuis Magnolia in Oosterheem en de peuters van Kern Kinderopvang.

 • Foto van de week

  IMG 0098Foto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

   

 • Balkonconcert voor bewoners op Woningsdag

  IMG 6326Bewoners van seniorencomplex de Kreek beleefden een geweldig balkon concert tijdens een zon overgoten (K)Woningsdag. Piëzo en Paletwelzijn namen samen het initiatief om op deze dag iets te organiseren binnen de regels van het corona tijdperk.

 • Foto van de week

  apr20 faith_parto_oosterheempleinFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

   

 • Bestuurder onder invloed vlucht te voet

  politie auto sirene 1Een 23-jarige Zoetermeerder reed op eerste paasdag door Oosterheem en trok de aandacht van de politie. Deze gaf een stopteken die de jonge man negeerde. Uiteindelijk stopte hij toch en nam de benen toen hij 

 • Combinatiefunctionarissen brengen buurt in beweging

  P4090009In de Waarderstraat in de wijk Oosterheem was het op donderdag 9 april even een sportief feestje. Het idee om op een ludieke en sportieve wijze de buurt in beweging te krijgen, is op initiatief van twee combinatiefunctionarissen van de gemeente Zoetermeer ontstaan en werd een groot succes.

 • Vrijwilligers maken paasversiering voor WZH

  paasversiering voor wzhWoonZorgCentrum (WZH) Oosterheem wilde graag paasversieringen hebben voor haar bewoners. Via Zoetermeervoorelkaar.nl reageerden er direct enthousiaste vrijwilligers die creatief aan de slag gingen.

 • Zoetermeerse Markt is voorbeeld voor de regio

  20200404 17840“De Zoetermeerse markt is een voorbeeld voor Nederland, overal kijken ze naar hoe wij het hier wél voor elkaar krijgen!”, aldus marktmeester Rob Hofschreuder. De Markt in Zoetermeer staat er nog in volle glorie met alle voedsel, maar ook de non-food kramen.

 • Een potje om lief en leed te delen

  liefenleed1Lief en leed delen, brengt ons bij elkaar. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is dit lang niet altijd. Teveel mensen hebben weinig contact met buren en voelen zich eenzaam. Anderen willen wel helpen, maar weten niet hoe. Het Lief en leedpotje biedt uitkomst.

 • Mooie initiatieven kleuren de dag

  IMG 20200401 WA0023Klasgenoten en buurmeisjes Djenna, Annabel, Lynn, Jaya en Quinn maakten van een grote doos een 'spandoek' om de bewoners van WZH Oosterheem een hart onder de riem te steken. Zo steunen zij de bewoners die nu geen bezoek mogen ontvangen wegens de genomen overheidsmaatregelen.

 • Quarantaine concert bij WZH Oosterheem

  8990c014 b8cc 4c0f a16d 3ed53fd35682Zanger John Medley zorgde zondagmiddag voor gelukkige momenten voor de bewoners van WZH Oosterheem. De bewoners zitten nu noodgedwongen lange tijd binnen en kunnen geen bezoek ontvangen. Het Quarantaine concert van Medley  werd dan ook zeer gewaardeerd door bewoners en personeel.

 • Laptops voor gezinnen bij IKC Da Vinci

  20200325 101834Basisschool Da Vinci merkte dat een aantal kinderen thuis het digitale onderwijs niet of minimaal konden volgen omdat er thuis onvoldoende digitale hulpmiddelen beschikbaar waren. Stichting Leergeld werd benaderd en heeft Da Vinci laptops geschonken die de school mocht uitlenen aan deze gezinnen.

 • Defensie helpt bij vervoer apparatuur

  legerinZoetermeerDefensie laat weten dat militairen zijn begonnen met het transport van beademingsapparatuur vanuit Zoetermeer. Op maandag 23 maart werden zeven defensie vrachtwagens gezien in de stad. Zij brengen 40 beademingsapparaten naar ziekenhuizen om coronapatiënten te helpen.

 • Veel klachten over hangjongeren

  hangjongerencoronatijdDe politie Zoetermeer heeft veel meldingen binnen gekregen van overlast door groepen jongeren die bij elkaar zitten. Regelmatig moesten zij de jongeren er op wijzen dat iedereen een afstand van 1,5 meter tot elkaar moest aanhouden.

 • Bescheiden Koopavond

  dp DorpsstraatDoor de corona crisis zijn behoorlijk wat winkels gesloten en vele anderen hebben aangepaste openingstijden. Veel zelfstandigen gaan echter wel gewoon open met koopavond omdat voor hen, elke euro inkomsten meer dan welkom is. Voor de klant is er veel onduidelijk wat wel of niet open is.

 • Zoetermeerse Markt blijft open

  20170610 106171De Zoetermeerse Markt blijft voorlopig open. Zoetermeer kent 3 warenmarkten, op de dinsdag in Oosterheem, vrijdags in Rokkeveen en op zaterdag in het Centrum van de stad. Volgens marktmeester Rob Hofschreuder gaan alle markten gewoon door, mét de nodige veiligheidsmaatregelen.

-advertenties-

-goede doel-