Oosterheem

 • oliebollen fotoEind 2019 heeft de stichting Stop Duchenne voor de tweede keer op rij de oliebollenactie gehouden. Op 30 en 31 december zijn er verse oliebollen en appelbeignets gebakken, die werden verkocht op basisschool Oostwijzer in Oosterheem en in de buurt.

 • hodenpijlstraatVraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? Welk verhaal zit er achter dat blauwe straatnaambord? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Hodenpijlstraat in Oosterheem.

   

 • afsluiting orde en veligheid 1Alle kinderen van de Piëzo TalentenAcademie Orde en Veiligheid hebben een eindpresentatie gehouden over de sector orde en veiligheid die zij de afgelopen periode hebben gevolgd.

 • EMGk5htWkAEMFBiBurgemeester Aptroot heeft geholpen bij een handhavingsactie tegen fietsen en het rijden met een scooter op het Oosterheemplein. Aptroot deed deze belofte op de veiligheidsavond vorige maand in Oosterheem en kwam deze woensdagmiddag na.

 • Kerstparade Oosterheem Zoetermeer Foto Patricia Munster 004Winkelcentrum Oosterheem startte de kerstperiode met een feestelijke en kleurrijke Kerstparade. Kinderen met lampionnen liepen mee, naast hun favoriete tv-karakters zoals Nijntje, BiBaboerderij en de Kerstbeer.

 • ta uiterlijke verzorgingDe Piëzo TalentenAcademie organiseert wederom het jaarlijkse talentenfeest in de week van 16 december. Kinderen tussen 9-14 jaar maken op de TalentenAcademie kennis met verschillende beroepen en kunnen meedoen aan leuke en leerzame workshops over horeca, techniek en kunst.

 • kerstparade ohWinkelcentrum Oosterheem is op vrijdag 13 december het toneel van de Kerstparade. Alle kinderen kunnen vanaf 17:30 uur een gratis lampion ophalen op het Oosterheemplein. De Kerstparade start om 18:30 uur en gaat rondom het hele winkelcentrum.

 • Koorrepetitie 4 december kerstprojectThe Sprinter Singers laten op zaterdag 21 december alweer voor de zesde keer hun inmiddels traditie geworden middag- en avondkerstconcert horen. Ze worden begeleid door een groot LIVE Orke(r)st dat elk jaar speciaal voor deze concerten wordt samengesteld.

 • 20191205 14356Sinterklaas heeft op zijn verjaardag, donderdag 5 december, weer heel veel scholen in Zoetermeer bezocht. Vaak werd de Sint hierbij geholpen door zijn trouwe Pieten. Sinterklaas kwam aan per auto, klusbus, tractor of gewoon lopend.

 • sint academie oosterheemWel 163 kinderen uit Oosterheem hebben meegedaan aan de Sint Academie in de Oosterpoort en het PiëzoCentrum. Deze Academie was georganiseerd door Sport en Spel gemeente Zoetermeer, Piëzo en Kernkinderopvang. Kinderen deden aan sportieve- en creatieve workshops.

 • dubbeldamstraatDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Dubbeldamstraat in Oosterheem.

   

 • Weidemolen1Op kinderboerderij De Weidemolen in Oosterheem start eind november een dagbesteding in het restaurant van de boerderij. Mensen met een (verstandelijke) beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt werken hier in de horeca of op de boerderij.

 • 191118 brandweer taDe kinderen van de Piëzo TalentenAcademie Oosterheem en Palenstein gingen maandag 18 november op bezoek bij de Brandweer van Zoetermeer. Tijdens het werkbezoek kregen zij informatie over brandveiligheid én over het beroep van de brandweerman.

 • oh svdsoVoetbalvereniging DSO weet nog steeds niet waar het aan toe is. De gemeente Alphen wil geen grenscorrectie, waardoor de Zoetermeerse vereniging in feite tot de gemeente Alphen behoort. Beide gemeenten hebben overleg gevoerd over een grenscorrectie, maar Alphen heeft zich terug getrokken.

 • Pietenfeest 04De Sint Academie in Oosterheem is een middag vol actieve en leuke activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De kinderen kunnen woensdag 27 november pakketjes maken, knutselen, speculaaspoppen versieren, een parcours afleggen en nog veel meer leuke dingen.

 • sint dorpsstraat

  Na de intocht in het Stadshart komt Sinterklaas ook dit jaar weer naar de Dorpsstraat. Zaterdag 23 november is Sinterklaas in de Dorpsstraat en hij zal weer vele themapieten meenemen, zoals Snoeppiet, Kapiteinspiet en Slaappiet.

 • 20191109 131127Velen kijken weer uit naar kerst en ook dit jaar zijn er in de tuincentra van Zoetermeer verschillende kerstshows te zien. Elk tuincentrum heeft hier zijn eigen unieke draai aangegeven, met eenhoorns, pinguïns en kerstdorpen.

   

 • ongeval oostwegEen aanrijding tussen twee personenauto’s zorgde zaterdagavond voor twee gewonden. Op de kruising Oostweg met de Franklinstraat kwamen de twee auto's met elkaar in botsing. De rode Smart werd hierbij door de zwarte personenauto in de flank geraakt.

 • 20191031 13075IKC de Trinoom in Oosterheem was donderdagavond 31 oktober omgetoverd in een echte halloweenschool. Alle leerlingen gingen 's avonds al griezelend, en vaak ook zelf verkleed, naar school, om vervolgens goed aan het schrikken gemaakt te worden door allerlei griezels.

 • Living Colours 1Het Christelijk Mannenensemble Zoetermeer geeft 8 november haar jaarlijkse concert in de Oosterkerk aan het Oosterheemplein. Het C.M.Z heeft het bekende gospelkoor Living Words uit Valkenburg vastgelegd. Samen met trompettist Kees Zuurveld en soliste Els van der Net is een mooi en kleurrijk programma samengesteld. 

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-