Oosterheem

 • Dumper laat adres achter

  afvaldumpingDe politie en boswachter van het Bentwoud werden maandag 3 augustus onaangenaam verrast door een grote berg gedumpt afval.  De zoektocht naar de eigenaar werd ingezet. Een dag later was er goed nieuws.

 • 13-jarige vermist Oosterheem

  burgernet 2Een Zoetermeerse jongen van 13 is vermist vanaf de Dubbeldamstraat in Oosterheem. Burgernet roept iedereen op om uit te kijken naar deze vermiste jongen. De 13-jarige wordt vermist vanaf donderdagochtend 30 juli. 

 • Uitslaande brand Hazerswoudestraat Oosterheem

  brand hazerswoudestraat 1Een uitslaande brand aan de Hazerswoudestraat in Oosterheem  is zaterdagmiddag ontstaan door werkzaamheden in de spouwmuur. De brandweer zet meerdere voertuigen en een hoogwerker in om de brand ook van bovenaf te bestrijden. 

 • Sluiting Prikpost Meerzicht

  bloedafname buisjesDe Prikpost Meerzicht, waar mensen voor bloedprikken terecht konden, is gestopt vanwege het risico op coronabesmetting. Zo blijkt uit de beantwoording van schriftelijke vragen van Zó! Zoetermeer door wethouder Ter Laak.

 • Overeenkomst voor nieuwbouw Willem Dreeslaan

  Ondertekening Gemeente Zoetermeer Van der Kooij 300dpi 0039Wethouder Margreet van Driel (grondzaken) en Wim van der Kooy (Van der Kooy Vastgoed) ondertekenden vrijdag 24 juli de koop- en realisatieovereenkomst voor de nieuwbouw van 49 huurappartementen met 150 m2 aan commerciële ruimte op de begane grond.

 • Stadsboerderijen in de vakantie

  mz speelboerderij buitenbeest 15Knuffel de biggetjes en de konijnen, aai de koeien en bekijk de geitjes in de wei: het is elke dag één grote beestenboel op stadsboerderijen De Weidemolen en De Balijhoeve én speelboerderij Het Buitenbeest. De stadsboerderijen zijn de hele vakantie open en hebben ook speciale activiteiten.

 • Wethouder overhandigt wijkkaart Oosterheem

  20200715 Uitreiken eerste Oosterheemwijzer aan nieuwe bewonersWethouder Ingeborg Ter laak overhandigde woensdag 15 juli de allereerste wijkkaart aan de nieuwe bewoners van Oosterheem. De wijkkaart is ontwikkeld om bewoners te informeren over de wijk, en belangrijke steunpunten in de omgeving aan te geven.

 • Huis van de Wijk nu echt van start

  oh bibliotheek2Er is al lang en veel over gepraat, maar alle lichten staan nu op groen voor het ontwikkelen van een Huis van de Wijk in Oosterheem. Er komt hier een ontmoetingsplek, mét bibliotheekfunctie, voor alle wijkbewoners. Het is nog niet bekend waar dit Huis van de Wijk komt te staan.

 • Update bericht coronabesmetting WZH

  wzh oosterheem mapsWZH Oosterheem laat op het eerdere bericht op Zoetermeer Actief over de coronabesmettingen in het zorgcentrum weten dat het aantal besmettingen terugloopt. Woordvoerder Mandy Lagendijk: “De piek is gelukkig nu voorbij, het aantal mensen dat besmet is, loopt vanaf half juni terug.”

 • Corona uitbraak bij WZH Oosterheem

  corona virusBij Zorgcentrum WZH Oosterheem zijn meerdere besmettingen van bewoners en medewerkers met COVID-19. Het zou gaan om in totaal 20 besmettingen. Alleen bewoners van de 4e etage kunnen op dit moment bezoek ontvangen, volgens de richtlijnen van het RVIM, de andere etages zijn gesloten.

 • Haring happen bij WZH Oosterheem

  haringBewoners en personeel van WZH Oosterheem worden dinsdag 30 juni getrakteerd op heerlijke nieuwe haring. Een traktatie van de Markt en Vishandel Roelvis waarmee zij het personeel willen bedanken voor hun inzet in de zware coronatijd en de bewoners een gezellig én smakelijk moment willen bezorgen.

 • Gebouw van de maand: Nuova Campagna

  nuova campagna avdbZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand Nuova Campagna in de wijk Oosterheem naar ontwerp van KOW architecten.

 • Verdachten mishandeling maaltijdbezorgers aangehouden

  politie uniform 7De politie heeft deze week twee Zoetermeerders van 18 en 19 jaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 20-jarige man en zijn 49-jarige moeder op de Driebruggenstraat in Oosterheem. De mishandeling vond plaats op zondag 10 mei rond 20.00 uur toen de zoon en de moeder maaltijden bezorgden.

 • Samenwerking weer terug op Da Vinci

  IMG 2083In deze bewogen vreemde tijd is samenwerken voor volwassenen niet mogelijk door de regels van 1,5 meter afstand. Dit geldt ook voor de juffen en meesters van basisschool Da Vinci, maar voor de leerlingen is dit anders.

 • Lidl fleurt tuin Woonlocatie Pernisstraat op

  Lidl helpt Lokaal ZoetermeerWoonlocatie ‘Pernisstraat’ van Stichting Ipse de Brugge heeft afgelopen weekend een cheque ter waarde van 250 euro in ontvangst genomen. Het geld is geschonken door Lidl en bedoeld om een bijdrage te leveren aan het opknappen van de tuin.

 • Art-Labs in de wijk

  Art labs in de wijkDe Art-Labs van CKC & partners gaan de wijk in. Vanaf woensdag 3 juni kunnen alle kinderen van 8 t/m 12 jaar zich lekker uitleven in de buitenlucht met gratis workshops theater, dans, techniek, beeldende kunst en muziek. De Art-Labs vind je in drie wijken: Oosterheem, Meerzicht en Seghwaert.

 • Stadsboerderijen Zoetermeer gefaseerd weer open

  mz speelboerderij buitenbeest 19Vanaf dinsdag 2 juni openen stadsboerderijen De Weidemolen, De Balijhoeve en het Buitenbeest weer hun deuren. Het speelgedeelte van het Buitenbeest gaat op maandag 8 juni weer open.

 • Bibliotheek ziet ruimte voor Huizen in de Wijk

  sh Stadhuis Forum baliesDe gemeente heeft onderzocht of het mogelijk is de twee wijkvestigingen van de bibliotheek in Oosterheem en Rokkeveen te laten ombouwen tot ‘Huis van de Wijk’. Er moet tegelijk flink bezuinigd worden door de bibliotheek, maar de bibliotheek zelf denkt dat de plannen haalbaar zijn. 

 • Mishandeling in verkeer

  politie auto sirene 5Ondernemer Peter van Oijen van Family Stadhuisplein kreeg dit weekend te maken met zinloos geweld. Op Moederdag brachten zijn vrouw en zoon een bestelling weg in Oosterheem en werden vanuit het niets in elkaar geslagen door twee mannen.

 • Sportief kwartiertje bewoners Magnolia

  20200507 18864Fysiotherapeuten Debbie en Gilaine van Tim Fysiotherapie hebben donderdagmorgen 7 mei een sportief kwartiertje georganiseerd voor de bewoners van WelThuis Magnolia in Oosterheem en de peuters van Kern Kinderopvang.

-advertenties-

-goede doel-