Oosterheem

 • IMG 3359De meivakantie, die in Zoetermeer al op Goede Vrijdag begint, start bij speelboerderij Het Buitenbeest met een paasfeest. Op eerste en tweede paasdag, tussen van 13.00 en 16.00 uur, de Paashaas langs en kan iedereen meedoen met paaseieren zoeken en leuke paasfeestactiviteiten.

 • gezondheidszorg afsluitingNa zeven weken kennis gemaakt te hebben met beroepen en enthousiaste beroepskrachten in de Gezondheidszorg sloten de kinderen van de Piëzo TalentenAcademie Oosterheem deze sector feestelijk af.

 • intertoys ohDe Intertoys curatoren hebben een overeenkomst getekend met het Portugese -in speelgoed gespecialiseerde- Green Swan. Van de Intertoys filialen sluiten er 91, waaronder de vestiging aan de Florence Nightingalelaan in Oosterheem. De twee Intertoys vestigingen in het Stadshart blijven voorlopig.

 • adigestroom2 s.jansDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak heel bijzonder. In straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Adigestroom in Oosterheem.

 • 190200 certificaatuitreiking piezo talentenacademie1Vol trots namen de kinderen van de Piëzo TalentenAcademie hun certificaat in ontvangst toen zij de sectoren ‘techniek’ en ‘horeca’ afrondden. In zeven weken leerden de kinderen uit Oosterheem en Palenstein alles over beroepen in deze twee vakgebieden.

 • mega instuif wethoudersDe Zoetermeerse wethouders Robin Paalvast en Ingeborg ter Laak trokken woensdag 27 februari sportief de bokshandschoenen aan voor een bokspartijtje op de MEGA Sport- en spelinstuif. In sporthal Oosterpoort konden kinderen zich drie uur lang uitleven  met sport, spel en springkussens.

 • 20181212 2849Na het succes van de kerstvakantie volgt er weer een MEGA Sport- en spelinstuif in de voorjaarsvakantie. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen zich woensdag 27 februari drie uur lang uitleven in de Oosterpoort met sport, spel en springkussens.

 • ondertekening contract buitenruimteWethouder Groeneveld (openbare ruimte) en de heer Vink, directeur van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard tekenden op woensdag 20 februari contracten voor het onderhoud van de wijken Rokkeveen en Oosterheem.

 • intertoys hollandIntertoys is failliet verklaard, zo maakte de keten gisteren bekend. De drie filialen in Zoetermeer, twee in het Stadshart en één in Oosterheem, zullen nog 6 weken open blijven om de voorraad uit te verkopen. Kadobonnen zijn nog alleen dit weekend in te leveren bij de speelgoedwinkel.

 • oh stadsboerderij weidemolen 8Op de drie stadsboerderijen is in de voorjaarsvakantie veel te doen voor kinderen. Zo kun je er knutselen, wintervogelvoer maken of de boer helpen in een Dagje Boerderij. Ook zijn er weer jonge dieren geboren op de boerderijen.

 • brandweerauto 7De brandweer werd gealarmeerd voor een autobrand in de Zwammerdamstraat in Oosterheem op woensdag 20 februari rond 01.00 uur. Het ging om een geparkeerde auto die zeer waarschijnlijk is aangestoken. Na het blussen van deze brand kwam er wederom een melding van een autobrand.

 • schietpartij ohZondagmiddag werd op de Loirestroom in Oosterheem een slachtoffer overvallen onder bedreiging van een wapen. De politie hield even later op het Oosterheemplein een verdachte aan en loste daarbij een waarschuwingsschot.

 • grafitiVissendreefSeghwDe wijkagenten van Seghwaert en Oosterheem hebben vele bekladde muren aangetroffen. De graffiti is in de vroege ochtend van 8 februari rond 03.00 uur aangebracht op vele verschillende plaatsen. Op muren van scholen, huizen en zelfs op een kunstwerk werd de vernieling aangetroffen.

 • 27751962 536146980104984 3803129571964301379 n copyLaat je niet afschrikken door de kou. Stadsboerderij De Weidemolen organiseert het Winterfeest. Met een ruime hoeveelheid activiteiten en evenementen. Kom ook ijspegels vangen, de winterfilm bekijken of een warme kop chocolademelk drinken.

 • duikers heempadDuikers van de brandweer hebben langs het water van het Heempad in Oosterheem gezocht naar een mogelijke drenkeling. Bij een wak in het ijs lag een fiets, wat aanleiding gaf voor de zoekactie. Er is niemand aangetroffen.

 • IMG 6601Burgemeester Aptroot kwam tijdens de start van de Nationale Voorleesdagen voorlezen op basisschool Het Noorderlicht in Oosterheem. In de aula lag een rode loper klaar en ging de burgemeester in een heerlijke zetel zitten om alle groepen om de beurt voor te lezen.

 • vetbol Heempark 21012019 copyTijdens de winterse dagen denken wij mensen vaak aan een hoop gezellige evenementen en lekkere hapjes. De leerlingen van de Da Vinci basisschool hebben nu ook aan de vogels gedacht echter en hebben het op zich genomen om de dieren te trakteren op wat lekkers.

 • oh trap en brugHoe voelt Oosterheem? Is de wijk compleet of niet? Ga hierover in gesprek met de Schatbewakers tijdens het stadswijkgesprek Oosterheem op 29 januari. U bent vanaf 19.30 uur van harte welkom in wijkpost Oosterheem (Oosterheemplein 198).

 • jas van taal bibliotheekJas van Taal is een lokaal poëzieproject van Bibliotheek Zoetermeer waarbij gedichten worden gemaakt met peuters en kleuters. Nadat alle kinderen uit een wijk een gedicht hebben gemaakt, worden de gemaakte gedichten door middel van raamstickers verspreid over de wijk.

 • oh wijkpostIn verschillende wijken in Zoetermeer worden dit jaar weer de nieuwjaarsbijeenkomsten gehouden voor alle wijkbewoners. In Oosterheem, Seghwaert/Noordhove en Dorp/ Driemanspolder/Stadscentrum / Palenstein bent u van harte welkom voor een gezellige avond met veel informatie.

-advertenties-

-goede doel-