Oosterheem

 • Certificaten en debat bij TalentenAcademie

  Certificaatuitreiking en debat TA Oosterheem fotograaf Stichting PiëzoAls afsluiting van de beroepssector media en techniek kregen alle kinderen van de Piëzo TalentenAcademie Oosterheem een mooi en welverdiend certificaat uitgereikt. Dit gebeurde in het bijzijn van hun ouders.

 • Buren maken kennis bij start bouw King’s Park

  Start bouw Kings Park FOTOFLEX.NLMet een druk op de confettiknop gaf projectwethouder Margreet van Driel vrijdag 8 oktober het officiële startsein voor de bouw van 218 woningen aan de Martin Luther Kinglaan. Ruim 150 toekomstige bewoners kwamen bij elkaar om dit feestelijke moment te vieren én kennis te maken met elkaar.

 • Kind raakt te water in Heemkanaal Oosterheem

  imagesAan het eind van de donderdagmiddag ontvingen de hulpdiensten een melding van een persoon te water, aan het Heemkanaal in de wijk Oosterheem. Bij aankomst bleek het te gaan om een jong kindje dat in het water terecht was gekomen.

 • Kinderboekenweek op IKC Florence Nightingale

  kinderboekenweek nightingaleDe kinderboekenweek is zo langzamerhand een echte happening aan het worden. Zelf lezen, maar ook voorlezen. Het thema is dit jaar ‘beroepen.’ Pluum en tovenaar Faffa openden de kinderboekenweek op IKC Florence Nightingale in Oosterheem.

 • Start Piëzo TalentenAcademie gezondheidszorg

  piezo talentenacademie gezondheidszorgNa de herfstvakantie start de Piëzo TalentenAcademie in de wijken Palenstein, Oosterheem, Buytenwegh en Meerzicht met ‘beroepen in de gezondheidszorg’. Je leert welke beroepen er zijn in een ziekenhuis en je maakt kennis met een fysiotherapeut.

 • Brand in bergingen gebouw in Oosterheem

   brandweerIn de nacht van zaterdag op zondag werd de brandweer gealarmeerd voor rookontwikkeling, in de Schiebroekstraat in Oosterheem. De brandweer ontving de melding van rookontwikkeling in een gebouw rond 03:00 zaterdag- op zondagnacht.

 • Veel prikken gezet in Stadhuis

  20210929 26683Bij de extra vaccinatiemogelijkheid in het Stadhuis, woensdag 29 september, zijn ruim 150 mensen langs geweest om een coronaprik te halen. Een hoge opkomst, aldus Margot Polman, GGD Haaglanden: "We zien dat er echt behoefte is aan laagdrempelige locaties voor de vaccinatie."

 • Burendag met veel activiteiten in de stad

  burendag kicks studiosIn heel Zoetermeer waren er zaterdag 25 september, Burendag, veel activiteiten voor buurtbewoners. Zo was er in de Dorpsstraat een jongeren dansgroep en een expositie van een kunstenares te zien, in Meerzicht genoten kinderen van een springkussen en in Oosterheem werd een prijs uitgereikt.

 • Kinderkleding- en speelgoedbeurs in de Oosterkerk

  poster kinderkledingbeurs OosterkerkVrijwilligers organiseren op zaterdag 2 oktober 2021 een verkoopdag in de Oosterkerk in Oosterheem. Er is een Kinderkleding- en speelgoedbeurs, een eetcafé waar u koffie kunt drinken met iets lekkers, een loterij en een kleurwedstrijd.

 • Oosterheemse fiets trekt op Burendag door de wijk

  koffers Sam OosterheemOp Burendag, zaterdag 25 september, kom je in de straten van Oosterheem een uit de kluiten gewassen fiets tegen. Alle verhalen die uit de reizende koffertjes met de naam Sam kwamen, zijn als tegeltjeswijsheden, een playlist in Spotify, recepten en nog veel meer terug te vinden op de fiets.

 • Nationale Sportweek 2021: MEGA-Beweeginstuif

  20181212 2849Van vrijdag 17 tot en met zondag 26 september is het de Nationale Sportweek. Een landelijk initiatief met als doel sport en bewegen in Nederland te promoten. Speciaal voor kinderen en jongeren organiseert Zoetermeer een gratis MEGA-Beweeginstuif.

 • 60-jarig bruidspaar Schaap-Bossy

  Burgemeester Bezuijen feliciteert 60 jarig bruidspaar Schaap Bossy 01Burgemeester Bezuijen bracht donderdag, 16 september, een bezoek aan het 60-jarige bruidspaar Schaap-Bossy. Het bruidspaar woont in de wijk Oosterheem. De burgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • Bouw moskee kan beginnen

  impressie islamitisch centrum olof palmelaanDe Raad van State heeft het beroep van omwonenden tegen de bouw van een moskee aan de Olaf Palmelaan in Oosterheem ongegrond verklaard. ICZ, Stichting Islamitisch Cultureel Centrum, is blij met de uitspraak en wil na 10 jaar procedures zo snel mogelijk met de bouw beginnen.

 • Nieuwe ondernemers in de kijker

  welcome sign 2284312 340Onlangs mochten we weer vele nieuwe ondernemers welkom heten in de stad. Dat Zoetermeer aantrekkelijk is voor ondernemers, blijkt wel uit de drie nieuwe zaken die zijn of gaan starten, in het Dorp en het Stadshart. Een 4de ondernemer verhuisde van locatie en plaatste zichzelf meer in zicht.

 • Eerste dag Samen Na School groot succes

  samen na schoolOp basisschool De Oranjerie zijn afgelopen week de Samen Na School activiteiten van start gegaan. Samen Na School bestaat uit naschoolse activiteiten waar de kinderen van De Oranjerie aan mee mogen doen. 147 kinderen van de Oranjerie zijn creatief of sportief uitgedaagd.

 • Detailhandel en horecanieuws uit Zoetermeer

  bubbletea stadshartAfgelopen periode hebben veel nieuwe ondernemers Zoetermeer gevonden als locatie voor een nieuwe zaak. Niet alleen in het Stadshart en de Dorpsstraat zien we leuke nieuwe zaken en hotspots zich vestigen Om in een oogopslag alle veranderingen te zien hebben we ze in een overzicht geplaatst.

 • Gemeente zet sluiting De Vlieger door

  buurtcentrum Nathaliegang RokkeveenDe gemeente houdt voet bij stuk: activiteitencentrum De Vlieger blijft gesloten. Het activiteitencentrum in Rokkeveen, dat al sinds begin jaren 90 bestaat, sluit en de activiteiten gaan over naar de inlooplocatie aan de Nathaliegang. De sluiting bracht veel onrust met zich mee onder gebruikers.

 • Stichting Oosterfaantje zorgt voor ontbijt kinderen

  65424386 F65B 429D B279 E3349A43357EStichting Oosterfaantje heeft vrijdag 27 augustus vijftig ontbijtpakketten uitgedeeld. De pakketten zijn bedoeld voor kinderen die vaak zonder ontbijt de schooldag moeten beginnen. De  schrijnende verhalen die de stichting te horen kreeg leidden tot dit initiatief.

 • Piëzo TalentenAcademie media en techniek

  Talentenacademie media en techniek fotograaf Stichting PiëzoNa de zomervakantie kan je bij de Piëzo TalentenAcademie alles leren over beroepen in de ‘media en communicatie’ en in de techniek. Ben jij tussen de 9 en 14 jaar? Wil je kennismaken met een journalist of alles ontdekken over het beroep van de automonteur? Doe dan mee met de Piëzo TalentenAcademie.

 • Geen extra Bibliotheek op School

  bibliotheek op schoolEr komen geen extra Bibliotheken op School in de wijken Rokkeveen en Oosterheem, maar de wijkvestigingen van de bibliotheek in deze wijken blijven wél open. Dit blijkt uit een memo van wethouder Paalvast aan de gemeenteraad.

-advertenties-

-goede doel-