Oosterheem

 • perron bbq2De ZomerBBQ van Perron 1 vond plaats in de tuin van Middin aan de Schiebroekstraat 1 in Oosterheem. Een aantal uurtjes voorafgaand hadden enkele vrijwilligers en bewoners van Middin alle lekkernijen klaargemaakt en daar is vervolgens dankbaar van gesmuld.

 • IMG 20190719 211931De Prins Florisschool in Oosterheem heeft een zeer actieve leerlingenraad. Deze leerlingenraad komt een aantal keer per jaar bij elkaar om met elkaar te praten over hoe het is op school en welke dingen er verbeterd kunnen worden.

 • gooimeerBij de straat Gooimeer in de wijk Oosterheem wil het college een nieuwe woonwagenlocatie met 7 standplaatsen aanleggen. De werkzaamheden om de locatie geschikt te maken voor de woonwagens moeten nog dit jaar worden afgerond.

 • IMG 2995Tijdens het raadsdebat over de Perspectiefnota is afgelopen maandag, 1 juli, een motie aangenomen om te onderzoeken of de wijkbibliotheek behouden kan worden. De motie werd ingediend door 4 partijen, D66, GroenLinks, CU-SGP en PDvZ.

 • fietspuzzeltocht foto krantJarenlang was de fietspuzzeltocht van Montessorischool de Trinoom (voorheen het Groene Hart) een groot succes. De afgelopen jaren organiseerde de school een Zomerfeest om het naderende einde van het schooljaar te vieren. Dit jaar werd besloten de fietspuzzeltocht nieuw leven in te blazen, en met succes.

 • IMG 2716Op feestelijke wijze is dinsdag 25 juni om 15.00 uur het eerste Speeltaalhuis van De Drie Ballonnen geopend. Wethouder van Onderwijs, Jan Iedema, opende het Speeltaalhuis in Oosterheem samen met de kinderen.

 • WhatsApp Image 2019 06 27 at 14.42.39Een autobrand aan de Spreestroom in Oosterheem zorgde voor flink wat rookontwikkeling die in de wijde omtrek te zien was. Een busje dat geparkeerd stond brandde volledig uit. De toegesnelde brandweer kon het voertuig niet meer redden.

 • 20190624 9900Basisschool Da Vinci bestaat op 1 augustus 2019 alweer 10 jaar. De hele week wordt er daarom feest gevierd op school, de lustrumweek werd maandagochtend met een knaller geopend door wethouder Iedema van onderwijs en alle leerlingen, ouders en leerkrachten.

 • Bibliotheek Rokkeveen stadsarchief zoetermeerHet college wil de wijkbibliotheken in Rokkeveen en Oosterheem sluiten als bezuinigingsmaatregel in de Perspectiefnota. De Bibliotheek stelt nu juist voor om niet naar minder maar naar méér wijkbibliotheken te gaan, die tegelijkertijd een ontmoetingspunt in de wijk worden.

 • impressie islamitisch centrum olof palmelaanDe procedure rond de vestiging van de moskee aan de Olof Palmelaan kan pas op zijn vroegst na de zomer worden afgerond. Het ontwerp-bestemmingsplan en de vergunning ligt met ingang van 21 juni 2019 voor 6 weken ter inzage. De gemeenteraad zal hier na het zomer-reces een besluit over nemen.

 • Bibliotheek Rokkeveen stadsarchief zoetermeerHet college van Zoetermeer heeft aan de gemeenteraad voorgesteld om - vanwege de bezuinigingen - de bibliotheken van Oosterheem en Rokkeveen te sluiten. SP, Zó!, FvdB en PvdA vinden dat absoluut géén goed plan en organiseren op 22 juni een ludieke voorleesactie bij deze wijkbiebs.

 • IMG 6062Projectontwikkelaar Kieboom en Van Wezel heeft van het college negen maanden uitstel gekregen voor reserveringsovereenkomst voor woningen aan de Martin Luther Kinglaan in Oosterheem. De projectontwikkelaar wil hier circa 220 huur- en/of koopwoningen bouwen.

 • rolstoelvierdaagse magnolia medaille uitreikingNa een feestelijke start van de rolstoelvierdaagse afgelopen maandag hebben de bewoners van Magnolia genoten van vier heerlijke middagen in de buitenlucht. Elke dag werd er een route gelopen door Oosterheem. De route ging onder andere langs de kinderboerderij waar de deelnemers genoten van een schepijsje en pannenkoeken aten.

 • IMG 2995Bibliotheek Zoetermeer is op woensdag 22 mei door de gemeente geïnformeerd over de Perspectiefnota 2020. Een van de daarin voorgestelde bezuinigingen is het sluiten van de bibliotheekvestigingen Rokkeveen en Oosterheem.

 • Werkbezoek Agnes JongeriusPvdA-Europarlementariër Agnes Jongerius was op werkbezoek in Zoetermeer. Jongerius bezocht samen met de raadsleden van PvdA Zoetermeer Margot Kraneveldt en Susanne Bout een woonproject voor beschermd wonen voor jongvolwassenen met een verstandelijke en auditieve beperking van Ipse de Bruggen.

 • Whatsappoef2De politie Zoetermeer heeft op zaterdag 11 mei een grote oefening gehouden in elke wijk. Als oefening werd een oudere verwarde man vermist, waarbij Whatsapp groepen, beveiligers en de WAS actief hielpen zoeken. Samen met de meldkamer werd de verwarde man teruggevonden.

 • poster voorjaarsconcert 2019 versie 2 1200x848In de Oosterkerk in Zoetermeer wordt zaterdag 18 mei een bijzonder voorjaarconcert gehouden: Vangelo! Een afwisselend concert met Italiaanse en gospel muziek. Het concert is een samenwerking tussen het Harmonie Orkest Zoetermeer en het koor The Sprinter Singers

   

 • bord FietspadIn Oosterheem is onnodige onrust ontstaan na een bericht van Zó! Zoetermeer over een mogelijke ‘nepagent’ in de wijk. Het college roept op om terughoudend te zijn met speculaties omdat dit het veiligheidsgevoel van burgers aantast.

 • mega instuifNa het succes van de twee voorgaande vakanties, is er ook in de meivakantie weer een MEGA Sport- en spelinstuif. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen zich woensdag 1 mei drie uur lang uitleven met sport en leuke activiteiten.

 • 20190420 Familiedag Oosterheem GVW 9365 X3De Familiedag in Winkelcentrum Oosterheem bracht zaterdag 20 april veel mensen naar het Oosterheemplein. Kinderen konden meezingen en -dansen tijdens de BiBaboerderij show en veel kinderen gingen op de foto met hun favoriete figuur van televisie.

-advertenties-

-goede doel-