Oosterheem

 • Nieuwe lessen Piëzo TalentenAcademie

  De Piëzo TalentenAcademie gaat in Palenstein aan de slag met beroepen in de horeca foto Stichting PiëzoWeet jij al wat je later wil worden en welke talenten je daarvoor nodig hebt? Doe mee met de Piëzo TalentenAcademie en ontdek het. Na de voorjaarsvakantie starten de nieuwe lessen en nieuwe beroepen. In Palenstein leer je alles over beroepen in de horeca.

 • Activiteiten voor jong én oud in Oosterheem

  Persbericht Inloopcentrum OosterheemWil je graag iets buiten de deur doen, maar weet je nog niet goed wat bij je past? Iedereen vanaf 18 jaar is welkom bij inloopcentrum inZet Oosterheem. Liza Soffner zorgt als sociaal makelaar bij Palet Welzijn voor een gevarieerd aanbod aan activiteiten.

 • Bouw 40 sociale huurwoningen in Happy Days

  foto ondertekening intentieverklaringDe Goede Woning en ERA Contour hebben op maandag 29 januari 2024 een intentieovereenkomst getekend voor de bouw van 40 sociale huurwoningen in de nieuwbouwbuurt Happy Days in Zoetermeer. In deze parkwijk aan de rand van Oosterheem worden 165 koopwoningen en 40 sociale huurappartementen gebouwd.

 • Nationale voorleesdagen op basisschool Da Vinci

  IMG 3113Alle kleuters kwamen donderdag 25 januari in hun pyjama naar school voor de Nationale voorleesdagen. Voordat de kinderen genoten van een voorleesontbijt mochten ze in de aula luisteren naar het boek ‘Help! Een verrassing!’, voorgelezen door meester Wim, de directeur van basisschool Da Vinci.

 • Straat in beeld Olof Palmelaan

  straatnaamU heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'Straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week de Olof Palmelaan in Oosterheem.

 • Winterfeest op De Weidemolen

  winterfeest WeidemolenOp zondag 4 februari van 13:00-16:00 uur is er weer een winterfeest op Stadsboerderij de Weidemolen. Er is deze dag een schaatsbaan waar je heerlijk op kunt schaatsen. Ook is er een winterterras met winterse versnaperingen zoals snert, chocomel of (alcoholvrije) glühwein.

 • Cameratoezicht Oosterheem verlengd

  cameratoezicht oosterheemHet cameratoezicht in de Ruivenstraat en omgeving in Oosterheem wordt verlengd met twee maanden tot 1 maart 2024. Er was na explosies in de Ruivenstraat en de Streefkerkstraat toezicht ingesteld voor drie maanden, dit liep af op 20 januari.

 • Straat in beeld Willem Dreeslaan

  Willem Dreeslaan j slotboomU heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'Straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week de Willem Dreeslaan in Oosterheem.

 • Straat in beeld: Adigestroom

  adigestroom2 s.jansDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak heel bijzonder. In straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Adigestroom in Oosterheem.

 • Lichtjesparade met kleurrijke karakters in Oosterheem

  53386131724 933dd1ef4e cDe lichtjesparade in winkelcentrum Oosterheem trok vrijdag 8 december veel bezoekers. Naast de Kerstman, in een arrenslee getrokken door paarden, waren er nog veel meer kleurrijke karakter figuren te zien.

 • Sinterklaas bezoekt Florence Nightingale

  20231205 42770Sinterklaas brengt op zijn verjaardag een bezoekje aan heel veel Zoetermeerse basisscholen. In Oosterheem ging de Sint op bezoek bij OBS Florence Nightingale, waar Bio, de Bakpiet in opleiding, en Goochelpiet al druk bezig waren met het bakken van een taart.

 • Straat in Beeld: Florence Nightingalelaan

  nightingalelnDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Florence Nightingalelaan in Oosterheem.

 • Meldpunt overlast straatraces N209

  straatraces uit youtubefilmAl jaren liggen inwoners van Benthuizen en Oosterheem (Zoetermeer) wakker van het geluid van illegale straatraces. De races vinden plaats op industrieterrein Prisma en op de N209. Drie Zoetermeerse partijen, VVD, Zó! Zoetermeer en PvdA hebben een meldpunt opgericht waar inwoners overlast kunnen melden.

 • Verdachte (17) van explosies meldt zich

  agent en politielintEen 17-jarige jongen uit De Lier heeft zich gemeld bij de politie. Hij is betrokken geweest bij de explosies op 17 oktober in de Streefkerkstraat en de Ruivenstraat in Oosterheem. Deze twee aanslagen hebben een grote impact gehad bij de bewoners en hun buren.

 • De Social Sofa’s van Oosterheem

                  Heb jij ze al eens gespot? De vrolijk gekleurde bankjes, bekleed met zo’n achttienduizend mozaïeksteentjes. De banken zijn stuk voor stuk uniek en er staan er zo’n 44 verspreid door heel Zoetermeer. Een gezellige toevoeging aan het straatbeeld. Deze week de Social Sofa’s van Oosterheem.

 • Meteen cameratoezicht in Ruivenstraat

  camera op lantaarnpaalIn de Ruivenstraat in Oosterheem komt cameratoezicht, voor drie maanden, na de explosies van afgelopen maandag. Maandag 16 oktober vonden er twee explosies plaats in de wijk Oosterheem: één in de Ruivenstraat en één in de Streefkerkstraat.

 • Twee explosies in Oosterheem

  explosie oosterheem 2In twee woningen in Oosterheem zijn explosies geweest op maandagavond 16 oktober rond 23.30 uur. In de Streefkerkstraat en de Ruivenstraat. De explosies volgenden kort op elkaar. Volgens ooggetuigen werd een explosief door de brievenbus gedaan. 

 • Nieuw schoolplein IKC Da Vinci

  Schoolplein DV 3 copy copyEen lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan. Dat IKC Da Vinci uitdagend onderwijs aan leerlingen aanbiedt was al bekend, maar nu is dit ook aangevuld met een nieuw uitdagend schoolplein. Een wens die al een aantal jaren op de planning stond.

 • Blindenvoetbaltoernooi 2023 sv DSO

  20230917 40848Sv DSO startte twee jaar geleden met een speciaal voetbalteam voor blinden en slechtzienden. Het team is inmiddels aardig op elkaar ingespeeld en speelde zondag 17 september een vriendschappelijk toernooi met Ajax en PSV.

 • Eerste paal nieuwe pand Fortune Coffee

  fortune coffeeFortune Coffee is gestart met de bouw van een forse uitbreiding bij het hoofdkantoor in Oosterheem. Het huidige pand is gebouwd in januari 2010, destijds met 14 medewerkers. Nu dertien jaar later zijn er 60 collega's werkzaam in Zoetermeer en wil het bedrijf doorgroeien.

-advertenties-

-goede doel-