Oosterheem

 • Monumentale hoeve krijgt woonbestemming: Hoeve Remstee

  728 2160Tussen de Zegwaartseweg en de Hofwegenstraat in Oosterheem wordt een monumentale hoeve  omgebouwd tot 6 nieuwe woningen. De hoeve is opnieuw ontworpen door Ibelings Van Tilburg architecten. Het project met de naam Hoeve Remstee komt volgens planning het laatste kwartaal van dit jaar in de verkoop.

 • Speurtocht op de boerderij

  ijsjeBij Stadsboerderij De Balijhoeve en De Weidemolen kun je deze vakantie meedoen aan een leuke speurtocht. Met de bon uit het Speelmeerpaspoort ontvang je ook nog een lekker verkoelend ijsje als je uitgespeurd bent.

 • Da Vinci blaast schooljaar uit

  davinciVoor de leerlingen, juffen en meesters van basisschool Da Vinci in Oosterheem is de grote vakantie al begonnen. Donderdagmiddag bliezen zij samen het schooljaar uit op het schoolplein.

 • Juf Corrie met pensioen

  juf Corrie2Na 46 jaar onderwijs is Corrie Baas, adjunct-directeur van Basisschool Het Noorderlicht, met pensioen gegaan. Dit werd afgelopen donderdag uitgebreid gevierd met optredens en cadeaus van de leerlingen, een receptie voor ouders en (oud)-collega's en een feestje.

 • Nog deze zomer start verbetering scholen Oosterheem

  oh bo oostwijzer2Drie basisscholen in Oosterheem, De Oranjerie, De Oostwijzer en Florence Nightingale, kampen al lange tijd met slecht werkende binnenklimaatinstallaties. De scholen zijn te warm en te benauwd, waardoor leerlingen en leraren ziek worden.

 • Happen & Stappen in Oosterheem

  happen en stappenZaterdag 25 juni kan iedereen meedoen aan hét evenement door en voor Oosterheem: ‘Happen & Stappen’. Op deze feestelijke dag hebben bewoners gratis toegang tot tal van leuke activiteiten met een heerlijk hapje en een drankje.

 • Basisschool Noorderlicht bestaat 10/12 jaar

  Noorderlicht 2Basisschool Het Noorderlicht uit Oosterheem bestaat 12 jaar. Het 10-jarig lustrum kon helaas niet doorgaan, maar nu 2 jaar later is het de hele week feest in en om de school.

 • Foto van de week

  linda_slats_PoortugaalstraatFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Brute straatroof Asperenstraat Oosterheem

  politielogo op auto 1De politie zoekt naar getuigen van een brute straatroof op de Asperenstraat in de wijk Oosterheem. De roof vond plaats op maandag 20 juni, rond 04:00 uur in de ochtend. Het slachtoffer raakte gewond bij de overval en werd beroofd van onder andere kledingstukken.

 • 60 jarig bruidspaar Switzar

  60 jarig bruidspaar Switzar 4Burgemeester Bezuijen heeft afgelopen donderdag 9 juni een bezoek gebracht aan het 60 jarig bruidspaar Switzar, wonende in de wijk Oosterheem (Noord-Oost). De burgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • Verkoop woningen HeemAvenue van start

  Schermafbeelding 2022 06 02 om 10.19.39In de wijk Oosterheem worden op verschillende locaties in fases nieuwe woningen gebouwd. De eerste fase van het project HeemAvenue gaat 4 juni in de verkoop. Fase 1 bestaat uit 23 eengezinswoningen. Het project komt langs de Hugo de Grootlaan.

 • Straat in Beeld: Galvanistraat

  galvanistraat2U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek Straat in Beeld, hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week de Galvanistraat in Oosterheem

 • 3e lustrum basisschool De Oranjerie

  derde lustrum basisschool De OranjerieHet mocht er vorige week eindelijk van komen: kinderen, ouders en leerkrachten vierden het 15-jarig bestaan van De Oranjerie. Na twee keer uitstellen vanwege corona kon de feestweek op maandag 16 mei eindelijk losbarsten. Een zonnige start met de hele school in diergaarde Blijdorp.

 • Kinderen blussen brandje op Open Dag Brandweer

  DSC 8724Brandweerkazerne Oosterheem kan terugkijken op een geslaagde open middag. De middag werd officieel geopend door burgemeester Bezuijen. Veel ouders met kinderen kwamen een kijkje nemen hoe de kazerne er van binnen uit zag en er waren veel wagens waar natuurlijk een selfie gemaakt kon worden.

 • Galvanistraat maakt plaats voor Happy Days

  20220516 31305De Galvanistraat in Oosterheem verdwijnt uit Zoetermeer en maakt plaats voor het nieuwbouwproject Happy Days. De straat is al volledig verdwenen en komt niet meer terug, het straatplan in Happy Days wordt heel anders.

 • 60-jarige bruidspaar Baak-Konijnendijk

  60 jarig bruidspaar Baak 3 Burgemeester Bezuijen heeft op 13 mei een bezoek gebracht aan het 60-jarige bruidspaar Baak-Konijnendijk, wonend in de wijk Oosterheem. De burgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • Straat in beeld: Orinocostroom

  orinocostroom2Wat is de betekenis van deze Zoetermeerse straatnaam? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Orinocostroom.

   

 • Zoetermeers Mannenkoor zingt voor Oekraïne

  EVRF ZMK 19S 2Het Zoetermeers Mannenkoor zingt op zaterdag 7 mei speciaal voor Oekraïne. Het benefietconcert zal worden gehouden in de Oosterkerk aan het Oosterheemplein 320, in de wijk Oosterheem en zal ruim een uur duren. De toegang is gratis, maar na het concert wordt een inzameling gehouden voor Oekraïne.

 • Juf Nienke trouwt en rijdt langs school

  trouwfeest op de basisschoolJuf Nienke van basisschool De Oostwijzer kwam met haar bruidegom Maarten naar school om haar huwelijk samen met 'haar kinderen' te vieren. De leerlingen van Juf Nienke hadden als cadeau een huwelijksplant vol zelfgemaakte kunstwerkjes.

 • Schoolvoetbaltoernooi zeer geslaagd

  MeisjesvoetbalNa twee jaar uitstel vond op 13 april het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi weer plaats. Dit jaar werd er door de meiden van groep 5 en 6 gespeeld op het terrein van FC Zoetermeer. De Da Vinci meiden van groep 5/6 zijn winnaar geworden van het schoolvoetbaltoernooi 2022.

-advertenties-

-goede doel-