Oosterheem

 • 20191205 14356Sinterklaas heeft op zijn verjaardag, donderdag 5 december, weer heel veel scholen in Zoetermeer bezocht. Vaak werd de Sint hierbij geholpen door zijn trouwe Pieten. Sinterklaas kwam aan per auto, klusbus, tractor of gewoon lopend.

 • sint academie oosterheemWel 163 kinderen uit Oosterheem hebben meegedaan aan de Sint Academie in de Oosterpoort en het PiëzoCentrum. Deze Academie was georganiseerd door Sport en Spel gemeente Zoetermeer, Piëzo en Kernkinderopvang. Kinderen deden aan sportieve- en creatieve workshops.

 • dubbeldamstraatDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Dubbeldamstraat in Oosterheem.

   

 • Weidemolen1Op kinderboerderij De Weidemolen in Oosterheem start eind november een dagbesteding in het restaurant van de boerderij. Mensen met een (verstandelijke) beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt werken hier in de horeca of op de boerderij.

 • 191118 brandweer taDe kinderen van de Piëzo TalentenAcademie Oosterheem en Palenstein gingen maandag 18 november op bezoek bij de Brandweer van Zoetermeer. Tijdens het werkbezoek kregen zij informatie over brandveiligheid én over het beroep van de brandweerman.

 • oh svdsoVoetbalvereniging DSO weet nog steeds niet waar het aan toe is. De gemeente Alphen wil geen grenscorrectie, waardoor de Zoetermeerse vereniging in feite tot de gemeente Alphen behoort. Beide gemeenten hebben overleg gevoerd over een grenscorrectie, maar Alphen heeft zich terug getrokken.

 • Pietenfeest 04De Sint Academie in Oosterheem is een middag vol actieve en leuke activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De kinderen kunnen woensdag 27 november pakketjes maken, knutselen, speculaaspoppen versieren, een parcours afleggen en nog veel meer leuke dingen.

 • sint dorpsstraat

  Na de intocht in het Stadshart komt Sinterklaas ook dit jaar weer naar de Dorpsstraat. Zaterdag 23 november is Sinterklaas in de Dorpsstraat en hij zal weer vele themapieten meenemen, zoals Snoeppiet, Kapiteinspiet en Slaappiet.

 • 20191109 131127Velen kijken weer uit naar kerst en ook dit jaar zijn er in de tuincentra van Zoetermeer verschillende kerstshows te zien. Elk tuincentrum heeft hier zijn eigen unieke draai aangegeven, met eenhoorns, pinguïns en kerstdorpen.

   

 • ongeval oostwegEen aanrijding tussen twee personenauto’s zorgde zaterdagavond voor twee gewonden. Op de kruising Oostweg met de Franklinstraat kwamen de twee auto's met elkaar in botsing. De rode Smart werd hierbij door de zwarte personenauto in de flank geraakt.

 • 20191031 13075IKC de Trinoom in Oosterheem was donderdagavond 31 oktober omgetoverd in een echte halloweenschool. Alle leerlingen gingen 's avonds al griezelend, en vaak ook zelf verkleed, naar school, om vervolgens goed aan het schrikken gemaakt te worden door allerlei griezels.

 • Living Colours 1Het Christelijk Mannenensemble Zoetermeer geeft 8 november haar jaarlijkse concert in de Oosterkerk aan het Oosterheemplein. Het C.M.Z heeft het bekende gospelkoor Living Words uit Valkenburg vastgelegd. Samen met trompettist Kees Zuurveld en soliste Els van der Net is een mooi en kleurrijk programma samengesteld. 

 • Straatnaambordje Oostvoornestraat copyU heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: Oostvoornestraat  in Oosterheem.

 • 20181212 2849Sportieve kinderen tussen de 4 tot en met 12 jaar kunnen in de herfstvakantie met de Mega Sport- en spelinstuif ‘Glow In The Dark’ in sporthal De Oosterpoort. Door UV lampen en lichtgevende sportmaterialen kun je deze middag sporten in het donker.

 • brandweerCollect1De Zoetermeerse brandweer collecteerde voor de Nederlandse Brandwondenstichting. Zij deden dit met de collega's van de kazernes Oosterheem en Stadhart. Na een week collecteren werden de collectebussen geleegd en kon er geteld worden.

 • 20191006 12495Het Voetbalplus project bij DSO startte vanuit een zorgvraag van het Meerpunt. Kinderen met een beperking gaven aan wel graag te willen voetballen, maar geen vereniging te kunnen vinden die bij hen past. Sportondersteuner René van Oeffel ging aan de slag om dit probleem op te lossen.

 • hasjTesterEen bestuurder van een brommer had er aardig het tempo in toen een motor agent hem voorbij zag rijden. Waar 30 km per uur toegestaan is, reed hij 57 km. De agent volgde hem en zag dat ook een rood licht genegeerd werd. Later bleek dat de bestuurder drugs had gebruikt.

 • Jubileum WimMeester Wim, directeur van basisschool Da Vinci in Oosterheem, is deze maand 40 jaar werkzaam in het onderwijs. Op woensdag 2 oktober werd hij in het zonnetje gezet.

 • 263 CopyrightFOTOFLEX.NL 03102019 2‘Het Vonkje’ is de naam van een nieuw project waarmee stichting Piëzo, samen met andere partijen, de eenzaamheid onder ouderen in de wijken Meerzicht, Palenstein en Oosterheem gaat bestrijden. ‘Het Vonkje’ moet zestigplussers met dagarrangementen uit hun isolement halen.

 • oh stadsboerderij weidemolen 8Op het terrein van Speelboerderij De Weidemolen in Oosterheem komt een nieuwe natuurspeelplek. Kinderen mogen meedenken en aan de gemeente vertellen waar zij het liefst mee zouden spelen op de natuurspeelplek.

-advertenties-

-goede doel-