Oosterheem

 • Blindenvoetbaltoernooi 2023 sv DSO

  20230917 40848Sv DSO startte twee jaar geleden met een speciaal voetbalteam voor blinden en slechtzienden. Het team is inmiddels aardig op elkaar ingespeeld en speelde zondag 17 september een vriendschappelijk toernooi met Ajax en PSV.

 • Eerste paal nieuwe pand Fortune Coffee

  fortune coffeeFortune Coffee is gestart met de bouw van een forse uitbreiding bij het hoofdkantoor in Oosterheem. Het huidige pand is gebouwd in januari 2010, destijds met 14 medewerkers. Nu dertien jaar later zijn er 60 collega's werkzaam in Zoetermeer en wil het bedrijf doorgroeien.

 • Urban sportvoorziening Oosterheem

  Urban sportvoorzieningKinderen in Oosterheem hebben een handtekeningenactie gehouden voor een Urban Sport Voorziening voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Er zijn locaties onderzocht en ook drie ontwerpen gemaakt voor de Urban Sport Voorziening.

 • Nieuwe Lunchroom bij Weidemolen

  IMG 1381 Verbeterd NR 1Lunchroom Bij Daan op de Weidemolen in Oosterheem is officieel geopend. Bezoekers van stadsboerderij De Weidemolen kunnen vanaf nu terecht Bij Daan voor een lekkere lunch of 1 van de befaamde taartjes.

 • Illegale straatraces zorgen voor veel overlast

  straatraces uit youtubefilmDe overlast voor omwonenden van het PRISMA bedrijventerrein neemt al jaren toe. Omwonenden hebben een petitie opgesteld om de burgemeesters van Lansingerland en Zoetermeer om actie te vragen. VVD Zoetermeer stelde ook schriftelijke vragen aan het Zoetermeerse college.

 • Straat in beeld: Tonga

  TongaU heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'Straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: Tongain Oosterheem.

   

 • Foto van de week

  jul23 Cok_van_Aalst_reiger_heemkanaal_oosterheemFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Brand woning Pernisstraat

  BrandweerOosterheemEen nachtelijke brand in een woning aan de Pernisstraat in Oosterheem, bracht in de vroege ochtend van zondag 9 juli veel hulpdiensten op de been. Rond 01.45 werden bewoners van de straat opgeschrikt door veel rook en sirenes.

 • Frisse start voor een aantal scholen in Oosterheem

  oh bo oranjerieDe leerlingen van De Oostwijzer Orion, De Oranjerie (beide Unicoz) en Florence Nightingale (OPOZ) vieren feest. Deze zomervakantie worden de binnenklimaatinstallaties van de schoolgebouwen vervangen en is er weer frisse lucht in de school.

 • Chauffeur bedrijfsbestelbus veroorzaakt ravage

  4DE7BF94 61D2 440E B60A F033B35F4D34Een bedrijfsbestelbus heeft dinsdagavond 4 juli een ravage aangericht op de Oostweg. De bestuurder van de bestelbus reed omstreeks 22:00 twee verkeerslichten uit de grond, waarbij de wagen en het wegdek flinke schade opliepen.

 • Oosterheem Centrum organiseert feestweekend

  poster 10 jaar Oosterheem CentrumHet plein van Oosterheem Centrum wordt in het weekend van zaterdag 17 juni en zondag 18 juni 2023 weer omgetoverd tot een groot feest. Het 10-jarig jubileum van het winkelcentrum wordt feestelijk gevierd en iedereen is welkom.

 • Handwerkcaf√© Oosterheem ontvangt cheque

  IMG 20230524 WA0000Handwerkcaf√© Oosterheem heeft op 24 mei een cheque van 500 euro mogen ontvangen van De Pelgrimshoeve Snuffelmarkt. De donatie is bedoeld voor aankoop van materialen voor de Breiclub. Sociaal makelaar Liza Soffner, van Palet Welzijn bij inZet Oosterheem, overhandigde de cheque. 

 • 60 jarig bruidspaar Groen-van Muiden

  60 jarig bruidspaar Groen Van Muiden 002Burgemeester Bezuijen bracht woendag 24 mei een bezoek aan het 60 jarig bruidspaar Groen-van Muiden, zij wonen in de wijk Oosterheem. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

 • Basisschool Da vinci wint regiofinale schoolvoetbal

  IMG 20230518 WA0036De meiden van basisschool Da Vinci groep 5/6 startten na het winnen van het Zoetermeerse schoolvoetbaltoernooi goed op de regiofinale schoolvoetbal op de velden van Westlandia in Naaldwijk.

 • Winkelcentrum Oosterheem viert 10-jarig jubileum

  winkelcentrum oosterheem 1In het weekend van zaterdag 13 mei en zondag 14 mei 2023 wordt het plein van Winkelcentrum Oosterheem omgetoverd tot een groot feestterrein. Al tien jaar lang is het centrum een belangrijke ontmoetingsplek in de wijk, waar bewoners elkaar opzoeken.

 • Loop mee met de Oosterheem Audiotour

  Wijck Audiotour MarcoZwinkelsWandel mee tijdens de Oosterheem Audiotour en ontdek deze prachtige Zoetermeerse wijk. Deze toeristische route in eigen stad brengt je langs 10 verschillende geluidsfragmenten en leert je meer over de diverse kunstwerken die de wijk rijk is.

 • Leerlingen Oranjerie brengen Passion tot leven

  passion1Leerlingen en leerkrachten van basisschool de Oranjerie hebben The passion live op toneel gebracht. Weken lang is hard gerepeteerd om het verhaal rond het verraad van Jezus zo goed mogelijk op te voeren. Leerlingen van groep 4 tot en met 8 deden mee met spel, zang en dans. 

 • Skateplek voor basisschoolkinderen in Heempark

   skater De droom van leerlingen van basisschool Het Noorderlicht komt steeds dichterbij. Het college van B&W heeft ingestemd met de komst van een plek om te skaten in het Heempark in Oosterheem. Vorig jaar startte de 11-jarige Jelte daarvoor een handtekeningenactie, die ruim 600 keer werd ondertekend.

 • Vijf koren geven benefietconcert HOPE¬†

  ZMK copyOp zaterdag 15 april kun je luisteren naar en genieten van vijf Zoetermeerse koren die met elkaar onder de naam HOPE een benefietconcert voor onderzoek naar alvleesklierkanker geven in de Oosterkerk in Oosterheem. De opbrengst van het concert gaat in zijn geheel naar Support Casper. 

 • Burgemeester roept op om te stemmen

  20230314 37282Burgemeester Bezuijen heeft vanmorgen zijn stem voor de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschapsverkiezingen uitgebracht in het stembureau in Basisschool de Oranjerie in Oosterheem.

-advertenties-

-goede doel-