Oosterheem

 • Quarantaine concert bij WZH Oosterheem

  8990c014 b8cc 4c0f a16d 3ed53fd35682Zanger John Medley zorgde zondagmiddag voor gelukkige momenten voor de bewoners van WZH Oosterheem. De bewoners zitten nu noodgedwongen lange tijd binnen en kunnen geen bezoek ontvangen. Het Quarantaine concert van Medley  werd dan ook zeer gewaardeerd door bewoners en personeel.

 • Laptops voor gezinnen bij IKC Da Vinci

  20200325 101834Basisschool Da Vinci merkte dat een aantal kinderen thuis het digitale onderwijs niet of minimaal konden volgen omdat er thuis onvoldoende digitale hulpmiddelen beschikbaar waren. Stichting Leergeld werd benaderd en heeft Da Vinci laptops geschonken die de school mocht uitlenen aan deze gezinnen.

 • Defensie helpt bij vervoer apparatuur

  legerinZoetermeerDefensie laat weten dat militairen zijn begonnen met het transport van beademingsapparatuur vanuit Zoetermeer. Op maandag 23 maart werden zeven defensie vrachtwagens gezien in de stad. Zij brengen 40 beademingsapparaten naar ziekenhuizen om coronapatiënten te helpen.

 • Veel klachten over hangjongeren

  hangjongerencoronatijdDe politie Zoetermeer heeft veel meldingen binnen gekregen van overlast door groepen jongeren die bij elkaar zitten. Regelmatig moesten zij de jongeren er op wijzen dat iedereen een afstand van 1,5 meter tot elkaar moest aanhouden.

 • Bescheiden Koopavond

  dp DorpsstraatDoor de corona crisis zijn behoorlijk wat winkels gesloten en vele anderen hebben aangepaste openingstijden. Veel zelfstandigen gaan echter wel gewoon open met koopavond omdat voor hen, elke euro inkomsten meer dan welkom is. Voor de klant is er veel onduidelijk wat wel of niet open is.

 • Zoetermeerse Markt blijft open

  20170610 106171De Zoetermeerse Markt blijft voorlopig open. Zoetermeer kent 3 warenmarkten, op de dinsdag in Oosterheem, vrijdags in Rokkeveen en op zaterdag in het Centrum van de stad. Volgens marktmeester Rob Hofschreuder gaan alle markten gewoon door, mét de nodige veiligheidsmaatregelen.

 • Vechtpartij Oosterheemplein, 4 arrestaties

  politiebus 1Het Flexteam van de politie heeft vier verdachten aangehouden na een vechtpartij op het Oosterheemplein op vrijdag 13 maart. Een jongeman raakte gewond en zijn auto werd beschadigd. De verdachten namen de benen.

 • Wilde achtervolging Oosterheem

  aanhoudingOosterheemTwee eenheden wilden een man aanhouden in de Gouderakstraat in Oosterheem. Toen zij hem aan wilden spreken, nam hij de vlucht, met een risicovolle achtervolging tot gevolg.

 • Winterfeest op De Weidemolen

  DSC 0449Stadsboerderij De Weidemolen bestaat dit jaar 10 jaar en viert dit met een winterfeest op zondag 8 maart. Het feest was eerder gepland in februari, maar kon toen niet doorgaan door het slechte weer. Dit weekend wordt gehoopt op beter weer zodat het jubileum in stijl gevierd kan worden.

 • Swingen op hiphop tijdens voorjaarsvakantie

  HiphopworkshopEen vakdocent van CKC & partners verzorgde tijdens de voorjaarsvakantie twee swingende hiphopworkshops voor de kinderen van BSO Vuurtoren in Oosterheem. De workshops maakten deel uit van een pilot met als doel een intensievere samenwerking met De Drie Ballonnen.

 • Burgemeester bedankt Kazerne Oosterheem

  vrh aptrootBurgemeester Charlie Aptroot kwam woensdag 19 februari op de koffie op de brandweerkazerne Oosterheem. In verband met zijn komende pensioen, 31 maart is zijn laatste werkdag, wilde hij graag op informele wijze de brandweercollega's in Zoetermeer bedanken.

 • Speelmeer MEGA Sport-en spelinstuif Carnaval

  carnival 1564081 1920Er vindt deze voorjaarsvakantie weer een MEGA Sport- en spelinstuif plaats. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar hoeven zich niet te vervelen, maar kunnen zich in sporthal de Oosterpoort je drie uur lang uitleven. Het thema is carnaval en alle kinderen mogen verkleed komen.

 • Beestenboel op de stadsboerderijen

  koolmees met pindaOok in de voorjaarsvakantie zijn er op de stadsboerderijen in Zoetermeer leuke activiteiten te doen. Kom de dieren bekijken en knuffelen. Geef je op voor ‘Dagje boerderij’, kom wintervogelvoer maken en knutsel een insectenhotelletje voor in de tuin om vogels en insecten te helpen.

 • Foto van de week

  feb20 Rianne_VeeningaFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

   

 • Ballroom dans in PiëzoCentrum Oosterheem

  ballroom dans wijkbewonerWoensdag 12 februari stond de middag in PiëzoCentrum Oosterheem in het teken van de ballroom dans. Samen met het Woonzorgcentrum Magnolia organiseerde Piëzo een heerlijke middag voor de bewoners van Magnolia, wijkbewoners jong en oud en deelnemers van Piëzo.

 • Guitarmate muziekschool verhuisd

  leerlingbandMuziekschool Guitarmate, gevestigd aan de Willem Dreesmanlaan in Oosterheem is verhuisd. Er hoefde niet eens een verhuisbedrijf ingeschakeld te worden, het kon zelfs lopend. Tot blijdschap van de leerlingen is de verhuizing beperkt gebleven tot een tiental meters, namelijk naar nr 195.

 • Walking Dinner Oosterheem

  PHOTO 2020 02 10 16 56 59 1Walking Dinner is inmiddels een begrip in de Ruivenstraat gelegen in Oosterheem. Een leuke en makkelijke manier om je buren in de straat te leren kennen. Het concept is eenvoudig, volgens initiatiefneemster Loes van den Brandt. Uitgangspunt is een 3-gangen diner waarbij elk huis een gang maakt.

 • Foto van de week

  feb20 Laura Vooijs oosterheemFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

   

 • 60 jarig bruidspaar Visser-van Oort

  Echtpaar Visser Van Oort 60 jaar. 300dpi 0003Burgemeester Aptroot bracht donderdagmorgen een bezoek aan het 60 jarig bruidspaar Visser-van Oort  in de wijk Oosterheem. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

 • Winterfeest op jarige Weidemolen

  Sadsboerderij De Weidemolen 2Stadsboerderij De Weidemolen bestaat in februari 10 jaar. Zij vieren dit op zondag 9 februari met een heus ‘Winterfeest’. De Weidemolen is tussen 13.00 en 16.00 uur omgetoverd tot een winterwonderland.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-