Oosterheem

 • The Sprinter Singers brengen Christmas Together

  Christmas togetherHet mag weer: in 2020 en 2021 konden de concerten geen doorgang vinden vanwege de pandemie, maar nu mag de muziek weer klinken. The Sprinter Singers brengen op 10 december met ‘Christmas Together’ iedereen weer in kerstsfeer, mét soliste en live orkest in de Oosterkerk.

 • Scratch in de Oosterkerk

  Klassiek079 OosterkerkScratch 2484 0641238 1 HiResMax ArditoKlassiek Zoetermeer heeft al de hele week door de stad heen mooie muzikale evenementen en optredens. Zo was er bijvoorbeeld op woensdagmiddag het traditionele ‘Lunchconcert’ in de Oude Kerk met harp, viool en piano. De afsluiting van het festival is zaterdag met de Oosterkerk Scratch.

 • Aan tafel in de Oosterkerk

  oosterkerk hart voor tafelDe Oosterkerk in Oosterheem start met een speciale actie: ‘Hart4U aan tafel'. Zondag 13 november wordt er om 17.00 uur een kerkdienst met maaltijd georganiseerd in de Oosterkerk. De kerk wil zo mensen die het door de crisis moeilijk hebben een hart onder de riem steken.

 • Speelmeer MEGA Sport- en spelinstuif

  20181212 2849 copyVoor kinderen tussen de 6 tot en 12 jaar organiseert Speelmeer in herfstvakantie op woensdagmiddag 26 oktober de MEGA Sport- en spelinstuif in Oosterheem. Je kan hier kennis maken met heel veel sporten en de hele middag lekker bezig zijn.

 • Koorleden gezocht voor de Oosterkerk Scratch

  IMG 4512Van 21 tot en met 26 november organiseert Netwerk Zoetermeer het Festival Klassiek Zoetermeer, met veel openbare concerten en andere activiteiten in de stad rond het thema klassieke muziek. Zoals bijvoorbeeld het populaire onderdeel de Oosterkerk Scratch.

 • Vrouw overleden na ongeval op Florence Nightingalelaan

  6181D801 A137 4D20 AEF0 3CB9872A9E0BEen 73-jarige vrouw uit Zoetermeer is vrijdagavond overleden na een ongeval op de Florence Nightingalelaan, in Oosterheem. De vrouw is geschept door een bestelbusje, hoogstwaarschijnlijk op het zebrapad.

 • 60-jarige bruidspaar Scharroo-Holstein

  60 jarig bruidspaar Scharroo Holstein 2Burgemeester Bezuijen heeft woensdag 19 oktober een bezoek gebracht aan het 60-jarige bruidspaar Scharroo-Holstein, wonend in de wijk Oosterheem. De burgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • Lions helpen Woonvoorziening Middin-Oosterheem

  lions clubLionsclub de Meerbloem houdt zaterdag 15 en 22 oktober vanaf 10:00 uur op het Oosterheemplein in WC Oosterheem een actie voor een goed doel. In samenwerking met cliënten van woonvoorziening Middin-Heemburg Oosterheem worden huisgemaakte quiches verkocht. De opbrengst gaat naar de woonvoorziening.

 • Burgemeester opent schoolontbijt bij Florence

  Schoolontbijt IKC Florence Nightingale 1Burgemeester Bezuijen schoof woensdagochtend aan bij IKC Florence Nightingale in Oosterheem voor het Nationaal schoolontbijt. In groep 7 ging hij in gesprek met de leerlingen over het nut van ontbijten. 

 • Gouden Wijnfles bij start bouw DuinParc

  Start Bouw ParcVeldMet het opgraven van de ‘Schat van Zoetermeer’, een gouden wijnfles, hebben wethouder Jan Iedema en Paul Trip, van bouwbedrijf MRP p feestelijke wijze de start van de bouw van de 100 woningen van ParcVeld ingeluid. De fles werd overhandigd aan het echtpaar Gupta-Bakaran, die hier gaan wonen.

 • Straat in beeld: Lofoten

  lofoten2De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Lofoten.

   

 • Bettine Vriesekoop sport mee met 55+

  sportweek2In sporthal de Oosterpoort werden zondag 18 september in het kader van de Nationale Sportweek verschillende sportclinics. Sporters konden meedoen aan verschillende sporten zoals voetbal, koersbal, tafeltennis en tennis.

 • Bestuurder overleden na eenzijdig ongeval

  images copy copy copy copy copy copy copyEen 73-jarige automobilist is vanmiddag overleden nadat hij met zijn voertuig van de weg is geraakt op de Hugo de Grootlaan in Oosterheem. De auto reed daarbij door de berm en kwam op het parkeerterrein van restaurant Hudson tot stilstand.

 • Geen feest voor winkelcentrum Oosterheem

  logo 10 jaar winkelcentrum OosterheemDe organisatoren van het feest rond het 10-jarig bestaan van winkelcentrum Oosterheem heeft met pijn in het hart moeten laten weten dat het jubileum niet door gaat. De vergunningen voor dit lustrumfeest zijn niet op tijd binnen, zo laat de organisatie weten.

 • Woningbrand Brandwijkstraat Oosterheem

  brand oosterheem3De brandweer werd woensdagmiddag rond vier uur gealarmeerd voor een brand in een hoekwoning in de Brandwijkstraat in Oosterheem. Twee personen zijn nagekeken in de ambulance, omdat zij rook hadden ingeademd, maar zij hoefden niet naar het ziekenhuis.

 • Winkelcentrum Oosterheem viert feest

  Winkelcentrum OosterheemWinkelcentrum Oosterheem bestaat 10 jaar en dat gaat groots gevierd worden. Gedurende 5 dagen is er van alles te doen in het centrum, er is voor ieder wat wils. De festiviteiten vinden plaats van 31 augustus tot en met 4 september.

 • Monumentale hoeve krijgt woonbestemming: Hoeve Remstee

  728 2160Tussen de Zegwaartseweg en de Hofwegenstraat in Oosterheem wordt een monumentale hoeve  omgebouwd tot 6 nieuwe woningen. De hoeve is opnieuw ontworpen door Ibelings Van Tilburg architecten. Het project met de naam Hoeve Remstee komt volgens planning het laatste kwartaal van dit jaar in de verkoop.

 • Speurtocht op de boerderij

  ijsjeBij Stadsboerderij De Balijhoeve en De Weidemolen kun je deze vakantie meedoen aan een leuke speurtocht. Met de bon uit het Speelmeerpaspoort ontvang je ook nog een lekker verkoelend ijsje als je uitgespeurd bent.

 • Da Vinci blaast schooljaar uit

  davinciVoor de leerlingen, juffen en meesters van basisschool Da Vinci in Oosterheem is de grote vakantie al begonnen. Donderdagmiddag bliezen zij samen het schooljaar uit op het schoolplein.

 • Juf Corrie met pensioen

  juf Corrie2Na 46 jaar onderwijs is Corrie Baas, adjunct-directeur van Basisschool Het Noorderlicht, met pensioen gegaan. Dit werd afgelopen donderdag uitgebreid gevierd met optredens en cadeaus van de leerlingen, een receptie voor ouders en (oud)-collega's en een feestje.

-advertenties-

-goede doel-