Oosterheem

 • Bibliotheek Rokkeveen stadsarchief zoetermeerHet college wil de wijkbibliotheken in Rokkeveen en Oosterheem sluiten als bezuinigingsmaatregel in de Perspectiefnota. De Bibliotheek stelt nu juist voor om niet naar minder maar naar méér wijkbibliotheken te gaan, die tegelijkertijd een ontmoetingspunt in de wijk worden.

 • impressie islamitisch centrum olof palmelaanDe procedure rond de vestiging van de moskee aan de Olof Palmelaan kan pas op zijn vroegst na de zomer worden afgerond. Het ontwerp-bestemmingsplan en de vergunning ligt met ingang van 21 juni 2019 voor 6 weken ter inzage. De gemeenteraad zal hier na het zomer-reces een besluit over nemen.

 • Bibliotheek Rokkeveen stadsarchief zoetermeerHet college van Zoetermeer heeft aan de gemeenteraad voorgesteld om - vanwege de bezuinigingen - de bibliotheken van Oosterheem en Rokkeveen te sluiten. SP, Zó!, FvdB en PvdA vinden dat absoluut géén goed plan en organiseren op 22 juni een ludieke voorleesactie bij deze wijkbiebs.

 • IMG 6062Projectontwikkelaar Kieboom en Van Wezel heeft van het college negen maanden uitstel gekregen voor reserveringsovereenkomst voor woningen aan de Martin Luther Kinglaan in Oosterheem. De projectontwikkelaar wil hier circa 220 huur- en/of koopwoningen bouwen.

 • rolstoelvierdaagse magnolia medaille uitreikingNa een feestelijke start van de rolstoelvierdaagse afgelopen maandag hebben de bewoners van Magnolia genoten van vier heerlijke middagen in de buitenlucht. Elke dag werd er een route gelopen door Oosterheem. De route ging onder andere langs de kinderboerderij waar de deelnemers genoten van een schepijsje en pannenkoeken aten.

 • IMG 2995Bibliotheek Zoetermeer is op woensdag 22 mei door de gemeente geïnformeerd over de Perspectiefnota 2020. Een van de daarin voorgestelde bezuinigingen is het sluiten van de bibliotheekvestigingen Rokkeveen en Oosterheem.

 • Werkbezoek Agnes JongeriusPvdA-Europarlementariër Agnes Jongerius was op werkbezoek in Zoetermeer. Jongerius bezocht samen met de raadsleden van PvdA Zoetermeer Margot Kraneveldt en Susanne Bout een woonproject voor beschermd wonen voor jongvolwassenen met een verstandelijke en auditieve beperking van Ipse de Bruggen.

 • Whatsappoef2De politie Zoetermeer heeft op zaterdag 11 mei een grote oefening gehouden in elke wijk. Als oefening werd een oudere verwarde man vermist, waarbij Whatsapp groepen, beveiligers en de WAS actief hielpen zoeken. Samen met de meldkamer werd de verwarde man teruggevonden.

 • poster voorjaarsconcert 2019 versie 2 1200x848In de Oosterkerk in Zoetermeer wordt zaterdag 18 mei een bijzonder voorjaarconcert gehouden: Vangelo! Een afwisselend concert met Italiaanse en gospel muziek. Het concert is een samenwerking tussen het Harmonie Orkest Zoetermeer en het koor The Sprinter Singers

   

 • bord FietspadIn Oosterheem is onnodige onrust ontstaan na een bericht van Zó! Zoetermeer over een mogelijke ‘nepagent’ in de wijk. Het college roept op om terughoudend te zijn met speculaties omdat dit het veiligheidsgevoel van burgers aantast.

 • mega instuifNa het succes van de twee voorgaande vakanties, is er ook in de meivakantie weer een MEGA Sport- en spelinstuif. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen zich woensdag 1 mei drie uur lang uitleven met sport en leuke activiteiten.

 • 20190420 Familiedag Oosterheem GVW 9365 X3De Familiedag in Winkelcentrum Oosterheem bracht zaterdag 20 april veel mensen naar het Oosterheemplein. Kinderen konden meezingen en -dansen tijdens de BiBaboerderij show en veel kinderen gingen op de foto met hun favoriete figuur van televisie.

 • IMG 3359De meivakantie, die in Zoetermeer al op Goede Vrijdag begint, start bij speelboerderij Het Buitenbeest met een paasfeest. Op eerste en tweede paasdag, tussen van 13.00 en 16.00 uur, de Paashaas langs en kan iedereen meedoen met paaseieren zoeken en leuke paasfeestactiviteiten.

 • gezondheidszorg afsluitingNa zeven weken kennis gemaakt te hebben met beroepen en enthousiaste beroepskrachten in de Gezondheidszorg sloten de kinderen van de Piëzo TalentenAcademie Oosterheem deze sector feestelijk af.

 • intertoys ohDe Intertoys curatoren hebben een overeenkomst getekend met het Portugese -in speelgoed gespecialiseerde- Green Swan. Van de Intertoys filialen sluiten er 91, waaronder de vestiging aan de Florence Nightingalelaan in Oosterheem. De twee Intertoys vestigingen in het Stadshart blijven voorlopig.

 • adigestroom2 s.jansDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak heel bijzonder. In straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Adigestroom in Oosterheem.

 • 190200 certificaatuitreiking piezo talentenacademie1Vol trots namen de kinderen van de Piëzo TalentenAcademie hun certificaat in ontvangst toen zij de sectoren ‘techniek’ en ‘horeca’ afrondden. In zeven weken leerden de kinderen uit Oosterheem en Palenstein alles over beroepen in deze twee vakgebieden.

 • mega instuif wethoudersDe Zoetermeerse wethouders Robin Paalvast en Ingeborg ter Laak trokken woensdag 27 februari sportief de bokshandschoenen aan voor een bokspartijtje op de MEGA Sport- en spelinstuif. In sporthal Oosterpoort konden kinderen zich drie uur lang uitleven  met sport, spel en springkussens.

 • 20181212 2849Na het succes van de kerstvakantie volgt er weer een MEGA Sport- en spelinstuif in de voorjaarsvakantie. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen zich woensdag 27 februari drie uur lang uitleven in de Oosterpoort met sport, spel en springkussens.

 • ondertekening contract buitenruimteWethouder Groeneveld (openbare ruimte) en de heer Vink, directeur van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard tekenden op woensdag 20 februari contracten voor het onderhoud van de wijken Rokkeveen en Oosterheem.

-advertenties-

-goede doel-