Oosterheem

 • Bezoek aan Brandweer Oosterheem 7 8 2018 6Een groep van 30 statushouders heeft op dinsdag 7 augustus een bezoek gebracht aan brandweerkazerne Oosterheem in Zoetermeer. Deze groep is voornamelijk afkomstig uit Syrië en Eritrea, inmiddels zijn zij inwoners van Zoetermeer.

 • heropening perron1Met een feestelijk Zomerfeest is de verbouwde locatie van het Trefpunt aan het Heemburgh in Oosterheem heropend. De locatie is tevens het onderkomen van de activiteiten van Perron 1. Wethouder Ingeborg  ter Laak verrichtte de openingshandeling samen met bewoners van Middin en bezoekers van Perron 1.

 • rocknroll ohEchte Rock ’n Roll fans konden afgelopen zaterdag hun hart ophalen in Oosterheem bij de 'Sweetlake Rock ’n Roll Revival'. Voor de 12e keer organiseerde Rock ’n Roll dansschool 'Dance to the 60’s' dit Rock ’n Roll event.

 • da vinci 2Het jaarlijkse Zomerfeest op basisschool Da Vinci werd woensdag 26 juni gevierd. Een dag vol met leuke activiteiten met diverse spellen zoals: een waterspel, bouwen, springkussens en een levend voetbalspel.

 • 20180628 130491De eerste SpeelmeerPaspoorten 2018 werden vandaag in een echte kasteelkamer uitgereikt aan de leerlingen van groep 4, van Obs Florence Nightingale. Het SpeelmeerPaspoort staat boordevol vakantie-ideeën voor het hele gezin en wordt de komende weken uitgedeeld aan alle basisschool leerlingen.

 • FCC16394In 7 weken leerden de kinderen van de Piëzo TalentenAcademie uit Palenstein en Oosterheem alles over beroepen in de techniek en werkten aan hun technische vaardigheden. De kinderen leerden van enthousiaste beroepskrachten van Van Dorp installatietechniek en Robot Care Systems tijdens de gastlessen.

 • Parade in WZH Oosterheem 1 PBDe feestelijke WZH Parade trok dit weekend langs WZH Oosterheem in Zoetermeer. Ben Cramer, dit jaar de hoofd-act van het familiefeest, zorgde met zijn klassiekers als ‘Hij was maar een clown’ voor muzikale herinneringen bij cliënten en familie van het woonzorgcentrum.

 • 20180613 191843 resizedWoensdagavond 13 juni vond de eerste van zes wijkveiligheidsavonden plaats. In de aula van de Florence Nightingaleschool  aan het Zanzibarplein in Oosterheem gaf de burgemeester om 19.30 uur het startsein. Hij heette de ruim 65 inwoners, de wijkwethouder, politie- en brandweermedewerkers van harte welkom.

 • vuurtoren speeltoestelSBO de Vuurtoren kreeg afgelopen woensdag een hele mooie hobbelmotor in de patio van deze speciale basisschool. Het project ‘begeleid samenspelen’ is dit jaar van start gegaan in de onderbouw en de motor zal hierbij goed ingezet gaan worden.

 • IMG 8940Wethouder Iedema opende woensdag 13 juni officieel de Piëzo TalentenAcademie Oosterheem. Nadat hij geïnterviewd was door één van de kinderen vond de opening plaats. De hele middag stond in het teken van techniek. Kinderen volgenden workshops zoals het repareren van fietsen, timmeren en programmeren en verwonderden zich in Alles is Techniek Experience.

 • oosterheemDe wijkveiligheidsaanpak krijgt brede steun van inwoners en professionals. Dat blijkt uit de evaluatie van de wijkveiligheidsaanpak in Zoetermeer. Inwoners willen verder met deze aanpak en zouden graag zien dat dit in alle wijken in Zoetermeer een vervolg krijgt.

 • 20180608 114235 resizedVrijdag 8 juni bezochten 18 vrijwilligers die werkzaam zijn bij de Ambachtenwerkplaats aan het Vrouwenhuiswaard (van Stichting Piëzo) de brandweerkazerne in Oosterheem. Zij volgden een leerzame ochtend met veel informatie over brandveiligheid.

 • fonds1818 200 jrFonds 1818 bestaat 200 jaar en in plaats van kado's te ontvangen delen zij geschenken uit! Burgemeester Aptroot ontving van het fonds op het grote Fonds 1818 Festival in Den Haag een cheque ter waarde van €1800,18. Dit wordt besteedt aan twee kinderspeelplaatsen in Zoetermeer. 

 • happy daysEen woonwijk die aanvoelt als een vakantiepark, met veel groene ruimten, picknicktafels, een vuurplaats of een tafeltennistafel. In het Zoetermeerse Dwarstocht, dicht tegen Oosterheem aan, wordt het werkelijkheid. De gemeente Zoetermeer en TBI-onderneming ERA Contour ondertekenden daarvoor op 7 juni de intentieovereenkomst voor het woonplan ‘Happy Days’.

 • 20160204 76494Ook dit jaar bezoeken de burgemeester, de wijkwethouder en de politie de wijken om met inwoners in gesprek te gaan over de veiligheid in hun wijk. Zij bespreken wat er speelt en waar nodig nemen zij maatregelen.

 • 20180527 128551De schapen op stadsboerderij De Weidemolen worden weer geschoren. Zondag 3 juni organiseert de stadsboerderij van 13:00 tot 16.00 uur  het schaapscheerfeest. Naast het scheren van de schapen zijn er deze dag ook veel knutselactiviteiten en spelletjes voor kinderen.

 • Dave en Anoek grDave Heemskerk en dochter Anoek, met haar moeder als begeleider, starten de komende editie van de Vierdaagse van Nijmegen namens het Vfonds voor Vrede. Naast Vfonds voor Vrede lopen vader en de dochter-moedercombinatie om geld in te zamelen voor een ‘eigen’ goed doel.

 • foto3 goed open dag burgMet prachtig zomerweer bezochten ruim 2000 bezoekers afgelopen woensdag de open middag van brandweerkazerne Oosterheem aan de Olof Palmelaan in Zoetermeer. Blussen, spuiten en checken hoe het zit met de brandveiligheid thuis, iedereen kon meedoen aan de activiteiten.

 • WZH Oosterheem 5 jaar Steven KazanIn WZH Oosterheem werd op de eerste lentedag van 2018 gevierd dat het woonzorgcentrum in Zoetermeer 5 jaar bestaat. Samen met familie, medewerkers en vrijwilligers genoten bewoners en cliënten volop van de feestelijkheden die voor hen werden georganiseerd.

 • fotobijpersbericht Vale GierDe expositie ‘Vogels’ van de Fotogroep Oosterheem is te zien vanaf donderdag 15 maart t/m eind mei in woonzorgcentrum WelThuis Buytenhaghe. De fotogroep is in 2010 opgericht op initiatief van Palet Welzijn om 55-plussers een laagdrempelige fotografie activiteit aan te bieden.

-advertenties-

-goede doel-