Oosterheem

 • 20181212 2849Sportieve kinderen tussen de 4 tot en met 12 jaar kunnen in de herfstvakantie met de Mega Sport- en spelinstuif ‘Glow In The Dark’ in sporthal De Oosterpoort. Door UV lampen en lichtgevende sportmaterialen kun je deze middag sporten in het donker.

 • brandweerCollect1De Zoetermeerse brandweer collecteerde voor de Nederlandse Brandwondenstichting. Zij deden dit met de collega's van de kazernes Oosterheem en Stadhart. Na een week collecteren werden de collectebussen geleegd en kon er geteld worden.

 • 20191006 12495Het Voetbalplus project bij DSO startte vanuit een zorgvraag van het Meerpunt. Kinderen met een beperking gaven aan wel graag te willen voetballen, maar geen vereniging te kunnen vinden die bij hen past. Sportondersteuner René van Oeffel ging aan de slag om dit probleem op te lossen.

 • hasjTesterEen bestuurder van een brommer had er aardig het tempo in toen een motor agent hem voorbij zag rijden. Waar 30 km per uur toegestaan is, reed hij 57 km. De agent volgde hem en zag dat ook een rood licht genegeerd werd. Later bleek dat de bestuurder drugs had gebruikt.

 • Jubileum WimMeester Wim, directeur van basisschool Da Vinci in Oosterheem, is deze maand 40 jaar werkzaam in het onderwijs. Op woensdag 2 oktober werd hij in het zonnetje gezet.

 • 263 CopyrightFOTOFLEX.NL 03102019 2‘Het Vonkje’ is de naam van een nieuw project waarmee stichting Piëzo, samen met andere partijen, de eenzaamheid onder ouderen in de wijken Meerzicht, Palenstein en Oosterheem gaat bestrijden. ‘Het Vonkje’ moet zestigplussers met dagarrangementen uit hun isolement halen.

 • oh stadsboerderij weidemolen 8Op het terrein van Speelboerderij De Weidemolen in Oosterheem komt een nieuwe natuurspeelplek. Kinderen mogen meedenken en aan de gemeente vertellen waar zij het liefst mee zouden spelen op de natuurspeelplek.

 • Minnie Mouse copyKinderdagverblijf Oosterheem (KDV) van De Drie Ballonnen vierde het jaarlijkse zomerfeest met alle kinderen van het kinderdagverblijf samen met hun ouders, opa’s, oma’s en andere familieleden. Er waren verschillende leuke activiteiten voor de kinderen.

 • burendaglunch oosterheem2In PiëzoCentrum Oosterheem was het op Burendag een drukte van jewelste. Burendag is een jaarlijks terugkerend feest wat je viert met je buren. Zeker 60 buurtgenoten hebben genoten van de lekkere lunch geserveerd door vrijwilligers.

 • 190926 mars voor de toekomstVijf scholieren, die in het kader van de Mars voor de Toekomst (zie klimaatstaking.nl) vanuit Wageningen te voet onderweg zijn naar Den Haag, stopten donderdagavond bij het PiëzoCentrum in Oosterheem. Zij schoven aan bij het gesprek over het thema Vrede dat daar werd gehouden.

 • talentenacademie bij wethouder ter laakDe kinderen van de Piëzo TalentenAcademie Oosterheem waren op werkbezoek bij hun wijkwethouder Ingeborg ter Laak. Het werkbezoek was onderdeel van het blok overheid en politiek waar de kinderen deze weken aan werken.

 • nightingalelnDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Florence Nightingalelaan in Oosterheem.

 • IMG 6616Zoetermeerse sportverenigingen ontwikkelden een nieuw sportief initiatief speciaal voor de BSO-locaties van De Drie Ballonnen: het sportprogramma ‘On the move’. Dit programma biedt in schoolweken sportieve clinics tijdens buitenschoolse opvang (BSO) bij De Drie Ballonnen.

 • Timo HagendijkTimo Hagendijk is zondagmorgen 1 september in de Oosterkerk ingeleid als pionier met een missie voor Perron Centrum. Hij volgt buurtpastor Arte Havenaar op die de overstap maakte naar OMG-Rotterdam.

 • InburgeraarsKazerne Oosterheem van Brandweer Haaglanden organiseerde woensdag 21 augustus 2019 een leerzame middag voor inburgeraars uit Zoetermeer. Deze middag werd georganiseerd in samenwerking met de organisatie Taalpartners.

 • zomerfeest oh 1De zomer werd dit weekend in Oosterheem gevierd met een gezellig Zomerfeest. Het hele weekend was er extra gezelligheid en drukte in het winkelcentrum, met veel muziek, lekker eten en kraampjes.

 • zomerfeest oosterheem 3 800x500Dit weekend viert Winkelcentrum Oosterheem de zomer met een gezellig Zomerfeest met heel veel live muziek en de wereldmarkt Pasar Mundial. Trafassi en Django Wagner zullen optredens verzorgen op het Zomerfeest.

 • brandEdisonstraatEen brand in een garage aan de Edisonstraat werd door de brandweer al snel opgeschaald naar 'zeer grote brand'. Het vuur is rond 2.30 uur in de ochtend van maandag 19 augustus ontstaan. Het vuur sloeg over naar aangrenzende bedrijven. Negen bewoners moesten hun huis uit.

 • perron bbq2De ZomerBBQ van Perron 1 vond plaats in de tuin van Middin aan de Schiebroekstraat 1 in Oosterheem. Een aantal uurtjes voorafgaand hadden enkele vrijwilligers en bewoners van Middin alle lekkernijen klaargemaakt en daar is vervolgens dankbaar van gesmuld.

 • IMG 20190719 211931De Prins Florisschool in Oosterheem heeft een zeer actieve leerlingenraad. Deze leerlingenraad komt een aantal keer per jaar bij elkaar om met elkaar te praten over hoe het is op school en welke dingen er verbeterd kunnen worden.

-advertenties-

-goede doel-