Oosterheem

 • Cameratoezicht in probleemstraten Oosterheem

  pexels shane aldendorff 1135453De gemeente heeft besloten om in de wijk Oosterheem op twee punten camera’s te plaatsen. Reden voor deze beslissing is de toenemende overlast van een groep jongeren in deze buurt. Een pas aangenomen motie in de gemeenteraad zorgde al voor een lachgas- en alcoholverbod voor dit gebied.

 • Zeer grote brand woonhuis Lekstroom

  brand lekstroom 1De brandweer kwam donderdagmiddag 22 oktober in actie voor een zeer grote brand aan de Lekstroom in Oosterheem. De brand werd rond tien over half vier gemeld, waarop brandweerauto’s uit Zoetermeer en Benthuizen uitrukten.

 • Straat in beeld – Ebrostroom

  IMG 6053De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Ebrostroom in Oosterheem.

 • 13-jarige vermist vanuit Oosterheem

  Unknown copy copy copyEen Zoetermeers meisje van 13 is vermist vanaf het Veluwemeer in Oosterheem. Burgernet roept iedereen op om uit te kijken naar het vermiste meisje. De 13-jarige wordt vermist vanaf zondagmiddag 18 oktober. UPDATE: vermist meisje gevonden.

 • MEGA Sport- en spelinstuif Speelmeer

  20181212 2849Ook deze herfstvakantie is er weer een MEGA Sport- en spelinstuif in De Oosterpoort. Er worden woensdag 21 oktober tijdens de instuif verschillende sporten gedaan en de kleedkamers zijn ‘griezelkamers’ geworden.

 • Zoekactie Heemkanaal

  heemkanaalGoogleMapsDe hulpdiensten zijn op zaterdagavond 17 oktober op zoek gegaan naar een 'persoon te water' in het Heemkanaal ter hoogte van de straat Zuidlaardermeer in Oosterheem. Dit nadat een witte fiets gevonden was langs de waterkant.

 • Twee handhavers gewond na coronageweld

  handhavers gewondTwee Zoetermeerse handhavers zijn vrijdagavond op de Rockanjestraat in Oosterheem gewond geraakt toen zij mensen aanspraken op het naleven van de coronaregels. De twee handhavers spraken een groepje van vier mensen aan die zich niet aan de regels hield en werden door hen aangevallen.

 • Wereld van de chemie op IKC Da Vinci

  Science Da Vinci chemie 2020Science wordt in projectvorm aangeboden aan de leerlingen van basisschool Da Vinci. Een paar keer per jaar is er een science week. In alle klassen gaan de leerlingen van Da Vinci aan het werk met licht technieken, vloeistoffen of materialen en doen de leerlingen proefjes.

 • Corona leerachterstand wegwerken

  4532e52f 04e3 43be 8200 da78bb3cd692In Zoetermeer is een nieuw bedrijf geopend, gespecialiseerd in huiswerkbegeleiding en bijles. Sinds september runt Simone Taal met ondersteuning van Danielle Borgmeijer CLOU Zoetermeer  dat begeleiding en ondersteuning biedt aan leerlingen van basisschool- tot MBO-niveau.

 • Lachgas- en alcoholverbod Poortugaalstraat

  lachgas ampul op straatVoor de Poortugaalstraat in Oosterheem en omgeving van deze straat is zowel een een lachgas- als een alcoholnuttigingsverbod van kracht. Deze verboden blijven van kracht zolang er sprake is van overlast.

 • Straat in beeld: Waarderstraat

  IMG 6505De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Waarderstraat in de wijk Oosterheem.

 • Auto in sloot Schiebroekstraat

  brandweer logo op auto 1Een personenauto belandde vannacht in een sloot aan de Schiebroekstraat in Oosterheem. Toen de politie rond 1 uur ‘s nachts bij de auto aankwam, waren er geen inzittenden te bekennen. Volgens een omstander waren zij er direct na het ongeluk vandoor gegaan.

 • Einstein en Napoleon bezoeken basisschool Da Vinci

  Foto KBWK 2020 2De Kinderboekenweek brengt de kinderen op basisschool Da Vinci terug in de tijd, naar de geschiedenis van Ridders en kastelen. Het thema van dit jaar ’En Toen?’ is woensdag 30 september officieel geopend.

 • Huurwoningen Dwarstocht nog niet rond

  happy daysDwarstocht is een woningproject aan de rand van Oosterheem, waar bewoners met een ‘vakantiegevoel’ zouden kunnen wonen. Al in 2018 is een intentieovereenkomst getekend voor ruim 200 woningen waaronder 40 sociale huurwoningen, maar de exploitatie hiervan is nog niet rond.

 • High tea met voorlezen voor senioren

  20200921 Persbericht voorlees high tea bijlage copy‘Samen is gezelliger’, is het thema voor vele activiteiten van de bibliotheek voor senioren. In de Week tegen de Eenzaamheid organiseren de bibliotheek en de Rotary Club Zoetermeer samen elke dag van 5 tot en met 9 oktober een corona veilige high tea voor senioren.

 • Brandstichting met molotovcoctail in Oosterheem

  politielogo op auto 4Bij een woning aan het Sumatra in Oosterheem is maandagavond 21 september rond middernacht brand gesticht door een molotovcoctail tegen de woning te gooien. De schade bleef beperkt aan de buitenzijde van de woning, niemand raakte gewond. De districtsrecherche zoekt getuigen van de brandstichting.

 • Koolmonoxide bij flat in Oosterheem

  florence nightingale co 2Bij de Aqua flat aan de Florence Nightingale in Oosterheem zijn dinsdagavond 15 september appartementen gecontroleerd vanwege hoge concentraties koolmonoxide. Hulpverleners zijn in de flat op zoek naar de bron van de koolmonoxide. Leden van een gezin uit de flat worden nagekeken in een ambulance.

 • Nieuwe ontwikkelingen op de Zoetermeerse woningmarkt

  Hodenpijlstraat 4De woningmarkt is volop in beweging met nieuwbouw- en renovatieprojecten. Zo is in Oosterheem een voormalig schoolgebouw aangekocht voor huurwoningen en is in Rokkeveen onlangs een nieuwbouwproject voor seniorenwoningen van start gegaan met de verkoop van de appartementen.

 • Zoetermeers gezin voor even steenrijk

  Schermafbeelding 2020 09 10 om 10.26.15 copyIn het  tv-programma Steenrijk - Straatarm van SBS6  waar 2 gezinnen voor een week ruilen van huis en budget stond woensdag 2 september de familie van Gaal uit Zoetermeer centraal. Het gezin dat in Oosterheem woont, bestaat  uit zeven personen en moet rondkomen met een beperkt weekbudget.

 • Cultuur(t)huis in Oosterheem

  cultuurthuis oosterheem langerak 2De komende weken gaan CKC & Partners, Buurtwerk, Palet Welzijn, Stichting Piëzo, Perron Centrum en Perron 1 met het stoffen pop-up cultuur(t)huis of de bakfiets de wijk Oosterheem in om de bewoners te bevragen welke (culturele) activiteiten ze missen of graag meer willen zien in hun eigen wijk.

-advertenties-

-goede doel-