Oosterheem

 • Buitenstormbaan bij Pro Patria

  Pro Patria StormbaanGymnastiekvereniging Pro Patria organiseerde op zaterdag 27 februari de buitenactiviteit 'Stormbaan'. Dit evenement werd georganiseerd voor de recreanten die al een tijd niet kunnen sporten en is het startsein voor buitenlessen die in maart worden georganiseerd door de trainers van Pro Patria.

 • Certificaten bij TalentenAcademie spellen en games

  piezo talentenacademie oosterheemDe kinderen van de Piëzo TalentenAcademie Oosterheem ontvingen hun welverdiende certificaat van de sector beroepen in spellen en games. De kinderen zijn enthousiast geworden voor de vele en veelzijdige beroepen die te maken hebben met spellen en games, die zij hebben leren kennen.

 • Schuttingbrand in Oosterheem

  IMG 2154Zaterdagavond 20 februari is er omstreeks 23:50 in de Pernisstraat in de wijk Oosterheem brand uitgebroken. Bij aankomst van de opgeroepen brandweer bleek het te gaan om een schuttingdeur die in de brand stond.

 • Bloemen voor Wijkagenten Oosterheem

  bedankje voor politie OH De Wijkagenten Oosterheem zijn door de Winkeliersvereniging van Winkelcentrum Oosterheem in de bloemen gezet voor hun inzet. In de wijk was veel onrust door de avondklok, de inzet van alle hulpverleners zorgde ervoor dat het rustig bleef in de wijk.

 • Vervoersproblemen voor Oosterfaantje

  WhatsApp Image 2021 02 02 at 08.50.05Stichting Oosterfaantje rijdt dagelijks meerdere keren met hun versleten autootje volgeladen met spullen heen en weer tussen hun locatie in Oosterheem en de opslag van de stichting in Meerzicht. Daarnaast halen ze er lokale donaties van ondernemers mee op. Deze auto is nu zo versleten dat vervanging nodig is.

 • Letterfeest voor groep 3

  Letterfeest 1Op IKC Florence Nightingale in Oosterheem is het deze week Letterfeest voor groep 3. De leerlingen mogen op afgesproken tijden hun welverdiende letterdiploma en verrassingstas ophalen bij juf Debby en juf Ella.

 • Vrijwilligers brengen ‘vlam’ naar ouderen

  vlam vonkje2Vrijwillige sfeermakers van project Het Vonkje van Piëzo brachten afgelopen week een ‘vlam’ naar ouderen in de wijken Palenstein, Meerzicht en Oosterheem. Deze raamsticker in de vorm van een vlam, en bijbehorend gedicht, is een initiatief van het Oranje Fonds in de strijd tegen eenzaamheid.

 • Kleine groep overlastgevers in Oosterheem

  20200930Burgmeester zm 12Burgemeester Bezuijen gaf maandagavond 18 januari in de gemeenteraadsvergadering uitleg over de aanpak van de onrust in Oosterheem. De onrust wordt volgens Bezuijen veroorzaakt door een kleine groep jongeren, ongeveer 14, die veel overlast veroorzaken.

 • Politie te paard in Oosterheem

  paardenInOosterheemDe wijkagent van Oosterheem heeft naar buiten gebracht dat er in de wijk nu gesurveilleerd wordt door de bereden politie. De inzet van politie te paard is een reactie op de onrust die er is onder de bewoners van de wijk. Met deze maatregel wil de politie de overlast van jeugdgroepen terugdringen.

 • Wethouder Ter Laak loopt HMZ Virtual Run and Walk

  20210115 22667Ingeborg ter Laak is niet alleen wethouder van sport in Zoetermeer, maar zelf ook heel sportief. Zij ging vrijdag 15 januari als een van de eerste lopers van start op de 10 km in de HMZ Virtual Run and Walk. Iedereen loopt hier apart, maar toch samen in het populaire hardloopevent van Zoetermeer.

 • Mevr van Rossum-Malepaard is 102 jaar

  102 jaar 3Mevr van Rossum-Malepaard vierde donderdag 14 januari haar 102e verjaardag in WZH Oosterheem en werd door de zorgmedewerkers verrast met versieringen en taart. Zelf wilde ze het eigenlijk niet vieren, want, zo zei ze: ‘ik wil niet oud worden’.

 • Overlastgevers uit de wijk plaatsen

  20200930Burgmeester zm 12De NOS en Omroep West brengen naar buiten dat burgemeester Bezuijen overweegt om criminelen uit Oosterheem verplicht te laten verhuizen. Dit naar aanleiding van de overlast die in sommige delen van de wijk voortduren.

 • Maatregelen na explosie Rockanjestraat

  davNaar aanleiding van de explosie bij een woning in de Rockanjestraat in Oosterheem op 5 januari, heeft Burgemeester Bezuijen een aantal maatregelen genomen. Zo komt er snel meer toezicht in de wijk en worden gesprekken gevoerd met inwoners.

 • Lekker in beweging met Wintergames

  20210108 22473Tijdens de lockdown blijft sporten heel belangrijk. De Krajicek Foundation heeft in samenwerking met de gemeente en 6 verenigingen een mooi programma georganiseerd op de 4 Zoetermeerse Krajicek Playgrounds, in Buytenwegh, Meerzicht, Palenstein en Oosterheem.

 • Gratis dansworkshops in Seghwaert, Oosterheem en Meerzicht

  2020.12 danslessen oosterheem meerzichtVan 12 t/m 19 januari kan er weer lekker gedanst worden door kinderen in de wijken Seghwaert, Oosterheem en Meerzicht. Vanaf 4 jaar zijn kinderen welkom om mee te doen met de gratis dansworkshops in de buitenlucht.

 • Aanslag op woning Rockanjestraat

  davBewoners van de Rockanjestraat in Oosterheem werden dinsdagochtend 5 januari opgeschrikt door een harde knal. Meteen daarna stond de voorgevel van een woning in de brand. De brandweer schaalde al snel op naar middelbrand. Een bewoner van het getroffen huis heeft rook ingeademd.

 • Ruiten kapot door ontploffing Hekelingenstraat

  politie auto 9Een enorme knal in de Hekelingenstraat in Oosterheem in de vroege ochtend van zaterdag 2 januari 04.00 uur deed de huizen trillen. Door de knal sneuvelden meerdere ruiten en werd de voorgevel beschadigd. De politie brengt nu het signalement naar buiten van de verdachten van deze vuurwerkbom.

 • Nieuwe ruimte voor Oosterfaantje

  OostervaantjeSoms heeft een raar jaar, een bijzonder einde. Dit is zeker zo voor stichting voedselgroep Oosterfaantje die op de valreep een nieuwe locatie heeft gevonden. Eerder deden zij een oproep voor een ruimte van waaruit zij hun 600 gezinnen van voedselpakketten kunnen voorzien.

 • Carbidschieters Oosterheem beboet

  carbietPolitieDe wijkagent Oosterheem heeft naar buiten gebracht dat verschillende personen carbid hebben afgeschoten in Oosterheem. Op de Olaf Palmelaan stonden zij publiekelijk te schieten. In Zoetermeer is dit nu niet toegestaan. De overtreders zijn beboet.

 • Laatste kans voor jongeren met vuurwerkbom

  vuurwerkbomEen groep jongeren bracht dinsdagnacht omstreeks 01.00 uur een zelf gefabriceerde vuurwerkbom tot ontploffing tussen de halte Willem Dreeslaan en de Hodenpijlstraat in de wijk Oosterheem. Meerdere omwonenden belden die nacht met 112 en de politie zocht tevergeefs naar de daders.

-advertenties-

-goede doel-