Oosterheem

 • Koffieochtend en activiteiten voor ouderen

  Unknown copy copy copy copy copyinZet het samenwerkingsverband voor zorg en welzijn in Zoetermeer start vanaf maandag 26 juli weer met de ouderenochtend. De ochtenden staan in het teken van samenkomen, aanspraak en activiteiten afgesloten met een gezamenlijke lunch.

 • Koffers Sam starten reis door Oosterheem

  koffers SamZaterdag 17 juli gaf wethouder Ter Laak het spreekwoordelijke startschot voor #samwashier. Ze reikte de eerste koffers uit aan bewoners van de wijk Oosterheem. In de zomerperiode reizen 28 koffers met de naam Sam door de wijk, en logeren elke paar dagen bij een andere wijkbewoner.

 • Directeur Rode Kruis bezoekt Oosterfaantje

  tempImagesYqn6zDe algemeen directeur en leden van district Haaglanden van het Rode Kruis hebben een bezoek gebracht aan Stichting Oosterfaantje. De stichting is een van de initiatieven die het Rode Kruis ondersteunt met hun voedselprogramma. Het bezoek stond in teken van samenwerken en structurele ondersteuning.

 • Straat in beeld: Schuddebeursstraat

  schuddebeursDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen zijn vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Schuddebeursstraat.

 • Politie zoekt motor- en metaaldieven

  dievenMetaalDe politie is op zoek naar verdachten in twee zaken. De eerste is de diefstal van metaal aan de Platinastraat en de tweede zaak gaat over motordieven die drie motoren hebben gestolen. Wie heeft informatie over deze zaken?

 • Zomerfeest op basisschool Da Vinci

  Zomerfeest 1Na een schooljaar dat door de coronamaatregels anders verliep dan normaal en de kinderen de laatste fase hard hebben doorgewerkt, was het op basisschool Da Vinci tijd voor een feestje. De school, gevestigd in Oosterheem, organiseerde afgelopen week het jaarlijkse zomerfeest.

 • Trinoom sluit jaar actief af

  IMG 2196Hoe sluiten we het onrustige schooljaar spetterend af? Een aantal leerkrachten van Montessorischool de Trinoom wisten hier meteen wel raad mee. Ze organiseerden samen met de ouderraad een spetterende dag. Voor de kinderen waren er verschillende activiteiten geregeld.

 • Straat in beeld: Burgemeester Middelberglaan

  IMG 6082De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Burgemeester Middelberglaan.

 • Leerlingen hangen vogelhuisjes op in Oosterheem

  Onthulling eerste fotohuisje copyDe leerlingen van groep 4B van basisschool Het Noorderlicht uit Oosterheem hebben ook oog voor de ‘vliegende buurtbewoners’. Op vrijdag 2 juli hingen ze samen met wijkaannemer Vermeulen en wijkwethouder Ingeborg Ter Laak vogelhuisjes op in de wijk.

 • Oranjefestival passend voetbal

  20210627 24945Tijdens het Oranjefestival Aangepast voetbal introduceerde Sv DSO Framevoetbal én Blindenvoetbal. Vanaf 2019 heeft DSO al voetbalplus, waar deelnemers met een beperking kunnen voetballen. Deze twee extra vormen van passend voetbal maken de sport voor nog meer mensen toegankelijk.

 • Kunst-Postdeelnemers beeldhouwen in gips

  2021.06.17 kunst post 2De deelnemers van Kunst-Post zijn enthousiast aan de slag gegaan met de eerste opdracht: beeldhouwen in gips. In twaalf weken krijgen zij door de brievenbus zes creatieve opdrachten om thuis uit te voeren. De deelnemers zijn dertig zelfstandig wonende ouderen in Oosterheem, Seghwaert en Meerzicht.

 • Burgemeester Bezuijen sluit kennismakingstoer af

  Ambachtsherenpad PalensteinBurgemeester Michel Bezuijen sloot vrijdag 18 juni zijn kennismakingsronde met de Zoetermeerse wijken af met een bezoek aan Dorp en Driemanspolder. Eind vorig jaar, voor de corona lockdown, bezocht de burgemeester alle andere wijken in de stad en ontmoette er inwoners en ondernemers.

 • Basisschool Da Vinci zoekt verkoeling

  DaVinci IJsjesIn deze tropische temperaturen is het behoorlijk pittig voor de leerlingen en hun juffen en meesters om naar school toe te gaan. Donderdag trakteerde de directeur van basisschool Da Vinci, Wim in ’t Veld, de kinderen en het personeel op een ijsje.

 • Burgemeester bezoekt IKC Florence Nightingale

  IMG 9979Burgemeester Bezuijen heeft op woensdag 9 juni samen met de wethouder van onderwijs een bezoek gebracht aan IKC Florence Nightingale in Oosterheem. Aanleiding van het bezoek waren brieven die de kinderen van groep 8 tijdens een taalopdracht hadden geschreven aan de burgemeester over de schoolomgeving.

 • Pannenkoekenacties tijdens NL doet

  IMG 20210528 WA0011Op verschillende plekken in de stad werden zaterdag, tijdens NLdoet weer pannenkoekenacties gehouden. Perron 1 in Oosterheem bracht met een bakfiets 200 pannenkoeken langs bij ouderen in de wijk.

 • Geen verruiming openingstijden Weidemolen

  oh weidemolenDe openingstijden van stadsboerderij de Weidemolen kunnen niet verruimd worden. Omwonenden hadden hierom gevraagd, zodat ook de op dit terrein gelegen speelgelegenheid voor kinderen dan langer open zou kunnen blijven.

 • Plan voor zelfbouwkavels op grond Sara Lydia Hoeve

  Sara Lydiahoeve grond tbv 9 koopwoningenIn de gemeenteraad is een project voorgesteld voor zelfbouwkavels op de grond van de voormalige boerderij Sara Lydia Hoeve. Het project bestaat uit een onderzoek naar de mogelijkheid voor het geschikt maken van deze grond voor zelfbouw. Het betreft hier de grond rondom restaurant Hudson.

 • Huis van de Wijk in de koelkast

  oh bibliotheek2De plannen voor het realiseren van Huizen van de Wijk in Zoetermeer zijn in de koelkast gezet. Het college heeft nog wel de ambitie om in elke wijk een Huis van de Wijk te realiseren, maar zal de uitwerking hiervan niet verder oppakken, zo laat wethouder Ter Laak de gemeenteraad in een memo weten.

 • Bibliotheek Forum Zoetermeer mag weer open

  nieuwe indelingVanaf donderdag 20 mei opent Bibliotheek Forum Zoetermeer haar deuren weer voor bezoekers. Door de versoepelingen van de coronaregels is het weer mogelijk om boeken en andere materialen uit te zoeken en te lenen. Ook zijn er weer kleine bijeenkomsten en andere initiatieven mogelijk.

 • Lantaarnpaal uit de grond gereden

  politielogo op auto 1Een bestuurder is op de N209 van de weg geraakt, schoot door de berm en reed een lantaarnpaal uit de grond. Dit gebeurde maandag 10 mei rond 13.00 uur. De auto is op de Hoefweg tot stilstand gekomen.

-advertenties-

-goede doel-