Oosterheem

 • Skateplek voor basisschoolkinderen in Heempark

   skater De droom van leerlingen van basisschool Het Noorderlicht komt steeds dichterbij. Het college van B&W heeft ingestemd met de komst van een plek om te skaten in het Heempark in Oosterheem. Vorig jaar startte de 11-jarige Jelte daarvoor een handtekeningenactie, die ruim 600 keer werd ondertekend.

 • Vijf koren geven benefietconcert HOPE 

  ZMK copyOp zaterdag 15 april kun je luisteren naar en genieten van vijf Zoetermeerse koren die met elkaar onder de naam HOPE een benefietconcert voor onderzoek naar alvleesklierkanker geven in de Oosterkerk in Oosterheem. De opbrengst van het concert gaat in zijn geheel naar Support Casper. 

 • Burgemeester roept op om te stemmen

  20230314 37282Burgemeester Bezuijen heeft vanmorgen zijn stem voor de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschapsverkiezingen uitgebracht in het stembureau in Basisschool de Oranjerie in Oosterheem.

 • Foto van de week

  Gerda_Snijders_HeemkanaalFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • ‘Jumpin Jewels Revival Band’ live bij sv DSO

  jumping jewelsRemember the sound of the sixties? Op zaterdagavond 11 maart valt er bij sv DSO een spectaculaire dosis live entertainment te beleven. Dan hebben zij namelijk niemand minder dan de legendarische muzieksensatie ‘Jumping Jewels Revival Band’ met Gerben Bootsma op hun podium staan.

 • 60-jarige bruidspaar Hermans-van der Horst

  60 jarig bruidspaar Hermans foto Patricia Munster 05Burgemeester Bezuijen bracht vrijdag 24 februari een bezoek aan het 60-jarige bruidspaar Hermans-van der Horst, wonend in de wijk Oosterheem. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

 • 60 jarig bruidspaar Van Rooijen-van Lier

  60 jarig bruidspaar Van Rooijen 03Burgemeester Bezuijen bracht woensdag 15 februari een bezoek aan het 60 jarig bruidspaar Van Rooijen-van Lier, zij wonen in de wijk Oosterheem. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

 • Straat in beeld: Zanzibarplein

  oh-zanzibarplein2De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week het Zanzibarplein.

   

 • Getuigen gezocht gewelddadige straatroven

  politielogo op auto 1Op het Godfried Bomanspad en de Willem Dreeslaan hebben op 18 januari twee gewelddadige straatroven plaatsgevonden die vermoedelijk gepleegd zijn door dezelfde twee daders. De politie onderzoekt de zaken en roept getuigen op om zich te melden.

 • Foto van de week

  jan23 Gerda Snijders HeemkanaalFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • MEGA Sport en spel instuif Oosterheem

  20181212 2849 copyDe MEGA Sport en spel instuif staat op woensdag 4 januari in Oosterheem helemaal in het teken van een groot nieuwjaarsfeest. Er is gezellige sfeerverlichting, een stormbaan en heel veel sport.

 • Politie treft ruim 200 kg vuurwerk aan in woning

  vuurwerkvondst oosterheemHet vuurwerkteam van politie Zoetermeer kwam een flinke lading vuurwerk op het spoor in Oosterheem. In de woning werd een opslag met ruim 200 kilogram vuurwerk gevonden. Het ging om zowel consumenten als illegaal vuurwerk en een gespecialiseerd bedrijf kwam ter plaatse om alles veilig af te voeren.

 • Auto te water in Oosterheem

  politielogo op auto 1Aan de Olof Palmelaan in Oosterheem raakte vanmorgen vroeg een auto te water. Het ongeval gebeurde rond 7 uur in de ochtend. Hulpdiensten kwamen snel ter plaatse, maar de bestuurster was al door omstanders uit het water gehaald.

 • Weekend Foto

  Monique_v_Amstel-Vliegen_oosterheemFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Mogelijke locaties skatepark Oosterheem

  skaterDe gemeente heeft 6 mogelijke locaties uitgezocht voor een nieuw skatetoestel in Oosterheem. Jelte, leerling van basisschool Het Noorderlicht, haalde begin dit jaar handtekeningen op en sprak in bij de raad om te vragen om een skatetoestel in de buurt.

 • Wethouder Velzen slaat eerste paal moskee

  20221207 35962De bouw van het Islamitisch Centrum aan de Olaf Palmelaan in Oosterheem is begonnen. Na een lange voorbereiding en procedures sloeg wethouder Bouke Velzen woensdagmiddag de eerste paal voor de nieuwe moskee van Zoetermeer.

 • Sint verrast kinderen Florence Nightingale

  20221205 35795De leerlingen van de Florence Nightingaleschool in Oosterheem stonden al enige tijd buiten te wachten. Het is 5 december, zo Sinterklaas wel komen? Gelukkig verscheen toch nog een grote bus met Sinterklaas en een piet op het dak.

 • The Sprinter Singers brengen Christmas Together

  Christmas togetherHet mag weer: in 2020 en 2021 konden de concerten geen doorgang vinden vanwege de pandemie, maar nu mag de muziek weer klinken. The Sprinter Singers brengen op 10 december met ‘Christmas Together’ iedereen weer in kerstsfeer, mét soliste en live orkest in de Oosterkerk.

 • Scratch in de Oosterkerk

  Klassiek079 OosterkerkScratch 2484 0641238 1 HiResMax ArditoKlassiek Zoetermeer heeft al de hele week door de stad heen mooie muzikale evenementen en optredens. Zo was er bijvoorbeeld op woensdagmiddag het traditionele ‘Lunchconcert’ in de Oude Kerk met harp, viool en piano. De afsluiting van het festival is zaterdag met de Oosterkerk Scratch.

 • Aan tafel in de Oosterkerk

  oosterkerk hart voor tafelDe Oosterkerk in Oosterheem start met een speciale actie: ‘Hart4U aan tafel'. Zondag 13 november wordt er om 17.00 uur een kerkdienst met maaltijd georganiseerd in de Oosterkerk. De kerk wil zo mensen die het door de crisis moeilijk hebben een hart onder de riem steken.

-advertenties-

-goede doel-