le-centrum-acute-zorgAlle politieke partijen van de gemeenteraad van Zoetermeer hebben met verbijstering kennis genomen van het voorstel van de zorgverzekeraars om de Spoedeisende Hulp en de Intensive Care van het LangeLand Ziekenhuis te sluiten. De fracties vinden het onbegrijpelijk dat Zoetermeer, als derde stad van Zuid-Holland, straks zonder eerste hulp komt te zitten. Inwoners moeten dan voor spoedeisende hulp helemaal naar Den Haag of Gouda. “Onbegrijpelijk en onacceptabel” aldus de voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester Aptroot.

De politieke partijen gaan bij hun fracties in de Tweede Kamer aandringen om de plannen van de zorgverzekeraars een halt toe te roepen. “De plannen van de zorgverzekeraars zijn puur ingegeven vanuit kostenoogpunt, er wordt niet gekeken naar het belang van de inwoners,” aldus Aptroot. “Zorgverzekeraars die zich beroepen op de wettelijke aanrijtijd van 45 minuten voor spoedeisende hulp, zijn niet meer van deze tijd. Zoetermeerders hebben recht op een spoedeisende hulp in de stad!”.

De gemeenteraad staat zij aan zij met het College van B&W en de directieraad van het Lange Land Ziekenhuis die ook niet te spreken zijn over de plannen van de zorgverzekeraars. Zij zullen een petitie opstellen om hun pleidooi kracht bij te zetten. Aan de inwoners van Zoetermeer wordt gevraagd om zich massaal te wenden tot hun zorgverzekeraar om duidelijk te maken dat deze plannen echt niet kunnen.

Het protest tegen de plannen van de zorgverzekeraars wordt onderschreven door:

VVD, Marc Rosier

PvdA, Taco Kuiper

LHN, Hilbrand Nawijn

D66, Robin Paalvast

CDA, Jan-Renger Harwig

SP, Daniël Westhoek

Zó!, Marijke van der Meer

GroenLinks, Jakobien Groeneveld

CU/SGP, Klaas Schra

HDW, Harold de Wit

-advertenties-

-goede doel-