Een groepje welpen start aan de hikeVoor de scouts van Scoutinggroep John McCormick (JMC) begint de vakantie met het hoogtepunt van het jaar: het jaarlijkse zomerkamp. Samen met leeftijdsgenoten een week weg van huis, uitgedaagd worden om grenzen te verleggen en talenten te ontdekken.

sportief vierdaagseSportief Wandelgroep uit Zoetermeer is deze week naar Nijmegen afgereisd voor de alternatieve vierdaagse. De Vierdaagse van Nijmegen kan dit jaar door corona niet doorgaan, maar de organisatie heeft alle deelnemers opgeroepen om zelf, in eigen omgeving en in kleine groepjes, te gaan wandelen.

20210719 25702Voorzitter Arie de Korte heeft namens Pro Patria maandag 19 juli een sponsorovereenkomst met SportEmotion ondertekent. Rob Deenen van SportEmotion is al geruime tijd leverancier van turnpakken en trainingspakken van de club en gaat nu Pro Patria 4 jaar ondersteunen als sponsor.

Anouchka 1In het weekend van 10 en 11 juli heeft de 16-jarige Zoetermeerse trampolinespringster Anouchka van Haaren, uitkomend voor Pro Patria Zoetermeer, zich gekwalificeerd voor de World Age Group Competition, het jeugd-WK voor trampolinespringen. Dit WK zal gehouden worden in Azerbeidzjan in november 2021.

vlagYVZDe leden van IJsvereniging Zoetermeer stonden raar te kijken toen hun vlag van de mast af was gehaald. Op hun bewakingsbeelden was prima te zien hoe twee dieven de vlag van de club van de mast halen. "Meld jezelf of we gaan naar de politie,' zegt de club.

kampioensfoto voorjaar 2021Nadat de coronacijfers in mei zich gunstiger begonnen te ontwikkelen en er de eerste versoepelingen werden toegestaan organiseerde de KNLTB alsnog de jeugd-competitie. Weliswaar in verkorte vorm, met minder wedstrijden, maar wel met echte strijd om de punten.

afsluiting schoonspringen Teams 1 2Het seizoen Schoonspringen werd afgelopen zondag afgesloten met een Teams wedstrijd in zwembad “De Veur”. Door Corona hebben alle springers weinig wedstrijden gesprongen en kunnen trainen dit seizoen. Het werd toch een gezellige middag waar werd gestreden om de medaille plaatsen.

P1060046Acht weken geleden begon er een grote groep bij LoopLekker aan een hardloopcursus. Tijdens deze cursus is hard gewerkt aan de conditie en de looptechniek. Zondag 11 juli mocht iedereen het geleerde in de praktijk brengen.

NK 016 017Na een aantal malen uitgesteld te zijn geweest wegens corona vond zaterdag 3 juli het Nederlands Kampioenschap voor 016 en 017 teams plaats bij vv SHO in Oud Beijerland. JO16-1 werd hier kampioen, maar ook JO17-1 presteerde goed en behaalde de derde plaats.

Trinko KeenOp de valreep sluit Trinko Keen zich aan bij het team van De Boer Taverzo. De voormalig nummer 18 van de wereld kwam tot op heden al een aantal keren in de Europa Cup en Champions League uit voor het team uit Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-