20220603 32087Wethouder Weerwag vraagt sportverenigingen zich te melden bij de gemeente als zij in problemen komen door de hogere energierekeningen. Sportverenigingen kunnen zich melden bij het Sportloket van de gemeente.

Elise 2Afgelopen weekend vonden in Zwolle de NK Karate & Para-Karate 2022 plaats, de officiële Nederlandse kampioenschappen van de Karate-do Bond Nederland. Een flinke selectie van twintig Kai Sei karateka heeft gestreden op deze kampioenschappen.

3De Zoetermeerder Hugo Bregman is de snelste 60+ Masterzwemmer van de wereld: een superman op de vlinderslag op zowel de korte (25 meter) als de langebaan (50 meter). Hiermee is hij de enige mannelijke wedstrijdzwemmer van Nederland die op dit moment vijf nog geldende Wereldrecords op zijn naam heeft.

hokori meiyoZaterdag gingen er 3 katalopers naar België voor de Asahi Kata Cup en 2 vechters naar Winsum voor het Katsu gala. Zowel in België als in Groningen werden goede wedstrijden gedraaid. Bijzonder was dat ook op de kata, vorm, wedstrijden goed gescoord werd, Dojo Hokori Meiyo is doorgaans meer gericht op vechten dan op kata.

Halve marathon 1We hebben er even op moeten wachten, op de jubileum editie van de ‘Halve marathon Zoetermeer’. Wat in 2012 begon als de Rokkeveense Dekkerloop is uitgegroeid tot een event met jaarlijks een toenemend aantal deelnemers. De 10e editie staat voor zondag 22 januari 2023 op de kalender.

tomo no kai kortenberg2Karate - Zes leden van Karate vereniging Tomo no Kai namen deel aan de Beker van Kortenberg in België. Vijf van de zes wisten het podium te halen in het onderdeel kata (schijngevecht). De beker van Kortenberg is een toernooi met een zeer bijzondere sfeer.

-advertenties-

-goede doel-