20200328 17638Les krijgen online is tegenwoordig niets bijzonders. Van rekenwerk tot sportles, het komt allemaal digitaal ons huis binnen. Maar online les krijgen in de eeuwenoude kunst van het Japanse zwaard hanteren is iets wat je niet zomaar verwacht.

IMG 8396Op dit moment zou het EK Kyokushin karate in Istanbul Turkije zijn, waar een aantal leden van de Zoetermeerse karateclub Dojo Hokori Meiyo aan mee zou doen. Het evenement is nu verplaatst naar september, maar de Zoetermeerse karateka gaan niet bij de pakken neer zitten.

gym stormbaanDe gemeente Zoetermeer komt (sport)verenigingen tegemoet die nu door het coronavirus alle lessen moeten afzeggen. Alle gemeentelijke accommodaties, ontmoetingsruimte, sportaccommodatie of sportveld, zijn gesloten, maar er hoeft nu ook geen huur te worden door betaald.

IMG 0787Beppie van Engelen sport wekelijks bij CGV in sporthal de Veur op woensdagmiddag. Badminton, Dutch tennis, balspelen, ze doet het allemaal even graag en slaat niet snel een les over. Bewegen is goed voor iedereen van jong tot oud, dat bewijst de 96 jarige Beppie van Engelen.

Annemarijn met trainster ColindaAnnemarijn Bal van WVZ Zoetermeer is Nederlands Master Kampioen 3m plank in de Categorie 18-24 jaar. Zij deed in het weekend van 6 tot 8 maart mee aan de PSV Master Diving Cup in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven.

IMG 8134Team NL van kyokushin karate bond NKA/IFK trainde zaterdag 7 maart in de Zoetermeerse Dojo Hokori Meiyo. Over 3 weken staat dit TeamNL met 26 vechters, 4 coaches en 5 scheidsrechters op en rond de matten in Istanbul Turkije voor het E.K. kyokushin karate.

image1Bob Lausberg en Justin van Bergen, beide judoka met een beperking en trainingsmaatjes, mochten allebei een jeugdprijs van de Stichting Haagse sportstimulering voor gehandicapten in ontvangst nemen op maandag 2 maart. De jeugdige sporters wonen in Zoetermeer, maar trainen bij Sportcentrum Rust in Den Haag.

Springers WVZ regiokamp 2020De springers van WVZ hebben afgelopen zondag in het zwembad Hofbad in Den Haag allemaal goede resultaten behaald bij de Regio kampioenschappen Schoonspringen van de regio West. Twee Zoetermeerse WVZ springers mogen zich Regiokampioen noemen.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-