Slingerbal Pro PatriaDe Zoetermeerse gymnastiekvereniging Pro Patria is in 1931 landskampioen geworden van de ‘vergeten’ sport Slingerbal. Deze Nederlandse sport werd geïntroduceerd in 1899 en won snel aan populariteit om vervolgens eind jaren dertig, begin jaren veertig, weer te verdwijnen.

De Boer Taverzo tafeltennis. V.l.n.r. Ruud van Graafeialnd (coach), Gabrielius Camara, Yannick Vostes, Tom Closset, Theo Levert (teammanager)Het heren tafeltennisteam uit Zoetermeer - de Boer Taverzo - kan uitkijken naar wedstrijden tegen de absolute wereldtop. In de loting voor de Champions League werd Nederland in de zwaarst mogelijke poule ingedeeld, met toppers als Duitsland, Frankrijk en Polen.

JerryJerry van der Ziel zal donderdag 19 november het voorzitterschap van PRO PATRIA over dragen tijdens de najaarsvergadering. Het verenigingsbestuur van PRO PATRIA wordt op zes functies vernieuwd en versterkt, de nieuwe voorzitter zal Arie de Korte zijn.

IMG 0442Drie basisscholen in Palenstein en een aantal Zoetermeerse verenigingen hebben samen op vrijdag 13 november het project ‘Sport Spot Palenstein’ afgerond. In 2018 is dit project door Sportief Besteed opgezet in samenwerking met 8 Zoetermeerse verenigingen om sport te promoten in de wijk Palenstein.

Wereldlach 2Orthodontistenpraktijk De Wereldlach is voor de duur van vijf jaar Official Partner van Mixed Hockeyclub Zoetermeer (MHCZ). Orthodontisten Poejan Elmi en Afzal Elmi-Wafae hebben op 17 oktober het contract hiervoor ondertekend met voorzitter Bella Overgoor van MHCZ.

Boxing Club ZoetermeerBij Boxing Club Zoetermeer kan de jeugd t/m 14 jaar tijdens de les Alive and Kickin’ Kidz aangepast sporten. Aangepast sporten bij BCZ houdt in dat kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking gewoon kunnen sporten, zelfs kickboksen. 

-advertenties-

-goede doel-