20180918.WVZ foto Marlinde BeukersDe 17-jarige WVZ-zwemster Marlinde Beukers nam afgelopen zondag de gouden medaille in ontvangst voor haar winst in het open water schoolslagklassement bij de dames senioren 2018. Na 18 wedstrijden, waarvan 13 met winst, kon de winst haar niet meer ontgaan tijdens de laatste wedstrijd in Anna Paulowna.

20180915 132557De Nationale Sportweek is zaterdag stuiterend van start gegaan op de Markt, met vele demonstraties en optredens. Freestyle basketballer Galdino Haimé opende samen met wethouder Ingeborg ter Laak de sportweek met een sportactiviteit waarbij alle kinderen een kleine witte basketbal mochten ophalen.

Za1 2018 09 15 Rde BruinOp een zonovergoten zaterdagmiddag speelde DWO zijn derde en laatste poulewedstrijd voor de beker tegen Krsv Vredenburch (Vred) uit Rijswijk. Bij winst op deze vierde klasser zou DWO eerste worden in hun bekerpoule maar dat verliep iets anders.

DSOSV DSO heeft de laatste bekerwedstrijd uit de poulefase verloren van ARC. In de eerste helft waren er weinig kansen, veel overtredingen en twee gele kaarten. Kort na rust vielen de doelpunten en zag DSO de uitschakeling in de beker snel naderen.

CrossFit 2712 finalisten Lowlands Throwdown 2018In het weekend van zondag 2 september was de kwalificatie voor de Lowlands Throwdown. Voor veel Nederlandse CrossFit atleten het belangrijkste doel om te behalen. Afgelopen vrijdag is bekend gemaakt dat maar liefst zes atleten van CrossFit 2712 in Zoetermeer zijn gekwalificeerd voor het grote finale weekend. 

nsw logoVan zaterdag 15 tot maandag 30 september is het Nationale Sportweek in Nederland. Het sportieve feest begint op zaterdag 15 september om 10.00 uur op de Markt, maar ook zondag is er volop sport in het Stadshart.

DSOSV DSO heeft zich knap hersteld van de bekernederlaag tegen ONA vorige week. Eerste klasser Olympia werd met 2-0 verslagen. Voor rust was de eindstand al bereikt.

tafeltennisser

Met een nieuw clubtenue start Taverzo het weekend van 15 september de eredivisie met de heren. De nieuwe tenues komen van een andere hoofdsponsor dan voorheen. Met een nieuwe teammanager, coach en sponsor gaat Taverzo verfrist het seizoen in.

DSC 0267In de landelijke finale ploegencompetitie atletiek in Gorinchem is het team jongens junioren D van ARV Ilion uit Zoetermeer afgelopen zaterdag 8 september Nederlands Kampioen geworden in de ploegencompetitie.

DSC02237Jeugdspeler Rick Buis heeft tijdens het finale weekend van de clubkampioenschappen van ALTV een bijzondere actie op touw gezet.  Rick gebruikt de clubkampioenschappen om geld in te zamelen voor Villa Joep, een organisatie die geld steekt in het onderzoek specifiek gericht op neuroblastoom kinderkanker.

-advertenties-

-goede doel-