Rokkeveen

 • Foto van de week

  r_veeninga_blauweregenpadFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Weekend Foto

  wjun21_Rianne_Veeninga_BalijhoeveFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Onkruidverdelger veroorzaakt brand

  kpnbrand2Een onkruidverdelger die woensdag 9 juni aan het werk was op de Houtsingel in Rokkeveen, heeft onbedoeld een verdeelkast van de KPN in vlam gezet. Hierdoor viel bij vele buurtbewoners tv, internet en telefoon uit.

   

 • Cavia's in krat bij het vuilnis gezet

  caviaVanmiddag heeft de dierenambulance afdeling Den Haag, twaalf cavia’s aangetroffen naast een vuilcontainer aan het Kurkhout in de wijk Rokkeveen. De diertjes hadden allemaal last van schurft.

 • Foto van de week

  jun21 j stahlecker Brede AkkerpadFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Motorrijder gewond bij eenzijdig ongeval

  LLZ Robbert copyEen motorrijder is in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Het ongeval vond plaats omstreeks 00:00 aan de Zilverstraat in de wijk Rokkeveen.

 • Feestje voor Groep 3 Clausschool

  20210518 24314Groep 3 van de Clausschool in Rokkeveen werd dinsdagmorgen verrast door heerlijke tompoucen van de Oranjestichting Zoetermeer. De kinderen hadden speciaal voor de digitale aubade op Koningsdag het Wilhelmus hard geoefend en hun video ingestuurd.

 • Huis van de Wijk in de koelkast

  oh bibliotheek2De plannen voor het realiseren van Huizen van de Wijk in Zoetermeer zijn in de koelkast gezet. Het college heeft nog wel de ambitie om in elke wijk een Huis van de Wijk te realiseren, maar zal de uitwerking hiervan niet verder oppakken, zo laat wethouder Ter Laak de gemeenteraad in een memo weten.

 • Bibliotheek Forum Zoetermeer mag weer open

  nieuwe indelingVanaf donderdag 20 mei opent Bibliotheek Forum Zoetermeer haar deuren weer voor bezoekers. Door de versoepelingen van de coronaregels is het weer mogelijk om boeken en andere materialen uit te zoeken en te lenen. Ook zijn er weer kleine bijeenkomsten en andere initiatieven mogelijk.

 • Eerste paal geslagen De Plataan

  1e paal plataanhoutMet het slaan van de eerste paal is dinsdag 11 mei aan het Plataanhout in de wijk Rokkeveen de bouw begonnen van De Plataan. Dit duurzame nieuwbouwcomplex van woningcorporatie De Goede Woning bestaat uit 13 appartementen voor 55plussers en 14 appartementen voor jongeren tot en met 26 jaar.

 • Avond4daagse op eigen tempo

  20210506 24088Nu de Avond4daagse in verband met corona niet in grote groepen kan worden georganiseerd, wandelen veel gezinnen in eigen tempo hun eigen Avond4daagse. Joey (11 jaar) en Daisy (5 jaar) uit Rokkeveen hebben er al een paar wandelingen op zitten en kijken uit naar de volgende.

 • Weekend Foto

  wapr21 wilma blijleven hoekstraparkFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Plan voor woningbouw aan Eleanor Rooseveltaan

  EleanorPark impressieAl geruime tijd is er het plan om de voormalige kantoorpanden aan de Eleanor Rooseveltlaan plaats te laten maken voor de bouw van woningen. In de eerste plannen werd gesproken over woontorens met een hoogte van ca. 60 meter. Na een groot aantal bezwaren van omwonenden zijn deze plannen deels aangepast.

 • Koningsdag 2021

  koningsdag burgemeesterKoningsdag 2021 is een speciale dag. We kunnen Koningsdag dit jaar niet met zijn allen samen vieren, maar wel in eigen kring. Veel Zoetermeerders hebben de oranje tompoucen alvast besteld en zitten klaar om Koningsdag feestelijk te beginnen met de Koningsdag Aubade van de Oranjestichting Zoetermeer.

 • Wilde planten wandeling in en om het Balijbos  

  Witte KlaverIn de meivakantie organiseert IVN/KNNV Zoetermeer een wilde planten wandeling in en om het Balijbos. Altijd al iets meer willen weten over de wilde planten die je misschien dagelijks ziet staan, maar waaraan je meestal zomaar voorbij loopt? In en om het Balijbos is een route uitgezet van ca. 2 km.

 • Eindexamenconcert Picasso Lyceum

  Examenconcert Tessa Picasso Lyceum 06Afgelopen vrijdag 16 april was het eindexamenconcert van de examenleerlingen met het vak muziek. Met deze optredens hebben zij hun laatste praktijkopdracht voor het vak muziek afgerond. Het was een unieke avond: een lege zaal, maar wel via een livestream bij de mensen thuis in de huiskamer.

 • Nieuwbouwwoningen aan de Kleurlaan in Rokkeveen

  Kleurlaan appartementencomplex 2Op de hoek Paletsingel/Kleurlaan staat de bouw van een appartementencomplex gepland. Dit is een van de versnellingslocaties op de nieuwbouwagenda van de gemeente Zoetermeer. Woningcorporatie De Goede Woning realiseert hier 62 sociale huurappartementen; deze zijn bestemd voor kleine huishoudens.

 • IKC de Waterlelie geeft buiten les

  Leerlingen op zoek naar stoepplantjesIKC de Waterlelie in Rokkeveen doet jaarlijks mee met de Nationale Buitenlesdag. Dit jaar stonden de stoepbloemetjes centraal. De kinderen zochten met de fotokaarten naar de betreffende bloempjes tussen de straatstenen.

 • Straat in beeld: Aburahout

  aburahout2De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen zijn vaak zeer uiteenlopend. In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week Aburahout in Rokkeveen. 

 • 200e leerling IKC Floriant

  20210412 FOTO1 Persbericht Floriant 200e leerling copyIKC Floriant in Rokkeveen verwelkomde maandag 12 april de 200e leerling van de school. Quentin werd op het schoolplein met een ‘erehaag’ ontvangen door al zijn nieuwe klasgenootjes uit groep 1/2. Om zijn komst een nog feestelijker tintje te geven, kreeg hij van juf Anne-Lies een Floriant t-shirt.

-advertenties-

-goede doel-