Rokkeveen

 • DSC 1636Jaarlijks wordt het schoonste winkelgebied uitgeroepen. In Zoetermeer hebben meegedaan met deze landelijke verkiezing. Winkelcentrum Rokkeveen scoorde in Zoetermeer het hoogste, Winkelcentrum De Leyens vertoonde dit jaar de grootste stijging.

 • 20140102 8993Vraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? Welk verhaal zit er achter dat blauwe straatnaambord? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week het Hickoryhout.

   

 • 20190120 Rokkeveense Dekkerloop GVW 0063 X3De Rokkeveense Dekkerloop opent al jaren in Zoetermeer, en regio, het hardloopseizoen met de eerste wedstrijd van het jaar. Rond de 1000 lopers verzamelden zich zondagochtend weer bij Dekker Sport in Rokkeveen voor de 1,5 km, 5 km, 10 km of de halve marathon.

 • 200eleerlingwaterlelie003Maandag 21 januari was voor Larissa van der Hoeven de eerste officiële schooldag op IKC de Waterlelie. Omdat zij de 200e leerling van de school was, werd Larissa door haar toekomstige klasgenootjes van de groepen 1a en 1b, thuis opgehaald.

 • 20190117 4232De Egelopvang Zoetermeer vierde donderdagavond 17 januari het 25-jarig jubileum. Honderden egels zijn in die tijd opgevangen, verzorgd en weer uitgezet door de vele enthousiaste vrijwilligers van de opvang. Burgemeester Aptroot had een heel speciale verrassing voor de vrijwilligers.

 • PHOTO 2019 01 10 16 09 46Ook op IKC Het Palet is er nu een 'Bibliotheek op school'. Alle kinderen, meesters en juffen waren op het leerplein van unit 4 voor deze opening. De BOS (Bibliotheek op school) wordt gesteund door Bibliotheek Zoetermeer en geeft alle kinderen op school de mogelijkheid om veel verschillende leuke boeken te lezen.

 • politie auto sirene 1Burgemeester Aptroot heeft de gemeenteraad met een brief geïnformeerd over het optreden van de politie na een vechtpartij aan het Kurkhout in Rokkeveen. Na de vechtpartij, in de nacht van zaterdag op zondag trad de politie stevig op, omdat er mogelijk een vuurwapen in het spel was.

 • BuurtAED foto1Bewoners van het Mokkabruin, Sepiabruin en Rokkeveenseweg Zuid in de wijk Rokkeveen mogen zich de trotse eigenaar noemen van een eigen BuurtAED. Dit apparaat helpt mensen die een hartstilstand krijgen te overleven. Wethouder Ingeborg ter Laak nam de BuurtAED gisteren in gebruik.

 • Groep1819 1901 40x30De expositie ‘Winterkleur’ van de kunstenaars van Ateliers 1819 wordt zondag 13 januari geopend in het NH hotel in Zoetermeer. De opening is om 15.00 uur en wordt verricht door Ruud Steggerda, voorzitter van Floravontuur.

 • 20180128 Dekkerloop GVW 00632 LZondag 20 januari 2019 vindt de 8e editie van de Rokkeveense Dekkerloop plaats in Zoetermeer. Bij de Dekkerloop kunnen afstanden gelopen worden van 1.5km Kids Run, 5km, 10km en de Halve Marathon, alle afstanden starten bij Dekkers Sport in Rokkeveen.

 • 20190103 3844Bij Speelmeer in sportcentrum De Veur was weer van alles te doen op spel, sport en creatief gebied, tijdens de speciale Magische Kerst Speelmeer. Heel veel kinderen kwamen langs om de hele dag heerlijk magisch te spelen, voetballen, zwemmen, van het glijbaantje glijden of over 1 van de 2 stormbanen te klauteren.

 • De kerstvakantie is een magische tijd. Overal lichtjes, vrolijke mensen met blije gezichten, veel gezelligheid, Heerlijk bij de kachel zitten als er buiten een koude wind waait. Met een beetje mazzel ligt er ook nog sneeuw of ijs. Ook bij Speelmeer hangt donderdag 3 januari een magische sfeer!

 • flessen inzamelenIKC De Saffier deed op 21 december mee met de Save the Children Foute Kersttruiendag 2018. Alle leerkrachten en kinderen zijn in hun mooiste kersttrui naar school toe gekomen. Voor deze actie werden ook lege flessen gespaard.

 • zuidweg 1

  Een bus reed vrijdagavond 21 december een personenauto aan die de verkeerslichten negeerde op de Zuidweg. Niet veel later stopte iemand aan de overkant van de weg wel voor het licht en werd aangereden van achter door andere bestuurders.

 • PHOTO 2018 12 12 12 36 01 2 4Andy Oskam en Carin Bilancio van Custom Made Sport hebben wederom een hardloopclinic gegeven aan de kinderen van basisschool Het Palet. Kinderen van verschillende groepen hebben een circuit gedaan van verschillende atletiekonderdelen.

 • ShrekShrek de musical is een verhaal vol humor vooroordelen, vriendschap en liefde. De kerstvoorstelling van Greg en Baud is de hele kerstvakantie te zien in het Picasso Lyceum in Zoetermeer, van tweede Kerstdag tot en met 6 januari.

 • DSC 0606Het koor Aliquando zal zondagavond 23 december met medewerking van de solistes Carla van Swieten en Dorine van der Linden onder leiding van dirigente Monica Demkes een gezamenlijk kerstconcert geven in de Wijngaard, Rokkeveen.

 • Wonderlijkshoot5'Een Wonderlijke Kerst' vertelt het verhaal van de rijke, maar o zo verwende, Geertruida - dochter van de Graaf. Haar vader de Graaf zit met zijn handen in het haar en weet niet meer wat hij met zijn verwende dochter aan moet, zij krijgt in alles haar zin. Zou de Kerstfee raad weten?

 • opening BuurtAED copyZorgwethouder Ingeborg ter Laak heeft donderdag 13 december de BuurtAED op de Florazoom/Zilverberkzoom in Rokkeveen geopend door de pincode in te voeren. De buurt heeft meegedaan aan het initiatief van de Hartstichting om een BuurtAED aan te schaffen.

 • quirinegang 2De parkeergarage aan de Quirinegang in Rokkeveen is weer geopend. Omdat een betonnen plaat in het dak van de garage licht was verzakt, werd vorige week besloten dat de garage per direct gesloten werd. Uit onderzoek blijkt nu dat de garage veilig is en weer open kan.

-advertenties-

-goede doel-