Rokkeveen

 • Open Huis Picasso Lyceum online

  Wouter Keuris Fotografie 106Het Picasso Lyceum organiseert op vrijdag 28 januari van 15.30 – 21.00 uur een online Open Huis. Leerlingen en ouders kunnen zich inschrijven om op 3 thema’s kleinschalig gesprekken van 15 minuten te voeren met medewerkers en leerlingen.

 • Gezonde start op het Picasso Lyceum

  Basketballen Picasso LyceumOp maandagochtend 10 januari stonden de leerlingen van het Picasso Lyceum vóór aanvang van de eerste les al klaar om een potje te basketballen op het nieuwe veld.

 • Onderhoudsproblemen Mandelabrug

  MandelabrugDe LHN fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over onderhoudsproblemen van de Mandelabrug. De brug is inmiddels 30 jaar oud en de betonconstructie zou scheurtjes gaan vertonen.

 • Eerste paal geslagen voor 62 sociale huurwoningen

  kleurlaan c Goede woningDe bouw van het nieuwbouwcomplex met 62 sociale huurwoningen op de hoek van de Paletsingel en de Kleurlaan in Rokkeveen is begonnen. Maandag 10 januari is de 1e paal de grond ingegaan.

 • Foto van de week

  Jeroen_Stahlecker_ebbehout_Foto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Verbouwing zorgt voor verbinding op Picasso Lyceum

  verbouwing Picasso LyceumTijdens de kerstvakantie wordt er op het Picasso Lyceum niet stilgezeten. Als eerste krijgt de centrale hal een make-over. De hal wordt daarmee een plein om elkaar te ontmoeten. Begin dit schooljaar werden leerlingen en ouders tijdens de informatieavond al kort geïnformeerd over de plannen.

 • Tijdcapsule begraven bij start bouw Naomigang

  Officiele start handeling wethouder paalvastGeen vertrouwde eerste paal die de grond in gaat, maar iets heel anders bij de start van de bouw van appartementengebouw ARC Rokkeveen: een tijdcapsule. Aan de toekomstige bewoners is gevraagd om een wens voor de toekomst op te schrijven.

 • Weekend Foto

  wnov21 lex_helvensteijn_BalijbosFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Middagconcert met kersttintje

  Beth Flo 2019Op woensdag 15 december om 14.30 uur speelt het pianoduo Beth & Flo hun voorstelling in Centrum De Regenboog in Zoetermeer. Vanwege de recente coronamaatregelen is het concert vervroegd naar de middag.

 • Bewoners Rokkeveen bedanken politie

  IMG 20211127 WA0006De bewoners van de kleurenbuurt Rokkeveen hebben de politie in de wijk bedankt voor het kordate optreden afgelopen dinsdag in de wijk. Door optreden van de agenten werden ongeregeldheden voorkomen.

 • Drie nachten op rij aanhoudingen voor inbraak

  politie auto sirene 1De Zoetermeerse politie heeft de afgelopen drie nachten meerdere aanhoudingen op verdenking van diefstal. Het begon in de nacht van dinsdag op woensdag 24 november, in Rokkeveen, daarna volgden donderdag nog een aanhouding in Rokkeveen en afgelopen nacht in Meerzicht.

 • Oproep tot rellen Rokkeveen

  politie auto in RokkeveenBurgemeester Bezuijen laat weten dat de politie gisteravond, dinsdag 23 november, paraat stond in Rokkeveen omdat daar rellen waren aangekondigd. Bezuijen: "We zien dat de spanning in de samenleving toeneemt, onder andere door corona en het vuurwerkverbod. Wij zijn alert om problemen te voorkomen."

 • Twee nieuwe bedrijven vestigen zich

  Boxx Opslag ZoetermeerTwee nieuwe bedrijven vestigen zich de komende tijd in Zoetermeer: Liftintermediair en Boxx Opslag. Liftintermediair verhuist vanuit Rotterdam naar onze stad, Boxx Opslag opent een nieuwe vestiging.

 • Foto van de week

  P.Nicolaas_herfst_in_de_BalijFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Twee autobranden Rokkeveen aangestoken

  brandweer logo op auto 1Op twee verschillende plekken in Rokkeveen zijn auto's in brand gestoken. Woensdagochtend 16 november om 01.15 kwam er een melding van een autobrand binnen. Terwijl de politie op weg was, zagen zij in een andere straat ook een auto in brand staan. 

 • Pianotalent Nikola Meeuwsen speelt in Zoetermeer

  nikola meeuwsenOp woensdag 17 november speelt één van Nederlands grootste pianotalenten in Centrum De Regenboog in Zoetermeer. Nikola Meeuwsen (20) geldt misschien wel als Nederlands grootste pianotalent van dit moment.

 • Coronatestlocatie Zoetermeer verhuist

  20201014 21012De GGD testlocatie aan de Denemarkenlaan gaat verhuizen. Vanaf 1 november kan iedereen zich -na het maken van een afspraak- laten testen op corona bij de nieuwe plek aan de Eleanor Rooseveltlaan 3. Het is op de begane grond in het voormalige Rabobank kantoorpand.

 • Het paddenstoelenpad in het Balijbos

  DSC 8769De herfst is begonnen en dat betekent paddenstoelentijd. Afgelopen week was het zelfs paddenstoelenweek. In de Zoetermeerse bossen vind je een hoop verschillende soorten paddenstoelen en zwammen. In het Balijbos is zelf een apart pad dat je kunt lopen om ze te bewonderen.

 • Franse klarinettist in De Regenboog

  Bruno Bonansea klarinetOp woensdag 27 oktober speelt de Franse klarinettist Bruno Bonansea een recital met de Russische pianiste Maria Meerovitch. Met dit recital wordt weer gestart met de serie Regenboogconcerten in Centrum De Regenboog in Rokkeveen.

 • Dokter in de klas

  Dokter Alice in de klasTijdens de Kinderboekenweek met als thema 'Worden wat je wil' komen ouders op IKC De Waterlelie in de klas vertellen over hun beroep. Binnenkort komen een ouder die bij de politie werkt en een ouder die bij de brandweer zit op bezoek, maar afgelopen dinsdag 12 oktober was het de beurt aan een dokter. 

-advertenties-

-goede doel-