Rokkeveen

 • Straat in beeld: Irokohout

  irokohout 2Wat zou de betekenis zijn van deze straatnaam? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat.  Deze week het Irokohout.

 • Busje op zijn kant na botsing Zilverstraat

  busje op kant2Na een aanrijding op de Zilverstraat in Rokkeveen belandde één voertuig, een busje, op zijn kant. Omstreeks 18:25 kregen de hulpdiensten 3 augustus de melding van een aanrijding op de Zilverstraat in Zoetermeer.

 • Terugblik op Floriade: de taptoe

  05 Floriade 1992Op Youtube zijn verschillende interessante video’s over Zoetermeer. Leuke filmpjes van toen en nu om even terug te kijken. Dit keer in de serie ´Terugblik op Floriade´ over de taptoe die op de Floriade optrad in 1992. 

 • Terugblik op de Floriade

  03 Floriade 1992Op Youtube zijn verschillende interessante video’s over Zoetermeer. Leuke filmpjes van toen en nu om even terug te kijken. Dit keer in de serie ´historisch Zoetermeer´ over de Floriade die in 1992 plaatsvond.

 • Meer woningen voor empty nesters in Rokkeveen

  Nieuwbouw algemene foto 2Het college stemt in met de verkoop van de grond aan het Bladgroen aan Reijersen Planontwikkeling B.V. Het plan is om op deze locatie in Rokkeveen negen koopappartementen te realiseren, bestemd voor empty nesters. In het verleden was op deze locatie tijdelijk een kinderdagverblijf gevestigd. 

 • Foto van de week

  marije_ronteltap_floriadeparkFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Terugblik op Floriade

  02 Floriade 1992Op Youtube zijn verschillende interessante video’s over Zoetermeer te vinden. Leuke filmpjes van toen en nu om even terug te kijken. Dit keer kijken we terug op de Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade die in 1992 in Zoetermeer plaatsvond.

 • Stadsboerderijen in de vakantie

  mz speelboerderij buitenbeest 15Knuffel de biggetjes en de konijnen, aai de koeien en bekijk de geitjes in de wei: het is elke dag één grote beestenboel op stadsboerderijen De Weidemolen en De Balijhoeve én speelboerderij Het Buitenbeest. De stadsboerderijen zijn de hele vakantie open en hebben ook speciale activiteiten.

 • Huis van de Wijk nu echt van start

  oh bibliotheek2Er is al lang en veel over gepraat, maar alle lichten staan nu op groen voor het ontwikkelen van een Huis van de Wijk in Oosterheem. Er komt hier een ontmoetingsplek, mét bibliotheekfunctie, voor alle wijkbewoners. Het is nog niet bekend waar dit Huis van de Wijk komt te staan.

 • Drie generaties tandartsen bij praktijk Boona

  boona 1Tandarts Koen Boona startte zijn praktijk in Rokkeveen in 1988, de wijk werd toen net gebouwd. Al gauw kwam zijn dochter, Jenny Boona, als tandarts de praktijk versterken. Nu ook de zonen van Jenny bij de praktijk komen, werd het tijd voor een verbouwing, mét Japanse tuin bij de praktijk.

 • Foto van de week

  jun20_Watertoren_rv_jolanda_Elderbroek.jpgFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Foto van de week

  jun20 m_buhacFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Groep 8 van IKC De Saffier geniet van ijsjes

  ijsjes groep8Groep 8 van IKC De Saffier in Rokkeveen werd al toeterend verrast door de ijscokar Zuliani 's. De juffen en meesters van de school trakteerden de leerlingen de deze heerlijke verfrissing tijdens het keihard werken voor de musical.

 • Activiteiten PiëzoSteunpunt weer gestart

  VIA 05 1In PiëzoSteunpunt Rokkeveen, gevestigd in de wijkbibliotheek, zijn de activiteiten weer gestart. Er worden Nederlandse taallessen gegeven voor zowel beginners als gevorderden. Ook zijn er lessen Engels en Spaans. Enthousiaste groepen mensen komen hiervoor weer wekelijks bij elkaar.

 • Foto van de week

  jun20 r veeninga Zwaantjes RokkeveenFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Voertuig te water Moeder Teresasingel

  images copyEen automobilist is gisterenavond even na middernacht, op de Moeder Teresasingel in Rokkeveen met zijn voertuig te water geraakt. Bij aankomst van de brandweer bleek de bestuurder reeds zelfstandig het voertuig te hebben verlaten en al uit het water te zijn.

 • Twee gewonden bij ongeluk Zuidweg

  103945816 3434248043271461 428578573109427648 oVanmiddag omstreeks 15:00 heeft er op de Zuidweg een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Twee inzittenden van een voertuig zijn daarbij gewond geraakt. Waarschijnlijk is de bestuurder tijdens het rijden onwel geworden.

 • Muziek in de wijk

  muzieknotenfoilVanaf maandag 8 juni gaan vijf muzikanten vijf dagen lang om 17.00 uur muziek maken in vijf verschillende wijken. Op maandag in Oosterheem, dinsdag in Meerzicht, woensdag in Seghwaert, donderdag in Palenstein en vrijdag in Rokkeveen.

 • Stadsboerderijen Zoetermeer gefaseerd weer open

  mz speelboerderij buitenbeest 19Vanaf dinsdag 2 juni openen stadsboerderijen De Weidemolen, De Balijhoeve en het Buitenbeest weer hun deuren. Het speelgedeelte van het Buitenbeest gaat op maandag 8 juni weer open.

 • Kinderdagverblijf MKC Passe Partout breidt uit

  Foto Passe PartoutDe afgelopen weken is er, ondanks de sluiting vanwege het coronavirus, gewerkt aan de uitbreiding van het kinderdagverblijf bij Montessori Kindcentrum (MKC) Passe Partout in Rokkeveen. Het afgelopen jaar was er een toenemende belangstelling voor het montessori gedachtegoed, ook voor het jonge kind.

-advertenties-

-goede doel-