Rokkeveen

 • Weekend Foto

  wapr24 Jolanda X Watertoren RokkeveenFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Wijk in Beeld: Rokkeveen

  rokkeveenIn Wijk in Beeld brengen we elke week een wijk in Zoetermeer in beeld. Hier vind je de geschiedenis van deze wijk, wat er in de wijk te vinden is en wat deze uniek maakt. De zuidelijkste wijk van Zoetermeer dankt zijn naam aan het buurtschap Rokkeveen rondom de Rokkeveenseweg. 

 • Weekend Foto

  wmrt24 nicolaas_Louis_Braillelaan_RokkeveenFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Vrolijk Pasen in winkelcentrum Rokkeveen

  Rokkeveen PASEN 30 3 24Het zonnetje schijnt weer af en toe, de krokusjes komen tevoorschijn en Pasen staat  voor de deur! Op zaterdag 30 maart is het alvast een vrolijk Pasen in winkelcentrum Rokkeveen en klinkt er gezellige muziek tussen 12.00 en 16.00 uur in de wandelgangen en buiten in het centrum.

 • Boomfeestdag bij de Saffier

  20240320 43839Leerlingen van basisschool De Saffier hebben bomen geplant rond hun school in Rokkeveen. Samen met wethouder Marijke van der Meer werden 22 knotwilgjes in de grond gezet. Dit in het kader van de jaarlijkse boomfeestdag.

 • Rondetafelgesprek rondom ramadan met iftar-maaltijd

  iftar maaltijdAltijd al meer willen weten over de ramadan? Wil je wel eens meedoen aan een iftar-maaltijd? Kom dan op 19 maart naar wijkbibliotheek Rokkeveen.De maaltijd die moslims tijdens de ramadan na zonsondergang eten, wordt iftar genoemd.

 • Winterse gezelligheid op Balijhoeve

                  Bij het Winterfeest op de Balijhoeve konden kinderen zondag 25 februari de winter vieren met verschillende spelletjes, geroosterde marshmallows bij het kampvuur en schminken. Bij het restaurant kon je warme chocolademelk halen of iets lekker kopen.

 • Gebouw van de maand: Het dak op

  Gemeente Zoetermeer Groene daken 11 11 2023 02 kopieZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat ArchitectuurPunt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze keer ging ArchitectuurPunt Zoetermeer 'het dak op'.

 • Straat in beeld Porfier

  porfierVraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? Welk verhaal zit er achter dat blauwe straatnaambord? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week het Porfier in Rokkeveen.

 • Picasso Lyceum volgens inspectie op de goede weg

  Picasso lyceum 2024September vorig jaar is er een verbeteropdracht geformuleerd door de inspectie van het onderwijs voor het Picasso Lyceum. Eind januari is de school volgens de inspectie op de goede weg en heeft in een half jaar tijd veel vooruitgang geboekt.

 • Maja Anjohuis geeft schilderij aan inZet

  20240206 43629Stichting het Maja Anjohuis heeft elke dinsdag bij inZet Rokkeveen een bijeenkomst voor lotgenoten die te maken hebben met de ziekte kanker. Om inZet te bedanken maakten de lotgenoten het ‘Koffiekopjes project’ wat twee grote schilderijen opleverde.

 • Love & Shop in Winkelcentrum Rokkeveen

  posterIn de periode voor Valentijn staat Winkelcentrum Rokkeveen in het teken van de liefde. De etalages, de ruiten, overal ziet u een HARTelijke uitstraling in het winkelcentrum. Zo komen we allemaal in de sfeer van de liefde rondom 14 februari.

 • Politie zoekt racefietser die geslachtsdeel toont

  team zeden wielrenner 2De politie is op zoek naar een racefietser die in augustus 2023 twee meisjes lastig viel in Rokkeveen. De meisjes speelden op straat toen de man op de racefiets bij hen stopte en zijn geslachtsdeel liet zien.

 • Crowdfunding terras stadsboerderij De Balijhoeve

  help mee aan een prachtig terras voor de balijhoeve in zoetermeerSamen met de gemeente en Stichting Buurt & Balij is de  stadsboerderij De Balijhoeve in Rokkeveen nieuw leven ingeblazen. Medewerkers van de gemeente zorgen voor de dieren op het terrein. Stichting Buurt & Balij beheert de activiteitenruimte.

 • Weekend Foto

  wjan24 Rianne_Veeninga_winters_rietFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Foto van de week

  jan24_Rianne_Veeninga_HoekstraparkFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Halve Marathon Zoetermeer spannend van start

  Halve marathonMet het ijzige weer van vorige week en de vooruitzichten voor afgelopen zondag was het lang onzeker of de Halve Marathon Zoetermeer wel veilig door kon gaan. Om de lopers niet in gevaar te brengen is er een uur later gestart.

 • Directeur haalt 200e leerling thuis op

  saffier 200e leerling3Directeur Pascal Bongers van Basisschool IKC De Saffier haalde op de eerste schooldag van het jaar de 200e leerling van de school thuis op. Den is op 31 december 4 jaar geworden en start in groep 1 bij juf Jennifer en juf Maartje.

 • Bekneld na aanrijding Rokkeveen

  politie auto sirene 1Een bestuurder is bekneld geraakt na een aanrijding aan de Mahatma Gandisingel in Rokkeveen. Dit gebeurde op donderdagavond 4 januari niet ver van de Mandelabrug. De brandweer moest de auto open knippen om de bestuurder te bevrijden.

 • Foto van de week

  jan24 Anneke van Gestel MandelabrugFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

-advertenties-

-goede doel-