Rokkeveen

 • Juf Joyce ‘trouwt’ op IKC De Edelsteen

  IMG 20210407 WA0022 1Dat de juf maar een beperkt gezelschap zou mogen hebben op haar bruiloft 8 april, vonden de kinderen van groep 4 van IKC De Edelsteen in Rokkeveen maar wát jammer! Zij konden daardoor niet aanwezig zijn op de grote dag van hun juf, maar daar werd iets op bedacht.

 • Foto van de week

  apr21 j stahlecker rokkeveenFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Rosarium Rokkeveen grondig aangepakt

  Rosarium Rokkeveen opgeknapt 1In opdracht van de Gemeente Zoetermeer is het Rosarium Rokkeveen in de maanden februari en maart van 2021 door M. van der Spek Hoveniers grondig aangepakt. Het Rosarium bestaat 30 jaar en is onderdeel geweest van de Floriade 1992.

 • Make-over voor Stationsgebied

  AfrikawegMet de komst van stadswijk Entree krijgt ook het stationsgebied bij de Mandelabrug een complete make-over. De plannen zijn naar de gemeenteraad gestuurd om verder te bespreken, verwacht wordt dat er in mei besluiten kunnen worden genomen.

 • Kinderen pimpen thuisbezorgd 3D-ei

  kunstwerkjes 3D eiKinderen van de Kindercarrousel in het PiëzoSteunpunt Rokkeveen, kregen afgelopen week een 3D-ei knutselpakketje thuisbezorgd. In de week voor Pasen mogen de kinderen laten zien hoe hun ei, dat door vrijwillige timmermannen van de Ambachtenwerkplaats is gezaagd, een waar kunstwerk is geworden.

 • Nieuwe ontwerp Balijhoeve klaar

  balijheve voorzijdeVan het dak tot aan de deuren; het ontwerp voor stadsboerderij de Balijhoeve is nu helemaal af. Samen met omwonenden en gebruikers heeft de gemeente een nieuw ontwerp voor De Balijhoeve gemaakt als stadsboerderij en sociale ontmoetingsplek.

 • Auto van gemeente in brand

  brandArchonstraatEen blauwe bestelauto van de gemeente Zoetermeer is dinsdagmiddag in brand gevlogen. Het voertuig begon tijdens het rijden te branden, zo zeggen getuigen. De auto reed op het terrein van het afvalinzamelingspunt van de gemeente aan de Argonstraat.

 • Winkel Leger des Heils open op afspraak

  Winkel 1De Ontmoetingswinkel van het Leger des Heils, aan de Prismalaan 26 in Rokkeveen, opent vanaf donderdag 11 maart weer de deuren voor klanten op afspraak. Bovendien gaan de kledingcontainers ook weer open voor inbreng.

 • De vuilniswagen langs de Waterlelie

  De vuinismannen in de straatOp IKC de Waterlelie in Rokkeveen werken de kleuters over het beroep van een vuilnisman. Ze leren hoe het afval gesorteerd wordt en spelen dit na. De vuilnismannen gaven graag een korte demonstratie van hun werk, onder applaus van de leerlingen.

 • 3 tieners gepakt voor 2 branden

  brand2Drie jongens van 12, 13 en 15 jaar zijn door de politie aangehouden op verdenking van brandstichting in het pand van voormalig IBM aan de Boerhaavelaan en bij een pand aan het Morapad in Rokkeveen.

 • Gewonde bij botsing op Houtsingel

  Schermafbeelding 2021 02 28 om 20.55.02Twee voertuigen kwamen zondagavond omstreeks half acht in botsing op de kruising Houtsingel met de Albert Schweitzersingel in Rokkeveen. Opgeroepen hulpdiensten troffen bij aankomst een gewonde persoon aan in het gras, een tweede persoon zat nog in het voertuig.

 • Hulp bij Belastingaangifte

  BelastingaangifteDe bibliotheek is twee jaar geleden een samenwerking aangegaan met de belastingdienst. Vanaf 9 maart is het mogelijk om bij de Digitale HulpBalie van de bibliotheek een afspraak in te plannen voor de belastingaangifte 2020. Bij de afspraak zal strikt het reglement van het RIVM in acht genomen worden.

 • Haley zet zelfbedachte speurtocht uit

  Schermafbeelding 2021 02 24 om 10.55.18De 7- jarige Haley was na het kijken van een film over het zoeken van een schat zo geïnspireerd dat ze besloot de dag erna, zelf een speurtocht te maken. En deze dan uit te zetten in het Balijbos zodat alle kinderen die het bos bezoeken iets leuks te doen hebben.

 • Aanrijding na onwelwording Rokkeveen

  ongevalRokkeveen2Een automobilist reed dinsdagochtend 23 februari rond 11.30 op het Wengéhout toen hij onwel werd. De auto botste tegen een geparkeerde auto, die vervolgens tegen de geparkeerde auto ernaast botste. 

 • Valentijn op het Picasso Lyceum

  Valentijn Picasso LyceumDocenten Stefan Grootenboer  en Chris Pennings van het Picasso College reden binnen en buiten Zoetermeer langs vele leerlingen om hen te verrassen met een roos voor Valentijn. Dat leverde ontzettend leuke en positieve reacties op van de leerlingen die elkaar en de school enorm misten.  

 • Kleuters als winterschilders

  Kleuters als winterschildersKleuters van IKC de Waterlelie in Rokkeveen beschilderden het ijs op het schoolplein. Met kwasten, pipetjes en bakjes levensmiddelenkleurstof gingen de kleuters als ‘winterschilders’ aan de slag op het schoolplein.

 • Letterdiploma’s Prins Clausschool

  letterdiploma cluasDe kinderen van groep 3 op IKC Prins Claus kennen nu alle letters van het alfabet, tijd voor een feestje vonden de juffen. Vorige week stapten de juffen op hun fiets om de Letterdiploma's te bezorgen bij de kinderen thuis.

 • Digitaal op bezoek bij Picasso

  rv vo picassolyceumDe termijn voor leerlingen om zich aan te melden bij een nieuwe middelbare school is verlengd tot 30 maart. Het Picasso Lyceum geeft op 8 en 10 februari tijdens de digitale voorlichtingsavonden een 360 graden tour door de school en de mogelijkheid voor persoonlijke gesprekken.

 • Foto van de week

  feb21 Lex Helvensteijn balijbosFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Foto van de week

  sharda_soerjoesing_machtildahofFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

-advertenties-

-goede doel-