Rokkeveen

 • Straat in beeld: Tijgeroog

  tijgeroogDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen zijn vaak zeer uiteenlopend. In 'Straat in beeld' gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week het Tijgeroog in de wijk Rokkeveen.

   

 • De beuk van het college geplant in Balijhoeve

  beuk wordt geplantBij de start van het nieuwe college gaven oppositieleiders Frank Schoonbeek (D66), Margot Kraneveldt (PvdA) en Jordy Boerboom (GroenLinks) een cadeautje: een rode beuk. ‘De beuk er in’ was het motto, zodat de coalitieplannen wat extra kracht zouden krijgen.

 • Boetes bij verschillende verkeerscontroles

  verkeerscontrole politieBij verkeerscontroles op verschillende plaatsen in Zoetermeer heeft de politie de nodige overtredingen waargenomen. Hiervoor zijn de meest uiteenlopende boetes uitgedeeld. Op de N470 werden 18 bonnen geschreven, de hoogste voor een snelheid van 114 km per uur waar 80 is toegestaan.

 • Werkzaamheden WC Rokkeveen lopen uit

  vloer WC RokkeveenAls gevolg van een te late toelevering van de vloertegels lopen de werkzaamheden in Winkelcentrum Rokkeveen uit en moeten de activiteiten opnieuw gepland worden. Twee weken geleden is een begin gemaakt met de afronding van renovatie van het centrum aan de Samanthagang. 

 • Weekend Foto

  veeninga_beitspad_rokkeveenFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Don’s Wandeltocht Zoetermeer

  don braad sportief wandelgroepDon Braad, van Sportief Wandelgroep Zoetermeer heeft nu ook zijn eigen wandeltocht: Don’s Wandeltocht. De tocht gaat op zaterdag 2 juli van start, vanaf de thuisbasis van de wandelgroep, Buurtcentrum de Vlieger.

 • Start laatste stukje renovatie WC Rokkeveen

  WC Rokkeveen2Deze week is een begin gemaakt met de afronding van de renovatie van het Winkelcentrum Rokkeveen aan de Samanthagang. De renovatie van het vloergedeelte was nog een restant van de vorige opknapbeurt van het winkelcentrum in 2015. De werkzaamheden zullen enige hinder geven aan de klanten, bewoners en ondernemers.

 • Jarige Stadsboerderij Balijhoeve viert feest

   DSC0724De verbouwing van de Stadsboerderij Balijhoeve is afgerond en tegelijkertijd viert de boerderij haar 30-jarige bestaan. Tijd voor een feestje, met ook diverse activiteiten voor kinderen en volwassenen.

 • Zomerconcert in Centrum De Regenboog

  Anuschka PedanoHet Hermitage Kwartet uit Amsterdam geeft op woensdag 29 juni een zomerconcert in Centrum De Regenboog in Rokkeveen. Speciale gast is de jonge talentvolle Zoetermeerse altvioliste Anuschka Pedano. Anuschka treed samen met het ensemble op om zo de speciale band met Zoetermeer te benadrukken.

 • Picasso Lyceum onderwijst leerlingen uit Oekraïne

  picasso oekraineSinds kort verzorgt het Picasso Lyceum onderwijs voor jongeren die gevlucht zijn voor de oorlog uit Oekraïne en nu in Zoetermeer wonen. Het gaat om 16 leerlingen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Naast lessen stond deze week ook een uitje op het programma.

 • Buurtfeest tijdens opening van De Plataan

  Opening De Plataan Foto MG FotografieDe huurders van 27 sociale huurwoningen aan het Plataanhout hebben dinsdagochtend 31 mei tijdens een feestelijke bijeenkomst met omwonenden en huurders van het nieuwbouwcomplex officieel de sleutel van hun woning ontvangen van De Goede Woning.

 • IKC Floriant bestaat 30 jaar

  foto 30 jaar IKC FloriantIKC Floriant in Rokkeveen bestaat 30 jaar. School en kinderopvang vierden dit samen met een hele week vol leuke activiteiten. Schooldirecteur Cora Brussee en clustermanager kinderopvang José Wils openden op maandagochtend de festiviteiten.

 • 60-jarige bruidspaar Pen-Van der Hak

  60 jarig bruidspaar Pen Foto Patricia Munster 3Burgemeester Bezuijen heeft woensdag 25 mei een bezoek gebracht aan het 60-jarige bruidspaar Pen-Van der Hak, wonend in de wijk Rokkeveen. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

 • Foto van de week

  mei22_Jos_van_Zon_FloraplasFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Gezond oud worden door trainen

  PHOTO 2022 04 25 11 45 32Opstaan vanuit een stoel, traplopen, klusjes in en om het huis of soepel van de fiets stappen. Het lijken eenvoudige handelingen, maar dat zijn ze niet altijd als je een dagje ouder wordt. Een training ‘powerful ageing’ kan dan helpen, of in goed Nederlands: krachtig ouder worden.

 • IKC Prins Claus gaat op Wereldreis

  20220516 31254IKC Prins Claus in Rokkeveen gaat deze week op wereldreis. Om het 30-jarig jubileum van de school te vieren, staat de hele school een week lang in het teken van reizen. Maar eerst werd het jubileum maandagochtend geopend door burgemeester Bezuijen.

 • Concert Iris van Nuland in de Regenboog

  2022|01 – Oskar Back concoursCentrum de Regenboog, gevestigd in Rokkeveen, organiseert woensdag 25 mei een concert waarbij viool sensatie Iris Nuland het podium betreedt. Iris, die op het Oscar Back concours de derde plaats prijs won, wordt geroemd door zowel pers als publiek. 

 • Opening Liftintermediair steunt Rolstoelvierdaagse

  3F7D0FB6 A01C 4369 9915 3AB87D2D9594Liftintermediair, sponsor van de Zoetermeerse rolstoelvierdaagse, opende donderdagmiddag samen met genodigden het nieuwe bedrijfspand in Rokkeveen. Genodigden was gevraagd om als cadeau een gift te doen voor de vierdaagse. In totaal werd er 3000,- opgehaald voor dit doel.

 • Foto van de week

  mei22 Rianne Veeninga watertorenFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Weekend Foto

  wapr22 r_veeninga_hoekstraparkFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

-advertenties-

-goede doel-