Rokkeveen

 • Open Monumentendag houdt erfgoed levend

  monumentendagDe Open Monumentendag werd zaterdag 9 september geopend door wethouder Willeke Mertens bij de Watertoren in Rokkeveen. Zij onthulde daar een historisch informatiebord over de watertoren. Op maar liefst 25 locaties in Zoetermeer werden de deuren geopend voor bezoekers.

 • Weekend Foto

  waug 23 Rianne_Veeninga_zonsopkomst_balijbrugFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Opening Tunnelkas Wijktuin Rokkeveen

  Opening kas wijktuin 23 Aug 2023 16u22m03sWijkwethouder Marijke van der Meer heeft woensdag 23 augustus de nieuwe tunnelkas van de wijktuin Rokkeveen officieel geopend. De nieuwe tunnelkas biedt de wijktuin een ruimte van 65 vierkante meter voor allerlei activiteiten.

 • Wethouder Jennétunnel weer open

  jennetunnel1De wethouder Jennétunnel is weer open voor fiets- en bromverkeer. De fiets- en voetgangerstunnel bij station Zoetermeer Oost tussen Rokkeveen en Dorp was tijdelijk afgesloten in verband met onderhoudswerkzaamheden.

 • Foto van de week

  aug23 J_Stahlecker_Vernispad_in_RokkeveenFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Ruim 1000 kinderen genieten van Speelmeerweek

  20230817 40191Ruim 1000 Zoetermeerse kinderen hebben deze week weer genoten van een week heerlijk spelen bij de Speelmeerweek. De Speelmeerweek werd weer georganiseerd in Sporthal De Veur in Rokkeveen, met veel inzet van de sportfunctionarissen en vele vrijwilligers.

 • Egels kijken tijdens open dag Egelopvang

  egel zit in een weegschaal van de Egelopvang ZoetermeerDe Egelopvang doet al 29 jaar goed werk voor egels in Zoetermeer. Zij houden op zaterdag 26 augustus een open dag zodat iedereen kan zien hoe zij werken. Ook zullen er dan verschillende activiteiten rond hun gebouw in Rokkeveen gehouden worden.

 • Picasso Lyceum: Nieuwe Richting

  rv vo picassolyceumHet Picasso Lyceum gaat het nieuwe schooljaar van start met een ambitieus schoolplan. Bij ouders van leerlingen zorgde dit voor wat verwarring en onvrede, omdat zij pas kort vóór de zomervakantie op de hoogte werden gesteld. De school legt uit wat er nu precies gaat gebeuren.

 • Straat in beeld: Perobahout

  straatnaam perobahoutU heeft zich vast wel eens afgevraagd waar een straatnaam naar vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek ‘Straat in beeld’, gaan we op zoek naar de betekenis achter de naam. Deze week is aan de beurt het Perobahout in Rokkeveen-West op het voormalig Floriade terrein, nu de Houtbuurt.

 • Speelmeerweek in De Veur

  speelmeerVanaf maandag 14 augustus kunnen kinderen vier dagen meedoen aan de activiteiten bij Speelmeer in de Veur in Rokkeveen. De eerste dag kan worden gezwommen, de andere dagen staan vol met leuke sport- en spelactiviteiten, maar ook knutselen en springen op grote luchtkussens.

 • Nieuwe dansschool Amara opent haar deuren

  amaraDeanne Groenenberg, dansdocent en danseres, opent 26 augustus feestelijk de deuren van haar eigen dansschool, genaamd Amara. Onder het genot van een hapje en drankje kun je kennismaken met de dansdocenten, vragen stellen en het opgeknapte pand bewonderen.

 • In Feite(n) Zoetermeer: Zoetermeerse grenspaal

  Zoetermeerse grenspaalWist u dat? In deze rubriek onthullen we leuke feitjes en wetenswaardigheden over Zoetermeer. Van de hoogte van de Zoetermeerse Watertoren tot de eerste Ambachtsheren, verrassend en leuk om te weten over je stad! Deze keer: Zoetermeer heeft een heuse grenspaal.

 • Verenigingendag in Winkelcentrum Rokkeveen

  BACK TO SCHOOL POSTER JPGOp zaterdag 9 september aanstaande organiseert Winkelcentrum Rokkeveen van 12.00 tot 16.00 uur een gezellige verenigingendag. Een groot aantal verenigingen uit de regio Zoetermeer brengt tijdens deze dag hun vereniging onder de aandacht van het winkelend publiek.

 • Zelfpluk-dagen in Wijktuin Rokkeveen

  ZelfpluktuinVanaf half juli t/m eind september is de wijktuin in Rokkeveen een Walhalla aan rijpe bessen, bramen, pruimen, frambozen etc. En wat is nou leuker dan zélf al dat prachtige fruit van de struiken te halen?

 • Hertjes geboren in hertenkamp

  DSC 7049Er zijn weer jonge hertjes geboren in het hertenkamp in Rokkeveen. De twee kleine hertenkalfjes groeien goed en verkennen nog wat onwennig het hertenkamp. Natuurlijk worden ze daarbij goed in de gaten gehouden door hun moeder, de hinde.

 • Voortvluchtige gepakt tijdens schommelen

  politie auto 11Een scooterrijder negeerde een stopteken van de politie en nam de vlucht. Deze voortvluchtige had echter niet zijn dag. Per toeval was er een politiehelikopter boven Zoetermeer en zo wisten de agenten op de grond, deze man al snel aan te houden in een speeltuin.

 • Foto van de week

  jun23 Jolanda_BalijbosFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Winkelen met Zuid-Amerikaanse dans in Rokkeveen

  A5BC4AC2 BB03 4D8B A00A E3065186BA8EZaterdag 1 juli aanstaande tussen 12.00 en 16.00 uur waan je jezelf al in mooie zomerse weken en tropische sferen in Winkelcentrum Rokkeveen. Jong en oud worden uitgenodigd op de speciale dansvloer die deze zaterdag gelegd wordt. 

 • Restaurant Stadsboerderij De Balijhoeve officieel geopend

  OPening BalijhoeveHet restaurant en de activiteitenruimte van Stadsboerderij de Balijhoeve was al een tijdje open maar nog niet officieel geopend. Dat heeft nu plaatsgevonden op 15 juni met een feestelijk tintje. Het restaurant wordt gerund door Gemiva en de activiteitenruimte wordt beheerd door Buurt & Balij.

 • Waterlelie krijgt wisselbeker Avond4daagse 2023

  20230614 094116IKC De Waterlelie won dit jaar de wisselbeker Avond4daagse 2023, de kinderen kregen woensdag 14 juni de beker. Naast de wisselbokaal, die over een jaar weer moet worden uitgereikt aan de volgende winnaar, ontvangt de school ook een (kleinere) beker die in de prijzenkast op school mag.

-advertenties-

-goede doel-