Rokkeveen

 • Weekend Foto

  veeninga_park_rokkeveenFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Halve marathon Zoetermeer ook nationaal populair

  Halve marathon 1We hebben er even op moeten wachten, op de jubileum editie van de ‘Halve marathon Zoetermeer’. Wat in 2012 begon als de Rokkeveense Dekkerloop is uitgegroeid tot een event met jaarlijks een toenemend aantal deelnemers. De 10e editie staat voor zondag 22 januari 2023 op de kalender.

 • Foto van de week

  Jeroen_Stahlecker_WatertorenFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Kleuters Waterlelie maken appelmoes

  Kleuters Waterlelie maken appelmoes 20221110 111018Als afsluitende herfstactiviteit werd er op basisschool de Waterlelie in Rokkeveen met de kleuters appelmoes gemaakt. Er is de afgelopen periode gewerkt over de herfst met onderwerpen als wind, veranderingen in de natuur, de vogeltrek naar warme landen en de vruchten in de herfst.

 • 65 jarig bruidspaar Hoeve

  Burgemeester Bezuijen feliciteert 65 jarig bruidspaar Hoeve 4Burgemeester Bezuijen bracht donderdag 10 november een bezoek aan het 65 jarig bruidspaar Hoeve, wonende in de wijk Rokkeveen. De burgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • Foto van de week

  nov22 Cok van Aalst rokkeveenFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Foto van de week

  okt22 jeroen_stahlecker_PlataanhoutFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Weekend Foto

  wokt22 sharda_soerjoesing_machtildahofFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Herdenking overledenen bij de Watertoren

  kaarslantaarnIeder jaar is er een gedenkdag voor overledenen bij de Watertoren in Rokkeveen. Op zondag 30 oktober wordt weer stil gestaan bij de mensen die gestorven zijn. Er worden gedichten gelezen, kaarsen aangestoken en de namen van de overledenen worden genoemd.

 • Foto van de week

  okt22 Désirée_de_Boer_rokkeveenFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Schoonmaakactie Mandelabrug en Balijbrug

  3mp mandelabrug 2De gemeente laat de buitenkant van de Mandelabrug en de Balijbrug grondig reinigen. De werkzaamheden vinden plaats tussen 17 en 27 oktober. Om overlast te beperken vinden deze zoveel mogelijk in de avond en nacht plaats. Voetgangers en fietsers kunnen de bruggen gewoon blijven gebruiken.

 • Leerlingen IKC Floriant zamelen voedsel in

  actie floriantDe leerlingen van basisschool IKC Floriant in Rokkeveen hebben hard gewerkt voor de voedselbank. Na een oproep van ouders besloot de school een inzamelactie voor de voedselbank te houden. In alle groepen werd uitleg gegeven over het werk van de voedselbank.

 • Greenteam Conferentie 2022

  greenteam conferentieGreenteam Zoetermeer organiseerde vrijdag 7 oktober hun tweede conferentie over duurzaamheid op het Picasso Lyceum. Het Greenteam is een samenwerkingsverband tussen vijf van de middelbare scholen in Zoetermeer, Alfrink College, Picasso Lyceum, ONC Parkdreef, Erasmus College.

 • Allereerste Zoetermeerse Jeugdlintjes uitgereikt

  20221007 34439Burgemeester Michel Bezuijen reikte vrijdagmiddag 7 oktober 2022 de allereerste Zoetermeerse Jeugdlintjes uit aan Noa van der Ploeg, Koen van der Voet, Emma van der Zalm en Sanam Rafat. Zij zijn alle vier voorzitter van het Green Team op hun school en zetten zich in voor het Green Team Zoetermeer.

 • Brunch voor verbinding in Rokkeveen

  20221005 34417Wijkvereniging Rokkeveen, Albert Heijn, Etos en Gall & Gall hebben samen een brunch georganiseerd voor mensen in Rokkeveen. Ben Hagenaar, voorzitter wijkvereniging: “Het is de Week van de Eenzaamheid, maar wij noemen het liever de Week van Verbinding. En we niet alleen deze week, maar het hele jaar!”

 • Hoogste punt bereikt van nieuwbouw Kleurlaan

  hoogste punt kleurlaanDe vlag ging woensdagmiddag 21 september uit bij de nieuwe sociale huurwoningen die worden gebouwd op de hoek van de Paletsingel / Kleurlaan in de wijk Rokkeveen. Met het plaatsen van het laatste dakdeel van de lift is het hoogste punt bereikt van het duurzame appartementencomplex.

 • Klusduo Buurman & Buurman in Rokkeveen

  buurmannenOp Burendag, zaterdag 24 september tussen 12:00 en 16:00 uur, verschijnt het beroemde humoristische klusduo Buurman & Buurman in Winkelcentrum Rokkeveen. De Buurmannen staan klaar voor goedbedoeld klusadvies en willen met iedereen op de foto.

   

 • Isobel Warmelink opent seizoen Regenboogconcerten

  Isobel Warmelink 28 sept 2022 De Regenboogconcerten bestaan 15 jaar en het jubileumseizoen opent op woensdag 28 september met een concert door de winnares van het Oskar Back vioolconcours 2022, Isobel Warmelink. Zij wordt begeleid door de Italiaanse pianist Alessandro Soccorsi.

 • Straat in beeld: Hickoryhout

  20140102 8993Vraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? Welk verhaal zit er achter dat blauwe straatnaambord? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week het Hickoryhout.

   

 • Rokkeveen is de nalatenschap van Floriade 1992

  Lennie HuizerDe Floriade was in 1992 aanwezig in Zoetermeer. Nu dertig jaar later is de Floriade in Almere. Wat is er nog te zien van de Zoetermeerse Floriade? Wat heeft dit grote evenement betekend voor onze stad? Hoe kwam het project tot stand? En wordt het nog gemist?

-advertenties-

-goede doel-