Rokkeveen

 • Paas etalage speurtocht in Rokkeveen

  Pasen rokkeveenIn winkelcentrum Rokkeveen kun je de komende periode meedoen met een leuke paas speurtocht. In de etalages van de winkels zijn eieren en verschillende paasopdrachten verstopt. Wie alle opdrachten gedaan heeft, krijgt een leuke verrassing in het winkelcentrum. 

 • Foto van de week

  mrt23 _J_Stahlecker_Narcissen_WatertorenFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Weekend Foto

  jeroen_stahlecker_floriadeparkFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Dode man gevonden in water

  politielogo op auto 4Het stoffelijk overschot van een man is woensdagochtend gevonden in het water langs de Signaalrood / Oostweg in Rokkeveen. Het lichaam werd rond 11.00 uur ontdekt in het water, meldt de politie.

 • Gebouw van de maand: De Mandelabrug, de voorgeschiedenis

  Mandelabrug 1 lrZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ van ArchitectuurPunt Zoetermeer deze maand het eerste deel over de karakteristieke Mandelabrug.

 • Foto van de week

  mrt23 annievanopijnen balijFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Gevelsteen Lactohoeve geplaatst op Balijhoeve

  AA01947D 0DD3 41DC 93F8 C445F2EA51E8De oude gevelsteen van de Lactohoeve is gerenoveerd en heeft een prachtige nieuwe plek gekregen op De Balijhoeve. De gevelsteen is afkomstig van de boerderij 'Lactohoeve' aan de Rokkeveenseweg. Lactohoeve was een van de 4 boerderijen van het babyvoedingconcern Nutricia. 

 • Docenten Picasso spelen 'De Kat en de Kanarie'

  Docenten PicassoDocenten van het Picasso Lyceum in Zoetermeer zijn druk bezig met het repeteren van het stuk ‘De Kat en de Kanarie’. 3 jaar lang is de energieke regisseur Jeroen Lafeber al bezig om het stuk op de planken te krijgen en na 2 coronajaren gaat het lukken.

 • Foto van de week

  d_de_boer_rokkeveen_oostFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Sponsorloop Passe Partout voor Turkije

  aardbeving 1Basisschool MKC Passe Partout in Rokkeveen organiseert woensdag 15 februari een sponsorloop voor Syrië en Turkije. Alle leerlingen lopen mee en laten zich sponsoren door familie, vrienden en iedereen die de slachtoffers van de aardbeving wil helpen.

 • Weekend Foto

  wfeb23 Jolanda X balijbos Foto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Picasso Lyceum wint Core Values trofee

  PicassoZondag 29 januari reisde Team Octo van het Picasso Lyceum weer af naar het Museon-Omniversum voor de First Lego League. Dat is een wedstrijd waarin teams uit heel regio Haaglanden het tegen elkaar opnemen op het gebied van Lego-robots, innovatie en samenwerking.

 • 60 jarig bruidspaar Stokkel-Verbeek

  60 jarig bruidspaar StokkelBurgemeester Bezuijen heeft woensdag 25 januari een bezoek gebracht aan het 60 jarig bruidspaar Stokkel-Verbeek, wonende in de wijk Rokkeveen. De burgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • Nelson Mandelabrug donderdag weer in gebruik

  hellingbaan mandelaVanaf donderdagavond 26 januari 19.00 uur is de Nelson Mandelabrug weer open. Fietsers en voetgangers kunnen dan weer gebruikmaken van de brug en de NS treinen stoppen weer op station Zoetermeer. Vanaf vrijdag stopt ook de RandstadRail weer bij halte Driemanspolder en rijden er geen pendelbussen meer.

 • Foto van de week

  jan23 Mist_bij_de_Balijbrug_J_StahleckerFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Veel deelnemers voor koude Halve Marathon

  Halve marathon3De tiende editie van de ‘Halve marathon Zoetermeer’ werd zondag 22 januari gelopen door vele deelnemers. Het was zondagochtend koud, maar droog en prima weer om hard te lopen volgens vele deelnemers. 

 • Straat in beeld: Raminhout

  straatnaam raminhout3U heeft zich vast wel eens afgevraagd waar een straatnaam naar vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek ‘Straat in beeld’, gaan we op zoek naar de betekenis achter de naam. Deze week is aan de beurt het Raminhout in Rokkeveen-West op het voormalig Floriade terrein, nu de Houtbuurt.

 • Foto van de week

  jan23 jos_van_Zon_Florasingel_rokkeveenFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • 60 jarig bruidspaar Keesmaat-Groenendijk

  60 jarig bruidspaar Keesmaat 03Burgemeester Bezuijen heeft 13 maart een bezoek gebracht aan het 60 jarig bruidspaar Keesmaat-Groenendijk in de wijk Rokkeveen. De burgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • Gebouw van de maand: Follies in het Floriade Park

  follie locatie A gebouwd lrZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat ArchitectuurPunt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Architect Erik Knippers vertelt over de paviljoens in het Floriade Park die als insecten langs het water staan.

-advertenties-

-goede doel-