Rokkeveen

 • 20170817 109949Van 20 t/m 24 augustus staat sportcentrum De Veur van 10.00 - 16.00 uur op weer op zijn kop. Wat wil jij in de toekomst worden? Elke dag kan je andere beroepen ontdekken, van dierenarts tot brandweerman, en van modeontwerper tot kunstenaar en zanger.

 • lammetjesOok in de zomervakantie gaan de boerenwerkzaamheden gewoon door op de stadsboerderijen in Zoetermeer. Kinderen die het leuk vinden om een dagje ‘Boer’ te zijn, kunnen meehelpen op de boerderij met het verzorgen van de dieren.

 • IMG 7086Een aanrijding tussen twee bedrijfsbussen op de kruising Mahatma Gandhisingel met de Edelsteensingel in Rokkeveen zorgde vrijdagavond voor een gewonde bestuurder. Het ongeval vond rond 19:20 uur plaats.

 • DSC 1173Wethouder Marc Rosier reikte woensdagochtend het SCHOOL op SEEF label uit aan Basisschool Floriant in Rokkeveen. De Floriant is de 9e school in Zoetermeer die dit label ontvangt als bewijs dat de school goed bezig is met de verkeersveiligheid van de kinderen.

 • Foto 1 McCafé in McDonalds restaurant Zoetermeer Zilverstraat geopendMcDonald’s opent een McCafé in McDonald’s restaurant Zoetermeer Zilverstraat. McCafé is helemaal afgestemd op de wensen van de Nederlandse koffiedrinker met verschillende koffievariaties, thee en een ruim patisserie-aanbod.

 • 20180629 151607 copyOp IKC de Waterlelie konden leerlingen gedurende 6 weken deelnemen aan naschoolse kunstworkshops. Deze workshops werden gegeven door twee enthousiaste leerkrachten van de school. De kinderen konden zich inschrijven voor twee keer drie gratis workshops.

 • Muziekvereniging Harpe Davids 6 van 12Winkelcentrum Rokkeveen organiseerde zaterdag 24 juni de eerste Verenigingsdag waar diverse verenigingen uit Zoetermeer aan hebben deelgenomen. Zowel vanuit het publiek als de deelnemende verenigingen was het enthousiasme groot.

 • gambia waterlelieEind augustus verscheept IKC De Waterlelie een goed gevulde container met daarin de oude schoolmeubels van de school om deze te doneren aan een school in Gambia. Om de kosten van het verschepen van deze container bijeen te krijgen is de school een statiegeld actie gestart.

 • Schminken indianenfeestTwee weken lang hebben de kleuters op de Waterlelie over indianen gewerkt in de kleutergroepen. De kinderen hebben een echte tipi beschilderd, indianenkleding, vertelstokken en instrumenten gemaakt. Als afsluiting werd het indianenzomerfeest gevierd.

 • De EdelsteenIKC de Edelsteen heeft dinsdagochtend 12 juni de wisselbokaal van de Avond4daagse in ontvangst genomen. De voorzitter en de secretaris van de stichting Avond4daagse Zoetermeer kwamen hem persoonlijk overhandigen.

 • IMG 9572Greg & Baud Productions brengt met trots de bijzondere voorstelling Blood Brothers naar Zoetermeer. Na 10 jaar wordt het meeslepende verhaal opnieuw door Greg & Baud verteld, met een 13-koppige cast en een vernieuwd concept.

 • verkeer pr clausIKC Prins Clausschool kampt al geruime tijd met parkeerproblemen. Dit maakt de situatie op de weg minder overzichtelijk en onveilig voor de kinderen van de school. In een positieve actie hebben de kinderen een tekenwedstrijd gehouden, de mooiste tekeningen werden uitgereikt aan 'goed-parkeerders'.

 • IMG 20180604 WA0005Rik en Lotte gaan deze zomer met de organisatie World Servants naar Rwanda om daar te helpen bouwen aan een kleuterschool. De jongeren wachten echter niet tot de zomer om in actie te komen, maar steken nu al de handen uit de mouwen! Zaterdag 9 juni wassen zij uw auto voor Rwanda. 

 • IMG 0191b wZoetermeer is een creatieve broedplaats. Er zijn nieuwe initiatieven bij bedrijven, gemeente en maatschappelijke instellingen. In onze serie innovatie hebben wij de meest inspirerende belicht. Vandaag is de laatste aflevering van deze serie die gaat over een innovatieve school.

 • Kelvinstraat 2Een bestuurder parkeerde zijn auto bij een fastfoodrestaurant aan de Kelvinstraat. Plots schoot het voertuig naar voren en ramde de glaswand. Op dat moment zaten daar net ouders met een kind te eten. De scherven vlogen een stuk het restaurant binnen.

 • Kurkhout 2Waarschijnlijk door kortsluiting is er brand ontstaan in de keuken van een woning aan het kurkhout. De bewoners werken midden in de nacht overvallen door de vlammen. Twee bewoners zijn na de brand naar het ziekenhuis vervoerd. De schade aan de keuken is groot.

 • groepsfoto lustrum Picasso 1Het Picasso Lyceum bestaat komend schooljaar 10 jaar en dat wordt gevierd met verschillende activiteiten voor zowel leerlingen als oud-leerlingen, docenten en onderwijsprofessionals. Het lustrumtoneel, dat in januari 2019 op de planken staat, is daar één van.

 • 20180507 127357Aan de Naomigang in de Zoetermeerse wijk Rokkeveen wordt een woongebouw met 48 zorgwoningen gerealiseerd. De voorbereidingen voor de bouw zijn in volle gang en de eerste palen zijn geboord. Maandag 7 mei werd officieel de start van de bouw gevierd.

-advertenties-

-goede doel-