Rokkeveen

 • Aanhanger losgeschoten na aanrijding

  Ambulance 7Een bedrijfsbus heeft woensdag 28 oktober een personenauto met een aanhanger van de Pelgrimshoeve aangereden. Dit gebeurde op de Zuidweg. De aanhanger schoot los en reed zelfstandig de berm in.

 • Kerstshows klaar voor publiek

  kesrt driesprongDe kerstshows van de grote tuincentra in Zoetermeer, Intratuin en De Driesprong, zijn er klaar voor om de kerstliefhebbers te ontvangen. De tuincentra hebben rekening gehouden met de coronapandemie, maar toch een gezellige show neergezet.

 • Zoetermeer voor Elkaar op NOS journaal

  Zoetermeer voor Elkaar op NOS journaal1De corona hulp via Zoetermeer voor Elkaar was een nieuwsitem op het NOS journaal. Veel vrijwilligers in Zoetermeer zetten zich in om een ander te helpen. Zoals Aarti en Sham uit Rokkeveen, die zijn aangesloten bij Zoetermeer voor Elkaar en Kookmaatjes bij Piëzo.

 • Lange rijen door defecte verkeerslichten

  ZuidwegOp de Zuidweg waar de afrit ligt van de A12 ontstond zondag 11 oktober een verkeerschaos. Dit werd veroorzaakt door defecte verkeerslichten. Voordat verkeersregelaars aanwezig waren, ontstonden er gevaarlijke situatie doordat mensen plots moesten remmen.

 • High tea met voorlezen voor senioren

  20200921 Persbericht voorlees high tea bijlage copy‘Samen is gezelliger’, is het thema voor vele activiteiten van de bibliotheek voor senioren. In de Week tegen de Eenzaamheid organiseren de bibliotheek en de Rotary Club Zoetermeer samen elke dag van 5 tot en met 9 oktober een corona veilige high tea voor senioren.

 • Egelopvang start donatie projecten

  egelDe egelopvang Zoetermeer, gevestigd in Rokkeveen, heeft afgelopen maand meer dan 100 egeltjes binnen gekregen in de opvang. De opvang heeft niet de nodige financiële middelen, om de dieren te voorzien van de nodige zorg. Daarbij ontbreekt het aan de nodige buitenrennen voor de kleintjes.

 • Verdachte inbrakengolf Rokkeveen aangehouden

  120125155 2974178132809581 7735257742329495475 nEen 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfsplaats is op 22 september aangehouden aan de Louis Davidsstraat in Rijswijk. De man wordt verdacht van inbraak en voor diefstal van een grote hoeveelheid goederen, vooral afkomstig van een reeks inbraken in Rokkeveen.

 • Waterlelie vult bidons tijdens Kraanwaterdag

  Kraanwaterdag 2020 2IKC de Waterlelie in Rokkeveen besteedt als Gezonde School aandacht aan de Nationale Kraanwaterdag op 23 september. In de groepen wordt aandacht besteed aan de weg van het kraanwater voordat het uit de kraan komt. 

 • Foto van de week

  sep20_Jolene_Ganga_Floriadepad_rokkeveenFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Zelf mee-ontwerpen bij nieuwbouw Rokkeveen

  Woningbouw locatie NaomigangAan de Naomigang staat de bouw van een appartementencomplex op de planning. In dit project kan de koper zelf bepalen hoe de woning ingedeeld gaat worden. De projectontwikkelaar ontwerpt een inspiratie-appartement en aan de hand van dit voorbeeld kan de bewoner een aantal elementen zelf selecteren.

 • Foto van de week

  sep20_gerretje_mussen_okanhoutFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Nieuwe ontwikkelingen op de Zoetermeerse woningmarkt

  Hodenpijlstraat 4De woningmarkt is volop in beweging met nieuwbouw- en renovatieprojecten. Zo is in Oosterheem een voormalig schoolgebouw aangekocht voor huurwoningen en is in Rokkeveen onlangs een nieuwbouwproject voor seniorenwoningen van start gegaan met de verkoop van de appartementen.

 • IKC de Waterlelie opent dependance in Floriadepark

  Opening dependance IKC de Waterlelie groot formaatIKC de Waterlelie groeit het bestaande gebouw aan de Goudenregenzoom in Rokkeveen uit. Op het voormalig Floriadeterrein zijn nu twee groepen gehuisvest in het Floriadepark.

 • Speelmeer blijft een speelfeest

  speelmeer 1Voor de organisatie was het nieuw dat kinderen zich moesten inschrijven voor 'Speelmeer' in De Veur. Er is gewerkt met een ochtend en een middag openstelling en de begeleiding moest afstand bewaren, maar ook deze 'corona' editie van Speelmeer was toch gewoon een speelfeest.

 • Gebouw van de maand: Watertoren De Tien Gemeenten

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand Watertoren De Tien Gemeenten, Derde Stationsstraat 369.

 • Uit De Lucht Gegrepen- Rokkeveen

  droneOp Youtube zijn er verschillende interessante video’s over Zoetermeer. Leuke filmpjes van toen en nu om even terug te kijken. Dit keer in de serie ‘Uit De Lucht Gegrepen’ schitterende beelden van de wijk Rokkeveen. Bekijk de unieke vormen van deze wijk.

 • Foto van de week

  triomfbogen_floriade_m_ronteltapFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Terugblik op Floriade: Aart's Paradijs

  aarts paradijsOp Youtube zijn verschillende interessante video’s over Zoetermeer. Leuke filmpjes van toen en nu om even terug te kijken. Dit keer in de serie ´Terugblik op Floriade´ een film over de theatervoorstelling 'Aart's Paradijs', die op de Floriade in 1992 plaatsvond.

 • Speelmeer in De Veur

  speelmeerDe laatste week van de zomervakantie is Speelmeer van dinsdag 25 augustus tot en met donderdag 27 augustus te vinden in en rondom sporthal De Veur. Samen met diverse sportaanbieders wordt dit een groot en sportief feest.

 • Speelmeer Groep8dag in de Veur

  speelmeer 2020De Speelmeer Groep8dag op maandag 24 augustus is een cool (afscheids) feestje voor alle leerlingen die na de zomervakantie naar de middelbare school gaan. De Speelmeer Crew zorgt in Sporthal De Veur voor muziek, entertainment en sport.

-advertenties-

-goede doel-