Rokkeveen

 • Bibliotheek Rokkeveen stadsarchief zoetermeerHet college wil de wijkbibliotheken in Rokkeveen en Oosterheem sluiten als bezuinigingsmaatregel in de Perspectiefnota. De Bibliotheek stelt nu juist voor om niet naar minder maar naar méér wijkbibliotheken te gaan, die tegelijkertijd een ontmoetingspunt in de wijk worden.

 • brand berkelEen zeer grote brand in een industrieterrein van Berkel en Rodenrijs veroorzaakt maandagmiddag veel rook- en stankoverlast. Tot in de wijde omgeving is de rookpluim te zien en worden mensen geadviseerd om ramen en deuren te sluiten.

 • saffier oude fotoDertig jaar geleden begon de Saffier als openbare basisschool in de nieuwbouwwijk Rokkeveen. Er woonden nog geen mensen rondom de school, want die huizen moesten nog gebouwd worden. De school begon met 8 leerlingen. Inmiddels zijn we 30 jaar verder en viert De Saffier het 30-jarige jubileum.

 • Bibliotheek Rokkeveen stadsarchief zoetermeerHet college van Zoetermeer heeft aan de gemeenteraad voorgesteld om - vanwege de bezuinigingen - de bibliotheken van Oosterheem en Rokkeveen te sluiten. SP, Zó!, FvdB en PvdA vinden dat absoluut géén goed plan en organiseren op 22 juni een ludieke voorleesactie bij deze wijkbiebs.

 • Opening Speeltuin De Spil15Wethouder Jakobien Groeneveld heeft dinsdagavond in de commissievergadering toegezegd dat er geen wijzigingen komen in Speeltuin De Spil in Rokkeveen voordat het debat hierover in de raad is gevoerd. Vorige week werd bekend dat de kabelbaan zou moeten verdwijnen uit de speeltuin.

 • Opening Speeltuin De Spil15Speeltuin ‘De Spil’ aan het Straspad in Rokkeveen is al sinds de heropening in juni 2017 onderwerp van onrust in de buurt. Veel mensen willen de speeltuin behouden zoals hij is, maar directe omwonenden ervaren veel overlast.

 • 20190606 142918Alle kinderen uit groep 8 van IKC De Saffier in Rokkeveen hebben hun EHBO-diploma jeugd A gehaald. Tijdens het afsluitende examen bewezen alle kinderen dat ze prima kleine ongelukjes kunnen behandelen en ook weten wat te doen als het ernstiger is.

 • DSC 0503AABasisschool Het Palet opende alweer 30 jaar geleden zijn deuren met de eerste 44 leerlingen. Deze week viert de school het 6e lustrum met een hele week feest in het thema ‘Kunst en Vliegwerk’. De kinderen gaan aan de slag met kunst, cultuur, techniek en sport en volgen workshops. 

 • 20190529 103525In de kleutergroepen van IKC de Waterlelie werd imker Maarten uitgenodigd met een deel van zijn bijenvolk. In de klas wordt de komende periode over kriebelbeestjes gewerkt. Imker Maarten, een ouder van een kleuter uit de klas, kwam met al zijn bijenattributen in de groep.

 • 20190528 9172Burgemeester Charlie Aptroot heeft dinsdagmiddag de egel Charlie uitgezet in het Balijbos. Zijn naamgenoot moest even rustig wennen aan de vrijheid in het bos, maar zocht daarna langzaam maar zeker zijn weg tussen de struiken en begroeiing in het Balijbos.

 • Groep4A eStichting Ateliers 1819 organiseert in samenwerking met het NH hotel in Zoetermeer zondagmiddag 26 mei het muzikaal en kunstzinnig lentefeest Kleurklanken 2019. Naast kunst zijn er ook muziekoptredens.

 • IMG 2995Bibliotheek Zoetermeer is op woensdag 22 mei door de gemeente geïnformeerd over de Perspectiefnota 2020. Een van de daarin voorgestelde bezuinigingen is het sluiten van de bibliotheekvestigingen Rokkeveen en Oosterheem.

 • Vlag gehesenDonderdag 16 mei 2019 bereikte de bouw van de 28 woningen van De Groene Loper in Zoetermeer het hoogste punt. De feestelijke dag werd gevierd met de toekomstige bewoners. De vlag werd gehesen in het hoogste punt en alle toekomstige bewoners mochten hun woning van binnen en van buiten bewonderen.

 • Expositie kunstworkshops 2019Op IKC de Waterlelie konden leerlingen gedurende 6 weken deelnemen aan de naschoolse kunstworkshops “Jij bent ook een kunstenaar!” Tijdens elke workshop stond een kunstenaar of oude ambacht centraal. De kinderen hebben in de stijl van Kandinsky, Rembrandt van Rijn, Andy Warhol en Keith Haring gewerkt.

 • Whatsappoef2De politie Zoetermeer heeft op zaterdag 11 mei een grote oefening gehouden in elke wijk. Als oefening werd een oudere verwarde man vermist, waarbij Whatsapp groepen, beveiligers en de WAS actief hielpen zoeken. Samen met de meldkamer werd de verwarde man teruggevonden.

 • IMG 3359De meivakantie, die in Zoetermeer al op Goede Vrijdag begint, start bij speelboerderij Het Buitenbeest met een paasfeest. Op eerste en tweede paasdag, tussen van 13.00 en 16.00 uur, de Paashaas langs en kan iedereen meedoen met paaseieren zoeken en leuke paasfeestactiviteiten.

 • P1100899 30 40Beeldend kunstenaar Reny Smit geopend exposeert vanaf zondag 14 april in het NH Hotel met de expositie ‘Lente’. Reny is lid van Ateliers 1819, die kunst in de wijk Rokkeveen en daarbuiten bevordert, o.a. via de Kunstrotonde, ledententoonstellingen en andere kunstprojecten.

 • Buitenlesdag schilderen met waterVeel scholen in Nederland gaven dinsdag 2 april buiten les. Dat is leuk én goed voor de leerprestaties van kinderen. IKC de Waterlelie in Rokkeveen deed hieraan mee. Tijdens de Buitenlesdag wordt reguliere lesstof in de buitenlucht aangeboden.

 • DSC05083Aan het water langs de Edelsteensingel broedt ook dit jaar weer een Zwanenpaar. De gemeente heeft het nest afgezet met oranje netten, om de broedende zwanen hun rust te gunnen. Door de netten wordt ook voorkomen dat de zwanen agressief reageren op voorbijgangers.

 • carwash01Zeven jongeren van World Servants Zoetermeer reizen deze zomer af naar verschillende Afrikaanse landen om daar, samen met de lokale bevolking, klaslokalen te bouwen. Om alvast geld in te zamelen voor dit goede doel organiseerden de jongeren op zaterdag 23 maart een autowasdag.

-advertenties-

-goede doel-