Rokkeveen

 • Tweede week prijzenregen winkelcentrum Rokkeveen

  tempImageglBWFmVrijdagochtend was het weer feest in Winkelcentrum Rokkeveen. Tien deelnemers van de kanskaartenactie mochten hun prijs in ontvangst nemen. Een spannend moment voor de deelnemers die, tot op het moment van de trekking, niet wisten wat ze gewonnen hadden.

 • Start verbouwing Stadsboerderij Balijhoeve

  ALL RIGHTS RESERVED.DUPLICATION AND COMMERCIAL EXPLOITATION IN ANY FORM OR WAY FORBIDDEN UNLESS THERE IS WRITTEN PERMISSION BY THE AUTHOR: FOTOFLEX.NL - THE NETHERLANDSDe verbouwing van stadsboerderij De Balijhoeve gaat van start. Wethouder Groeneveld onthulde woensdag 15 september het bouwbord op locatie samen met aannemer SKN Bouw, Staatsbosbeheer en stichting Vrienden van Balijhoeve.

 • Winnares winactie gooit kar vol

  D7C6D6C1 F942 4158 B832 71B0E9262561Vrijdagochtend werden de 10 prijswinnaars bekend gemaakt van de kanskaartactie van Winkelcentrum Rokkeveen. De hoofdprijs: een minuut gratis winkelen bij de Albert Heijn werd gewonnen door de 86-jarige Mevrouw Smeelen uit Zoetermeer, een vaste bezoekster van het winkelcentrum.

 • Straat in beeld: Baron de Coubertinlaan

  baron de coubertinln2U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek ‘Straat in beeld’, hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: de Baron de Coubertinlaan in Rokkeveen.

 • Genieten bij de Buren

  jazzdelight gluren bij buren2De Tuin editie van Gluren bij de Buren bracht afgelopen zondag weer heel wat mensen op de been. Op veilige corona afstand konden zij in heel veel tuinen in Zoetermeer genieten van het zonnetje én prachtige optredens.

 • September is prijzenregen bij Winkelcentrum Rokkeveen

  Schermafbeelding 2021 09 04 om 12.47.41In winkelcentrum Rokkeveen is september de maand van cadeautjes weggeven. Met de kanskaart actie worden wekelijks 10 prijzen weggeven. De 45 ondernemers in en rond het winkelcentrum doen mee aan de actie, waarbij de deelnemers laagdrempelig een leuke prijs kunnen winnen.

 • Gemeente zet sluiting De Vlieger door

  buurtcentrum Nathaliegang RokkeveenDe gemeente houdt voet bij stuk: activiteitencentrum De Vlieger blijft gesloten. Het activiteitencentrum in Rokkeveen, dat al sinds begin jaren 90 bestaat, sluit en de activiteiten gaan over naar de inlooplocatie aan de Nathaliegang. De sluiting bracht veel onrust met zich mee onder gebruikers.

 • Gebouw van de maand: Cumulus

  cumulus kopgevel oost hZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand woongebouw Cumulus, de woonwolk aan het Florapark in Rokkeveen ontworpen door Frits van Dongen.

 • Speelmeer on tour naar zwembad De Veur

  speelmeer 2020Maandag 23 augustus kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar lekker zwemmen in zwembad De Veur met Speelmeer on tour. Een zwemdiploma A is verplicht voor deze zwemactiviteit.

 • Speelmeerweek in De Veur

  speelmeerDe laatste week van de zomervakantie viert Speelmeer feest in en om De Veur! Samen met diverse sportaanbieders maken zij er gezellige dagen van voor alle kinderen van 6 t/m 12 jaar. De kinderen kunnen sporten en knutselen in twee shifts per dag.

 • Twee verdachten gezocht beroving

  politie auto ZoetermeerDe politie zoekt getuigen van een beroving in Driemanspolder op zondagavond 15 augustus. Op het Kinderen van Versteegplein vond de beroving plaats. Twee mannen worden door de politie gezocht.

 • FC Zoetermeer voor even een filmset

  FC Zoetermeer filmsetHet leek op en rond sportpark FC Zoetermeer op zaterdag 7 augustus even meer op Hollywood dan op een voetbalvereniging. Meters dikke kabels, camera’s, spotlights en een sterrencast. Om stipt half zeven ‘s morgens stapte een volledige filmcrew de kantine binnen.

 • Het lokale ironiekje: Samen eruit

  biljardHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Samen eruit.

 • Geen budget voor twee buurthuizen in Rokkeveen

  rv buurtcentrum NathaliegangBuurtcentrum De Vlieger in Rokkeveen sluit begin september, de activiteiten zullen zoveel mogelijk worden overgenomen door het andere buurtcentrum in Rokkeveen, aan de Nathaliegang. Door de sluiting is veel onrust ontstaan onder de gebruikers van De Vlieger.

 • Veel vragen over sluiting De Vlieger

  biljardDe voorgenomen sluiting van buurtcentrum De Vlieger in Rokkeveen roept veel vragen op van buurtbewoners en politieke partijen, die vragen stelden aan het college. Er is nog veel onduidelijk over het sluiten van het buurtcentrum, mensen vragen zich af of de activiteiten nog blijven bestaan.

 • Geen extra Bibliotheek op School

  bibliotheek op schoolEr komen geen extra Bibliotheken op School in de wijken Rokkeveen en Oosterheem, maar de wijkvestigingen van de bibliotheek in deze wijken blijven wél open. Dit blijkt uit een memo van wethouder Paalvast aan de gemeenteraad.

 • Paden Balijbos blijven nog even rommelig

  proefpad balijStaatsbosbeheer is nog druk bezig met het herstel van de paden van het Balijbos in Rokkeveen. Zó! Zoetermeer vroeg aan het college of de paden, die nu slecht begaanbaar zijn voor rolstoelen of kinderwagens, deze zomer nog hersteld zouden worden. Dit blijkt niet het geval.

 • Wandel mee met de Stadsgids

  stadsgidsenGilde Stadsgidsen Zoetermeer organiseert weer leuke en informatieve wandelingen door Zoetermeer. Op zaterdagochtend in de zomervakantie zijn er weer verschillende wandelingen, bijvoorbeeld door het Stadshart, Seghwaert of het Dorp.

 • IKC De Edelsteen viert eerste lustrum

  Foto kinderen ikc de edelsteenDaltonbasisschool De Edelsteen en Kinderopvang het Eksternest werken nu 5 jaar samen onder de naam IKC De Edelsteen. Sinds 2015 zijn het daltononderwijs, kinderdagverblijf, speeltaalhuis en buitenschoolse opvang samengevoegd en werden zij een Integraal Kindcentrum (IKC).

 • Onbegaanbare paden Balijbos

  paden balijbosZó! Zoetermeer stelde in april al vragen aan het college over de paden in het Balijbos. De paden zijn niet goed begaanbaar voor mindervaliden, maar vormen ook een probleem voor bijvoorbeeld mensen met een kinderwagen.

-advertenties-

-goede doel-