Rokkeveen

 • Start bouw Plataanhout

  De Plataan ZoetermeerAan het Plataanhout in de wijk Rokkeveen beginnen 18 januari de voorbereidingen voor de bouw van 27 duurzame driekamerappartementen. Nieuwbouwcomplex De Plataan van woningcorporatie De Goede Woning is bedoeld voor kleine huishoudens van 1 of 2 personen.

 • De Waterlelie tijdens de lockdown

  Kleuter volgt online les vanaf de keukentafelLeerlingen van de Waterlelie in Rokkeveen krijgen gedurende de tweede lockdown weer dagelijks online les van hun leerkracht. De leerkrachten en leerlingen hebben gedurende de sluiting in maart vorig jaar, al ervaring opgedaan met het op afstand lesgeven.

 • Goed gevulde speelgoededoelendozen afgeleverd

  speelgoededoelendozen01Een Speelgoededoelendoos is een doos vol speelgoed voor kinderen die in armoede leven. En waar kan je beter speelgoed verzamelen dan op de kinderopvang? Net voor kerst haalde Mondial van Buuren Verhuizingen 40 volle Speelgoededoelendozen op bij BSO De Edelsteen van Kern Kinderopvang.

 • Foto van de week

  jan21 j stahlecker BalijbosFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Kerstbomen in brand Morapad in Rokkeveen

  brandweerauto 6Bij het Morapad in het Floriadepark in Rokkeveen moest de brandweer zondagmiddag 3 januari in actie komen voor een buitenbrand. Bij een hangplek voor jongeren waren enkele kerstbomen in brand gestoken.

 • Straat in beeld: Louis Pasteurlaan

  louis pasteurlaan 3Vraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? Welk verhaal zit er achter dat blauwe straatnaambord? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Louis Pasteurlaan. 

   

 • Chauffeur gewond na botsing tegen boom

  Ambulance 6Een vrachtwagenchauffeur is op de Aluminiumstraat in bedrijventerrein Lansinghage met zijn vrachtwagen tegen een boom gebotst. De brandweer moest het slachtoffer bevrijden uit de vrachtwagencabine.

 • Sleuteluitreiking aardgasvrije woningen Staalblauw

  Staalblauw opleveringDe bouw van de 15 sociale huurwoningen op de hoek van Reigersblauw en Staalblauw in de wijk Rokkeveen is afgerond. De huurders van de 15 eengezinswoningen hebben dinsdag 15 december de sleutel van hun duurzame nieuwbouwwoning mogen ontvangen.

 • Straat in beeld: Azuriet

  IMG 6905 copyDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week is dit Azuriet in de wijk Rokkeveen.

 • Virtuele versie Halve Marathon Zoetermeer

  HMZ hardloper copyCustom Made Sport organiseert ieder jaar in januari de Halve Marathon Zoetermeer. Vanwege corona is daar nu een virtuele invulling aan gegeven: de HMZ Virtual Run and Walk. Met dit virtuele evenement wordt geprobeerd mensen in beweging te krijgen, juist in deze tijd van groot belang.

 • Leerlingen Picasso Lyceum verbeelden verbinding

  Verbinding 3Bij het vak Kunst op het Picasso Lyceum is er gewerkt vanuit het thema Verbinding. Hoewel de leerlingen fysiek afstand van elkaar moesten houden tijdens de lessen, wilden zij toch graag een gezamenlijk project oppakken om het groepsgevoel te behouden tijdens dit bijzondere schooljaar.

 • Eenzijdig ongeval eindigt tegen brugleuning

  politieVrijdagavond 4 december zorgde een eenzijdig ongeval met een auto op een kruising in de wijk Rokkeveen voor veel schade. Bij aankomst van de politie bleek niet alleen het voertuig beschadigd te zijn.


 • Spannende Sinterklaas escaperoom op de Trinoom

  Sinterklaas aankomstMontessorischool de Trinoom in Oosterheem koos dit jaar voor een minder traditionele invulling van het Sinterklaasfeest. Alle kinderen moesten samenwerken in een superspannende digitale Sinterklaas escaperoom.

 • Tentoonstelling surprises op IKC Prins Claus

  claus surprisesIn de aula van IKC Prins Claus in Rokkeveen is een prachtige tentoonstelling gemaakt van alle surprises van de leerlingen. Deze zijn nog even te bewonderen door alle kinderen en zullen vrijdag 4 december worden uitgepakt.

 • Ashanti krijgt nieuwe vuurkuil

  rv scouting 2Scouting vereniging Ashanti krijgt ruim 13.000 euro subsidie om investeringen te doen rond het clubgebouw naast sportcentrum de Veur in Rokkeveen. De vereniging wil een investering doen in de aanleg van een sanitair gebouw en de inrichting van een vuurkuil.

 • Sint heeft bed op IKC Waterlelie

  waterlelie sint bedSinterklaas werkt vooral veel vanuit huis dit jaar, maar kan ook terecht bij IKC De Waterlelie in Rokkeveen. In de school is een werkplek voor de Sint en een slaapkamer ingericht, waar Sinterklaas in het weekend in alle rust kan verblijven.

 • FC Zoetermeer timmert aan de weg

  Sport Nieuwbouw FC Zoetermeer schetsDe coronamaatregelen hebben ervoor gezorgd dat sportclubs op een inventieve manier nieuwe mogelijkheden moeten zoeken voor hun voortbestaan. Zo ook voetbalclub FC Zoetermeer uit de wijk Rokkeveen. Onder leiding van voorzitter Jacob de Boer wordt er gewerkt aan verschillende plannen voor de toekomst.

 • IKC Prins Claus minste fouten Verkeersexamen

  verkeersexamen winnaarsGroep 8 van IKC Prins Claus in Rokkeveen maakten de minste fouten bij het Praktische Verkeersexamen 2020. Zij kregen digitaal bezoek van wethouder Marc Rosier die de wisselbeker en de bekers die zo mogen houden, bij de kinderen liet bezorgen.

 • Twee auto's branden compleet uit

  brandweerauto 4De brandweer kreeg in de nacht van dinsdag 17 november op woensdag 18 november rond 01:30 een spoedmelding van een voertuigbrand binnen. Het voertuig was geparkeerd aan de Mahatma Gandhisingel in de wijk Rokkeveen.

 • Demonstratie bij werkgeversorganisatie FME

  Em7bCgdWMAA bypWerkgeversorganisatie FME werd vanmorgen vroeg verrast door een kleine demonstratie van FNV Metaal. Bij de poort van FME aan de Zilverstraat in Rokkeveen stonden meerdere demonstranten om aandacht te vragen voor de nieuwe cao Metalektro.

-advertenties-

-goede doel-