Rokkeveen

 • opening BuurtAED copyZorgwethouder Ingeborg ter Laak heeft donderdag 13 december de BuurtAED op de Florazoom/Zilverberkzoom in Rokkeveen geopend door de pincode in te voeren. De buurt heeft meegedaan aan het initiatief van de Hartstichting om een BuurtAED aan te schaffen.

 • quirinegang 2De parkeergarage aan de Quirinegang in Rokkeveen is weer geopend. Omdat een betonnen plaat in het dak van de garage licht was verzakt, werd vorige week besloten dat de garage per direct gesloten werd. Uit onderzoek blijkt nu dat de garage veilig is en weer open kan.

 • quirinegang 2Na de ontdekking van een verzakte plaat in parkeergarage aan de Quirinegang, heeft burgemeester Charlie Aptroot besloten de garage afgesloten te houden en onderzoek te laten verrichten. Er is volgens Aptroot geen instortingsgevaar.

 • ROYW9743Een zeer grote brand bij afvalverwerkingsbedrijf Renewi aan de Radonstraat op bedrijfsterrein Lansinghage zorgde voor heel veel rookontwikkeling. De brandweer werd gealarmeerd omdat bewoners in de naastgelegen wijk Rokkeveen een sterke brandlucht roken.

 • rokkeveengarage2De parkeergarage bij winkelcentrum Rokkeveen aan de Quirinegang is per direct gesloten omdat een dakplaat is doorgebogen. Burgemeester Aptroot meldt op zijn facebookpagina dat de veiligheid van de parkeergarage en eventueel risico voor andere gebouwen onderzocht wordt.

 • ROYW0734Een ontvlamde fietsaccu heeft zaterdagavond voor brand gezorgd aan het Granietgroen in Rokkeveen. In een flat op de 11e etage ontstond de brand in accu van een elektrische fiets, de batterij van de fiets vatte door nog onbekende oorzaak vlam.

 • IMG 20181127 WA0025 webWethouder Robin Paalvast voerde samen met de kinderen van de toekomstige bewoners van Wonen à la Carte De Groene Loper in Zoetermeer de officiële handeling uit voor de start van de bouw. Aan de Agaat in Rokkeveen komen 28 woningen, die voor een groot deel door bewoners zelf ontworpen worden.

 • PHOTO 2018 11 23 13 05 52 2 afscheid mijnheer SimonKindcentrum Het Palet heeft zingend afscheid genomen van de heer Ignacio Simon, die de afgelopen jaren op voortreffelijke wijze heeft schoongemaakt in de school. Binnen de school staat hij bij iedereen bekend als 'Meneer Simon'.

 • 181024 HeleenLody 0024De opening van de duo expositie 'Gezegend' van de beeldend kunstenaars Lody van Leeuwen en Heleen de Lange is op zondag 25 november om 14.30 uur is in het NH hotel in Zoetermeer. De opening wordt verricht door Cora Huijbens, vicefractievoorzitter van D66 Zoetermeer.

 • reunie3Dit jaar viert het Picasso Lyceum dat 10 jaar geleden het nieuwe gebouw werd geopend. Afgelopen zaterdag was het de beurt aan alle oud-leerlingen om dit feest te vieren. Vele (oud-)leerlingen en docenten wisten de weg naar hun oude school weer te vinden voor de reünie.

 • reunie picassoDit schooljaar 2018-2019 staat het Picasso stil bij het feit dat in december 2018 alweer 10 jaar geleden het ‘nieuwe’ gebouw aan de Paletsingel werd betrokken. Zaterdagavond 17 november staat er een reünie op het programma.

 • 20181107 481Tijdens het Nationale Schoolontbijt was burgemeester Aptroot te gast op Montessorischool Passe Partout. Even geen vergadering voor de burgervader, maar ontbijten met de kleuters en een echte ontbijt quiz in de hogere groepen.

 • 880 0170Het kanoseizoen loopt van 1 april tot en met eind oktober. De laatste tocht van het jaar staat in het teken van verlichte kano’s en Halloween. Op zaterdag 27 oktober gingen 12 kanovaarders van de Zoetermeerse kanovereniging De Sprinters op een tocht met hun verlichte boten door Rokkeveen.

 • Untitled 1Onder de noemer 10 jaar Picasso Lyceum worden er dit lustrumjaar veel activiteiten georganiseerd. Zaterdagavond 17 november staat er een reünie op het programma. Het is alweer 10 jaar geleden dat het ‘nieuwe’ gebouw aan de Paletsingel werd betrokken.

 • Skull Island castTijdens het Nederlands Thrillerfestival presenteert het Picasso Lyceum de thriller Skull Island. Voor het zevende jaar op rij spelen leerlingen van het Picasso Lyceum een thriller in de theateraula van de school. Tarim Suurland en Marie Ossart zijn verantwoordelijk voor de regie.

 • DSC 7863Spoken en geesten dwalen rond, gekriebel van spinnen en spinnenwebben, een geweldige theatershow en je ruikt de geur van griezelkoekjes: dit is ‘Happy Halloween bij Speelmeer!’ Het wordt donderdag een klein beetje spannend bij Speelmeer.

 • IMG 8640 1Theo Onderwater werd donderdag 11 oktober met een grote brandweerwagen door de collega’s van de brandweer overgedragen aan de basisschool waar hij vanaf dit moment gaat werken. Alle kinderen van Het Palet stonden buiten op de speelplaats om Theo te verwelkomen.

 • 44022967 1812607698817844 8127740053037252608 nIn het overdekte winkelcentrum Rokkeveen aan de Nathaliegang staat de herfst de komende twee weken in het teken van het Duitse Oktoberfest. Voorgaande jaren waren altijd een succes dus ook dit jaar komt de Duitse sfeer weer naar Rokkeveen. Duitse producten en lekkernijen zullen verkrijgbaar zijn gedurende het hele evenement.

 • Waterlelie ontvangt certificaat WelbevindenEen gezonde leefstijl is een voorwaarde om tot leren te komen. Daarom kiest IKC De Waterlelie voor het gezonde-schoolprincipe. Tijdens de opening van de Kinderboekenweek werd het derde certificaat Welbevinden overhandigd.

 • DSC 1011Stadsboerderij De Balijhoeve in Rokkeveen bestaat 25 jaar en daarom was er het hele weekend een feestelijk programma. De gemeente Zoetermeer gaf een presentatie over de plannen van de nieuwe Balijhoeve en de ‘Vrienden van De Balijhoeve' hadden een speciale attentie voor wethouder Groeneveld.

-advertenties-

-goede doel-