DSCF8715Al in juni vorig jaar publiceerden we het bericht dat Zwembad Het Keerpunt verkocht zou worden aan Sweet Lake Wellness. Nu is het echt zover: alle plannen zijn in de tussentijd uitgewerkt, de omgevingsvergunning is afgegeven, het financiƫle plaatje is rond en de verbouwing kan gaan beginnen!

Wethouder Mariƫtte van Leeuwen van de gemeente Zoetermeer is blij dat de hele procedure nu rond is: "Ik heb nooit getwijfeld aan de uitkomst, maar ben wel blij dat het nu afgerond wordt en de verbouwing kan gaan beginnen! Het is een mooie week voor Zoetermeer, woensdag was de oplevering van de nieuwe Speelboerderij Het Buitenbeest in Meerzicht en vandaag kunnen we meedelen dat we met de verkoop van het Keerpunt weer een nieuwe grote leisure activiteit erbij krijgen in Zoetermeer!"

Zwembad Het Keerpunt is in twee delen opgesplitst, het 25 meter bad is al begin oktober 2013 verkocht aan H2O Poolschool, die al geruime tijd lesgeeft in het bad. Sweet Lake Wellness is nu de nieuwe eigenaar van het recreatiegedeelte en buitenbad. Na een zorgvuldig verlopen traject besloot het college in de vergadering van 18 februari om akkoord te gaan en deze verkoop af te ronden. Daarmee is de verkoop van het zwembad nu een feit.

Met deze verkopen aan Poolschool en Sweet Lake Wellness behoudt Zoetermeer het zwembad voor haar bewoners en krijgt zij er daarnaast een volwaardige, grote Leisure-ondernemer bij. Zowel de huidige klanten, maar ook vele nieuwe, kunnen profiteren van de verbeteringen die Sweet Lake Wellness wil doorvoeren in het complex, de aangeboden activiteiten en de exploitatie. Op termijn kan Sweet Lake Wellness zich aansluiten bij de Big 5 van Zoetermeer, als nummer 6. Sweet Lake Wellness biedt straks werkgelegenheid aan bijna 100 medewerkers.

H2O Poolschool en Sweet Lake Wellness

H2O Poolschool is al geruime tijd actief in Het Keerpunt met zwemles en diverse andere activiteiten zoals doelgroepen zwemmen. Ook bieden zij gelegenheid aan de Zoetermeerse zwemverenigingen om zwemwater te huren. Op termijn wil H2O Poolschool ook activiteiten gaan aanbieden zoals discozwemmen voor jongeren.

De nieuwe eigenaren van Sweet Lake Wellness zijn blij dat de verkoop nu helemaal rond is. Zij zullen zo snel mogelijk beginnen met de verbouwing van het binnenbad tot een modern sauna complex. Sweet Lake Wellness wil een complete, maar betaalbare sauna faciliteit aanbieden. Het buitenbad zal na het buitenseizoen van komende zomer ook een renovatiebeurt krijgen. Het Wellness oord zou volgens verwachting begin 2015 openen.

 

-advertenties-

-goede doel-