sgwvz17-4--3

sgwvz17-4-2Tijdens de laatste competitiewedstrijd van het seizoen namen de Zoetermeerse waterpolodames SG WZC het op tegen concurrent Polar Bears uit Ede. De winnaar van dit duel zou de 4e plaats in beslag nemen. SG WZC had er alles aan gedaan om het thuisvoordeel zo optimaal mogelijk te benutten. In een oranje versierd bad, met cheerleaders, dj, speaker en ijsjes waren de oranje gekleurde supporters getuigen van een spetterend waterpolospektakel. In deze unieke ambiance was het de thuisploeg dat beter met de kansen om wist te gaan. Doelpunten waren in de eerste helft schaars, halverwege gaf het scorebord pas 2-0 aan met scores van Marloes Knol en Nikkie van Veen. Na de 3-0 door wederom Knol wist Polar Bears voor het eerst door de Zoetermeerse defensie te breken, 3-1. WZC wist zich gesteund door het uitzinnige publiek te herpakken en sloot via 4-1 het derde kwart met 4-2 af.

 

Het laatste bedrijf was geheel voor de thuisploeg. Hoogtepunten wisselden elkaar in rap tempo af. Flitsende acties, prachtige doelpunten, de derde en definitieve uitschakeling van de gevaarlijkste tegenstander, een publiekswissel en uiteindelijk een meer dan verdiende 7-3 winst.

sgwvz17-4Trainer Kloosterman sprak vol trots over dit resultaat. “We moesten er hard voor werken vanavond, maar met zo’n publiek en zo’n sfeer was dat makkelijk op te brengen. Echt uniek wat er vanavond in ons bad werd neergezet. Dat kom je bij geen enkele vereniging tegen, dat er zoveel in het werk wordt gesteld om de laatste wedstrijd van het seizoen te vieren. Je zou denken dat we kampioen konden worden. We hielden er naast de 3 punten en een mooie 4e plaats in het eindklassement ook kippenvel aan over en we willen iedereen bedanken die hieraan heeft meegewerkt. We vonden het fantastisch om dit seizoen voor alle supporters te spelen en we zien jullie in september graag weer terug!"

Het eerste team zal er bij het ingaan van de nieuwe competitie wel anders uit gaan zien. Er zijn speelsters die hebben aangegeven niet meer beschikbaar te zijn. Ook zijn er vanuit het tweede team, dat zich vanavond handhaafde in de eerste klasse van Regio West, speelsters die op de deur van het eerste kloppen. Kloosterman: “Dat wordt een mooie concurrentiestrijd, al zijn dat zorgen voor in augustus. Eerst hebben we een welverdiende rust.”

SG WZC – Polar Bears: 7-3

Periodestanden: 1-0, 1-0, 2-2, 3-1

Doelpunten SG WZC: Marloes Knol 3, Nikkie van Veen 2, Marise de Groot, Femke van de Boogerd

Foto’s: Raymond Schuling en Olaf Otten

-advertenties-

-goede doel-