Meerzicht Driemanspolder

 • Bouw Brandweerkazerne on hold

   sh Brandweer De ontwikkelingen rond de nieuwe brandweerkazerne aan het Abdissenbos liggen voorlopig stil. Na jarenlange planning, overleg, ontwerpen en samenspraak met omwonenden blijkt nu dat het plan 3,5 miljoen meer gaat kosten dan het oorspronkelijke budget.

 • 60-jarig bruidspaar Shaikh Mohamedbux-Sahebzad

  bruidspaar Shaikh Mohamedbux Sahebzad 05Burgemeester Bezuijen heeft woensdag 29 maart een bezoek gebracht aan het 60-jarig bruidspaar Shaikh Mohamedbux-Sahebzad, zij wonen in de wijk Meerzicht. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

 • Drukbezochte Gezondheidsmarkt

  20230325 37446In Winkelcentrum Meerzicht werd na jaren afwezigheid weer een gezondheidsmarkt gehouden. De markt werd gemist, zo blijkt uit reacties van bezoekers in Meerzicht. De drukbezochte markt werd geopend door wijkwethouder Ingeborg ter Laak.

 • Lammetjes in Westerpark

  DSC 8283Nu de lente in aantocht is zijn ook de eerste lammetjes alweer gesignaleerd in het Westerpark. Deze twee zijn helemaal op hun gemak op de schapenweide waar ze lekker rond snuffelen.

 • Feestelijke opening op Fonteinbos

  IMG 4313De flat Fonteinbos in Meerzicht is in 2019 /2020 gerenoveerd en afgelopen tijd heeft ook de entree van de flat en het gehele parkeerterrein een make-over gehad. Tijdens Landelijke opschoondag zaterdag 18 maart werd de opening van de vernieuwde flat gevierd en het nieuwe kunstwerk onthuld.

 • Het lokale ironiekje: Meer zicht in Meerzicht

  Gezondheidsmarkt MeerzichtHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Meer zicht in Meerzicht.

 • Alles over gezondheid in Meerzicht

  gezondheidsmarkt marjaIn winkelcentrum Meerzicht wordt op zaterdag 25 maart een gezondheidsmarkt georganiseerd. Op deze markt kan je op een leuke manier kennismaken met verschillende organisaties in Meerzicht. Het thema van de markt is een mix van gezondheid, beweging, gezonde voeding en welbevinden.

 • Foto van de week

  mrt23 _cok_van_aalst_sneeuwklokjes_westerparkFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Gebouw van de maand: De Mandelabrug, de voorgeschiedenis

  Mandelabrug 1 lrZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ van ArchitectuurPunt Zoetermeer deze maand het eerste deel over de karakteristieke Mandelabrug.

 • Bomen gekapt aan de Afrikaweg

  IMG 2414Bestaande bomen en struiken langs een deel van de Afrikaweg zijn verwijderd in verband met de bouw van de nieuwe stadswijk Entree. Het gaat om 22 bomen langs het gestripte gebouw van Terra Nova (oostzijde Afrikaweg 500 en verder).

 • Hakbijltje wordt overgedragen

  Slager Na meer dan 15 jaar een vertrouwd gezicht in winkelcentrum Meerzicht te zijn geweest, heeft slager Rudolf Alblas besloten het bijltje er bij neer te leggen. Maar dit bijltje wordt vanaf 1 maart opgepakt door Jeffrey Woutersen, die onder de naam Gelderblom Woutersen de slagerij zal gaan voortzetten.

 • Glow in the dark op Speelboerderij het Buitenbeest

  glow in the dark paint in the darkOok deze voorjaarsvakantie kun je bij Speelboerderij het Buitenbeest weer meedoen met verschillende activiteiten. Het thema van deze vakantie is ‘glow in the dark’. Van t-shirts verven tot glow in the dark koekjes bakken, alles komt voorbij.

 • Clubkampioenschap biljartvereniging Albrandswaard

  Clubkampioenschap Albrandswaard2Biljartvereniging Albrandswaard was blij dat de jaarlijkse feestmiddag zaterdag 18 februari na alle coronaperikelen weer door kon gaan. In de zaal van het wooncomplex met diezelfde naam, was het een gezellig samenzijn, onder het genot van een hapje en een drankje.

 • Praten met pictogrammen op Buitenbeest

  onthulling pictogrammenbord speelboerderij het buitenbeest 22 2 2023 006Bij speelboerderij Het Buitenbeest in Meerzicht staat een pictogrammenbord dat kan helpen bij de communicatie. Wethouder Marijke van der Meer onthulde het bord woensdagmiddag 22 februari, met Leonieke Wiertz, die mee hielp het bord te ontwerpen.

 • 14-jarige jongen beroofd van telefoon

  politie auto 2Een 14-jarige jongen is maandagavond 20 februari rond 19.00 uur door vijf jongens beroofd van zijn telefoon in het Westerpark. De jongens bedreigden het slachtoffer tijdens de beroving met een mes. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden.

 • Valentijnsdag op De Buut en de Regenboog

  valentijn de buutOok op basisscholen in Zoetermeer wordt aandacht gegeven aan Valentijnsdag. Basisschool De Buut in Noordhove deelde lieve berichtjes uit in het Winkelcentrum. Alle kinderen van de Regenboog in Meerzicht kregen een Valentijnsroos.

 • Straat in beeld: Schokland

  SchoklandDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week Schokland.

   

 • Bewoners Westergo blijven tegen sloop

  actie handtekeningen Westergo 6De bewoners van 23 woningen aan het Westergo in Meerzicht verzetten zich al 3 jaar tegen de voorgenomen sloop van hun huizen. Woningcorporatie De Goede Woning wil de woningen slopen en er nieuwbouw voor in de plaats zetten, maar de bewoners willen blijven.

 • Weekend Foto

  Stahlecker_Westerpark_bij_zonsondergangFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Verdachte opgepakt gewelddadige straatroof

  HandboeienEen minderjarige jongen is vrijdag 10 februari aangehouden als verdachte van een gewelddadige straatroof. De straatroof vond vorig jaar juli bij Station Meerzicht plaats. De politie kon de jongen aanhouden dankzij een tip die binnenkwam na de uitzending van Team West.

-goede doel-