Meerzicht Driemanspolder

 • Vakantie activiteit door Dojo Hokori Meiyo

  actviteit hokoriDojo Hokori Meiyo verzorgt, met een aantal jeugdleden, sport activiteiten in de herfstvakantie voor Zoetermeer sport. De activiteiten bestonden uit onderdelen uit het Kyokushin karate en kickboksen en werden gegeven in de sporthal in het Willem Alexander Plantsoen.

 • Gezellig griezelen op het Buitenbeest

  IMG 5664Deze week is er weer veel te doen en te beleven bij het Buitenbeest. Zo treedt op donderdag 21 oktober ‘Showman’ op, kan je de hele week knutselen in Halloween thema en voor de kleine griezels opent het Buitenbeest 22 en 23 oktober haar poorten voor het griezeligste feest van het jaar.

 • Weekend Foto

  wokt21 Cok_van_Aalst_WesterparkFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Officiële opening Middin en Digitalli in Meerzicht

  IMG 9937Wethouder Robin Paalvast opende woensdag 13 oktober officieel de nieuwe locatie van Middin in Meerzicht aan de Vrouwenhuiswaard. Sinds november 2020 is deze locatie al van start gegaan, maar door corona werd de officiële opening uitgesteld.

 • Grote opkomst veiligheidsbijeenkomst Meerzicht

  IMG 9989De themabijeenkomst Veiligheid trok woensdagavond 13 oktober veel mensen naar SnowWorld, waar de bijeenkomst in een zaaltje gehouden werd. Bewoners van de wijk konden tijdens deze avond in gesprek met de burgemeester en verschillende instanties zoals politie, handhaving en de wijkregisseur.

 • Heropening middenplein Alferbos

  heropening middenlpein alferbos 033 oefficiele openingWethouder Robin Paalvast heropende samen met een aantal leden van de bewonerscommissie op 9 oktober het gerenoveerde middenplein van het Alferbos in Meerzicht. Het project, dat een tijd stil lag, is uitgevoerd door vrijwilligers van Piëzo in opdracht van de bewonerscommissie Alferbos.

 • Weekend Foto

  wokt21 annie van opijnen koepelwoningFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Kind vast in ondergrondse container

  brandweer logo op auto 1Een klein kind wam vrijdagmiddag 8 oktober vast te zitten in een ondergrondse container aan de Dr. J.W. Paltelaan in Zoetermeer. De container staat tegenover IKC De Vijverburgh. De brandweer heeft het jongetje bevrijd en herenigd met zijn moeder.

 • Start Piëzo TalentenAcademie gezondheidszorg

  piezo talentenacademie gezondheidszorgNa de herfstvakantie start de Piëzo TalentenAcademie in de wijken Palenstein, Oosterheem, Buytenwegh en Meerzicht met ‘beroepen in de gezondheidszorg’. Je leert welke beroepen er zijn in een ziekenhuis en je maakt kennis met een fysiotherapeut.

 • Botsing tussen fietser en auto op Meerzichtlaan

  Unknown copyZondagavond werden de hulpdiensten opgeroepen voor een aanrijding tussen een fietser en personenauto op de Meerzichtlaan. De aanrijding vond plaats vlak bij het in de wijk gelegen winkelcentrum Meerzicht.

 • Brandmelding bij sportschool Fit For Free

  19E99269 4C90 4E0F 9A38 59FE943A830FZaterdagochtend kreeg de brandweer een melding van brand, bij sportschool Fit For Free aan de Bossenwaard in Meerzicht. De brandweer, die rond 11:00 gealarmeerd werd, kwam met meerdere eenheden op de melding af.

 • Entree start met groot feest

  20211009 26836Wethouder Marc Rosier en alle eigenaren van de nieuwe wijk De Entree in Zoetermeer sloegen zaterdag 9 oktober de symbolische eerste paal voor het nieuwe gebied, met een groot feest voor alle huidige en toekomstige bewoners. Bewoners konden ook een kijkje nemen bij de maquette van het nieuwe gebied en vragen stellen aan de ontwikkelaars.

 • Burendag met veel activiteiten in de stad

  burendag kicks studiosIn heel Zoetermeer waren er zaterdag 25 september, Burendag, veel activiteiten voor buurtbewoners. Zo was er in de Dorpsstraat een jongeren dansgroep en een expositie van een kunstenares te zien, in Meerzicht genoten kinderen van een springkussen en in Oosterheem werd een prijs uitgereikt.

 • Burendag Kerkenbos 16 Meerzicht

  burendag 2021 kerkenbos 16 meerzicht zoetermeer 054 groepsfoto met wethouderKerkenbos 16 in de wijk Meerzicht organiseerde zaterdag 25 september leuke burendagactiviteiten. Het doel achter deze activiteiten was vooral de onderlinge ontmoeting van buurtbewoners, verbinding jong en oud, samenwerking netwerkpartners maar bovenal: een mooie, gezellige burendag.

 • Doorrijder na ongeluk meldt zich

  politielogo op auto 1De politie laat weten dat de bestuurder die donderdag 23 september doorreed na een ongeluk, zich gemeld heeft. De bestuurder heeft bekend en mag het verdere verloop van de zaak in vrijheid afwachten.

 • Gebouw van de maand: Savelsbos

  daktuinZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand het Savelsbos - 'goed geëquipeerde hoogbouw' anno 1973.

 • Jonge fietser gewond bij aanrijding op rotonde

  UnknownVrijdagmiddag is een jonge fietser gewond geraakt na een aanrijding op de rotonde Van Leeuwenhoeklaan  met de Clauslaan. De rotonde, gevestigd in de buurt van twee scholen, staat bekend als druk.

 • Ruzie met wapen bij Jagersbos

  politieheli 1Na een ruzie aan het Jagersbos in Meerzicht heeft de politie een verdachte aangehouden die een wapen op zak had. De ruzie was rond 17 uur, donderdagmiddag 23 september. De politie is nog op zoek naar een tweede verdachte.

 • Inzamelactie kinderkleding voor Burendag

  JI Kledingbank 1De Kledingbank Zoetermeer, Buurtwerk, basisscholen in Meerzicht, Speelgoedbank IKROS Zoetermeer, Kern Kinderopvang en de gemeente Zoetermeer hebben samen de afgelopen weken een kledinginzamelingsactie gehouden, onder het motto ‘voor kinderen, door kinderen’.

 • Oldstars tennisochtend bij Tenniscentrum Meerzicht

  oldstars tennisTenniscentrum Meerzicht organiseerde een Oldstars tennisochtend speciaal voor 55 plussers. Het bekende tweetal, Duo Plumeau (All-in One: John Tuinebreijer en Duane Ruijtenbeek), sloeg een balletje mee en zorgde voor een vrolijke noot.

-goede doel-