Meerzicht Driemanspolder

 • Wethouder reikt voorleesdiploma's uit

  Diplomas VoorleesExpress juli 2021 fotograaf Petra van der BijlWethouder Jan Iedema reikte vijfendertig voorleesdiploma's uit aan gezinnen die mee hebben gedaan aan de VoorleesExpress. Twintig weken is er voorgelezen in deze gezinnen.

 • Iedere geslaagde zijn eigen feest

  20210715 25533Een diploma-uitreiking met alle geslaagden en hun ouders in een volle zaal, dat zit er nu niet in. Daarom besloot het ONC Clauslaan om voor elke geslaagd een apart feestje te geven. De hele donderdag stond zo in het teken van de diploma uitreiking.

 • Boom omver gereden bij eenzijdig ongeval

  WhatsApp Image 2021 07 16 at 14.47.16Bij een eenzijdig ongeval op de Meerzichtlaan ter hoogte van het Laveibos is een auto van de weg geschoten. De auto reed de middenberm op en knalde bovenop een boom.

 • Afsluiting schooljaar De Regenboog met Showman

  Showman and friendsBasisschool De Regenboog uit Meerzicht heeft het bijzondere schooljaar wel heel groots afgesloten. Op het schoolplein stond donderdag een groot Showman Theater opgebouwd voor de spectaculaire show van Showman Jori Veldhuizen en zijn circusvrienden.

 • Krajicek Playground Meerzicht krijgt upgrade

  playgroundDe gemeente Zoetermeer gaat samen met de Krajicek Foundation de Krajicek Playground Meerzicht opknappen. De Playground in de wijk Meerzicht is één van de tien Playgrounds door heel Nederland, die uitgekozen is voor een upgrade.

 • Meester Jaap van de Wilhelminaschool met pensioen

  meester jaap 1 copyWoensdag 7 juli was het feest op de Koningin Wilhelminaschool, meester Jaap gaat na 45 jaar in het onderwijs met pensioen. De laatste 11 jaar was hij werkzaam op de Wilhelminaschool. Toen hij op school aankwam stonden alle leerlingen hem met versierde bogen op te wachten en zongen hem toe.

 • Groep 8 van Stella Nova mag het grote podium op

  1A78368F 2870 4A46 B91C 80420D4E7DBDVeel drama, problemen, grapjes een beetje liefde en nog meer drama. Dat is hoe kinderen van groep 8 van IKC Stella Nova de musical omschrijven, die zij maandag 12 juli gaan opvoeren. Door stichting 1818 heeft de school de mogelijkheid gekregen de musical in het Stadstheater te laten plaatsvinden.

   

 • Heterdaad aanhouding katalysatorendiefstal

  katalysator 2Twee mannen zijn vrijdagavond 2 juli op heterdaad betrapt toen zij bezig waren om een katalysator onder een auto vandaan te halen. Een van hen zit nog vast, de tweede blijft verdachte, maar mag het vervolg in vrijheid afwachten.

 • Zomerstartdag voor ouderen het Vonkje bij inZet

  bezoek zoete aarde Het Vonkje 2Om de start van de zomer te vieren worden er bij het Vonkje op drie inlooplocaties van inZet leuke activiteiten zoals een zomerquiz georganiseerd op 13, 14 en 15 juli. Deze activiteiten zijn tevens een inleiding tot de vele andere, leuke activiteiten die deze zomer nog zullen volgen bij het Vonkje.

 • Tijdelijk cameratoezicht Meerzicht

  camera op lantaarnpaalBurgemeester Bezuijen wil tijdelijk cameratoezicht instellen voor Meerzicht. Op het basketbalveld aan het Abdissenbos in Meerzicht vond zaterdag 5 juni een ernstig steekincident plaats. Ook zijn er diverse meldingen geweest van overlast op deze locatie door jongeren.

 • Gebouw van de maand: Kristalkantoren

  bredewater kristaltoren 2Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand vertelt architect Adam Smit, ZZDP Architecten over de Kristalkantoren aan het Bredewater 4 -14.

 • Kentalis maakt kunst voor doofblindheid

  Clienten voelen het breiwerk in VriesjpegEen vlaggenmast bij de Rijksuniversiteit Groningen, een bankje in Vries en een beeld van een jongen en meisje met fiets in Zoetermeer. Allemaal voorwerpen die met vrolijke breiwerken zijn bekleed, gemaakt door cliënten en leerlingen van Kentalis. Een aantal locaties doen mee aan de actie ‘Yarn Bombing’.

 • IKC Stella Nova viert jubileum met fietstocht

  Schermafbeelding 2021 06 23 om 14.57.59 copyIkc Stella Nova heeft een familie fietstocht georganiseerd voor de leerlingen en hun familieleden. Dit als afsluiting van het 5- jarig jubileumjaar van de school. Wegens corona zijn er gedurende het jaar veel activiteiten niet doorgegaan, de fietstocht is een leuk alternatief.

 • Muziek in Meerzicht

  WhatsApp Image 2021 06 21 at 14.25.38Winkelcentrum Meerzicht komt weer langzaam, maar gezellig op gang nu er steeds meer coronamaatregelen versoepeld worden. Zo was er afgelopen zaterdag live muziek te horen van 'pop troubadour Ed Citroen' speciaal voor vaderdag. Ook staan er nog meer acties en evenementen op de planning.

 • Straat in beeld: de Dunantstraat

  dunantstraat2De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen zijn vaak zeer uiteenlopend. In straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Dunantstraat.

 • Kunst-Postdeelnemers beeldhouwen in gips

  2021.06.17 kunst post 2De deelnemers van Kunst-Post zijn enthousiast aan de slag gegaan met de eerste opdracht: beeldhouwen in gips. In twaalf weken krijgen zij door de brievenbus zes creatieve opdrachten om thuis uit te voeren. De deelnemers zijn dertig zelfstandig wonende ouderen in Oosterheem, Seghwaert en Meerzicht.

 • Duurzame minimarkt Piëzo Meerzicht

  duurzame minimarkt Piezo TalentenAcademieDe kinderen van de Piëzo TalentenAcademie Meerzicht hielden afgelopen week een duurzame minimarkt. Tijdens de markt boden zij workshops aan voor bezoekers, jong en oud. Samen maakten ze een insectenhotel, gezonde fruitdrankjes, een armband van fietsbanden en gaven ze een oud t-shirt een hele nieuwe look.

 • Burgemeester Bezuijen sluit kennismakingstoer af

  Ambachtsherenpad PalensteinBurgemeester Michel Bezuijen sloot vrijdag 18 juni zijn kennismakingsronde met de Zoetermeerse wijken af met een bezoek aan Dorp en Driemanspolder. Eind vorig jaar, voor de corona lockdown, bezocht de burgemeester alle andere wijken in de stad en ontmoette er inwoners en ondernemers.

 • Straat in beeld: Kuiperberg

  Kuiperberg1Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Kuiperberg in Meerzicht.

 • Burgemeester opent nieuwe tuin Kombino Kinderopvang

  image0 copy copyMet hulp van Eline heeft Burgemeester Bezuijen vrijdagmiddag 11 juni de nieuwe tuin van kinderverblijf Kombino officieel geopend. De tuin kreeg een hele make-over en een grote opknapbeurt waarbij uitdaging, spelen en natuur centraal staan. De kindjes gingen na het doorknippen van het lint, de tuin gelijk ontdekken.

-goede doel-