Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

Meerzicht Driemanspolder

 • A19A3750Groei & Bloei organiseerde  zaterdag 19 mei de populaire voorjaarsruilbeurs bij kinderboerderij het Buiten beest in Meerzicht. De plantjes ruilmarkt met 7 kraampjes vol stekjes, zaailingen, heesters en diverse andere plantjes werd dan ook goed bezocht.

 • Lezen op het Leesplein ONC ClauslaanOp de unit Talen van het Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan werd donderdag 17 mei het Leesplein geopend door leerlingen van de Taalplusklas en medewerkers van de Bibliotheek Zoetermeer. Met dit Leesplein wil het ONC leerlingen met plezier aan het lezen krijgen en de taalontwikkeling bevorderen.

 • IMG 0265Spinselmotrupsen pakken in verschillende wijken hele bomen in met fijn spinrag. De rupsen eten de bomen compleet kaal en geven hen een spookachtige verschijning. Maar over enkele weken zullen de rupsen weer vlinders worden en de boom verlaten.

 • paulusschool 1De Paulusschool hield deze week voor de groepen 3 en 4 een heel originele sportdag. Met zo’n honderd leerlingen vertrok de school naar het dichtbij gelegen Vernède sportpark om daar op de banen van tennisvereniging ALTV kennis te maken met de tennissport.

 • A19A3647Onder alle moeders die zaterdag tijdens de moederdagfotoactie in winkelcentrum Meerzicht op de foto gingen worden 10 prijs winnaars uit gekozen. De prijswinnaars krijgen een waardebon die te besteden in het winkelcentrum van Meerzicht in een winkel naar keuze.

 • 4MeiStilte

  Twee minuten stilte voor hen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. 4 mei 20.00 uur Nationale Dodenherdenking. 

   

   

   

 • 3243 angel alpe dhuzes 2018Angel Sellier van Apotheek Middelwaard in Meerzicht organiseerde woensdag op haar verjaardag een benefiet(s)actie. Zij rijdt, met 5 andere Zoetermeerders, mee met een team voor Alpe d’HuZes om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

 • politieheli 3Drie inbrekers dachten hun slag te slaan op basisschool Wereldwijs in Meerzicht. Op dinsdagavond 1 mei rond 22.00 uur dachten de dieven weg te komen met de inbraak. Maar de politie riep de hulp in van de helikopter.

 • alpe dhuezVijf zorgverleners en één advocaat uit Zoetermeer fietsen op 7 juni samen de Alpe d’Huez op. Hiermee hopen ze 15.000 euro op te halen voor onderzoek naar kanker. Om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen houden zij een speciaal benefietverjaardagsfeest op woensdag 2 mei in winkelcentrum Meerzicht.

 • IMG 1117Basisschool Stella Nova in Driemanspolder heeft eind vorig jaar meegedaan aan de Mister pencil actie waarmee ze geld ophaalden. Het grootste deel van de opbrengst doneert de school aan de Speelgoedbank in de vorm van speelgoed.

 • IMG 20180416 WA0019

  Een bezorger van Albert Heijn dacht met zijn bestelbus een kortere route te nemen en reed zich vast en het park achter het Hoevenbos in Meerzicht. Maandagavond  16 april rond  18.00 uur kwam de wagen vast te zitten in het park in het voetgangersgebied tussen het Hoevenbos en Jagersbos.

 • wateroverlastDe politie Zoetermeer maakt melding van een sinkhole die is ontstaan aan het Fivelingo in Meerzicht in de vroege ochtend van zaterdag 14 april. Het gat in de grond is ontstaan door een lekkage aan de waterleiding. Dunea moest hard aan het werk.

 • 20180308 152440Voedselgroep Zoetermeer 2.0 houdt op dinsdag 20 maart weer een inzameling actie bij AH in Meerzicht  De inzameling is gericht op de komende paasdagen, zodat ook mensen en gezinnen in de minima fijne paasdagen tegemoet kunnen zien.

 • 20180308 150708Dames boetiek La Bonita verraste op donderdag 8 maart tijdens Nationale Vrouwendag de klanten die niets vermoedend de winkel binnen kwamen gelopen. In winkelcentrum Meerzicht trakteerde  eigenaresse Mamta van  La Bonita haar klanten op lekkere hapjes en drinken.

 • 20180307 181648 copyWoensdagmiddag kwam een bestelbusje klem te zitten onder het tunneltje aan de Voorweg, deze tunnel loopt onder de Afrikaweg door. Het is niet de eerste keer dat een busje zich hier klem rijdt en volgens buurtbewoners zal het zeker ook niet de laatste keer zijn.

 • 20180303 103641 copy

  AH Meerzicht heeft Meve geholpen om op zoek te gaan naar nieuwe vrijwilligers voor de kledingbank. Iedere nieuwe vrijwilliger voor Meve die zich ter plekke in de Albert Heijn op zaterdag 3 maart aanmeldde kreeg een bosje tulpen cadeau.

 • 20180302 140600

  In de voorjaarsvakantie was er weer veel te beleven op speelboerderij het Buitenbeest, buiten was het guur en koud maar voor de echte genieters was er genoeg reden om lekker naar de kinderboerderij in Meerzicht te gaan. De kou heeft de kinderen en hun ouders niet weerhouden om erop uit te gaan, voor de kinderen was er weer genoeg te doen aan leuke activiteiten op de speelboerderij.

 • mz speelboerderij buitenbeest 19Ben jij een spelletjesfanaat? Geef je dan op voor de Game-Night, op vrijdagavond 2 maart, op speelboerderij Het Buitenbeest! Kinderen tussen 6 en 12 jaar zijn van harte welkom om het sportief tegen elkaar op te nemen met heel veel leuke spelletjes.

 • index.jpg1Directrice Ria Verheul heeft afscheid genomen van basisschool het Zwanenbos, zij gaat na bijna 40 jaar in het onderwijs genieten van een welverdiend pensioen. Ria heeft al haar hele loopbaan met kinderen gewerkt, ze begon ooit in de zorg en stapte later over naar het MLK onderwijs (moeilijk lerende kinderen).

 • mewe vrouwendagModellen voor de modeshow op 8 maart Internationale Vrouwendag kwamen zaterdag bij elkaar om de kleding van Kledingbank MEVE uit te zoeken en te passen. De vrouwen hadden gereageerd op de oproep in de krant om zich op te geven als model.

-goede doel-