Meerzicht Driemanspolder

 • yannick stolzDe Zoetermeerse tennisclub ALTV staat aan de start van het tennisseizoen met een opvallend groot aantal jeugdleden. Meer dan 80 junioren zullen de komende weken de kleuren van ALTV verdedigen. Verdeeld over 14 juniorenteams zullen de meeste jonge tennissers gaan deelnemen aan de competitie.

 • 20190314 6205Jeu de Boulesclub Zoetermeer maakt zich met 170 leden klaar voor het grote feest van de opening van hun nieuwe Boulodrome. Het nieuwe clubhuis, met overdekte binnenbanen, wordt zaterdag geopend door burgemeester Aptroot.

 • 20190313 095056Boomfeestdag in het Willem-Alexanderplantsoen was dit jaar nog specialer dan andere jaren. Alle leerlingen van groep 6 van IKC Stella Nova, Paulusschool en Koningin Wilhelminaschool maakten met het planten van 160 bomen de herinrichting van het park af.

 • WhatsApp Image 2019 02 05 at 09.32.191Al meer dan 30 jaar geeft Jeannette Goudzwaard les op schooltuintjes op alle locaties in Zoetermeer, de laatste 15 jaar in Meerzicht. Afgelopen week nam zij als leiding gevende bij de schooltuintjes afscheid bij Speelboerderij het Buitenbeest in Meerzicht, maar zal nog wel te vinden zijn op de schooltuinen in Oosterheem.

 • 20190117 103447

  Na de feestelijke heropening van FF-Knippen, AGF Totaalspecialist en Flora Project, half november vorig jaar is het nu de beurt aan de Jumbowinkel in winkelcentrum Meerzicht om groots te verbouwen. De winkel sluit op zaterdag 9 maart tijdelijk haar deuren. Vanaf woensdag 27 maart kunnen klanten weer terecht in de volledig vernieuwde Jumbo winkel.

 • IMG 3238Een tijdelijke Wibra outlet store is sinds kort geopend in Winkelcentrum Meerzicht. In het voormalige winkelpand van de Blokker in winkelcentrum Meerzicht kunt u nu terecht voor koopjes met leuke kortingen.  

 • IMG 3274

  Een mooie, gezellige bakwedstrijd voor kinderen bij Speelboerderij het Buitenbeest in Meerzicht sloot de druk bezochte activiteiten in de voorjaarsvakantie af. Vrijdagavond 1 maart bakten de kinderen de mooiste - en lekkerste- taarten.

 • DSCN7716Na een kleine 40 jaar werkzaam te zijn geweest op de Koningin Wilhelminaschool, heeft juf Lisan nu afscheid genomen. Begonnen als kleuterleidster, later als groepsleerkracht en de laatste jaren als ib-er heeft zij zich met al haar kracht en liefde ingezet voor de KWS.

 • taartVind je het leuk om te bakken? Vrijdagavond 1 maart houdt speelboerderij Het Buitenbeest een wedstrijd wie de beste bakker van de speelboerderij is. Teams van kinderen kunnen samen de strijd aangaan en de mooiste creaties bakken.

 • oh stadsboerderij weidemolen 8Op de drie stadsboerderijen is in de voorjaarsvakantie veel te doen voor kinderen. Zo kun je er knutselen, wintervogelvoer maken of de boer helpen in een Dagje Boerderij. Ook zijn er weer jonge dieren geboren op de boerderijen.

 • 20190219 5099De afgelopen 6 weken hebben kinderen op de Prinses Amaliaschool in Meerzicht meegedaan met de Brede school activiteit Jeugdpers. In 6 lessen leerden de kinderen van alles over foto’s maken, nieuwsartikelen, video en mochten zij zelf hun meester interviewen.

 • mz buitenbeest zijkantIn de voorjaarsvakantie kunnen kinderen meedoen aan het lentekriebel-knutselprogramma van speelboerderij Het Buitenbeest. Er is op en rond de boerderij van alles te beleven, van knutselen tot dagje boerderij en van schaatsen op de schaatsbaan tot heel de speelboerderij bakt.

 • politie auto 11De politie is op zoek naar getuigen van een poging tot straatroof, zondagavond op de fietsbrug van de Meerzichtlaan. Is u deze avond iets opgevallen? Neem dan contact op met de politie Zoetermeer.

 • 20190206 4742Bewoners van drie flats in Meerzicht hebben het helemaal gehad met de kou in hun woningen. Al jaren kampen bewoners aan het Hoevenbos, Jagersbos en Alferbos met woningen die niet warm gestookt kunnen worden. "Deze kou accepteren we niet!", aldus Hennie Minneboo, bewoonster van het Alferbos.

 • clauslaan politieDe Politie Zoetermeer vraagt op Facebook om filmpjes of foto's van een mishandeling op de Clauslaan vandaag. Omstreeks 13.30 uur werd er door 2 meiden op de Clauslaan, ter hoogte van het ONC Clauslaan, gevochten.

 • WhatsApp Image 2019 02 05 at 09.02.59Bewoners van de flat het Hoevenbos in Meerzicht zitten sinds maandagmiddag in de kou. De verwarming in de flat, waar zowel kopers als huurders wonen, is uitgevallen. Woningbouwvereniging De Goede Woning heeft opdracht gegeven aan firma Spijker Klimaatservice om de stookinstallatie te herstellen.

 • kai seiBudoschool Kai Sei, die nu lesgeeft aan het pand aan de Stadhoudersring 5, is dringend op zoek naar een nieuwe locatie voor de lessen. Ze moeten het huidige pand 1 juni dit jaar verlaten en hebben nog geen vervangende locatie gevonden.

 • 20190128 4633Op de prinses Amaliaschool in Meerzicht werd maandag een bibliotheek geopend speciaal voor peuters. De peuters openden een verrassingsdoos met ballonnen en werden voorgelezen. Kinderen van de Jeugdpers Bredeschool, ook van de Amaliaschool, maakten een verslag van de opening.

 • SchoklandDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week Schokland.

   

 • ongeluk afrikawegEen achtervolging over de Afrikaweg is vrijdagavond 25 januari geëindigd in een crash. De achtervolgde auto kwam tegen een stoplicht op de kruising Afrikaweg Van Leeuwenhoeklaan tot stilstand. De bestuurder is na de crash aangehouden.

-goede doel-