Meerzicht Driemanspolder

 • Geslaagde grap Amaliaschool

  april3Er komt een brief binnen van de Leerplicht. Er is gebleken dat niet alle kinderen van de Amaliaschool op tijd opstaan om te beginnen aan hun schoolwerk. Daarom moeten alle leerlingen, elke schooldag een foto sturen die bewijst dat ze aan het werk zijn. Een geslaagde grap in corona tijd.

 • Het gebouw van de maand: Kantoorlandschap IBM

  ibm zoetermeer kantoor gevelZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand het voormalige kantoor van IBM in Zoetermeer langs de Boerhavelaan.

 • Gewonde bij felle brand flat Driemanspolder

  brandstadhoudersringBij een brand in een flat aan de Stadhoudersring, Driemanspolder, is een man gewond geraakt. Omliggende woningen werden ontruimd tijdens deze brand op zaterdagavond 28 maart. De brandweer schaalde op naar middelbrand en controleerde op schadelijke gassen.

 • ONC: Schoolexamen verspreid afnemen

  Het Schooljournaal ONC Clauslaan wordt opgenomenMinister Grapperhaus maakte dinsdag 24 maart bekend dat de Centrale Eindexamens definitief niet doorgaan. De eindexamenleerlingen van het ONC Clauslaan kregen vanmorgen een brief met uitleg over de schoolexamens, die nu bepalend zijn voor het diploma.

 • Foto van de week

  mrt20 Foto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

   

 • Meve gesloten, maar deelt wel uit

  meve hulp 2Kledingbank Meve in Meerzicht is gesloten, maar deelt wel voedselpakketten uit aan mensen die dat heel hard nodig hebben. De Kledingbank kreeg de laatste dagen veel donaties en de vrijwilligers doen hun best om dit bij minima en ouderen te brengen.

 • Bloemen voor personeel LangeLand

  20200320 17514Het personeel van het LangeLand Ziekenhuis werd vrijdagmiddag in de bloemetjes gezet. Robin Naar van Naar Werk bv koopt zelf al jaren elke week zijn bloemen bij bloemenwinkel Bossenwaard. Met het schenken van de bloemen aan het zorgpersoneel steunt Robin de bloemist én de harde werkers in de zorg.

 • Elke dag live Schooljournaal ONC Clauslaan

  Het Schooljournaal ONC Clauslaan wordt opgenomenOranje Nassau College (ONC) Clauslaan zendt elke schooldag om 16.00 uur een live Schooljournaal uit. De school houdt op deze manier leerlingen en ouders op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen nu de school dicht is maar het onderwijs wel doorgaat.

 • Foto van de week

  mrt20 Foto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

   

 • Voorjaarsbraderie in Meerzicht


  WhatsApp Image 2020 03 16 at 11.36.33Afgelopen vrijdag en zaterdag was er een gezellige en gevarieerde voorjaarsbraderie in winkelcentrum Meerzicht. Winkelcentra vallen niet onder de coronamaatregelen en blijven geopend, al wordt mensen wel aangeraden wat grotere afstand te bewaren en de gebruikelijke hygiëne maatregelen in acht te nemen.

 • Hoogste punt nieuwbouw Prinses Amaliaschool

  Domotica 3Amalia school08Het bereiken van het hoogste punt van het nieuwe gebouw van de Prinses Amaliaschool werd woensdag 11 maart gevierd. De werknemers van SMT Bouw werden extra in het zonnetje gezet door de leerlingen van de school.

 • Kanjers Prinses Amaliaschool lopen mee met CPC

  cpc1De bredeschool van Unicoz biedt verschillende activiteiten aan op VVE-scholen waar leerlingen van het basisonderwijs nieuwe activiteiten kunnen uitproberen en misschien zelfs een nieuwe hobby ontdekken. Zo kunnen kinderen op de Prinses Amaliaschool meedoen met de activiteit ‘hardlopen’.

 • Brandstichting Tankenberg

  WhatsApp Image 2020 03 07 at 17.29.09 2Brandweer, ambulance en politie ontvingen zaterdag even na vier uur een melding van een kelderbrand op de Tankenberg in Meerzicht. Ter plaatse werd er direct door de brandweer opgeschaald naar middelbrand. Er bleken 4 slachtoffers te zijn, die veel rook ingeademd hadden. 

 • Sam (11) start actie voor juf

  IMG 20200304 001102 345Sam Vreugdenhil (11 jaar) is een inzamelingsactie begonnen voor zijn juf Caroline die lijdt aan de ziekte ALS. Hij wil geld ophalen voor onderzoek en combineert zijn actie met een spreekbeurt.

 • Negen bruggen in nieuw jasje

       Komende tijd vervangt de gemeente negen houten bruggen door nieuwe stalen bruggen met een kunststof dek. Na inspectie bleek dat de houten bruggen aan het einde van hun levensduur zijn, ze zijn zo’n 45 jaar oud. De nieuwe duurzame stalen bruggen met kunststof kunnen straks weer jaren mee.

 • Straat in Beeld: Bredewater

  IMG 3160Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week het Bredewater in Meerzicht.

 • Frits Landesbergen Sextet bij Fascinating Jazz

  IMG 4162Het Frits Landesbergen Sextet was zondag 1 maart te gast bij Fascinating Jazz in het Golden Tulip Hotel in Zoetermeer. In het sextet weet hij zich omringd door geweldige muzikanten en de vele bezoekers genoten zichtbaar van het gevarieerde optreden.

 • Waanzinnig leuke game night bij Buitenbeest

  IMG 5067

  Stadsboerderij het Buitenbeest in Meerzicht heeft een waanzinnige leuke Glow in the dark avond voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar georganiseerd op de laatste vrijdag van de voorjaarsvakantie. De kinderen konden pannenkoeken eten en veel gevarieerde spellen in teamverband doen.

 • Gebouw van de maand: Koepelwoningen van Stegeman

  Koepeltjeswoningen 7Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand de inspirerende Koepelwoningen naar ontwerp van Benno Stegeman in Meerzicht.

 • 27 km te hard op Boerhaavelaan

  flitserBij een snelheidscontrole op de Boerhaavelaan heeft de politie op vrijdag 28 februari een bestuurder vastgelegd die 27 kilometer te hard reed. De controle werd gedaan met een lasergun en de boete is fors.

-goede doel-

-Actie(F)tas-