Meerzicht Driemanspolder

 • Uitreiking Vignet Gezonde schoolDe school van IKC Stella Nova in wijk Driemanspolder heeft het Vignet Gezonde School behaald voor het thema Voeding. De kinderopvang had al een beleid op gezonde voeding, de school heeft dit nu ook.

 • TyeDemiMarijngroep8De leerlingen van groep 8 van basisschool de Vijverburgh aan de Paltelaan, zijn het schooljaar begonnen met een heuse verhuizing. De pas gestarte MAVO, pal naast de Vijverburgh zag een leuke samenwerking met het primair onderwijs, waar ruimtegebrek was, wel zitten.

 • foto lustrum krantDonderdagmorgen werd in het bijzijn van de kinderen, ouders, leerkrachten en leidsters het lustrumjaar op IKC De Piramide geopend. De basisschool in Meerzicht viert het vijfjarig jubileum.

 • kerkenbos16zoetermeer 003

  Speelgoedbank Mooi Zoetermeer verhuist naar een nieuwe locatie. De verhuizing is noodzakelijk geworden omdat na de geplande verbouwing door Middin, er geen plaats meer voor de bank is aan het Haagsebos. Door de verhuizing is de speelgoedbank vanaf 29 september even gesloten.

 • SC 5595Het nieuwe bestemmingsplan voor de Entree Zoetermeer, het gebied rond de Afrikaweg, krijgt steeds meer vorm. Woensdag 18 september organiseert de gemeente een bewonersbijeenkomst waar verteld wordt wat de plannen nu zijn.

 • Foto credits Elsbeth ParmentierVrijdag 20 september opent tafeltennisvereniging Taverzo haar deuren met de kick-off OldStars tafeltennis, een nieuw beweegaanbod voor 55-plussers uit de omgeving. Niemand minder dan tweevoudig Europees kampioen tafeltennis Bettine Vriesekoop is aanwezig.

 • 20141012 29916Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week het Montferland in Meerzicht.

 • controlePolitieDe politie Zoetermeer heeft op dinsdag 10 september een serie verkeerscontroles gedaan in verschillende wijken. Hierbij zijn verschillende boetes uitgedeeld. Bij controles op de Aziëweg en de Meerzichtlaan werden geen overtredingen geconstateerd.

 • 20190909 11703Veilig fietsen en autorijden, zonder afleiding van de smartphone. Dat is de boodschap van de campagne ‘Zoetermeer rijdt MONO’ die maandag van start ging op het ONC Clauslaan. Jongeren krijgen voorlichting over de gevaren van appen op de fiets en leren wat ze wél mogen tijdens het fietsen.

 • WhatsApp Image 2019 08 29 at 14.38.49Vanaf maandag 2 september tot zaterdag 14 september kunt u bij AH Meerzicht uw nog goede knuffels inleveren. De knuffels zullen, net als in 2016, tijdens een voetbalwedstrijd aan kinderen/patiëntjes van het Rotterdamse Sophia kinderziekenhuis worden geschonken met een grote knuffelregen.

 • TA Gastles raadszaal 09De TalentenAcademie Meerzicht en Palenstein start in september weer met nieuwe activiteiten met als thema de beroepen Politiek & Overheid en Podiumkunst. De TalentenAcademie laat kinderen kennis maken met beroepen en hun eigen talenten.

 • mariaplaatsVraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Deze week de Mariaplaats in Driemanspolder.

 • IMG 4836Na een zeer korte maar intensive verbouwing is Albert Heijn Meerzicht op woensdag 31 juli feestelijk heropend door Mevr Leeuwenburgh-Sierks die al 40 jaar klant is van deze AH en wethouder Marc Rosier.

 • motor2Een zeer ervaren motoragent van de politie Zoetermeer is woensdagavond 24 juli aangereden op de Boerhavelaan. De agent kwam hard ten val en kreeg eerste hulp van omstanders. Later is hij met spoed naar het ziekenhuis overgebracht door de ambulance.

 • KnipseljumboDeze zomer organiseert Winkelcentrum Meerzicht speciaal voor de thuisblijvers onder ons een leuke loterij. De deelnemende winkels hebben allemaal mooie prijzen ter beschikking gesteld, zoals waardebonnen, bloempakketten, levensmiddelen-mand, en veel meer. Daarnaast zijn er ook nog 3 hoofdprijzen te winnen.

 • IMG 4972

  Albert Heijn Meerzicht is gesloten wegens een grote verbouwing. Om 15.00 uur rekenden de allerlaatste klanten hun boodschapjes afgelopen vrijdag nog af terwijl het begin van de verbouwing al aardig zichtbaar is. Daarna gingen de deuren voor het winkelend publiek dicht.

 • mz speelboerderij buitenbeest 15Speelboerderij Het Buitenbeest is in de zomervakantie één groot fiesta met elke dag activiteiten. Vanaf maandag 22 juli starten de vakantieactiviteiten en is er elke dag wat leuks te doen op de boerderij in Meerzicht.

 • dierenlotOm het jaar organiseert IKC De Piramide in Meerzicht een sponsorloop. Een deel van de opbrengst van deze sponsorloop wordt aan een goed doel geschonken, dit jaar heeft de leerlingenraad hiervoor stichting Dierenlot uitgekozen.

 • IMG 4687

  Het personeel van deAlbert Heijn in Meerzicht kreeg alvast een voorproefje op de verbouwing van hun winkel. In een grote vrachtwagen op het parkeerterrein kregen kleine groepjes personeel een rondleiding. De tour was voorzien van beeld & geluidfragmenten maar ook mini opstellingen die een afdeling goed konden weergeven zoals het er uit komt te zien.

 • Albert Heijn Meerzicht“We zitten nu midden in de voorbereidingen voor een grote verbouwing. Klanten merken daar niets van. Het gebeurt immers allemaal achter de schermen”, vertelt supermarktmanager Leo van der Meer van Albert Heijn Meerzicht. Medewerkers worden opgeleid tot ‘masters in vers’.

-goede doel-