Meerzicht Driemanspolder

 • IMG 4231Hou ’t Schoon De Afvalrace is een spelshow van RTL Telekids, waar kinderen steeds rondes verder kunnen komen om uiteindelijk te strijden over de zwerfvuilstormbaan. Bij Speelboerderij ’t Buitenbeest in Meerzicht werd een aflevering opgenomen, die in september zal worden uitgezonden.

 • orange babiesChef Alain Adriaanse van Hofstede Meerzigt raakte de afgelopen jaren zeer betrokken bij het werk van Stichting Orange Babies. Deze stichting zet zich in voor kinderen in Afrika met hiv, of die kans lopen met hiv besmet te worden tijdens de geboorte.

 • verhuizing ambachtenwerkplaatsDe Ambachtenwerkplaats van Piëzo is verhuisd van de Vrouwenhuiswaard in Meerzicht naar Teldersrode 25 in Winkelcentrum Buytenwegh. Met de hulp van vele vrijwilligers werd alles op de oude locatie ingepakt en de nieuwe ruimtes aan de Teldersrode opgeknapt.

 • willem de zwijgerlaanU heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'Straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: de Willem de Zwijgerlaan tussen Dorp en Driemanspolder.

   

 • IMG 4932Groei & Bloei hield afgelopen zaterdag weer een gratis plantenruilbeurs voor haar leden op locatie Het Buitenbeest. Met stralend weer kwamen er veel mensen naar de boerderij om te genieten van de boerderijdieren en ook plantjes uit te zoeken en te ruilen

 • WhatsApp Image 2019 05 11 at 16.02.35Veel kinderen hebben zich bij de Jumbo afgelopen zaterdag in Meerzicht naar hartenlust uitgeleefd om de mooiste cupcake te versieren voor hun aller liefste moeder. Maar liefst 88 kinderen maakten een mooi versierde cupcake om moeder te verrassen op moederdag.

 • Whatsappoef2De politie Zoetermeer heeft op zaterdag 11 mei een grote oefening gehouden in elke wijk. Als oefening werd een oudere verwarde man vermist, waarbij Whatsapp groepen, beveiligers en de WAS actief hielpen zoeken. Samen met de meldkamer werd de verwarde man teruggevonden.

 • medewerkers speelgoedbankMaandag 29 april nam de Speelgoedbank afscheid van Ingrid Peeters, die ruim 4 jaar het vrijwilligerswerk coördineerde. Haar laatste actie als coördinator, is een oproep voor nieuw 'gebruikt' speelgoed. “Zij zal gemist worden” aldus Ronald Offers, die het stokje overneemt en haar taken nu voor zijn rekening gaat nemen. 

 • pannenkoekSpeelboerderij Het Buitenbeest heeft een leuke activiteit voor kinderen in de meivakantie: de Pannenkoeken Game-Night. Vrijdagavond 3 mei is de jeugd welkom om mee te doen met de spelletjes.

 • Voorweg1De bestuurster van een bestelbus lijkt de 'laagte' van het viaduct aan de Voorweg totaal fout ingeschat te hebben. Met een enorme klap kwam de wagen klem te zitten en moesten de hulpdiensten een helpende hand toesteken.

 • IMG 3966De dag voor Pasen had  Winkelcentrum Meerzicht een leuk en gezellig evenement voor groot en klein. Naast de vele en benodigde paasboodschappen was het ook leuk en gezellig druk in het winkelcentrum waar kinderen zich konden laten schminken, paasspeurtocht doen of knutselen bij de knutselstand.

 • mz buitenbeest zijkantDe hele vakantie is het een beestenboel op Speelboerderij Het Buitenbeest. Dat begint al met het Paasfeest op eerste en tweede Paasdag, maar ook de rest van de vakantie zijn er veel activiteiten, sport, knutselen en spelletjes te doen op de boerderij.

 • IMG 3359De meivakantie, die in Zoetermeer al op Goede Vrijdag begint, start bij speelboerderij Het Buitenbeest met een paasfeest. Op eerste en tweede paasdag, tussen van 13.00 en 16.00 uur, de Paashaas langs en kan iedereen meedoen met paaseieren zoeken en leuke paasfeestactiviteiten.

 • van Leeuwenhoeklaan 2U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: de Van Leeuwenhoeklaan in de wijk Driemanspolder.

 • pasen meerzichtWinkelcentrum Meerzicht viert zaterdag 20 April Pasen met heel veel dieren. In het winkelcentrum vind je een knuffelfarm, een paasworkshop (knutselstand) en een speurtocht door het centrum. 

 • jbcclubkampioenschapAfgelopen zaterdag werd bij Jeu de Boules Club Zoetermeer de clubkampioenschappen tête-à-tête gespeeld, 1 tegen 1. Jeu de boules is in feite een teamsport, maar in deze competitie even niet. Janco van Boven won voor de vierde keer in de geschiedenis (vanaf 1978) dit kampioenschap.

 • 20190412 134189Het vernieuwde Willem-Alexanderplantsoen in Driemanspolder werd vrijdagochtend 12 april geopend bij de start van de Koningsspelen. Wethouders ter Laak en Groeneveld openden het verbouwde plantsoen samen met heel veel schoolkinderen die klaar stonden voor hun sportdag.

 • werkbezoek zoetelaarKinderen tussen de 9 en 14 jaar, uit Meerzicht, kunnen meedoen met de Piëzo TalentenAcademie sector horeca. Elke week doen de kinderen met de TalentenAcademie een leuke activiteit, waarbij ze verschillende beroepen in de horeca beter leren kennen.

 • opening Urban sportveldVrijdag 12 april, de dag van de Koningsspelen, wordt het vernieuwde Willem-Alexanderplantsoen in Driemanspolder geopend. Leerlingen van Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan verzorgen - samen met leerlingen van verschillende basisscholen - de officiële openingsshow.

 • Kentalis 201904041Kentalis heeft nu ook een eigen fysieke bibliotheek in het schoolgebouw. Bibliotheek Zoetermeer zorgde voor een collectie prachtige en actuele jeugdboeken, helemaal toegespitst op de behoeften en interesses van de leerlingen. De nieuwe bibliotheek werd donderdagochtend 4 april geopend.

-goede doel-