Meerzicht Driemanspolder

 • Nog steeds onzekerheid over sloop Westergo

  actie handtekeningen Westergo 6De bewoners van 23 huizen aan het Westergo en Oostergo in Meerzicht zitten nog langer in onzekerheid. Hen was beloofd dat er in april een besluit genomen zou worden over hun woningen, maar dit laat toch langer op zich wachten.

 • Fablab werkt samen met Middin

  IMG 7905Digitalli, bij velen in Zoetermeer bekend als het FabLab in het Stadhuis- Forum, heeft sinds januari dit jaar onderdak gevonden bij Middin in Meerzicht waar al sinds de start in het Forum een samenwerking mee is.

 • Aannemer moet bouwafval zelf opruimen

  bouwafval in wijkDe aannemer die voor De Goede Woning bij het Fivelingo in Meerzicht rondzwervend afval in de wijk veroorzaakt, moet dit zelf opruimen. Op antwoorden op vragen van GroenLinks antwoordt wethouder Paalvast dat met de aannemer is afgesproken dat hij het afval zelf, handmatig, opruimt.

 • Twee nieuwe groene schoolpleinen

  Groene schoolpleinen Wereldwijs450Zoetermeer krijgt er dit jaar twee groene schoolpleinen bij. Leerlingen van basisschool Wereldwijs in Meerzicht gaven het startsein en gingen samen met ontwerper Joost Vos aan de slag met het ontwerp om hun schoolplein groener te maken.

 • 4 gratis proeflessen bij sportclubs in Meerzicht

  Sportinmeerzicht Da Graca 2Naar aanleiding van de afspraken in het Sportakkoord met de gemeente Zoetermeer hebben de sportverenigingen in Meerzicht de handen ineen geslagen. Zij bieden de jeugd in hun wijk via 4 proeflessen de mogelijkheid om kennis te maken met de verschillende sportclubs die zich bij hen in de buurt bevinden.

 • ‘Speelgoededoelendozen’ voor speelgoedbank IKROS

  speelgoededoelendozen henneken voor ikros 02Lauhrens de Jong bracht woensdag 21 april, namens verhuisbedrijf Mondial Henneken uit Zoetermeer, een vijftiental speelgoededoelendozen bij Jonna Offers van speelgoedbank IKROS. De met speelgoed gevulde dozen komen geheel ten goede aan de klanten van de speelgoedbank, dus de ingeschreven kinderen met een Zoetermeerpas.

 • Koningsspelen op KC De Entree

  koningsspelen kc de entree 2021 13Vrijdag 23 april,de laatste schooldag voor de meivakantie, worden op de meeste basisscholen de koningsspelen gehouden. Kindcentrum De Entree pakt het dit jaar echter grootser aan. Omdat de leerlingen dit schooljaar veel activiteiten hebben moeten missen en de school het deelcertificaat ‘sport en bewegen’ behaald heeft, worden er de hele week van maandag 19 april t/m vrijdag 26 april, sportactiviteiten aangeboden.

 • Afscheid voor Hennie bij Jumbo Meerzicht

  WhatsApp Image 2021 04 18 at 10.48.04

  Afgelopen vrijdag is de zeer gewaardeerde Hennie van Jumbo Meerzicht in het zonnetje gezet. Met een stretch limousine en een groots onthaal kwam ze 's morgens aan bij de Jumbo voor haar allerlaatste werkdag om daarna te gaan genieten van haar wel verdiende pensioen.

 • Hele week Koningsspelen op KC De Entree

  koningsspelenOp de vrijdag voor de meivakantie worden de Koningsspelen op alle scholen in Zoetermeer gevierd. KC De Entree pakt het dit jaar wat groter aan. De leerlingen hebben dit schooljaar meerdere activiteiten gemist en worden nu verrast met de hele week verschillende sportactiviteiten.

 • Bewoners Westergo in actie tegen sloop

  actie handtekeningen Westergo 6Bewoners van 23 twee kamerwoningen aan het Westergo en Salland komen in actie tegen de voorgenomen sloop van hun woningen. Met het Actiecomité Slopen? Nee! hebben zij handtekeningen opgehaald om aan wethouder Paalvast en de directeur van de Goede Woning te geven.

 • Verdachte aangehouden na schietincident Meerzicht

  politie auto sirene 1De politie heeft een 22-jarige man uit Zoetermeer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident in de wijk Meerzicht. Het incident vond plaats op 1 april, toen een gewond slachtoffer werd gevonden aan het Bredewater.

 • Bijzonder jubileum Supermarkt Alsabiel

  alsabielSupermarkt Alsabiel in winkelcentrum Meerzicht bestaat op in april 1 jaar. Een mijlpaal voor deze supermarkt met een bijzonder verhaal. Eigenaren Alaa en Ramen Sarhan hebben dit jaar heel wat uitdagingen moeten overwinnen.

 • Boom omgevallen aan Kerkenbos

  boomMeerzicht1Een boom op het Kerkenbos in Meerzicht is op klaarlichte dag omgevallen. Er stond wel wat wind, maar het was zeker geen stormkracht. De boom viel op het voetpad. Het is een geluk dat daar op dat moment niemand liep. Het groen is daar een populaire wandelroute voor hondenbezitters.

 • Volop lente bij kinderboerderij Het Buitenbeest

  IMG 8059Ook bij kinderboerderij Het Buitenbeest is de lente in volle gang. Ondanks dat er nog geen bezoek aan de kinderboerderij mogelijk is door corona, is er al wel veel nieuw leven geboren en zijn er nog vele lammetjes op komst. 

 • Schietincident in Meerzicht

  politie auto sirene 1Bij een schietincident in Meerzicht is donderdagavond een slachtoffer gewond geraakt. De gewonde is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De politie doet onderzoek naar het incident, er is voor zover bekend nog geen verdachte aangehouden.

 • De Toverberg bij Zappsport

  zappsportZes leerlingen, Ryan, Maycke, Yfke, Milan, Giorgia en Thomas, van basisschool De Toverberg in Meerzicht hebben meegedaan met Zappsport de battle. De leerlingen hadden een leuke en zeer actieve dag bij de opnames, die over een paar weken bij Zappsport worden uitgezonden.

 • Raad nu aan zet over Entree

  entree schetsHet ‘masterplan De Entree’ gaat nu naar de gemeenteraad voor de beslissende fase.De nieuwe stadswijk rond de Afrikaweg moet het visitekaartje van Zoetermeer worden: een uitnodigende plek die bezoekers en bewoners welkom heet.

 • Make-over voor Stationsgebied

  AfrikawegMet de komst van stadswijk Entree krijgt ook het stationsgebied bij de Mandelabrug een complete make-over. De plannen zijn naar de gemeenteraad gestuurd om verder te bespreken, verwacht wordt dat er in mei besluiten kunnen worden genomen.

 • Auto op zijn kop Westergo

  westergoTwee auto's zijn met elkaar in botsing gekomen op het Westergo in Meerzicht. Hierbij is één van de voertuigen op zijn kop beland. Het ongeval vond plaats op donderdag 18 maart rond 17.40 uur.

 • Marlies is de kaboutermoeder van het Westerpark

  kabouterburchtKunstenares Marlies van den Broek is de initiatiefneemster achter de kaboutertjes in het Westerpark. Inmiddels is ze druk met het maken van een heuse kabouterburcht in het park, voorzien van een deurtje en raampjes, uiteraard met kabouter bewoners.

-goede doel-