Meerzicht Driemanspolder

 • Sint bezocht winkelcentrum Meerzicht

  IMG 3519Afgelopen zaterdag bezocht de Sint winkelcentrum Meerzicht om in alle rust cadeautjes te kunnen kopen, maar vele kinderen en volwassenen waren blij verrast de Goedheiligman en zijn 2 Pieten te zien en wilden maar wat graag met ze op de foto of heel modern een selfie of vlog maken. 

 • Foto van de week

  Cok_van_Aalst_westerparkFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Test de Entree fietstrap

  fietstrap testen Entree Zoetermeer 1Kom zelf de fietstrap testen, zoals deze zal worden gebouwd bij het station in de nieuwe wijk Entree. De ervaringen van de gebruikers worden genoteerd en doorgegeven aan de bouwers.

 • Einde samenscholingsverbod

  camera op lantaarnpaalBurgemeester Bezuijen vindt het niet meer nodig om de samenscholingsverboden in de wijken Buytenwegh, Driemanspolder en Meerzicht te verlengen. Het verbod werd ingesteld na het schietincident op 15 mei 2022, om de rust in de wijk te kunnen bewaren.

 • Veel werk verzet op landelijke Natuurwerkdag

  Natuurtuin 3De Natuurtuin had op de landelijke Natuurwerkdag ook dit jaar een mooie opkomst. 35 vrijwilligers werkten keihard zij aan zij om onder deskundige begeleiding diverse klussen in de Natuurtuin te klaren. Er werd vooral veel gesnoeid, ongewenste begroeiing uitgestoken en afval afgevoerd.

 • Kleuters in Molen De Hoop

  regenboog molenDe drie kleutergroepen van basisschool de Regenboog in Meerzicht zijn op bezoek geweest bij Molen De Hoop in Dorp. Zij kregen een gastles van een vrijwilliger van de molen en mochten graan en meel voelen.

 • MeerZicht komt in Actie

  meerzicht in actieTeam MeerZicht in Actie gaat samen met professionals, vrijwilligers en wijkbewoners op zoek naar manieren om te werken aan een (nog!) betere gezondheid voor de inwoners van Meerzicht. Het team voert gesprekken met instanties en bewoners om erachter te komen hoe fit en gezond Meerzicht zich voelt.

 • Juf Maaike van de Regenboog trouwt

  juf maaike trouwt2Juf Maaike van basisschool De Regenboog in Meerzicht trouwde een dag voor de herfstvakantie, vrijdag 21 oktober, met haar geliefde Kaleb. De juf van groep 4 vierde dit afgelopen week nog een keer op school met alle kinderen te vieren.

 • Gebouw van de maand: Kerkgebouw De Oase

  Kerkzaal De Oase foto Jan Koster 2007 31Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat ArchitectuurPunt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand Kerkgebouw De Oase in Meerzicht met glas-in-lood kunstwerk.

 • Renovatie Entrees Fonteinbosflat Meerzicht

  Renovatie Entree FonteinbosVestia is in september 2019 in Meerzicht gestart met groot onderhoud en het verbeteren van de kwaliteit en de energieprestatie van de flat Fonteinbos (244 woningen). De renovatie heeft ruim twee jaar geduurd. De flat heeft nu een mooie nieuwe buitenkant. Nu nog de entrees en het binnenterrein.

 • Geslaagde buurtdag bij Middin

  IMG 3136Werkcentrum Meerzicht van Middin en Speelgoedbank IKROS hebben afgelopen donderdag een succesvolle buurtmiddag georganiseerd in Meerzicht met veel activiteiten en lekkers. Het feestje van deze dag was bedoeld om de mensen die bij Middin in de dagbesteding actief zijn in het zonnetje te zetten.

 • Sportieve Pauze Coaches

  pauzecoachRonald Weerwag, wethouder sport, reikte de certificaten uit aan de Sportieve Pauze Coaches van basisschool de Regenboog in Meerzicht. De Pauze Coaches zijn leerlingen van groep 7 die de jongere kinderen uit groep 3, 4 en 5 begeleiden tijdens de pauze.

 • Speelboerderij Buitenbeest pakt uit met Griezelfeest

  Halloween Buitenbeest kinderfeest 29 oktober 2022 4 van 11Afgelopen vrijdag- en zaterdagavond was het griezelen in Speelboerderij Buitenbeest in Meerzicht. Zo’n 150 verklede kinderen konden hier zonder hun ouders Halloween vieren. De avond werd geopend met een spannende griezelact, waarna kinderen naar verschillende activiteiten konden gaan.

 • Onthulling Global Goals muurschildering

  1077E6A3 CEF3 415C 92EE 40CC915EB94BDit najaar waren de kinderen van NOOZ (Nieuwkomersvoorziening Opvang & Onderwijs Zoetermeer) en de kinderen van de schakelklassen van De Regenboog aan de beurt om mee te doen met het Global Goals project voor de basisschool.

 • Lifetalkshow HLF8 voor opname in WC Meerzicht

  opname HLF8 in WC MeerzichtDinsdagmiddag was er een filmploeg van de LiveTalkshow HLF8 voor opnames in WC Meerzicht. Het winkelend publiek kreeg diverse vragen voorgeschoteld over gezondheid. Met name werd gevraagd wat men vond van roken en wanneer een pakje sigaretten 17 euro gaat kosten.  Blijf je dan roken of stop je dan?

 • Vrouw raakt gewond bij steekpartij

  6280351E DA64 4A7D 9F52 10FD50019039Zaterdagmiddag is er bij een steekpartij een vrouw gewond geraakt. De politie meldt dat het hier ging om huiselijk geweld. Het incident vond plaats in een woning aan het Binnenwater in Meerzicht.

 • Restaurant Toespijs strijdt om IGNITE-award 2022

  GlendaToespijs uit Meerzicht is een van de elf genomineerden voor de IGNITE-Award 2022. Oprichtster Glenda is nog volop in de strijd voor de eerste prijs. De prijs is een initiatief van het Anton Jurgens Fonds om startende sociaal ondernemers een vliegende start te geven. De finale is 19 januari 2023.

 • Goochelshow voor Oekraïense kinderen

   IMG 3016Goochelaars Beer en Cornelis van stichting Magic Care, verzorgden een leuke voorstelling voor de Oekraïense kinderen op hun school in Meerzicht. Maar ook kregen de kinderen goochel les met een echt diploma aan het einde.

 • Straat in beeld: Bisschopsberg

  bisschopsberg3De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Bisschopsberg. 

   

 • Schoonmaakactie Mandelabrug en Balijbrug

  3mp mandelabrug 2De gemeente laat de buitenkant van de Mandelabrug en de Balijbrug grondig reinigen. De werkzaamheden vinden plaats tussen 17 en 27 oktober. Om overlast te beperken vinden deze zoveel mogelijk in de avond en nacht plaats. Voetgangers en fietsers kunnen de bruggen gewoon blijven gebruiken.

-goede doel-