Meerzicht Driemanspolder

 • Getuigen schietincident Fonteinbos gezocht

  IMG_0121.JPGDe politie zoekt getuigen van een mishandeling en een schietincident op woensdagavond 1 juli op het Fonteinbos. Hierbij raakte een 17-jarige Zoetermeerder gewond. De politie is op zoek naar 3 jongens van 15 tot 17 jaar oud en heeft signalementen vrij gegeven van deze jongens.

 • Auto in het water aan de Voorweg

  water3Een bestuurder heeft in de vroege ochtend van donderdag 2 juli zijn auto in het water gereden aan de Voorweg. De man, compleet doorweekt, ontkende in eerste instantie dat hij gereden had. Op het bureau werd duidelijk waarom hij vertelde dat hij niet had gereden.

 • Schietincident Fonteinbos

  IMG 0112Bij een schietincident aan het Fonteinbos in Meerzicht, is één slachtoffer gevallen. Rond 20.30 werden de hulpdiensten gebeld door getuigen van de schietpartij. Een traumahelikopter en een politieheli zijn ingezet. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.

 • Straat in beeld: Drechterland

  drechterland 1Wat zou de betekenis zijn van deze straatnaam? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week: Drechterland in Meerzicht.

   

 • Zomerse kleurplaat actie Winkelcentrum Meerzicht

  kleurplaat mzWinkelcentrum Meerzicht organiseert een leuke kleurplaat actie voor alle kinderen tot en met 12 jaar in de wijk. De kinderen kunnen per leeftijdscategorie, t/m 5 jaar, t/m 8 jaar en t/m 12 jaar, een bon van Intertoys winnen.

 • Blikseminslag en brand op ONC Clauslaan

  brand onc 1Door een blikseminslag tijdens het onweer vannacht is brand ontstaan op het dak van het Oranje Nassau College Clauslaan. Woensdagavond omstreeks elf uur is de brandweer uitgerukt voor een brandmelding aan de Clauslaan. Rond één uur was de brand onder controle.

 • Zingend door de straten van Meerzicht

  IMG 6556Vier muzikanten gingen dinsdag 9 juni al zingend en spelend door Meerzicht. Dit is een initiatief vanuit het CKC. Tijdens de optredens konden wijkbewoners vanuit huis, tuin of balkon genieten van 'rondreizende muzikanten'.

 • Nieuwe ‘playground’ in Meerzicht

  mz speelveldje2Het Cruijff Court bij Kentalis verdwijnt, maar na de zomer krijgt Meerzicht een nieuwe ‘playground’, bij het Kerkenbos. In samenwerking met de Krajicek Foundation wordt het bestaande sportveld aan het Kerkenbos omgevormd wordt tot een Krajicek Playground.

 • Straat in beeld: Fivelingo

  fivelingo 3U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'Straat  in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week Fivelingo in Meerzicht. 

 • Muziek in de wijk

  muzieknotenfoilVanaf maandag 8 juni gaan vijf muzikanten vijf dagen lang om 17.00 uur muziek maken in vijf verschillende wijken. Op maandag in Oosterheem, dinsdag in Meerzicht, woensdag in Seghwaert, donderdag in Palenstein en vrijdag in Rokkeveen.

 • Schoten in de Dunantstraat

  politie auto 11Omwonenden van de Dunantstraat hebben op donderdagavond 4 juni schoten gehoord. De politie bevestigt dat er kogelhulzen zijn gevonden en dat het onderzoek naar de toedracht in volle gang is.

 • Wijkrestaurants Zoetermeer zijn weer open

  20200603 Opening wijkrestaurants ZoetermeerHelemaal coronaproof openden de wijkrestaurants in de Leyens en Meerzicht woensdag 3 juni weer de deuren voor oudere wijkbewoners. Wethouder Ingeborg ter Laak van Zorg en Welzijn nam een kijkje in het wijkrestaurant aan de Albrandswaard.

 • Grote tak valt op bus Afrikaweg

  tak op busPassagiers van een Zoetermeerse stadsbus kwamen woensdagavond met de schrik vrij toen er plots een grote tak van een boom afbrak en op de bus terecht kwam. Op het moment dat de tak afbrak stopte de bus net om passagiers uit te laten stappen. De tak viel bovenop de bus toen de deuren nog gesloten waren.

 • Straat in beeld: Boerhaavelaan

  IMG 3157U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week de Boerhaavelaan in Driemanspolder.

 • Verkeershinder rond Meerzichtlaan

  IMG 6549Komende week zullen er in Meerzicht verschillende werkzaamheden plaats vinden op en rond de Meerzichtlaan. Zo kunt u op de Berglaan ter hoogte van de Paasberg verkeershinder ondervinden van de werkzaamheden. Ook op de rotonde op de Meerzichtlaan ter hoogte van Dijkwater wordt gewerkt.

 • Art-Labs in de wijk

  Art labs in de wijkDe Art-Labs van CKC & partners gaan de wijk in. Vanaf woensdag 3 juni kunnen alle kinderen van 8 t/m 12 jaar zich lekker uitleven in de buitenlucht met gratis workshops theater, dans, techniek, beeldende kunst en muziek. De Art-Labs vind je in drie wijken: Oosterheem, Meerzicht en Seghwaert.

 • Romantische spuiter gezocht

  graffitiZo verliefd zijn en het willen uiten, dat mag. Maar de politie is het niet zo eens met de graffiti uiting in een tunneltje aan de Voorweg. Bij aankomst van de politie was de romanticus echter gevlogen. De agenten zouden graag een praatje met de kunstenaar maken.

 • Stadsboerderijen Zoetermeer gefaseerd weer open

  mz speelboerderij buitenbeest 19Vanaf dinsdag 2 juni openen stadsboerderijen De Weidemolen, De Balijhoeve en het Buitenbeest weer hun deuren. Het speelgedeelte van het Buitenbeest gaat op maandag 8 juni weer open.

 • Burgernet zoekt getuigen Straatroof Meerzichtlaan

  politie uniform 7Via burgernet zoekt de politie naar getuigen van een straatroof op de Meerzichtlaan. Op donderdag 28 mei tussen 13:45 uur en 14:00 uur is op de rotonde Meerzichtlaan met Kerkenbos een man beroofd. Hierbij is geweld gebruikt.

 • Groene Wij deelt koffie en knuffels uit

  IMG 20200523 WA0005Stichting Groene Wij heeft afgelopen zaterdag 100 Koffie & Knuffel-pakketten samengesteld. De pakketten zijn gevuld met knuffelberen, koekjes, koffie/thee, een gedichtje, handgeschreven kaartjes, én een berg ‘Groene Wij liefde & power’, zoals zij het zelf noemen.

-goede doel-