Meerzicht Driemanspolder

 • Geparkeerde auto in vlammen op

  brandweer logo op auto 1Vanuit brandweerkazerne Stadshart is de brandweer in de vroege ochtend van 25 september uitgerukt voor een autobrand. Er kwam een melding binnen dat een geparkeerde auto aan het Belvédèrebos te Meerzicht in brand stond.

 • Werk in uitvoering in het Westerpark

  20200904 100440In het Westerpark, ter hoogte van de Natuurtuin, wordt hard gewerkt aan verbetering van de wandel en fietspaden. Diverse paden en bruggetjes zijn rondom dit gebied nu afgesloten voor voetgangers en voertuigen.

 • Opening nieuw Kindcentrum De Entree

  20200909 20298Showman Jovel nam woensdagochtend 2 september iedereen mee in het verhaal van De Entree, het nieuwe Kindcentrum in Meerzicht. In het Kindcentrum komt onderwijs, de vroegere Prinses Amaliaschool, en Kern kinderopvang onder één dak.

 • Vol zomerprogramma op Buitenbeest

  IMG 3403Speelboerderij Het Buitenbeest sloot afgelopen weekend het goed bezochte zomerprogramma af.  Kinderen hebben zich in deze afgelopen zomervakantie naar hartenlust kunnen uitleven met huttenbouwen, knutselen, sport en spel en ook de techmobiel was weer van de partij.

 • World of Pasar bij winkelcentrum Meerzicht

  world of pasarVrijdag 4 en zaterdag 5 september organiseert winkelcentrum Meerzicht een gezellige markt, met lekker eten, heel veel kramen en gezellige live muziek. De World of Pasar is geopend van 10:00 tot 17:00 uur bij winkelcentrum Meerzicht.

 • Zieke iepen in Driemanspolder

  DSC09103Op dit moment worden 100 zieke iepen in Driemanspolder gekapt, dit betreft de straten Boerhaavelaan en Van Leeuwenhoeklaan. De kap is noodzakelijk, om verdere verspreiding van andere iepen in Zoetermeer te voorkomen.

 • Straat in Beeld: Herikerberg

  20141012 29925Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Herikerberg in Meerzicht.

 • Greg en Baud start seizoen met Theaterfestival

  4x4 festival 133Greg & Baud Productions zijn het nieuwe seizoen vol in gegaan met het 4x4 theaterfestival. In het schoolgebouw van MAVO Zoetermeer werden 16 korte voorstellingen opgevoerd om te vieren dat het theaterseizoen weer van start kon gaan.

 • Brand in oude boerderij Voorweg

  Egrn1B2WAAAioAeZondagmiddag 30 augustus kreeg de brandweer aan het eind van de middag een melding binnen van een brandlucht aan de Voorweg. Na onderzoek bleek er daadwerkelijk een brand te zijn in een oude boerderijwoning. De brandweer schaalde de melding al snel op naar middelbrand.

 • Getuigen inbraken horeca gezocht

  politielogo op auto 3De recherche heeft een onderzoek in volle gang naar de inbraken in restaurants door heel Zoetermeer, van de afgelopen tijd. Nu wil de politie graag meer informatie over de poging tot inbraak in Pizzeria Gigi aan de Middelwaard in Meerzicht.

 • Gedeelte Afrikaweg afgesloten

  De gemeente Zoetermeer heeft besloten om de Afrikaweg gedeeltelijk af te sluiten vanwege weercode geel. De afsluiting start dinsdag 25 augustus om 18.00 uur. Deze maatregel is genomen nadat afgelopen zaterdag weer een tak van een boom op de weg was gevallen.

 • TalentenAcademie gaat weer van start

  Unknown copy copy copy copy copyNa de zomervakantie start de Piëzo TalentenAcademie weer in vijf wijken binnen Zoetermeer. Voor kinderen tussen de 9 en 14 jaar oud organiseren zij diverse activiteiten die te maken hebben met ‘orde en veiligheid’. Daarbij gaan zij aan de slag met beroepen en talenten die te maken hebben met dit onderwerp.

 • Brand in flat Dunantstraat

  brand dunantDe brandweer is zondagavond 16 augustus rond 22:30 uitgerukt voor een woningbrand aan de Dunantstraat. Het betrof een woningbrand in een appartement op de 3de etage van de flat. Door hevige rookontwikkeling zijn bovengelegen etages ontruimd. De brandweer kreeg hulp van de kazerne uit Wateringen.

 • Creatieve taaldans voor kinderen bij Piëzo

  taal dansles meerzicht(Taal)dansdocent Melody Meijer ging afgelopen week bewegend, dansend, rijmend en spelend aan de slag met het verbeteren van de taalbeheersing van kinderen in Meerzicht. Op maandag 17 augustus zijn de kinderen in Rokkeveen van harte welkom om mee te doen.

 • Brand bij woning Waldeck-Pyrmontstraat

  brandweer logo op auto 1Bij een woning aan de Waldeck-Pyrmontstraat in Driemanspolder is donderdagmorgen 6 augustus rond 3.25 uur brand ontstaan. De bewoners werden gewekt door de brandmelder, waarop ze de brand ontdekten. De brand is vermoedelijk aan de buitenkant van de woning ontstaan en door geslagen naar binnen.

 • De Groene Wij wil vaste plek

  groene wij 3Stichting de Groene Wij is al 5 jaar gevestigd in een oude boerderij aan de Voorweg, waar zij samen met 16 ondernemers en 80 vrijwilligers een plek hebben gecreëerd waar je kunt werken aan persoonlijke groei en ontwikkeling. De boerderij is echter een anti-kraakpand, wat voor veel onzekerheid zorgt.

 • Handtekening gezet onder brandweerkazerne

  20200730 19797Burgemeester Lokker en brandweercommandant Lieben zetten donderdagmiddag 30 juli hun handtekening onder het plan voor de nieuwe Zoetermeerse brandweerkazerne. De kazerne komt in Meerzicht en vervangt de oude kazerne in het Stadshart.

 • Sluiting Prikpost Meerzicht

  bloedafname buisjesDe Prikpost Meerzicht, waar mensen voor bloedprikken terecht konden, is gestopt vanwege het risico op coronabesmetting. Zo blijkt uit de beantwoording van schriftelijke vragen van Zó! Zoetermeer door wethouder Ter Laak.

 • Sportzomer start in Willem Alexanderplantsoen

  balDe gemeente Zoetermeer organiseert samen met Buurtwerk een sportief programma deze zomervakantie voor de bewoners van de Van Leeuwenhoekflat. Op woensdag 22 juli wordt het zomerprogramma om 13.00 uur feestelijk geopend door wijkwethouder Jan Iedema.

 • Stadsboerderijen in de vakantie

  mz speelboerderij buitenbeest 15Knuffel de biggetjes en de konijnen, aai de koeien en bekijk de geitjes in de wei: het is elke dag één grote beestenboel op stadsboerderijen De Weidemolen en De Balijhoeve én speelboerderij Het Buitenbeest. De stadsboerderijen zijn de hele vakantie open en hebben ook speciale activiteiten.

-goede doel-