Meerzicht Driemanspolder

 • ONC Clauslaan: elke leerling elke dag zien

  3mp vo onc clauslaanHet ONC Clauslaan stapt vanaf woensdag af van de online lessen die de leerlingen al bijna 3 maanden volgen en ontvangt alle leerlingen op school, elke dag. “Maar niet allemaal tegelijk, dan wordt het echt te vol in school!”, aldus Rik Zwart, teamleider onderbouw op het ONC Clauslaan.

 • 3 tieners gepakt voor 2 branden

  brand2Drie jongens van 12, 13 en 15 jaar zijn door de politie aangehouden op verdenking van brandstichting in het pand van voormalig IBM aan de Boerhaavelaan en bij een pand aan het Morapad in Rokkeveen.

 • Brand IBM gebouw op de Boerhaavelaan

   MGL0071Een brand bij het oude IBM gebouw, gevestigd aan de Boerhaavelaan in de wijk Driemanspolder, veroorzaakte zondagmiddag 28 februari een flinke rookontwikkeling. De brandweer meldde even voor 17 uur dat de brand onder controle was.

 • Voedselgroep ontvangt mega donatie vleesvervangers

  tempImage2r89LuVoedselgroep Oosterfaantje heeft vandaag 30 pallets diepgevroren vegetarische vleesvervangers gedoneerd gekregen. De stichting heeft eigen leden en andere voedselgroepen waaronder de voedselbank voorzien van producten. De stichting biedt nu Zoetermeerders de kans om voor 5,- een tas vol te komen ophalen.

 • Botsing met verkeersbord

  112 rotonde meerzichtllaanEen auto is op de rotonde Amerikaweg - Meerzichtlaan tegen een verkeersbord tot stilstand gekomen. De auto raakte vrijdagmiddag 26 februari tijdens een uitwijkmanoeuvre van de weg en kwam daarbij in botsing met het verkeersbord op de rotonde.

 • Jumbo Meerzicht geeft mensen met beperking kansen

  IMG 7701aaJumbo Meerzicht en Middin hebben elkaar sinds oktober vorig jaar gevonden in een mooie samenwerking. Jumbo en Middin bieden mensen met een lichte beperking voor één ochtend in de week een fijne werkplek in de maatschappij.

 • Rijk geeft 11,5 miljoen voor Entree

   SC 5595Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft 11,5 miljoen euro toegekend aan de ontwikkeling van de Entree. Het ministerie stelt het geld beschikbaar om woningbouwprojecten te stimuleren en de bouw van (betaalbare) woningen versneld te realiseren.

 • ‘Bake sale veiling’ steunt MEVE

  IMG 7589a copyOok stichting MEVE kledingbank heeft het financieel zwaar in deze bizarre tijden, door alle omstandigheden komt er nu niet genoeg geld binnen om de huur en andere vaste lasten te kunnen betalen. Daarom bedachten ze de 'Bake sale Valentijn actie' om op een leuke manier toch geld in te zamelen.

 • Valentijnsactie maakt winnaars blij

  20210214 23413Als gezamenlijke actie konden All-in One Evenementen, Cater & Co en Zoetermeer Actief twee winnaars blij maken met een brunchbox voor de Valentijnsactie. De winnaars hadden op de social media post gereageerd en beleefden een heerlijke Valentijnsdag met de vele lekkernijen uit de box.

 • Zwerfafvalmonsters bij Piëzo TalentenAcademie

  zwerfafvalmonstersDe kinderen van de TalentenAcademie Meerzicht waren dinsdag 9 februari echte zwerfafvalmonsters. Ze gingen met prikstokken op pad om hun zakken te vullen met zwerfaval. Na de zakken te hebben gevuld én de sneeuwpret volgde een kop warme chocolade en een tot sneeuwpopgezicht versierde eierkoek.

 • Gevaarlijke rotonde Meerzicht dit jaar aangepakt

  rotonde meerzichtlaanDe rotonde Meerzichtlaan- Berglaan in de wijk Meerzicht wordt nog dit jaar aangepakt en verbeterd. Op deze rotonde zijn in de periode 2014 - 2020 11 ongevallen geweest, waarvan 5 met letsel. De gevaarlijkste rotondes worden het eerst aangepakt.

 • Auto te water Westerpark

  Ambulance 6Op de Heuvelweg in het Westerpark is een auto in de bocht gaan glijden en vervolgens het koude water ingegleden op maandag 8 februari rond 16.30. Met spoed rukten de hulpdiensten uit om de twee inzittenden te redden.

 • Agenten gewond bij aanhouding verdachte

  imagesIn de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 februari zijn twee agenten gewond geraakt bij een aanhouding. De verdachte, een 33-jarige Zoetermeerder, werd staande gehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval.

 • Straat in beeld Graaf Adolfstraat

  graaf adolfstraat 1U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: Graaf Adolfstraat  in Driemanspolder

 • Kledingbank MEVE organiseert Bake Sale

  pexels vojtech okenka 1055272Kledingbank MEVE staat door de coronacrisis zwaar onder druk. De vaste lasten van de stichting draaien gewoon door terwijl de kledingbank gesloten is. Om toch inkomsten op te halen, organiseren zij een speciale Valentine Bake Sale ‘Meve Style’ waarvoor zij donaties in vorm van een gerecht zoeken.

 • Vrijwilligers brengen ‘vlam’ naar ouderen

  vlam vonkje2Vrijwillige sfeermakers van project Het Vonkje van Piëzo brachten afgelopen week een ‘vlam’ naar ouderen in de wijken Palenstein, Meerzicht en Oosterheem. Deze raamsticker in de vorm van een vlam, en bijbehorend gedicht, is een initiatief van het Oranje Fonds in de strijd tegen eenzaamheid.

 • Honderdste lid voor VBEL

       Binnen een half jaar na oprichting heeft VBEL (Vereniging Bewonerscollectief Energietransitie Laagbouwwoningen) nu meer dan 100 leden en dagelijks melden nieuwe Waterbuurters zich aan als lid. Het 100ste lid kreeg een kleine verrassing van de voorzitter.

 • Veel bezoekers voor Online open Huis ONC

  20210116 22678Het ONC Clauslaan bouwde dit jaar voor de Open Dagen een complete studio op in de aula. Meerdere camera’s, verschillende studio’s, een regisseur en een professioneel schakelbord: het open huis werd een complete film-productie.

 • Vermiste vrouw overleden aangetroffen

  politielogo op auto 1De vermiste 75 jarige vrouw waar al sinds zaterdag naar gezocht werd is overleden aangetroffen. De politie vond maandagavond een lichaam in het water achter de Delftsewallen in Dorp. Later werd bevestigd dat het om de vermiste vrouw ging.

 • Lekker in beweging met Wintergames

  20210108 22473Tijdens de lockdown blijft sporten heel belangrijk. De Krajicek Foundation heeft in samenwerking met de gemeente en 6 verenigingen een mooi programma georganiseerd op de 4 Zoetermeerse Krajicek Playgrounds, in Buytenwegh, Meerzicht, Palenstein en Oosterheem.

-goede doel-