Meerzicht Driemanspolder

 • Wateroverlast in flat Meerzicht

  1589355434728De brandweer kreeg maandagmiddag 23 november een melding van wateroverlast in een flat aan de Eesterwaard in de wijk Meerzicht. Bij aankomst van de brandweer bleek de oorzaak van de overlast een lekkage te zijn in een woning gelegen op de zevende verdieping van de flat.

 • Kleurwedstrijd Winkelcentrum Meerzicht

  kleurwedstrijd2 mzSinterklaas doet zijn best om ondanks corona toch alle kinderen te verrassen en slaat daarbij winkelcentrum Meerzicht niet over. Kinderen kunnen in Winkelcentrum Meerzicht een kleurplaat halen of downloaden via facebook.

 • Duikers in actie op Van Stolberglaan

  duik assistentieHet duikteam van de brandweer kwam woensdagavond in actie om te zoeken in het water bij de Van Stolberglaan in Driemanspolder. De aanleiding van de melding was een kinderfietsje dat onbeheerd langs het water stond. Er is niemand aangetroffen in het water.

 • Waterbuurters nemen regie in eigen hand

  gaspitDe gemeente Zoetermeer heeft besloten dat Meerzicht één van de volgende Zoetermeerse wijken is die aardgasvrij moet worden. Dit geldt ook voor de Waterbuurt laagbouw, waar de buurtbewoners te maken hebben met meerdere problemen die bij elkaar komen. Zij hebben zich nu verenigd in VBEL.

 • De Entree wint Kunst & Kids Woonhart

  De Entree nr 1De expositie @wonenindetoekomst die van vrijdag 16 oktober tot en met donderdag 12 november te bewonderen was in Woonhart Zoetermeer, is een groot succes geworden. Op de 22 unieke schilderijen, gemaakt door kinderen van verschillende basisscholen en BSO’s, kon iedereen z’n stem uitbrengen.

 • Brand in slaapkamer op Alferbos

  IMG 0430Een woningbrand aan het Alferbos in Meerzicht ontstond zondagavond in de slaapkamer van een woning in de flat. De brandweer had de brand snel onder controle. Er zijn geen slachtoffers gevallen bij de brand.

 • Meerdere eenheden politie naar vechtpartij

  images copy copy copy copyMeerdere eenheden van de politie en een arrestatieteam kwamen zaterdagmiddag 14 november in actie naar aanleiding van een vechtpartij aan de Clauslaan in Driemanspolder. Bij de melding van de vechtpartij was er mogelijk sprake van een vuurwapen, maar dit werd niet aangetroffen.

 • Kaars in prullenbak oorzaak brand

  brandweer logo op auto 1Een weggegooide kaars veroorzaakte woensdagmiddag 11 november een kleine brand in een flat aan het Fonteinbos in Meerzicht. De brandweer rukte met spoed met meerdere eenheden uit, nadat rond half vijf een melding binnen kwam van brand en rook in de flat.

 • Eigen BV voor Avontura

  Indoor Speelparadijs ZoetermeerAvontura Zoetermeer, het indoor speelparadijs aan de Voorweg, gaat verder als een eigen BV. Avontura was eigendom van Optisport, die nu de merknamen Avontura en Krazy Kangaroo heeft verkocht aan drie medewerkers van het bedrijf.

 • Basisschool IKC Stella Nova viert 5-jarig bestaan

  A93A56BE 1B75 4F2A 8A08 5EB085B843C1 copy copyBasisschool IKC Stella Nova bestond maandag 26 oktober alweer 5 jaar. De kinderen vierden dit op maandag met een stukje taart. Het grote lustrumfeest vieren zij op vrijdag 30 oktober, deze dag zijn er verschillende activiteiten geregeld voor de kinderen.

 • BADE betrekt bewoners bij Entreegebied

  BADE EntreeDe gemeente Zoetermeer is bezig een ambitieus plan te ontwikkelen voor De Entree, het gebied aan weerszijden van de Afrikaweg. De bewoners in de aangrenzende wijken Meerzicht en Driemanspolder hebben zich verenigd in het Bewoners Adviesteam De Entree, kortweg BADE.

 • Illegaal feest beëindigd in Meerzicht

  politie auto sirene 1Op het Bredewater in Meerzicht ontdekten agenten, na een melding, in de nacht van zaterdag 24 oktober op zondag 25 oktober rond 00.30 uur een illegaal feest in een bedrijfspand. Agenten troffen een paar honderd feestgangers in het pand aan. Het feest werd direct door agenten beëindigd.

 • Aangepast herfstprogramma Het Buitenbeest

  buitenbeest herfst2Tijdens de herfstvakantie is speelboerderij het Buitenbeest ondanks de aangepaste maatregelen gewoon open. Voor de kinderen is er van alles te doen en te beleven tijdens de vakantie. Het knutselprogramma staat in het teken van griezelen.

 • Brug over Amerikaweg weer open

                  De fietsbrug over de Amerikaweg tussen Meerzicht en Buytenwegh is weer geopend voor fietsers. De brug werd gesloopt en opnieuw opgebouwd om de fietsers en wandelaars tussen de twee wijken weer een goede doorgang te bieden.

 • Sport4you in Gymworld

  20200713 19374In de herfstvakantie organiseert Sport4you een energieke activiteit in Gymworld. Dinsdag 20 oktober laat Parkour Disciplines geweldige trucs zien en kinderen kunnen kennismaken met freerunning. Bij de turnverenigingen Pro Patria en CGV kunnen kinderen turnen en trampolinespringen.

 • De Entree maakt kunstwerk

  Entree kunst 1Kindcentrum De Entree doet mee met de kunstactie #wonenindetoekomst van het Woonhart. Leerlingen van groep 4 t/m 8 hebben zich tijdens het atelieronderwijs opgegeven voor dit keuzeatelier. 15 leerlingen hebben gezamenlijk tijdens dit atelier een prachtig kunstwerk gemaakt.

 • Rechtdoor op rotonde tegen boom

  rotonde1Wat er precies mis is gegaan op zondagmiddag 11 oktober op de Meerzichtlaan is niet duidelijk. De rotonde aldaar is tamelijk opvallend. Toch reed de bestuurder rechtdoor en kwam midden op de rotonde een boom tegen. 

 • Lange rijen door defecte verkeerslichten

  ZuidwegOp de Zuidweg waar de afrit ligt van de A12 ontstond zondag 11 oktober een verkeerschaos. Dit werd veroorzaakt door defecte verkeerslichten. Voordat verkeersregelaars aanwezig waren, ontstonden er gevaarlijke situatie doordat mensen plots moesten remmen.

 • Eten & Zo mag toch weer open

  eten en zoNa de plotselinge sluiting op 3 oktober op last van de veiligheidsregio, mag restaurant Eten & Zo nu toch weer open. De eigenaar en de gemeente hebben afspraken gemaakt waardoor het restaurant weer veilig mensen kan ontvangen.

 • Eten en Zo moet per direct sluiten

  eten en zoRestaurant Eten & Zo moest zaterdag 3 oktober per direct dicht van de veiligheidsregio Haaglanden. Op hun Facebook laten ze weten dat ze zich aan alle corona regels hebben gehouden, maar desondanks toch moeten sluiten.

-goede doel-