Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

Mijn Wijk

20160112 75418De pagina Mijn Wijk wordt gevuld door vrijwillige reporters en fotografen uit de wijk zelf. Zij brengen voor u het kleine nieuws uit de wijk onder de aandacht en zorgen ervoor dat de agenda goed gevuld blijft met activiteiten.

Vindt u het leuk om mee te schrijven voor uw eigen wijk? Neem contact op met Zoetermeer actief via email info@zoetermeeractief.nl. Ervaring in het schrijven of fotograferen is niet nodig, wij zorgen voor workshops, begeleiding en eindredactie!

Meerzicht

Meerzicht

 • Hennepkwekerij Jagersbos opgerold

  wiet 1Op de negende etage van het Jagersbos in Meerzicht heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt. Bij de ontmanteling van de kwekerij was de stank zo groot dat bewoners er misselijk van werden. De lucht was zelfs te ruiken in de flat aan de overkant.

 • Steun het wijknieuws en doneer een fles

  20170103 96630De opbrengst van de emballagebus van de Albert Heijn Meerzicht zal deze maand geschonken worden aan het wijknieuws van Zoetermeer Actief. AH manager Leo van der Meer heeft hart voor de wijk en steunt verschillende initiatieven. Met het geld zullen vrijwilligers opgeleid worden om het wijknieuws te verslaan.

 • Agressieve man bedreigt in Meerzicht

  politiebus 2Een verwarde man heeft in Meerzicht meerdere voorbijgangers agressief benaderd. De politie is met meerdere eenheden naar Meerzicht gekomen om de man mee te nemen naar het bureau. Daar werd de man onwel en is de ambulance en een traumahelikopter opgeroepen.

 • Kinderboerderij veranderde in spookboerderij

   IMG 20171021 WA0012Speelboerderij het Buitenbeest veranderde op vrijdag 20 oktober om in een ware spookboerderij waar jong en oud kon griezelen en gruwelen tijdens het Halloweenfeest. Meer dan 850 bezoekers brachten een bezoek aan dit festijn dat in Zoetermeer al een jaarlijks bekende attractie is geworden.

   

 • Ja-woord in Winkelcentrum Meerzicht

  koetsMEVEKledingbank MEVE organiseerde midden in Winkelcentrum Meerzicht een grootse bruiloft, compleet met ambtenaar, maar liefst 31 bruidsmeisjes en, natuurlijk, prachtige trouwjurken. De bruiloft was in scene gezet door Raimond Pouw, die voor de kledingbank 120 trouwjurken uit een faillissement kreeg.

 • Kriebelende spinnen en dwalende spoken bij Speelmeer

  DSC 7910De Halloween versie van Speelmeer in de herfstvakantie is best een beetje griezelig! Maar eigenlijk nooit écht eng, want het moet wel leuk blijven voor de kinderen van 4 tot 12 jaar. De echte durfals konden de meest spannende activiteiten doen, kinderen die liever gezellig gingen knutselen waren ook van harte welkom.

 • Halloweenfeest op speelboerderij Het Buitenbeest

  IMG 2586Speelboerderij Het Buitenbeest opent vrijdagavond 20 oktober haar poorten voor het griezeligste feest van het jaar ‘Halloween!’ Tussen 19.00 en 21.30 uur is speelboerderij Het Buitenbeest omgetoverd tot het domein van spoken, heksen, spinnen en andere griezelige figuren.

 • Spinnen kriebelen en spoken dwalen rond!

  speelmeer halloween 14 2Spoken en geesten dwalen rond, gekriebel van spinnen en spinnenwebben, geweldige theatershows en je ruikt de geur van spooky pizza’s: dit is ‘Spinnen en Spoken bij Speelmeer!’ Het wordt een klein beetje spannend bij Speelmeer. Kom ook als je durft en beleef een superdag!

 • Kids knutselden in Meerzicht voor Halloween

  20171014 131910De griezelige knutsel middag georganiseerd en verzorgd door MEVE op zaterdag 14 oktober was een groot succes, er kwamen meer kinderen dan aangemeld maar dat was geen probleem, eerder gezellig. De kinderen konden naar hartenlust knutselen en alvast de mooiste Halloweencreaties in elkaar zetten.

 • Dagje boerderij op speelboerderij Het Buitenbeest

  boerderij dagjeAltijd al een keer in de huid van een boer of boerin willen kruipen? Het kan met ‘dagje boerderij’ op woensdag 18, vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober, op speelboerderij Het Buitenbeest. Tussen 10.30 en 16.00 uur komen alle boerenklussen aan bod.

 • Kap Meerzicht bijna klaar

  20170920 130141In het park in de bossenbuurt van Meerzicht zijn inmiddels de bomen en struiken om en weg gehaald. Er zijn totaal 67 van de 70 bomen met flinke omvang omgehaald, de kleine bomen en struiken zijn hier in niet mee geteld. In verband met vleermuizen worden de laatste 3 bomen medio januari 2018 pas omgezaagd.

 • De Kaasspecialist wordt Alexanderhoeve

  20171003 124321De kaasspecialist in Winkelcentrum Meerzicht verandert zijn naam in Alexanderhoeve. De Kaasspecialist werd in 1975 opgericht door Wim Robberse en werd door de jaren heen een groot succes met vestigingen door heel Nederland. 

 • Pannenkoekenrestaurant Uilennest opent in Meerzicht

   

  WhatsApp Image 2017 10 01 at 19.23.06Meerzicht is sinds 27 september is een pannenkoeken restaurant rijker en de eigenaren John en Peter nodigen iedereen van harte uit om hun kwaliteitspannenkoeken te komen proeven. Tot en met 4 oktober krijgt iedereen nog 25% korting op de gehele rekening.

 • Plezier bij Najaarsbraderie in Meerzicht

  20170930 160507In de week van de eenzaamheid heeft Winkelcentrum Meerzicht de spijker op zijn kop geslagen. Het winkelcentrum organiseerde een braderie, ontbijt en een gezellige bingo zodat niemand zich deze dag eenzaam hoefde te voelen.

 • Najaarsbraderie Winkelcentrum Meerzicht

  najaarsbraderieWinkelcentrum Meerzicht houdt zaterdag 30 september een gezellige Najaarsbraderie in het centrum. Door het hele winkelcentrum staan de kraampjes opgesteld met heel veel koopjes en verrassende najaarsartikelen. De Bingo van Gaston zal zorgen voor extra plezier en spanning.

 • Beschonken over de kop Meerzichtlaan

  IMG 8250In een eenzijdig ongeval heeft een beschonken automobilist op de kruising Afrikaweg met de Meerzichtlaan de macht over het stuur verloren. Rijdend richting de A12 ging het helemaal mis: de automobilist raakte op de kruising een lantaarnpaal en reed een stoeprand uit de grond. Vervolgens is de auto door de berm naar beneden gereden en op een fietspad op zijn kop terecht gekomen.

 • Start bomen kap in Bossenbuurt

  20170421 152802De werkzaamheden voor de bomenkap in de Bossenbuurt in Meerzicht gaan maandag 18 september van start. Eerder dit jaar zijn bewoners geïnformeerd via informatie bijeenkomsten wat de plannen zijn voor het park rond Speelboerderij het Buitenbeest. 

 • SBS 6 bij MEVE

  SAM 2384De inzamelingsactie voor Sint Maarten door kledingbank MEVE trekt de aandacht van Hart van Nederland. Raimond Pouw van MEVE zamelt vooral zomerse kleding in voor de getroffen mensen op Sint Maarten. Hart van Nederland zendt het interview vanavond uit om 18.00u.

 • Speelgoedactie bij AH Meerzicht

  20170915 111417De Speelgoedbank Meerzicht houdt een grote actie bij de Albert Heijn Meerzicht. Klanten kunnen oud speelgoed inleveren, speelgoed dat toch maar ongebruikt in de kast staat krijgt zo een nieuw leven. Kinderen mogen grabbelen in de grote grabbelton en iets leuks uitzoeken.

 • Hulphovenier in Meerzicht

  20170523 105206 2In heel Zoetermeer vind je mensen die goed werk doen, ze ruimen op, onderhouden het groen. De buurt kent hen van gezicht, maar wie is die bekende onbekende? In Meerzicht is Ton Degger een man die opvalt, de ene keer zie je hem heb bezig bij je in de straat en een andere keer kom je hem tegen als je voor een boodschapje naar het winkelcentrum gaat.

-goede doel-