Meerzicht Driemanspolder

 • World Police and Fire Games in Westerpark

  Campagnebeeld1080x1080De World Police and Fire Games WPFG2022 vinden deze zomer plaats in Rotterdam, maar het handboogsport onderdeel zal in Zoetermeer, in het Westerpark, plaatsvinden. De Games zijn de Olympische Spelen voor politie- en brandweermensen van over de hele wereld.

 • Moeders toegezongen in Meerzicht

  IMG 1949Op een zonovergoten zaterdag voor moederdag werden vele moeders en oma's verrast, in het zonnetje gezet en toe gezongen door het muzikale duo 'De Ideale Schoonzonen' en Zjane de Wijs, in winkelcentrum Meerzicht.

 • Na 45 jaar stopt vishandel Knoester in Meerzicht

  knoesterNa 45 jaar, 1 maand en 1 dag zijn Sjaak en zijn vrouw Marion Knoester op 23 april gestopt met hun geliefde en succesvolle viswinkel in Meerzicht. Hun levenswerk wordt voortgezet door de eigenaar van Mini supermarkt Alsabiel die zich op 1 april 2020 vestigde in winkelcentrum Meerzicht.

 • Atelier Lucreatief stopt

  Lucie van der PlasAtelier Lucreatief houdt zaterdag 23 april een verkoopexpositie aan het Bredewater 16. Van de opbrengst wordt de helft gedoneerd aan giro 555 voor vluchtelingen uit Oekraïne. De reden van de sluiting van het atelier is dat eigenaresse Lucie van der Plas (61) naar Wehl gaat verhuizen.

 • Straat in beeld Kinderen van Versteegplein

  kindvversteeg2De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer verrassend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week het Kinderen van Versteegplein in de wijk  Driemanspolder.

 • Volop sfeer met Paashaas en Kippets in Meerzicht

  IMG 1857De muzikale Paashaas en de drie Kippets kwamen in Winkelcentrum Meerzicht niet alleen paaseitjes uitdelen, maar brachten ook de lente en paas sfeer mee en kregen daar knuffels, high fives en big smiles voor terug.

   

 • Schooltuintjes zijn weer van start

  WhatsApp Image 2022 04 12 at 23.21.25Blije schoolkinderen in Zoetermeer zijn de afgelopen week begonnen op hun schooltuintje in de wijken Meerzicht , Rokkeveen, Oosterheem en aan de Zegwaartseweg. Tot aan de zomervakantie bezoeken de scholen ongeveer 12x de schooltuintjes voor het planten tot aan het oogsten en het schoon en leeg achterlaten van hun tuintje.

 • Muzikale paashaas bezoekt winkelcentrum Meerzicht

  WhatsApp Image 2022 04 07 at 16.06.49 1De Muzikale Paashaas bezoekt samen met de Kippets aanstaande zaterdag 16 april winkelcentrum Meerzicht. Samen zorgen ze voor een spetterende paassfeer voor het winkelende publiek. De Paashaas zorgt met zijn gezellige liedjes dat je al winkelend helemaal in de lente sfeer belandt.

 • Weekend Foto

  wapr22 lex helvensteijn westerparkFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Reconstructie van gedeelte Meerzichtlaan

  bord afsluiting MeerzichtlaanIn opdracht van de Gemeente Zoetermeer worden van maandag 11 april t/m vrijdag 20 mei werkzaamheden uitgevoerd aan de rijbanen en fietspaden van de Meerzichtlaan tussen de rotonde met de Berglaan en het Zalkerbos. Daarvoor zal gedurende deze periode een deel van de Meerzichtlaan worden afgesloten.

 • Irritatie door afgesloten bruggen Westerpark

  20220321 172212 resized 1Sinds een aantal maanden is één van de twee bruggen tussen de Natuurtuin en de bowling in het Westerpark volledig afgesloten. Het gaat om de brug tussen de Natuurtuin en de Bowling. De brug zou onveilig zijn om te gebruiken. Dit leidt tot irritatie bij de gebruikers.

 • Brandlucht in woning Haagsebos

  brandweer 2wagensEen sterke brandlucht maakte de buren van een woning in de flat aan het Haagsebos bezorgd. De hulpdiensten werden gebeld en waren snel aanwezig. Er werd direct een onderzoek gestart naar de oorzaak. De bewoners van het huis waar de lucht vandaan kwam, waren niet thuis.

 • Milieueffecten Entree nog onvoldoende onderzocht

  entree schetsDe Commissie MER adviseert de gemeente Zoetermeer om nog nader onderzoek te doen naar de milieueffecten rond de nieuwe wijk Entree Zoetermeer. Ook moet informatie over milieueffecten meegenomen worden bij de verdere uitwerking van de plannen.

 • Stomerij Gigant verhuist op 1 april

  WhatsApp Image 2022 03 30 at 22.11.19Stomerij Gigant in winkelcentrum Meerzicht gaat vrijdag 1 april verhuizen binnen het winkelcentrum en dat is geen grapje. Al sinds vele jaren zit de stomerij al in winkelcentrum Meerzicht, eerst als stomerij Palthe, maar in 2001 heeft de familie Hussain Stomerij Palthe overgenomen.

 • Weekend Foto

  Cok_van_Aalst_westerparkFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Vuurvogel houdt sponsorloop voor Oekraïne

  20220323 29734De Vuurvogel, vrije school voor basisonderwijs, heeft woensdag een sponsorloop gehouden om geld in te zamelen voor Oekraïne. Bas uit klas 4 (groep 6) kwam met het idee voor de sponsorloop nadat hij beelden over de oorlog op het Jeugdjournaal had gezien.

 • ‘T BuurtHapje verbindt buurtbewoners in Meerzicht

  WhatsApp Image 2022 03 19 at 18.58.57 2Buurtbewoners met een smalle beurs kunnen bij Buurtwerk in Meerzicht terecht, voor een kleine bijdrage kan je je inschrijven en deelnemen aan deze gezellige BuurtHap. Elke laatste maandag van de maand wordt er lekker gekookt voor een lunch.

 • Actie voor Oekraïne van Koningin Wilhelminaschool

  Koningin Wilhelminaschool klusjes OekraïneOp de Koningin Wilhelminaschool in Driemanspolder zijn na de voorjaarsvakantie diverse acties voor hulp aan Oekraïne gestart. Zo kunnen de kinderen klusjes doen via een klusjeskaart, waar ze dan geld mee ophalen. Dat kunnen allerlei klusjes zijn zoals fiets wassen, bladeren vegen of lege flessen verzamelen.

 • Straat in Beeld: Röntgenlaan

  Röntgenlaan 48U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is. In onze vaste rubriek 'Straat in Beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: de Röntgenlaan te Rokkeveen.

 • Open dag modelspoorbanen

  opendag MSC delflandModelSpoor Club Delfland houdt 26 maart een open dag in hun clubruimte in Meerzicht, aan het Schansbos 3. De leden van de club gebruiken een van de lokalen van een voormalige basisschool om een modelspoorbaan te bouwen en zullen deze dag ook verschillende diorama’s, een klein stukje baan, laten zien.

-goede doel-