Meerzicht Driemanspolder

 • Scooterrijder gewond na valpartij

  ambulance 2Maandagavond werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op het fietspad bij Meerzicht/Driemanspolder in Zoetermeer. Meerdere politie-eenheden, twee ambulances en ook het MMT werden gealarmeerd.

 • Zoetermeerse geschiedenis: het voetcarillon

  voetcarillonIn de tijd dat de sprinter nog door Zoetermeer heen reed hadden veel haltes een eigen kunstwerk. Het bekendste kunstwerk is ongetwijfeld het voetcarillon, ontworpen door Alfons van Leggelo. Op de perrons van halte Voorweg waren een aantal van deze carillons te vinden.

 • Explosie bij geparkeerde auto aan de Van Aalstlaan

  Politie van AalstBewoners van de Van Aalstlaan in Zoetermeer kregen vannacht de schrik van hun leven. Omstreeks 04.00 uur werden zij opgeschrikt door een enorme knal, waarna buiten een buiten een grote rookwolk te zien was bij een daar geparkeerde auto.

 • Zomeravond Buitenbeest: Cowboy-night

  cowboyOp vrijdag 5 augustus organiseert de Speelboerderij van 19:00 tot 21:30 uur een Cowboy-avond. Deze avond zijn er veel spelletjes te doen zoals hoefijzer gooien, lasso werpen en een lekker broodje bakken boven het vuur.

 • Bruggen in Westerpark bijna klaar

  20220711 212430De vier bruggen in het Westerpark zijn erg lang afgesloten geweest in verband met hun slechte staat. De houten bruggen zijn inmiddels vervangen door betonnen bruggen en sinds deze week alle vier weer toegankelijk, maar nog niet af.

 • 87-jarige beroofd en hard gevallen

  politie uniform 4De politie zoekt getuigen van de beroving van een 87-jarige vrouw op het Ganzevoetpad in Driemanspolder. Deze beroving vond plaats op 26 juli rond 17.45 uur.

 • Zomer ArchitectuurWandelingen met gids

  Noordhove AO 12 10 20 kopie 1024x683Kom meer te weten over de ontwikkeling van Zoetermeer van dorp tot derde stad van Zuid-Holland. Er zijn weer nieuwe ArchitectuurWandelingen gepland, door Meerzicht, Seghwaert en Noordhove. 

 • Overleden persoon in Westerpark

  agent en politielintIn het Westerpark is dinsdagavond 19 juli een overleden persoon aangetroffen door voorbijgangers. De politie heeft een gedeelte van het park afgesloten voor onderzoek. De Forensische Opsporingsdienst deed in witte pakken onderzoek.

 • Zomeravond Buitenbeest: Foodtruck

  mz speelboerderij buitenbeest 19Op vrijdagavond 22 juli organiseert Speelboerderij het Buitenbeest van 19:00 tot 21:30 uur het Foodtruck Festijn. Bij verschillende kraampjes kun je lekkere hapjes maken. Het Foodtruck Festijn is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar (inschrijven verplicht).

 • Weekend Foto

  wjul22 natuurtuin-_j._stahleckerFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Speelplekken voor kinderen

  Speelplekken voor kinderen foto PiëzoPartijen als Piëzo, Present, HABOGWW, Soroptimisten en gemeente Zoetermeer hebben samen twee leuke speelplekken gemaakt bij de woonvoorziening van Oekraïners aan het Bredewater in Meerzicht.

 • Feestelijke afsluiting ouderkamer NOOZ

  Feestelijke afsluiting ouderkamer NOOZBij NOOZ (Nieuwkomersvoorziening Opvang en Onderwijs Zoetermeer) spelen de ouders een belangrijke rol. Zo zijn ouders, samen met vrijwilligers van Piëzo, betrokken bij het vormgeven en uitvoeren van de technische en creatieve lessen en heeft de school ook een ouderkamer.

 • Reis rond de wereld bij het Buitenbeest

  wereldbolIn de zomervakantie kun je bij Speelboerderij het Buitenbeest weer meedoen met verschillende activiteiten. Het thema deze vakantie is ‘Reis rond de wereld!’. De reis start in Europa, maar na een aantal weken kun je zomaar in Australië of Afrika uitkomen.

 • Haalbaarheid tunnel Afrikaweg wordt onderzocht

  Afrikaweg tekeningHet college start deze maand nog een onderzoek naar de haalbaarheid van een landtunnel bij de Afrikaweg. In het coalitieakkoord is € 80.000 gereserveerd voor dit onderzoek, dat in november dit jaar afgerond moet zijn.

 • Juf Divera neemt na 41 jaar afscheid

  Schermafbeelding 2022 07 07 om 08.50.37Het was een bijzondere woensdagochtend voor juf Divera van basisschool IKC Stella Nova in Driemanspolder. Er stond namelijk een cabrio voor haar deur, die haar naar school bracht voor haar laatste werkdag voor haar pensioen ging beginnen.

 • Juf Truus met pensioen

  juf truus3Juf Truus Pos van de Koningin Wilhelminaschool in Driemanspolder gaat genieten van een welverdiend pensioen. De juf werd op haar laatste werkdag, dinsdag 5 juli, toegezongen door alle kinderen van de school.

 • Foodtruck voor groep vijf van de Entree

  IMG 2584Groep vijf van basisschool de Entree in Meerzicht heeft op woensdag 29 juni hun schooltuin periode afgesloten, door de laatste groente van hun tuintje te oogsten. Met een deel van de oogst heeft de hele klas afgelopen vrijdag met een foodtruck patat feestje het school(tuin)jaar afgesloten.

 • Tentoonstelling Jan Sterenberg in Club Entree

  sterenberg tentoonstellingDe architect Jan Sterenberg ontwierp in de periode 1951-1983 woningen voor tienduizenden Nederlanders. Hij is bijvoorbeeld de uitvinder van het woonerf. In Zoetermeer bouwde hij de bekende woondekken in Buytenwegh.

 • Entree Zoetermeer: een nieuwe stadswijk in wording

  EntreeDe partijen die projecten ontwikkelen binnen het Entreegebied hebben donderdagavond 30 juni gezamenlijk een bewoners inloopavond georganiseerd in het Informatiecentrum Entree aan de Boerhaavelaan. Bewoners waren uitgenodigd om de plannen te bekijken en hun mening te geven.

 • Welkomstdozen voor Oekraïense school

  sdrNa een aanvraag door juf Iryna Malinovska, werden donderdagmiddag Welkomstdozen overhandigd aan alle kinderen van de Oekraïense school aan het Schansbos in Zoetermeer. Linda van Breukelen, de initiatiefneemster van Actie Welkomstdozen voor vluchtelingkinderen, bracht de dozen naar de klas.

-goede doel-