Buytenwegh De Leijens

 • trouwstoet bwDe Wijkagenten in Buytenwegh melden dat een trouwstoet zaterdagmiddag voor overlast zorgde in de wijk. Zo’n 25 auto’s reden luid toeterend en met gevaarlijk rijgedrag naar de Lisztrode. Wijkbewoners zeggen dat zij bijna aangereden werden en belden de politie.

 • IMG 2091Wethouder Jakobien Groeneveld onthulde woensdagmiddag 15 januari de buurtpunten voor de wijk Buytenwegh. Nu de wijkpost is gesloten zijn de buurtpunten de aangewezen plekken waar men als wijkbewoner terecht kan met allerlei vragen.

 • 20200115 16033De Zoetermeerse vlag wappert op het hoogste punt van Gymworld Zoetermeer. De bouw van de nieuwe sporthal startte in juli 2019 en ligt goed op schema. Wethouder Ingeborg ter Laak en Freerunner Reggy staken woensdag de vlag uit om het bereiken van het hoogste punt van de bouw te vieren.

 • 20200115 15999De inschrijving voor de nieuwe Islamitische basisschool Yunus Emre, die in augustus 2020 zal starten in Zoetermeer, is gestart. De school zal starten in de wijk Buytenwegh, maar op termijn verhuizen naar Meerzicht.

 • 82939599 726061544586641 5435457361365958656 nNa de kerstvakantie is basisschool IKC Het Plankier, in de wijk de Leyens, gestart met een tweede kleuterklas. Tot voorkort was er op de school 1 kleuterklas aanwezig. Nu er ruimte is voor uitbreiding, zijn er twee kleinere kleuterklassen (groep 1/2A en 1/2B) aanwezig op de basisschool.

 • PLG022Dit schooljaar is het twintig jaar geleden dat het Alfrink College is gestart met tweetalig vwo. Het Alfrink college organiseerde vrijdag 10 januari een reünie voor oud-leerlingen en oud-collega’s die in het tvwo hebben lesgegeven.

 • mz deboerderij3Het CDA Zoetermeer is een fel tegenstander van een verkooppunt van softdrugs in de buurt van een topsportlocatie. “Het is voor ons onacceptabel hier 5000 kinderen op een gemakkelijke wijze aan drugs kunnen komen,” zegt CDA-raadslid David Weekenstroo.

 • elzenhoek3 copyGroep 8 van basisschool de Elzenhoek in de Leyens is het nieuwe jaar goed begonnen. Na in de klas uitgebreid gesproken te hebben over de situatie in Australië vonden de kinderen dat het tijd werd dat zij zelf de handen uit de mouwen zouden steken.

 • kaart voedselbuurtbos 2Stichting Voedselbuurtbos schrijft een wedstrijd uit voor het bedenken van de naam voor het voedselbuurtbos dat zal grenzen aan de Zoetermeerse wijken Meerzicht en Buytenweg en de Haagse wijk Leidschenveen.

 • herhalingVanaf dinsdag 6 januari 2020 tot begin maart 2020 is in Dienstencentrum Gondelkade, Gondelkade 33, 2725 EC Zoetermeer de expositie ‘Herhaling’ van de fotogroep Palet Welzijn (voorheen fotogroep Oosterheem) te zien.

 • Foto Napoleon NY by Ric KallaherHet is producent Storytellers opnieuw gelukt een première te bemachtigen voor de jaarlijkse openluchtvoorstellingen in het Buytenpark Theater. In juli 2020 vindt in Zoetermeer de Europese première plaats van de musical Napoleon.

 • 20191227 15067De winkeliers van het Woonhart heten alle bezoekers tussen kerst en oud en nieuw extra hartelijk welkom: elke dag worden er lekkere hapjes uitgedeeld. Het Woonhart is sfeervol versierd en staat helemaal klaar om nog even lekker te woonshoppen voor het nieuwe jaar.

 • le rest sniep 4De hulpdiensten kregen op Eerste Kerstdag laat in de avond de melding van een mogelijke persoon te water aan de Broekwegschouw in de Leijens. Een persoon werd niet aangetroffen, wel enkele tassen met persoonlijke spullen.

 • 20191221 14841Buurtvereniging Buytenrode organiseert elk jaar met kerst een buurtetentje voor wijkbewoners die wel een steuntje kunnen gebruiken. In het buurtcentrum aan de Cesar Franckrode genoten ruim 40 mensen van een heerlijke gourmetavond.

 • IMG 0798De kerstmarkt in Winkelcentrum Buytenwegh riep bij alle bezoekers het echte kerstgevoel op. Het orkest speelde, geheel in Dickens stijl gekleed, oude en nieuwe kersthits en op het Kentgensplein waren verschillende kerstactiviteiten.

 • 48uurSiem 5Om Stichting Iedereen een maaltijd te steunen, hebben de radiomakers van Foute-radio en Radio079 de handen ineen geslagen. Zij bouwden vrijdag hun studio op in de lunchroom van deze stichting om geld op te halen. Het doel is om mensen die geen geld hebben, toch een maaltijd te geven.

 • Woonhart kerstOp tweede Kerstdag, donderdag 26 december stellen als vanouds diverse in het Zoetermeerse Woonhart gevestigde ondernemers hun deuren weer open voor het winkelend publiek. De winkels zijn open van 12.00 tot 17.00 uur.

 • kerstmarktbwWinkelcentrum Buytenwegh houdt op zaterdag 21 december een gezellige Kerstmarkt. De markt wordt om 12.30 uur geopend door wijkwethouder Jakobien Groeneveld en duurt tot 15.00 uur. Kinderen kunnen meedoen aan leuke activiteiten zoals het versieren van een kerststukje of kerstappel.

 • ikc klimboom kersttruiVoor kinderen die opgroeien in een oorlogsgebied of in armoede is de kerstperiode niet iets om naar uit te kijken. De magische tijd van twinkelende lichtjes, kerstballen, engelenhaar en kerstbomen tovert hun honger, kou, eenzaamheid en angst niet weg.

 • Lichtjesavond Buurttuin Zoetermeer Foto Patricia Munster 007Liters glühwein en soep, maar ook heel veel stamppotten, poffertjes en oliebollen gingen er doorheen bij het Lichtjesfeest van Buurttuin Zoete Aarde. Ondanks kou, wind en nattigheid werd door alle aanwezigen een mooie lichtjesavond gevierd.

-goede doel-

-Actie(F)tas-