Buytenwegh De Leijens

 • File door Argos Tankpas

  Winnaar 1.1 Argos ZoetermeerBij tankstation Argos Zoetermeer in de Leijens ontstond maandagochtend een kleine file door een promotieactie. Klanten die het promotieteam begroetten met de zin ‘van harte gefeliciteerd met het 200ste Argos Tankstation’ kregen een Argos Tankpas t.w.v. 200 euro.

 • Sponsorovereenkomst voor Pro Patria

  20210719 25702Voorzitter Arie de Korte heeft namens Pro Patria maandag 19 juli een sponsorovereenkomst met SportEmotion ondertekent. Rob Deenen van SportEmotion is al geruime tijd leverancier van turnpakken en trainingspakken van de club en gaat nu Pro Patria 4 jaar ondersteunen als sponsor.

 • Vlag vergoeden of video naar politie

  vlagYVZDe leden van IJsvereniging Zoetermeer stonden raar te kijken toen hun vlag van de mast af was gehaald. Op hun bewakingsbeelden was prima te zien hoe twee dieven de vlag van de club van de mast halen. "Meld jezelf of we gaan naar de politie,' zegt de club.

 • Groep 8 Buytenkans schittert in Stadstheater

   MGL3034Groep 8 van IKC De Buytenkans in Buytenwegh kreeg van Fonds 1818 en het Stadstheater de kans om de eindmusical op te voeren in de grote zaal van het theater. Een mooie kans, want op deze manier konden de leerlingen wat meer bezoekers uitnodigen om te komen kijken.

 • Chinese theetuin bij inZet Buytenwegh

  Chinese Theetuin fotograaf Stichting PiëzoDe wekelijkse cultuur- en kunstworkshop bij de inlooplocatie van inZet Buytenwegh stond afgelopen week in het teken van de Chinese cultuur en kunst. Op de binnenplaats van de locatie werd een heuse Chinese theetuin georganiseerd waar deelnemers diverse soorten Chinese thee konden proeven. Ook de gelukskoekjes ontbraken niet.

 • Circus op Buytenkans

  thumbnail IMG 7947Alle groepen van IKC De Buytenkans in Buytenwegh hebben afgelopen week meegedaan aan een circusvoorstelling in een leuke afsluiting van het schooljaar. Alle kinderen oefenden in hun eigen groep de circusacts, vóór ze meededen aan het optreden.

 • Eigenaresse gestolen rolstoel radeloos

  rolstoelEen bewoonster van de Gershwinrode in Buytenwegh is ernstig gedupeerd nadat haar elektrische rolstoel werd gestolen. Dit gebeurde op donderdag 1 juli rond 17.30 uur.

 • Zomerstartdag voor ouderen het Vonkje bij inZet

  bezoek zoete aarde Het Vonkje 2Om de start van de zomer te vieren worden er bij het Vonkje op drie inlooplocaties van inZet leuke activiteiten zoals een zomerquiz georganiseerd op 13, 14 en 15 juli. Deze activiteiten zijn tevens een inleiding tot de vele andere, leuke activiteiten die deze zomer nog zullen volgen bij het Vonkje.

 • Erelidmaatschap Buytenrode voor juf Tilly

  20210625 2030480 copyBuurtvereniging Buytenrode heeft tijdens de ALV op 25 juni Tilly v.d. Meer (juf Tilly) in het zonnetje gezet. Tilly werd verrast met het erelidmaatschap van de buurtvereniging, waar ze zich al ruim 40 jaar voor inzet.

 • Fototentoonstelling in eetcafé de Leyens

  totaal serie van HarryDe leden van Fotogroep Zoetermeer hebben weer een mooie fototentoonstelling verzorgd in eetcafé de Leyens aan de Gondelkade 33. Deze tentoonstelling bestaat uit twee delen, foto’s die gemaakt zijn voor de bondsfotowedstrijd van de fotobond en series foto’s van de leden.

 • Vaderdag vol superhelden

  20210619 24828In Winkelcentrum Buytenwegh waren zaterdag volop superhelden aanwezig die een verrassing maakten voor hun vader. Alle kinderen mochten namelijk op de foto in een mooi superhelden- of prinsessenkostuum.

 • Gewonde bij steekpartij nabij Woonhart

  20210621 24915Bij een steekpartij aan de Europaweg bij het Woonhart is maandagmiddag een man gewond geraakt. De eerste melding van een steekpartij kwam rond 15.00 uur, waarna ambulance, politie en ook een trauma helikopter werden opgeroepen.

 • Les voor studenten TU Delft in Ambachtenwerkplaats

  studenten TU delft les in AWStudenten van de Technische Universiteit uit Delft kregen les van vrijwilligers van de Ambachtenwerkplaats. De studenten ontwikkelen voor hun opleiding een product, maar hadden nog geen kennis over of beschikking tot lockmachines.

 • Samenwerking ‘Gymworld’ krijgt vorm

   Gymworld_okt20_11Gymworld is nu bijna een jaar in gebruik, voor zover dit mogelijk was met de coronamaatregelen, en de samenwerking tussen de gebruikers loopt steeds beter. Wethouder Ter Laak geeft in een memo aan dat de sporthal goed gebruikt wordt en dat ook de horeca en winkel in de hal ingevuld wordt.

 • Snel participatie over De Sniep

  De Sniep plannen woontorensHet college wil al in september dit jaar beginnen met het participatietraject over de bouwplannen bij De Sniep. Ontwikkelaar Chronos schort de aanvraag van de omgevingsvergunning op tot na het participatietraject.

 • Phemia loopt Wishwalk met Zoë

  wishwalkAl meer dan 30 jaar zet sportdocente Phemia de Boer zich in voor Make A Wish. Door de pandemie gaan veel dingen anders. Zo ook de WishWalk 2021. Positief als zij is geeft ze hier een mooie twist aan en neemt zij oud-leerlingen mee op haar wandelingen.

 • Oberon keert terug in Buytenpark

  DSC 5748B1Na het succes van 2020 keert de theaterwandeling Oberon in 2021 terug in het Buytenpark Zoetermeer. Oberon is een wandeling door de wereld van de elfen. Normaals gesproken houden de elfen zich verborgen, maar eens per jaar vervaagt de sluier tussen hun wereld en die van de mensen.

 • Minderjarige jongens zwaargewond na steekpartij

  politiewagen upclose copyBij een steekincident zaterdagavond in de wijk Meerzicht zijn 2 minderjarige jongens zwaargewond geraakt. De jonge slachtoffers werden met meerdere steekwonden in hoofd, nek en borst door hulpdiensten aangetroffen. Politie heeft twee jongeren in de leeftijd van 15 en 16 jaar aangehouden wegens betrokkenheid.

 • Nog steeds zorgen over veiligheid fietspad

  scherm zwaardslootsewewegDe ingestorte reling langs het fietspad aan de Zwaardslootseweg in Buytenwegh is tijdelijk dichtgemaakt met dranghekken. Zó! Zoetermeer, die de gevaarlijke situatie meldde, is er echter nog niet helemaal gerust op.

 • Moestuinbakken Ambachtenwerkplaats door NLdoet

  moestuinbakken vullen bij Ambachtenwerkplaats tijdens NLdoetNLdoet was een mooie gelegenheid om een lang gekoesterde wens van betrokkenen bij de Ambachtenwerkplaats in Buytenwegh in vervulling te laten gaan. Moestuinbakken werden bij de werkplaats gemaakt én gevuld.

-goede doel-