Buytenwegh De Leijens

 • Ik, hun & wij – een goed gesprek met Huri Sahin

  huri sahinHuri Sahin, voorzitter Kinderrechtencollectief, gaat op 17 mei het gesprek aan met Zoetermeerse politici over visies op en vormgeving van burgerschap op (bijzondere) scholen. Het gesprek wordt live gestreamd zodat zo veel mogelijk Zoetermeerders dit kunnen volgen.

 • Voetpad Buytenpark plots afgesloten

  voetpad buytenparkBewoners in Buytenwegh werden woensdagochtend plots verrast met een afsluiting van het voetpad richting het Buytenpark. Het voetpad tussen de César Franckrode en het Buytenpark is afgesloten sinds 5 mei, maar er staat geen verdere informatie bij.

 • Stichting Rijkt start gratis maaltijden

  20210504 24079De Zoetermeerse stichting 'Rijkt', is gestart met gratis maaltijden verstrekken aan mensen die het financieel moeilijk hebben. De start is gemaakt met maaltijden voor 24 gezinnen. De initiatiefnemers willen dit tweewekelijks gaan doen, met een gevarieerd menu.

 • Straat in beeld: Hitchcockstrook

  hitchcockstrookDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen zijn vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Hitchcockstrook. 

 • Anti-vaxxers kopiëren anti-kernbomcartoon Opland

  kopie oplandOnder andere in winkelcentrum Buytenwegh Zoetermeer zijn stickers te zien van kennelijke antivaxxers, mensen die tegen vaccinatie tegen het coronavirus zijn. De stickers tegen vaccinatie zijn niet voorzien van ondertekening of afzender.

 • Kwartet aan overtredingen scooterrijder

  4bekeuringenEen 16-jarige jongen uit Zoetermeer heeft het wel erg bont gemaakt in de nacht van 30 april. Hij werd door de politie aangehouden op de Verdirode in Buytenwegh voor vier overtredingen en moest mee naar het bureau.

 • Zelftesten gaat ongerustheid tegen op scholen

  corona testDe middelbare scholen zetten zelftesten in om leerlingen en leraren snel uitsluitsel te geven over een mogelijke besmetting met het coronavirus. Het Alfrink is al vanaf de voorjaarsvakantie pilotschool voor sneltesten.

 • Koninklijk zonnetje op Koningsspelen

  20210423 23767De laatste dag vóór de meivakantie betekent voor veel scholen: lekker de hele dag actief bezig zijn met de Koningsspelen! Op de meeste scholen in Zoetermeer genoten de kinderen van het zonnetje terwijl ze buiten meededen met sport en spel.

 • Straat in beeld Datheenhove

  20201103 21176U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek ‘Straat in beeld’, hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: de Datheenhove in Buytenwegh.

 • Wandelen vanuit Buurttuin Zoete Aarde

  wandelroutesDoor corona kunnen de wandelingen die wekelijks op woensdagochtend vanuit buurttuin Zoete Aarde worden georganiseerd voorlopig niet doorgaan.  Daarom is er iets nieuws bedacht. Vanaf zaterdag 17 april kunnen wandelaars een bewegwijzerde route volgen vanuit Buurttuin Zoete Aarde aan de Broekwegzijde.

 • Woonhart geopend met Pasen

  paasshoppenDe woonwinkels van Woonhart Zoetermeer zijn op tweede Paasdag, op afspraak, geopend. Klanten zijn van harte welkom bij de Woonhart winkels waar zij veilig kunnen paasshoppen.

 • Toekomst winkelcentra in wijken

  le wc de leijens 3Uit een onderzoek naar de toekomstbestendigheid van de winkelcentra De Leyens, Leidsewallen en Seghwaert blijkt dat deze winkelcentra op langere termijn kwetsbaar zijn. Voor ieder centrum is een andere aanpak nodig, zoals clusteren van functies en verbeteringen in het winkelgebied.

 • Jonge bezorgers voor Kookmaatjesproject

  vrijwillige bezorgers BuytenweghJong en oud zet zich in om ouderen te voorzien van een lekkere maaltijd, verzorgd door kookmaatjes van Piëzo. Richard Arkema en zijn dochters maakten vorige week voor het eerst een ritje met maaltijden langs ouderen in Buytenwegh. Wat maakt Richard en zijn dochters zo enthousiast om dit te doen?

 • Woonhart versierd met kleurrijke harten

  Foto woonhart Liefde is 1De komende 2 maanden hangt er vrolijke decoratie in het Woonhart. Door de passage hangen kleurrijke harten en staan bloesembomen. Deze decoratie is onderdeel van de campagne ‘Liefde is…’ die 19 maart van start is gegaan.

 • Lichtgewonde bij brand Gondelkade 

  f11fab56 31b2 4e21 a988 f7a43e63cc8eBij een kleine brand in een woning in een seniorencomplex aan de Gondelkade in de Leijens is een bewoner lichtgewond geraakt. De bewoner is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

 • Expositie Ruud van Wijngaarden in Vivaldi

  Foto Ruud van WijngaardenZoetermeerder Ruud van Wijngaarden exposeert gedurende deze en de komende maanden zijn schilderijen in Verpleeghuis Vivaldi, Brechtzijde 45 te Zoetermeer. De expositie is dagelijks toegankelijk.

 • Senioren Actief brengt voorjaar langs

  20210318 23564Halte 2717 bracht deze week het voorjaar langs bij de ouderen van Senioren Actief in Buytenwegh. Vanuit buurthuis Hoveniers werden de plantjes uitgedeeld door Tilly van der Meer-Verheij en buurtpastor Johan Roest.

 • Vrolijke noot op Pannenkoekendag

  20210319 23571Elk jaar nodigen de peuters van IKC Klimboom uit Buytenwegh alle opa's en oma's uit om lekker samen te smullen van de pannenkoeken. Dit jaar moet dat met wat meer afstand, maar Nancy van KDV de Drie Ballonnen wilde de feestelijke dag toch niet zomaar voorbij laten gaan.

 • Winkeldief thuis aangehouden

  politie uniform 2Het Kruidvat in winkelcentrum Buytenwegh gaf maandag 15 maart na een winkeldiefstal aan de politieagenten het signalement van de dief door. Deze verdachte was al bekend bij de agenten, na het horen van het signalement wisten zij direct om wie het ging.

 • Boekfiets bij de Drie Ballonnen

  BoekfietsBij de locatie IKC Klimboom, in Buytenwegh, van kinderopvang De Drie Ballonnen is op dinsdag 9 maart De Boekfiets op bezoek geweest. De Boekfiets is een herkenbare bakfiets die is uitgerust met een complete inventaris van boeken, knuffels, spelletjes, tekenspullen en een geluidsinstallatie.

-goede doel-