Buytenwegh De Leijens

 • 20190523 9025De Keerkring, een school voor zeer moeilijk lerende kinderen, heeft zich met verschillende acties ingezet voor het goede doel van SamenLoop voor Hoop. Samen verkochten de docenten en leerlingen maar liefst 1100 wenszakken voor SamenLoop.

 • mz deboerderij3In het deze week door het Zoetermeerse college van B en W gepresenteerde bezuinigingsplan voor de jaren tot en met 2023 sneuvelt de eerder bedachte vernieuwing van het cultuurpodium Boerderij. Dat blijft voorlopig dus vrijwel zeker aan de Amerikaweg.

 • 20190520 8735Het College van Bestuur van de OPOZ heeft aan gegeven onderzoek te willen doen naar een manier om de leerlingen aantallen op een school te reguleren. Het actie-comité van IKC De Tjalk hoopt dat de wethouder van onderwijs, Jan Iedema, nu opnieuw wil kijken naar de uithuizing van leerlingen.

 • plannkierBasisschool IKC Het Plankier in de wijk de Leyens had dit jaar niet één, maar twee sportdagen op het programma staan. De onderbouw mocht op woensdag lekker sportief aan de slag en de bovenbouw was donderdag aan de beurt. Van voetbal tot skateboarden en van tennisballenloop tot judo, alles kwam aan bod.

 • Image 45Het hele ikc Klimboom in Buytenwegh was donderdag 16 mei lekker aan t bewegen tijdens de sportdag. Alle kinderen van 0 tot 12 jaar deden mee aan de sportdag en hadden samen veel plezier met bewegen en sporten

 • 20190520 8733Bezorgde ouders en MR van IKC De Tjalk in de Leijens zijn een petitie gestart om te voorkomen dat volgend schooljaar drie klassen ‘uitgeplaatst’ worden. Deze kinderen moeten naar een leegstaand schoolgebouw aan de Velddreef in Seghwaert, bijna 2 km verderop.

 • 008 CopyrightFOTOFLEX.NL 04062018De drempel om zomaar een begraafplaats op te lopen is vaak hoog. En dat terwijl begraafplaatsen prachtige plekken zijn, waar je even tot rust kunt komen. Begraafplaats Hoflaan houdt tijdens het Weekend van de Begraafplaats een speciale rondleiding voor bezoekers.

 • DSC 0347Twee studenten van het MBO Rijnland in de DIF hebben voor Buurttuin Zoete Aarde een nieuwe website met veel handige functies voor de bezoekers gebouwd. Voor de studenten was het een extern project via school, waarmee zij meteen de buurttuin een goede dienst bewezen.

 • burgernetDe Zoetermeerse politie roept via Burgernet op om uit te kijken naar een 9-jarig meisje in Buytenwegh. Het meisje is vermist vanaf de Madernarode, vlak bij de Muzieklaan en Winkelcentrum Buytenwegh.

 • verhuizing ambachtenwerkplaatsDe Ambachtenwerkplaats van Piëzo is verhuisd van de Vrouwenhuiswaard in Meerzicht naar Teldersrode 25 in Winkelcentrum Buytenwegh. Met de hulp van vele vrijwilligers werd alles op de oude locatie ingepakt en de nieuwe ruimtes aan de Teldersrode opgeknapt.

 • IMG 20190515 WA0002Dertig sportende kinderen moesten woensdagmiddag 15 mei de Noord-Westerhal met spoed verlaten door een brand in de kantine. Het personeel heeft iedereen in veiligheid weten te brengen. De brand die rond 14.30 is ontstaan werd via middelbrand opgeschaald naar grote brand.

 • DSC 0326De voorronde van het NK knikkeren wordt woensdagmiddag15 mei gehouden bij IKC Klimboom in Buytenwegh. Met stralend weer maken de 120 knikkerende deelnemers er één groot feest van. Naast knikkeren zijn er ook veel andere activiteiten, zoals springkussens, spelletjes en muziek.

 • DSC 0284De islamitische basisschool Yunus Emre zal vanaf het schooljaar 2020/2021 starten in de wijk Buytenwegh. In november 2018 kreeg het bestuur van de school akkoord van de Raad van State om zich te vestigen in Zoetermeer.

 • IMG 0698Zoetermeer heeft haar eigen Urban Hippie Markt en daar valt veel leuks te ontdekken op het gebied van lifestyle, cadeau-artikelen, kleding, spellen, boeken en duurzaam geproduceerd voedsel. Zaterdag 18 mei tussen 12:00 en 16:00 uur staat de Zoetermeerse Urban Hippie Markt in de boomgaard aan de Broekwegzijde 195 in de wijk De Leijens.

 • 20190511 8438Veel moeders in Buytenwegh werden zondag, op moederdag, verrast met een mooie foto van hun kind(eren), in een door de kinderen zelf versierd fotolijstje. Alle kinderen in Winkelcentrum Buytenwegh konden samen met het komische Duo Plumeau, op de foto en zelf een mooi lijstje maken.

 • Whatsappoef2De politie Zoetermeer heeft op zaterdag 11 mei een grote oefening gehouden in elke wijk. Als oefening werd een oudere verwarde man vermist, waarbij Whatsapp groepen, beveiligers en de WAS actief hielpen zoeken. Samen met de meldkamer werd de verwarde man teruggevonden.

 • Fotokring LeidschendamVoorburgFotokring Leidschendam-Voorburg exposeert tot 1 augustus 2019 in verpleegcentrum Monteverdi aan de Ondineschouw 15 te Zoetermeer. Deze expositie betreft vele genres, zoals landschapsfotografie, natuurfotografie en straatfotografie. Voorop staat het plezier dat de fotograaf aan zijn werk ontleent.

 • knikkerpotBuiten spelen en sporten is belangrijk. Knikkeren mag dan al tientallen jaren oud zijn, schooljeugd beleeft er nu nog steeds veel plezier aan. House of Sports organiseert elk jaar het NK Knikkeren. De voorronde in Zoetermeer wordt op woensdagmiddag 15 mei gehouden bij IKC Klimboom.

 • le weg stadshart woonhartDe tunnelbak aan de Europaweg zal op woensdag 8 mei vanaf 20.00 uur gesloten zijn. Na inspectie blijkt dat er plafondplaten los zitten en met spoed gerepareerd moeten worden. Voor omwonenden is het mogelijk dat zij te maken gaan krijgen met geluidsoverlast.

 • 20180512 127750Elke moeder vindt haar kinderen om in te lijsten... voor Moederdag kunnen kinderen zaterdag 11 mei in Winkelcentrum Buytenwegh een leuke foto laten maken en zelf een lijstje knutselen. Zo hebben zij op Moederdag een leuke verrassing voor hun moeder!

-goede doel-