Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

Buytenwegh De Leijens

 • 20180616 130294In winkelcentrum Buytenwegh doken er ineens cowboys en indianen op. Ook was er een groep linedancers die op het Kentgensplein aan het dansen ging. Regelmatig deed het publiek een dansje mee. Indiaan Grote beer ging graag met mensen op de foto.

 • Muziekfestival optie 1Het Muziekfestival Buytenwegh wordt dit jaar gehouden in het Winkelcentrum. Al jaren wordt er elk jaar een gevarieerd muzikaal programma georganiseerd in buurtcentrum Buytenrode, dit spektakel zal nu midden in Winkelcentrum Buytenwegh plaats vinden! 

 • 20180613 129404Jakobien Groeneveld is de nieuwe wijkwethouder in Buytenwegh, hiermee volgt zij Taco Kuiper op, die niet meer in het Zoetermeerse college zit. De kersverse wijkwethouder maakte woensdag samen met alle organisaties uit de wijk een fietstocht door Buytenwegh, om de wijk een beetje te leren kennen.

 • klimboom buitenspeeldagDe kinderen van IKC Klimboom in Buytenwegh deden ook mee aan Nationale Buitenspeeldag, een initiatief van Jantje beton en Nickelodeon. De kinderen van kdv Drie Ballonnen speelden dan ook de hele dag lekker buiten op het nieuwe speelplein.

 • woningoverval heijermanshoveEen woning aan de Heijermanshove in Buytenwegh is donderdagmiddag rond 16.00 uur overvallen. Het slachtoffer van de overval werd in huis overvallen door drie mannen. Een van de overvallers draagt een grijs vest en capuchon. 

 • foto Jan BaanDe schilderijen van Jan Baan zijn tot 1 september te bewonderen op de 1e etage van woonzorglocatie Vivaldi aan de Brechtzijde 45 te Zoetermeer. Jan schildert al sinds jaren en na zijn pensionering is hij zich intensiever op de schilderkunst gaan toeleggen.

 • fonds1818 200 jrFonds 1818 bestaat 200 jaar en in plaats van kado's te ontvangen delen zij geschenken uit! Burgemeester Aptroot ontving van het fonds op het grote Fonds 1818 Festival in Den Haag een cheque ter waarde van €1800,18. Dit wordt besteedt aan twee kinderspeelplaatsen in Zoetermeer. 

 • 20180608 129370De Fietzerria rijdt rond in Zoetermeer, op zoek naar inwoners die mee willen praten over hun stad, onder het genot van een lekker stukje pizza. Afgelopen vrijdag stond de Fietzerria in Winkelcentrum Buytenwegh: "Gezellig hier! De mensen zijn heel open en bereid om mee te denken", aldus de pizza-bakker.

 • IMG 8017Meepraten over Zoetermeer met een pizzapunt? Dat kan bij de Fietzerria, een mobiele pizza-oven die op 8 juni tussen 16.00 – 19.00 uur bij wijkpost Buytenwegh te vinden is. In ruil voor een pizzapunt beantwoorden inwoners een aantal korte vragen over de openbare ruimte en wat zij willen voor de toekomst van Zoetermeer.

 • bootwrakkenVoor omwonenden en voorbijgangers is het een doorn in het oog. Aan de James Cookrede, Fregatwerf, Schoenerkade en de Sloepkade liggen verschillende bootwrakken. Vaak half gezonken en onbruikbaar. De gemeente gaat deze wrakken verwijderen.

 • groep8McCormickDe Stichting Rondvaart Zoetermeer en het IKC De Tjalk zijn gezamenlijk een proef gestart met lessen op het water. De groepen 5, 6, 7 en 8 krijgen in de komende weken een les aan boord van de rondvaartboot De Meervaarder. De onderwerpen verschillen per groep.

 • winnaars en genomineerden Gemma Smid Architectuurprijs 2018Het project Cadenza van DunnettCraven (Masterplan, Architect) en OZ architect (Architectonische uitwerking) wint de Gemma Smid Architectuurprijs Zoetermeer 2018. De publieksprijs werd gewonnen door het Alfrink College van architect Ralph Goutier.

 • 20180602 128963Het thema van het 26ste Jaarfeest van de Kinderopvang Drie Ballonnen was dit jaar wereldontdekkers. De wereldreizigers Marco en Polo kwamen naar de locatie aan de Nesciohove om alle kinderen mee te nemen op wereldreis.

 • 20180527 128555Met steun van Fonds 1818 kreeg Buurttuin De Zoete Aarde een mobiele Marktkraam. De grote elektrische bakfiets, met veel plaats voor alle te verkopen producten uit de tuin, maakt het mogelijk om meer evenementen te bezoeken.

 • DSC 0678Zoetermeerse Watersport Vereniging Noord-Aa opent 3 juni tussen 11.00 en 16.00 uur haar deuren voor iedereen die kennis wil maken met de watersport. Lekker meevaren met een van de zeilboten of kano's om te ervaren hoe watersport voelt.

 • De Tjalk rookvrij schoolplein 250502018 DC 1888IKC de Tjalk is de eerste school in Zoetermeer met een officieel rookvrij schoolplein. Wethouder Isabelle Vugs (gezondheid) onthulde vrijdag op basisschool De Tjalk het rookvrij-bord. Het bord van de rookvrije generatie wijst volwassenen erop dat roken op het schoolterrein en in het zicht van kinderen niet is toegestaan.  

 • urban hippemarktDe 2e editie van de Urban Hippie Markt wordt gehouden op zaterdag 26 mei, van 12:00 tot 16:00 uur. Deze middag is Buurttuin Zoete Aarde in De Leyens gevuld met kleurrijke kramen waar je de mooiste producten kunt kopen.

 • 20180521 127983De Swing Masters zorgden maandag op Tweede Pinksterdag voor een vrolijke noot tijdens het Pinkstershoppen in het Zoetermeerse Woonhart. Het twee man sterke Dixie orkest speelde gezellige muziek voor de klanten van het Woonhart, die op Pinkstermaandag kwamen winkelen.

 • fotobarbaralancelBarbara Lancel exposeert met tekeningen, pastels en schilderijen in Verpleeghuis Monteverdi aan de Ondineschouw 15 te Zoetermeer. Haar hobby is het tekenen en schilderen van dieren, omdat dieren een grote plek innemen in haar dagelijks leven.

 • pavane parkerenBewoners rond de Brechtzijde in de wijk De Leijens zijn boos over het voorgenomen bouwplan van een parkeergarage op het huidige locatie parkeerterrein van Vivaldi. De garage komt op nog geen steenworpafstand van woongebouw Pavane aan de Saloméschouw en de bewoners vrezen voor serieuze overlast.

-goede doel-