Buytenwegh De Leijens

 • Foto hartDe zomervakantie is alweer voorbij en ook op basisschool IKC Het Plankier in de wijk de Leyens zijn de kinderen weer begonnen. Dit jaar werd de eerste schooldag vastgelegd vanuit de lucht met een speciale drone.

 • Terra CesarFranck 007In de wijk Buytenwegh staat sinds 2013 wijkmuseum het Metrum. Het Metrum werd ontworpen door kunstenaar Hetty Arens in opdracht van Terra Art Projects. In de transparante expositiekubus kunnen wijkbewoners en andere geïnteresseerden hun creatieve uitingen laten zien.

 • FooienpotBuurtvereniging Buytenrode is een ontmoetingsplaats voor alle bewoners uit de buurt. Zij kunnen deelnemen aan wekelijks of maandelijks terugkerende activiteiten, waaronder darten, klaverjassen, bingo, dansen, knutselen of schilderen. De fooienpot van de vereniging werd dit jaar gedoneerd aan stichting Bijzonder.

 • DSC 0062Plastic Soep is niet alleen te vinden in de grote Oceanen ver weg van huis. Ook de sloten, de wetering bij ’t Geertje en de Noord Aa hebben te maken met Plastic Soep verschijnselen. Al het afval dat daar onder water verdwijnt, komt niet meer boven en wordt ook niet door de natuur opgenomen.

 • buytenkans 4Wethouder van onderwijs Jan Iedema opende dinsdag 3 september IKC de Buytenkans in Buytenwegh, samen met Sky uit groep 8 en Jaylano van het kinderdagverblijf. Onder grote belangstelling van ouders, alle kinderen en betrokkenen werd de school officieel geopend.

 • skatebaan buytenparkDe Stichting Kwaliteitsteam Buytenpark heeft bij de Nationale Ombudsman een klacht ingediend over enkele ambtenaren van de Zoetermeerse gemeentelijke afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving (VVH). De Stichting vindt dat de ambtenaren stelselmatig de belangen van de stichting negeren.

 • smashing susie 2Zaterdagmiddag trad de band Smashing Susie op in winkelcentrum Buytenwegh en ze hadden voor ieder wat wils: van Hazes tot de Beatles en van Dolly Parton tot Pharell met 'Happy'. De afwisselende, maar steeds goede, sound van de band zorgde voor een swingende middag op het Kentgensplein.

 • rl renovatie nwhal 2019 0475Badmintonvereniging Conquesto en volleybalvereniging Zovoc hebben vrijdag 30 augustus de sleutel ontvangen van de gerenoveerde Noord-Westerhal. Het zaalgedeelte is overgedragen aan de voornaamste gebruikers ervan.

 • 20190826 11372De Ambachtenwerkplaats van Piëzo, sinds enige tijd gehuisvest in winkelcentrum Buytenwegh, heeft voor de winkeliersvereniging meubels opgeknapt. De houten tafels en banken kunnen nu weer bij de activiteiten in het winkelcentrum gebruikt worden.

 • emountainbike 2Het Buytenpark stroomde dit weekend vol met mountainbikes met maar liefst twee grote wedstrijden. Het eerste NK E-Mountainbike werd verreden en over hetzelfde parcours reden ook de mountainbikers van het internationale 3-Nations Cup Mountainbike.

 • 20190823 11348

  Plots hangt er een naambord aan de fiets en voetgangersbrug aan de Maria Koenenweg over de Zwaardslootseweg. Iemand moet gedacht hebben dat de brug een naam verdiende en heeft een houten bord paars geverfd en er de naam: 'Orakelbrug' op gezet. Het is nog niet duidelijk wie dit heeft gedaan en waarom.

 • Smashing Susie 2 promoSmashing Susie sluit de zomervakantie muzikaal af in Winkelcentrum Buytenwegh met een spetterend optreden op zaterdag 31 augustus. De band speelt een lekkere mix van de leukste muziek; hits van nu, disco, rock, Nederlandstalig, dance classics en nog veel meer.

 • louis armstrongrodeU heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'Straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht.
  Deze week: de Louis Armstrongrode in Buytenwegh.

 • Logo halte2717rgb helder hidensSenioren Actief heeft maandelijkse middagen voor actieve senioren in Buytenwegh, georganiseerd door Halte 2717. Donderdag 1 augustus zal Petra Iedema, praktijkverpleegkundige voor Buytenwegh en de Leyens uitleg geven over wat zij kan betekenen bij medische vragen.

 • Bijenlint 1Gezond Natuur Wandelen Zoetermeer organiseert dinsdag 30 juli 2019 een speciale gratis wandeling langs het bijenlint. Dit ‘lint’ bestaat uit bij-vriendelijke beplanting en bijenhotels in Seghwaert en is dit voorjaar aangelegd.

 • Foto naamsonthullingBasisschool ’t Schrijverke en Kinderopvang het Flamingonest in Buytenwegh gaan samen door als ‘IKC De Buytenkans’. Basisschool en kinderopvang gaan vanaf volgend schooljaar samen met wijkpartners verder in een Integraal Kind Centrum (IKC).

 • Opening speelplek H.M. van Randwijkhove DSC5765Burgemeester Aptroot en de heer ten Bokkel Huinink van Fonds 1818 openden op woensdag 17 juli 2019 een nieuw speelveld aan de H.M. van Randwijckhove in Buytenwegh. Het speelveld is tot stand gekomen met een bijdragen van Fonds 1818, ter ere van het 200-jarig bestaan van het fonds.

 • image00026Burgemeester Aptroot opende woensdagmiddag de nieuwe speeltuin van SnowWorld. Met het doorknippen van het lint gaf de burgemeester aan de groep kleine eregasten die al popelend stonden te wachten het sein: spelen maar. De kinderen verspreidden zich daarop al snel over de hele speeltuin.

 • 20190716 10364IKC Klimboom in Buytenwegh heeft de boogschiet challenge voor basisscholen dit jaar gewonnen. Na de voorrondes stonden drie scholen gelijk en moest door middel van een shootoff bepaald worden wie de challenge zou winnen.

 • groei en bloeiGroei & Bloei, Afdeling Zoetermeer, organiseert de laatste activiteit van dit seizoen en wel de zomeravondtuinen op woensdag 17 juli van 19.00 – 22.00 uur. De tuinen van Ria en Rina zijn deze avond gratis te bezichtigen.

-goede doel-