Buytenwegh De Leijens

 • Buurttuin Zoete Aarde verwelkomt ambassadrice

  F9162700 F6C4 4F6E 9413 35821EB3EEF0Jannie van Maldegem, bestuurslid van Buurttuin Zoete Aarde, heeft afgelopen week de nieuwe ambassadrice van de tuin warm welkom geheten. De ambassadrice genaamd Zoetje zal zich met name richten op het vergroten van naamsbekendheid en betrokkenheid bij de tuin, ze gaat daar letterlijk voor op pad.

 • Alle schoenen gevuld op Buytenkans

  buytenkans2Alle schoenen die de kinderen hadden klaar gezet voor Sinterklaas zijn dit weekend gevuld op IKC De Buytenkans in Buytenwegh. De kinderen kregen zondagavond foto's doorgestuurd van Sinterklaas en Piet, die hard aan het werk waren in de school.

 • Sinterklaas deelt prijzen uit in Buytenwegh

  20201128 21438Sinterklaas heeft afgelopen zaterdag de prijzen uitgereikt van de kleurwedstrijd van Winkelcentrum Buytenwegh. De Sint vond het jammer dat de intocht in het winkelcentrum dit jaar niet kon plaatsvinden, maar was heel blij met de vele tekeningen uit Buytenwegh.

 • Verdachte aangehouden met gestolen BMW

  gestolen bmwZondagavond 29 november belde een alerte buurtbewoner naar het alarmnummer omdat een man zich verdacht ophield bij een BMW. Deze BMW stond geparkeerd onder het parkeerdek van de Scott Joplinrode in de wijk Buytenwegh.

 • Siem brengt kerstmaaltijd dit jaar rond

  pexels photo 196648Stichting iedereen een maaltijd verzorgt elke jaar met kerst een kerstmaaltijd voor mensen die zich dit anders niet kunnen veroorloven. Deze traditie kan dit jaar door alle maatregelen helaas niet doorgaan. SIEM heeft er voor gekozen om de feestelijke kerstmaaltijd nu thuis te bezorgen.

 • Werkzaamheden AIVD bijna klaar

  20201126 21415De werkzaamheden aan het gebouw en het terrein van de AIVD in het centrum van de stad zijn bijna afgerond. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de laatste punten van de verbouwing. De verwachting is dat alles eind dit jaar klaar is.

 • Zangles van René van Kooten op IKC de Buytenkans

  IMG 2879Musicalster en stadsgenoot René van Kooten maakt leren in deze periode twee keer per week nóg leuker met musicallessen voor de leerlingen. De kinderen zijn zeer enthousiast en werken aan drie liedjes.

 • Vrienden van ‘t Lange Land willen geld van college

  IMG 5034De stichting Vrienden van ‘t Lange Land Ziekenhuis vraagt extra budget aan bij het college om extra faciliteiten voor de patiënten te kunnen realiseren. De gemeente blijft voorlopig echter bij het eerdere standpunt dat het ziekenhuis niet financieel ondersteund wordt door de gemeente.

 • Bevalbad voor LangeLand

  Bad200 1 1024x683Stichting ‘Vrienden van ’t LangeLand’ hebben mogelijk gemaakt dat het LangeLand Ziekenhuis vanaf medio november over een speciaal opblaasbaar bevalbad beschikt. Aanstaande moeders kunnen het bevalbad gebruiken om weeën op te vangen en eventueel in te bevallen.

 • Fitnessclub verrast personeel LangeLand

  Foto overhandiging cadeau aan zorgmedewerkers Lange Land ZiekenhuisDe Leyens Fitnessclub in Zoetermeer biedt al het zorgpersoneel van het LangeLand ziekenhuis, als blijk van waardering voor hun enorme inzet, aan dat zij de komende drie maanden gratis gebruik mogen maken van de Milon Cirkel.

 • Kvik opent designwinkel in Woonhart

  gulsen fotosDe Deense keukenfabrikant Kvik opent op 20 november een nieuwe designwinkel in winkelcentrum het Woonhart. Met ruim vijfhonderd vierkante meter showroom krijgt Zoetermeer de grootste Kvik-vestiging van Nederland met een uitgebreid assortiment keukens, badkamermeubels en garderobekasten.

 • Ramen ingegooid bij De Watersnip

  EnGJD4VXYAA3aU0De Wijkagenten Buytenwegh melden dat er in de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 november 3 ruiten zijn ingegooid bij een dependance van basisschool De Watersnip aan de Carry van Bruggenhove. De politie is op zoek naar getuigen en informatie.

 • Iedereen ICT-vaardig op IKC Het Plankier

  Foto programmeren Plankier copy

  ICT-onderwijs is erg belangrijk op Het Plankier. Alle leerlingen leren programmeren en vergroten zo hun denkvaardigheden. Brianna Roggeveen is leerkracht van groep 6 en tevens ICT-coördinator. In coronatijd is dit een drukke baan omdat er snel een omschakeling naar afstandsonderwijs nodig was.

 • De Entree wint Kunst & Kids Woonhart

  De Entree nr 1De expositie @wonenindetoekomst die van vrijdag 16 oktober tot en met donderdag 12 november te bewonderen was in Woonhart Zoetermeer, is een groot succes geworden. Op de 22 unieke schilderijen, gemaakt door kinderen van verschillende basisscholen en BSO’s, kon iedereen z’n stem uitbrengen.

 • Boete voor vier overtreders coronaregels

  politie portofoonVier mannen zijn in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 november beboet omdat zij zich niet aan de coronaregels hielden. Op de Carry van Bruggenhove in Buytenwegh zaten zij bij elkaar in de auto.

 • S.O.S signalen op de Timmermanshove

  20130728 16721Ineens viel het bewoners aan de Timmermanshove in Buytenwegh op dat er S.O.S. lichtsignalen kwamen uit een woning. De verontruste overburen van de woning belden meteen 112. Wie was er in nood?

 • Iedereen Een Maaltijd 2e bij Rabo ClubSupport

  safe imageStichting Iedereen Een Maaltijd heeft in Zoetermeer de tweede plaats behaald bij Rabo ClubSupport en daarmee een bedrag van €2308,40 verdiend. De stichting verzorgt vanuit het Woonhart gezonde maaltijden voor mensen die zelf geen mogelijkheid hebben deze te kopen.

 • Zoetermeer Zorg 2.0 moet zorg gezond houden

  OLYMPUS DIGITAL CAMERADe zekerheid van zorg staat onder druk door vergrijzing, krapte op de arbeidsmarkt en de stijgende kosten. Zoetermeer wil daarom de zorg anders inrichten en met ‘Zoetermeer Zorg 2.0’ de toekomst van bijvoorbeeld het LangeLand Ziekenhuis veilig stellen.

 • Raam ingegooid Busken Huethove

  raambuskenHuethoveDe schrik zit er goed in nadat er bij bewoners van een woning aan de Busken Huethove in Buytenwegh zondag 8 november een raam werd ingegooid. Ook is hun woning bekogeld met eieren. 

 • Halte brengt soep naar ouderen

  20201103 21162Halte 2717 in Buytenwegh denkt extra aan de ouderen, die nu weer binnen zitten door de tweede coronagolf. Tilly van der Meer stapte op haar fiets om bekers huisgemaakte soep bij de ouderen thuis te bezorgen.

-goede doel-