Buytenwegh De Leijens

 • Monoliet verenigt de buurt tegen torens Binnenpark

  hoogbouw in binnenpark monolietDe bewoners rondom het Binnenpark in De Leijens hebben zich verenigd in Monoliet, belangenorganisatie voor laagbouw in de Leyens. De leden willen het laagbouw-aspect van de wijk bewaren en vragen buurtbewoners om ook van zich te laten horen.

 • Alfrink college naar Euro Disney Parijs 

  Afrink College Disney 2De buitenlandreizen van middelbare scholieren konden vorig jaar door corona niet doorgaan. Ook de leerlingen van het Alfrink College misten zo de kans op  een unieke ervaring: samen met je klasgenoten op reis op een plek in Europa.

 • Alfrink College leerlingen kijken over hun grenzen

  alfrink vwo projectDe 3vwo-klassen van het Alfrink College namen dit jaar deel aan het Cross Your Borders-project. Dit project vond plaats tijdens de Unesco-cultuurweek op het Alfrink College. Traditiegetrouw in de week voor de herfstvakantie.

 • Motoragent ten val onderweg naar melding

  brandweer logo op auto 1Een motoragent is ten val gekomen toen hij onderweg was naar een melding 'voertuig te water'.  De agent kwam voor het kruispunt Zwaardslootseweg en Filmlaan ten val.  Op de N206 was een auto in een greppel beland.

 • Glaskunst van Ank van Kan

  Foto AnkGlaskunstenares Ank van Kan exposeert met glaskunstwerken in de vitrine op de begane grond van het woonzorgcentrum Vivaldi in De Leijens. In de vitrine vindt u naast diverse formaten glazen schalen en klein glaskunstwerk ook sieraden met glas.

   

 • Straat in beeld: Hulkwerf

  Hulkwerf4De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen zijn vaak zeer uiteenlopend. In  straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Hulkwerf in De Leyens. 

   

 • Kunst expositie van kinderen in het Woonhart

  woonhart 1'Hoera voor de herfst' is het thema van de expositie die van 15 oktober te bewonderen is in de passage van het Woonhart. Alle kunstwerken van de expositie zijn door kinderen uit Zoetermeer gemaakt.

 • Start Piëzo TalentenAcademie gezondheidszorg

  piezo talentenacademie gezondheidszorgNa de herfstvakantie start de Piëzo TalentenAcademie in de wijken Palenstein, Oosterheem, Buytenwegh en Meerzicht met ‘beroepen in de gezondheidszorg’. Je leert welke beroepen er zijn in een ziekenhuis en je maakt kennis met een fysiotherapeut.

 • Straat in Beeld: Sheridanzijde

  Sheridanzijde john2De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Sheridanzijde in de Leyens

 • Plankier is tegen Pesten

  IKC Het Plankier pestenMaandag 27 september tot en met vrijdag 1 oktober was het weer de Week tegen Pesten. IKC Het Plankier in de wijk De Leyens is van mening dat elk kind welkom is en doet ieder jaar weer actief mee met de landelijke actie de ‘Week tegen Pesten’.

 • Kleine brand Justus van Effenhove

  20211004 26764De brandweer had maandagmiddag 4 oktober een kleine brand op de hoek van de Justus van Effenhove en de Frederik van Eedenhove in Buytenwegh snel onder controle. Met groot materieel, onder andere een ladderwagen, rukte de brandweer uit, maar het bleek om een kleine brand te gaan.

 • ABBA speelt hits in Buytenwegh

  abba coverband kentgenplein buytenweh 017Het publiek in Winkelcentrum Buytenwegh genoot zaterdag 2 oktober met volle teugen van de legendarische ABBA hits op het Kentgensplein. ABBA Coverband trad op in een grote tent op het plein en zorgde ervoor dat iedereen in het publiek de nummers meezong.

 • Leuke activiteiten voor kinderen TalentenAcademie

  Talentenacademie Burendag 3Kinderen van de TalentenAcademie Buytenwegh waren zaterdag 25 september aanwezig bij de Burendag aan de Van Randwijkhove. Een andere groep ging naar de ridders op het Festival Historisch Zoetermeer om kennis te maken met beroepen van vroeger.

 • ABBA Coverband komt naar Buytenwegh

  abba experienzeDe ABBA Coverband zal op zaterdag 2 oktober in Buytenwegh een optreden geven. Op het Kentgensplein zal de band tussen 13.00 en 16.00 uur verschillende van de legendarische tophits van ABBA spelen.

 • Minibieb geopend op Burendag

  20210925 26648Bewonersvereniging Albertshoven opende zaterdag 25 september, op Burendag, een minibieb in hun buurt. Op de hoek van de Nesciohove met de Van Schendelhove kunnen buurtbewoners boeken in de minibieb leggen en andere boeken eruit pakken om lekker te lezen.

 • Doorrijder na ongeluk meldt zich

  politielogo op auto 1De politie laat weten dat de bestuurder die donderdag 23 september doorreed na een ongeluk, zich gemeld heeft. De bestuurder heeft bekend en mag het verdere verloop van de zaak in vrijheid afwachten.

 • Participatie om randvoorwaarden De Sniep

  De Sniep plannen woontorensDe gemeente start een participatietraject om Randvoorwaarden op te stellen voor de bouwplannen rond Hotel Restaurant De Sniep in De Leijens. Ontwikkelaar Chronos is van plan om hier twee woontorens te bouwen, maar stuitte op grote bezwaren van omwonenden.

 • Zwaar gewonde bij ongeval, auto rijdt door

  traumaheli 5Een bezorgscooter van een maaltijdbezorgdienst kwam donderdagmiddag hard in botsing met een auto op de kruising van de Amerikaweg met de Buytenparklaan. De bezorger raakte hierbij zwaar gewond, de auto die hem aanreed is doorgereden.

 • Gymworld: toegankelijk voor iedereen

  Gymworld_TR_2Met twee mindervalidentoiletten, liften, geleidelijnen en meer voldoet het nieuwe gebouw Gymworld ruim aan alle eisen van de Integrale Toegankelijkheids Standaard (ITS). Donderdag 16 september plaatste wethouder Ingeborg ter Laak de ITS-sticker bij het gebouw.

 • Expositie van fotografe Betty Nicolai in Vivaldi

  Foto Betty NicolaiFotografe Betty Nicolai exposeert tot 1 januari 2022 haar werk op de veranda van de 1e etage in het Verpleeg- en Verzorgingstehuis Vivaldi, Brechtzijde 45 in Zoetermeer. De expositie is dagelijks gratis toegankelijk van 10.00 tot 17.00 uur en is georganiseerd door de Kuntscommissie Palet Welzijn.

-goede doel-