Buytenwegh De Leijens

 • sv oosterheemSV Oosterheem krijgt een nieuwe kantine, het college heeft besloten de voetbalvereniging te steunen met een subsidie van 75.000 euro. De club, die gevestigd is in het Buytenpark, is blij dat de huidige kantine, die al jaren niet meer voldoet, nu kan worden vervangen door nieuwbouw.

 • bw AIVDHet bekende grijze AIVD gebouw aan de Europaweg, tegenover het Stadshart, blijft voorlopig in Zoetermeer. De AIVD gaat verbouwen en uitbreiden, de verwachting is nu dat de dienst zeker nog 10 jaar op de huidige locatie blijft.

 • thumbnail Tarotkaarten1De spirituele beurs bij buurtvereniging Buytenrode op zondag 24 maart heeft voor ieder wat wils. Op de al jaren goed bezochte beurs kunt u terecht bij diverse specialismen zoals kaartlegging, reading, tekeningen en handlezen.

 • D66 Rens Raemakers IKC KlimboomTweede Kamerlid Rens Raemakers, woordvoerder kinderopvang en kindregelingen, bezocht met een delegatie van D66 Zoetermeer, op 11 maart IKC Klimboom. Raemakers kreeg een rondleiding en ging in gesprek met de directie en medewerkers van IKC Klimboom.

 • Peuterochtend 1 copyBasisschool IKC Het Plankier in de wijk de Leyens houdt op woensdag 13 maart weer een peuterochtend. Kinderen die nog niet naar school gaan maar wel vast een kijkje op school willen nemen zijn van harte welkom in de kleutergroepen.

 • IMG 5654Weer, en vooral veel wind, trotserend opende wethouder Jakobien Groeneveld donderdag het nieuwe informatiebord op het Gruttolandje. Dit plasdrasgebied in het Buytenpark biedt onderdak aan vele weidevogels.

 • Letterfeest 3De kinderen van groep 3 van IKC Het Plankier in de wijk de Leyens kennen nu alle letters en dat was natuurlijk wel een feestje waard. Niet alleen de kinderen en de leerkrachten van groep 3 waren aanwezig, maar ook alle ouders waren uitgenodigd voor het letterfeest.

 • vuurwerk2Door zwaar vuurwerk in een afvalbak te doen, is op de Händelrode de deksel van deze bak, door een schutting van een woning geblazen. De materiële schade is behoorlijk, maar omdat de bewoners niet in de tuin waren, zijn er geen gewonden gevallen.

 • Aïdaschouw 7De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Aïdaschouw in de Leyens.

   

 • politie auto 11Een automobiliste reed maandag 25 februari tegen een geparkeerde auto op de J. Bellamyhove in Buytenwegh. Kort na dit incident is zij verder gereden. Rond 21.15 werd de politie gebeld en startte een zoektocht. Niet veel later konden zij de vrouw staande houden en werd een speekseltest afgenomen.

 • hoven ton alberts 3Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. Meer weten over welke architectuur Zoetermeer rijk is? In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand de ‘Albertshoven’ in Buytenwegh.

 • reimarkt zoetermeerIn 2050 moet iedereen in Nederland overgestapt zijn van aardgas naar een duurzame energiebron. Reimarkt geeft in Zoetermeer woningeigenaren advies om aardgasvrij te worden. Donderdag 28 februari is er een informatieavond, speciaal voor woningeigenaren in Buytenwegh.

 • 20190219 5109Bart Boer, zijn vader Kees verblijft op de gesloten afdeling van zorgcentrum Monteverdi, stuurde een kerstwens in bij stichting Samen Vieren We Kerst. Zoetermeerders kochten kerstballen om de actie te ondersteunen. Veel wensen zijn al vervuld, ook na de kerst blijft de stichting zich inzetten voor eenzame mensen.

 • 20190219 5104De Zakgeldkanjers van Buytenwegh komen elke dinsdagmiddag samen om iets leuks te doen voor mensen uit de buurt. Zo hebben zij al een tuintje opgeknapt van een oudere bewoner of ruimen zwerfvuil op in de wijk. Deze week gingen zij koekjes bakken voor en met cliënten van Middin.

 • IMG 4060Halte 2717, huis van Zorg en Zin, heeft in Buytenwegh een nieuwe locatie. Zij trokken deze week in bij ‘Ons Honk’ van buurtvereniging Hoveniers aan de Carry van Bruggenhove 27. Alle activiteiten en ontmoetingen van Halte 2717 worden vanaf nu op deze locatie gegeven.

 • foto Willy ZweersWilly Zweers exposeert tot 1 juni met schilderijen in Zorgcentrum Welthuis Buytenhaghe, Bergmanstrook 45, te Zoetermeer. Willy werkt gevarieerd, met een voorkeur voor acrylverf en pastelkrijt.

 • DzbuJ8QX4AUD8EgDe wijkagenten in Buytenwegh melden dat voor de 22e keer de ruiten zijn ingegooid bij het MBO Rijnland aan de César Franckrode. Vorig jaar werd er ook al drie keer ingebroken in het scholencomplex, waar ook Stichting Piëzo een vestiging heeft.

 • taart met ValentijnHet CDA Zoetermeer en CDA kandidaat-Statenlid Sarah Alsalhawi trakteerden op 14 februari de vrijwilligers bij Eetcafé de Leyens op een lekkere Valentijnstaart.

 • Sport vd maand Conquesto 300dpi 0141

  Ingeborg ter Laak, wethouder van sport, brengt iedere maand een bezoek aan een sportclub. De maand februari staat in het teken van de racketsporten. De wethouder bracht een bezoek aan Badmintonvereniging Conquesto.

 • Foto verkeerslesDe fietslessen zijn weer begonnen op basisschool IKC Het Plankier. De basisschool in de wijk De Leyens is afgelopen week begonnen met een serie van drie fietslessen op het speelplein. Zo leren de kinderen al jong om veilig deel te nemen aan het verkeer.

-goede doel-