Buytenwegh De Leijens

 • 20180716 130991De hele zomervakantie kunnen kinderen lekker samen buiten spelen met de Sport en Spel bus. De bus, boordevol leuke speelmaterialen, parkeert bij een speelplek en de Sport en Spelbegeleider van de gemeente geeft leiding aan de spelletjes.

 • 20180713 130935Ouders van IKC Klimboom in Buytenwegh overhandigden op de allerlaatste schooldag van het jaar handtekeningen aan wethouder Iedema van Onderwijs. De ouders willen zo voorkomen dat het IKC, slechts enkele maanden na de oplevering van het nieuwe gebouw, alweer uit elkaar getrokken zal worden.

 • DSC00497Voor wie graag eens een kijkje wilde nemen in het gebouw, heeft Reakt Zoetermeer afgelopen donderdag de deuren geopend voor het publiek. Naomi van Nuland, medewerker Reakt: "Wij bieden mensen structuur, een manier om hun dag in te vullen en bezig te zijn. Zo kan men werken aan herstel".

 • Wilsveen-04914 20140723 Op de ZwaardslootsewegGilde Stadsgidsen Zoetermeer organiseert op zaterdag 7 juli een nieuwe wijkwandeling door De Leyens. Onderweg vertelt de gids interessante wetenswaardigheden over de historische verdwenen boerderij Beekhoeve als gevolg van de expansie van de stad Zoetermeer.

 • verkeeer1De gemeente gaat kentekens fotograferen op de rotonde Aïdaschouw/Zwaardslootseweg om de verkeersveiligheid in kaart te brengen. Er zal op drie punten worden gefotografeerd. Ook wordt er gekeken naar hoe de bus invoegt en naar oversteekgedrag op drie andere straten.

 • 20180629 130513De kinderen van IKC Klimboom in Buytenwegh vieren vrijdag Modderdag, een dag die in het teken staat van ontdekken, lekker spelen en kliederen. Vies worden is geen probleem, maar wordt juist toegejuicht door de leidsters van de kinderopvang!

 • Muziekfeest Buytenwegh 2018 61Heel Winkelcentrum Buytenwegh stond zaterdag in het teken van muziek. Het Muziekfeest Buytenwegh werd dit jaar midden in het Winkelcentrum georganiseerd en liet alle bezoekers genieten van de heerlijke muziek en het goede weer. 

 • 20180616 130294In winkelcentrum Buytenwegh doken er ineens cowboys en indianen op. Ook was er een groep linedancers die op het Kentgensplein aan het dansen ging. Regelmatig deed het publiek een dansje mee. Indiaan Grote beer ging graag met mensen op de foto.

 • Muziekfestival optie 1Het Muziekfestival Buytenwegh wordt dit jaar gehouden in het Winkelcentrum. Al jaren wordt er elk jaar een gevarieerd muzikaal programma georganiseerd in buurtcentrum Buytenrode, dit spektakel zal nu midden in Winkelcentrum Buytenwegh plaats vinden! 

 • 20180613 129404Jakobien Groeneveld is de nieuwe wijkwethouder in Buytenwegh, hiermee volgt zij Taco Kuiper op, die niet meer in het Zoetermeerse college zit. De kersverse wijkwethouder maakte woensdag samen met alle organisaties uit de wijk een fietstocht door Buytenwegh, om de wijk een beetje te leren kennen.

 • klimboom buitenspeeldagDe kinderen van IKC Klimboom in Buytenwegh deden ook mee aan Nationale Buitenspeeldag, een initiatief van Jantje beton en Nickelodeon. De kinderen van kdv Drie Ballonnen speelden dan ook de hele dag lekker buiten op het nieuwe speelplein.

 • woningoverval heijermanshoveEen woning aan de Heijermanshove in Buytenwegh is donderdagmiddag rond 16.00 uur overvallen. Het slachtoffer van de overval werd in huis overvallen door drie mannen. Een van de overvallers draagt een grijs vest en capuchon. 

 • foto Jan BaanDe schilderijen van Jan Baan zijn tot 1 september te bewonderen op de 1e etage van woonzorglocatie Vivaldi aan de Brechtzijde 45 te Zoetermeer. Jan schildert al sinds jaren en na zijn pensionering is hij zich intensiever op de schilderkunst gaan toeleggen.

 • fonds1818 200 jrFonds 1818 bestaat 200 jaar en in plaats van kado's te ontvangen delen zij geschenken uit! Burgemeester Aptroot ontving van het fonds op het grote Fonds 1818 Festival in Den Haag een cheque ter waarde van €1800,18. Dit wordt besteedt aan twee kinderspeelplaatsen in Zoetermeer. 

 • 20180608 129370De Fietzerria rijdt rond in Zoetermeer, op zoek naar inwoners die mee willen praten over hun stad, onder het genot van een lekker stukje pizza. Afgelopen vrijdag stond de Fietzerria in Winkelcentrum Buytenwegh: "Gezellig hier! De mensen zijn heel open en bereid om mee te denken", aldus de pizza-bakker.

 • IMG 8017Meepraten over Zoetermeer met een pizzapunt? Dat kan bij de Fietzerria, een mobiele pizza-oven die op 8 juni tussen 16.00 – 19.00 uur bij wijkpost Buytenwegh te vinden is. In ruil voor een pizzapunt beantwoorden inwoners een aantal korte vragen over de openbare ruimte en wat zij willen voor de toekomst van Zoetermeer.

 • bootwrakkenVoor omwonenden en voorbijgangers is het een doorn in het oog. Aan de James Cookrede, Fregatwerf, Schoenerkade en de Sloepkade liggen verschillende bootwrakken. Vaak half gezonken en onbruikbaar. De gemeente gaat deze wrakken verwijderen.

 • groep8McCormickDe Stichting Rondvaart Zoetermeer en het IKC De Tjalk zijn gezamenlijk een proef gestart met lessen op het water. De groepen 5, 6, 7 en 8 krijgen in de komende weken een les aan boord van de rondvaartboot De Meervaarder. De onderwerpen verschillen per groep.

 • winnaars en genomineerden Gemma Smid Architectuurprijs 2018Het project Cadenza van DunnettCraven (Masterplan, Architect) en OZ architect (Architectonische uitwerking) wint de Gemma Smid Architectuurprijs Zoetermeer 2018. De publieksprijs werd gewonnen door het Alfrink College van architect Ralph Goutier.

 • 20180602 128963Het thema van het 26ste Jaarfeest van de Kinderopvang Drie Ballonnen was dit jaar wereldontdekkers. De wereldreizigers Marco en Polo kwamen naar de locatie aan de Nesciohove om alle kinderen mee te nemen op wereldreis.

-goede doel-