Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

Mijn Wijk

20160112 75418De pagina Mijn Wijk wordt gevuld door vrijwillige reporters en fotografen uit de wijk zelf. Zij brengen voor u het kleine nieuws uit de wijk onder de aandacht en zorgen ervoor dat de agenda goed gevuld blijft met activiteiten.

Vindt u het leuk om mee te schrijven voor uw eigen wijk? Neem contact op met Zoetermeer actief via email info@zoetermeeractief.nl. Ervaring in het schrijven of fotograferen is niet nodig, wij zorgen voor workshops, begeleiding en eindredactie!

Buytenwegh

 • BB4 Kids in de zomer

  bb4kids zomerActieve ouders organiseren zomeractiviteiten voor de kinderen in Buytenwegh! De hele zomer lang kunnen kinderen gratis meedoen aan bijvoorbeeld leuke spelletjes en een buurtpicknick.

   

 • BB4kids picknickt in Buytenwegh

  bus63 2BB4Kids, een actieve buurtgroep in Buytenwegh, organiseert in de zomervakantie elke dinsdag leuke activiteiten voor de kinderen in de buurt. Vier buurvrouwen hebben de handen ineen geslagen en voor de hele vakantie leuke spelletjes bedacht.

 • Buytenrode viert feest met muziek

  20170624 107176Buurtvereniging Buytenrode vierde zaterdag voor de 36e keer in haar 40-jarig bestaan feest met het Zoetermeers zomermuziekfestival Buytenrode. Goede bands, gezelligheid en veel lekkere muziek, het staat al jaren garant voor een topdag in Buytenrode!

 • Er zit muziek in Buytenrode!

  20160625 86607Het Buytenrode Zomermuziekfestival heeft voor iedereen iets te bieden. Ga je lekker los op de lekkerste pop en rockmuziek of maak je een dansje op de hits uit de jaren ’60 en ’70. De toegang voor het festival is de gehele dag gratis en iedereen is zaterdag 24 juni vanaf 12.30 uur tot middernacht welkom.

 • Halte 2717 kookt buurtmaaltijd in Bus63

  halte 2717Halte2717 organiseert inmiddels 2 keer per maand buurtmaaltijden in buurtcentrum in Bus63 in Buytewnwegh. De buurtmaaltijden zijn gezond en voedzaam maar vooral heel gezellig.

 • Jubileumreceptie Buytenrode

  20170825 110248Precies 40 jaar na de oprichting van buurtvereniging  Buytenrode in Buytenwegh vierde de vereniging haar jubileum op vrijdag 25 augustus. Burgemeester Aptroot kwam graag langs bij de jubilerende vereniging om alle vrijwilligers te feliciteren.

 • Magda Kluth exposeert in Buytenhage

  SAM 2366De Zoetermeerse Magda Kluth exposeert van 1 september tot 1 december in zorgcentrum Buytenhage haar schilderijen. Ze schildert diverse schilderijen van vrolijk en kleurrijk naar serieus maar haar eigen voorkeur gaat uit naar dieren en dan nog het liefst dieren in uniform.

 • Ontdek het Peuterfestival op De Watersnip

  bu bo watersnipBasisschool De Watersnip organiseert op zaterdag 10 juni van 10.00 – 11.30 uur het peuterfestival. U bent van harte welkom om samen met uw peuter(s) en/of kleuter(s) te genieten van de activiteiten en een kijkje te komen nemen in de school.

 • Op de foto voor Moederdag

  poster moederdagWinkelcentrum Buytenwegh staat zaterdag 13 mei helemaal in het teken van Moederdag. Alle kinderen kunnen zich verkleden als hun favoriete held:  piraat, prinses en ga zo maar door. En zich prachtig laten schminken. Daarna gaan ze op de foto bij de fotografen van Redlinefotografie en Zoetermeer Actief.

 • Readshop Buytenwegh sluit na 38 jaar

  20170807 109603Frenk de Winkel van de Readshop in Winkelcentrum Buytenwegh opent zaterdag 12 augustus voor de laatste maal de deuren van zijn winkel. Na 38 jaar in de wijk actief te zijn geweest in de tijdschriften, kantoorartikelen en rookwaren is het tijd voor een welverdiend pensioen.

 • SP: veel bewoners Buytenwegh voelen zich onveilig

  FOTO SP bezoekt buitenwegBewoners van de Zoetermeerse wijk Buytenwegh voelen zich niet veilig in de eigen wijk. Dat concludeert de SP na gesprekken met wijkbewoners in het winkelcentrum Buytenwegh. “Gevoelens van onveiligheid spelen een grote rol,” aldus de SP. “De deur ’s avonds niet meer open durven doen en thuisblijven vanwege kans op inbrekers, waren geregeld terugkerende opmerkingen.” 

 • Verdachten moord Leopoldhove voor de rechter

  IMG 20170301 WA0002De twee verdachten van de moord op de 55-jarige Adrie den Engelsman, die in februari dood werd aangetroffen in zijn appartement aan de Leopoldhove, staan donderdag voor de rechter. De zaak dient in een Pro-forma zitting in de rechtbank in Den Haag.

 • Vervuiling tunneltje ondanks goed initiatief

  briefjeBweg3De wijkagenten van Buytenwegh zagen dat vervuilers van het tunneltje aan de Jacobus Bellamyhove gewoon door blijven gaan met rommel maken. Een bewoner van de wijk heeft het initiatief genomen om een prullenbak neer te zetten en per brief de vervuilers op te roepen deze te gebruiken. Dit briefje is binnen de kortste keren bewerkt met een aansteker. Ook ligt er niet minder afval in de tunnel dan voorheen.

 • Zó! bezorgd over verdwijnen geldautomaten

  geldautomaatNa Palenstein en De Vijverhoek zit nu ook winkelcentrum Buytenwegh zonder geldautomaat. Zó! Zoetermeer is uiterst bezorgd over deze ontwikkeling omdat het met name voor ouderen en gehandicapten tot ongewenste situaties kan leiden. Zó! heeft in officiële vragen aan het college gevraagd om met de banken te praten om te zien of er een oplossing gevonden kan worden.

-goede doel-