Buytenwegh De Leijens

 • Verbouwing Kruidvat Kentgensplein

  20221125 35447De verbouwing van drogisterij het Kruidvat aan het Kentgensplein verloopt goed volgens schema. De grote werkzaamheden zijn nu afgerond en de winkel kan de komende dagen weer ingeruimd worden. Woensdag 30 november is de heropening om 9 uur.

 • Sinterklaas op bezoek in Buytenwegh

  BTS EK 8 KopieSinterklaas bezoekt Winkelcentrum Buytenwegh op zaterdag 3 december. Zoals vanouds maakt Sinterklaas er weer een gezellig feest van, met pepernoten, muziek en volop gelegenheid om op de foto te gaan met Sint of de pieten.

 • Einde samenscholingsverbod

  camera op lantaarnpaalBurgemeester Bezuijen vindt het niet meer nodig om de samenscholingsverboden in de wijken Buytenwegh, Driemanspolder en Meerzicht te verlengen. Het verbod werd ingesteld na het schietincident op 15 mei 2022, om de rust in de wijk te kunnen bewaren.

 • Halte 2717 stopt in Buytenwegh

  20220407 29874Met pijn in het hart neemt buurtpastor Johan Roest eind dit jaar afscheid van Halte 2717, waar hij 7 jaar lang mensen begeleidde en activiteiten organiseerde. Halte sluit, er zijn te weinig middelen beschikbaar om het werk voort te zetten, zo valt te lezen op hun website.

 • Kankerpatiënten ontmoeten elkaar

  20221117 35177Donderdagochtend 17 november werd de eerste bijeenkomst gehouden van een koffieochtend voor (ex-)kankerpatiënten in de Gondelkade. Iedereen die te maken heeft gehad met kanker kan hier op ongedwongen wijze lotgenoten ontmoeten.

 • Weekend Foto

  Jos_van_Zon_BroekwegkadeFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Expositie Yora van der Laan in woonzorgcentrum Vivaldi

  85DF2BAA 8A4B 4B86 8DF8 F683D20CD759Yora van der Laan exposeert tot 1 februari 2023 met haar schilderijen op de Veranda op de 1e etage van het woonzorgcentrum Vivaldi aan de Brechtzijde 45 te Zoetermeer. De Kunstcommissie Palet Welzijn is van mening dit keer met een bijzonder talentvolle schilder te maken te hebben, die in staat is om levensechte portretten in vele kleuren weer te geven.

 • Straat in beeld: Rostandzijde

  Rostandzijde 2De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In 'Straat in beeld' gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Rostandzijde in de Leyens.

   

 • Het LangeLand werkt met beslishulp dikkedarmkanker

  darmkanker keuzehulpDe afdeling interne geneeskunde en oncologie van het LangeLand Ziekenhuis is gestart met het gebruik van een digitale keuzehulp voor dikkedarmkanker. Vaak zijn er bij uitgezaaide dikkedarmkanker meerdere behandelingen mogelijk. Met de keuzehulp kunnen arts en patiënt samen beslissen.

 • Horrortaferelen bij buurtvereniging Buytenrode

  Darts 2Op zaterdag 29 oktober werd door dartvereniging Simply the Best in samenwerking met buurtvereniging Buytenrode het Halloween Darttoernooi georganiseerd. En tijdens dit Halloween Darttoernooi hebben de deelnemers alles uit de kast gehaald.

 • Akkoord voor LangeLand Ziekenhuis

  OLYMPUS DIGITAL CAMERADirecteur Pier Eringa van het LangeLand Ziekenhuis is optimistisch over de toekomst van het Zoetermeerse ziekenhuis. Na een lange sessie aan de onderhandelingstafel liet hij in een kort filmpje het personeel van het ziekenhuis weten dat een overeenkomst met verzekeraars is afgesloten.

 • Halloween in Winkelcentrum Buytenwegh

  20221029 35011Een heks, tovenaar, skelet-cowboy en andere griezelige figuren vierden samen met de kinderen zaterdag 29 oktober Halloween in Winkelcentrum Buytenwegh. De karakters waren meesterlijk geschminkt en compleet in kostuum, maar nooit echt heel eng, zodat alle kinderen met hen op de foto durfden.

 • Bronzen ster Capture the Fracture voor LangeLand

  capture fractureEr zijn in Nederland zo’n 120.000 botbreuken per jaar bij mensen van 50 jaar en ouder. In het LangeLand Ziekenhuis wordt extra aandacht besteed aan preventie van fracturen bij deze groep mensen. Hiervoor hebben zij de Bronzen ster Capture the Fracture gekregen.

 • Koffieochtend voor kankerpatiënten

  Eetcafé GondelkadeOnder (ex-)kankerpatiënten is er veel behoefte aan contact met lotgenoten. Gewoon een kopje koffie en vrijuit kunnen praten over dat wat jou bezig houdt. Omdat hiervoor in Zoetermeer nog geen gelegenheid was, heeft een groepje patiënten het initiatief genomen voor een koffieochtend.

 • Reis- en activiteitenweek op het Alfrink College

  9D4E9049 A85A 4C00 B26D 357332C1148DLeerlingen van het Alfrink College hebben een  volle activiteitenweek achter de rug, de week van 17 t/m 21 oktober was speciaal voor klas 1 tot en met klas 6. De bovenbouwleerlingen gingen op reis en deden grote Europese steden als Berlijn, Rome en Parijs aan of gingen sporten in de Ardennen.

 • Halloween in het Buytenpark voor jong en oud

  6CE414EF 9A04 4BBD A114 08A0A9056ADBStorytellers organiseert ook dit jaar: Halloween in het Buytenpark. Tijdens een wandeling in het Buytenpark wordt je op theatrale wijze meegenomen in het verhaal van de monsters en demonen die het park in bezit hebben genomen.

 • Griezelige Halloweenspeurtocht in Buytenwegh

  20211030 27284Winkelcentrum Buytenwegh organiseert een griezelige speurtocht voor kinderen met Halloween. Ook de jaarlijkse pompoenverkoop op het Kentegensplein zal weer vlak voor Halloween plaatsvinden met heerlijke pompoenen die voor kleine prijsjes verkocht worden.

 • Samenwerken aan Gi-Ga-groen

  klimboom kinderboekenweekDe leerlingen van KC De Touwladder in Segwaert maakten met elkaar een boom als opening van de Kinderboekenweek. Het thema is Gi-Ga-Groen, en daar is ruimschoots aan voldaan met deze boom, waar de hele school aan meewerkte.

 • Lustrum musical RE-SORT op Alfrink College

  Alfrink resort2Deze week spelen leerlingen en medewerkers de zelfgeschreven musical RE-SORT. De lustrum musical moest eerder worden uitgesteld door corona, maar kan nu worden opgevoerd door de enthousiaste cast.

 • LangeLand Ziekenhuis voortaan helemaal rookvrij

  Langeland Rookvrij 1Roken is niet alleen taboe in het LangeLand Ziekenhuis, maar ook op het hele terrein. Hiermee sluit het ziekenhuis zich aan bij andere ziekenhuizen in het land en in de regio Haaglanden die al een rookvrij terrein hebben.

-goede doel-