Buytenwegh De Leijens

 • Getuigen gezocht: Poging straatroof Timmermanshove

  timmermanshoveEen man probeerde maandag 13 juli tussen 18:15 uur en 18:30 uur op de Timmermanshove ter hoogte van de kruising met de Lennephove in Buytenwegh een slachtoffer te beroven. Het slachtoffer werd nadat hij zijn voertuig wilde openen plotseling van achteren beetgepakt.

 • Oplevering Gymworld Zoetermeer

  20200713 19369Eén jaar en drie dagen na het slaan van de eerste paal werd Gymworld maandag 13 juli opgeleverd. Peter Picavet, directeur Remmers bouw, droeg het gebouw over aan de nieuwe eigenaar, gemeente Zoetermeer. De komende weken wordt de nieuwe gymhal ingericht en gereed gemaakt voor gebruik.

 • Beroving met vuurwapen op Broekwegkade

  politie uniform 7De politie is op zoek naar getuigen van een beroving met geweld en ernstige bedreiging aan de Broekwegkade in De Leyens. Zaterdagavond 11 juli 2020 kreeg de politie rond 18.50 uur een melding van een beroving. Twee vrouwen werden beroofd onder dreiging van een vuurwapen.

 • Verwarring rond plannen De Sniep

  De SniepEen gesponsorde advertentie op Facebook zorgde voor vraagtekens bij veel Zoetermeerders. Er werd aangekondigd dat de locatie van de Sniep een nieuwe woonbestemming krijgt. Tevens werd gevraagd een enquête in te vullen met betrekking tot woonwensen. Gaat hotel/restaurant De Sniep weg? 

 • Politie deelt eerste boete lachgas uit

  politieDe politie kreeg op zaterdagochtend 11 juli een melding van overlast binnen, van bewoners uit de wijk Buytenwegh. De overlast zou worden veroorzaakt door een man die in zijn auto zat. Bij aankomst bleek het een 31-jarige Zoetermeerder te betreffen die op dat moment lachgas in zijn auto aan het gebruiken was.

 • Orthopedisch Centrum Zoetermeer geopend

  20200320 17523Na jaren voorbereiding en bouwen, de eerste overleggen werden al gevoerd in 2017, is het Orthopedisch Centrum Zoetermeer bij het LangeLand Ziekenhuis nu geopend. Het is het grootste centrum voor orthopedische zorg in Nederland, waar twintig orthopeden van alle specialisaties samen werken.

 • Cadeautje voor juffen Buytenkans

  20200707 19260Alle juffen van IKC de Buytenkans in Buytenwegh ontvingen een speciaal t-shirt, als aandenken aan het lesgeven in coronatijd. Het t-shirt met de tekst: ‘Teacher 2020, the one where I quarantaught’, bedankt alle leraren voor hun inzet in een bijzonder jaar van sluiting, opvang en halve groepen op school.

 • Vastgezet op eigen terrein

  KadelaanGemBus“Ik kan niet eens naar mijn terminale moeder omdat ze mijn uitrit blokkeren,” zegt Michelle Meijer (55). Soms vier keer per dag moet zij handhaving bellen omdat foutparkeerders haar vast zetten. Zij is ten einde raad, want een oplossing schijnt er niet te zijn.

 • Foto van de week

  jul20 j.stahlecker galjoenkadeFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Senioren weer actief bij Halte

  senioren actief 1De ouderen van Buytenwegh zijn blij dat hun activiteit Senioren Actief van Halte 2717 in Buytenwegh weer van start is gegaan. De afgelopen maanden lag alles stil door het coronavirus, afgelopen week konden zij elkaar weer voor het eerst ontmoeten en genieten van muziek.

 • Vies worden mag op Modderdag

  modderdag 3Niet alleen de kinderen, maar ook de juffen deden enthousiast mee met Modderdag bij De Drie Ballonnen op IKC Klimboom in Buytenwegh. Tijdens ModderDag ontdekken kinderen weer wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en hoe leuk de natuur is.

 • Sandwich kleding actie bij Terre des Hommes

  terre des hommes bwTerre des Hommes heeft een bijzondere actie waarmee een project in Noord-Tanzania gesteund wordt. Na sluiting van de modewinkel Sandwich in het Stadshart is de resterende collectie nieuwe kleding aan Terre des Hommes geschonken, deze kan nu tegen heel aantrekkelijke prijzen kan worden aangeschaft.

 • Albert Heijn De Leyens sluit tijdelijk voor verbouwing

  Supermarktmanager Rob Arnoldus en assistent manager Dylan van Uffelen van AH de LeyensAlbert Heijn in winkelcentrum De Leyens in Zoetermeer sluit woensdag 1 juli om 18:00 uur tijdelijk de deuren voor een grote verbouwing. De supermarkt wordt omgebouwd tot het nieuwste winkelconcept van Albert Heijn. De nadruk ligt in de vernieuwde winkel op vers, lekker en gezond eten.

 • Freerunnen op dak school gaat mis

  helicopterDinsdagavond 24 juni viel een jongere van het dak van IKC de Buytenkans in Buytenwegh. Het bleek dat jongeren op het dak aan het free runnen waren, een van hen sprong op het schaduwdoek van het kleuterplein en viel op de grond. De traumahelikopter landde naast het schoolplein om hulp te bieden.

 • Aangehouden met 3 soorten drugs

  politiebus 2Een automobilist is woensdagochtend 24 juni aangehouden in Buytenwegh omdat de politie zijn rijgedrag erg opvallend vond. Na een speekseltest bleek de verdachte drie verschillende drugs te hebben genomen.

 • Kerk ook doordeweeks weer open

  kompasTwee Zoetermeerse kerken gaan vanaf juli ook doordeweeks ook doordeweeks weer open. De Lichtzijde in De Leyens en het Kompas in het Dorp openen de deuren voor iedereen die wil bidden of gewoon wil bijpraten met een kop koffie.

 • Zelf mondkapjes maken bij Ambachtenwerkplaats

  i FDQv9Lh X3Bij de Ambachtenwerkplaats van Stichting Piëzo in Winkelcentrum Buytenwegh kunnen Zoetermeerders, gratis en naar eigen smaak, een mondkapje maken. Nu het dragen van een mondkapjes in het openbaar vervoer sinds 1 juni verplicht is, zijn veel mensen op zoek naar een veilig, maar ook leuk mondkapje.

 • Weer contact voor Dojo Hokori Meiyo

  IMG 0727Deze week mochten de vechters van Dojo Hokori Meiyo na wekenlange online en afstandstrainingen weer rustig aan beginnen met contactoefeningen. Alle aanwezige vechters tot 18 jaar mochten sparren en rustig tegen elkaar tikken.

 • Wijkrestaurants Zoetermeer zijn weer open

  20200603 Opening wijkrestaurants ZoetermeerHelemaal coronaproof openden de wijkrestaurants in de Leyens en Meerzicht woensdag 3 juni weer de deuren voor oudere wijkbewoners. Wethouder Ingeborg ter Laak van Zorg en Welzijn nam een kijkje in het wijkrestaurant aan de Albrandswaard.

 • Gebouw van de maand: Wijkkerk De Doortocht

  kerk de doortochtZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand de sobere wijkkerk De Doortocht aan de Hekbootkade 60.

-goede doel-