Buytenwegh De Leijens

 • Getuigen gezocht na schietincident

  Schermafbeelding 2021 03 02 om 21.22.16De politie is op zoek naar getuigen van het schietincident op de Madernarode, waarbij een man zwaar gewond raakte. Dinsdagavond 2 maart rond 20:20 uur kwam de melding binnen bij de politie, even later werd de gewonde man in een geparkeerde auto aangetroffen.

 • Straat in Beeld: Billie Holidayrode

  Billy Holidayrode john5De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Billie Holidayrode in de wijk Buytenwegh. 

 • Zwaargewonde bij schietpartij Madernarode

  Schermafbeelding 2021 03 02 om 21.22.25Bij een schietpartij bij een woning op de Madernarode in de wijk Buytenwegh, is dinsdagavond een persoon zwaargewond geraakt. Het slachtoffer, waarschijnlijk een man, is met spoed vervoerd naar het ziekenhuis.

 • Buitenstormbaan bij Pro Patria

  Pro Patria StormbaanGymnastiekvereniging Pro Patria organiseerde op zaterdag 27 februari de buitenactiviteit 'Stormbaan'. Dit evenement werd georganiseerd voor de recreanten die al een tijd niet kunnen sporten en is het startsein voor buitenlessen die in maart worden georganiseerd door de trainers van Pro Patria.

 • Botsing met verkeersbord

  112 rotonde meerzichtllaanEen auto is op de rotonde Amerikaweg - Meerzichtlaan tegen een verkeersbord tot stilstand gekomen. De auto raakte vrijdagmiddag 26 februari tijdens een uitwijkmanoeuvre van de weg en kwam daarbij in botsing met het verkeersbord op de rotonde.

 • Kunstwerk bij Gymworld geplaatst

  20210225 23452Het kunstwerk 'Letterbeeld' bij Gymworld is af en werd deze week geplaatst. Het kunstwerk van Michiel Kluiters is verrassend, nodigt uit tot actie en ziet er steeds anders uit. Het werd al meteen in gebruik genomen door aanwezige jongeren, want naast kunst is Letterbeeld ook echt bedoeld om actief te gebruiken.

 • Springers Pro Patria op de Padelbaan

  IMG 20210220 144729 resized 20210220 091025405De selectie- en wedstrijdspringers van Pro Patria werden zaterdag 20 februari door TV Buytenwegh uitgenodigd voor een clinic Padel. De tennisvereniging heeft sinds 2017 op de plaats van twee tennisbanen twee Padelbanen gebouwd.

 • Jeugd Dojo Hokori Meiyo traint buiten

  IMG 5139Na weken niet met elkaar te hebben getraind was het dit weekend voor de jeugd van Dojo Hokori Meiyo weer tijd om in de zon met elkaar 1,5 uur te knallen. Op de parkeerplaats van de sportzaal bij het Buytenpark hebben zij aan hun conditie gewerkt, maar ook krachtoefeningen gedaan.

 • Walking Football, ook tijdens corona

  OldstarsWalking Footballclub Zoetermeer OldStars wil ook in de coronatijd senioren stimuleren om aan sport te blijven doen. Het verzorgen van normale trainingen is nu lastig door de coronaregels, maar de club heeft met een kleine subsidie tóch een weg gevonden om te blijven sporten.

 • Inval woning Hannie Schaftrode

  politiebus 1Een arrestatieteam, agenten in kogelwerende vesten en de hondenbrigade deden zaterdagochtend 13 februari een inval. Doel was een woning aan de Hannie Schaftrode in Buytenwegh. Na de inval is één persoon gearresteerd.

 • Illegaal pokertoernooi beëindigd

  illegaal gokkenDe Zoetermeerse politie beëindigde in de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 februari een illegaal pokerfeest in een woning aan de Paul Scholtenrode. Het gokken was al illegaal, maar ook kregen 24 aanwezigen een bekeuring vanwege het overtreden van de coronamaatregelen.

 • Soep voor ouderen in Buytenwegh

  joachim piezoIn Corona tijd zijn veel ouderen eenzaam. Stichting Piëzo heeft een aantal projecten lopen waar enthousiaste stagiaires actief zijn. Bijvoorbeeld Joachim, die als onderdeel van zijn HBO-stage Social Work een keer in de week in Buytenwegh heerlijke soep bereidt voor ouderen.

 • Gemeenteraad aan zet over bouwplannen de Sniep

  De Sniep plannen woontorensDe gemeenteraad is nu aan zet bij de beslissing rond de woontorens op het terrein van De Sniep in De Leijens. Ontwikkelaar Chronos Participatie BV wil op de plaats waar nu hotel-restaurant De Sniep staat twee woontorens bouwen, met 132 appartementen.

 • Natuurijsbaan nog gesloten

  yvz schaatsbaanDe natuurijsbaan van YVZ kan nog niet open, de baan is nog te gevaarlijk. IJsvereniging Zoetermeer heeft een natuurijsbaan in het Buytenpark, die nu elke dag gecontroleerd wordt. De leden hopen dat de baan zo snel mogelijk open kan.

 • Straat in Beeld – Boeierkade

  Boeierkade john3Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Boeierkade.

 • Omwonenden niet blij met bouwplannen De Sniep

  De Sniep plannen woontorensHotel restaurant De Sniep heeft een vergunning aangevraagd voor de bouw van 132 appartementen. Omwonenden zijn niet blij met de komst van twee woontorens aan het Binnenpark en beraden zich op stappen om zich te verenigen tegen deze bouwplannen.

 • Weekend Foto

  wfeb21_Hetty_van_der_Lans_herfst_buytenparkFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Woontorens op locatie De Sniep

  De Sniep woningbouw 1Projectontwikkelaar Chronos heeft vergevorderde plannen voor de bouw van twee woontorens op de locatie van hotel-restaurant De Sniep. Na het inventariseren van de woonwensen blijken woningen voor empty-nesters en starters de voorkeur te genieten. Dit wordt ingevuld met een mix van koop- en huurappartementen.

 • Nominatie voor Piëzo buurttuin

  buurttuin piezo 2De buurttuin van PiëzoCentrum Buytenwegh is genomineerd voor de Tuinton van Karin Bloemen. De prijs: een goed gevulde tuinton met daarin planten en gereedschap voor de tuin. Karin Bloemen komt de ton zelf brengen naar de winnende tuin.

 • SV Oosterheem wordt SVO Buytenpark

  OosterheemIn de online gehouden algemene ledenvergadering van dinsdag 26 januari hebben de leden van voetbalclub SV Oosterheem akkoord gegeven aan de naamswijziging van de club. Met ingang van het nieuwe seizoen 2021/2022 wil de club uit Buytenwegh de teams uit laten komen onder de nieuwe naam SVO Buytenpark.

-goede doel-