Buytenwegh De Leijens

 • Open dag Yoga Studio Citta

  bij de deurYoga Studio Citta opent zaterdag 19 september in een prachtig nieuw pand aan de Coppeliaschouw 1. Zij gaven al jaren les op de Marsmanhove in Buytenwegh, maar deze locatie bleek te klein om in coronatijd veilig te kunnen lesgeven en voldoende afstand te houden.

 • Bekende cabarettalenten in de open lucht

  Artwork klapstoelkabaret zoetermeerDe komende twee zaterdagen schuif je gratis aan om te genieten van bekend cabarettalent. De 19e zie je Anne Neuteboom en Chris Verlaan in Buytenwegh, op 26 september lach je mee met Pieter Verelst en Lisa Ostermann in Seghwaert. Cabarettalent van nu, corona-proof, in de buitenlucht en helemaal gratis.

 • Krajicek playground opent in Buytenwegh

  IMG 20200916 WA0008Op het ‘blauwe sportveldje’ in Buytenwegh, naast basisschool de Buytenkans is woensdagmiddag 16 september een Krajicek playground geopend. Aan het veld zelf verandert niet zoveel, maar vanaf nu zullen er elke woensdagmiddag activiteiten voor de jeugd zijn rond het veld.

 • Afscheid juf Marga van Buytenkans

  Marga 1Juf Marga Baks, kleuterjuf in hart en nieren, vierde op 20 augustus haar ambtsjubileum bij de Unicoz. Hiervan heeft ze de laatste 9 jaar bij IKC de Buytenkans gewerkt in de kleuterbouw. Van de kinderen op school nam ze al eerder afscheid.

 • Letterbeeld, een verrassend actief kunstwerk 

  ontwerp Letterbeeld Gymworld In het najaar komt er naast Gymworld een kunstwerk: Letterbeeld. Het werk, gemaakt door kunstenaar Michiel Kluiters, kent enkele mooie elementen. De interactiviteit van het kunstwerk met de in Gymworld trainende sporters maakt het niet alleen mooi om naar te kijken, maar geeft het ook een functie.

 • Foto expositie van Henk Oevering in Vivaldi

  foto Henk OveringHenk Oevering exposeert tot 1 december 2020 prachtige fotowerken op de 1e etage van het verpleeghuis Vivaldi, Brechtzijde 45 te Zoetermeer. Voor Henk is het langdurig observeren van zijn objecten van groot belang. Hij wacht op het juiste moment en de juiste omstandigheden, alvorens hij afdrukt.

 • Eerste schooldag op De Vijf Pilaren

  20200831 20225De eerste schooldag na de zomervakantie is voor alle kinderen weer spannend, maar voor de leerlingen die maandag begonnen op de nieuwe islamitische basisschool was het extra spannend. Alles was nieuw voor hen deze dag, het schoolgebouw, de juffen en hun klasgenootjes.

 • Marieke feestweek op De Drie Ballonnen

  mariekeSchoonmaakster Marieke viert deze week haar 25 jarig jubileum bij KDV De Drie Ballonnen. Marieke zorgt al 25 jaar bij de kinderopvang organisatie voor spic en span lokalen en een berg aan gezelligheid. Haar gezang door de gangen en haar grote liefde voor alle kinderen is bekend bij iedereen op de opvang.

 • TalentenAcademie gaat weer van start

  Unknown copy copy copy copy copyNa de zomervakantie start de Piëzo TalentenAcademie weer in vijf wijken binnen Zoetermeer. Voor kinderen tussen de 9 en 14 jaar oud organiseren zij diverse activiteiten die te maken hebben met ‘orde en veiligheid’. Daarbij gaan zij aan de slag met beroepen en talenten die te maken hebben met dit onderwerp.

 • Ook overlast in speeltuin De Leyens

  IMG 2298Ook bewoners in De Leyens ervaren in toenemende mate overlast van kinderen en jongeren bij een speeltuin. Een veldje in De Leyens, tussen de Candidaschouw, Antigoneschouw en Noraschouw, wordt al maanden veel bezocht door jongeren die veel lawaai en zwerfvuil produceren, aldus omwonenden.

 • 16-jarige gepakt na woninginbraak

  Een 16-jarige jongen uit Zoetermeer is aangehouden op verdenking van een woninginbraak aan de Bessie Smithrode van 7 augustus. De politie kwam hem op het spoor omdat hij een playstation stal en deze later op Marktplaats aanbood.

 • Scooterdief wist toch niet te ontkomen

  scooterdief1Tijdens een surveillance van politie en handhaving bij het Noord Aa, kwamen woensdag 12 augustus twee verdachten op een scooter hard voorbij rijden. De achtervolging werd ingezet, maar de vluchters lieten zich niet zomaar vangen.

 • Fietsendief aangehouden

  fietsendief aangehoudenDe politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een man aangehouden die verdacht wordt van fietsendiefstal. De man, een 43-jarige Pool, werd door de politie gezien op een fiets waarvan het slot was doorgeknipt. In de rugzak van de man werd een kniptang aangetroffen.

 • Pak asociale jeugd in Buytenwegh aan

  Veronique FrinkingHet CDA Zoetermeer vindt dat asociale jeugd die bij een speeltuin in Buytenwegh voor overlast zorgt direct moet worden aangepakt. Bewoners van Buytenwegh meldden dinsdag in het Algemeen Dagblad dat zij zich onveilig voelen en dat hun woongenot wordt aangetast.

 • Wijkwandeling De Leyens

  logo Gilde Stadsgidsen ZoetermeerDe Gilde Stadsgidsen gaat weer wandelen. En de Gilde trakteert u op een gratis wandeling. Dit naar aanleiding van het winnen van de 1e prijs in de ING sponsoractie afgelopen maart. Uit dank voor het stemmen biedt de Gilde een aantal gratis wandelingen aan.

 • Sinkhole op de Muzieklaan

  sinkhole buytenwegh muzieklaanOp de Muzieklaan in Buytenwegh is een sinkhole ontstaan. De gemeente heeft dit deel van de Muzieklaan inmiddels afgesloten. Eergisteren was er op dezelfde plek al een klein kuiltje te zien. Over de oorzaak is nog niets bekend.

 • Internationale kampioenen trainen NL team

  IMG 2937Twee Engelse karateka’s waren dit weekend overgekomen om TeamNL van IFK-NKA in het Buytenpark te Zoetermeer extra training te geven. De twee sensei’s hebben de selectie van TeamNL in 2 uur veel nieuws bijgebracht en tips gegeven. Zo is iedereen weer meer klaar voor eventueel komende toernooien.

 • Ouderen genieten in de Buurttuin

  bezoek zoete aarde Het Vonkje 2De ouderen van Het Vonkje, een project van stichting Piëzo, waren deze week te gast bij Buurttuin Zoete Aarde. Het bezoek aan de Buurttuin is één van de onderdelen van het vakantieprogramma ‘vakantiesfeer in Zoetermeer’ van Het Vonkje.

 • Jongeren over hun Zoetermeer - Shannon

  shannon fotoHoe denkt de Zoetermeerse jeugd over hun stad? Vinden zij het leuk om in Zoetermeer te wonen en hoe zien zij de stad over tien jaar? In de reeks jeugdinterviews vertellen jongeren over Zoetermeer, vandaag komt Shannon aan het woord.

 • 7000 euro kosten om gebeten hond te redden

  BobbyEen 75-jarige vrouw liep dinsdag 28 juli met haar Chihuahua op de Titus Brandsmahove in Buytenwegh toen er plots een Stafford aan kwam rennen en het hondje greep. Bij de dierenarts moet het pootje van de Chihuahua worden afgezet. De totale kosten van de verzorging: 7.262,- euro.

-goede doel-