Buytenwegh De Leijens

 • Foto van de week

  Jeroen_Stahlecker_columbusredeFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Sinkhole op de Gerrit Achterberghove

  SinkholeVanmorgen ontstond op de Gerrit Achterberghove in de wijk Buytenwegh een zogenaamd sinkhole, van minstens een meter diep. De oorzaak is nog niet bekend, maar zou volgens buurtbewoners te maken kunnen hebben met de riolering.

 • Automobilist te water op de Filmlaan

  BrandweerDinsdagochtend werd de brandweer groots gealarmeerd voor een melding van een voertuig dat aan de Filmlaan in Zoetermeer te water was geraakt. Omdat niet bekend was of er gewonden in het spel waren, kwam de brandweer met meerdere eenheden aangerukt.

 • Survivalpop on Tour in Winkelcentrum Buytenwegh

  survivalpop artiestenSurvivalpop on Tour zet zaterdag 20 augustus Winkelcentrum Buytenwegh muzikaal op zijn kop. Artiesten als John Medley, Peter la Haye, André Pronk, Ricky Daniels en The Weepers maken hun opwachting op het podium en zullen van 13.00 tot 17.00 uur spetterende optredens geven.

 • Heerlijke lunch op bso

  Kinderen van BSO De TjalkEen groep kinderen van BSO De Tjalk uit de Leijens was een dagje te gast bij Stichting Piëzo in de Ambachtenwerkplaats in Buytenwegh. In de ochtend hebben zij onder leiding van vrijwilligers gezamenlijk een heerlijke lunch met broodjes, kaasstengels en smoothies bereid.

 • Kunst in Zoetermeer: De Stuiter

  20160517 82218Zoetermeer heeft meer dan 150 kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er vast wel eens onbewust langs, zonder je te realiseren wat het is. In onze  serie ‘Kunst in Zoetermeer’ brengen we bekende en onbekende kunstwerken in beeld. Deze week het kunstwerk De Stuiter in Buytenwegh.

 • VVD wil leger inzetten voor ziekenhuis

  langeland ziekenhuisDe Zoetermeerse politieke partijen vernamen het nieuws over de tijdelijke sluiting van de Spoedeisende Hulp van het LangeLand Ziekenhuis uit de media. De VVD zou graag het leger willen inzetten om het ziekenhuis open te houden. Zoetermeer Vooruit is bang dat er een bestuurlijk spelletje gespeeld wordt.

 • Restaurantavond inZet voor en door wijkbewoners

  Restaurantavond bij inZet voor en door wijkbewoners foto PiëzoIn je eentje eten is niet gezellig. Dat vinden de vrijwilligers en bewoners in de wijk Buytenwegh ook en daarom organiseren zij al jarenlang elke woensdagavond van 18:00 tot 19:30 uur een echte restaurantavond bij inZet aan de César Franckrode 64.

 • Tijdelijke sluiting spoedeisende hulp LangeLand

  OLYMPUS DIGITAL CAMERAHet LangeLand Ziekenhuis moet tijdelijk de afdeling spoedeisende hulp drie dagen in de week sluiten, er is geen personeel genoeg om de afdeling te laten draaien. De sluiting gaat in op 2 augustus en duurt tot 1 oktober 2022.

 • Boekenmarkt in Buurttuin Zoete Aarde

  Boekenmarkt Puur Lief Fotografie 9Buurttuin de Zoete aarde organiseert op zaterdag 23 juli de eerste editie van de boekenmarkt. Verschillende kraampjes en kleedjes verkopen nieuwe en tweedehandsboeken. De kraampjes staan verdeeld over de tuin waar die dag een knutselactiviteit en muziek ook aanwezig zijn.

   

 • Sportdag BSO op het grasveld

  bso sportdag3Kinderen van de buitenschoolse opvang van Junis hebben deze zomervakantie weer een vol programma. In Buytenwegh konden de kinderen van locatie Klimboom, Margriet, Horizon en Achtsprong zich vorige week lekker sportief uitleven tijdens een sportdag.

 • Alfrink College zamelt 10.000 in voor Tanzania

  Thomas Christians 8 Juli 151Het Alfrink College heeft jaarlijks een goed doel waar de hele school zich voor inzet. Dit jaar was gekozen voor een scholengemeenschap in Tanzania. Het Alfrink steunt vanuit haar identiteit graag andere scholen en leerlingen die het minder makkelijk hebben.

 • Omslagdoeken voor patiënten LangeLand

  omslagdoekenAls 'arm' om je heen, ter comfort of om je te bedekken tijdens een onderzoek of een behandeling zijn er nu kleurrijke omslagdoeken voor (borstkanker)patiënten in het LangeLand Ziekenhuis. De omslagdoeken van stichting Het Magische Draadje zijn een succes en worden zeer gewaardeerd door de patiënten.

 • Samen Schoon is Gewoon

  Samen schoon is gewoon in de zomervakantie in Buytenwegh fotograaf Stichting PiëzoHoe mooi zou Zoetermeer zijn zonder zwerfafval. Zwerfafval maakt een rommelige indruk, is slecht voor de gezondheid en het milieu. Door afval niet meer op straat weg te gooien, zorgen wij samen voor een schonere stad. Stichting Piëzo start daarom deze zomervakantie een zwerfvuilopruimactie voor kinderen uit de wijk Buytenwegh.

 • Foto van de week

  jul22 annievanopijnen sloepkadeFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Mondkapjes weer verplicht bij LangeLand Ziekenhuis

  OLYMPUS DIGITAL CAMERAHeeft u ze nog: de mondkapjes, of zijn ze allemaal de deur uit gedaan? Het LangeLand Ziekenhuis scherpt haar beleid aan voor het dragen van een mondkapje bij een bezoek, nu het aantal coronabesmettingen landelijk weer stijgt. Sinds deze week zijn ze weer verplicht.

 • Zorgen over ontwikkelingen LangeLand

  OLYMPUS DIGITAL CAMERAOp vragen van de PVV over het LangeLand Ziekenhuis laat het Zoetermeerse college weten de zorgen te delen, maar hier slechts beperkt invloed op te hebben. Vanuit de gemeente is er regelmatig overleg met het ziekenhuis, maar de ziekenhuizen en de verzekeraars gaan over de invulling van de zorg.

 • Werk aan de weg Marsmanhove

  werkzaamheden Marsmanhove 2De wijk Buytenwegh is tijdelijk minder goed bereikbaar vanwege werkzaamheden aan de Marsmanhove. Van 20 juni tot en met 7 juli 2022 wordt de weg geasfalteerd op het gedeelte Zwaardslootseweg-Timmermanshove. Overdag is de weg afgesloten, maar vanaf 17.00 kan er weer wel gereden worden.

 • Zoete verrassing voor vaders in Buytenwegh

  20220618 32429Veel vaders in Buytenwegh kregen zondagochtend op Vaderdag een lekkere zoete verrassing van hun kinderen. Zaterdag konden de kinderen voor hun papa een snoeppot versieren en deze daarna vullen met zoete lekkernijen.

 • Kleine verbouwing bij AIVD

  bw AIVDNa de grote verbouwing in 2020 bij de AIVD in het centrum van Zoetermeer, komt er nu een kleine verbouwing aan. In 2020 werd maanden gewerkt aan het verbeteren van de beveiliging en uitgebreid.

-goede doel-