Buytenwegh De Leijens

 • Koopzondag in Woonhart gaat door

  Woonhart vlaggen 2019Het Woonhart heeft maatregelen genomen om veilig woonwinkelen voor bezoekers en personeel mogelijk te maken. Met inachtneming van de RIVM maatregelen gaat de koopzondag op 5 april gewoon door.

 • Daily challenge op IKC Buytenkans

  buytenkans corona3Voor juffen én leerlingen op de basisschool is het thuisonderwijs best even wennen. De juffen op IKC de Buytenkans in Buytenwegh proberen het onderwijs op afstand zo goed mogelijk te organiseren en geven de kinderen elke dag een uitdaging via social media.

 • Hulp van alle kanten voor SIEM

  SIEM maaltijdenNa het artikel op Zoetermeer Actief over de problemen bij Stichting Iedereen Een Maaltijd heeft Brenda Hartgring van diverse kanten hulp aangeboden gekregen. SIEM ondersteunt mensen die door de coronacrisis veel moeite hebben om een warme maaltijd op tafel te kunnen zetten.

 • Mensen laten verhongeren kan ik niet

  20200208 16255De voorraad van Stichting Iedereen een maaltijd is laag. Nog slechts anderhalve week en dan kunnen zij geen maaltijden meer leveren aan een groep kwetsbare mensen die nergens anders terecht kunnen en honger lijden. Bijna 60 mensen zijn afhankelijk van Stichting SIEM.

 • Getuigen gezocht mogelijk schietincident

  gershwinrodeDe recherche is op zoek naar getuigen van een ruzie aan de Gershwinrode in Buytenwegh. Er zijn op maandagavond 23 maart om 22.15 knallen gehoord door omwonenden. Zij dachten dat er geschoten werd en belden de politie.

 • Voedselbuurtbos plant bomen Oranje Fonds

  geuzegroen boompjes 1Het Oranje Fonds heeft Voedselbuurtbos Geuzegroen gesponsord met 225 fruitbomen en een workshop enten. Het gaat onder andere om oude rassen appel-, peren-, pruimen- en kersenboompjes die het voedselbuurtbos heeft besteld bij kwekerij Op Goede Grond te Rijsbergen.

 • 150 bossen voor bewoners tehuizen

  bloemen6hoofdfDe Zoetermeerse Marguerita Hansler Bax ziet hoe erg bewoners van verzorgingstehuizen hun familie en vrienden missen. Daarom startte zij een actie om bloemen te kunnen kopen voor deze mensen. Tot haar verbazing kreeg zij zoveel steun dat zij 150 bossen bloemen kon brengen.

 • Bloemen voor personeel LangeLand

  20200320 17514Het personeel van het LangeLand Ziekenhuis werd vrijdagmiddag in de bloemetjes gezet. Robin Naar van Naar Werk bv koopt zelf al jaren elke week zijn bloemen bij bloemenwinkel Bossenwaard. Met het schenken van de bloemen aan het zorgpersoneel steunt Robin de bloemist én de harde werkers in de zorg.

 • Coronacentrum voor spoedzorg en coronazorg

  le centrum acute zorgIn het Centrum Acute Zorg aan de Brechtzijde in De Leijens is vanaf nu het Coronacentrum gevestigd. Dit centrum is bedoeld voor het beoordelen van patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus. Zelf binnenlopen bij het centrum is niet mogelijk, patiënten worden doorverwezen door hun huisarts.

 • Straat in beeld: Jacques Tatistrook

  Jaques Tattistrook john2De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Jacques Tatistrook in De Leyens.

 • Opening projectweek IKC Het Plankier

  Opening projectweek 1Het thema van de projectweek van IKC Het Plankier is dit jaar ‘Landen en continenten’. De projectweek werd deze week op school op feestelijke wijze geopend. Iedere groep heeft een land gekozen waar zij de komende drie weken aan gaan werken.

 • Dorien Luijten krijgt Tas van Miisz Gracie

  20200310 17313De winnaar van de vierde Zoetermeerse Actie(f) Tas is Dorien Luijten geworden. Zij kreeg haar prijs uitgereikt door model en zangeres Miisz Gracie. De Actie(f) Tas wordt mogelijk gemaakt door 32 sponsors.

 • Open Dag en opschoonactie Buytenpark

  Buytenpark foto ArditoDe Stichting Kwaliteitsteam Buytenpark wil op zaterdag 21 maart de lente van 2020 goed beginnen. Na een open praatochtend in het gebouw van de Buurtvereniging Buytenrode volgt een opschoonactie in het Buytenpark.

  - update: inmiddels heeft de organisatie besloten de open dag te annuleren vim het corona virus.

 • 18-jarige beroofd en mishandeld

  politie bordDe politie Zoetermeer heeft het signalement naar buiten gebracht van drie jongens die een 18-jarige op de Zwaardslootseweg van zijn fiets duwden. Liggend op de grond werd de jongen mishandeld en beroofd.

 • Het Plankier zoekt oude kranten

  oude krantenIKC Het Plankier in de Leijens is voor hun projectweek op zoek naar oude kranten. Het thema van projectweek is landen en continenten, alle leerlingen gaan hiervoor wereldbollen maken van papier-maché.

 • Leenlaarzen voor De Zoete Aarde

  20200306 17269Basisschool De Elzenhoek heeft een hele stapel ‘leenlaarzen’ cadeau gegeven aan Buurttuin De Zoete Aarde. De Buurttuin is direct tegenover de school gelegen, de kinderen komen er dan ook regelmatig. Groep 5 van De Elzenhoek start dit jaar met de schooltuinen en daarbij zijn goede laarzen onmisbaar.

 • SP bezoekt Vestia bewoners Buytenwegh

  Met ons allen Vestia 0802 bewerktDe SP lanceerde eind januari een meldpunt voor huurders van woningcorporatie Vestia voor een zwartboek. In korte tijd kwamen al honderden verhalen binnen. Komende zaterdag, 7 maart, gaat SP Zoetermeer praten met bewoners van een appartementencomplex aan de Leopoldhove in Buytenwegh.

 • Rode Café over toekomst LangeLand Ziekenhuis

  20161124 Langeland ZKH2De PvdA en de SP in Zoetermeer organiseren op vrijdag 13 maart samen weer het Rode Café. Het thema is ‘De toekomst van het LangeLand Ziekenhuis’. Na het inhoudelijke deel van de avond gaan de remmen los en kan iedereen meedoen aan de Politieke Pubquiz.

 • Voedselbuurtbos Geuzegroen is de naam!

  De zoete aardeDe Zoete aarde23Het Voedselbuurtbos in de Nieuwe Driemanspolder, dat mogelijk op 1 januari 2021 van start gaat, is ‘Voedselbuurtbos Geuzegroen’ genoemd. Gabriella van der Linden uit Den Haag bedacht de naam en onthulde hem gisteren zelf op Buurttuin De Zoete Aarde (De Leyens).

 • Wethouder Ter Laak opent ‘nieuwe’ sporthal De Limiet

  rl heropening sporthal de limiet 2020 042Badminton, volleybal, tennis, padel, boogschieten of klimmen, sporten brengt mensen samen. Wethouder Ingeborg ter Laak sprak zaterdag 29 februari over verbinding in haar toespraak bij de opening van de volledig vernieuwde sporthal De Limiet in het Buytenpark.

-goede doel-

-Actie(F)tas-