Buytenwegh De Leijens

 • 60-jarig bruidspaar Menckeberg-Sies

  60 jarig bruidspaar Menckeberg Sies 04Burgemeester Bezuijen heeft woensdag 29 maart een bezoek gebracht aan het 60-jarig bruidspaar Menckeberg-Sies, in de wijk  De Leyens. De burgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • Foto van de week

  mrt23 Vanessa_de_HordeFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Piëzo Ambachtenwerkplaats in een nieuw jasje

  Fotos Ambachtenwerkplaats 7 maart 2023 7 van 7De Piëzo Ambachtenwerkplaats aan de Teldersrode, in winkelcentrum Buytenwegh is in een nieuw jasje gestoken. Vele vrijwilligers hebben hard gewerkt om diverse ruimtes te veranderen en in te richten.

 • Pannenkoeken op de opvang met opa en oma

  20230317 37359Vrijdag 17 maart staat bij velen bekend als Nationale Pannenkoekdag, in heel Nederland gaan leerlingen van basisscholen en kinderopvang pannenkoeken eten met ouderen. In Zoetermeer werd er onder andere gesmuld bij IKC Klimboom in Buytenwegh.

 • Leerlingen IKC de Vijf Pilaren exposeren

  Metrum Opening expositieOp 15 maart is de expositie ‘Duizend-en-een-nacht’ in wijkmuseum Het Metrum in Buytenwegh geopend. Tot en met 7 mei wordt werk van leerlingen van de groepen 4, 5, 6 en 7 van IKC de Vijf Pilaren tentoongesteld. Zij zijn onder begeleiding van kunstvakdocent Ingrid Rekers aan de slag gegaan met vormen.

 • ‘Let’s celebrate..’ onderwerp Speaking Competition

  Foto speaking compVrijdag 10 maart vond op het Alfrink College de door het Nuffic jaarlijkse georganiseerde regionale Speaking Competition voor tweetalige scholen plaats. Leerlingen uit klas 2 en 3 moesten een speech doen en de beste leerlingen gaan door naar de regionale competitie.

 • Straat in beeld: Aidaschouw

  Aïdaschouw 7De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Aïdaschouw in de Leyens.

   

 • Hondje gevonden bij ziekenhuis

  hondje gevondenIn de omgeving van het LangeLand Ziekenhuis is maandag een hondje gevonden. Wijkagent van de Leyens Rob Doorneveld is op zoek naar de eigenaren van de hond, maar er heeft zich nog niemand gemeld.

 • Vernieling bij basisschool Het Plankier

  vernieling de leijens2Bij basisschool IKC Het Plankier in De Leyens zijn zondagavond rond 18:00 uur vernielingen aangericht. Wijkagent Rob Doorneveld is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben en de politie kunnen helpen bij het opsporen van de daders.

 • Weekend Foto

  annievanopijnen_brug_giekwerfFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Vechten en verhaal halen bij Alfrink

  politie bij AlfrinkScholieren van het Alfrink college zijn vrijdag 10 maart bij school met elkaar op de vuist gegaan. Een groep ouders ging hierna verhaal halen bij de school en gingen de confrontatie aan met de docenten. De politie moest komen om de rust te herstellen.

 • Inzet opent nieuw Geldpunt in Buytenwegh

  Opening Geldpunt en inloop Ambachtenwerkplaats 10 maart 2023 3 van 6Onder het genot van een drankje is afgelopen woensdag 8 maart de opening van het tweede Geldpunt en de verhuizing van inZet inlooplocatie Buytenwegh & De Leyens gevierd. Beide zijn nu gevestigd op de Teldersrode midden in Winkelcentrum Buytenwegh.

 • Landelijke Opschoondag zaterdag 18 maart

  Nationale opschoondag 18 maart 2023De Landelijke Opschoondag van Nederland Schoon is dit jaar op zaterdag 18 maart. In heel Nederland gaan vrijwilligers dan aan de slag om schoon te maken in hun buurt. Bij de Hof van Seghwaert ruimen vrijwilligers en maatschappelijk stagiaires zwerfafval in de buurt op.

 • Lions eten met wijkbewoners

  wijkbewoners 1Lionsclub De Meerbloem ging woensdagavond 8 maart eten bij de wijkmaaltijd van Inzet Buytenwegh & De Leyens en trakteerde alle gasten op een gratis maaltijd. Het eten met wijkbewoners is een actie van de Lionsclub om iets terug te doen voor de Zoetermeers maatschappij

 • Erik Bodman ontvangt Chapeaubeeldje

  ChapeaubeeldjeAls dank voor zijn jarenlange inzet in de Buytenwegh, heeft Erik Bodman afgelopen zaterdag 4 maart een chapeaubeeldje uitgereikt gekregen van wijkwethouder Bouke Velzen. Bodman ontving de prijs onder meer omdat hij al ruim dertig jaar actief is in wijk- en buurtvereniging De Hoveniers.

 • Actie Alfrink College voor slachtoffers aardbeving

  Actiedag Syrië en Turkijke AlfrinkVorige week voerden leerlingen en personeel van het Alfrink College actie voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije. De hele dag stond in het teken van het ophalen van zoveel mogelijk geld dat gedoneerd kon worden.

 • Surilake start in Woonhart

  20230221 36998Nu Stichting Iedereen een Maaltijd weg is uit het Woonhart, ging het winkelcentrum op zoek naar een nieuwe ondernemer. Die werd gevonden in Surilake, een Surinaams-Zoetermeerse lunchroom en restaurant.

 • Alfrink debatteert op MUNA

  Foto MUNAElk jaar wordt op het Alfrink College MUNA, ook wel bekend als ‘Model United Nations Alfrink’ georganiseerd. Gelukkig kon deze editie van MUNA afgelopen week weer fysiek op school plaatsvinden, zonder enige corona maatregelen.

 • Expositie  André van der Zwan in woonzorgcentrum Vivaldi

  36DA14DC 1E63 43FA 993E 205A22C0F26FKunstenaar André van der Zwan exposeert tot 1 mei 2023 met zijn schilderijen op de Veranda op de 1e etage van het woonzorgcentrum Vivaldi aan de Brechtzijde 45 in de Leyens.

 • Gebouw van de maand: Palestrinarode

  palestrinarode bw ContreiZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ van ArchitectuurPunt Zoetermeer deze maand de Palestrinarode in Buytenwegh, een overduidelijk, maar ook bijzonder ongebruikelijk voorbeeld van typisch jaren ’70 woonerf.

-goede doel-