Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

Mijn Wijk

20160112 75418De pagina Mijn Wijk wordt gevuld door vrijwillige reporters en fotografen uit de wijk zelf. Zij brengen voor u het kleine nieuws uit de wijk onder de aandacht en zorgen ervoor dat de agenda goed gevuld blijft met activiteiten.

Vindt u het leuk om mee te schrijven voor uw eigen wijk? Neem contact op met Zoetermeer actief via email info@zoetermeeractief.nl. Ervaring in het schrijven of fotograferen is niet nodig, wij zorgen voor workshops, begeleiding en eindredactie!

Buytenwegh

 • Jumbo geopend in Buytenwegh

  20180214 123313Met een feestje en veel confetti opende de compleet verbouwde Jumbo woensdagochtend aan het Kentgensplein in Winkelcentrum Buytenwegh. Tientallen Jumbo-fans stonden al te wachten om gauw een kijkje te nemen in de nieuwe winkel, die 300 m2 uitgebreid is. Ook ligt de ingang nu aan het plein.

 • RandstadRail stil door slingers

  jumboslierten6Tijdens de opening van een supermarkt op woensdag 14 februari in Buytenwegh, werden er confetti slingers afgeschoten. Deze kwamen door de wind terecht in de bovenleiding van de RandstadRail. De slierten wonden zich om de bovenleiding en legde zo het verkeer stil.

 • Inbrekers 13 en 15 jaar op heterdaad

  politie uniform 3Een man was zaterdagavond 3 februari bezig aan een ommetje met zijn hond, toen hij glasgerinkel hoorde bij een woning aan de Palestrinarode. In een achtertuin van een woning zag jij twee jongens staan en sprak ze aan. Zij kozen het hazenpad, maar de man wist één van hen in de kraag te vatten.

 • Botsing met paal en boom

  Marsmanshove1Een automobiliste heeft op donderdagavond 26 januari zowel een paaltje geraakt als een boom op de Marsmanhove. Door dit  ongeluk heeft haar rode auto behoorlijk wat schade van opgelopen. Het rechter voorwiel raakte door de klap ontzet en daarmee is de auto total loss. 

 • 3 minderjarige vandalen gooien stenen

  schadeNescioDe politie heeft drie minderjarige jongens betrapt op het vernielen van ruiten aan de Nesciohove in Buytenwegh. De jongens gebruikten straatstenen bij deze vernielzucht die voor het oprapen lagen omdat er een nieuwe stoep aangelegd wordt.

 • Naakte man zwemt in sloot Wagenaarrode

  politielint niet betredenMet een temperatuur van rond de 5 graden is het alles behalve goed zwemweer. Toch had een verwarde man de zomer in zijn bol en is naakt gaan zwemmen in de sloot aan de Johan Wagenaarrode te Buytenwegh. Omstanders reageerde snel op dit vreemde gedrag.

 • Winkelcentrum lastiger bereikbaar

  bw winkelcentrum 11Door problemen aan het riool van de Muzieklaan, starten er vanaf maandag 8 januari werkzaamheden. Hierdoor zal het winkelcentrum mogelijk moeilijker bereikbaar zijn. Met omleidingsborden wordt het verkeer omgeleid. De werkzaamheden duren twee weken.

 • Camera gesloopt Busken Huethove

  camerapaalWijkagent Buytenwegh laat via twitter weten dat de camera op de Busken Huethove kapot gemaakt is. Dit zou gedaan zijn met vuurwerk. Het incident gebeurde op oudjaarsdag en de wijkagent heeft een foto van de schade gemaakt. De kans is groot dat de daders op beeld staan.

 • Kerstfeest winkelcentrum Buytenwegh

  20171216 117633Het is een traditie geworden dat de organisaties in Buytenwegh een kerstfeest organiseren in het winkelcentrum. Dit jaar met een muziek ensemble in Dickensstijl en een grote wenskerstboom waar iedereen zijn hartenwens in kon hangen. Iedereen mocht ook met de kerstman op de foto.

 • Kick-off Zoetermeer Samen Sterk en Gezond

  Zssg promVrijdag 8 december vindt van 14:00 – 16:00 uur één van de kick-offs plaats van het sportieve traject 'Zoetermeer Samen Sterk en Gezond'. In winkelcentrum Buytenwegh op het Kentgensplein stellen de sportaanbieders zich voor, is er muziek, gratis koffie/thee/limonade/fruit en kunnen kinderen springen op het springkussen. Ook kunnen geïnteresseerden zich direct aanmelden voor het sportaanbod.

 • 3x inbraak in schuurtjes

  inbraakBweghIn de wijk Buytenwegh zijn in de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 december drie inbraken geweest in schuurtjes. De dieven hebben hierbij telkens dezelfde methode gebuikt. Uit één van de schuurtjes wisten de inbrekers een damesfiets buit te maken. 

 • Video special: Sinterklaas in Buytenwegh

  20171125 115730In onze video special:  het bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten aan de wijk Buytenwegh. Sinterklaas arriveerde per boot en maakte na het feest in het winkelcentrum Buytenwegh nog een rondrit door de wijk.

 • Sinterklaas op bezoek in Buytenwegh

  20151128 72128Sinterklaas en zijn pieten zullen op zaterdag 25 november Winkelcentrum  Buytenwegh weer bezoeken! Het wordt als vanouds weer gezellig in het centrum van de wijk en de pepernoten zullen hier zeker niet bij ontbreken!

 • Woningoverval Heijermanshove

  heijermanshove 1De bewoners van een flatwoning aan de Heijermanshove kregen de schrik van hun leven toen zij overvallen werden op donderdagavond 9 november. De overval vond plaats rond 18.15 uur. De politie heeft in de woning forensisch onderzoek gedaan.

 • Mis je iemand? Vier samen Allerzielen

  20171102 114617Allerzielen is een gedenkdag uit de Rooms-Katholieke traditie. Halte 2717 nam in Winkelcentrum Buytenwegh het initiatief om Allerzielen samen te vieren, niet vanuit een bepaalde geloofsrichting, maar als steun voor iedereen die iemand mist.

 • Koorwens wordt werkelijkheid

  20171007 113538Chaya stuurde vorig jaar met kerst een wens in voor de wijk Buytenwegh: zij wou graag een koor op zien treden in de wijk. Halte 2717 pakte samen met de buurtverenigingen Buytenrode en Hoveniers deze wens op en lieten hem afgelopen zaterdag uitkomen.

 • Grote opkomst tijdens postzegelbeurs

  P1110248 1

  Wethouder Taco Kuiper opende zaterdag 30 september de postzegelbeurs bij buurtvereniging Buytenrode. Kuiper onthulde een schilderij waarop alle activiteiten van de buurtvereniging staan afgebeeld. 

 • Korenfestival in Winkelcentrum Buytenwegh

  Korendag BWHalte2717 stelde de bewoners in Buytenwegh tijdens de kerstactie 2016 ‘Dromen in de Wijk’ de vraag: Wat is jouw droom voor de wijk? De prijswinnende droom, een kooroptreden voor de hele wijk, zal zaterdag 7 oktober werkelijkheid worden.

 • Magda Kluth exposeert in Buytenhage

  SAM 2366De Zoetermeerse Magda Kluth exposeert van 1 september tot 1 december in zorgcentrum Buytenhage haar schilderijen. Ze schildert diverse schilderijen van vrolijk en kleurrijk naar serieus maar haar eigen voorkeur gaat uit naar dieren en dan nog het liefst dieren in uniform.

 • Jubileumreceptie Buytenrode

  20170825 110248Precies 40 jaar na de oprichting van buurtvereniging  Buytenrode in Buytenwegh vierde de vereniging haar jubileum op vrijdag 25 augustus. Burgemeester Aptroot kwam graag langs bij de jubilerende vereniging om alle vrijwilligers te feliciteren.

-goede doel-