Buytenwegh De Leijens

 • Slachtoffer schietincident weer aanspreekbaar

  B801C7BE EF73 4EE2 80D3 F74AA2AFB88ENadat er in de omgeving van de Paganinirode in Buytenwegh zondagmiddag 15 mei geschoten werd, hielden agenten in totaal acht verdachten aan. Zes daarvan, zitten nog vast voor verhoor. Het 17-jarige Leidschendamse slachtoffer ligt in het ziekenhuis en is inmiddels aanspreekbaar, aldus de politie.

 • 4 verdachten van schietincident aangehouden

  B801C7BE EF73 4EE2 80D3 F74AA2AFB88ENa het schietincident aan de Obrechtrode in Buytenwegh is er met een politiehelikopter en verschillende eenheden op de grond gezocht naar verdachten, terwijl het zwaargewonde slachtoffer werd verzorgd door het MMT. Later is er een inval gedaan in een woning en zijn drie mensen aangehouden.

 • Zwaargewonde bij schietincident in speeltuin

  E9CE85D7 215A 4794 AB40 B1E065D1BD85Bij een schietincident vanmiddag aan de Obrechtrode is een persoon zwaar gewond geraakt. Het incident vond plaats in een speeltuin gelegen in de wijk in Buytenwegh. Hulpdiensten waaronder een traumahelikopter werden met spoed opgeroepen en zijn in de buurt geland.

   

 • Moederdagfoto's in Buytenwegh

  Moederdag Buytenwegh2Zondagochtend werden heel wat moeders in Buytenwegh verrast met een prachtige foto van hun kinderen. Zaterdag 7 mei konden de kinderen op de foto in Winkelcentrum Buytenwegh, ingelijst in een mooie schilderijlijst.

 • Iedereen een Maaltijd weg uit Woonhart

  20170224 98316Stichting Iedereen een Maaltijd (kortweg SIEM) moet weg uit het Woonhart. Na coronatijd en onvoldoende vrijwilligers om de lunchroom open te houden, wordt het huurcontract niet meer verlengd. Juist nu betaalbare maaltijden zo belangrijk zijn.

 • Wethouder van Driel opent Adventure Valley

  nieuw klimparkWethouder Van Driel opende het nieuwe klimpark van Zoetermeer en markeerde daarmee de naamsverandering van Ayers Rock naar Adventure Valley. Onder de nieuwe naam, onderdeel van SnowWorld Zoetermeer, groeit de attractie door naar een compleet outdoorcentrum.

 • Op de foto voor mamma

  20210508 24125Welke moeder wil nou niet een mooie foto van haar kinderen voor Moederdag? Alle kinderen van Buytenwegh kunnen zaterdag 7 mei in Winkelcentrum Buytenwegh op de foto voor mamma. De foto's worden meteen afgedrukt om op Moederdag te geven.

 • Weekend Foto

  wapr22 nicolaas_De_leijens_BuytenhageFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • 60-jarige bruidspaar Angela-Geerman

  60 jarig bruidspaar Angela 2Burgemeester Bezuijen heeft 20 april een bezoek gebracht aan het 60-jarige bruidspaar Angela-Geerman, wonend in de wijk Buytenwegh-de Leyens. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

 • De plek is Buytenwegh

  20220416 29969Zaterdagmiddag 16 april bracht de Paashaas een bezoekje aan Winkelcentrum Buytenwegh, samen met de Variasband die een muzikaal optreden gaven. De band speelde hun nieuwe nummer: De plek is Zoetermeer, maar het publiek luisterde ook graag naar de golden oldies.

 • Schilderijenexpositie van Dick Zuydwijk in Vivaldi

  Dick Zuydwijk corDick Zuydwijk exposeert met een aantal van zijn werken tot 1 juli 2022 op de Veranda op de 1e etage van het woonzorgcentrum Vivaldi aan de Brechtzijde 45 te Zoetermeer.

 • Expositie Fotogroep Zoetermeer Gondelkade

  gondelkade expoDe leden van de Werkgroep Macrofotografie van Fotogroep Zoetermeer hebben naast foto’s met zelfgekozen onderwerpen ook foto’s met specifieke thema’s gemaakt: foto’s met een kroonsteentje of een muziekdoosje in de hoofdrol, foto’s gemaakt in het Westerpark en paddenstoelenfoto’s. 

 • High tea voor senioren in Buytenwegh

  20220407 29885Om het voorlopig einde van de coronatijd te vieren schoven de Senioren Actief uit Buytenwegh aan bij een gezellige high tea. Senioren Actief is een activiteit van Halte 2717 en organiseert maandelijks een leuke activiteit voor de senioren uit de wijk.

 • Politie zoekt belaagde bezorger

  politie portofoonDe politie is dringend op zoek naar de maaltijdbezorger die vrijdag 8 april rond 19.20 belaagd werd op de Peter Zuidhove in Buytenwegh. Volgens de politie hebben meerdere getuigen dit incident gezien, maar de bezorger is nog niet gevonden.

 • Paashaas met muziek in Buytenwegh

  Pasen en VariasbandDe Paashaas zal op zaterdag 16 april Winkelcentrum Buytenwegh bezoeken en wat lekkers uitdelen aan alle kinderen. De Paashaas is in het Winkelcentrum van 13 tot 16 uur. Ook zal er een spetterend live optreden zijn van de Varias Band.

 • 60-jarige bruidspaar Mortier-Loomans

  60 jarig bruidspaar Mortier 4Burgemeester Bezuijen heeft  vrijdag 1 april een bezoek gebracht aan het 60-jarige bruidspaar Mortier-Loomans, wonend in de wijk De Leyens. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

 • Afvalbutlers bezoeken Alfrink College

  Trash 2Het theaterduo de Afvalbutlers, bestaande uit Laurens de Groot en Jeffrey Maas, organiseert een wedstrijd tussen middelbare scholen in Zoetermeer. Elke eerste klas werd door dit ludieke duo bezocht en geïnspireerd om met ideeën te komen om de strijd met zwerfafval aan te binden.

 • Alfrink heeft hart voor Oekraïne

  Oeklrainedag1Het Unesco team van het Alfrink College organiseerde dinsdag 22 maart een actiedag voor Oekraïne. De aanleiding is de oorlog en de humanitaire crisis in Oekraïne, maar de school nam op deze dag stelling tegen oorlog en vóór vrede en mensenrechten in het algemeen.

 • Inbraak winkelcentrum De Leyens

  schade aan pand Zeeman De LeyensInbrekers hebben verschillende pogingen gedaan om in te breken in winkelcentrum De Leyens. Dit gebeurde volgens de wijkagent in de vroege ochtend van dinsdag 22 maart. Wat bij de stomerij niet lukte, leidde een stuk verderop wel tot een inbraak.

 • Senioren vieren einde corona met high tea

  IMG 0889 copyOm het voorlopig eind van de coronatijd te vieren nodigt Senioren Actief senioren uit Buytenwegh uit aan te schuiven bij een gezellige high tea. De high tea wordt georganiseerd door Halte 2717, die tijdens de thee ook zal vertellen wat er verder allemaal georganiseerd wordt.

-goede doel-