Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

Mijn Wijk

20160112 75418De pagina Mijn Wijk wordt gevuld door vrijwillige reporters en fotografen uit de wijk zelf. Zij brengen voor u het kleine nieuws uit de wijk onder de aandacht en zorgen ervoor dat de agenda goed gevuld blijft met activiteiten.

Vindt u het leuk om mee te schrijven voor uw eigen wijk? Neem contact op met Zoetermeer actief via email info@zoetermeeractief.nl. Ervaring in het schrijven of fotograferen is niet nodig, wij zorgen voor workshops, begeleiding en eindredactie!

Buytenwegh

BB4 Kids in de zomer

bb4kids zomerActieve ouders organiseren zomeractiviteiten voor de kinderen in Buytenwegh! De hele zomer lang kunnen kinderen gratis meedoen aan bijvoorbeeld leuke spelletjes en een buurtpicknick.

 

Lees meer: BB4 Kids in de zomer

Er zit muziek in Buytenrode!

20160625 86607Het Buytenrode Zomermuziekfestival heeft voor iedereen iets te bieden. Ga je lekker los op de lekkerste pop en rockmuziek of maak je een dansje op de hits uit de jaren ’60 en ’70. De toegang voor het festival is de gehele dag gratis en iedereen is zaterdag 24 juni vanaf 12.30 uur tot middernacht welkom.

Lees meer: Er zit muziek in Buytenrode!

Water vandalisme gymzaal Nesciohove

gymNescio 3

Een bewoner van de wijk Buytenwegh ontdekte per toeval dat er water onder de nooddeur uit kwam van de gymzaal. Hij belde direct 112 en vroeg de brandweer te komen naar de Nesciohove. De brandweer kon niet naar binnen en alarmeerde de gemeente. Gealarmeerde huurders van de gymzaal zagen bij binnenkomst dat de brandslang in de zaal was gelegd en vol aan stond.

Lees meer: Water vandalisme gymzaal Nesciohove

Zó! bezorgd over verdwijnen geldautomaten

geldautomaatNa Palenstein en De Vijverhoek zit nu ook winkelcentrum Buytenwegh zonder geldautomaat. Zó! Zoetermeer is uiterst bezorgd over deze ontwikkeling omdat het met name voor ouderen en gehandicapten tot ongewenste situaties kan leiden. Zó! heeft in officiële vragen aan het college gevraagd om met de banken te praten om te zien of er een oplossing gevonden kan worden.

Lees meer: Zó! bezorgd over verdwijnen geldautomaten

Op de foto voor Moederdag

poster moederdagWinkelcentrum Buytenwegh staat zaterdag 13 mei helemaal in het teken van Moederdag. Alle kinderen kunnen zich verkleden als hun favoriete held:  piraat, prinses en ga zo maar door. En zich prachtig laten schminken. Daarna gaan ze op de foto bij de fotografen van Redlinefotografie en Zoetermeer Actief.

Lees meer: Op de foto voor Moederdag

EDUCA in wijkmuseum het Metrum

Metrum EducaHet werk van schildergenootschap EDUCA is tot en met 2 juni te zien in wijkmuseum ‘Het Metrum’ in Buytenwegh. Het schildergenootschap komt één maal per week bij elkaar om te schilderen. Zij schilderen naar voorbeeld maar er wordt ook gewerkt met eigen gekozen onderwerpen.

Lees meer: EDUCA in wijkmuseum het Metrum

Buurtpastor in Buytenwegh

johan roest bweghJohan Roest is sinds 1 mei vorig jaar het gezicht van Halte 2717 in Buytenwegh. Buurtpastor Johan (41) heeft flink wat ervaring in het kerkenwerk. Hij doet jeugdwerk in de Ichthuskerk, en is ook als jeugdouderling lid van de Algemene Kerkenraad.

Lees meer: Buurtpastor in Buytenwegh

Paaseieren zoeken!

paaskonijnVanaf Bus 63 in Buytenwegh organiseert Stichting MOOI een leuke Paaseieren zoektocht voor kinderen. Woensdag 12 april vertrekt de zoektocht om 15.00 uur vanaf Bus 63 aan de Busken Huethove 63.

 

Lees meer: Paaseieren zoeken!

-goede doel-