Buytenwegh De Leijens

 • 20191109 131127Velen kijken weer uit naar kerst en ook dit jaar zijn er in de tuincentra van Zoetermeer verschillende kerstshows te zien. Elk tuincentrum heeft hier zijn eigen unieke draai aangegeven, met eenhoorns, pinguïns en kerstdorpen.

   

 • fietspad MeerpolderdijkDe fietsroute aan de noordrand van Zoetermeer en de zuidrand van de Meerpolder is gereed. De feestelijke opening van dit nog ontbrekende stuk is vrijdag 8 november 2019 aan de rand van het Buytenpark. Het gaat om een verbinding van ongeveer een kilometer tussen het Polderpad en het Stompwijksepad.

 • 2 nov 2019 Onthulling reclamebord SV Oosterheem 2Albert Heijn Meerzicht steunt de Zoetermeerse voetbalvereniging sv Oosterheem. Leo van der Meer, manager van Albert Heijn Meerzicht, steunt hiermee gezond leven en sporten en wil met sport en spel de inwoners van de wijken Meerzicht, Buytenwegh en de Leyens met elkaar verbinden.

 • taartTwee inbrekers dachten op zondagochtend 3 november om 5.30 uur hun slag te kunnen slaan in een woning aan de Fats Wallerrode in Buytenwegh. Bij aankomst van de politie namen de inbrekers de vlucht en verstopten zich in de wijk. De politiehond wist daar wel raad mee.

 • 20191031 13062In totaal waren 35 huizen in Zoetermeer aangemeld voor de Halloween Home Awards, een prijs voor het mooist versierde Halloweenhuis in de stad. De jury reed donderdagavond in een sfeervolle oude brandweerwagen langs de 7 genomineerde adressen.

 • mz deboerderij3Even leek het erop alsof coffeeshop CaSa volgend jaar al moest vertrekken uit de stad. Volgens de Zoetermeerse regels mag een coffeeshop namelijk niet binnen 350 meter van een plek zitten waar kinderen komen, zoals de sporthal Gymworld die nu naast CaSa wordt gebouwd.

 • politie auto sirene 1 copy copyBij een woning aan de Anna Blamanhove in Buytenwegh is een steen door de ruit gegooid. Dit gebeurde in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober. De politie roept getuigen op van deze vernieling.

 • illegaal vuurwerkWijkagenten hebben vrijdagavond naar aanleiding van een anonieme tip een woning in Buytenwegh doorzocht. Daar vonden zij in een slaapkamer 7 kilo zwaar illegaal vuurwerk, waaronder een aantal Super Cobra 6. Als dit was ontploft, was het leed niet te overzien.

 • pompoensoep BWHalloween is tegenwoordig vooral bekend als griezelfeest, maar is van oorsprong sterk verbonden met het christelijke feest Allerzielen. In Buytenwegh wordt gekozen voor deze verbindende kant van Halloween, met de verkoop van pompoenen op woensdag 30 oktober.

 • 20191022 12720Het Woonhart ontving dinsdag 22 oktober honderden kleine prinsessen en superhelden die de hele middag kwamen spelen op de Kids Day. Ook de 'grote' versie van Elsa, Anna en Olaf waren aanwezig en gingen met de kinderen op de foto.

 • 20191008 12440Juf Nancy de Vries is directeur op basisschool de Buytenkans in Buytenwegh. De kinderen van de Jeugdredactie Brede School op de Buytenkans interviewden hun juf en wilden graag precies weten hoe het is om directeur te zijn.

 • techniek kick off ta buytenweghDe kinderen van groepen 6,7 en 8 van een aantal basisscholen in Buytenwegh hebben tijdens de Kick-off voor de Piëzo TalentenAcademie Buytenwegh kennis gemaakt met techniek. Zij konden experimenteren in de Technobiel die speciaal naar de wijk was gekomen.

 • Echtpaar Crommentuyn Verbeek 60 jaar 300dpi 0013Burgemeester Aptroot bracht vrijdagmorgen 18 oktober een bezoek aan het 60 jarig bruidspaar Crommentuyn-Verbeek in de wijk De Leyens. 

 • 20191017 12710Reakt en Piëzo, met de Ambachtenwerkplaats, delen sinds een klein half jaar het gebouw aan de Teldersrode in Buytenwegh. Wijkbewoners zijn er van harte welkom om mee te doen aan de verschillende activiteiten en workshops.

 • MGM0277Stichting Storytellers maakt vandaag bekend noodgedwongen te moeten stoppen met het Openluchttheater in Zoetermeer. De gemeente Zoetermeer heeft besloten geen subsidie meer te verstrekken voor de voorstellingen en evenementen. Hierdoor zal bijvoorbeeld het Buytenpark Openluchttheater vervallen.

 • TimmermanshoveU heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: de Timmermanshove in Buytenwegh.

 • bouw gymworld zoetermeer 1Een ruime 5 jaar geleden werd voor het eerst gesproken over Gymworld, de nieuwe iconische gymhal waar atletiekverenigingen Pro Patria en CGV Zoetermeer samen zullen gaan trainen. Er werd toen gehoopt dat de hal al in 2018 open zou kunnen.

 • FotoHildebrandhoveAptrootAan de Hildebrandhove maakten bewoners melding over een hinderlijke lucht, laat in de middag van zaterdag 12 oktober. De brandweer deed metingen en richtte een commandopost in. Verschillende mensen moesten tijdelijk hun huis uit.

 • 20191008 12432Zoetermeer Actief verzorgt ook Bredeschool lessen voor de basisscholen in Zoetermeer. De jonge reporters van IKC Buytenkans in Buytenwegh zijn onlangs van start gegaan en leren veel over media en perstaken.

 • Image 16Het is Kinderboekenweek en door het hele land wordt er voorgelezen. Het thema is dit jaar 'Reis mee' en voertuigen spelen hier natuurlijk een belangrijke rol in. Op IKC Klimboom in Buytenwegh kwam hoofdconducteur Amir voorlezen aan de kinderen.

-goede doel-