Langeland ZKH2De voltallige Zoetermeerse Raad heeft vandaag een motie aan het college gestuurd om te pleiten voor behoud van het LangeLand ziekenhuis, mét Spoed Eisende Hulp en IC en het Orthopedisch Centrum. Na het mislukken van de fusie met de Reinier Haga Groep is de toekomst van het ziekenhuis onduidelijk.

Debatavond kandidaat partijvoorzitters PvdA ZoetermeerDe Partij van de Arbeid zoekt een nieuwe landelijk voorzitter. Eén van de acht kandidaten is de Zoetermeerse oud-wethouder Taco Kuiper. Op uitnodiging van de PvdA in Zoetermeer deden alle kandidaten op 2 september mee aan een debatavond in De Kapelaan aan het Nicolaasplein.

20141111-32694Vlak voor de zomer besloot de gemeente om vanaf 2022 niet meer toe te staan dat elektrische auto’s mogen worden opgeladen met een laadkabel die over de stoep loopt. Maar waarom dit nu ineens niet meer mag is onduidelijk, de Zoetermeerse VVD heeft daarover vragen gesteld aan het college.

Taco KuiperOud-wethouder van Zoetermeer, Taco Kuiper, heeft zich kandidaat gesteld als voorzitter voor de landelijke PvdA. Donderdag is de aftrap, in Zoetermeer, van de voorzittersdebatten en worden alle 8 kandidaten voorgesteld.

ventilatie in plafondVolgende week beginnen ook in Zoetermeer de scholen weer. De Zoetermeerse partijen Zó! Zoetermeer en VVD vragen zich af hoe het nu gesteld is met de ventilatie van de scholen in onze stad en of er nog verdere maatregelen worden genomen.

cybersecurity java codeZoetermeer is in 2040 een ‘slimme stad’, zo luidt de ambitie in de Omgevingsvisie Zoetermeer 2040. De beoogde aanpak voorziet in het slim benutten van digitale mogelijkheden zoals technologische ontwikkelingen en data-analyses. De Zoetermeerse VVD wil hierbij wel aandacht vragen voor privacy.

politiewagen upcloseDe PVV heeft schriftelijke vragen aan het college gesteld over de hoeveelheid verkeersongevallen in Zoetermeer, vooral rond de Amerikaweg. In de laatste 2 weken van juli werden 8 ongevallen geteld.

netwerk zoetermeerMarijke van der Meer, Zó! Zoetermeer, heeft aan het college schriftelijke vragen gesteld over de onzekere situatie van Netwerk Zoetermeer. Omdat de subsidie voor Netwerk Zoetermeer nu op een andere manier wordt toegekend, moeten zij BTW afdragen.

e bikeHet aantal fietsendiefstallen in Zoetermeer was in de eerste helft van het jaar exact gelijk aan het totaal aantal aangiften in de eerste helft van 2020: 117. In 70% van de gevallen gaat het hierbij om e-bikes. Er worden nog geen extra maatregelen genomen om diefstal van e-bikes tegen te gaan.

vaccinatie SilverdomePriklocatie Silverdome heeft zondag 15 augustus de laatste ‘prikdag’, maar de GGD heeft nog niet bekend gemaakt waar mensen ná deze datum terecht kunnen voor hun vaccin. LHN wil de priklocatie in ieder geval tot 1 januari open houden.

-advertenties-

-goede doel-