Foto Frank SchoonbeekFrank Schoonbeek is door D66 Zoetermeer gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. De partij gaat nu aan de slag met het opstellen van het verkiezingsprogramma.

bouwsteigerHet initiatiefvoorstel van Zó! Zoetermeer waarin inwoners vanaf het begin van een project betrokken worden gaat in het najaar van start als een pilot. Het college heeft positief op het voorstel gereageerd en aangeraden om in het voorstel een start als pilot op te nemen.

scherm zwaardslootsewewegDe ingestorte reling langs het fietspad aan de Zwaardslootseweg in Buytenwegh is tijdelijk dichtgemaakt met dranghekken. Zó! Zoetermeer, die de gevaarlijke situatie meldde, is er echter nog niet helemaal gerust op.

zonnepaneel op dakDe LHN-fractie maakt zich samen met de bewoners van de Nul-op-de-Meter woning (NOM woningen) in Palenstein ernstig zorgen over de veiligheid van deze woningen. Er bestaat twijfel over de brandveiligheid van de elektrische installatie in en naast de woningen.

DDN Dennis GeurtenDe voorzitter van de Zoetermeerse partij Direkte Democratie Nederland, Dennis Geurten, heeft bij de Zoetermeerse politie aangifte gedaan tegen Bij1, op grond van discriminatie. Geurten voelt zich gediscrimineerd door een artikel van Bij1, waarin gezocht wordt naar nieuwe partijleden.

 

20210525 rattenoverlastInwoners rond het Sandrinapad in de wijk Palenstein ervaren overlast van ratten in hun tuinen. De overlast is waarschijnlijk ontstaan door de sloop van de flats. De ratten zijn gevlucht en zoeken een nieuw onderkomen in de wijk. Rentokil is ingeschakeld om het ongedierte te bestrijden.

lachgas ampul op straatLachgas gaat in de ban in Zoetermeer. Dat zei burgemeester Michel Bezuijen tijdens de raadsvergadering van 17 mei 2021 op vragen van CDA-raadslid Esmee van Oudheusden. Bezuijen: “We zien dat het gebruik van lachgas overlast veroorzaakt in de stad. Dit moet opgenomen worden in de APV.”

belastingformulierDe gemeente Rotterdam gaat de schulden afbetalen van toeslagenouders die in een schuldentraject bij de gemeente zitten. De Zoetermeerse CDA en GroenLinks fracties vinden het ook te lang duren en roepen het college op om de gedupeerden snel te helpen.

geluidswal Zwardslootseweg1Het fietspad langs de Zwaardslootseweg in Buytenwegh ligt hoger dan de weg. Er is een afscheiding in de vorm van een geluidswal, maar deze wal is een aantal weken geleden omgewaaid. Zó! Zoetermeer heeft aan het college vragen gesteld over de gevaarlijke situatie die nu ontstaan is.

fietsen recreatie 1De provincie Zuid-Holland heeft in totaal 2 miljoen subsidie klaarliggen voor initiatieven op het gebied van sport en (water)recreatie. CDA Zoetermeer roept de gemeente op om aanspraak te maken op deze subsidie. Dat kan nog tot 7 juni 2021.

-advertenties-

-goede doel-