silverdomeDe ijsbanen van SilverDome blijven in ieder geval nog 1 jaar open. Dat blijkt uit een memo dat wethouder Ingeborg ter Laak (Zorg, welzijn en sport en verenigingen) donderdag stuurde aan de gemeenteraad.

basisschoolDe PvdA in Zoetermeer wil dat de gemeente zelf een onderzoek gaat doen naar de behoefte aan basisscholen in Zoetermeer. De aanleiding hiervoor is twee aanvragen voor een islamitische basisschool, die onlangs zijn afgewezen.

192 CopyrightFOTOFLEX.NL 29062018Het fundament voor de Politiek PubQuiz in Zoetermeer is gelegd, afgelopen vrijdag werd deze geopend door de twee bedenkers, de politieke partijen PvdA en de SP. De Politieke PubQuiz gaat over van alles, behalve politiek. Een laagdrempelig, informeel samenzijn waarbij gezelligheid de boventoon voert.

regenboog vlagGroenLinks heeft een motie ingediend voor een Roze Zaterdag 2021 in Zoetermeer ten behoeve van de sociale acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap. De Roze Zaterdag is een landelijk evenement waarvoor gemeenten zich kunnen aanmelden.

Hoge NoodZoetermeer krijgt meer openbaar toegankelijke toiletten. De gemeenteraad stemde gisteren tijdens het voorjaarsdebat namelijk unaniem in met een motie van het CDA voor meer openbare toiletten in de binnenstad.

Aandacht voor de bieb op schoolNet als in voorgaande jaren pleit de PvdA voor meer Bibliotheken op school. Nog steeds is ongeveer één op de negen Nederlanders tussen de 16 en 65 jaar laaggeletterd is en heeft daarom moeite om goed mee te kunnen doen in onze samenleving.

pavane parkerenHet Langeland ziekenhuis wordt uitgebreid met een Orthopedisch Centrum. De omwonenden – met name de mensen die in Pavane wonen – maken zich ernstig ongerust over de beoogde locatie van de parkeergarage op het terrein van het ziekenhuis. De parkeergarage komt heel dicht bij de Pavane te staan.

nodigTijdens het Voorjaarsdebat, maandag 18 en donderdag 28 juni, spreken gemeenteraad en college uitgebreid over de financiële koers voor de komende jaren, zoals die is beschreven in de Perspectiefnota 2019. Partijen dienen moties in, zoals over de locatie van het nieuw te bouwen zwembad.

1280px Samsung Focus and Google Nexus SDe ontvangst van mobiele telefoons via Vodafone en KPN is in Oosterheem en delen van Noordhove al te lang onvoldoende. De VVD Zoetermeer vraagt hier nu opnieuw aandacht voor. De partij wil dat er eindelijk fatsoenlijk bereik komt voor de inwoners en ondernemers in deze wijken.

Nationaal Videogame MuseumDe PvdA Zoetermeer wil dat het Nationaal Videogame Museum voor de stad behouden blijft. Nu is het onzeker of het museum in de Passage in het Stadshart kan blijven. De PvdA wil dat het college ervoor zorgt dat het museum permanent een mooie plek in de stad krijgt. 

-advertenties-

-goede doel-