20200930Burgmeester zm 12De gemeente Zoetermeer wil samen met de politie en andere veiligheidspartners ondermijnende criminaliteit in de stad tegengaan. Het gaat hierbij om verschillende vormen van fraude, witwassen van geld en handel in drugs.

 SC 5595De bijdrage voor de Entree vanuit het Rijk om woningbouwprojecten te stimuleren is afgewezen. Het Zoetermeerse college gaat nu een tweede aanvraag indienen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.

pvda vlagDe gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 komen eraan en de voorbereidingen daarvoor zijn al begonnen. De PvdA in Zoetermeer is op zoek naar mensen die een actieve rol willen spelen in de partij en/of in de lokale politiek.

pexels fox 1595385De coronacrisis treft jongeren extra hard. GroenLinks wil dat de eisen aan jongeren onder de 27 tijdelijk worden versoepeld. Landelijk is een motie aangenomen die het mogelijk maakt dat de gemeenten de strengere regels voor jongeren in de bijstand tot 1 juli 2021 naast zich neer kunnen leggen.

brievenbus vaartdreefZó! Zoetermeer vraagt zich af waarom kleine veranderingen soms zo lang moeten duren. In september 2019 vroegen zij aandacht voor de onveilige locatie van de brievenbus aan de Vaartdreef in Seghwaert. Dit zou ‘zo snel mogelijk’ opgelost worden, maar er is nog steeds niets veranderd.

coronavirusHet Zoetermeerse college gaat onderzoeken of en hoeveel ZZP’ers en andere zelfstandigen behoefte hebben aan een omscholingsprogramma vanuit het bedrijfsleven. ”Veel mensen hebben te maken met financiële schade door de coronacrisis,” aldus CDA-raadslid Esmee van Oudheusden.

eekhoornZoetermeerders die mee willen praten over biodiversiteit in de stad en dierenwelzijn kunnen aansluiten bij de digitale bijeenkomst van GroenLinks op woensdag 18 november van 20:00 tot 21:30 uur. 

raadszaal 2Het najaarsdebat is in Zoetermeer digitaal gehouden vanwege het coronavirus. Besloten is om de raadsleden niet online te laten stemmen, maar te laten verlopen via briefstemming. De uitslag van deze briefstemming liet een paar dagen op zich wachten, maar is nu bekend.

Claire hostmann groenlinksGroenLinks wil dat de gemeente uitzoekt of er alternatieven zijn op geldboetes die de gemeente oplegt. Mensen die boetes niet kunnen betalen, komen alleen maar meer in de problemen stelt de partij. De fractie vindt dat mogelijk moet zijn om gemeentelijke boetes bijvoorbeeld met vrijwilligerswerk ‘af te betalen’.

fietsversnellingenDe gemeente Zoetermeer heeft de ambitie om de beste fietsstad van Nederland te worden. In de ‘Top 100 Fietsstad 2020’ van de Fietsersbond staat Zoetermeer op plaats 15. De motie ‘Groen licht voor fietsers’ stimuleert mensen om nóg meer te gaan fietsen.

-advertenties-

-goede doel-