woning nieuwHet CDA Zoetermeer wil vaart zetten en nu al aan de slag met de ruimte die de nieuwe huisvestingswet biedt om meer huur- en koopwoningen toe te wijzen aan eigen inwoners. Ook kan de gemeente dan voorrang geven aan mensen met een cruciaal beroep, zoals zorgmedewerkers en leraren.

kantoor vergadertafelVanaf 1 januari 2023 gaat de wet in werking die bedrijven verplicht om energielabel C (of beter) te hebben. Dit betekent dat kantoren zonder energielabel of met een energielabel lager dan C niet meer gebruikt mogen worden als kantoor. De gemeente is verantwoordelijk voor controle en handhaving.

muntgeldDe gemeente gaat het bedrag dat teveel is opgehaald aan OZB-inkomsten teruggeven aan de inwoners. Een bedrag van € 1,35 miljoen teveel geïnde OZB wordt nu weer teruggegeven aan de mensen die dit betaald hebben door het OZB tarief eenmalig te verlagen.

foto Frank SchoonbeekD66-fractievoorzitter Frank Schoonbeek heeft aangekondigd de Zoetermeerse politiek te zullen verlaten. Schoonbeek was achtereenvolgens steunfractielid, raadslid, lijsttrekker en fractievoorzitter in de periode maart 2016 tot heden.

museum de voordeHet besluit is nu definitief: Museum De Voorde krijgt geen subsidie meer en zal moeten sluiten. De gemeenteraad stemde maandag tijdens de raadsvergadering in met stopzetten van de subsidie voor het museum, per 1 juli 2023.

Blansjaar installatieWim Blansjaar van de PDvZ vervangt tijdelijk wethouder Willeke Mertens die met ziekteverlof is gegaan. Blansjaar werd maandag 12 september door de gemeenteraad geïnstalleerd als wethouder.

Kamer 13Iedere tweede zaterdag van de maand zet LHN de deuren van haar fractiekamer wijd open voor alle Zoetermeerders. Het inloopuurtje vanaf 11 uur is bedoeld om inwoners van de stad de gelegenheid te geven in gesprek te gaan met de raads- en commissieleden van de Lijst Hilbrand Nawijn.

FOTOFLEX.NLEen groep van 27 scholieren en enkele docenten van scholen uit Noorwegen, Duitsland, Portugal en het Zoetermeerse Oranje Nassau College (ONC), locatie Parkdreef, heeft maandagmiddag 5 september 2022 een bezoek gebracht aan de raadzaal van het Stadhuis.

BlansjaarWim Blansjaar (69), de tijdelijke vervanger van wethouder Mertens, is geen onbekende in Zoetermeer. Wim is Zoetermeerder in hart en nieren en heeft een groot netwerk door zijn werk als horeca ondernemer in het Stadshart en als fractievoorzitter van de PDvZ.

pdvz wim blansjaarDe Zoetermeerse wethouder Willeke Mertens is door ziekte ook de komende maanden nog afwezig. Haar partij, de Partij voor Democratie Zoetermeer (PDvZ), draagt Wim Blansjaar voor als tijdelijk vervanger.

-advertenties-

-goede doel-