daklozenDe gemeente wil het Zoetermeerse Daklozenloket in het eerste kwartaal van 2020 openen. Nu moeten Zoetermeerders die dakloos worden zich nog melden bij het loket in Den Haag.

plasticBij grote evenementen in Zoetermeer mag geen wegwerpplastic, zoals plastic bekers of rietjes, meer gebruikt worden. Alternatieven zijn bijvoorbeeld karton of composteerbaar bioplastic. Het verbod is een initiatief van D66 en GroenLinks en werd gesteund door vele andere partijen.

daklozenIn november 2017 heeft de raad een motie aangenomen (ingediend door Zoetermeer Vooruit samen met CDA en PvdA) waarin gevraagd werd onderzoek te doen naar de mogelijkheid voor dakloze Zoetermeerders om zich in Zoetermeer te melden in plaats van daarvoor naar Den Haag te moeten gaan.

gitaarAfgelopen week hebben diverse verontruste inwoners van Zoetermeer contact opgenomen met de fractieleden van PvdA Zoetermeer om te melden dat een paar volwassenen kinderen inzetten om op te treden als straatmuzikant voor het winkelend publiek in het Stadshart.

httpswww.pexels.comnl nlfoto263290Vele ouders in Zoetermeer hebben een brief gekregen van de JGZ (Jeugdgezondheidszorg) waarin staat dat hun kind geen preventief gezondheidsonderzoek heeft gekregen in groep 2. Door een tekort aan artsen worden nu hele klassen overgeslagen.

halve stoepDe Voorhamstraat in de wijk Palenstein is kort geleden opnieuw bestraat. Echter, alleen de zijde van de gerenoveerde woningen van de Goede Woning heeft een keurige nieuwe stoep gekregen.

zo zmZó! Zoetermeer heeft naar aanleiding van een publicatie over de zorgen van brandweercommandant Esther Lieben vragen gesteld aan het college. Het betreft de onmogelijkheid om in geval van brand mensen uit hoogbouw te kunnen halen, en de beperkte mogelijkheden om branden in hoogbouw te kunnen blussen.

20190517 Zwembad Zoetermeer 2bGroenLinks is blij dat Zoetermeer een nieuw zwembad krijgt, maar vindt de richtprijs van 6 euro voor toegang aan de hoge kant. Voor mensen met een kleine beurs kan dit een probleem vormen waardoor zij het niet kunnen opbrengen om regelmatig te gaan zwemmen, aldus de partij.

IMG 2995Tijdens het raadsdebat over de Perspectiefnota is afgelopen maandag, 1 juli, een motie aangenomen om te onderzoeken of de wijkbibliotheek behouden kan worden. De motie werd ingediend door 4 partijen, D66, GroenLinks, CU-SGP en PDvZ.

slagroompatronenGezamenlijk met diverse andere gemeentelijke fracties heeft CDA Zoetermeer 2e kamerlid Anne Kuik verzocht om een landelijk verbod op lachgas. Anne Kuik heeft de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport opgeroepen om een wettelijk verbod op recreatief gebruik van lachgas te realiseren.

-advertenties-

-goede doel-