IMG 20180918 WA0000 1Elke week ontstaat er een flinke plastic afvalberg naast de plastic containers bij winkelcentrum de Vlieger in Rokkeveen. Volgens de winkeliers van de Vlieger zijn niet alleen bezoekers van het winkelcentrum hier debet aan maar wordt er ook bedrijfsafval gedumpt.

bkjn 15 jrDe fractie van Zoetermeer Vooruit heeft vragen gesteld aan het college over het late afblazen van het BKJN Hardcore evenement in Silverdome. Het evenement stond gepland voor zaterdag 22 september maar kreeg vorige week te horen dat er geen vergunning is.

drugs 21987 1920Het CDA Zoetermeer maakt zich zorgen over de veiligheid van kinderen. Een kleine groep kinderen die niet gevaccineerd wordt, kan op crèches een gevaar betekenen voor andere jonge kinderen. Het CDA wil dat crèches niet-gevaccineerde kinderen kunnen weigeren.

Randstadrail Zoetermeer stadhuis 1De net gerenoveerde tramhalte Stadhuis is zo lek als een mandje. Bij een flinke regenbui vormen zich enorme plassen op de perrons. De natte perrons zijn glad en kunnen gevaarlijke situaties opleveren. De CDA-fractie vindt de situatie bij de halte Stadhuis onwenselijk en stelt vragen aan het college.

fietspad DIF

Het fietspad aan de Bleiswijkseweg, tussen Zoetermeer en Bleiswijk, houdt op bij de DIF. Volgens Marijke van der Meer, fractievoorzitter van Zo!Zoetermeer levert dit gevaarlijke situaties op. Doel van de vragen is een verbetering van de veiligheidssituatie.

hardloopHet CDA Zoetermeer vindt dat de gemeente Zoetermeer sportverenigingen moet helpen met hun subsidieaanvragen. Sportverenigingen laten nu vaak subsidiegeld liggen omdat ze niet weten hoe ze dit aan kunnen vragen.

afval2

Er is zwerfafval geconstateerd in Zoetermeer. Het was de afgelopen weken warm en veel mensen zijn buiten geweest. Op verschillende plekken in de stad is afval gedumpt. VVD Zoetermeer heeft hierover vragen gesteld aan het College van B&W.

-advertenties-

-goede doel-