David Weekenstro

Het CDA Zoetermeer maakt zich de hele pandemie al zorgen om het toenemende drugsgebruik tijdens de coronacrisis. Dat met name jongeren aangeven dat ze in coronatijd meer drugs zijn gaan gebruiken om zich beter te voelen vindt het CDA zorgelijk.

 

David WeekenstroHet CDA Zoetermeer opent vandaag een meldpunt voor straatintimidatie. Iedereen die in Zoetermeer te maken krijgt met gesis, nafluiten of oneerbare voorstellen op straat, kan zijn verhaal kwijt en melding doen. “Het CDA neemt de slachtoffers serieus”, aldus raadslid David Weekenstroo.

frans muijzers GOEDOud PvdA-wethouder Frans Muijzers heeft zich aangesloten bij de nieuwe lokale politieke partij GOED. Frans zal ook op de kandidatenlijst staan voor de gemeenteraadverkiezingen op 16 maart 2022.

afscheid marc rosierMaandagavond nam de gemeenteraad afscheid van wethouder Marc Rosier. Hij verruilt de functie van wethouder na bijna 7,5 jaar voor een nieuwe baan als manager Openbaar Vervoer van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

AfvalcontainersGaat het wel de goede kant op met het referendum over het afvalbeleid? De volksraadpleging is gepland voor 16 maart 2022, gelijk met de gemeenteraads-verkiezingen. De raad neemt maandag een besluit over het referendum, maar schiet Zoetermeer daar wel echt iets mee op?

Ingeborg ter Laak en Ton RoerigDe leden van het CDA Zoetermeer hebben donderdagavond wethouder Ingeborg ter Laak De gekozen tot lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Het CDA-team dat de verkiezingen gaat trekken bestaat verder uit Véronique Frinking, David Weekenstroo, Fred van Proosdij en Charlotte Hensen.

Jan en Annemiek tijdens ledenavond. 1“Wij gaan er een mooie campagne van maken en gaan knallen”, aldus Jan Velner die unaniem gekozen is als lijsttrekker van SP Zoetermeer voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Jan Velner is al jaren commissielid en goed bekend in de raad.

mulltonnen 3979757 1920

De gemeenteraad lijkt in meerderheid vóór het stellen van één simpele vraag over het afvalbeleid: ja of nee. Maandagavond presenteerde de referendumcommissie die zich de afgelopen maanden heeft bezig gehouden met de vragen voor het afvalreferendum hun advies.

Schermafbeelding 2021 11 02 om 16.59.02 copy copy

De fractie van de VVD heeft besloten geen kandidaat voor te dragen voor de vacante plek in het Zoetermeerse college dat door het vertrek van wethouder Marc Rosier naar de MRDH per 12 november zal ontstaan. Rosier maakte 2 november bekend dat hij stopt als wethouder.

verhuisdozenOok na een verhuizing moeten nieuwe inwoners meteen gebruik kunnen maken van huishoudelijke hulp. De LHN diende tijdens het najaarsdebat een motie in om te voorkomen dat inwoners na een verhuizing zonder noodzakelijke zorg komen te zitten.

-advertenties-

-goede doel-