Seghwaert Noordhove

 • Juf Anne, al 40 jaar een super juf

  juf AnneNiet veel mensen kunnen het zeggen: 40 jaar voor dezelfde werkgever werken. Juf Anne de Vries van IKC De Baanbreker uit Noordhove kan dat wél: op vrijdag 8 september is zij maar liefst 40 jaar in dienst bij stichting OPOZ, waarvan de juf al 37 jaar op IKC De Baanbreker werkt.

 • Twee mannen aangehouden na schoten Kerkenbos

  agent en politielintTwee mannen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident aan het Kerkenbos, Meerzicht, op vrijdagavond 8 september. Bewoners hoorden rond 15.00 uur een harde knal. Andere getuigen zagen twee mannen in een auto er snel vandoor gaan na het lossen van een schot.

 • Fietsbrug Waterleliepad gesloten

  brug gesloten 3De fietsbrug Waterleliepad over de Leidse Wallenwetering is gesloten tot en met 22 september. De brug vertoonde veel slijtage en wordt in zijn geheel vervangen.

 • Perenpluk gaat van start in Zoetermeer

  Perenpluk 3De perenpluk gaat beginnen en daarom ben je op zaterdag 9 september van 10 -16 uur (zolang er nog peren hangen) welkom voor de perenpluk in De Hof van Seghwaert en Buurttuin Zoete Aarde. Het belooft een mooie oogst te worden.

 • Straat in beeld: Gaudilijn

  gaudilijnVraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Gaudilijn in Noordhove. 

   

 • Feestelijke opening STEAM-lokalen Het Noorderlicht

  STEAMDe STEAM-lokalen van Basisschool Het Noorderlicht werden vrijdag 18 augustus, net voor de start van het nieuwe schooljaar, feestelijk geopend. STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics.

 • Weekend Foto

  waug 23 p.nicolaas_kat_in_NoordhoveFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Kinderen koken heerlijke gerechten in Noordhove

  Kinderen koken Wijktuin NoordhoveIn een samenwerking van KinderResto en Piëzo hebben kinderen in Wijktuin Noordhove heerlijke en gezonde gerechten leren maken. Onder leiding van een echte kok hebben de kinderen drie weken achter elkaar in kleine teams in totaal negen verschillende gerechtjes gemaakt.

 • Natuur Ranger Club in teken van bomen en fruit

  Nature Ranger Club Broodjes bakken fotoNa de zomervakantie gaan de Natuur Rangers, tot aan de herfstvakantie, weer iedere 14 dagen aan de slag in de perenboomgaard. Woensdag 23 augustus onderzoeken zij van 14.00-15.30 uur het Tiny Forest. Dit bosje naast de Hof van Seghwaert groeit als kool. Geldt dat voor alle boompjes?

 • Road 2 Nowhere speelt live in Hof van Seghwaert

  Road 2 Nowhere 1Heerlijk van live akoestische muziek genieten in een perenboomgaard? Dat kan op zondag 20 augustus van 13.30 - 15.30 uur in de Hof van Seghwaert, hét groene hart van de Zoetermeerse wijk Seghwaert, want dan speelt Road 2 Nowhere daar.

 • Creaties van huttenbouwers in Seghwaert

  20230808 40160Kinderen worden in Seghwaert experts in het bouwen van hutten tijdens de Huttenbouwweek van YMCA in Seghwaert. De hele week wordt gebouwd aan de mooiste creaties, waarbij de kinderen al hun fantasie mogen gebruiken.

 • Straat in beeld: Gruttoveld

  GruttoveldVraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week Gruttoveld in Seghwaert. 

   

 • Kinderspeelmiddag in de perenboomgaard

  Kinderspeelmiddag foto 1Op zondag 6 augustus is er weer een kinderspeelmiddag in de Hof van Seghwaert. We zijn halverwege de vakantie, we kunnen lekker lui zijn, maar de natuur gaat maar door. Ook in perenboomgaard de Hof van Seghwaert staat er van alles in bloei. Daarom is het thema deze keer 'Bloemen'.

 • Huttenbouwweek in Seghwaert

  Huttenbouw 4De huttenbouwweek in Seghwaert wordt dit jaar gehouden van 7 tot en met 11 augustus. In deze week kunnen de kinderen zich helemaal uitleven met sport, spellen en natuurlijk het samen bouwen van de mooiste hutten.

 • Terug-kijkend Schermen tegen Blauwalg

  schermen in Noord AAEr werden schermen geplaatst in de Zoetermeerse plas om ervoor te zorgen dat de blauwalg weg zou blijven bij het recreatie strand. Dit is 'Terug-kijkend' met dit keer een film uit 2018.

 • Opening Jeu de Boulesbaan Monte Carlo

  20230707 Opening Jeu de Boulesbaan GVW 0589De bewoners van appartementencomplex Monte Carlo in Noordhove hebben een professionele jeu de boulesbaan aangelegd. Wethouder Jan Iedema opende de baan vrijdag 7 juli en mocht de eerste jeu de boules ballen gooien.

 • Stoepplantjessafari in de Hof van Seghwaert

  Stoepplantjessafari Op 13 juli wordt van 19.30 uur tot 21.00 uur een safari georganiseerd in de Hof van Seghwaert. Er is van alles te vinden op de stoep, maar hoe vaak loop je achteloos langs de stoepplantjes zonder ze te zien?

 • Plantjes vernield aan Snoeksloot

  snoekslootBewoners van de Snoeksloot in Seghwaert hebben subsidie aangevraagd voor het opknappen van bloembakken in de straat. De nieuwe plantjes werden vorige week echter vernield door jongeren, die alle planten op de grond gooiden.

 • Nationale Modderdag bij de Hof van Seghwaert

  Modderdag foto 3De Nationale Modderdag wordt dit jaar op donderdag 29 juni gehouden en natuurlijk doet de Hof van Seghwaert ook weer mee. Kom jij ook lekker modderen? Tussen 14.30 en 17.00 uur is de Hof open voor Modderdag. Moddersoep koken, tekenen met modder, een modderbad nemen, het kan allemaal. Durf jij het aan?

 • Zomerfeest op de Touwladder

  zomerfeest touwladderKindcentrum De Touwladder in Seghwaert vierde donderdag 22 juni hun grote zomerfeest. Alle kinderen van de basisschool de Touwladder en kinderopvang Gro-up kregen een activiteitenkaart om mee te doen aan leuke activiteiten en wat drinken, popcorn en een ijsje te halen.

-advertenties-

-goede doel-