Seghwaert Noordhove

 • Weerman Rob bij Piëzo TalentenAcademie

  RobWeerman Rob Oele gaf een gastles aan de kinderen van de Piëzo TalentenAcademie Seghwaert. Rob is een van de gastdocenten in de sector ‘beroepen in het groen’ waar de kinderen in Seghwaert mee bezig zijn. Hij vertelde in Buurttuin Zoete Aarde niet alleen over het weer nu maar ook over vroeger.

 • Zoetermeerder schiet op ambassade

  images copy copyDe politie heeft donderdag 12 november een 40-jarige Zoetermeerder aangehouden in verband met beschieting van de ambassade van Saudi-Arabië in Den Haag. Rond 5:30 uur hoorden omwonenden luide knallen. 

 • Straat in Beeld: Karwijakker

  20140213 10752U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week Karwijakker in Seghwaert.

 • ONC Parkdreef tekent posters voor vrede

  Winnaars en eervolle vermeldingen PPC ONC ParkdreefElkaar helpen geeft vrede. Dat was dit jaar het thema van de internationale Peace Poster Contest, georganiseerd door de Lionsclub Soetermare. Eersteklassers van Oranje Nassau College Parkdreef hebben de afgelopen weken hard gewerkt om hun ideeën en gevoelens te verbeelden op papier.

 • Vogels spotten bij Piëzo TalentenAcademie

  piezo talentenacademie vogelaarDe kinderen van de Piëzo TalentenAcademie Seghwaert gingen vogels spotten met de echte vogelaar Jane van de Vogelwerkgroep Zoetermeer. Jane bracht hiervoor mooie verrekijkers mee. Ook bouwden de kinderen hun eigen vogelvoederhuisje met hulp van vrijwilligers van de Ambachtenwerkplaats.

 • Fietser aangereden Zegwaartseweg

  traumaheli 4Bij het oversteken is een fietser woensdag 14 oktober aangereden op de Zegwaartseweg. Rond 15.00 uur werd door de centrale niet alleen de politie en de ambulance naar het ongeval gestuurd, maar ook de traumahelikopter.

 • Straat in Beeld: Haussmannruimte

  hausmannruimte S.Jans 3De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In 'Straat in beeld' gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Haussmannruimte in Noordhove.

 • Duik in het verleden op IKC De Hofvijver

  hofvijver2IKC De Hofvijver in Seghwaert heeft het thema van de Kinderboekenweek ‘En toen?’ aangegrepen om hier een project aan te koppelen. Tijdens de opening belandde een professor uit 1600 in de schoolbieb in 2020. De professor raakte al snel in gesprek met ‘kinderen van nu’.

 • Burendag: samen op afstand

  i XPXbmHj X3Burendag werd door veel buurten in Zoetermeer aangegrepen om, ondanks de 1,5 meter afstand, toch even echt samen te zijn. Samen leuke activiteiten doen bijvoorbeeld of gezellig een kopje koffie drinken, zoals bij kopersvereniging De Vogelhoek in Seghwaert.

 • Op steentijd-safari bij TalentenAcademie

  piezo talentenacademie steentijdlesDat je voor een ware tijdreis naar het verre verleden, toen er nog geeneens ijzer was ontdekt, niet ver weg hoeft bewees Lucia Ros van Prehistory Alive onlangs. Bij de Piëzo TalentenAcademie kunnen kinderen hun eigen talenten ontdekken door kennis te maken met verschillende beroepen.

 • Straat in Beeld: Bitterzoetvaart

  bitterzoetvaart 1De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer verrassend. In 'Straat in beeld' gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Bitterzoetvaart in Seghwaert.

 • Bekende cabarettalenten in de open lucht

  Artwork klapstoelkabaret zoetermeerDe komende twee zaterdagen schuif je gratis aan om te genieten van bekend cabarettalent. De 19e zie je Anne Neuteboom en Chris Verlaan in Buytenwegh, op 26 september lach je mee met Pieter Verelst en Lisa Ostermann in Seghwaert. Cabarettalent van nu, corona-proof, in de buitenlucht en helemaal gratis.

 • Uitslaande brand aan Roggeakker

  brandweer logo op auto 1De bewoners van de Roggeakker in Seghwaert werden in de nacht van zondag op maandag opgeschrikt door een felle uitslaande brand in de straat. De brand veroorzaakte aanzienlijke schade aan twee woningen. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

 • 20 auto's dupe van vandalisme

  IMG 20200912 WA0026In de wijk Noordhove zijn zaterdagmiddag 12 september ruim 20 auto’s beschadigd. Een bewoonster uit de wijk trof haar auto rond de klok van 16:00 aan meerdere kanten bekrast aan. Na enig onderzoek bleken er in de naast gelegen straat nog meer bekraste auto’s te staan.

 • Zoekactie na vondst rollator naast het water

  IM000059.JPGBij de brandweer kwam woensdag 9 september een melding binnen dat er mogelijk een persoon in het water aan de Velddreef zou kunnen liggen. Langs de waterkant stond een rollator, waarop de brandweer meteen begon te zoeken met een hoogwerker en brandweermannen te water.

 • Straat in Beeld: Petuniatuin

  petuniatuin 1Wat zou de betekenis zijn van deze straatnaam? In 'Straat in Beeld' gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Petuniatuin in Seghwaert. 

 • Feestelijke opening extra lokalen ONC Parkdreef

  20200907 20245Het aantal leerlingen op Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef is de afgelopen jaren flink toegenomen. De school heeft daarom op het achterplein units met een achttal lokalen laten plaatsen. Maandag 7 september opende wethouder Jan Iedema officieel de nieuwe lokalen.

 • Theatermaken in De Hof van Seghwaert

  natuurtheaterTheaterdocente Dieuwke Slump start dit najaar in de Boomgaard De Hof van Seghwaert een cursus theatermaken. De cursus vindt niet toevallig plaats in De Hof, de focus in de lessen ligt op natuurtheater, bijzonder theater waarin de natuur ook een actieve rol heeft.

 • Natuur ontdekkingstocht in Hof van Seghwaert

  sam 2029Voor iedereen die op zoek is naar een leuke activiteit met de kinderen dicht bij huis, is er vanaf dit weekend van 22-23 augustus een natuur ontdekkingstocht uitgezet door een natuurgids van IVN Zoetermeer in de oude perenboomgaard de Hof van Seghwaert.

 • TalentenAcademie gaat weer van start

  Unknown copy copy copy copy copyNa de zomervakantie start de Piëzo TalentenAcademie weer in vijf wijken binnen Zoetermeer. Voor kinderen tussen de 9 en 14 jaar oud organiseren zij diverse activiteiten die te maken hebben met ‘orde en veiligheid’. Daarbij gaan zij aan de slag met beroepen en talenten die te maken hebben met dit onderwerp.

-advertenties-

-goede doel-