Seghwaert Noordhove

 • Winnaars Mijn stad mijn toekomstEen campus met vier hoge woontorens bij de Dutch Innovation Factory. Met dit idee hebben Senna, Zjina, Leanna, Laya, Samantha en Benthe van Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef de wedstrijd Mijn stad, mijn toekomst gewonnen.

 • IMG 0149Sinterklaas werd woensdagochtend enthousiast onthaald op de Meester Verwersschool. Pieten Ballo en Calvo stonden samen met de kinderen op het grasveld naast de school te wachten op de Sint, die arriveerde per koets met paard.

 • ROYW9912Een kettingbotsing van zeven auto's op de Australiëweg heeft dinsdagavond 4 december voor een verkeersinfarct gezorgd in Zoetermeer. Rond 18.00 uur kwam het tussen de Aziëweg en het Maximaplein tot een botsing. Twee gewonden zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

 • vrachtwagen klem 3Een vrachtwagen kwam op de Parkdreef in Seghwaert muurvast te zitten onder het viaduct. De oplegger paste duidelijk niet onder het viaduct van de Randstadrail door en werd grotendeels 'open geritst' waarna  de wagen geen kant meer op kon.

 • IMG 9161Afgelopen zaterdag bracht Sinterklaas met zijn Pieten een bezoek aan Winkelcentrum Noordhove. De Sint werd gebracht door de brandweer van Kazerne Oosterheem. Amerigo bleek in een oude pepernoot te hebben gestapt en had daarbij zijn hoef bezeerd.

 • IMG 7827Piet Coco heeft de Spelevaert bezocht tijdens de weekopening van de school aan de Irisvaart in Seghwaert. De kinderen zaten met z’n allen in de aula voor de weekopening en hadden net een film over Piet Coco gezien toen deze ook in levende lijve binnen kwam.

 • 20181116 PLUS VERHEUL 0006Speciaal voor ouderen die niet meer zo makkelijk boodschappen kunnen doen, starten PLUS Verheul en Actief Rijnwoude vanaf 27 november met de pilot ‘Samen boodschappen doen.’ Vrijwilligers helpen ouderen met boodschappen doen en bieden de mogelijkheid om hen op te halen en weer naar huis te brengen.

 • IMG 0035Wethouder Jakobien Groeneveld heeft zaterdag 3 november in de Hof van Seghwaert de aftrap verricht voor een bijzonder woningbouwproject in Seghwaert. In voormalige perenboomgaard begint binnenkort de bouw van bio-diverse woningen: egelhuisjes, vleermuispalen, vogelhuisjes en insectenwoningen.

 • labrador 2667328 960 720

  Het nieuwjaar geldt voor de meeste mensen als één van de leukste momenten van het jaar. Echter voor vele honden is het vaak het vreselijkste moment van het jaar, vanwege de harde knallen. Gelukkig kunnen bezorgde baasjes wat doen aan de vuurwerkangst van hun geliefde viervoeters.

 • 20161022 10 23 47 Braderie HandwerksoosZoals ieder jaar, organiseert de handwerksoos van UVV nu ook weer een bazaar, waarbij de werkstukken van de dames worden verkocht, en waar onder andere ook een Rad van Fortuin en een snuffelmarkt is.

 • 20181019 134121De muurschildering, gebaseerd op de stedenband tussen Nicaragua en Nederland, fleurt het hele schoolplein van Montessorischool Meester Verwers in Seghwaert op. De kinderen uit de bovenbouw hebben enthousiast meegeholpen met het ontwerpen en schilderen van de metershoge schildering.

 • DSC 0019Een kat raakte donderdagavond in problemen aan het Gorzenveld in Seghwaert. Het dier bleek hoog op een dak te zitten en kon er niet meer zelfstandig af komen. 

 • 20181015 134095Eersteklassers van het Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef doen mee aan de Peace Poster Contest 2018. Maandagochtend maakte burgemeester Aptroot op het ONC de winnaars bekend. De winnende posters zullen meedoen met de landelijke wedstrijd en maken kans om internationaal mee te dingen naar de prijzen.

 • sw vo ONC parkdreefDe jaarlijkse scholenmarkt voor VMBO/ MAVO leerlingen wordt dit jaar gehouden op donderdag 18 oktober op ONC Parkdreef. De Zoetermeerse Kring van Schooldecanen organiseert deze markt elk jaar om de leerlingen goed voor te bereiden op vervolgonderwijs.

 • Kick off Mijn stad mijn toekomst op ONC ParkdreefLeerlingen van 4 havo mogen op het Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef meedenken over vragen als: hoe zorgen we ervoor dat Zoetermeer aantrekkelijk blijft en dat iedereen hier straks fijn woont, werkt en leeft? Hoe ziet Zoetermeer er in 2030 uit?

 • paddenstoelenJe kent ze misschien wel: de vertrouwde ANWB-paddenstoelen. Op moeilijke fietspaden en ingewikkelde kruispunten wijzen ze de weg naar bekende en onbekende dorpen. De Stichting Hof van Seghwaert gaat nu het zijn eigen HVS-paddenstoelen maken, vervaardigd in mooi mozaïek.

 • 20180922 Burendag GVW 9521Ondanks het wat tegenvallende weer werd afgelopen weekend volop Burendag gevierd in Zoetermeer. Bij een bui konden de buren vaak wel even schuilen in een schuur of tent, waarna het feestje zo weer opgepakt kon worden.

 • 20180913 132274Kindcentrum De Spelevaert is donderdag 13 september officieel geopend. Alle kinderen van de basisschool, het speelhuis en de bso stonden samen met ouders en docenten op het schoolplein om samen het startsein te geven.

 • PEPLUDe bomen hangen ook dit jaar weer vol met de prachtigste peren in de Hof van Seghwaert. Vanaf donderdag 6 september gaan de medewerkers van de Hof van Seghwaert aan de PEPLU, de perenpluk(slag). Ook u bent elke plukdag welkom om mee te helpen.

 • justfor fun“Dit spetterende koor zingt de nieuwste hits en weet de juiste balans te vinden tussen gezelligheid en serieus oefenen, het is dan ook het leukste koor van Zoetermeer.” Just For Fun houdt dinsdag 4 september een open avond, waarop ook nieuwe leden welkom zijn.

-advertenties-

-goede doel-