Seghwaert Noordhove

 • file3 1Groep 8 van Kindcentrum de Spelevaert aan de Irisvaart in Seghwaert kreeg onlangs heel interessant bezoek. Op initiatief van een ouder van de Spelevaert, die bij Deloitte Belastingadviseurs werkt, konden de kinderen kennis maken met robotica en de technologie daar achter.

 • 20190604 9505Kindcentrum De Touwladder in Seghwaert doet mee aan het Bredeschool project, waarbij leerlingen na schooltijd kunnen kiezen waar zij aan meedoen. Acht leerlingen van de Touwladder kozen voor Jeugdpers en interviewden hun directrice, juf Sylvia.

 • GruttoveldVraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week Gruttoveld in Seghwaert. 

   

 • EHBO dplomas op de SpelevaertHet hele schooljaar hebben de kinderen van groep 8 van de Spelevaert, 27 in getal, geoefend en geleerd om het EHBO-diploma te halen. Deze week is dat iedereen gelukt! Tijdens het afsluitende examen op school konden alle kinderen laten zien dat ze EHBO in de vingers hebben.

 • global goals springplankWethouder Jakobien Groeneveld onthulde woensdag 29 mei een heel bijzondere muurschildering op IKC De Springplank. Samen met de Nicaraguaanse kunstenares Thelma Karina Tellez Lazo maakten de kinderen een muurschildering van 12 meter breed bij 3 meter hoog rond het thema Global Goals 2030.

 • Lelyschans naamplaatWeet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Lelyschans in Noordhove.

 • Frans op de SpelevaertDeze week vond de laatste Franse les van dit schooljaar plaats voor een aantal kinderen uit de bovenbouw op Kindcentrum de Spelevaert aan de Irisvaart in Seghwaert. De lessen Frans van juf Ankie werden gevolgd door kinderen, die die uitdaging wel aan konden.

 • 20190528 9140Twee studenten van de TU Delft, en enthousiaste oud-leerlingen van de school, gaven dinsdagmiddag op het ONC Parkdreef een gastles over ‘hun’ waterstof-racewagen. De studenten namen de Forze VI racewagen zelfs mee naar de school, om te laten zien aan de leerlingen.

 • Winnaars ONC Parkdreef regiofinale Vakkanjer ExplorerDewi, Dimitrije, Jeslyn en Ryanne uit 2 mavo van het Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef gaan door naar de landelijke finale van Vakkanjers. Tijdens de halve finale bij het Techniek Innovatiehuis wonnen zij met hun ontwerp Europe Reanimated de tweede prijs.

 • 20190524 9049Basisschool de Buut uit Noordhove heeft tijdens de Koningsspelen een sponsorloop gedaan. De kinderen hebben zich heel hard ingezet om zo hard mogelijk te lopen en zoveel mogelijk geld op te halen. vrijdagmiddag werd een cheque uitgereikt aan de Roparun.

 • scheveningse dorp zoetermeer 1Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. Meer weten over welke architectuur Zoetermeer rijk is? In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand Het Scheveningse Dorp, in Seghwaert.

 • 20190520 8735Het College van Bestuur van de OPOZ heeft aan gegeven onderzoek te willen doen naar een manier om de leerlingen aantallen op een school te reguleren. Het actie-comité van IKC De Tjalk hoopt dat de wethouder van onderwijs, Jan Iedema, nu opnieuw wil kijken naar de uithuizing van leerlingen.

 • vlasakker 001U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: Vlasakkerin Seghwaert.

 • 20190520 8733Bezorgde ouders en MR van IKC De Tjalk in de Leijens zijn een petitie gestart om te voorkomen dat volgend schooljaar drie klassen ‘uitgeplaatst’ worden. Deze kinderen moeten naar een leegstaand schoolgebouw aan de Velddreef in Seghwaert, bijna 2 km verderop.

 • 20190518 195012Het is een jaarlijks terugkerend evenement van CGV Zoetermeer, de 4-kamp wedstrijden. NAS Benthuizen is altijd al te gast, maar dit jaar voor het eerst in het kader van de samenwerking en aankomende fusie waren ook alle turn(st)ers van Pro Patria van de partij.

 • Wijjktuin Noordhove 2Wie nu wijktuin Noordhove binnenwandelt ervaart niet alleen een uniek stukje groen voor de inwoners van de wijk Noordhove, maar ook dat het een grote opknapbeurt heeft ondergaan. De vernieuwde wijktuin werd woensdag geopend door burgemeester Aptroot.

 • Whatsappoef2De politie Zoetermeer heeft op zaterdag 11 mei een grote oefening gehouden in elke wijk. Als oefening werd een oudere verwarde man vermist, waarbij Whatsapp groepen, beveiligers en de WAS actief hielpen zoeken. Samen met de meldkamer werd de verwarde man teruggevonden.

 • IMGM9997Een vrachtwagen heeft zich vrijdagmiddag klem gereden onder het spoorwegviaduct aan de Parkdreef in Seghwaert. Op de brug staat duidelijk de hoogte, 3,4 meter, aangegeven, maar de chauffeur dacht er toch wel doorheen te kunnen.

 • SW vo ONCParkdreef 2Uit laboratoriumonderzoek, uitgevoerd door het RIVM, is gebleken dat er geen sprake is van mazelen bij een docent van het Oranje Nassau College Parkdreef (ONC) in Zoetermeer. Na een diagnose van een weekendarts was er verdenking van mazelen.

 • SW vo ONCParkdreef 2Het ONC Parkdreef laat weten dat de diagnose mazelen van één van de leraren van de school nog niet bevestigd is. De GGD spreekt over een lage verdenking ervan en doet momenteel verder onderzoek.

-advertenties-

-goede doel-