Seghwaert Noordhove

 • Een potje om lief en leed te delen

  liefenleed1Lief en leed delen, brengt ons bij elkaar. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is dit lang niet altijd. Teveel mensen hebben weinig contact met buren en voelen zich eenzaam. Anderen willen wel helpen, maar weten niet hoe. Het Lief en leedpotje biedt uitkomst.

 • Kinderen TalentenAcademie thuis aan de slag

  thusiwerkpakket piezo talentenacademieAlle kinderen van de Piëzo TalentenAcademie Seghwaert kregen vorige week een thuiswerkpakket. De kinderen gingen direct aan de slag met het in elkaar zetten van een vogelhuisje. Joshua deed zijn best het voerhuisje goed in elkaar te zetten en hing deze meteen op in de tuin.

 • Voedselbuurtbos plant bomen Oranje Fonds

  geuzegroen boompjes 1Het Oranje Fonds heeft Voedselbuurtbos Geuzegroen gesponsord met 225 fruitbomen en een workshop enten. Het gaat onder andere om oude rassen appel-, peren-, pruimen- en kersenboompjes die het voedselbuurtbos heeft besteld bij kwekerij Op Goede Grond te Rijsbergen.

 • Foto van de week

  mrt20 t v KleffensKarekietFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

   

 • 125 overtredingen RandstadRail

  randstadrailHTM, Politie eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer hielden donderdag 5 maart een grootscheepse controleactie in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer. 4311 passagiers werden gecontroleerd en 125 begingen een overtreding.

 • Negen bruggen in nieuw jasje

       Komende tijd vervangt de gemeente negen houten bruggen door nieuwe stalen bruggen met een kunststof dek. Na inspectie bleek dat de houten bruggen aan het einde van hun levensduur zijn, ze zijn zo’n 45 jaar oud. De nieuwe duurzame stalen bruggen met kunststof kunnen straks weer jaren mee.

 • Graffitispuiters aangehouden

  graffititDe Zoetermeerse politie heeft twee mannen aangehouden die graffiti aan het spuiten waren op een gebouw. De graffitispuiters waren donderdagavond 30 januari bezig met spuiten aan de achterzijde van een pand aan de Vaartdreef in Seghwaert.

 • Open Huis Oranje Nassau College druk bezocht

  Open Huis ONC Parkdreef 2Bijna 2200 bezoekers kwamen zaterdag 25 januari naar het Open Huis van Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef. ONC Clauslaan mocht vorige week al heel veel toekomstige brugklassers met hun ouders verwelkomen. Ook kinderen uit groep 7 kwamen zich vast oriënteren.

 • Inwoners samen aan de slag in Seghwaert

  Nieuwjaarsbijeenkomst Seghwaert 300dpi 0027Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst in de wijk Seghwaert vroeg de gemeente aan de inwoners van de wijk welke ideeën zij hadden om de leefbaarheid en veiligheid in de wijk te verbeteren. De bewoners kwamen met veel ideeën, waarvan er komend jaar 5 worden uitgevoerd.

 • Team Jumbo-Visma Academy op ONC Parkdreef

  team jumboTeam Jumbo-Visma Academy is woensdag 8 en donderdag 9 januari aanwezig op het Oranje Nassau College Parkdreef, het team wil met een clinic meer jongeren op de fiets krijgen. Leerlingen van de middelbare school kunnen tijdens de fietsclinic op Tacx-trainers kennismaken met de wielersport.

 • Straat in Beeld: Hippodamusruimte

  hippodamusruimteVraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? Welk verhaal zit er achter dat blauwe straatnaambord? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Hippodamusruimtein Noordhove.

   

 • De Hofvijver speelt ‘Volg die ster’

  IMG 20191219 WA0019Een grote groep leerlingen van de in de wijk Seghwaert gevestigde Christelijke basisschool “De Hofvijver” heeft woensdag 18 december samen met een aantal leerkrachten en een ouder de musical ‘Volg die ster’ opgevoerd in het gebouw van Parousia te Zoetermeer.

 • ONC Parkdreef haalt recordbedrag op voor KWF

  Opbrengst Glazen Huis ONC ParkdreefOranje Nassau College (ONC) Parkdreef heeft met alle activiteiten in en rond het eigen Glazen Huis € 14.663,08 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Vijf docenten lieten zich vier dagen lang opsluiten in het Glazen Huis op school.

 • Straat in beeld: Le Corbusierlijn

  20140415 14123Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Le Corbusierlijn in Noordhove.

 • Politie zoekt voortvluchtige man

  politie auto sirene 5De politie is op zoek naar een voortvluchtige man die dinsdagmiddag wegvluchtte nadat hij een ongeluk veroorzaakte op de Australiëweg. De auto van de man was door de politie herkend als gestolen. Op een stopteken van de politie ging de man ervandoor.

 • ONC Parkdreef strijdt voor KWF

  Team glazen huis fotoMedewerkers van Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef doen begin juni 2020 mee aan Alpe d’HuZes. In de week voor de kerstvakantie laten 5 leraren zich opsluiten in het ‘Glazen Huis’ in de aula om zoveel mogelijk geld op te halen.

 • Gitano dolblij met rolstoelfiets

  20191204 14335Gitano kreeg donderdagmiddag zijn eigen, aangepaste, rolstoelfiets na een grandioze actie van Zoetermeerse inwoners. Nu kan de zwaar gehandicapte jongen met de fiets naar school gebracht worden en ook eens zijn broertje en zus fietsend van school halen.

 • Afrink wint scholenproject De Entree

  78238718 1290500384445094 3193161339644149760 oBurgemeester Aptroot reikte donderdagmiddag in de raadzaal de prijzen uit voor de beste ideeën uit het scholenproject De Entree. Het beste idee kwam van het Alfrink College (4 vwo), maar ook de leerlingen van het ONC Parkdreef (4 havo) hadden hun idee goed uitgewerkt.

 • Klussen leer je bij de Brede School

  Klusles foto IIVrijwilligers van de Ambachtenwerkplaats van Stichting Piëzo zijn de afgelopen weken te gast geweest op IKC De Triangel om de bovenbouwleerlingen na schooltijd extra vaardigheden bij te brengen op het gebied van klussen en techniek.

 • Sint met de bus naar Noordhove

  IMG 9402Sinterklaas werd zaterdag 23 november met de elektrische bus afgezet bij Winkelcentrum Noordhove. DJ Piet zorgde weer voor de nodige muziek en bracht alle Pieten en zelfs Sinterklaas aan het dansen met de kinderen.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-