Seghwaert Noordhove

 • Loopeenden...

  Eend 2Vanochtend had een groep eenden kennelijk met elkaar een afspraak gemaakt om een wandeling over de Zoetermeerse paden en lanen te gaan maken. Dat leverde een gezellig kwekkende groep op...

 • Update: vondst lichamen Kramerplan Zoetermeer

  politie auto 2De politie ziet een verband tussen het fatale ongeluk op zaterdag in Lekkerkerk en de vondst van 2 lichamen aan het Kramerplan in Zoetermeer. Bij het ongeluk kwam een Zoetermeerder van in de zeventig om het leven.

 • Update: Twee doden in woning Noordhove

  politie auto 2De politie trof zaterdagmiddag rond 17 uur twee overleden personen aan in een woning in Noordhove. Volgens de Telegraaf zou het hier gaan om een moeder en zoon. Een auto-ongeval in Lekkerkerk vannacht zou de politie op het spoor hebben gezet.

 • Straat in beeld: Bijhouwerlommer

  bijhouwerlommerDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Bijhouwerlommer.

   

 • Activiteiten voor kinderen in Hof van Seghwaert

  2022 08 03 Foto Lacrosse 1In de perenboomgaard van de Hof van Seghwaert kan je op vakantie in je eigen stad. De hele zomervakantie ben je welkom om lekker te komen spelen. Bijvoorbeeld bij de waterpomp, of ga op zoek naar de geheime hut of bak een taartje in de modderkeuken.

 • Foto van de week

  p_nicolaas_noordhoveFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Zomer in Wijktuin Noordhove

  Zomer in Wijktuin Noordhove 1 fotograaf Stichting PiëzoDat het zomer is, is duidelijk te merken in de Wijktuin Noordhove. De planten en bloemen staan er prachtig bij en ook de moestuin zorgt volop voor groenten en kruiden. In de vakantie worden er elke dinsdag en vrijdag in de Wijktuin diverse leuke activiteiten georganiseerd.

 • Zomer ArchitectuurWandelingen met gids

  Noordhove AO 12 10 20 kopie 1024x683Kom meer te weten over de ontwikkeling van Zoetermeer van dorp tot derde stad van Zuid-Holland. Er zijn weer nieuwe ArchitectuurWandelingen gepland, door Meerzicht, Seghwaert en Noordhove. 

 • Weekend Foto

  wjul22 p.nicolaas noordhovense plasFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Diploma's ONC Parkdreef ouderwets overhandigd

  IMG 4199Geslaagde examenleerlingen van ONC Parkdreef mochten vorige week ten overstaan van een volle aula hun diploma  in ontvangst nemen. Na twee jaar corona werd het een ouderwets feestje met meegekomen genodigden, leraren, muziek en een live-stream voor thuisblijvers.

 • Hofvijver wint Penalty Challenge

  20220704 32696Basisschool De Hofvijver in Seghwaert heeft de Penalty Challenge van de gemeente Zoetermeer gewonnen. De Hofvijver is met 30 punten eerste geworden in het klassement, waar 30 basisscholen aan mee hebben gedaan. De sportfunctionarissen reikten maandag 4 juli de grote wisselbeker uit aan de winnaars.

 • Open Imkerijdag in de Hof van Seghwaert

  Foto imker 1aBeleef het bijenhouden van nabij en kom een kijkje nemen op de Open Imkerijdag op zaterdag 9 juli. In de Hof van Seghwaert wordt er goed voor de bijen gezorgd. Er zijn honingbijen en ook veel wilde bijen, maar helaas maken bijen moeilijke tijden door.

 • Flinke schade na brand Lissenvaart

  brandweerauto 6Voor een woningbrand aan de Lissenvaart in Zoetermeer werden zaterdagmiddag met grote spoed de hulpdiensten ingeschakeld. Toen de brandweer aankwam, bleek een wasdroger in de kelder van het pand vlam te hebben gevat.

 • ONC Parkdreef haalt 12.500 op voor Oeganda

  ONC Parkdreef haalt 12.500 euroOranje Nassau College (ONC) Parkdreef heeft met de actie Going Global van Edukans ruim 12.500 euro opgehaald voor beter onderwijs in Oeganda. Donderdag 30 juni hebben Romae en Nora uit 3 vwo het bedrag op school, in het bijzijn van de leerlingen die het meeste geld hebben ingezameld, bekendgemaakt.

 • Boetes bij verschillende verkeerscontroles

  verkeerscontrole politieBij verkeerscontroles op verschillende plaatsen in Zoetermeer heeft de politie de nodige overtredingen waargenomen. Hiervoor zijn de meest uiteenlopende boetes uitgedeeld. Op de N470 werden 18 bonnen geschreven, de hoogste voor een snelheid van 114 km per uur waar 80 is toegestaan.

 • Springplank wint wisselbokaal Avondvierdaagse

  20220624 32467Elk jaar reikt de jury van de Zoetermeerse Avondvierdaagse een wisselbokaal uit voor de school die het meest opviel en de gezelligste school van het wandelevenement genoemd mag worden. Dit jaar viel de keus op de Springplank in Seghwaert.

 • Zomerfeest op Touwladder

  20220623 32449Basisschool De Touwladder in Seghwaert vierde donderdag 23 juni hun grote zomerfeest. Alle kinderen van de Touwladder konden een activiteitenkaart ophalen om mee te doen aan alle leuke activiteiten en ook popcorn, suikerspin een ijsje en iets te drinken te krijgen.

 • Onzichtbare fusie Noordeinde en De Buut

  nh bo de buut2Twee basisscholen in Noordhove, IKC Noordeinde en basisschool De Buut, worden per 1 augustus 2022 administratief samengevoegd. In de praktijk verandert er niets voor de leerlingen, ouders en de schoolteams voor de twee scholen die zo’n 700 meter uit elkaar liggen.

 • Straat in beeld: Muurbloemtuin

  Muurbloemtuin copy3De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Muurbloemtuin.

 • ONC Parkdreef neemt predicaat én licentie in ontvangst

  Davy Looije en Silas Weinert met de felbegeerde plaquettes Bèta Challenge en TechnasiumHet Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef heeft zowel het predicaat Technasium als de licentie Bèta Challenge ontvangen. Het afgelopen jaar heeft de school aangetoond aan de kwaliteitseisen te voldoen die worden gesteld om het predicaat en de licentie te ontvangen.

-advertenties-

-goede doel-