Seghwaert Noordhove

 • Foto van de week

  mei22 P_Nicolaas_Zoetermeerse_plas-zuidFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Man zwaargewond bij ongeval met scooter

  download copyBij een eenzijdig ongeval op de Vaartdreef is een man zwaargewond geraakt.Het slachtoffer is met een scooter zwaar ten val gekomen. De hulpdiensten waaronder politie en ambulance waren snel op locatie. Waar al snel duidelijk werd dat er een traumahelikopter ingezet moest worden.

 • Straat in Beeld: Pijlkruidvaart

  Pijlkruidvaart john4De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Pijlkruidvaart.

 • Hof van Seghwaert organiseert zero waste tour

  unnamedWil je weten hoe je boodschappen doet met minder plastic? Op zaterdag 4 juni organiseert de Hof van Seghwaert met het Green Impact Network een Zero Waste Tour in Zoetermeer. Doe mee en ontdek wat er in Zoetermeer mogelijk is. 

 • Kinderspeelmiddag in Hof van Seghwaert

  2021 09 24 Foto KinderspeelmiddagOp zondagmiddag 1 mei is er, voor het eerst dit jaar, weer een kinderspeelmiddag in de perenboomgaard Hof van Seghwaert. De zon schijnt weer lekker, overal zie je de tulpen en narcissen staan. De natuur ontluikt en de bijen zoemen weer naar hartenlust in het rond. Het thema van deze middag is daarom ‘Groei en Bloei’. 

 • Meester Verwers wordt IKC De Gaerde

  Onthulling nieuwe naamDe leerlingen van de Meester Verwers-school in Seghwaert hebben donderdag 21 april afscheid genomen van het oude schoolgebouw én de oude naam van de school. Na de mei-vakantie zullen zij starten op de nieuwe locatie aan de Moerbeigaarde, onder de nieuwe naam IKC De Gaerde.

 • IKC De Hofvijver in actie voor Oekraïne

  hofvijver1De afgelopen weken werden op IKC De Hofvijver in Seghwaert lege flessen ingezameld, die iedere dag door de leerlingenraad naar de supermarkten gebracht werden. Daarnaast werd dinsdag 12 april een voorjaarsmarkt voor de actie voor Oekraïne.

 • Straat in Beeld: Wattstraat

  IMG 2612Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Wattstraat in Seghwaert.

 • Basisschool De Buut sluit Trots-weken af

  De Buut trotswekenOp basisschool De Buut in Noordhove zijn de leerlingen twee weken lang bezig geweest met de Trots-weken. Tijdens deze weken konden de kinderen uit verschillende workshops kiezen. Zo konden kinderen onder andere zingen, creatieve dingen doen, naar de kinderboerderij, grimeren en koken.

 • Weekend Foto

  Piet_Nicolaas_Vestingpad_NoordhoveFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Bewoners vrolijken Seghwaert op

  IMG 20220313 112443012 HDRActieve buurtbewoners in Seghwaert vrolijken het winkelcentrum aan de Petuniatuin op met haakwerk in vrolijke kleuren. Aangepast aan de seizoenen en gelegenheden krijgt de centrale boom op het pleintje zo steeds een ander jasje.

 • De Baanbreker en Da Vinci in actie voor Oekraïne

  20220314 084152 1Veel Zoetermeerse scholen komen deze week in actie voor Oekraïne. IKC De Baanbreker in Noordhove zamelde lege flessen in en de leerlingen van basisschool Da Vinci in de wijk Oosterheem organiseerden een Fancy Fair.

 • Chris (8) houdt markt voor Oekraïne

  20220318 29708Chris (8 jaar) van basisschool Noordeinde in Noordhove had een heel goed idee om de Oekraïense vluchtelingen te helpen: op een markt leuke spulletjes verkopen en zo geld bij elkaar brengen. Juf Winny van groep 4 was meteen enthousiast.

 • Veel Zoetermeerders actief tijdens NL Doet.

  Terugblik NL Doet in Wijktuin Noordhove fotograaf Jeroen StahleckerTijdens de NLdoet dagen, jaarlijks de grootste vrijwilligersactie van Nederland  georganiseerd door het Oranjefonds waren er veel vrijwilligers op de been. In Zoetermeer gingen vrijwilligers aan de slag bij verenigingen, clubs en tuinen. Inzet en Piëzo vrijwilligers gingen op drie locaties aan de slag.

 • Actie voor Oekraïne van IKC Noordeinde

  ikc noordeinde2IKC Noordeinde in Noordhove organiseert vrijdag 18 maart een grote inzamelactie voor Oekraïne bij de school. Leerlingen hebben lege statiegeldflessen ingezameld om geld bij elkaar te brengen en er is een kraampjesmarkt waar alles wat verkocht wordt 1 euro voor Oekraïne oplevert.

 • Wijkbewoner Jan Moolenaar schildert op muziek

  JanJan Moolenaar is met zijn 70 jaar een bevlogen en betrokken wijkbewoner uit Seghwaert. En zolang hij in Seghwaert woont is hij ook al te vinden in het Buurthuis aan de Koeienweide: al 30 jaar helpt hij mee en neemt hij deel aan de activiteiten die er georganiseerd worden.

 • Leerlingen ONC Parkdreef ervaren vak van leraar

  Dimfke de Vette 4vwo ONC ParkdreefTwaalf leerlingen uit 4 havo en vwo van Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef volgen vanaf 10 maart het TEACH|nasium. Via dit traject ervaren zij hoe het is om voor de klas te staan. De leerlingen lopen stage op een basisschool en/of middelbare school.

 • Automobiliste komt tegen voordeur tot stilstand

  Schermafbeelding 2022 03 13 om 18.34.16Het verkeerde pedaal indrukken zorgde zondagmiddag aan de Sullivanlijn voor flinke schade aan zowel het voertuig als de woning waartegen het tot stilstand kwam. Een ander voertuig en de voortuin van de woning werden daarbij ook geraakt. De bestuurster en de mensen in de woning bleven ongedeerd.

 • Wethouder klust mee met vrijwilligers

  PHOTO 2022 03 11 11 23 00Het Oranje Fonds organiseert op 11 en 12 maart 2022, samen met duizenden sociaalmaatschappelijke organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook de Zoetermeerse wethouder Margreet van Driel stak de handen uit de mouwen.

 • Cameratoezicht in verschillende wijken

  camera op lantaarnpaalHet cameratoezicht in Meerzicht wordt verlengd en ook in de wijken Palenstein, Seghwaert en Oosterheem worden bepaalde plaatsen met camera’s in de gaten gehouden. Burgemeester Bezuijen neemt de maatregelen om de veiligheid in deze wijken te verbeteren.

-advertenties-

-goede doel-