Seghwaert Noordhove

 • akeleituinDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Akeleituin in Seghwaert.

   

 • muziek noordeindeOp IKC Noordeinde in Noordhove is muziek een belangrijke pijler binnen het onderwijs. Muziek heeft een positieve uitwerking op kinderen. Op school wordt dan ook volop muziek gemaakt in de diverse klassen.

 • grafitiVissendreefSeghwDe wijkagenten van Seghwaert en Oosterheem hebben vele bekladde muren aangetroffen. De graffiti is in de vroege ochtend van 8 februari rond 03.00 uur aangebracht op vele verschillende plaatsen. Op muren van scholen, huizen en zelfs op een kunstwerk werd de vernieling aangetroffen.

 • hennep1De Zoetermeerse henneptrein, een samenwerking tussen politie en organisaties in de stad zoals energieleveranciers en woningbouw, is weer op stoom. In een woning aan de Weteringdreef werd een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld door de politie.

 • Bijlage bij persbericht baanbrekerDe 27e Bibliotheek op School werd donderdagochtend 24 januari geopend. Deze keer was IKC De Baanbreker aan de beurt. De school en de bibliotheek werken nu structureel samen om het leesplezier van de leerlingen te stimuleren. 

 • IMG 8108Kindcentrum De Spelevaert aan de Irisvaart 2-4 in Seghwaert luidt jaarlijks het nieuwe jaar in met een feest voor ouders en kinderen. Dit Nieuwjaarsfeest op vrijdagmiddag na school was heel geslaagd.

 • 20190107 3890Na de kerstvakantie begint voor de kleuters op basisschool Meester Verwers in Seghwaert een wel heel spannende week: hun klas is omgetoverd in een kasteel! Stagejuffen Robine en Samantha zijn hard bezig geweest om hun kasteelproject vorm te geven.

 • oh wijkpostIn verschillende wijken in Zoetermeer worden dit jaar weer de nieuwjaarsbijeenkomsten gehouden voor alle wijkbewoners. In Oosterheem, Seghwaert/Noordhove en Dorp/ Driemanspolder/Stadscentrum / Palenstein bent u van harte welkom voor een gezellige avond met veel informatie.

 • autoschade calandstraatTijdens Oud en Nieuw zijn er in Oosterheem enkele verdachten aangehouden in verband met vernielingen aan auto's, maar ook in de aangrenzende wijk Noordhove melden bewoners schade. Voor bewoners aan de Calandstraat in Noordhove begon het nieuwjaar minder feestelijk.

 • Kerstmusical HofvijverLeerlingen, ouders en het personeel van basisschool De Hofvijver in Seghwaert vierden op 20 december hun Kerstfeest. Dat was dit jaar een bijzondere gebeurtenis, omdat de leerlingen van de bovenbouw en de leerkrachten, samen de musical 'De reis van je leven' hadden ingestudeerd.

 • Facebook banner Top 2000 Kerkdienst 2 1De Top2000kerkdienst in Zoetermeer staat dit jaar in het teken van KWF Kankerbestrijding. De hele maand december en tijdens de dienst wordt geld ingezameld voor dit belangrijke doel. De kerkdienst viert met deze actie het eerste lustrum.

 • IMG 8154De kinderen van de Spelevaert hadden donderdag 20 december een mooie kerstviering met kerstwensen, een mooi verhaal, veel geoefende kerstliedjes en de Adventskrans met vier brandende kaarsen. In de aula zagen zij het interactieve kerstverhaal, waarbij tevens in grootbeeld meegekeken kon worden.

 • koor noordeindeAfgelopen maandag heeft groep 8 van IKC Noordeinde gezongen in winkelcentrum Noordhove. Zij zongen speciaal voor het goede doel ‘Iedereen een maaltijd’. Er was veel belangstelling voor dit optreden en er werd dan ook een behoorlijk bedrag opgehaald.

 • Wonderlijkshoot5'Een Wonderlijke Kerst' vertelt het verhaal van de rijke, maar o zo verwende, Geertruida - dochter van de Graaf. Haar vader de Graaf zit met zijn handen in het haar en weet niet meer wat hij met zijn verwende dochter aan moet, zij krijgt in alles haar zin. Zou de Kerstfee raad weten?

 • Winnaars Mijn stad mijn toekomstEen campus met vier hoge woontorens bij de Dutch Innovation Factory. Met dit idee hebben Senna, Zjina, Leanna, Laya, Samantha en Benthe van Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef de wedstrijd Mijn stad, mijn toekomst gewonnen.

 • IMG 0149Sinterklaas werd woensdagochtend enthousiast onthaald op de Meester Verwersschool. Pieten Ballo en Calvo stonden samen met de kinderen op het grasveld naast de school te wachten op de Sint, die arriveerde per koets met paard.

 • ROYW9912Een kettingbotsing van zeven auto's op de Australiëweg heeft dinsdagavond 4 december voor een verkeersinfarct gezorgd in Zoetermeer. Rond 18.00 uur kwam het tussen de Aziëweg en het Maximaplein tot een botsing. Twee gewonden zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

 • vrachtwagen klem 3Een vrachtwagen kwam op de Parkdreef in Seghwaert muurvast te zitten onder het viaduct. De oplegger paste duidelijk niet onder het viaduct van de Randstadrail door en werd grotendeels 'open geritst' waarna  de wagen geen kant meer op kon.

 • IMG 9161Afgelopen zaterdag bracht Sinterklaas met zijn Pieten een bezoek aan Winkelcentrum Noordhove. De Sint werd gebracht door de brandweer van Kazerne Oosterheem. Amerigo bleek in een oude pepernoot te hebben gestapt en had daarbij zijn hoef bezeerd.

 • IMG 7827Piet Coco heeft de Spelevaert bezocht tijdens de weekopening van de school aan de Irisvaart in Seghwaert. De kinderen zaten met z’n allen in de aula voor de weekopening en hadden net een film over Piet Coco gezien toen deze ook in levende lijve binnen kwam.

-advertenties-

-goede doel-