Seghwaert Noordhove

 • Foto YMCAHet huttenbouwdorp van YMCA in Seghwaert is maandagochtend 13 augustus van start gegaan. De bouw wordt begeleid door 40 actieve vrijwilligers. Er komen 800 pallets en 235 kilo spijkers aan te pas.

 • politiebus 2De politie Zoetermeer heeft drie mannen aangehouden nadat zij van een getuige een goed signalement hadden gekregen. De inbrekers namen de vlucht toen de getuigen hen aansprak tijdens het inbreken in een garagebox aan de Parkdreef in Seghwaert.

 • houtbewerkingKomt u 'een handje' te kort? Of wilt u anderen een handje helpen? Dan is er Handje Helpen Seghwaert. Dit project is een samenwerkingsverband van (vrijwilligers)organisaties die graag mensen helpen. Iedere organisatie kan iets bieden en samen kunnen zij snel helpen.

 • 20180719 131038De twee winkelcentra in de wijk Seghwaert zien er weer aantrekkelijker uit: fleurig, kunstzinnig en verbonden door het Groene Lint. Seghwaert heeft de uitdaging opgepakt om samen met de buurt te zorgen voor een groene en plezierige wijk.

 • ONC Parkdreef neemt afscheid van Maarten JongebreurNa 57 jaar heeft het Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef afscheid genomen van Maarten Jongebreur, medewerker huishoudelijke dienst. Met ingang van 1 juli 2018 is hij, op 73-jarige leeftijd, officieel met pensioen.

 • Nature Needs Duurzaam OndernemenBijna 1700 euro hebben de leerlingen van Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef binnengehaald met hun project Duurzaam Ondernemen. Op maandag 9 juli hebben zij dit bedrag overhandigd aan Ilse Verweirder voor onderzoek naar kinderkanker. 

 • musical juli 2018 024Aan het eind van het schooljaar 2017-'18 neemt groep 8 afscheid van de basisschool. Groep 8 van de Spelevaert  in Seghwaert verlaten hun school met een daverend afscheidsfeest en met de musical 'De tent op zijn kop'. Na acht jaar basisschool zijn de kinderen echt aan een nieuwe uitdaging in het voortgezet onderwijs toe.

 • IMG 20180629 WA0002 copyVrijwilligers en jongeren van het maatjes/mentorproject van Jong Perspectief waren uitgenodigd door het enthousiaste team van vrijwilligers van de Perenboomgaard in Seghwaert. Tussen de perenbomen door vind je daar opeens een leuke ontmoetingsplek met als verrassing een steenoven voor verse pizza’s.

 • Cheque sponsorloop uitreiking 015Al in mei hielden de kinderen van basisschool De Spelevaert in Seghwaert sportsponsorloop in samenwerking met de gemeente (Sport en Spel) en De Lionsclub in Zoetermeer. De helft van de opbrengst was bestemd voor de Vrienden van het Lange Land Ziekenhuis, deze cheque werd maandag overhandigd.

 • hennep2De politie Zoetermeer heeft een hennepkwekerij met enkele honderden hennepplanten aangetroffen in een woning aan de Boekweitakker in Seghwaert. Er zijn twee personen aangehouden die in verband worden gebracht met deze hennepplantage. 

 • 20841018 1568348689882561 1539961520576131765 nKomende zomervakantie organiseert YMCA Zoetermeer een huttenbouwweek in de wijk Seghwaert, speciaal voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Deze huttenbouwweek wordt georganiseerd van 13 tot en met 17 augustus en zal plaatsvinden in de wijk Seghwaert.

 • ROYW2272Een vrouw raakte vrijdagmiddag zwaargewond bij een ernstig ongeval tussen een auto en een fietser op de Schansbaan in Noordhove. Een fietsster werd aangereden door een automobilist toen zij de Schansbaan over wilde steken.

 • oosterheemDe wijkveiligheidsaanpak krijgt brede steun van inwoners en professionals. Dat blijkt uit de evaluatie van de wijkveiligheidsaanpak in Zoetermeer. Inwoners willen verder met deze aanpak en zouden graag zien dat dit in alle wijken in Zoetermeer een vervolg krijgt.

 • Project Kika van basisschool Noordeinde 1 juni 2018 3De leerlingen van Basisschool Noordeinde hebben vrijdag 18 mei een sponsorloop gehouden voor Stichting Kika. Alle leerlingen, van de jongste kleuters tot en met groep 8, hebben zich warm gelopen om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel.

 • 20180601 128959Basisschool Meester Verwers is de oudste school in Zoetermeer, in 1923 startte de school in de Dorpsstraat. Directeur Akkie Buijs kondigde vrijdag 1 juni trots aan dat haar oudste school van Zoetermeer nu het jongste IKC is! 

 • IMG 7556Bij de laatste Franse les van dit schooljaar heeft Juffrouw Ankie op een Frans ontbijt met  stokbrood en croissants getrakteerd. Een aantal kinderen uit de bovenbouw op kbs De Spelevaert aan de Irisvaart in Seghwaert volgden het hele jaar Franse les gekregen als extra uitdaging.

 • spelevaert sponsorloopAlle kinderen van basisschool De Spelevaert aan de Irisvaart 4 in Seghwaert doen op donderdag 24 mei een sportsponsorloop in samenwerking met de gemeente (Sport en Spel) en De Lionsclub in Zoetermeer.  De school helpt hiermee zieke kinderen in het Lange Land Ziekenhuis.

 • 2018 05 08 PHOTO 00000170Komende zomervakantie wordt de eerste Huttenbouwweek van Zoetermeer georganiseerd, van 13 tot en met 17 augustus 2018, midden in de wijk Seghwaert. Kinderen van 8 /m 12 jaar kunnen hier aan deelnemen. Wethouder Margreet van Driel timmerde met een aantal kinderen mee aan het eerste hutje.

 • 4MeiStilte

  Twee minuten stilte voor hen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. 4 mei 20.00 uur Nationale Dodenherdenking. 

   

   

   

 • Het debatteam ONC Parkdreef in de RidderzaalOp Kleine Prinsjesdag gingen leerlingen van het Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef in debat met andere jongeren en politici. In de Ridderzaal in Den Haag verdedigden zij stellingen over kinderrechten.

-advertenties-

-goede doel-