Seghwaert Noordhove

 • 20181015 134095Eersteklassers van het Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef doen mee aan de Peace Poster Contest 2018. Maandagochtend maakte burgemeester Aptroot op het ONC de winnaars bekend. De winnende posters zullen meedoen met de landelijke wedstrijd en maken kans om internationaal mee te dingen naar de prijzen.

 • sw vo ONC parkdreefDe jaarlijkse scholenmarkt voor VMBO/ MAVO leerlingen wordt dit jaar gehouden op donderdag 18 oktober op ONC Parkdreef. De Zoetermeerse Kring van Schooldecanen organiseert deze markt elk jaar om de leerlingen goed voor te bereiden op vervolgonderwijs.

 • Kick off Mijn stad mijn toekomst op ONC ParkdreefLeerlingen van 4 havo mogen op het Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef meedenken over vragen als: hoe zorgen we ervoor dat Zoetermeer aantrekkelijk blijft en dat iedereen hier straks fijn woont, werkt en leeft? Hoe ziet Zoetermeer er in 2030 uit?

 • paddenstoelenJe kent ze misschien wel: de vertrouwde ANWB-paddenstoelen. Op moeilijke fietspaden en ingewikkelde kruispunten wijzen ze de weg naar bekende en onbekende dorpen. De Stichting Hof van Seghwaert gaat nu het zijn eigen HVS-paddenstoelen maken, vervaardigd in mooi mozaïek.

 • 20180922 Burendag GVW 9521Ondanks het wat tegenvallende weer werd afgelopen weekend volop Burendag gevierd in Zoetermeer. Bij een bui konden de buren vaak wel even schuilen in een schuur of tent, waarna het feestje zo weer opgepakt kon worden.

 • 20180913 132274Kindcentrum De Spelevaert is donderdag 13 september officieel geopend. Alle kinderen van de basisschool, het speelhuis en de bso stonden samen met ouders en docenten op het schoolplein om samen het startsein te geven.

 • PEPLUDe bomen hangen ook dit jaar weer vol met de prachtigste peren in de Hof van Seghwaert. Vanaf donderdag 6 september gaan de medewerkers van de Hof van Seghwaert aan de PEPLU, de perenpluk(slag). Ook u bent elke plukdag welkom om mee te helpen.

 • justfor fun“Dit spetterende koor zingt de nieuwste hits en weet de juiste balans te vinden tussen gezelligheid en serieus oefenen, het is dan ook het leukste koor van Zoetermeer.” Just For Fun houdt dinsdag 4 september een open avond, waarop ook nieuwe leden welkom zijn.

 • image1 copyU weet het: het klimaat verandert zienderogen. De zomers worden warmer en het weer gedraagt zich grilliger dan voorheen. Nu heeft elk nadeel ook zo zijn voordeel en gaat Nederland meer en meer een mediterraan karakter vertonen. De Hof van Seghwaert ook. En hij past zich aan.

 • DlnTzFwW0AAiM xDe Wijkagent Seghwaert meldt op twitter dat afgelopen weekend 11 ramen zijn vernield bij het Oranje Nassau College aan de Parkdreef. Er zijn diverse kleine stenen aangetroffen onder de ramen. 

 • Foto YMCAHet huttenbouwdorp van YMCA in Seghwaert is maandagochtend 13 augustus van start gegaan. De bouw wordt begeleid door 40 actieve vrijwilligers. Er komen 800 pallets en 235 kilo spijkers aan te pas.

 • politiebus 2De politie Zoetermeer heeft drie mannen aangehouden nadat zij van een getuige een goed signalement hadden gekregen. De inbrekers namen de vlucht toen de getuigen hen aansprak tijdens het inbreken in een garagebox aan de Parkdreef in Seghwaert.

 • houtbewerkingKomt u 'een handje' te kort? Of wilt u anderen een handje helpen? Dan is er Handje Helpen Seghwaert. Dit project is een samenwerkingsverband van (vrijwilligers)organisaties die graag mensen helpen. Iedere organisatie kan iets bieden en samen kunnen zij snel helpen.

 • 20180719 131038De twee winkelcentra in de wijk Seghwaert zien er weer aantrekkelijker uit: fleurig, kunstzinnig en verbonden door het Groene Lint. Seghwaert heeft de uitdaging opgepakt om samen met de buurt te zorgen voor een groene en plezierige wijk.

 • ONC Parkdreef neemt afscheid van Maarten JongebreurNa 57 jaar heeft het Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef afscheid genomen van Maarten Jongebreur, medewerker huishoudelijke dienst. Met ingang van 1 juli 2018 is hij, op 73-jarige leeftijd, officieel met pensioen.

 • Nature Needs Duurzaam OndernemenBijna 1700 euro hebben de leerlingen van Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef binnengehaald met hun project Duurzaam Ondernemen. Op maandag 9 juli hebben zij dit bedrag overhandigd aan Ilse Verweirder voor onderzoek naar kinderkanker. 

 • musical juli 2018 024Aan het eind van het schooljaar 2017-'18 neemt groep 8 afscheid van de basisschool. Groep 8 van de Spelevaert  in Seghwaert verlaten hun school met een daverend afscheidsfeest en met de musical 'De tent op zijn kop'. Na acht jaar basisschool zijn de kinderen echt aan een nieuwe uitdaging in het voortgezet onderwijs toe.

 • IMG 20180629 WA0002 copyVrijwilligers en jongeren van het maatjes/mentorproject van Jong Perspectief waren uitgenodigd door het enthousiaste team van vrijwilligers van de Perenboomgaard in Seghwaert. Tussen de perenbomen door vind je daar opeens een leuke ontmoetingsplek met als verrassing een steenoven voor verse pizza’s.

 • Cheque sponsorloop uitreiking 015Al in mei hielden de kinderen van basisschool De Spelevaert in Seghwaert sportsponsorloop in samenwerking met de gemeente (Sport en Spel) en De Lionsclub in Zoetermeer. De helft van de opbrengst was bestemd voor de Vrienden van het Lange Land Ziekenhuis, deze cheque werd maandag overhandigd.

 • hennep2De politie Zoetermeer heeft een hennepkwekerij met enkele honderden hennepplanten aangetroffen in een woning aan de Boekweitakker in Seghwaert. Er zijn twee personen aangehouden die in verband worden gebracht met deze hennepplantage. 

-advertenties-

-goede doel-