Seghwaert Noordhove

 • Weekend Foto

  nicolaas_Parkenbuurt_SeghwaertFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • De lente begint in de Hof van Seghwaert

  2023 04 02 Kinderactiviteit fotoDe lente start in de Hof van Seghwaert met heel veel activiteiten. Zondag 2 april maakt de tuin een eind aan de winterslaap met een lentedag vol optredens en activiteiten. De tuin is voor bezoekers open van 13.00-16.00 uur.

 • Kunstwerk Vlokhof op IKC De Gaerde

  20230324 37438Bij het nieuwe gebouw voor het IKC de Gaerde (voorheen Meester Verwers) aan de Moerbeigaarde is een nieuw kunstwerk onthuld. Wethouder Blansjaar, Cultuur, opende samen met de kunstenares en de kinderen van de school het kunstwerk Vlokhof.

 • Straat in Beeld: Notarisappelhof

  NotarisappelhofWeet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in Beeld gaan wij op zoek naar de betekenis achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week is het de beurt aan de Notarisappelhof in de wijk Noordhove. 

 • Koningspaar bij NLdoet in Wijktuin Noordhove

  Het Koningspaar bij NLdoet in Wijktuin Noordhove foto 2Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima hebben, in hun rol als beschermpaar van het Oranje Fonds, met NLdoet vrijwilligerswerk gedaan bij Piëzo. Ze hebben, samen met andere vrijwilligers, tuinmeubelen geschilderd en nieuwe moestuinbakken geplaatst in Wijktuin Noordhove.

 • Landelijke Opschoondag zaterdag 18 maart

  Nationale opschoondag 18 maart 2023De Landelijke Opschoondag van Nederland Schoon is dit jaar op zaterdag 18 maart. In heel Nederland gaan vrijwilligers dan aan de slag om schoon te maken in hun buurt. Bij de Hof van Seghwaert ruimen vrijwilligers en maatschappelijk stagiaires zwerfafval in de buurt op.

 • Straat in beeld: Marconistraat

  IMG 2631U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is. In onze vaste rubriek 'Straat in Beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: Marconistraat op het bedrijventerrein Zoeterhage.

 • Straat in beeld: Akeleituin

  akeleituinDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Akeleituin in Seghwaert.

   

 • Weekend Foto

  nicolaas_noordhoveFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Straat in Beeld: de Bertramvaart

  IMG 2627De betekenis van Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer verrassend. In 'Straat in beeld' gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week: de Bertramvaart in Seghwaert.

 • Valentijnsdag op De Buut en de Regenboog

  valentijn de buutOok op basisscholen in Zoetermeer wordt aandacht gegeven aan Valentijnsdag. Basisschool De Buut in Noordhove deelde lieve berichtjes uit in het Winkelcentrum. Alle kinderen van de Regenboog in Meerzicht kregen een Valentijnsroos.

 • 60 jarig bruidspaar Van Vliet-Nederpel

  60 jarig bruidspaar Van Vliet 5Burgemeester Bezuijen bezocht donderdag 2 maart het 60 jarig bruidspaar Van Vliet-Nederpel. Zij wonen in de wijk Seghwaert. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

 • Meester Hans met pensioen

  meester hans pensioen 1Na 46 jaar in het onderwijs gaat Hans van Elburg van IKC De Hofvijver van zijn pensioen genieten. In die 46 jaar heeft hij als leerkracht (vooral groep 8), als adjunct-directeur en als directeur enorm van zijn mooie beroep genoten.

 • Straat in beeld: Van Embdenruimte

  van embdenruimteU heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek ‘Straat in beeld’, hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: de Van Embdenruimte in Noordhove. 

 • Foto van de week

  jan23 Monique_v_Amstel-Vliegen_noordhovense_plasFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Nieuw uiterlijk wijkwebsite Noordhove en Seghwaert

  noordhove seghwaert huizen aan waterDe wijkwebsite van Noordhove en Seghwaert heeft een nieuw en fris uiterlijk gekregen. Op de nieuwe wijkwebsite is informatie te vinden over de wijk, over de mensen die voor de wijk werken (het wijkteam) en welke activiteiten er in de wijk zijn. 

 • Getuigen gezocht gewelddadige straatroven

  politielogo op auto 1Op het Godfried Bomanspad en de Willem Dreeslaan hebben op 18 januari twee gewelddadige straatroven plaatsgevonden die vermoedelijk gepleegd zijn door dezelfde twee daders. De politie onderzoekt de zaken en roept getuigen op om zich te melden.

 • Straat in beeld: Vasariruimte

  Vasariruimte naamplaatWeet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in Beeld gaan wij op zoek naar de betekenis achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week is het de beurt aan de Vasariruimte in de wijk Noordhove.

 • Vogels tellen in de Hof van Seghwaert

  Nationale tuinvogeltelling fotoIn perenboomgaard de Hof van Seghwaert houden ze van vogels. Bij de jaarlijkse nationale vogeltelling op zaterdag 28 januari gaan ze op onderzoek uit om te kijken welke vogels er in en om deze boomgaard leven. Je bent uitgenodigd om mee te tellen en meer te leren over de vogels in de stad.

 • Muurschildering Fazantenveld feestelijk onthuld

  muurschildering 1Tijdens de feestelijke oplevering van de renovatie van het Fazantenveld, is op woensdag 18 januari ook de nieuwe muurschildering onthuld door Wijkwethouder Wim Blansjaar. De muurschildering is samen met buurtbewoners, woningcorporatie De Goede Woning en kunstenaar Tobias Becker-Hoff gemaakt.

-advertenties-

-goede doel-