Seghwaert Noordhove

 • Sluiting dreigt voor buurthuis Seghwaert

  logo Seghwaert op dreefNa verschillende pogingen van het bestuur van buurtvereniging Seghwaert op Dreef (kortweg SOD) om bestuursleden te vinden, lijkt dit niet te gaan lukken. Definitieve sluiting van de grootste buurtvereniging van Zoetermeer hangt in de lucht, want de tijd dringt.

 • Gaslek Parkdreef, woningen ontruimd

  brandweer gev stoffenBij graafwerkzaamheden aan de Parkdreef is Seghwaert is de gasaansluiting van een woning geraakt. De straat is afgezet en vier woningen moesten ontruimd worden. Stedin heeft de lekkage verholpen.

 • Wethouder geeft startsein aan Scotmobielclub ScootZo

  scootzoWethouder Margreet van Driel gaf samen met initiatiefnemer Raymond Himmelreich in het wijklab aan de Koeienweide, het startsein voor de eerste scootmobiel toertocht, georganiseerd door scootmobielclub ScootZo, opgericht door Raymond en zijn vrouw Ineke.

 • Nieuwe scootmobielclub start met toertocht

  58B4EE19 E36A 499F 92E6 53BCC0FC79C9ScootmobielClub ScootZo organiseert op 6 oktober om 13.00 uur een startbijeenkomst. De bijeenkomst start met een informele kennismaking in het Wijklab Seghwaert (Koeienweide 2), waarna er een mooie tocht langs de Benthuizerplas wordt gereden. 

 • IKC De Hofvijver (eindelijk) officieel geopend

  openingIKCHofvijver 01Na ruim anderhalf jaar was het woensdag 15 september dan toch eindelijk zover. IKC De Hofvijver in Seghwaert werd officieel heropend. De opening was eerder gepland voor maart 2020, maar door alle maatregelen rondom corona is de opening steeds uitgesteld.

 • Dealer probeert weg te sluipen

   in beslag genomen geld op een tafelVerstoppen onder het dashboard, je auto uit sluipen en weglopen in de hoop de politie te slim af te zijn. Deze 21-jarige Zoetermeerder had daar niet echt succes mee. Het werd snel duidelijk waarom hij probeerde te vluchten.

 • Open dag bij TV Seghwaert

  opendag tv seghwaertNa de zomervakantie zijn veel mensen weer op zoek naar een leuke sportclub om weer lekker actief het nieuwe seizoen te beginnen.Tennisvereniging Seghwaert organiseert in samenwerking met Burgersdijk Tennis zaterdag 11 september een open dag voor jong en oud.

 • De jaarlijkse perenpluk Hof van Seghwaert

  Het is een goede traditie geworden om in het tweede weekend van september de peren te plukken bij de Hof van Seghwaert. De Hof van Seghwaert is een oude perenboomgaard midden in de stad Zoetermeer, een oase van rust maar ook een ontmoetingsplek waar buurtbewoners elkaar vinden.

 • Vermiste man teruggevonden

  grijze man met armen over elkaarDe vermiste Piet Bruin is terecht. De 76-jarige man die op dinsdag 24 augustus met zijn E-bike vertrok uit Seghwaert is gevonden na een tip van een oplettende voorbijganger. De man is dementerend en de politie vond de situatie urgent. Vele Zoetermeerders is gevraagd om naar hem uit te kijken.

 • Man van 76 jaar vermist

  grijze man met armen over elkaarEr zijn grote zorgen over een vermiste man van 76 jaar die dinsdag 24 augustus is vertrokken per fiets. Sindsdien ontbreekt elke spoor van deze Zoetermeerder.

 • Beroving op het Meeuwenveld

  politiewagen upcloseOp het Meeuwenveld heeft vrijdagmiddag 20 augustus, rond drie uur ‘s middags, een beroving plaatsgevonden. De verdachte en het slachtoffer kwamen vanuit de richting van de Randstadrailhalte Leidsewallen in de wijk Seghwaert.

 • Weekend Foto

  waug21 nicolaas_bijzondere_vogel_noordhoveFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Van Driel bewondert gebouwde hutten

  afsluiting hutten4Wethouder Van Driel is donderdagochtend op bezoek geweest bij de Huttenbouwweek 2021 in Seghwaert. Al de hele week zijn bijna 100 kinderen druk aan het bouwen om de mooiste, grootste of stevigste hut te krijgen.

 • Huttenbouwweek van start

  huttenbouwweek5De Huttenbouwweek 2021 is weer begonnen. In 12 groepjes van 8 zijn 96 kinderen aan de slag gegaan met het bouwen van de mooiste hut in Seghwaert. Het is niet alleen bouwen en timmeren, in de middagen worden er spelletjes gedaan: flessenschieten, flipperkast maken, schilderen, figuurzagen en make-up.

 • Grote drugsvondst bij verkeerscontrole

  politie uniformEen verkeerscontrole in de wijk Seghwaert heeft zaterdagavond geleid tot een grote drugsvondst. De voertuigcontrole door politie vond plaats op de Akeleituin, waar een sterke wietlucht aanleiding was voor verder onderzoek.

 • Straat in beeld: Bijvoetplan

  bijvoetplanDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen zijn vaak zeer uiteenlopend. In straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de straat Bijvoetplan in Noordhove.

   

 • Weekend Foto

  Piet_Nicolaas_Appelgaarde_in_SeghweartFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Hoogste punt Meester Verwers

  20210709 25102De nieuwbouw van IKC Meester Verwers in de wijk Seghwaert heeft het hoogste punt bereikt. De school zal volgens planning in mei volgend jaar overgaan naar het nieuwe schoolgebouw aan de Moerbeigaarde. Het hoogste punt werd gevierd met het hijsen van de vlaggen van de gemeente, OPOZ, Kern Kinderopvang en de bouwer Blanksma.

 • De zomer door met Speelmeer

  ALL RIGHTS RESERVED.DUPLICATION AND COMMERCIAL EXPLOITATION IN ANY FORM OR WAY FORBIDDEN UNLESS THERE IS WRITTEN PERMISSION BY THE AUTHOR: FOTOFLEX.NL - THE NETHERLANDSHet Speelmeer Paspoort 2021 is feestelijk uitgereikt door wethouder Groeneveld aan leerlingen van basisschool De Keerkring. De uitreiking vond plaats op de Hof van Seghwaert waar zij verrast werden met verschillende activiteiten zoals plantenpotjes versieren en kruidenboter maken.

 • Quinten (17) slaagt summa cum laude voor vwo

  Quinten de Gruijter met zijn diplomaVrijdag 2 juli hoorde Quinten de Gruijter (17) van zijn mentor van het Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef dat hij summa cum laude is geslaagd voor het vwo. Hij herkanste nog twee vakken om zijn cijfers op te halen. “Want het kan altijd beter”, aldus Quinten.

-advertenties-

-goede doel-