Seghwaert Noordhove

 • Grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen

  cobraBij een politie-inval in een woning aan het Bijvoetplan is zondagmiddag een grote hoeveelheid zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. Het zou gaan om een groot aantal ‘cobra’s’ die bekend staan om de immense impact. Medewerkers van de explosievenopruimingsdienst (EOD) zijn aanwezig om alles veilig af te voeren.

 • Steekincident in woning aan de Velddreef

  politie Robbert copyBij een steekincident in een woning aan de Velddreef op zaterdagavond 24 april is een persoon gewond geraakt. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek de oorzaak van het incident een uit de hand gelopen ruzie te zijn.

 • Weekend Foto

  wapr21 wendy brandt dijkmanschans noordhove copyFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Koninklijk zonnetje op Koningsspelen

  20210423 23767De laatste dag vóór de meivakantie betekent voor veel scholen: lekker de hele dag actief bezig zijn met de Koningsspelen! Op de meeste scholen in Zoetermeer genoten de kinderen van het zonnetje terwijl ze buiten meededen met sport en spel.

 • Nationale buitenlesdag op De Buut

  buitenles de buut 1Frisse buitenlucht, beweging en een natuurlijke omgeving zijn goed voor de fysieke en mentale gezondheid van kinderen. Daarom roepen Jantje Beton en IVN Natuureducatie alle leerkrachten op om naar buiten te gaan tijdens de nationale buitenlesdag.

 • Weekend Foto

  wapr21 Parkenbuurt p nicolaasFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Flexwonen Ruimtebaan als pilot

  ruimtebaanFlexwonen is voor Zoetermeer nieuw als concept. Het zijn tijdelijke en betaalbare huurwoningen als tijdelijke oplossing voor spoedzoekers, niet als oplossing van het woningtekort. Het college ziet in project Ruimtebaan een haalbare locatie voor flexwoningen.

 • Toekomst winkelcentra in wijken

  le wc de leijens 3Uit een onderzoek naar de toekomstbestendigheid van de winkelcentra De Leyens, Leidsewallen en Seghwaert blijkt dat deze winkelcentra op langere termijn kwetsbaar zijn. Voor ieder centrum is een andere aanpak nodig, zoals clusteren van functies en verbeteringen in het winkelgebied.

 • Politie pakt verdachten op bij drugsdeal

  image0Het basisteam van de politie heeft twee personen opgepakt wegens het dealen van drugs. De politie ontving vrijdag 26 maart  informatie  over mogelijk dealen in de omgeving van de Semsschans in Noordhove. Agenten in burger zijn gaan posten en hebben meerdere personen aangehouden.

 • Sportief Wandelgroep verhuist naar Noordhove

  SWZHet bestuur van de wandelvereniging Sportief Wandelgroep Zoetermeer was al enige tijd op zoek naar een nieuwe locatie voor de club. Door omstandigheden kon men niet langer van het pand in Rokkeveen gebruik maken. In Noordhove is een nieuw onderkomen gevonden in wijkcentrum ’t Span.

 • Straat in beeld: Blieksloot

  blieksloot1De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen zijn vaak zeer uiteenlopend. In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Blieksloot in Seghwaert.

   

 • Eigen verkiezingen op IKC De Baanbreker

  ikc 1De lesdag van groep 8a van IKC De Baanbreker stond woensdag 17 maart in het teken van de Tweede Kamerverkiezingen. De leerlingen werden verdeeld in groepjes en richtten hun eigen politieke partij op. Vervolgens hielden de partijen een echt verkiezingspraatje. Hierna konden de leerlingen gaan stemmen.

 • Gewonde bij woningbrand

  brandweer Robbert copy copy copy copyBij een woningbrand aan de Van Embdenruimte is in de nacht van zaterdag op zondag, een persoon gewond geraakt. De woning gelegen in de wijk Noordhove raakte bij de brand zwaar beschadigd.

 • Start nieuwbouw IKC Meester Verwers

  nieuwbouw mr VerwersDe nieuwbouw van het IKC Meester Verwers in de wijk Seghwaert (Moerbeigaarde 58) is van start gegaan. Het kind centrum gaat onderdak bieden aan het Montessorionderwijs van basisschool Meester Verwers en Kernkinderopvang.

 • Leerlingen ONC Parkdreef verzorgen livestream

  AhumTV in actie lijdens livestream SIBDe leerlingen van Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef zonden vorige week een live talkshow uit voor de Leidse Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen (SIB). De leerlingen van A’humTV, de filmploeg, van de school, verzorgden hiervoor de techniek en het camera-werk.

 • Straat in beeld: Niemeyerruimte

  Niemeyerruimte03012021006De betekenis van een Zoetermeerse straatnaam kan heel verrassend zijn. In 'Straat in beeld' gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Niemeyerruimte in Noordhove.

 • Talentgroep Debat op ONC Parkdreef

                  Vanaf volgend schooljaar heeft ONC Parkdreef er een vijfde talentgroep bij: ONC GO Debat. Leerlingen van klas 1 en 2 oefenen hier in argumenteren, overtuigen en presenteren. Ze leren kritisch nadenken over maatschappelijke vraagstukken en hoe zij hun mening kunnen overbrengen op anderen.

 • Gebouw van de maand: Australiëweg

  australieweg richting oost 2020Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand geen woning of kantoor, maar de Australiëweg.

   

 • Auto klapt tegen verkeerslichten Aziëweg

  ongeval azieweg 1Een zwaar auto-ongeluk op de kruising Europaweg en Aziëweg zorgde woensdagavond 24 februari voor veel ravage. Twee inzittenden raakten gewond en zijn met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De auto was op de paal van het verkeerslicht geklapt en nog een meter of 10 doorgeschoven.

 • Getuigen gezocht na steekincident Velddreef

  politie auto sirene 1Bij een ruzie in de tuin van een woning aan de Velddreef in Seghwaert is vrijdagavond 19 februari een 19-jarige man verwond met een steekwapen. De politie zoekt nog naar de verdachte en komt graag in contact met getuigen.

-advertenties-

-goede doel-