Weer terugblik

 • Juni was een prima eerste zomermaand

  DSC03538a wjpgNet als in de drie vorige (lente)maanden draaide de zon ook in juni overuren. Omdat de voorbije maand ook warm uitpakte was juni al met al een mooie zomermaand. De eerste junidag begon nog erg koel want het werd nauwelijks 15 graden in onze stad.

 • Zonnige meimaand bekroont stralende lente

  DSC03441a wOmdat de laatste lentemaand de zon opnieuw ruim baan gaf, werd het voorjaar als geheel de op een na zonnigste ooit gemeten. Alleen de ‘Coronalente’ van 2020 bracht nog meer zonnegoud.

 • April 2022 was zonnig en vrij koel

  DSC03405a wNadat maart record-zonnig en tevens record-droog was verlopen liet de zon zich ook in april van haar gulle kant zien. Maar mede doordat de tweede lentemaand ijskoud begon was de maand als geheel tamelijk koel.

 • Maart straalde als nooit tevoren

  DSC03368a wDe eerste lentemaand verblijdde ons met subliem weer. Het vorige zonnerecord voor de maand maart werd compleet verpulverd. Het zou zo maar kunnen dat maart achteraf bezien zelfs de meeste zonne-uren heeft gedraaid van alle maanden van 2022.

 • Februari stormde er flink op los

  DSC03353a wZo tam als het weerbeeld in de voorafgaande januari was, zo woelig was die in februari. Met name een uitzonderlijke reeks van maar liefst drie stormen achtereen zorgde voor bijna een week onafgebroken woest waaiweer.

 • Storm luidt stil en somber januariweer uit

  DSC03292a wEen kleine, maar felle storm raasde de laatste dag van de voorbije maand over Zoetermeer en sloot daarmee een maand af die juist veel ‘stil’ weer bracht. De eerste maand van dit jaar begon echter met voor de tijd van het jaar extreem hoge temperaturen.

-goede doel-