Weer terugblik

 • September was een volbloed zomermaand

  DSC00583a wEn opnieuw bezorgt het opwarmende klimaat ons een zomerse verrassing. De voorbije septembermaand was namelijk de op een na warmste ooit gemeten en in Zoetermeer was zelfs sprake van een regionale hittegolf.

 • Augustus was nat maar wel een normale zomermaand

  DSC00547a wDe laatste zomermaand begon en eindigde met veel regen, maar daar tussenin hadden we een fijne periode met warm, droog en zonnig zomerweer. Augustus trok aanvankelijk de koele en onstabiele lijn van eind juli door.

 • Juli verloor gaandeweg zijn greep op de zomer

  Weer 3Na de fantastische weermaand juni waren de verwachtingen voor de tweede zomermaand hooggespannen. Even leek het erop dat we weer een topzomer gingen krijgen maar tegen het eind van de maand gooiden depressies allengs roet in het eten.

 • Juni viert zomerfestijn met handenvol weerrecords

  DSC00476a wSuperlatieven schieten bijkans te kort om het fantastische weer van de voorbije eerste zomermaand te typeren. Tal van records werden verbroken, waaronder die van warmste en ook zonnigste junimaand ooit, maar ook het enorme aantal zomerse dagen sloeg alles.

 • Zonnige meimaand riep eindelijk het lentegevoel op

  DSC00376a wNadat zowel maart als april meest kil en nat waren, veerde de laatste lentemaand op met vooral veel zonnige en ook warme dagen. Met name het tweede deel van de maand voelde daardoor soms bijna zomers aan.

 • Ook april bakte weinig van de lente

  DSC00296a wNa een kletsnatte maart bracht ook de tweede lentemaand erg karig lenteweer. Naast erg nat was de paasmaand ook koel. April startte met een relatief koud maar vrij zonnig weekje.

 • Maart bracht ondermaa(r)ts lenteweer

  DSC00258a wDe eerste lentemaand van 2023 kenmerkte zich door zeer wisselvallig en erg nat weer. Ook de winter liet af en toe nog haar tanden zien terwijl we maar sporadisch een glimp van de lente konden opvangen.

 • Droge februari sluit af met winterse surprise

  Maart 7De laatste wintermaand bracht meest zacht weer, hoewel februari een nogal koud staartje had. Het was ook een erg droge maand dankzij de aanwezigheid van hogedrukgebieden. De voorbije sprokkelmaand begon met veelal bewolkt weer en een graad of acht overdag.

 • Januari begon recordwarm en was kletsnat

  DSC00181a wDe eerste maand van 2023 begon zeer zacht en onstuimig. Na een extreem natte eerste helft kwam het weer in de tweede deel van de louwmaand weer tot rust en werd het droger.

 • December eindigt na weekje vorst superzacht

  DSC00106a wDe eerste wintermaand toonde zich weer eens van haar koude kant. Er werd zelfs geschaatst, maar lang duurde dat niet, want met name op oudejaarsdag werd het gewoon weer ‘warm’.

 • November was zeer zonnig en zacht maar ook nat

  DSC00049a wNa de ‘warme’ maand oktober liet ook de laatste herfstmaand zich van haar milde kant zien. En ook de zon deed weer goede zaken hoewel er erg veel en vaak regen viel.

 • Rustige oktobermaand sluit af met vleugje zomer

  DSC04196a wDe voorbije wijnmaand bracht geen slecht herfstweer, integendeel! Over het algemeen verliep oktober niet alleen zonnig en kalm, maar ook erg zacht met een heel warme uitsmijter.

 • Na zomerse start dook september diep de herfst in

  IMG 3391a wAan het begin van de eerste herfstmaand leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor het uitmuntende zomerweer. Maar binnen een week begon het in Zoetermeer te regenen en werd het vooral in de laatste week kil en nat.

 • Augustus was een superzomermaand

  DSC04050a wHet kan niet op! De derde zomermaand overtroefde zelfs juni en juli die al prachtig zomerweer brachten. Zodoende was augustus bijzonder warm, zonnig en droog.

 • Stabiel zomerweer in juli met één uitschieter

  Zomer 2De tweede zomermaand van dit jaar blonk uit door rustig, zonnig zomerweer met temperaturen die meestal tussen de 20 en 26 graden lagen. Maar op één dag schoot het kwik uit zijn slof en werd het bijna record-warm in Zoetermeer.

 • Juni was een prima eerste zomermaand

  DSC03538a wjpgNet als in de drie vorige (lente)maanden draaide de zon ook in juni overuren. Omdat de voorbije maand ook warm uitpakte was juni al met al een mooie zomermaand. De eerste junidag begon nog erg koel want het werd nauwelijks 15 graden in onze stad.

 • Zonnige meimaand bekroont stralende lente

  DSC03441a wOmdat de laatste lentemaand de zon opnieuw ruim baan gaf, werd het voorjaar als geheel de op een na zonnigste ooit gemeten. Alleen de ‘Coronalente’ van 2020 bracht nog meer zonnegoud.

 • April 2022 was zonnig en vrij koel

  DSC03405a wNadat maart record-zonnig en tevens record-droog was verlopen liet de zon zich ook in april van haar gulle kant zien. Maar mede doordat de tweede lentemaand ijskoud begon was de maand als geheel tamelijk koel.

 • Maart straalde als nooit tevoren

  DSC03368a wDe eerste lentemaand verblijdde ons met subliem weer. Het vorige zonnerecord voor de maand maart werd compleet verpulverd. Het zou zo maar kunnen dat maart achteraf bezien zelfs de meeste zonne-uren heeft gedraaid van alle maanden van 2022.

 • Februari stormde er flink op los

  DSC03353a wZo tam als het weerbeeld in de voorafgaande januari was, zo woelig was die in februari. Met name een uitzonderlijke reeks van maar liefst drie stormen achtereen zorgde voor bijna een week onafgebroken woest waaiweer.

-goede doel-