michelleZoetermeer Actief volgt de 17-jarige Zoetermeerse snowboardster Michelle Dekker al een tijdje op de voet. In december werd zij al 15e in Carezza (ItaliĆ«) bij de wereldbekerwedstrijden parallelslalom. Dit betekende dat zij zich kon kwalificeren voor de Olympische Spelen in Sochi, waar haar onderdeel slalom voor snowboarders voor het eerst op het Olympisch programma staat.  De eis voor kwalificatie van het NOC*NSF is dat zij twee keer in de top 16 moest komen om voorgedragen te worden voor de olympische spelen in Sochi, dus vrijdag 10 januari was voor haar een spannende dag om weer bij de eerste 16 te eindigen.

In Bad Gastein deed zij vrijdag mee aan de World Cup parallelslalom, waar zij weer een goede tijd neerzette en daarmee vijfde werd. Dit betekent dat dit de tweede keer is dat zij in de top 16 staat bij een World Cup en dat zij dus verzekerd is van een plaats in Sochi!

De sportkoepel moet haar plaatsing voor de Spelen nog wel officieel goedkeuren. Dekker wordt de jongste Nederlandse deelnemer aan de Spelen.

De trotse moeder van Michelle vertelde dat Michelle superblij is met haar prestatie. In een eerder interview met Zoetermeer actief vertelde Michelle al dat haar grote droom was om ooit met de Olympische spelen mee te mogen doen. Zelf hoopte ze zich te kwalificeren in 2018, maar dat ze nu al mee mag doen, had ze nooit durven dromen.

Zoetermeer actief zal de Zoetermeerse Michelle zeker gaan volgen in Sochi.

Wendy Vroedsteijn

Lees hier het interview met Michelle: www.zoetermeeractief.nl/portretten/michelle-dekker-alpine-snowboarder

michelle carezza

Michelle Dekker in actie tijdens de reuzenslalom in Carezza

-advertenties-

-goede doel-