obj-politielogo-op-auto

Twee nog onbekende mannen probeerden donderdag 6 februari in te breken bij een woning aan de Piershilstraat in Oosterheem. De zoon des huizes betrapte de mannen en waarschuwde zijn buurvrouw.

De 14-jarige jongen was thuis toen hij rond 16.30 uur iemand hoorde aanbellen. Hij zag een man voor de deur staan, maar besloot niet open te doen. Rond 17.00 uur hoorde hij geluid vanaf de achterzijde van de woning en zag hij dezelfde man bij het slot staan rommelen. Hij is vervolgens via de voorzijde van de woning naar de buurvrouw gerend om haar te waarschuwen. In de tussentijd zag hij een tweede verdachte op de uitkijk staan. De twee verdachten gingen er bij het zien van de jongen vandoor. Gealarmeerde agenten zochten in de nabije omgeving naar de verdachten, maar troffen niemand meer in. De politie zoekt getuigen.

Signalement

De mannen hebben een licht getinte huidskleur en zijn vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. De verdachte die aanbelde en vervolgens probeerde in te breken is ongeveer 20 jaar oud, 1.80 meter lang en had opgeschoren haar aan de zijkant, bovenop donker haar. Hij droeg een donkere jas. De man die vermoedelijk op de uitkijk stond is 20 à 25 jaar oud, 1.75 m. lang en had dezelfde haardracht als de eerstgenoemde verdachte. Hij had een opvallend brede neus en een sikje. Hij droeg ten tijde van de poging inbraak een donkerblauwe jas, een lichtblauwe spijkerbroek.

Tips? Bel de politie!

Bent u getuige geweest van deze poging inbraak of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

 

 

-advertenties-

-goede doel-