Een lokfiets, militairen op de Dobbe en de Olympia's tour. Nick&Simon en een paard te water. Dit is het Zoetermeer actief jaaroverzicht 2014, tweede kwartaal. 

De links in dit jaaroverzicht verwijzen naar het artikel, waar vaak extra foto's, informatie en filmpjes te zien zijn.

logo-vierkant klein

 kwartaal2

 April:

Een politieagent hield woensdag 2 april op heterdaad een fietsendief van 19 jaar aan bij Station Voorweg. Vele andere hebben zich dit jaar vergrepen aan de Lokfiets. In een woning aan het Cypresgroen in Rokkeveen werd op 14 april een hennepkwekerij op zolder aangetroffen. De 50-jarige eigenaar werd gearresteerd.

20140410-13927

Een hele bijzonder onderscheiding voor een heel bijzondere Zoetermeerder, aldus burgemeester Aptroot. Het uitreiken van het Draaginsigne Gewonden was ook voor hem de eerste keer. De burgemeester mocht het insigne donderdag 10 april uitreiken aan de heer C.Z.W. Merkestijn. De heer Merkestijn is voor de Koninklijke Landmacht in de periode 1945-1948 uitgezonden geweest naar voormalig Nederlands-Indië. Als 17-jarige ging hij in dienst en meldde zich als vrijwilliger aan voor uitzending naar Nederlands-Indië.

Het Draaginsigne Gewonden, ingesteld bij Ministeriële Beschikking (11 oktober 1990), is in de afgelopen jaren slechts 4000 keer uitgereikt.

 

De Koninklijke Landmacht vierde haar 200 jarig bestaan o.a. in Zoetermeer, met een groot evenement op het Marktplein en rond de Dobbe. 20140423-14595

Koningsdag 2014 werd groots gevierd. Vele Zoetermeerders wilden deze eerste Koningsdag niet aan zich voorbij laten gaan. Vanaf de Dorpsstraat tot in het Stadshart was het feest. Zie een foto en filmreportage: Koningsdag Stadshart.

dsc 6352

 

 

Mei:  

Sportief loopt het goed in Zoetermeer. Michelle Dekker wordt door de wethouder gehuldigd en er is voor het eerst in onze stadsgeschiedenis een rollatorloop. Het grootste sportnieuws kwam van tafeltennisteam Enjoy&Deploy, zij werden voor de tweede maal Nederlands kampioen.

20140504-15816

4 mei en 5 mei 
bekijk ons fotoverslag 5 mei

20140505-16148

De formatie van de gemeenteraad ging in sneltreinvaart. Op 8 mei werden de namen van de wethouders bekend gemaakt. Voor het eerst is er gekozen om met 5 wethouders te gaan besturen, wat één minder is dan in de vorige periode.

 

 

De vierde etappe van de Olympia’s Tour werd donderdagmiddag 15 mei om 12 uur weggeschoten door burgemeester Aptroot. De renners startten deze etappe van ruim 150 kilometer op de markt in Zoetermeer, om vervolgens via Moerkapelle, Zevenhuizen en Nieuwerkerk a/d IJssel weer even terug naar Zoetermeer te komen. 20140515-17013

 

 

Juni:

01-Where-the-Tides-Ebb-and Flow by pedro marzorati Begin juni werden er kunstwerken te water gelaten. Zo ook deze blauwe man die uit het water omhoog komt, om er dan weer in te verzinken. Weet u waar dit kunstwerk te vinden is? 
Een paard met ruiter is dinsdagmiddag 24 juni te water geraakt op de Zonnenberg in Meerzicht. Het dier schrok van kinderen die nabij Hofstede Meerzicht liepen. Het paard schrok zo van de kinderen dat het achteruit stapte, richting de sloot. Daarna begonnen paard en ruiter te glijden en kwamen in de sloot terecht. De ruiter kon op eigen kracht op de kant komen, maar het paard zat vast in de modder.  20140624-20159

Dinsdagochtend 3 juni deed de politie Zoetermeer invallen in 4 woningen. De invallen waren het resultaat van een al langer lopend onderzoek naar een criminele jeugdgroep in Zoetermeer. De jeugdgroep wordt verdacht van grootschalige goederendiefstallen en heling, ook is er sprake van handel in verdovende middelen. Vijf verdachten werden gearresteerd.

 

IMG 3905

Op zondag 29 juni rond 01.00 uur is een 31 jarige Zoetermeerder door de politie bevolen om uit zijn auto te stappen. Dit gebeurde op de Engelandlaan. De verwarde man zou op weg zijn geweest naar het centrum om iemand neer te steken.

Foto: Martin van Oostveen

 

De 23e editie van het Zoetermeerse Beachvolley Spektakel bracht alles bij elkaar voor een geslaagde beachvolley dag: beachvolley, strand, zon, muziek, fun, sportiviteit en heel veel gezelligheid. 20140607-19144

 

 

20140930-29318

Bram Doeves had al een schaakcolumn op Zoetermeer actief, maar dit kwartaal startte hij ook met een dam- en een bridge column. De publicatie is altijd in het weekend zodat de puzzelaar even de tijd heeft.

Bridgerubriek

Schaakrubriek

Damrubriek

Foto: Bram Doeves (links) en Piet Verreck met de eerste druk van hun nieuwste boek.

 

Zoetermeer Actief is meer dan alleen een nieuwssite. U vindt ons ook op:

* Facebook Zoetermeer actief

* Twitter

* LinkedIn

* You tube

* Facebook Humans of Zoetermeer

De redactie van Zoetermeer Actief dankt al haar medewerkers, samenwerkingspartners, sponsors & adverteerders en alle overige betrokkenen voor het in beeld brengen van het nieuws uit Zoetermeer dit jaar.

Jouw Stad, Jouw Nieuws

 

Bekijk hier het eerste kwartaal van ons Jaaroverzicht 2014!

Eerste kwartaal

jaaroverzicht 2013

 Fotocollage: André Bijkerk

 

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-