hennep1De aanpak van ondermijnende criminaliteit in de stad is één van de speerpunten in de veiligheidsaanpak van de gemeente Zoetermeer. Het gaat om vormen van fraude, witwassen van geld en de handel in drugs. De resultaten van de aanpak over 2020 zijn nu bekend.

schets markt en centraal parkEr is nog geen aannemer gevonden die het project Markt 10 binnen het budget van de gemeente wil bouwen. In januari dit jaar startte de gunningsfase met drie partijen die elk een plan hebben opgesteld en prijsopgave hebben gedaan.

20210624 24926Door de coronamaatregelen kan Veteranendag ook dit jaar helaas in de stad nog niet gezamenlijk gevierd worden op de Markt bij het Veteranenpaviljoen en met het défile van (oude) militaire voertuigen. Maar de gemeente zet de veteranen in de stad wél in het zonnetje.

WhatsApp Image 2021 06 19 at 13.15.25Het kan vanaf zaterdag weer: samen naar een evenement en gezellig genieten van muziek en… voetbal. De Foute Gasten gaan meteen zaterdag van start met een knallende avond bij Plein 23 in het Stadshart.

Schermafbeelding 2021 06 23 om 14.57.59 copyIkc Stella Nova heeft een familie fietstocht georganiseerd voor de leerlingen en hun familieleden. Dit als afsluiting van het 5- jarig jubileumjaar van de school. Wegens corona zijn er gedurende het jaar veel activiteiten niet doorgegaan, de fietstocht is een leuk alternatief.

rensen godsonZoetermeerse zanger Johan Rensen vond het na een jaar stilte wel weer tijd voor een nieuwe plaat. Na drie Nederlandstalige nummers, Ik ben het waard, Met Kerstmis en Niemand kon mijn ogen lezen, gaat hij nu een samenwerking aan met de Ierse Rory Godson.

keti kotiStichting Herdenking Slavernijverleden Zoetermeer herdenkt op vrijdag 2 juli 2021 de afschaffing van het slavernijverleden. Op die dag worden er weer kransen gelegd bij het monument aan het Rakkersveld in Palenstein.

ONC Clauslaan winnares Zoetermeer On StageDeze week werden de prijzen uitgereikt voor het mooiste visitekaartje aan leerlingen die deelnamen aan On Stage. De leerlingen van het ONC Clauslaan en het Picasso Lyceum ontvingen de prijs uit handen van wethouder Onderwijs Jan Iedema.

DSC 2977Op het Hertenpark in Rokkeveen zijn onlangs twee hertenkalfjes geboren. De kleintjes kunnen zich nog helemaal verschuilen in het hoge gras, maar zijn ook regelmatig al spelend en dartelend te zien.

IMG 0367De ontwerp omgevingsvisie Zoetermeer 2040 is maandagavond vastgesteld door de gemeenteraad. De visie geeft een vertrekpunt en richting voor de komende 20 jaar, hoe Zoetermeer zich kan ontwikkelen en een fijne stad blijft voor wonen, werken en recreëren.

-advertenties-

-goede doel-