cultuur terrasMuseum De Voorde, Bibliotheek Zoetermeer en het Forum Café realiseren op het Stadhuisplein een cultuur-terras genaamd Zomer in het Hart. In de zomervakantie zijn alle Zoetermeerders welkom om te genieten van het terras met catering en programmering voor kinderen, ouders, verzorgers en grootouders.

keti kotiDe plechtigheid Keti Koti moest dit jaar sober gehouden worden. Slechts enkele genodigden kwamen samen om de slachtoffers van slavernij te herdenken en de 'bevrijding van de ketenen' te vieren. Voor deze gelegenheid droegen veel genodigden witte kleding ten teken van rouw.

theo van de weteringIn onze stad gonst het van de creativiteit die aan het papier worden toevertrouwd. Poëzie komt van het Griekse ‘poiesis’ en betekent scheppen of vormen. In deze editie komt het gedicht uit de Zoetermeerse pen van  Theo van de Wetering.

wzh oosterheem mapsWZH Oosterheem laat op het eerdere bericht op Zoetermeer Actief over de coronabesmettingen in het zorgcentrum weten dat het aantal besmettingen terugloopt. Woordvoerder Mandy Lagendijk: “De piek is gelukkig nu voorbij, het aantal mensen dat besmet is, loopt vanaf half juni terug.”

handenHeeft u wat vrije tijd over en zou u dit willen besteden aan vrijwilligerswerk? Wij hebben alle hulpoproepen – van bijvoorbeeld Stichting ZoSamen of Piëzo – en gezochte vrijwilligers voor u op een rijtje geplaatst.
zoetermeeractief.nl/z-meerders/vrijwilligers

StadstheateropenthaardeurenNa de sluiting van het Stadstheater op 12 maart naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus, opent het Stadstheater vanaf 1 juli weer haar deuren. Naast diverse basisscholen die hun schoolmusical opvoeren, zijn er deze zomer voor het publiek vier exclusieve zomervoorstellingen te zien. 

senioren actief 1De ouderen van Buytenwegh zijn blij dat hun activiteit Senioren Actief van Halte 2717 in Buytenwegh weer van start is gegaan. De afgelopen maanden lag alles stil door het coronavirus, afgelopen week konden zij elkaar weer voor het eerst ontmoeten en genieten van muziek.

peppersprayZoetermeerse BOA’s worden dit jaar nog uitgerust met een korte wapenstok en pepperspray. De raad nam afgelopen maandag de motie ‘Uitrusting BOA's’ aan, ingediend door de Fracties LHN, VVD en PVV. Uiterlijk vóór de jaarwisseling moeten de BOA’s hiermee uitgerust zijn.

corona virusBij Zorgcentrum WZH Oosterheem zijn meerdere besmettingen van bewoners en medewerkers met COVID-19. Het zou gaan om in totaal 20 besmettingen. Alleen bewoners van de 4e etage kunnen op dit moment bezoek ontvangen, volgens de richtlijnen van het RVIM, de andere etages zijn gesloten.

Restaurant gedekte tafelIn de afgelopen maanden heeft de horeca het zwaar gehad door de maatregelen omtrent het coronavirus. Door creatieve oplossingen te verzinnen hebben de horecagelegenheden deze moeilijke periode weten te overbruggen. Ook zijn er verschillende horecazaken bij gekomen in Zoetermeer. 

-advertenties-

-goede doel-