Eend 2Vanochtend had een groep eenden kennelijk met elkaar een afspraak gemaakt om een wandeling over de Zoetermeerse paden en lanen te gaan maken. Dat leverde een gezellig kwekkende groep op...

boekje 100 dingenHet boekje ‘De 100 dingen die je als Zoetermeerder over je stad moet weten’ is binnenkort weer te koop in boekhandels in Zoetermeer. Het boekje werd in mei uitgegeven, maar was al heel snel uitverkocht, waardoor veel Zoetermeerders die interesse hadden, net ernaast grepen.

ambulance 2Maandagavond werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op het fietspad bij Meerzicht/Driemanspolder in Zoetermeer. Meerdere politie-eenheden, twee ambulances en ook het MMT werden gealarmeerd.

Logo 60jr new townZin in een architectuursafari  op 19 of 22 augustus mét gids door het centrum van de stad en dan meer te weten komen over de architectuur van bijvoorbeeld Bioscoop Utopolis of het bureau voor Politie en Brandweer, ‘de boog’ in de Griekse buurt, of de transformatie van kantoren in de Engelse buurt?

SinkholeVanmorgen ontstond op de Gerrit Achterberghove in de wijk Buytenwegh een zogenaamd sinkhole, van minstens een meter diep. De oorzaak is nog niet bekend, maar zou volgens buurtbewoners te maken kunnen hebben met de riolering.

politie auto 2De politie ziet een verband tussen het fatale ongeluk op zaterdag in Lekkerkerk en de vondst van 2 lichamen aan het Kramerplan in Zoetermeer. Bij het ongeluk kwam een Zoetermeerder van in de zeventig om het leven.

voetcarillonIn de tijd dat de sprinter nog door Zoetermeer heen reed hadden veel haltes een eigen kunstwerk. Het bekendste kunstwerk is ongetwijfeld het voetcarillon, ontworpen door Alfons van Leggelo. Op de perrons van halte Voorweg waren een aantal van deze carillons te vinden.

Rob JansenIn onze stad gonst het van de creativiteit die aan het papier worden toevertrouwd. Poëzie komt van het Griekse woord ‘poiesis’ en betekent scheppen of vormen. In deze editie komt het gedicht uit de Zoetermeerse pen van Rob Jansen.

facebook

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws, op de Facebookpagina van Zoetermeer Actief is snel het laatste nieuws van onze stad te vinden: www.facebook.com/ZoetermeerActief/

Wilt u weten wat er allemaal te beleven is in Zoetermeer? Kijk dan snel op onze evenementenpagina!  www.facebook.com/EvenementenZoetermeer/

 

Tuin in de zon 2We kunnen maar beter wennen aan die nieuwe zomers, de hoge temperaturen en de uitdagingen die dit met zich meebrengt. Mens en dier kreunen onder de warmte, maar ook de tuinplanten hebben het zwaar. Met wat maatregelen help je de tuin deze droge periode door.

-advertenties-

-goede doel-