20210919 26468Echte superhelden presenteerden zich zondagmiddag bij de Adventure Run 079, wat tegelijk de opening was van de Nationale Sportweek in Zoetermeer. Wethouder Ter Laak gaf het startschot voor de sportievelingen, die begonnen aan hun loop van 5 of 10 km.

Schermafbeelding 2021 09 18 om 20.39.23Zaterdagmiddag 18 september hebben Patrick en Wendy na een toespraak van wijkregisseur Sandra Rispens officieel café DAARZO geopend. Na het doorknippen van het lintje werd er samen met de gasten en een glas champagne in de hand, geproost op de zaak.

17 september 2021 JJ Music House Blues 3Als één van de eerste festivals in de regio vierde JJ’s Dutch Blues een feestje als vanouds. De gasten genoten bij JJ MusicHouse twee dagen van de Blues muziek en elkaars gezelschap.

 

schaakIn deze serie belichten we spannende momenten uit de schaakgeschiedenis. Leuk om na te spelen, maar altijd interessant om van te leren! Deze rubriek in samenwerking met Bram Doeves is voor alle denksportliefhebbers uit Zoetermeer! Deze week: Geschiedenis Hoogovenstoernooien: Hoogovens 1970 voor Taimanov

vriezerDuurzaamheid hoeft niet altijd ingewikkeld en kostbaar te zijn. Stichting DuurSamen Zoetermeer geeft elke week een leuke tip om zelf mee aan de slag te gaan. Deze week: Recyclen van vriezer en koelkast.

tempImageglBWFmVrijdagochtend was het weer feest in Winkelcentrum Rokkeveen. Tien deelnemers van de kanskaartenactie mochten hun prijs in ontvangst nemen. Een spannend moment voor de deelnemers die, tot op het moment van de trekking, niet wisten wat ze gewonnen hadden.

zondag in het parkEr mag steeds meer met de coronaversoepelingen en er zijn grote en kleine evenementen in onze stad: het hele jaar door. Wij houden voor u voortdurend bij waar iets te beleven valt. Bezoek maar eens: Evenementen nu.

Of bekijk het evenementenfilmpje voor dit weekend op Youtube: www.youtube.com/channel=ZoetermeerActief 

20210917 26411Wethouder Jakobien Groeneveld hielp de inwoners van Buytenwegh om hun wijk netjes en opgeruimd te houden. Er kwamen vanuit de wijk berichten dat er zwerfvuil en gedumpt grofvuil in de straten rondslingerde, de gemeente kwam daarop langs met een vuilniswagen om eens goed op te ruimen.

Burgemeester Bezuijen feliciteert 60 jarig bruidspaar Schaap Bossy 01Burgemeester Bezuijen bracht donderdag, 16 september, een bezoek aan het 60-jarige bruidspaar Schaap-Bossy. Het bruidspaar woont in de wijk Oosterheem. De burgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

hondenkaart 2021Er komen twee nieuwe losloopgebieden voor honden in de Nieuwe Driemanspolder. In het grootste gedeelte van dit natuurgebied mogen honden helemaal niet komen, maar nu zijn er twee stukken aan de rand van de polder aangewezen waar honden vrij mogen rennen.

-advertenties-

-goede doel-