Strand Zoetermeerse PlasTijdens deze zomervakantie blikken we terug op hoe Zoetermeer vroeger de zomer beleefde. Van de eerste Bevrijdingsfeesten in 1945 en de Oranjefeesten tot de Wielerronde van Zoetermeer en de aanleg van de Zoetermeerse Plas. Deze week: Zoetermeerse Plas

foto IlonaIn onze stad gonst het van de creativiteit die aan het papier worden toevertrouwd. Poëzie komt van het Griekse ‘poiesis’ en betekent scheppen of vormen. In deze editie komt het gedicht uit de Zoetermeerse pen van  Ilona de Lange.

bu-kdv-njoyAls ouder wil je graag een goede en betrouwbare opvang voor je kind. In ons overzicht hebben wij alle opvangadressen in Zoetermeer op een rij gezet. Bekijk: Kinderopvang.

bezoek zoete aarde Het Vonkje 2De ouderen van Het Vonkje, een project van stichting Piëzo, waren deze week te gast bij Buurttuin Zoete Aarde. Het bezoek aan de Buurttuin is één van de onderdelen van het vakantieprogramma ‘vakantiesfeer in Zoetermeer’ van Het Vonkje.

20200807 133653Eelco Metman beschildert samen met de Urban Art Studio de gehele zijmuur van het pand van Terra Art Projects bij de Dorpsstraat. De schildering werd gezamenlijk ontworpen, en staat vol met symbolen die meer vertellen over de geschiedenis en gedachten van de kunstenaars.

komt dat zienHet Stadstheater Zoetermeer maakt vandaag het programma tot aan het eind van dit jaar bekend. Op de site kunnen liefhebbers alvast een kijkje nemen, de kaartverkoop voor vrienden van het theater start op 10 augustus, op 15 augustus start de vrije verkoop.

positief in zmHet aantal mensen dat in Zoetermeer positief getest is op het Covid-19 virus blijft stabiel, gemiddeld testen 2 personen per dag positief in onze stad. In de grafiek is duidelijk de piek te zien van de eerste golf van het virus.

Gabriel Metsu 002Het Historisch Festival gaat dit jaar waarschijnlijk door als light versie, zonder musical en arena, maar wel met een uitgebreide historische markt met een grote kraam van Oud Soetermeer, de Bibliotheek en het Stadsarchief.

200730 duurzaam voedselVoedsel is onmisbaar, dus de productie ervan ook. Maar de productie van brood, vlees, melk en groente betekent ook uitstoot van stikstof en CO2. Stichting DuurSamen Zoetermeer en het Forum Zoetermeer verzorgen na de zomer twee lezingen over een duurzaam voedselsysteem en wat Zoetermeer daaraan kan bijdragen.

warm weer oudereHet RIVM activeert per vandaag, 6 augustus het Nationaal Hitteplan. Ook geven zij een smogwaarschuwing. "Extra alert zijn kan gezondheidsproblemen voorkomen," laat het RIVM weten. 

-advertenties-

-goede doel-