nutricia ontsluitingswegAl langere tijd is het aanleggen van een veilige ontsluiting voor vrachtverkeer van Nutricia een prioriteit voor het college van Zoetermeer. Het ontwerpbestemmingsplan ligt nu ter inzage.

20190720 Evento Mediterraneo GVW 7617Op de eerste vakantiedag, zaterdag 20 juli, kon je alvast in de juiste stemming komen en genieten van een klein beetje Spanje in Zoetermeer. Het weer zat niet helemaal mee voor Evento Mediteráneo, maar de Zangria's wisten de sfeer er al snel in te brengen.

2010721 Sporty Spice in t Park GVW 0031De tweede Zondag in ’t Park dit jaar had als thema bewegen, lekker swingen in de zon! Verschillende artiesten nodigde met hun muziek uit om lekker mee te dansen en ook bij de workshops werd door jong en oud veel bewogen.

IMG 4972

Albert Heijn Meerzicht is gesloten wegens een grote verbouwing. Om 15.00 uur rekenden de allerlaatste klanten hun boodschapjes afgelopen vrijdag nog af terwijl het begin van de verbouwing al aardig zichtbaar is. Daarna gingen de deuren voor het winkelend publiek dicht.

plasticHet college stelt voor om wegwerpplastic op evenementen met meer dan 250 bezoekers te verbieden, als de raad hiermee instemt gaat het verbod in vanaf 1 januari 2020. Er zijn volgens de wethouders voldoende bruikbare alternatieven voorhanden voor wegwerpplastic tijdens evenementen.

WhatsApp Image 2019 07 19 at 13.59.23Ter ere van 100 jaar kiesrecht is er een plaquette geplaatst bij de Zoetermeerse raadzaal. Burgemeester Aptroot en gemeenteraadslid Véronique Frinking onthulden de plaquette op maandagavond 15 juli 2019 voorafgaand aan de raadsvergadering.

20190718 10402‘Ed en Roel’ besturen al decennialang stichting OPOZ, het Openbaar Primair Onderwijs Zoeteremeer. Zij zagen het leerlingenaantal groeien in deze jaren, verdeeld over 19 scholen in de stad. Ed Spruijt en Roel Pots namen donderdag 18 juli met een groot feest afscheid van ‘hun’ OPOZ.

bevrijdingsfestival3Zoetermeer bruist! Er zijn vele grote en kleine evenementen in onze stad: het hele jaar door. Wij houden voor u voortdurend bij waar iets te beleven valt. Bezoek maar eens: Evenementen nu.

20190718 Stormbaanfestival GVW 7464Wethouders van Driel en Paalvast openden vrijdagmiddag de Megastormbaan van Gamecity en maakten meteen even gebruik van de gelegenheid om de stormbaan van 400 meter uit te proberen. De stormbaan is een leuke uitdaging, voor jong en oud, vonden de wethouders.

gooimeerBij de straat Gooimeer in de wijk Oosterheem wil het college een nieuwe woonwagenlocatie met 7 standplaatsen aanleggen. De werkzaamheden om de locatie geschikt te maken voor de woonwagens moeten nog dit jaar worden afgerond.

-advertenties-

-goede doel-