zosamenHeeft u wat vrije tijd over en zou u dit willen besteden aan vrijwilligerswerk? Wij hebben alle hulpoproepen – van bijvoorbeeld Stichting ZoSamen, VIP of Piëzo – en gezochte vrijwilligers voor u op een rijtje geplaatst.
zoetermeeractief.nl/z-meerders/vrijwilligers

CKC partners Kunstmenu 2019 2020Meer dan 10.000 Zoetermeerse basisschoolleerlingen krijgen met het Kunstmenu de kans om kennis te maken met kunst en cultuur middels een programma vol met inspirerende, leerzame activiteiten in het Stadstheater, Museum De Voorde, bij CKC & partners, via de Bibliotheek of op de school zelf.

20190523 9025De Keerkring, een school voor zeer moeilijk lerende kinderen, heeft zich met verschillende acties ingezet voor het goede doel van SamenLoop voor Hoop. Samen verkochten de docenten en leerlingen maar liefst 1100 wenszakken voor SamenLoop.

Groep4A eStichting Ateliers 1819 organiseert in samenwerking met het NH hotel in Zoetermeer zondagmiddag 26 mei het muzikaal en kunstzinnig lentefeest Kleurklanken 2019. Naast kunst zijn er ook muziekoptredens.

IMG 2995Bibliotheek Zoetermeer is op woensdag 22 mei door de gemeente geïnformeerd over de Perspectiefnota 2020. Een van de daarin voorgestelde bezuinigingen is het sluiten van de bibliotheekvestigingen Rokkeveen en Oosterheem.

echtpaar Korver Broeksteeg 60 jaar 300dpi 0006Het echtpaar Korver-Broeksteeg vierde woensdag 22 mei hun 60-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Aptroot bracht een bezoek aan het 60-jarig bruidspaar en overhandigde hen namens de gemeente een mooi boeket.

join the wolfpackVrijdagavond speelt rockband Join the Wolf Pack in het JJMusic House, samen met rockband Ignited. Op zaterdag worden de drumsticks over genomen door rockcoverband Joint Strike Fighters en zondag staat coverband In The Pocket op het podium.

 MG 2355Van zaterdag 25 mei tot en met zondag 2 juni is er weer voorjaarskermis in Zoetermeer op het evenemententerrein bij SilverDome aan de Van der Hagenstraat. De kermis start op zaterdag met de prikkelarme kermis, met wat minder prikkels, licht en geluid.

bord parkeerplaatsIn de Perspectiefnota van het college staat aangekondigd dat de parkeerkosten verhoogd zullen worden. Het gaat hierbij niet alleen om betaald parkeren voor bezoekers, maar ook om parkeervergunningen van bewoners. Parkeren lijkt hiermee de nieuwe melkkoe van de gemeente te worden.

mz deboerderij3In het deze week door het Zoetermeerse college van B en W gepresenteerde bezuinigingsplan voor de jaren tot en met 2023 sneuvelt de eerder bedachte vernieuwing van het cultuurpodium Boerderij. Dat blijft voorlopig dus vrijwel zeker aan de Amerikaweg.

-advertenties-

-goede doel-