Chapeaubeeldje Hr. Van Oosterom 300dpi 0040Jacques van Oosterom is op 13 november op 84-jarige leeftijd overleden. Jacques van Oosterom zette zich vol overgave in voor allerlei vrijwilligers-instanties, als stadsgids, als suppoost van het stadsmuseum Het Oude Huis, als orgelspeler in de kerk of bejaardencentrum.

sint dorpsstraat

Na de intocht in het Stadshart komt Sinterklaas ook dit jaar weer naar de Dorpsstraat. Zaterdag 23 november is Sinterklaas in de Dorpsstraat en hij zal weer vele themapieten meenemen, zoals Snoeppiet, Kapiteinspiet en Slaappiet.

DSCN2054Tibor van Steenis uit Zoetermeer fietst elke dag naar zijn werk in Delft. Hoewel dit voor de nodige gezonde beweging zorgt, ontkomt hij er niet aan om op deze route veel fijnstof in te ademen. Op petities.nl startte hij een petitie voor schonere lucht op fietspaden.

sinterklaashuis zoetermeerHet Zoetermeerse Sinterklaasjournaal speelt zich af rond de Dorpsstraat. Hoofdpiet is bezig de intocht in de Dorpsstraat op zaterdag 23 november tot in de puntjes te regelen. Hij moet alleen nog zorgen dat er een koets komt voor de Sint...

20191116 13506Walter Jong van Stichting Welzijn & Zorg Doven (WeZoDo) werd zaterdagavond 16 november door burgemeester Aptroot verrast met een Koninklijke onderscheiding. Walter zet zich sinds 1991 als vrijwilliger actief in voor Stichting WeZoDo.

Lesje nagelverzorgingDonderdag 14 en vrijdag 15 november lag de rode loper uit bij Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan. Honderden bijna-brugklassers werden door de school verwelkomd tijdens de eerste Super8dagen van dit schooljaar.

ZoetermeerpasIn Zoetermeer is het mogelijk voor gezinnen met een laag inkomen om de Zoetermeerpas aan te vragen. Wat deze pas precies inhoudt en wat u ermee kunt, leest u hieronder.

DSC01372De vaste organist van de Oude Kerk in de Dorpsstraat, Ronald de Jong, zal donderdagavond 21 november een orgelconcert op het Lohman-orgel. Op het programma staan werken van J.S Bach, F.Mendelssohn (sonate no 2), Ex Tempore (Ronald de Jong), Vaughan Williams, R.Proulx.

karstenZoetermeer Actief plaatst regelmatig jeugdinterviews van jongeren die over hun sport of hobby vertellen. Karsten, een jongen van 10 jaar, vertelt enthousiast over zijn sport ijshockey. Hij speelt voor de Zoetermeers Panters.

facebook

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee met onze lezersvraag!

Op de Facebookpagina van Zoetermeer Actief is snel het laatste nieuws van onze stad te vinden: www.facebook.com/ZoetermeerActief/

Wilt u weten wat er allemaal te beleven is in Zoetermeer? Kijk dan snel op onze evenementenpagina!  www.facebook.com/EvenementenZoetermeer/

 

-advertenties-

-goede doel-