vaccinatie Silverdome

Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: De Booster.

edisonparkInwoners kunnen binnenkort hun mening geven over het nieuw te realiseren Edisonpark. Woensdag 8 december organiseren de betrokken projectontwikkelaars samen met de gemeente een digitale informatiebijeenkomst.

20211120 28153Na een hele leuke, maar drukke tijd in Zoetermeer, vertrekt Sinterklaas weer naar Spanje. Hij heeft zijn verjaardag gevierd en heel wat kinderen blij gemaakt met mooie cadeaus, maar nu is de tijd gekomen om weer te vertrekken.

Schermafbeelding 2021 12 06 om 12.08.45De Zoetermeerse zangers Benjamin van Waaij en Jay in den Bosch hebben afgelopen vrijdag hun gezamenlijke kerstnummer, 'Christmas lover' uitgebracht. Het nummer is het eerste gezamenlijk project van de jonge zangers, die beide al een eigen muziekcarrière hebben.

Kris Florek 2Molen De Hoop heeft samen met de Zoetermeerse ondernemer Kris Florek bezoek gehad van de Poolse televisie, TV Polsat. Zij maakten een reportage van geboren Polen, die succesvol zijn in Nederland.  

sinterklaasrotondeSinterklaas kan, als hij vertrekt uit onze stad, nog even genieten van de Sinterklaasrotonde in Oosterheem. Een extra foto van de week, ingezonden door een lezeres.

Sint met Piet en AmigosHeeft uw kind ook moeite met het feit dat Sinterklaas ineens weg is? Meerdere lezers gaven aan ons aan dat hun kind daar last van heeft. De filmcrew van Zoetermeer Actief heeft daarom een korte film gemaakt waarin de Sinterklaas vertrekt en gedag zwaait.

voedsle macaroniDuurzaamheid hoeft niet altijd ingewikkeld en kostbaar te zijn. Stichting DuurSamen Zoetermeer geeft elke week een leuke tip om zelf mee aan de slag te gaan. Deze week: Waarom voedsel meer impact heeft op het klimaat dan vervoer?

werving sociale moestuin foto PiëzoVoor inwoners van Noordhove wordt de Sociale Moestuin opgericht. Een Sociale Moestuin is een plek waar wijkbewoners door samen te werken in de tuin, elkaar op een laagdrempelige wijze kunnen ontmoeten.

sint nightingaleIn deze coronatijd bedacht Sinterklaas een goede oplossing om het Sinterklaasfeest met de kinderen van de Florence Nightingale in Oosterheem toch te kunnen vieren. Er mochten immers er niet te veel mensen van buiten in de school komen.

-advertenties-

-goede doel-