adri smits copyIn onze stad gonst het van de creativiteit die aan het papier worden toevertrouwd. Poëzie komt van het Griekse ‘poiesis’ en betekent scheppen of vormen. In deze editie komt het gedicht uit de Zoetermeerse pen van  Adri Smits.

plant in huisDuurzaamheid hoeft niet altijd ingewikkeld en kostbaar te zijn. Stichting DuurSamen Zoetermeer geeft elke week een leuke tip om zelf mee aan de slag te gaan. Deze week: Luchtkwaliteit in huis verbeteren.

Onder het item 'Portretten' worden opvallende, aansprekende en interessante Zoetermeerders belicht in woord en beeld. Bekijk onze reeds verzamelde Portretten van Zoetermeerders.

 

 

Foto Artikel BijentellingIn het weekend van 17 en 18 april is er voor de vierde keer de ‘Nationale Bijentelling’. Het gaat niet goed met de wilde bij. Van de 358 soorten is ruim de helft bedreigd. Als we meer weten over bijen, kunnen we de bij beter helpen. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen mee tellen.

voedselbankactie netwerk zoetermeerIn het uitdeelpunt van de voedselbank in Oosterheem is op een feestelijke wijze een cheque van € 7.500 overhandigd aan de Voedselbank Zoetermeer. Het bedrag is door de businessclub van Netwerk Zoetermeer bijeengebracht in het kader van de jaarlijkse Voedselbankactie.

Screenshot bekendmaking naam door burgemeesterStichting Groene Wij gaat verder onder een nieuwe naam, Eigen Wij. Burgemeester Bezuijen onthulde de naam vrijdagmiddag door deze via een video bijeenkomst, uit een envelop te halen. Voorzitster Anita van Voort onthulde daarna het nieuw geplaatste naambord voor hun locatie.

mildred aangepaste fotoZoetermeer heeft in de gemeente veel vrijwilligers die zich inzetten voor verschillende instanties. Variërend van een paar uurtjes per week tot meerdere dagen per week. Deze week vertelt Mildred Nahar, vrijwilliger bij Gilde SamenSpraak, over haar werk en wat het precies inhoudt.

Schermafbeelding 2021 04 08 om 20.53.27Vanaf deze maand geeft Els van der Kleij, orthomoleculair huidspecialist, tips om je ‘lekker in je vel’ te voelen. Naast de verzorgingstips geeft Els een kijkje in haar praktijk door het delen van ervaringen van cliënten.

jinotegabordDe gemeente Zoetermeer heeft sinds 2007 een stedenband met Jinotega in Nicaragua. In de jaren tot 2018 heeft de gemeente Jinotega financieel gesteund in verschillende projecten, in totaal voor 7 ton. De helft hiervan is opgebracht door de inwoners en Zoetermeerse organisaties, de andere helft heeft de gemeente bij gelegd.

politie auto sirene 1De politie heeft een 22-jarige man uit Zoetermeer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident in de wijk Meerzicht. Het incident vond plaats op 1 april, toen een gewond slachtoffer werd gevonden aan het Bredewater.

-advertenties-

-goede doel-