KO de heer Mons 1Ruud Mons ontving vrijdag 30 oktober een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Michel Bezuijen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet als vrijwilliger voor de Ichthuskerk, de Voedselbank in Zoetermeer en Stichting Jarige Job.

Tilly OberinkTilly Oberink exposeert in Vivaldi met gebrande tekeningen op hout. Tilly werd een aantal jaren geleden getroffen door een herseninfarct. Zij kwam in aanraking met Activisie, een instituut met dagbesteding voor mensen met een niet aangeboren hersenafwijking, en ging aan de slag met het houtbranden.

isk textiele werkvormenStudenten van de Internationale SchakelKlas (ISK) van MboRijnland volgen praktijklessen in de Ambachtenwerkplaats in Buytenwegh. De ISK studenten krijgen naast theorielessen op school een dagdeel per week bij Piëzo in de Ambachtenwerkplaats les over beroepen en gaan heel praktisch aan de slag.

20201030 21150Dit jaar mag Halloween niet uitbundig in groepen en het stadscentrum gevierd worden, maar veel mensen proberen toch er thuis een leuk feest van te maken. Maar door het eigen huis griezelig te versieren kun je wel winnen bij de Halloween Home Awards!

rechtswinkel vrijwilligersJe recht niet gekregen? Vragen over juridische zaken? De Rechtswinkel Zoetermeer staat mensen bij met allerlei juridische vragen en problemen. Elke maand plaatsen we op Zoetermeer Actief een column van de Rechtswinkel, deze week over Incassokosten.

Middeleeuwse KerkDe geschiedenis van Zoetermeer gaat duizend jaar terug in de tijd. In een reeks verhalen nemen wij u mee op reis door deze duizend jaar geschiedenis. Beginnende bij het ontstaan van het Zoetermeerse Meer en eindigend bij de bouw van Oosterheem. Deze keer: De bouw van de Oude Kerk

20201027 21132Bram Doeves is als columnist al sinds 2013 verbonden aan Zoetermeer Actief en schrijft wekelijks interessante en leerzame columns over schaken, dammen en bridge. In het boek ‘Dammen: Derivaat van een ruimtespel’ Deel 2 worden een aantal van deze columns bijeen gebracht.

Indoor Speelparadijs ZoetermeerAvontura Zoetermeer, het indoor speelparadijs aan de Voorweg, gaat verder als een eigen BV. Avontura was eigendom van Optisport, die nu de merknamen Avontura en Krazy Kangaroo heeft verkocht aan drie medewerkers van het bedrijf.

image004De Floravontuur Businessclub organiseert op dinsdag 3 november, speciaal voor alle ondernemers in Zoetermeer, twee informatieve kennissessies voor ZZP’ers en voor ondernemers met personeel. Jo Weerts zal tijdens de sessies ingaan op de mogelijkheid om overheidssteun aan te vragen.

Foto Jan Willem WegstapelOp 12 oktober is op 96-jarige leeftijd de heer Jan Willem Wegstapel, oud-burgemeester van Zoetermeer, overleden. De familie bracht dit droevige nieuws naar buiten na het plaatsvinden van de crematie in besloten kring. De gemeente heeft een online condoleanceregister geopend.

-advertenties-

-goede doel-