102 jaar 2 copyMevr van Rossum-Malepaard vierde donderdag 14 januari haar 102e verjaardag in WZH Oosterheem en werd door de zorgmedewerkers verrast met versieringen en taart. Zelf wilde ze het eigenlijk niet vieren, want, zo zei ze: ‘ik wil niet oud worden’.

ALL RIGHTS RESERVED.DUPLICATION AND COMMERCIAL EXPLOITATION IN ANY FORM OR WAY FORBIDDEN UNLESS THERE IS WRITTEN PERMISSION BY THE AUTHOR: FOTOFLEX.NL - THE NETHERLANDSEr is te weinig personeel beschikbaar voor de Zoetermeerse verpleeghuizen. Wethouder Ter Laak maakt zich zorgen: “Er worden nu mensen uit de thuiszorg ingezet voor de verpleeghuizen, maar dat is gaten met gaten dichten. In de thuiszorg zijn de medewerkers ook hard nodig”.

ALL RIGHTS RESERVED.DUPLICATION AND COMMERCIAL EXPLOITATION IN ANY FORM OR WAY FORBIDDEN UNLESS THERE IS WRITTEN PERMISSION BY THE AUTHOR: FOTOFLEX.NL - THE NETHERLANDSWethouder Iedema van Economie wil graag de lokale ondernemers die hard getroffen worden door de coronamaatregelen, maar is natuurlijk wel gebonden aan de landelijke richtlijnen. Extra geld zit er dan ook niet in, wel kijkt de gemeente samen met de ondernemers wat er nog mogelijk is.

mulltonnen 3979757 1920 copy“Nu wordt het tijd om echt te gaan luisteren naar de Zoetermeerders!”, aldus Dani Scheffer en Remon van Gijn, de initiatiefnemers van het referendum over het afvalbeleid. Zij zijn blij, trots en ook wel verbaasd dat het definitief verzoek tot referendum nú al voldoende stemmen binnen heeft.

20200930Burgmeester zm 12De NOS en Omroep West brengen naar buiten dat burgemeester Bezuijen overweegt om criminelen uit Oosterheem verplicht te laten verhuizen. Dit naar aanleiding van de overlast die in sommige delen van de wijk voortduren.

scaled 768Scale Booster, een initiatief van de gemeente Zoetermeer, helpt startende ondernemers om van hun bedrijf een succes te maken. Ondernemers die maximaal drie jaar geleden een bedrijf zijn gestart in Zoetermeer kunnen er terecht voor advies, netwerk en veel informatie.

JobHulpMaatje Zoetermeer start JobGroup voor werkzoekenden onlineJobHulpMaatje Zoetermeer start online op vrijdagochtend 22 januari 2021 van 9.00 - 11.30 uur een JobGroup-ronde: zeven gratis workshops, elke vrijdagochtend, voor werkzoekenden die moeite ervaren om aan betaald werk te komen.

playmobil 771313 1920De gemeente heeft bekend gemaakt dat er inmiddels voldoende stemmen zijn binnen gekomen voor het referendum over het afvalbeleid. Het inleidend verzoek tot een referendum werd dinsdag 12 januari al toegewezen, toen was echter nog niet bekend dat er al voldoende stemmen binnen waren voor een definitief referendum.

volle Afvalbak 1Het inleidend verzoek tot het houden van referendum over het afvalbeleid is dinsdag 12 januari toegewezen door het college. De initiatiefnemers tot het referendum hebben nu 6 weken de tijd, tot 23 februari 2021, om tenminste 4876 handtekeningen te verzamelen via de website van de gemeente.

2019220 recreatiebaden 01Voor het nieuw te bouwen Zoetermeerse zwembad aan de Van der Hagenstraat is een Omgevingsvergunning aangevraagd. Zonder omgevingsvergunning is de bestemming ‘zwembad’ niet mogelijk voor deze locatie.

-advertenties-

-goede doel-