Woonhart vlaggen 2019Op tweede Paasdag, maandag 13 april, zullen de meeste winkels in het Zoetermeerse Woonhart open zijn van 12.00 tot 17.00 uur. Het Woonhart houdt rekening met de maatregelen rondom corona en vraagt bezoekers voldoende afstand te houden.

Gluren thuisBijna twee maanden geleden, op zondag 9 februari, was Gluren bij de Buren Zoetermeer een groot succes. Ondanks de storm werden de woonkamers goed bezocht en konden vele Zoetermeerders genieten van live optredens. Nu we allemaal binnen moeten blijven is er: ‘Gluren bij de Buren – dé thuiseditie’.

IMG 6221De OPOZ juffen en meesters hebben elke dag contact met hun leerlingen in het basisonderwijs. Maarten Schoon, voorzitter College van Bestuur OPOZ: “Wij zijn in Zoetermeer gelukkig geen leerlingen ‘kwijt’, waar geen contact mee is. Alle leerlingen hebben dagelijks contact met hun juf of meester.”

trots1In een gezamenlijke actie gingen Zoetermeerse hulpdiensten dinsdagochtend in optocht naar het LangeLand ziekenhuis om patienten en zorg personeel een hart onder de riem te steken. Brandweer, politie en team handhaving kwamen met 'toeters en bellen' aan bij het ziekenhuis. 

boeketVeel ouderen en mensen met een verstandelijke of lichamelijke handicap zitten thuis doordat dagactiviteiten niet meer doorgaan en/of ze niet naar buiten kunnen, omdat ze tot de risicogroep behoren. Via Stichting Present kunnen Zoetermeerders deze mensen steunen met een bloemetje.

DSC 0851 grootDoor het coronavirus is het leven van iedereen flink veranderd en dat kan bij ouders een heleboel vragen oproepen. Het Meerpunt denkt mee met ouders die nu niet alleen moeder of vader, maar ook thuisjuf of meester zijn. Hoe leg je je kind bijvoorbeeld uit wat er allemaal aan de hand is?

20200404 17840“De Zoetermeerse markt is een voorbeeld voor Nederland, overal kijken ze naar hoe wij het hier wél voor elkaar krijgen!”, aldus marktmeester Rob Hofschreuder. De Markt in Zoetermeer staat er nog in volle glorie met alle voedsel, maar ook de non-food kramen.

zelfbrengdepotHet Zelfbrengdepot voor afval en grofvuil in Rokkeveen is tijdelijk gesloten. Dit blijft voorlopig zo omdat de gemeente op het depot de veiligheid van bezoekers en medewerkers niet kan garanderen. Wel is het nu weer mogelijk om een afspraak te maken voor het laten ophalen van grofvuil.

IMG 20200402 150251Het team van IKC De Edelsteen in Rokkeveen mist de kinderen nu het IKC, net als alle andere scholen en kinderdagverblijven gesloten is. Het gemis is wederzijds. De kinderen missen de pedagogisch medewerkers, de leerkrachten en hun vriendjes en vriendinnetjes ook.

liefenleed1Lief en leed delen, brengt ons bij elkaar. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is dit lang niet altijd. Teveel mensen hebben weinig contact met buren en voelen zich eenzaam. Anderen willen wel helpen, maar weten niet hoe. Het Lief en leedpotje biedt uitkomst.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-