THE LITTLE COMRADEFilmhuis Cameo vertoont in de Vredesweek twee films die een bijzondere kijk op vrede geven. Vrede lijkt in Nederland vaak zo ‘gewoon’, maar als je beter om  je heen kijkt zie je dat het onderwerp blijvende aandacht verdient. De Vredesweek laat verschillende aspecten van vrede zien en wil mensen verbinden.

20170505 101940In het kader van de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester is de vertrouwenscommissie gestart. De leden van de commissie gaan samen met de adviseurs op zoek naar de beste burgemeester voor Zoetermeer nu de heer Aptroot volgend jaar september afscheid neemt.

De nieuwe brugPerenboomgaard 'De Hof van Seghwaert' viert dit najaar het vijfjarig jubileum. Historisch Genootschap Oud Soetermeer heeft een jubileumboekje samengesteld over het ontstaan van de boomgaard: 'Hof van Seghwaert sinds 2014 in historische context'.

5. GedichtenVan 21 september tot en met 29 september wordt alweer de 52e nationale week voor de vrede gehouden, ook hier in Zoetermeer. Met onder andere een Walk Of Peace, diverse activiteiten waarbij samenkomen het sleutelwoord is en een muzikale afsluiting met een bazaar op het Nicolaasplein.

2019 09 13 Woodshop cd presentatie 17 verkleindDe Zoetermeerse akoestische band Woodshop heeft vrijdag in muziekcafé De Hommel in Vlaardingen haar eerste cd met de titel Swallow gepresenteerd. In het voorprogramma speelde singer-songwriter Ton Jenner, die in zijn studio ook de cd heeft opgenomen.

i B378Fkb X3Burgemeestersvrouw Heleen Aptroot opende zaterdag de Salon des Artistes 2019 in Ateliers BaZtille. 40 vrouwen exposeren hun kunstwerken bij de expositie om gestalte te geven aan de waardering voor vrouwelijke beeldende kunstenaars.

IMG 7044Het JJ’s Blues & Roots Festival zorgde zaterdag de hele dag voor een gezellige sfeer en fijne muziek bij het JJ MusicHouse in het Van Tuyllpark. Maar liefst 12 uur lang konden bezoekers genieten van diverse bluesbands.

Uitreiking Vignet Gezonde schoolDe school van IKC Stella Nova in wijk Driemanspolder heeft het Vignet Gezonde School behaald voor het thema Voeding. De kinderopvang had al een beleid op gezonde voeding, de school heeft dit nu ook.

uitfestival 3Het culturele seizoen is met het UIT-Festival feestelijk van start gegaan in Zoetermeer. Vrijdag waren er op de UIT parade al allerlei voorproefjes te zien en te horen, zaterdag barstte het culturele leven helemaal los met het festival.

TyeDemiMarijngroep8De leerlingen van groep 8 van basisschool de Vijverburgh aan de Paltelaan, zijn het schooljaar begonnen met een heuse verhuizing. De pas gestarte MAVO, pal naast de Vijverburgh zag een leuke samenwerking met het primair onderwijs, waar ruimtegebrek was, wel zitten.

-advertenties-

-goede doel-