12jpgHet JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met allerlei soorten vragen. Van seksualiteit tot huisvesting en studie – geen vraag is te gek! Op Zoetermeer Actief geeft het JIP een keer in de maand een handige JIP TIP. Deze maand: Eenzaamheid.

20221201 Opening kinderwijklunch Palenstein 450pxVanaf woensdagmiddag 16 november startte Piëzo in samenwerking met het basisonderwijs, de gemeente Zoetermeer en supermarkt Dirk in Palenstein met een gratis lunchmaaltijd voor kinderen. Na 2 keer proefdraaien was het wethouder Ronald Weerwag die woensdag 30 november de wijklunch officieel mocht openen.

lichtjesavondDe lichtjesavond in Buurttuin de Zoete Aarde komt er weer aan. Op 10 december van 17.00 tot 20.00 uur branden de lichtjes in de buurttuin aan de Broekwegzijde 195. Iedereen is van harte welkom om een wandeling te maken door de sfeervol verlichte tuin naar de buren.

Wethouder Velzen 2Zoetermeer kleurt oranje de komende weken in strijd tegen geweld tegen vrouwen. Afgelopen vrijdag werd de aftrap gegeven voor Orange the World met een schrijfwandeling en wethouder Bouke Velzen had de eer om het symbool voor geweld tegen vrouwen, het oranje handje, te spuiten bij kunstgarage Franx.

museum de voordeHet verzoek om een referendum te houden over het raadsbesluit ‘Beëindigen subsidierelatie stichting Museum De Voorde’ heeft niet voldoende stemmen gehaald. De teller bleef steken bij minder dan de helft van het benodigde aantal ondersteuningsverklaringen.

IMG 3519Afgelopen zaterdag bezocht de Sint winkelcentrum Meerzicht om in alle rust cadeautjes te kunnen kopen, maar vele kinderen en volwassenen waren blij verrast de Goedheiligman en zijn 2 Pieten te zien en wilden maar wat graag met ze op de foto of heel modern een selfie of vlog maken. 

IMG 7859Kindermascottes Lenn & Leyla zorgen voor kindvriendelijke en ontspannen sfeer in LangeLand Ziekenhuis. De Kindermascottes werden woensdagmiddag onthaald in het ziekenhuis en helpen om stress en angst te verlagen bij kinderen die het ziekenhuis bezoeken.

DSC00049a wNa de ‘warme’ maand oktober liet ook de laatste herfstmaand zich van haar milde kant zien. En ook de zon deed weer goede zaken hoewel er erg veel en vaak regen viel.

EricaVrienden van Club Entree, bewoners, buren, verenigingen en ondernemers, bouwen mee aan onze nieuwe stadswijk. Erica Wouterloot vertegenwoordigt de Toegankelijkheidsraad (TR) Zoetermeer en werkt als Vriend van de Club mee aan de inclusieve beweegroute in Entree.

kom naar buitenHet Kom naar Buiten-project werd op donderdag 24 november 2022 feestelijk afgesloten met een diner voor alle betrokkenen en initiatiefnemers van meer dan 40 activiteiten. Alle betrokken vrijwilligers en initiatiefnemers waren uitgenodigd om hen te bedanken voor hun inzet en zorg in de wijken.

-advertenties-

-goede doel-