Dorp Palenstein

 • IMG 0316De Dorpsstraat vierde dinsdagavond 10 december de jaarlijkse Kaarsjesavond. Ook dit jaar een avond vol live muziek, chocolademelk en natuurlijk de kerstman. Opvallend was dat er meer winkeliers en bewoners, lichtjes aan hadden.

 • politie auto sirene 5De politie is op zoek naar een voortvluchtige man die dinsdagmiddag wegvluchtte nadat hij een ongeluk veroorzaakte op de Australiëweg. De auto van de man was door de politie herkend als gestolen. Op een stopteken van de politie ging de man ervandoor.

 • Silvester HenneHenne van Beveren, eigenaresse van Silvester Boek en Spel, zoekt opvolging voor de kinderboekenwinkel. De winkel zit sinds 2005 in de Dorpsstraat. Ze is inmiddels 64 en het wordt zwaarder om iedere dag met het openbaar vervoer naar haar winkel te komen. Ze is op zoek naar iemand die de winkel wil overnemen.

 • IMG 3672Na een aantal maanden hard werken, is de Karel Doormanlaan weer open. De verkeersveiligheid is verbeterd door diverse aanpassingen aan de weg zoals bredere fietsstroken, wegversmallingen en een verhoogd plateau op het Piet Heinplein.

 • volodymyr kurylenko 02Het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude Kerk (Dorpsstraat 59) zal woensdag 11 december worden verzorgd door Volodykyr Kurylenko uit Oekraïne.Volodymyr is een graag geziene musicus die jaarlijks komt spelen in de serie lunchconcerten.

 • Kaarsjesavond2019De kaarsjesavond is hét jaarlijks terugkerende event in de Dorpsstraat. De hele straat straalt dinsdag 10 december van 19:00 - 21:00 uur door de vele kaarsjes in de etalages van de winkeliers en huizen in de Dorpsstraat.

 • man bijt hondTelevisieprogramma Man Bijt Hond bezocht Sinterklaas in Zoetermeer. De aandacht ging echter vooral uit naar de twee schattige chihuahua’s Daisy en Lady, die in hun eigen verkleedpakjes poseerden met de Sint.

 • politie auto 11Een Haagse taxichauffeur is mishandeld en bedreigd door twee klanten. Hij werd met een vuurwapen bedreigd op de Rokkeveenseweg, dit gebeurde in de vroege ochtend van 5 december. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

 • 20140321 12598Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Albert Cuyplaan in het Dorp.

 • 20191129 13707Anneke Janse van Stichting Mooi heeft het beheer van het Toppertje bij de Jacobsvlinder overgedragen aan directeur Anita de Vries. Nu Stichting Mooi in Zoetermeer de activiteiten afbouwt, worden activiteiten zo mogelijk overgedragen.

 • i kCLrvDf XLSinterklaas vierde zondagmiddag feest in de aula van het Stedelijk College, samen met heel veel blije Zoetermeerse kinderen. Mariëlle Hulst organiseerde het feest dit jaar voor de 7e keer, om er voor te zorgen dat álle kinderen met Sinterklaas een pakje kunnen krijgen.

 • brandweer molen3Onlangs heeft de brandweer geoefend op Molen De Hoop. Drie ploegen van verschillende kazernes oefenden met het redden van een slachtoffer uit de molen. Zo konden de brandweermensen oefenen met een niet alledaagse en uitdagende situatie.

 • 20191123 13553Sinterklaas bracht afgelopen zaterdag met zijn themapieten een bezoek aan de Dorpsstraat. Slaappiet had heel erg haar best gedaan om een mooie koets te regelen voor de Sint, maar uiteindelijk moest Sinterklaas toch lopend naar de Dorpsstraat: het paard weigerde dienst.

 • 191118 brandweer taDe kinderen van de Piëzo TalentenAcademie Oosterheem en Palenstein gingen maandag 18 november op bezoek bij de Brandweer van Zoetermeer. Tijdens het werkbezoek kregen zij informatie over brandveiligheid én over het beroep van de brandweerman.

 • 20190307 5547Stichting 8 maart Internationale Vrouwendag stelt gratis tafels beschikbaar op de informatiemarkt van het evenement op zondag 8 maart 2020 in het Beroepscollege Zoetermeer. Organisaties kunnen zich hier presenteren met als thema ‘vrijheid’.

 • 191118 certificaatuitreiking budgettrainingOuders van basisschool IKC De Meerpaal in Palenstein ontvingen een certificaat voor het succesvol volgen en afronden van de budgettraining van het Nibud. In acht bijeenkomsten hebben zij hun financiële kennis verrijkt, doelen gesteld én bereikt.

 • sint dorpsstraat

  Na de intocht in het Stadshart komt Sinterklaas ook dit jaar weer naar de Dorpsstraat. Zaterdag 23 november is Sinterklaas in de Dorpsstraat en hij zal weer vele themapieten meenemen, zoals Snoeppiet, Kapiteinspiet en Slaappiet.

 • 20191116 13506Walter Jong van Stichting Welzijn & Zorg Doven (WeZoDo) werd zaterdagavond 16 november door burgemeester Aptroot verrast met een Koninklijke onderscheiding. Walter zet zich sinds 1991 als vrijwilliger actief in voor Stichting WeZoDo.

 • DSC01372De vaste organist van de Oude Kerk in de Dorpsstraat, Ronald de Jong, zal donderdagavond 21 november een orgelconcert op het Lohman-orgel. Op het programma staan werken van J.S Bach, F.Mendelssohn (sonate no 2), Ex Tempore (Ronald de Jong), Vaughan Williams, R.Proulx.

 • Soroptimist Club ZoetermeerDe Zoetermeerse Watertoren en molen De Hoop zullen oranje gekleurd worden voor de actie Orange the World, tegen geweld tegen vrouwen. Soroptimist Club Zoetermeer e.o. steunt de actie van Orange the World en probeert hier zoveel mogelijk aandacht voor te vragen.

-advertenties-

-goede doel-