Dorp Palenstein

 • 20170820 Keramiek in t Park GVW 8010Hou je van klei en keramiek? Kom dan op 19 augustus zeker naar het Nicolaaspark in Dorp. Daar vindt namelijk de tweede editie van ‘Keramiek in ’t Park’ plaats. Ruim vijftig standhouders tonen en verkopen kunst- en gebruiksvoorwerpen van keramiek en producten om zelf mee aan de slag te gaan.

 • 20180812 HelloGoodbye in t Park GVW 5029 X2'Zondag in ‘t park’ nam deze zondag met 'Hello Goodbye' afscheid van een zeer geslaagde editie heerlijke zondagen in het park. Vijf weken lang konden de Zoetermeerders genieten van het feestje in het Nicolaaspark, met veel zon, muziek en leuke activiteiten.

 • Buurtbewoners organiseren een internationaal zomerfeest in Palenstein 1Buurtbewoners van de wijk Palenstein kijken terug op een heel geslaagd buurtfeest. Het buurtfeest was een initiatief van bewoners uit de wijk en werd financieel ondersteund vanuit het project buurtinitiatieven van Fonds 1818.

 • goodbye5Het populaire festival 'Zondag in ‘t park’ zal deze zomer weer 5 zondagen voor veel gezelligheid zorgen in het Nicolaaspark. Elke zondag heeft een eigen thema, zo staat zondag 12 augustus in het teken van 'Hello Goodbye'.

 • muziekplein Op het Muziekplein, het plein tegenover restaurant Class, Trattoria Di Niente en ijszaak Zuliani’s, worden deze zomer speciale concerten met live muziek gehouden. Alle optredens zijn telkens tussen 14.00 en 17.00 uur en zijn gratis te beluisteren voor het publiek.

 • circus dadaHet populaire festival 'Zondag in ‘t park’ zal deze zomer weer 5 zondagen voor veel gezelligheid zorgen in het Nicolaaspark. Elke zondag heeft een eigen thema, zo zet zondag 5 augustus een Circus 't Park op zijn kop.

 • 20180729 Catwalk in het Park GVW 4341 X3Zondag in't Park bracht wat verkoeling na de tropische hitte van afgelopen week. Er vielen zelfs een paar spatjes regen, van harte welkom volgens de bezoekers! Het thema afgelopen zondag was Catwalk in 't Park, er waren dan ook heel wat bijzondere kledingstijlen en creaties te zien.

 • rijdend hert2Het populaire festival 'Zondag in ‘t park’ zal deze zomer weer 5 zondagen voor veel gezelligheid zorgen in het Nicolaaspark. Elke zondag heeft een eigen thema, zo is er zondag 29 juli een Catwalk in't Park.

 • 20180722 Vakantie in t Park GvW 0634 X2Ook de tweede editie van Zondag in 't Park was weer zonovergoten. Dat lokte veel 'thuisblijvers' naar Camping Nicolaasplein voor een zomerse zondagmiddag. Diverse ludieke acts, lekker eten en koele drankjes, vrolijke muziek en vriendelijke mensen; zò vier je met elkaar de afsluiting van een lekker warm weekend.

 • brandweerauto open 1Een uitslaande brand in de flat Jacob du Mee aan de Van Aalstlaan zorgde op zondag 22 juli voor een ontruiming van drie etages van de flat. Met behulp van brandweer uit de regio werd het vuur geblust. Drie bewoners zijn naar het ziekenhuis gebracht.

 • Zondag in het Park 15 juli 2018 17 van 26Vijf zondagen lang kan Zoetermeer weer genieten van een nieuwe reeks 'Zondag int Park'. Elke zondag heeft een eigen thema, zo werd de reeks afgelopen zondag afgetrapt met ‘Zweverig in’t Park’. Met de voetjes van de vloer in de zweefmolen, of lekker zweven op de klanken van de muziek.

 • waterspeelplaatsWethouders Robin Paalvast en Margreet van Driel openden vrijdag samen met kinderen uit de wijk de nieuwe waterspeelplaats in Palenstein tegenover het Castellum Palensteyn aan het Rakkersveld. Vanwege het mooie zomerweer, konden de kinderen direct spetteren in het water.

 • strandstoelHet populaire festival 'Zondag in ‘t park’ zal deze zomer weer 5 zondagen voor veel gezelligheid zorgen in het Nicolaaspark. Elke zondag heeft een eigen thema, zo ga je op zondag 22 juli lekker op vakantie in't Park.

 • Beeld Ja ik wilIn Stadsmuseum Zoetermeer is vanaf 15 juli de tentoonstelling ‘Ja, ik wil’ te zien. Zoetermeerders hebben massaal hun trouwkleding, trouwfoto’s en allerhande zaken rondom hun huwelijk uitgeleend, om een prachtig overzicht te geven van trouwen toen en nu.

 • 20170813 Zondag in t Park GVW 7083Het populaire festival 'Zondag in ‘t park’ zal deze zomer weer 5 zondagen voor veel gezelligheid zorgen in het Nicolaaspark. Elke zondag heeft een eigen thema, zo wordt de reeks afgetrapt met ‘Zweverig in’t Park’ op zondag 15 juli.

 • muziekplein Op het Muziekplein, het plein tegenover restaurant Class, Trattoria Di Niente en ijszaak Zuliani’s, worden deze zomer speciale concerten met live muziek gehouden. Alle optredens zijn telkens tussen 14.00 en 17.00 uur en zijn gratis te beluisteren voor het publiek.

 • 20180630 160428Ter nagedachtenis aan de afschaffing van de slavernij hebben burgemeester Aptroot en wethouder Ingeborg ter Laak zaterdag een krans gelegd bij de herdenkingsplaquette van het Castellum in Palenstein. Het is nu precies 155 jaar geleden dat de slavernij in de voormalige Nederlandse koloniën werd afgeschaft.

 • FCC16394In 7 weken leerden de kinderen van de Piëzo TalentenAcademie uit Palenstein en Oosterheem alles over beroepen in de techniek en werkten aan hun technische vaardigheden. De kinderen leerden van enthousiaste beroepskrachten van Van Dorp installatietechniek en Robot Care Systems tijdens de gastlessen.

 • IMG 2648De etsen van Ries Kleijnen spatten bijna van de muur af! Kleur speelt dan ook de belangrijkste rol in haar werk. De etsen van de kunstenaar zijn impressies van relaties tussen mensen of van de mens met zijn omgeving. Zij nodigen uit tot filosoferen. Ook landschappen wereldwijd zijn een grote inspiratiebron.

 • 20170701 108684Burgemeester Aptroot en wethouder Ingeborg ter Laak leggen zaterdag 30 juni een krans bij de herdenkingsplaquette van het Castellum in Palenstein. Met de kranslegging wordt stil gestaan bij de afschaffing van de slavernij in de voormalige Nederlandse koloniën, nu precies 155 jaar geleden.

-advertenties-

-goede doel-