Dorp Palenstein

 • Duet met orgel en hobo in Oude Kerk

  Thea Riesebos en Maud SauerWoensdag 5 april zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpstraat 59) te Zoetermeer worden gegeven door Thea Riesebos (orgel) en Maud Sauer (alt hobo). Het concert zal starten om 12.45 uur en ongeveer een half uur duren.

 • Aimez-vous Brahms? in Oude Kerk

  ebony ensembleHet Ebony Ensemble zal op 22 en 23 april het programma Aimez-vous Brahms? spelen in de Oude Kerk aan de Dorpsstraat. Dirigent Michel Havenith maakte voor het ensemble een eigen arrangement van een pianowerk van Brahms, het Intermezzo in A, op.118.

 • Kunst in Zoetermeer: Wall of Sound

  20230316 37348Zoetermeer heeft meer dan 150 kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er vast wel eens onbewust langs, zonder je te realiseren wat het is. In onze  serie ‘Kunst in Zoetermeer’ brengen we bekende en onbekende kunstwerken in beeld. Deze week het kunstwerk Wall of Sound.

 • Finale vertelwedstrijd bij CKC

  grijze kanarieDe finale van de vertelwedstrijd: De strijd om de Grijze Kanarie wordt deze zondag gehouden bij het CKC. Stichting Verhalenfontein organiseert deze wedstrijd voor oudere vertellers met voorronden in Amsterdam, Hengelo en Duffel (België).

 • Geen stembureau in Palenstein

  stembureau bordBij de verkiezingen voor de Provinciale Staten en waterschappen, woensdag 15 maart, was er in één wijk in Zoetermeer geen stembureau. Bewoners van Palenstein moesten deze dag verder lopen naar een stembureau en konden niet terecht op de vertrouwde locatie in het Castellum.

 • Nieuwe exposities bij kunstgarage Franx

  logo franx2Na de expositie Changing Perspective opent kunstgarage Franx zaterdag 25 april twee nieuwe exposities: ‘Kom eens bij me binnen’ en ‘Everyman’. Kunstenaars Albert Verkade en Mat van der Heijden tonen onder meer schilderijen en beelden met flarden teksten, geometrische figuren en kleurrijke patronen.

 • Eerste schetsen nieuwe MOTION Beweeg College

  projecten van doornenplantsoen motion beweeg college schetsHet MOTION Beweeg College aan het Van Doornenplantsoen is verouderd en te groot, de school krijgt een nieuwbouw locatie. Op de eerste schetsen van de nieuwbouw is te zien dat de nieuwe school op het grasveld tegenover de oude locatie komt.

 • High tea van Magisch Zoetermeer

  20230313 37265Ouderen genoten dinsdag 14 maart van een heerlijke high tea bij de Zoetelaar in de Dorpsstraat. De middag werd mogelijk gemaakt door Magisch Zoetermeer, die zich bezighoudt met het verminderen van eenzaamheid onder ouderen.

 • Ministerie van Geluk: veganistisch en culinair

  8DA90F48 4CBF 45B2 9D3D C8B6CC82BD71Er wordt druk gesloopt, getimmerd en geschilderd in het witte karakteristieke pand aan het eind van de Dorpsstraat. Waar eerst nog een steak restaurant gevestigd was, opent eind april het Ministerie van Geluk haar deuren. De zaak wordt het eerste plantbased restaurant van de stad.

 • Jarige kunstgarage Franx zoekt nieuwe hosts

  20230312 CT 27 copy copyBegin 2022 heeft kunstgarage Franx haar nieuwe expositieruimte aan de Vlamingstraat geopend. Inmiddels is Franx uitgegroeid tot een inspirerende plek waar kunst kijken, creatieve activiteiten en horeca samenkomen. Afgelopen weekend vierde het team van Franx daarom feestelijk hun verjaardag.

 • Koffie met Bach in Oude Kerk

  Ronald de jongOrganist Ronald de Jong geeft zaterdag 18 maart speciaal (Koffie)concert op het Lohman-orgel van de Oude Kerk: Koffie met Bach. Op orgel en ook klavecimbel speelt De Jong diverse werken van componist Johan Sebastian Bach.

 • Uit de Kunst staat in het teken van de jaren ‘60

  1D5A63DC 32A9 4637 A888 170C59F338A5Uit de Kunst is hét cultureel programma voor 55-plussers die verlangen naar inspiratie, verdieping of graag in gesprek willen met andere cultuurliefhebbers. Een uniek programma vol lezingen, workshops, concerten en andere gezellige activiteiten. Dit voorjaar vormen de jaren ‘60 de inspiratie voor deze editie van Uit de Kunst.

   

 • Gratis menstruatieproducten mboRijnland Zoetermeer

  Foto 2 Kastje met menstruatieproducten om mee te nemenNiemand hoeft een school- of werkdag te missen, omdat je ongesteld bent en geen menstruatieproducten bij de hand hebt. Daarom biedt mboRijnland aan het van Doornenplantsoen in Zoetermeer vanaf vandaag, op Internationale Vrouwendag, gratis menstruatieproducten aan.

 • Producten ambachtenwerkplaats bij Wereldwinkel

  Piëzo Ambachtenwerkplaats bij de WereldwinkelWethouder Jan Iedema opende vorige week een nieuwe productlijn bij de Wereldwinkel. Houten vogels, poezen, klokken, paaseieren, vogelhuisjes, papieren en stoffen vlaggenlijnen zijn wat voorbeelden. De producten zijn gemaakt in de ambachtenwerkplaats van Stichting Piëzo.

 • Zwerfafvalpakkers in het zonnetje gezet

  20230223 Zwerfafvalpakkers 650pxBewoners uit Palenstein en Dorp werden onlangs verrast door wethouder Weerwag met een beeldje en bloemen. Naast dat de bewoners individueel zwerfafval opruimen in de wijk, lopen ze één woensdagavond in de maand samen door Palenstein en Dorp.

 • Onthulling monument asverstrooiing

  onthulling monument as uitstrooien willemjandebruin fotografie wj6 3311 hr.gif 580x320 q85 crop subsampling 2 upscaleOp het kerkhof van de Nicolaaskerk in de Dorpsstraat is afgelopen zaterdag het asverstrooiings monument onthuld en in gebruik genomen. Voor nabestaanden die wél een plek willen hebben om de overledene te herdenken, maar geen behoefte hebben aan een persoonlijk urnengraf is het asverstrooiingsgraf een passende oplossing.

 • Gratis concert Zoetermeers Mannenkoor

  ZMKOp zaterdag 11 maart geeft het Zoetermeers Mannenkoor voor zijn trouwe fans en andere belangstellenden een gratis concert in de Oude Kerk aan de Dorpsstraat. Het concert begint om 14.30 uur, duurt tot ongeveer 16.00 uur en bestaat uit twee delen van elk 30 minuten met een pauze daartussen.

 • ‘t Dierenparadijs bestaat 15 jaar

  DierenparadijsNa de start 15 jaar geleden in de Dorpsstraat op nummer 75 is 't Dierenparadijs inmiddels alweer 7 jaar gevestigd op nummer 136 in diezelfde Dorpsstraat. Door de jaren heen is er ondertussen veel veranderd en onlangs heeft de winkel een grote opfrisbeurt gehad.

 • Carillonconcert voor vrede in Oekraïne

  RotaryOp 24 februari 2023 is het een jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel en tot op de dag van vandaag wordt er gevochten. In heel Nederland en ook in Zoetermeer luiden deze de carillonklokken voor Oekraïne.

 • Hobo samen met orgel in Oude Kerk

  Ronald en MatteoWoensdag 15 februari zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpstraat 59) worden gegeven door Matteo Costanzi (hobo) en Ronald de Jong (orgel en klavecimbel) Op het programma staan werken van A. Vivaldi , T. Vincent en J. G. Walther.

-advertenties-

-goede doel-