Dorp Palenstein

 • Wethouder Weerwag opent kinderwijklunch in Palenstein

  20221201 Opening kinderwijklunch Palenstein 450pxVanaf woensdagmiddag 16 november startte Piëzo in samenwerking met het basisonderwijs, de gemeente Zoetermeer en supermarkt Dirk in Palenstein met een gratis lunchmaaltijd voor kinderen. Na 2 keer proefdraaien was het wethouder Ronald Weerwag die woensdag 30 november de wijklunch officieel mocht openen.

 • Wethouder Velzen geeft startsein Orange the World

  Wethouder Velzen 2Zoetermeer kleurt oranje de komende weken in strijd tegen geweld tegen vrouwen. Afgelopen vrijdag werd de aftrap gegeven voor Orange the World met een schrijfwandeling en wethouder Bouke Velzen had de eer om het symbool voor geweld tegen vrouwen, het oranje handje, te spuiten bij kunstgarage Franx.

 • Gebouw van de maand: De Morgensterkerk

  interieur morgensterkerk 2Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat ArchitectuurPunt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien, deze maand de Morgensterkerk.

 • Sinterklaas Lunchpauzeconcert in Oude Kerk

  LunchpauzeconcertWoensdag 30 november zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpstraat 59) te Zoetermeer worden gegeven door Ronald de Jong (orgel). Hij zal dan het traditionele Sinterklaasconcert verzorgen, waarbij hij op het Lohman orgel improviseert op bekende Sinterklaasliedjes.

 • Ontsteken Kerstboom Dobbeplas

  20191224 14870Op dinsdag 13 december gaat om 19.00 uur de kerstverlichting boven het water van de Dobbeplas aan. Burgemeester Michel Bezuijen drukt dan op de knop om de Stadskerstboom te ontsteken. Hierna gaat ook de lichtjesparade en de Kaarsjesavond in de Dorpsstraat van start.  

 • Waar komt Sinterklaas aan in Zoetermeer?

  BTS EK 8 KopieSinterklaas komt vandaag, zaterdag 19 november, het Stadshart én de Dorpsstraat bezoeken bij de grote Zoetermeerse intocht van Sint Nicolaas. Het is de hele dag feest, van de ontvangst op het Cadenzaplein tot aan de opening van het Sinterklaashuis in de Dorpsstraat.

 • Lunchpauzeconcert Zoetermeer Klassiek in Oude Kerk

  C74D8C89 F08F 46F2 A36E 3A5A39EF7E48Woensdagmiddag 23 november zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk worden gegeven door Sophie van Dijk (harp), Wouter Harbers(vleugel) en Ronald de Jong (orgel) Dit speciale concert dat in het teken staat van Klassiek Zoetermeer zal dit keer een uur duren.

 • Benefietproeverij met Filipijnse keuken

  logo filipijnse proeverijStichting Ama Namin ondersteunt kleine projecten in de Filipijnen, gericht op kinderen. Om geld in te zamelen zullen zij twee Silogan's (proeverij) gehouden worden. Zo kunnen Zoetermeerders kennis maken met de Filipijnse keuken.

 • Kleuters in Molen De Hoop

  regenboog molenDe drie kleutergroepen van basisschool de Regenboog in Meerzicht zijn op bezoek geweest bij Molen De Hoop in Dorp. Zij kregen een gastles van een vrijwilliger van de molen en mochten graan en meel voelen.

 • Hier gaat Sinterklaas wonen in de Dorpsstraat

  20221115 35136Sinterklaas komt zaterdag 19 november aan in Zoetermeer, hij zal dan zijn intrek nemen in het Sinterklaashuis in de Dorpsstraat. De afgelopen weken is alles al helemaal in orde gemaakt voor de komst van de Sint: verse pepernoten in zijn bad, het bed is opgemaakt en zijn bureau staat klaar.

 • Straat in Beeld: Nicolaasplein

  Nicolaasplein Jeroen Stahlecker 3 van 9U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: het Nicolaasplein in Dorp.

 • Nieuw egelverblijf in Ambachtsheerlijkheid

  Egels 2Na de wilgen snoei van afgelopen week, door de firma Bunnink in opdracht van de gemeente, in de omgeving van het adoptiegroen ' Ambachtsheerlijkheid' in Palenstein, zijn de daar wonende actieve bewoners aan de slag gegaan met het aanleggen van een wilgenwand en daarachter egelverblijf.

 • Instrumenten uitproberen bij Klassiek Zoetermeer

  Klassiek instrumenten carrousel persberichtfotoIedereen die altijd al heeft willen weten hoe het is om een instrument te bespelen, krijgt nu een unieke kans: op woensdag 23 november, tijdens de week van Klassiek Zoetermeer, organiseert CKC & partners in samenwerking met Netwerk Zoetermeer de ‘Instrumenten Carrousel’.

 • The Next Step op Praktijkcollege

  20221110 35082The Next Step is hét jaarlijkse evenement waar leerlingen van het praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs en werkgevers elkaar ontmoeten. De leerlingen uit de hogere klassen maken kennis met mogelijke werkgevers of aanbieders van dagbesteding.

 • Viool en vleugel in Oude Kerk 

  SONY DSCTijdens het lunchconcert op woensdag 16 november dat plaatsvindt in de oude Kerk in de Dorpsstraat kun je luisteren naar Deborah Tholen-de Jong op viool en Ronald de Jong op de vleugel. 

 • Makersmomenten: Kunst voor elk moment van de dag

  Makersmomenten Kunstgarage FranxAls laatste expositie van 2022 brengt kunstgarage Franx de tentoonstelling ‘Makersmomenten’. Zoals de titel verklapt staan tientallen makers centraal in deze expositie. De bezoeker krijgt een rondreis door hedendaagse kunst, ambachtelijk gemaakte meubels en design, passend bij elk moment van de dag.

 • Officiële onthulling straatnaambord Henk Oskampad

  20221104 35063Het straatnaambord van het Henk Oskampad in Dorp werd vrijdag 4 november onthuld. Oud-wethouder Henk Oskam zette zich jarenlang in om dit historische pad te herstellen en zo een volledige omloop rond de oude dorpskern aan te kunnen bieden aan Zoetermeerders.

 • Dorpsstraat hangt de vlag uit voor Sint

  Vlaggen met meisjeIn de Dorpstraat hangen alle vlaggen al uit. Voor wie? Voor Sinterklaas natuurlijk. Want ze bereiden zich voor op een oergezellige Sinterklaasintocht. De intocht van Sint is op zaterdag 19 november, Sinterklaas en zijn gevolg worden verwacht rond 11 uur in het Stadshart en 12.30 in de Dorpsstraat.

 • Straat in beeld: Schoutenhoek

  schoutenhoek 001De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Schoutenhoek in Palenstein.

 • Alles over Sintintocht Zoetermeer

  BTS EK 8 KopieSinterklaas zal zaterdag 19 november het Stadshart én de Dorpsstraat bezoeken bij de grote Zoetermeerse intocht van Sint Nicolaas. Het is de hele dag feest, van de ontvangst op het Cadenzaplein tot aan de opening van het Sinterklaashuis in de Dorpsstraat.

-advertenties-

-goede doel-