Dorp Palenstein

 • IKC de Vijverburgh bezorgt ouderen een glimlach

  tekeningen voor ouderenBezoekjes aan verpleeg- en verzorgingstehuizen zijn voorlopig niet meer toegestaan, maar IKC de Vijverburgh in Dorp wilde toch iets voor deze mensen doen. Om de ouderen een glimlach te bezorgen, kregen zij van de kinderen mooie tekeningen en kaarten.

 • Beroepscollege Praktijk trots op leerlingen

  geitjes praktijkBeroepscollege Zoetermeer Praktijk is trots op de leerlingen van de school, die nu door de coronacrisis thuis zitten en hard werken aan hun taken. Ook werden op de afdeling Groen kleine geitjes geboren.

 • Vrijwilligers Piëzo verrassen medewerkers Dirk

  Vrijwilligers Piezo verrassen medewerkers DirkSupermarkt Dirk van den Broek in Palenstein ondersteunt al jaren het werk van Piëzo met levensmiddelen en bloemen. Deze week waren het echter de Piëzo vrijwilligers die de supermarkt medewerkers kwamen verrassen.

 • Kruidvat Dorpsstraat opent na verbouwing

  kruidvat dorpAfgelopen week was de Kruidvat in de Dorpsstraat gesloten vanwege een al eerder geplande verbouwing. Alle schappen werden zoveel mogelijk uitverkocht, de winkel leeg gehaald en opnieuw ingericht.

 • Bescheiden Koopavond

  dp DorpsstraatDoor de corona crisis zijn behoorlijk wat winkels gesloten en vele anderen hebben aangepaste openingstijden. Veel zelfstandigen gaan echter wel gewoon open met koopavond omdat voor hen, elke euro inkomsten meer dan welkom is. Voor de klant is er veel onduidelijk wat wel of niet open is.

 • Hamsteren bij Molen De Hoop

  IMG 20200315 WA0002Ook bij Molen De Hoop zijn de gevolgen van het coronavirus merkbaar. Het volkorenmeel en de bloem, gebruikt om brood te bakken, was afgelopen weekend niet aan te slepen. Al snel waren de schappen vrijwel leeg en moesten de molenaar en vrijwilligers aan de slag.

 • mboRijnland Zoetermeer dicht

  coronavirus2Via hun website laat het mboRijnland weten dat zij door de Corona crisis gaan sluiten. De onderwijsinstelling ziet veel onrust over de gezondheid van studenten en medewerkers. Met de sluiting hopen zij een einde te maken aan de onrust rond  de Coronabesmetting op school.

 • Vrouwen vieren de vrijheid

  DSC 3696Zoetermeerse vrouwen vierden hun vrijheid zondagavond op het feest van Internationale Vrouwendag. In het Beroepscollege Zoetermeer lag deze avond de nadruk op wat vrijheid voor jou als persoon betekent. De avond werd geopend door wethouder Groeneveld.

 • Lunchpauzeconcert met Koffie en Thee

  coumouDingeman Coumou (gitaar) zal woensdag 11 maart het wekelijkse Lunchpauzeconcert verzorgen in de Oude Kerk in Zoetermeer. Bijzonder daarbij is dat na afloop van dit concert koffie en thee geschonken wordt (tegen een kleine vergoeding) in De Herberg, de nieuwe aanbouw aan de Oude Kerk.

 • 125 overtredingen RandstadRail

  randstadrailHTM, Politie eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer hielden donderdag 5 maart een grootscheepse controleactie in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer. 4311 passagiers werden gecontroleerd en 125 begingen een overtreding.

 • Theater na de Dam Zoetermeer zoekt jongeren

  Theater na de dam 1 klasJongeren met een passie voor theater kunnen op 4 mei meespelen in een van de indrukwekkendste producties die Zoetermeer in 2020 kent. In de voorstelling na de plechtigheid brengen jongeren Zoetermeerse oorlogsverhalen tot leven. Op de locatie waar ze hebben plaatsgevonden: de Dorpsstraat.

 • Wethouder Groeneveld opent Internationale Vrouwendag

  20190307 5566Elk jaar viert Zoetermeer Internationale Vrouwendag met een groot feest voor alle Zoetermeerse vrouwen. Dit jaar is het thema Vrijheid en zijn er zoals vanouds weer vele optredens en activiteiten. Het feest wordt op zondag 8 maart om 19.30 uur geopend door Wethouder Jakobien Groeneveld.

 • Ommetjes en architectuur wandelingen

  gegidst 7 14 en 21 2Simone Langeveld van het 'Architectuurpunt Zoetermeer' introduceert drie nieuwe wandelkaarten met routes langs de boeiende architectuur in Zoetermeer. De ‘Ommetjes' gaan door de Dorpsstraat, de wijk Dorp, de wijk Palenstein, de wijk Driemanspolder.

   

 • MamaCafé: dé plek voor (aanstaande) ouders

  mamacafeElke eerste dinsdag van de maand vinden (aanstaande) ouders elkaar in de gezellige lunchroom van de Zoetelaar in de Dorpsstraat bij het MamaCafé Zoetermeer. Het thema van de ochtend op dinsdag 3 maart is: ‘Die andere ouders doen ook maar wat’.

 • Wilhelminapark aan opknapbeurt toe

  dp oude kerk 10Het Wilhelminapark is het oudste park van Zoetermeer. De bomen en beplanting in het park raken ook meer op leeftijd en zijn gedeeltelijk aan vervanging toe. In de komende 10 jaar wordt het groen in het park geleidelijke vervangen met behoud van het historische karakter van het park.

 • Vliegtuigcrash start 75 jaar vrijheid in Zoetermeer

  20200222 16855Op 22 februari 1945 stortte de B24 met aan boord John McCormick in de Geerpolder neer. Tot zijn dood op 29 april 1945 was John McCormick aangesloten bij het Zoetermeerse verzet. 75 jaar later start Zoetermeer op 22 februari het programma 75 jaar vrijheid in Zoetermeer.

 • Vakantiepret bij CKC

  De Ontdekking 24 25 en 26 februari bij CKC partnersHet CKC organiseert een workshop voor kinderen van 6-12 jaar in de voorjaarsvakantie. Kinderen kunnen één of meerdere dagen deelnemen aan een spannende missie. Dit keer is het thema Superkracht.

 • Expositie Plastic Utopia

  plastic utopia persPlastic Utopia is de tweede expositie van ‘Vijftig tinten groen’, waarbij TERRA samen met kunstenaars de grenzen opzoekt van dit thema. De kunstenaars Henri Blommers en Bert Feddema tonen fotografie en installaties, waarbij de relatie tussen de natuur en ons afval centraal staat.

 • Straat in beeld Osylaan

  osylaanVraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? Welk verhaal zit er achter dat blauwe straatnaambord? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Osylaan in Palenstein.

   

 • Zingen en snert eten

  EVRF ZMK 19S 1Het Zoetermeers Mannenkoor organiseert op zaterdag 22 februari 2020 een open repetitiemiddag in de Oude Kerk. In één middag wordt een lied ingestudeerd, waarna er afgesloten wordt met een snert concert.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-