Dorp Palenstein

 • De Zoetermeerse geschiedenis: De Oude Kerk

  Middeleeuwse KerkDe geschiedenis van Zoetermeer gaat duizend jaar terug in de tijd. In een reeks verhalen nemen wij u mee op reis door deze duizend jaar geschiedenis. Beginnende bij het ontstaan van het Zoetermeerse Meer en eindigend bij de bouw van Oosterheem. Deze keer: De bouw van de Oude Kerk

 • Kinderactiviteiten Thrillerfestival

  20201028 21137In de week van het Thrillerfestival konden kinderen woensdagmiddag leuke en griezelige activiteiten doen bij Museum De Voorde en CKC & Partners. Sarah Pronk van Bibliotheek Zoetermeer las bij De Voorde voor uit het griezelige boek ‘De Heksen’ van Roald Dahl.

 • Sluiting Youpidoo Dorpsstraat

  youpeedooSpeelgoedwinkel Youpidoo in de Dorpsstraat houdt op dit moment een opheffingsuitverkoop, waarna zij de deuren voorgoed gaan sluiten. Youpidoo richtte zich vooral op kwaliteitsspeelgoed, dat duurzaam is en vaak ook van natuurlijke materialen is gemaakt.

 • Samen dierbaren gedenken met Allerzielen

  mvb2020 03 25 1092De coronapandemie drukt ons allemaal op de feiten: Het menselijk leven is kwetsbaar. Juist in deze tijd is het belangrijk om aandacht te geven aan anderen. Maar het is ook belangrijk aandacht te geven aan hen die door welke oorzaak ook niet meer in ons midden zijn.

 • Gewapende overval goudinkoper Dorpsstraat

  politie uniform 7Een goudinkoper aan de Dorpsstraat is vrijdagmiddag 23 oktober het slachtoffer geworden van een gewapende overval. Bij de overval vielen geen gewonden. Wel is de verdachte er met de buit vandoor gegaan. De politie zoekt getuigen.

 • Kleurrijke kunstslingers bij Art-Labs

  KunstslingerTijdens de zomervakantie maakten 133 kinderen, onder begeleiding van CKC & partners, kunstwerken over wat hen blij maakt. Met speciale Art-Labs bij de sportactiviteiten van Team Zoetermeer Sport, konden kinderen wekelijks komen schilderen bij Museum De Voorde en in De Veur tijdens Speelmeer.

 • Burgemeester bezoekt Piëzo

  bezoek burgemeester Michel Bezuijen aan PiezoBurgemeester Michel Bezuijen bracht afgelopen week tijdens zijn rondgang door Palenstein een bezoek aan PiëzoCentrum Palenstein. Hier maakte hij kennis met de deelnemers die werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en het vergroten van maatschappelijke participatie.

 • Tour van zanger-pianist Roon Staal in CKC

  Roon StaalNa een geslaagde corona-proof zomer tour in juni gaat zanger-pianist Roon Staal opnieuw op pad en geeft concerten door heel Nederland. De 40-jarige musicus komt op 18 oktober langs in het CKC Theater om een concert te geven. Naast eigen songs zullen ook bekendere cover werken ten gehore worden gebracht.

 • Lezersvraag straatmeubilair Dorpsstraat

  67F9DB67 738C 4C09 99DF 84477F418AEFAfgelopen week werd het nieuwe straatmeubilair geplaatst in de Dorpsstraat. De oude bankjes zijn vervangen door stenen zitblokken of enkele stoelen, met hier en daar groen getinte rugleuningen. Hiermee werd het vernieuwingsplan van de straat afgerond. Onze lezersvraag ging dan ook over het meubilair.

 • Veel emotie door sluiting MAVO

  20190903 11603Ouders en leerlingen van MAVO Zoetermeer zijn geschokt door de op handen zijnde sluiting van de school. De ouders voelen zich met de rug tegen de muur geplaatst, hun mening wordt niet gevraagd of gehoord. Leerlingen zijn verdrietig en boos, zij willen niet weg uit de school waar zij zich thuis voelen.

 • De Zoetermeerse geschiedenis: Palensteinse Polder

  Palensteinse PolderDe geschiedenis van Zoetermeer gaat duizend jaar terug in de tijd. In een reeks verhalen nemen wij u mee op reis door deze duizend jaar geschiedenis. Beginnende bij het ontstaan van het Zoetermeerse Meer en eindigend bij de bouw van Oosterheem. Deze keer: Palensteinse Polder.

 • Pensioen voor juf Virginia

  20200930 120340 copyIKC de Meerpaal in Palenstein nam woensdag 30 september afscheid van juf Virginia Leider. Na 46 jaar gewerkt te hebben is het nu tijd om te genieten van haar welverdiende pensioen.

 • Annuleren DuurSamen lezing

  ZoDuVo logo grootDe geplande lezing van Herman Wijffels op woensdagavond 30 september in de Nicolaaskerk is geannuleerd. Het bestuur van DuurSamen heeft besloten de lezing niet door te laten gaan vanwege de verscherpte coronamaatregelen én de toename van het aantal besmettingen.

 • Gebouw van de maand: Voormalige penitentiaire inrichting

  DvdA.Gevangenis.riool.luchtfotoZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand de voormalige penitentiaire inrichting van Zoetermeer aan de Rokkeveenseweg 50.

 • Twee concerten in Oude Kerk Zoetermeer

  SONY DSCDe vaste organist van de Oude Kerk, Ronald de Jong, zal zaterdag 26 september weer een orgelconcert geven op het Lohman-orgel. Dit concert heeft als thema: Van Historisch naar Hedendaags. Op het programma staan werken van Tielman Susato, J.P Sweelinck, J.S Bach, W. Matthias, R. Dubra en de Jong.

 • Eigen watertappunt voor De Jacobsvlinder

  fotokwdDe kinderen en leerkrachten van Basisschool De Jacobsvlinder in Palenstein openden op Nationale Kraanwaterdag hun hun eigen watertappunt op het schoolplein. Woensdag 23 september was Nationale Kraanwaterdag, drinkwaterbedrijven vragen hiermee aandacht voor bewust gebruik van kraanwater.

 • All in One Feestjes opent winkel

  20200919 20521All in One Feestjes opende zaterdag de nieuwe winkel aan de Delftsewallen in Dorp, tegenover de Oude Kerk. Rekken vol met verkleedkleren, hoedjes, pruiken, handschoenen en maskers staan om elke klant met een idee voor een leuk feestje, borrel of partij te helpen aan de juiste outfit.

 • Dag van de teckel kleiner maar gezellig

  20200919 20559De Nederlandse dag van de teckel plaats in de Dorpsstraat werd dit jaar al voor de zevende keer door ’t Dierenparadijs. Normaal gesproken vindt deze dag plaats in mei, maar dit jaar was de organisatie door COVID-19 genoodzaakt het evenement te verplaatsen.

 • Linten tonen verbinding

  20200919 20598Tijdens de ‘Walk of Peace’ op zaterdag 19 september vormden de gekleurde linten van alle deelnemers de verbindende factor. De Vredesweek in Zoetermeer, met veel aandacht voor ‘vrede verbindt verschil’, startte zaterdag met de wandeling en zal de hele week door in heel de stad te vinden zijn.

 • Dorpstraat klaar voor Teckeldag

  teckeldag2019 048De populaire Teckeldag kon dit voorjaar niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen, maar dit wordt zaterdag 19 september ruimschoots ingehaald. Dierenwinkel ’t Dierenparadijs organiseert dan de 7e editie van De Nederlandse dag van de teckel.

-advertenties-

-goede doel-