Dorp Palenstein

 • 911 36da5644e31e945b1df64a5f5bf796f7 copyOok voor kinderen kan Halloween heel leuk zijn en worden er veel activiteiten georganiseerd. In zowel Stadshart als Dorpsstraat kunnen kinderen meedoen met de Trick or treat en ook op Speelboerderij Het Buitenbeest wordt volop Halloween gevierd.

 • integratiediner palenstein 2019Het Jaarlijkse Internationaal Integratiediner dat supermarktketen Dirk van den Broek landelijk organiseert, werd in Zoetermeer in Palenstein in samenwerking met Piëzo geregeld. Medewerkers van de winkel maakten samen met Piëzo-vrijwilligers lekkere en internationale gerechten.

 • De Achtsprong Kinderboekenweek 5006Op IKC De Achtsprong in Palenstein is de Kinderboekenweek geopend door een heel speciale gast. De burgemeester van Zoetermeer kwam langs om de hele school voor te lezen. In de Kinderboekenweek is veel extra aandacht voor lezen, want lezen is leuk en belangrijk.

 • 263 CopyrightFOTOFLEX.NL 03102019 2‘Het Vonkje’ is de naam van een nieuw project waarmee stichting Piëzo, samen met andere partijen, de eenzaamheid onder ouderen in de wijken Meerzicht, Palenstein en Oosterheem gaat bestrijden. ‘Het Vonkje’ moet zestigplussers met dagarrangementen uit hun isolement halen.

 • dierzegeningOp dierendag was er in Zoetermeer ook weer een mogelijkheid om je huisdieren te laten zegenen. De Vegan Church, een christelijk platform, organiseerde de dierzegeningen in de Pelgrimskerk in Dorp.

 • Natalievinke atelier uitsnedeDe deuren van Ateliers99a aan de Dorpsstraat staan op zaterdag 5 oktober open voor publiek. Mensen kunnen van 13:00 – 17:00 uur de ateliers bezoeken van de daar gevestigde kunstenaars. In het atelier van Natalie Vinke is nieuw werk te zien.

 • CKC partners exposities webWat optreden is voor de muzikant, is exposeren voor de kunstenaar. Niets geeft meer voldoening dan anderen te laten meegenieten van wat jij hebt gecreëerd. Sinds de verbouwing bij CKC & partners zijn drie verdiepingen ingericht voor exposities en staan minstens drie exposities per jaar gepland.

 • Voorschoolse opvangIKC De Vijverburgh in Dorp hanteert al enkele jaren een continurooster om de werkende ouder tegemoet te komen. Kinderen gaan met dit rooster tussen de middag niet naar huis. Nu komt er ook een voorschoolse opvang op het IKC.

 • eten vredesweekDe activiteiten van het muzikale en culinaire slotfeest van de Vredesweek zullen door de slechtere weersvoorspellingen van deze dag naar binnen verhuizen. Het slotfeest zou zaterdagmiddag 28 september plaatsvinden in het Nicolaaspark, maar is nu in De Kapelaan, direct aan het Nicolaaspark.

 • IMG 20190924 102645In het kader van de boekenweek voor jongeren, was Margje Woodrow, schrijfster van jeugdthrillers, dinsdag op bezoek bij MAVO Zoetermeer. De boekenweek duurt nog t/m 29 september. In verschillende klassen vertelde de schrijfster over haar werk.

 • ZMKHet vierde gratis toegankelijke korenfestival dat afgelopen zaterdag werd gehouden, heeft ondanks het mooie weer veel publiek getrokken. De deelnemende koren zongen zowel in de Oude Kerk als in de Nicolaaskerk in de Dorpsstraat.

 • muziekfestivalDe Vredesweek wordt zaterdag 28 september afgesloten met een Muziekfestival en Bazaar met gezamenlijke maaltijd. Bij het Apostolisch Genootschap aan de Stadhoudersring 782 komen diverse koren bijeen voor optredens, daarna is bij de Bazaar aan het Nicolaasplein de afsluitende maaltijd.

 • dp orgel oude kerk versierdDonderdagavond 26 september zal er een orgelconcert worden gegeven door Jochem Schuurman op het Lohman-orgel van de Oude Kerk. Op het programma staan werken van J.S Bach (Triosonate),F.Mendelssohn en J. Rheinberger (sonate no 4). 

 • politie auto sirene 1Een 60-jarige Zoetermeerder is zondagochtend 22 september om het leven gekomen bij een brand in een berging aan de Schoutenhoek in Palenstein. Rond 04.20 uur kwam er een brandmelding binnen bij de hulpdiensten. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd.

 • Unknown copy copy copyIn een onderzoek naar handel in verdovende middelen hield de politie op woensdagavond 18 september op de Diederik van Teilingenlaan een 31-jarige man uit Zoetermeer aan. De afgelopen periode deed de politie uitgebreid onderzoek naar de handel in verdovende middelen.

 • Flyer digitaalIn de Vredesweek kun je samen met je vrienden spelen in het Efifa toernooi van de ILOZ. Samen speel je het nieuwste Efifa spel op de Playstation 4. Geef je nu op voor dit event en speel mee!

 • EVRF ZMK 19SZaterdag 21 september organiseert het Zoetermeers Mannenkoor het derde gratis toegankelijke Zoetermeers Korenfestival. Het festival wordt gehouden in de Nicolaaskerk en in de Oude Kerk in de Dorpsstraat te Zoetermeer (vanaf 11.00 uur tot 15.30 uur).

 • controlePolitieDe politie Zoetermeer heeft op dinsdag 10 september een serie verkeerscontroles gedaan in verschillende wijken. Hierbij zijn verschillende boetes uitgedeeld. Bij controles op de Aziëweg en de Meerzichtlaan werden geen overtredingen geconstateerd.

 • ckc open dag 3CKC & partners opende het nieuwe met een grote open dag waarop jong en oud kon kennismaken met alle activiteiten. In en rond het CKC waren zaterdag de hele dag demonstraties, presentaties en kraampjes met informatie.

 • 20190906 11617Burgemeester Aptroot en wethouder Iedema (Onderwijs) openden vrijdagmiddag de nieuwe Mavo Zoetermeer. Met een feestelijke knal en veel gouden confetti openden zij het nieuwe schooljaar voor de leerlingen en docenten.

-advertenties-

-goede doel-