Dorp Palenstein

 • 75 jaar later: Bleiswijkseweg

  75 jaar bleiswijksewegHet is dit jaar 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. We kijken hierop terug met een speciale fotoserie: een foto uit de oorlogstijd en een hedendaagse foto die laat zien hoe deze plek er nu uit ziet. Vandaag een blik op de Bleiswijkseweg.

 • Toekomstvisie op levendige binnenstad

  Illustratie BinnenstadDe conceptvisie Binnenstad 2040 moet de binnenstad van Zoetermeer voor de komende jaren weer een aantrekkelijk gebied maken. De visie presenteert de plannen voor de komende jaren voor de 4 gebieden van de Binnenstad: Dorpsstraat, Dobbegebied, Stadshart en Woonhart.

 • Toekomst Oval zeer onzeker

  silverdome schaatsenDe Oval (schaatsbaan Silverdome) zal ook het komende schaatsseizoen dicht blijven. Hiervoor heeft het college toestemming gegeven. Uit een onderzoek is gebleken dat de Oval niet rendabel te maken is. Er is een kans dat de Oval definitief mag sluiten als daarmee de ijshockey- en curlingbaan wel kunnen blijven bestaan. 

 • Molenwinkel De Hoop gaat weer open

  Molenwinkel Molen De HoopNa twee maanden van gedwongen sluiting vanwege de coronacrisis opent de molenwinkel van Molen De Hoop weer de deuren. Voorlopig is de winkel alleen open op zaterdag tussen 11 en 17 uur. Op andere dagen kunnen klanten voor meel en bloem terecht in de winkel van Bakker Ammerlaan in de Dorpsstraat.

 • Danspodium ‘Pas de Deux’ wil open

  buitenles2Nicole Sudibyo, eigenaar van de Zoetermeerse dansschool Danspodium ‘Pas de Deux’ wil duidelijkheid over wanneer zij de danslessen weer kunnen hervatten. Diverse sectoren weten al waar ze aan toe zijn, maar dansscholen verkeren nog in grote onzekerheid wanneer zij weer van start mogen.

 • 75 jaar later: hongertocht Stationsstraat

  75 jaar stationsstraatHet is dit jaar 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. We kijken hierop terug met een speciale fotoserie: een foto uit de oorlogstijd en een hedendaagse foto die laat zien hoe deze plek er nu uit ziet. Vandaag een blik op een hongertocht door de Eerste Stationsstraat.

 • 75 jaar later: pastorie

  75 jaar pastorieHet is dit jaar 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. We kijken hierop terug met een speciale fotoserie: een foto uit de oorlogstijd en een hedendaagse foto die laat zien hoe deze plek er nu uit ziet. Vandaag een kijkje bij de pastorie in de Dorpsstraat.

 • Ook cultuur mag weer van start

  20200513 18914Liefhebbers van zang, theater en musical moesten de afgelopen tijd extra veel geduld hebben om hun favoriete hobby weer op te pakken. Sporters van alle leeftijden mochten vorige week al aan de slag, maar vanaf vandaag starten ook de culturele organisaties weer op met hun lessen.

 • ’t Oude Huys wordt opleidingscentrum

  20200513 18918Het monumentale pand Dorpsstraat 7, t Oude Huys, is verkocht aan opleidingscentrum Eerste Verdieping uit Delft. Het pand, waar vroeger het Stadsmuseum gehuisvest was, stond al langere tijd leeg. Het was eerst de bedoeling om er horeca in te vestigen, maar dat is niet gelukt aldus wethouder Robin Paalvast.

 • Molendag en corona bij Molen De Hoop

  COR 4542Al sinds 1974 wordt op de tweede zaterdag in mei de Nationale Molendag gehouden. Zoniet dit jaar, omdat het evenement vanwege corona geen doorgang kon vinden. Ook het inmiddels beroemde Molenontbijt werd noodgedwongen geannuleerd.

 • 75 jaar later: Nutricia

  75 jaar havenHet is dit jaar 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. We kijken hierop terug met een speciale fotoserie: een foto uit de oorlogstijd en een hedendaagse foto die laat zien hoe deze plek er nu uit ziet. Vandaag een kijkje bij Nutricia.

 • Mariakapel in de Nicolaaskerk te Zoetermeer

  mariakapel 2Naast de bunker in het Westerpark, de monumenten in het Wilhelminapark en bij de Oude Kerk heeft Zoetermeer nog een tastbare herinnering aan de oorlog. In de Nicolaaskerk aan de Dorpsstraat is ook nu nog de fraaie Mariakapel te zien, opgericht vanuit een belofte uit de moeilijke oorlogsjaren.

 • Scouts herdenken thuis

  DSC05384Elk jaar lopen de leden van Scoutinggroep John McCormick (JMC) op 4 mei op verzoek van de gemeente Zoetermeer mee met de stille tocht en verzorgen de kranslegging bij de herdenking in het Wilhelminapark.

 • Heilig icoon in Dorp

  20200415 18335De tempel van de Mormonen weten bijna alle Zoetermeerders te vinden. Het iconische gebouw van graniet staat sinds 2002 vlak bij de Dorpsstraat. Maar wat weten de Zoetermeerders er eigenlijk van?

 • 75 jaar later: Leidsewallen

  75 jaar havenHet is dit jaar 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. We kijken hierop terug met een speciale fotoserie: een foto uit de oorlogstijd en een hedendaagse foto die laat zien hoe deze plek er nu uit ziet. Vandaag een kijkje bij de Leidsewallen.

 • Digital Art Lab CKC helpt studenten TU Delft

  Mondkapje in de maak Digital Art LabHet Digital Art Lab stelde woensdag 29 april haar makerspace open voor een live sessie mondkapjes maken met de 3D printer vanuit huis. Ruim 200 masterstudenten van TU Delft Industrieel Ontwerpen mochten live meekijken.

 • 4 mei herdenking in Zoetermeer

  4 mei herdenking oud kerk2Door de coronamaatregelen verloopt de herdenking op 4 mei 2020 bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark anders dan andere jaren. De gebruikelijke herdenking met voorafgaand de stille tocht zal dit jaar niet plaatsvinden. Er zijn wel andere mogelijkheden voor de herdenking.

 • Straat in Beeld – Van Doornenplantsoen

  20140213 10800Weet u wat uw straatnaam betekent? In Straat in beeld zoeken wij de informatie achter het blauwe bordje uit. Nederland herdenkt in 2019 en 2020 ‘75 jaar Vrijheid’. De komende weken belichten we een aantal straatnamen met een link naar de Tweede Wereldoorlog. Vandaag het Van Doornenplantsoen in Palenstein.

 • Overval op Burgerme Oranjelaan

  burgerme mapsFastfoodketen Burgerme aan de Oranjelaan is zondagavond vlak voor middernacht overvallen. De politie bericht over een gewapende overval en is op zoek naar getuigen.

 • Gebouw van de maand: Noodwoning Tweede Wereldoorlog

  noodwoning zoetermeerZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Nu we 75 jaar bevrijd zijn, deze maand de Noodwoning aan de Tweede Stationsstraat 249.

-advertenties-

-goede doel-