Dorp Palenstein

 • Fietsverbod blijft in Dorpsstraat

  dp DorpsstraatHet tijdelijke verbod om te fietsen in de Dorpsstraat, dat als coronamaatregel werd ingevoerd, blijft. Het is verboden om te fietsen in de Dorpsstraat van maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Vroeg in de ochtend en na 17 uur zijn fietsers wel welkom.

 • Straat in Beeld: Trompstraat

  trompstraat 001U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek ‘Straat in Beeld’, hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week over de Trompstraat in het oude Dorp.

 • Scootmobielactie voor Marja Guldemundt

  Schermafbeelding 2021 10 14 om 23.08.01Dochter Gaby Guldenmundt heeft samen met haar zus Samantha en broer John jr. een Getfunded actie opgezet voor een scootmobiel voor hun moeder Marja, die lijdt aan alvleesklierkanker. Marja wil in de tijd die ze nog heeft er zoveel mogelijk op uit, maar lang lopen lukt haar niet meer.

 • Jacobsvlinder wint Language Speed Challenge

  jacobsvlinder speed challengeLeerlingen van groep 7/8 van basisschool De Jacobsvlinder deden op de Europese Dag van de Talen mee aan de Europese Language Speed Challenge. Dit is een jaarlijks terugkerende wedstrijd waaraan 64 scholen uit heel Europa meedoen.

 • Politie druk met meldingen babygehuil uit container

  images copyHulpdiensten zijn gisteren en vandaag uitgerukt voor meldingen van babygehuil uit een ondergrondse container. In beide gevallen bleek het niet te gaan om een baby, maar om geluiden uit een op afstand bedienbare speakers.

 • Start Piëzo TalentenAcademie gezondheidszorg

  piezo talentenacademie gezondheidszorgNa de herfstvakantie start de Piëzo TalentenAcademie in de wijken Palenstein, Oosterheem, Buytenwegh en Meerzicht met ‘beroepen in de gezondheidszorg’. Je leert welke beroepen er zijn in een ziekenhuis en je maakt kennis met een fysiotherapeut.

 • Expositie Haarlems Parfum in Ateliers BaZtille

  BaztilleEen twaalftal afgestudeerde kunstenaars van de Haarlemse Academie exposeert in oktober hun kunstwerken in het ateliercomplex BaZtille. De mix aan kunstenaars staat borg voor een uiteenlopend genre aan stijlen en de talenten buitelen over elkaar heen.

 • Bussluis Bordeauxstraat blijft

  busbaan osylaanDe raad heeft een onderzoek laten doen naar de verkeerseffecten van het opheffen van de bussluis aan de Bordeauxstraat in Palenstein en het openstellen van de busbaan voor overig verkeer. Er zijn drie mogelijke varianten onderzocht, die echter geen van alle kansrijk zijn.

 • Geslaagde Burendag in Palenstein

  Geslaagde burendag Palenstein fotograaf Stichting Piëzo 1De Burendag in Palenstein die door bewoners werd georganiseerd was zeer geslaagd. Bewoners uit de wijk Palenstein liepen samen de architectuurwandeling. Tijdens de wandeling vertelden de bewoners hun ervaring en verhalen over de wijk.

 • Grote opkomst bij Historische Geuzen Wandeltocht.

  Afbeelding1 copy copyAfgelopen zaterdag heeft de Historische Geuzen Wandeltocht plaatsgevonden, sportief wandelgroep mocht meer dan 200 wandelaars verwelkomen in de Dorpsstraat. Na de start bij de winkel Van Herwijnen werd de tocht richting het  Noord AA ingezet.

 • Burendag met veel activiteiten in de stad

  burendag kicks studiosIn heel Zoetermeer waren er zaterdag 25 september, Burendag, veel activiteiten voor buurtbewoners. Zo was er in de Dorpsstraat een jongeren dansgroep en een expositie van een kunstenares te zien, in Meerzicht genoten kinderen van een springkussen en in Oosterheem werd een prijs uitgereikt.

 • Zoetermeer Vooruit bezoekt Tuingezel

  Tuingezel Alzeimerdag ZV 13Afgelopen dinsdag 21 september was het Wereld Alzheimerdag. De Zoetermeerse politieke partij Zoetermeer Vooruit bezocht die dag Tuingezel, een dagbesteding voor kwetsbare mensen en mensen met dementie.

 • Historisch Orgelconcert

  Ronald de Jong OrgelconcertHet orgelconcert in de Oude Kerk in de Dorpsstraat staat deze zaterdag in het teken van Historisch Zoetermeer. Ronald de Jong zal op het Lohman-orgel werken spelen van componisten die een groot stempel zetten op de muziekgeschiedenis.

 • 100 jaar pop met orkest, dans en zang in het CKC

  orkest K en VDe cultuurzomer van Zoetermeer is nog niet voorbij, er staat namelijk nog een popconcert gepland waar iedere liefhebber van live muziek bij moet zijn. Muziekvereniging Kunst en Vriendschap Zoetermeer geeft een concert met 100 jaar popmuziek in het CKC.

 • Feestelijke start Boekfiets bij IKC De Achtsprong

  boekfiets 1Afgelopen woensdag 15 september stond De Boekfiets op het plein bij IKC De Achtsprong in Palenstein. Het was een feestelijke ochtend waarbij peuters en kleuters werden voorgelezen door een vrijwilligster. Als warm welkom hingen er vlaggetjes op het plein.

 • Café DAARZO feestelijk geopend

  Schermafbeelding 2021 09 18 om 20.39.23Zaterdagmiddag 18 september hebben Patrick en Wendy na een toespraak van wijkregisseur Sandra Rispens officieel café DAARZO geopend. Na het doorknippen van het lintje werd er samen met de gasten en een glas champagne in de hand, geproost op de zaak.

 • Nieuwe ondernemers in de kijker

  welcome sign 2284312 340Onlangs mochten we weer vele nieuwe ondernemers welkom heten in de stad. Dat Zoetermeer aantrekkelijk is voor ondernemers, blijkt wel uit de drie nieuwe zaken die zijn of gaan starten, in het Dorp en het Stadshart. Een 4de ondernemer verhuisde van locatie en plaatste zichzelf meer in zicht.

 • Spel en Meer opent Pop-up winkel in Stadshart

  spel en meerSpel en Meer, de spellenwinkel uit de Dorpstraat, is vanaf 1 oktober te vinden in het Stadshart met een Pop-up store. De winkel komt in het oude pand van de Sneakers aan de Promenade en blijft open tot 1 januari. In de winkel kun je naast merchandise ook een nieuw aanbod van spel en meer kopen: Lego.

 • Nieuw project woningbouw koop en huur Palenstein

  SingelbuurtEr wordt volop gebouwd op de plekken waar de bekende flats van Palenstein stonden. De laatste ontwikkeling is een project van Vidomes waarbij zowel koopwoningen worden gebouwd als sociale huurwoningen. Het nieuwbouwproject heeft de naam Singelbuurt gekregen en de verwachte oplevering is in 2023.

 • Nieuwe pastoor H. Nicolaasparochie geïnstalleerd

  foto Ad van der HelmTijdens de Jaarlijkse startdag van het seizoen voor de hele parochie is Pastoor Ad van der Helm namens de bisschop van Rotterdam, geïnstalleerd in de Nicolaaskerk in Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-