Dorp Palenstein

 • ja ik wil stadsmuseumHet Stadsmuseum Zoetermeer gaat verhuizen. Op 11 november sluit het museum de deuren. Het nieuwe museum gaat in april 2019 open, aan het Zuidwaarts 2. In de herfstvakantie is de laatste kans om nog een keer het oude museum te bezoeken. Er is genoeg te zien voor jong en oud.

 • 20181012 sloopflat Jan van Beierenlaan GVW 0037De sloop van de Jan van Beierenflat in Palenstein gaat nu snel: de grote kraan neemt grote 'happen' uit de flat. Er ontstaat nu al een heel gat in de bebouwing en de flat zal waarschijnlijk spoedig helemaal verdwenen zijn.

 • expositie1Sinds enkele weken wordt de bekende molenwinkel van Molen De Hoop opgefleurd door ca. 15 schilderijen. Kunstenares Riny Rosenbrand heeft een aantal van haar kleurrijke werken aan de molen uitgeleend. Deze zijn nu te bezichtigen èn te koop in Molen De Hoop in Zoetermeer.

 • Integratie diner palensteinHet wijkintegratiediner in Palenstein was een groot succes. Donderdag 11 oktober genoten 34 wijkbewoners van een fantastisch diner voorbereid en geserveerd door Piëzo vrijwilligers en medewerkers van de Dirk uit Palenstein.

 • 2018 09 17 Persbericht Kunstmenu CKC partnersZoveel mogelijk leerlingen in het primair onderwijs kennis laten maken met kunst en cultuur. Dat is het gezamenlijke doel van de Gemeente Zoetermeer, de schoolbesturen en CKC & partners. Middels het daarvoor ontwikkelde Kunstmenu bereiken ze jaarlijks meer dan 10.000 basisschoolleerlingen.

 • 18 09 28 Terra DNA 0005 bewerktHoe vaak zie je een expositie van een kunstenaar én haar twee dochters? Bij TERRA is van 29 september t/m 28 oktober de expositie ‘DNA’ te zien van Fieke Hordijk en haar dochters, Anne en Charlotte Wagemaker.

 • DSCN8230Zoetermeerders konden voor Dierendag, 4 oktober, foto's insturen van hun huisdier. Zoetermeerders zijn dol op hun huisdieren, zo bleek maar weer uit de inzendingen die wij kregen. De twee leukste foto's krijgen een dierendag pakketje, mogelijk gemaakt door dierenwinkel 't Dierenparadijs in de Dorpsstraat.

 • Ode aan groenKunstenaar Henriette van der Winden-Roggeveen laat zich inspireren door de natuur. In de beeldentuin achter het Stadsmuseum Zoetermeer heeft ze een installatie gebouwd als bijzondere ode aan de kleur groen. De ‘groene staken’ bewegen zachtjes in de wind en nodigen uit om erdoor te lopen. 

 • 20180929 133253De Week tegen de Eenzaamheid is zaterdag 29 september van start gegaan met de Markt tegen Eenzaamheid in de Dorpsstraat. Wethouder Ingeborg ter Laak opende de markt en deed meteen mee aan een open les Zumba door de Waterbuurtvereniging.

 • ElitaSpaDe grootste privé spa van Nederland, Elita Spa, is op zaterdag 29 september officieel geopend voor genodigden. Deze privé spa bevat 3 luxe units, waar vanaf 4 oktober gebruik van gemaakt kan worden. Even je eigen sauna en bad met vrienden en familie in de Dorpsstraat.

 • 20180925 sloopflat GVW 9611 X3De sloop van de Jan van Beierenflat in Palenstein gaat hard. Lange tijd is er vooral 'binnenshuis' gewerkt aan de sloop, nu is ook aan de buitenkant van de flat de afbraak duidelijk zichtbaar.

 • IMG 8611Wethouder Robin Paalvast gaf woensdag 26 september het officiële startsein voor de realisatie van Palenstein vlek B. Dit deed hij in het bijzijn van de kopers en direct betrokkenen. Na de sloop van de eerste flats in Palenstein kan nu worden begonnen aan de opbouw.

 • dp DorpsstraatDeze week is het de Week tegen de Eenzaamheid. Tot en met zaterdag 6 oktober is er in Zoetermeer extra aandacht bij eenzaamheid en wat dit betekent voor mensen. Op de Markt tegen Eenzaamheid in de Dorpsstraat kunnen mensen kennismaken met de wijk- en buurtverenigingen.

 • 20180926 132786De middag van Palenstein stond, naast vele activiteiten en lekker bewegen, ook in het teken van Kom ErBIJ! Wethouder Robin Paalvast zaaide samen met basisschoolleerlingen uit de wijk de bijenidylle in, gelegen naast basisschool De Meerpaal. Ook werd het nieuwe insectenhotel geopend.

 • nul op de meter zoetermeer palenstein prefab 1ArchitectuurPunt Zoetermeer organiseerde een projectbezoek naar de Nul op de Meter woningen van woningcorporatie De Goede Woning in Palenstein. In Palenstein laat De Goede Woning met een pilotproject zien, hoe 120 bestaande eengezinswoningen tot Nul op de Meter woningen worden getransformeerd.

 • DSC 0794De middag van Palenstein zal dit jaar  plaatsvinden op woensdag 26 september van 11.45 uur tot 16.00 uur, op verschillende locaties rond Castellum Palenstein. De middag, voor de hele wijk, heeft als thema sport, cultuur en groen en line-dans.

 • bySannevandenEndeFotografie 15Iedereen weet dat er veel geregeld moet worden voor een bruiloft en dat je door de jurken en taarten je trouwdag soms niet meer kunt zien. De 2B-Married Bruidsbeurs is speciaal voor aanstaande bruidsparen en helpt bij alle moeilijke bruiloftskeuzes.

 • DSC01357Organist Ronald de Jong zal zaterdagavond 29 september een orgelconcert geven op het monumentale Lohman-orgel uit 1838 in de Oude Kerk in Zoetermeer. Op het programma staan werken van J.S Bach (1685-1750).

 • Sweet Lake Band 1963 2Onder de titel 'Herinnert u zich deze nog?' opent het Historisch Genootschap ‘Oud Soetermeer’ op zaterdag 22 september in ’t Nieuwe Huys, Dorpsstraat 132 een unieke tentoonstelling over de jeugd in Zoetermeer in de jaren zestig. Niek Nieuwenhuijsen, babyboomer en bestuurslid van het HGOS, nam hiertoe het initiatief.

 • 20180917 132584MBO studenten en vmbo leerlingen maken deze week kennis met het Living Lab Palenstein Aardgasvrij. Vanuit de voormalige Tango garage in Palenstein verkennen ze de wijk en krijgen vervolgens echte werkopdrachten van bedrijven zoals Stedin.

-advertenties-

-goede doel-