Dorp Palenstein

 • Bewoners protesteren tegen weg door Palenstein

  foto1.1Buurtbewoners in Palenstein hebben binnen 1 dag ruim 130 zienswijzen ingediend tegen de Herziening Bestemmingsplan Palenstein. Zij willen geen weg dwars door de wijk, langs plekken waar veel kinderen spelen en vrezen extra druk op smalle straten waar straks veel meer verkeer langs moet.

 • Gebouw van de maand: Appartementencomplex Dorp

  1e Stationsstraat 53 archiefopnameZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand het nieuwe appartementencomplex op de hoek van de Eerste Stationsstraat en de Oranjelaan waar eerst twee andere heel verschillende gebouwen stonden.

 • Garage Impala aan Schinkelweg gesloopt

  16 april 2021 Impala 3Occasionbedrijf Impala Auto`s, eerder in 2015 al failliet verklaard, is afgelopen week tegen de grond gegaan. Op deze plaats in het oude Dorp komen totaal 8 nieuwbouwwoningen, die bij project Schinkels horen.

 • Koninklijk zonnetje op Koningsspelen

  20210423 23767De laatste dag vóór de meivakantie betekent voor veel scholen: lekker de hele dag actief bezig zijn met de Koningsspelen! Op de meeste scholen in Zoetermeer genoten de kinderen van het zonnetje terwijl ze buiten meededen met sport en spel.

 • Geef yoga weer adem

  yoga 1Met een stil protest van Zoetermeerse yogadocenten, even vragen om aandacht. Dit gebeurde zaterdag 17 april buiten het CKC. Wethouder sport Ingeborg ter Laak kreeg een roos en een brandbrief. De yogaleraren willen niet langer meditatie en ontspanningsoefeningen geven op een plek waar andere sporten ook zijn. Zij willen weer naar binnen.

 • De Zoetermeerse geschiedenis: Dirk Franx

  Zweefvliegtuig DelftsewallenDe geschiedenis van Zoetermeer gaat duizend jaar terug in de tijd. In een reeks verhalen nemen wij u mee op reis door deze duizend jaar geschiedenis. Beginnende bij het ontstaan van het Zoetermeerse Meer en eindigend bij de bouw van Oosterheem. Deze keer: Dirk Franx.

 • Hoogste punt Stadskwartier Palenstein

  foto HoogstepuntPalensteinHet hoogste punt van het nieuwe duurzame woon- en winkelcentrum Stadskwartier Palenstein is bereikt. Aan de Jan van Beierenlaan bouwt De Goede Woning in totaal 109 sociale huurwoningen, 42 middenhuur woningen, twee supermarkten en een aantal kleinere winkels.

 • Autobrand en lachgasflessen in Palenstein

  autobrand in palensteinBij een brand van een geparkeerde bestelbus aan de Willem van Cleeflaan in de wijk Palenstein trof de brandweer ook lachgasflessen aan. De brand ontstond in de nacht van maandag op dinsdag 13 april en zorgde voor veel schade aan verschillende auto's.

 • Spelen, rennen en huilen, het mag bij Café 't Nestje

  nestjeEen plek in Zoetermeer waar je als ouders terecht kunt voor een versnapering terwijl je kindje of kindjes kunnen spelen. Waar borstvoeding geven geen probleem is, je een luisterend oor vindt als je er even doorheen zit. Die plek hoopt Patricia vanaf 1 mei te creëren met haar familie café t Nestje

 • Straat vergeten bij nieuwe woningen Palenstein

  palenstein straat vergeten2Bij nieuwbouw van woningen in Palenstein, bij het Sandrinapad, is een straat vergeten. De woonstraat kan niet worden aangelegd omdat deze voor een deel in de bestemming ‘Groen’ valt. Bewoners zouden nog maar van één kant de woning kunnen bereiken en helemaal niet bij de parkeerplaatsen kunnen komen.

 • De Zoetermeerse geschiedenis: De Nicolaaskerk

  Nicolaaskerk5De geschiedenis van Zoetermeer gaat duizend jaar terug in de tijd. In een reeks verhalen nemen wij u mee op reis door deze duizend jaar geschiedenis. Beginnende bij het ontstaan van het Zoetermeerse Meer en eindigend bij de bouw van Oosterheem. Deze keer: De Nicolaaskerk.

 • Paashaas op bezoek bij IKC de Meerpaal

  IMG 7267De Paashaas kwam woensdag 31 maart op bezoek bij IKC de Meerpaal. Hij had voor iedereen een paaseitje. Alle leerlingen waren net aan het smullen van het paasontbijt dat mede mogelijk gemaakt was door de Dirk in Palenstein.

 • RuikStruikentuin geurt weer

  20210325 23575De RuikStruikentuin, onderdeel van het SpeelSpoor in het Dorp, was aan vernieuwing toe en is vorig jaar opnieuw beplant. De plantjes beginnen nu het wat warmer weer wordt lekker te groeien en te geuren.

 • Kunst in Zoetermeer: De Val

  IMG 0015Zoetermeer heeft meer dan 150 kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er vast wel eens onbewust langs, zonder je te realiseren wat het is. In onze  serie ‘Kunst in Zoetermeer’ brengen we bekende en onbekende kunstwerken in beeld. Deze week het kunstwerk De Val.

 • Zondagviering alleen nog in Nicolaaskerk

  mvb2020 03 25 1006De H.Nicolaasparochie zal vanaf 1e Pinksterdag, 23 mei, de zondagsviering gezamenlijk in de Nicolaaskerk organiseren. De kerkgebouwen, Wijngaard, Doortocht, Tabor en Genesareth, blijven vooralsnog beschikbaar voor vieringen op doordeweekse dagen of andere activiteiten.

 • Stapels pannenkoeken gebakken in Palenstein

  pannenkoeken dag PiezoOp de landelijke Pannenkoekendag werden voor de ouderen in Palenstein stapels pannenkoeken gebakken die met genoegen verorberd werden. Pannenkoekendag is een initiatief van Koopmans en Tefal en komt in Nederland sinds 2007 jaarlijks terug.

 • Sfeermakers op pad met paasverrassing

  sfeermakers Palenstein brengen paasverrassing bij ouderen 1Vrijwillige sfeermakers van ouderenproject Het Vonkje uit Palenstein zijn op pad gegaan om ouderen een paasverrassing te brengen. De 9 vrijwilligers gingen op pad met zelfgemaakte paaskaarten en vrolijk versierde bakjes met paaslekkers.

 • Vreemde (gas)lucht in basisscholen

  regenboog gasluchtTwee basisscholen in Zoetermeer hadden donderdagmiddag de brandweer op bezoek vanwege een vreemde lucht in de school. Na de melding 'mogelijke gaslucht' kwam de brandweer naar De Jacobsvlinder in Palenstein om metingen te verrichten. Ook de Regenboog in Meerzicht meldde even later een vreemde lucht in de school.

 • Kinderen maken paaskaarten voor ouderen

  paaskaarten voor ouderenKinderen in Palenstein en Meerzicht maken zelf paaskaarten voor ouderen in de buurt. Kinderen in Palenstein brachten hun zelfgemaakte paaskaarten aan organisaties die voor ouderen werken. De medewerkers van Palet Welzijn, Piëzo en Welthuis De Morgenster verspreiden deze onder de ouderen in de wijk.

 • Straat in Beeld: Asselierspad

  asselierspad 001De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week het Asselierspad in Palenstein.

-advertenties-

-goede doel-