Dorp Palenstein

 • Wandel mee met de Stadsgids

  stadsgidsenGilde Stadsgidsen Zoetermeer organiseert weer leuke en informatieve wandelingen door Zoetermeer. Op zaterdagochtend in de zomervakantie zijn er weer verschillende wandelingen, bijvoorbeeld door het Stadshart, Seghwaert of het Dorp.

 • Historische straat: Stationsstraat

  Eerste korenmolen De HoopIn een driedelige reeks kijken we naar de geschiedenis van drie historische straten in Zoetermeer. Over de oorsprong van de straten en een aantal bijzondere bouwwerken die in deze straten staan of hebben gestaan. Dit deel gaat over de Stationsstraat.

 • We kunnen weer zwemmen

  20210717 25642Het buitenzwembad in het Van Tuyllpark is zaterdagochtend open gegaan voor de zomer. Het zwembad van Sweet Lake Wellness zal vanaf nu 8 weken geopend zijn, van 10 tot 17, voor alle zwemliefhebbers uit Zoetermeer.

 • Zomerplezier voor kinderen en ouders in Palenstein

  pannenkoekIn de zomervakantie kunnen kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar samen met hun ouders plezier maken en meedoen aan activiteiten. Samen spelletjes doen, knutselen, maar ook een echte pannenkoekenlunch bereiden.

 • Tuingezel viert 5-jarig jubileum

  Schermafbeelding 2021 07 13 om 11.24.45Tuingezel, een dagbesteding locatie voor mensen met dementie gevestigd op de Stadsboerderij het Buitenbeest op de Voorweg, viert hun 5-jarige bestaan. De groenrijke omgeving en het aanbod van activiteiten is zo vernieuwend dat er inmiddels een wachtlijst  voor cliënten is ontstaan.

 • Weekend Foto

   j_stahlecker_Mormonentempel Foto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Presentatie van het talententraject CKC

  20210706 CKC XT3A2532Jonge muzikanten, zangers en dansers uit het talententraject presenteerden dinsdagavond 6 juli hun kunnen voor een publiek van ouders, betrokkenen, docenten en de stichting Vrienden van Kunst en Cultuur Zoetermeer (VKCZ).

 • Zomerspelen voor alle leeftijden in Palenstein

  Kinderen TalentenAcademie maken hapjes klaarIn de wijk Palenstein worden op woensdagmiddag 14 juli tal van activiteiten, genaamd ‘zomerspelen’, georganiseerd. De activiteiten zijn voor alle leeftijden en worden georganiseerd door samenwerkende organisaties uit de wijk.

 • Keti koti: aandacht voor inheemse slaven

  keti koti1De jaarlijkse herdenking van het slavernijverleden, Keti koti, stond dit jaar in het teken van de inheemse slaven. De inheemse inwoners van Suriname & de Nederlandse Antillen werden, tegen de afspraken in, tot slaaf gemaakt, voordat er slaven uit Afrika gehaald werden.

 • Eigen glossy Dorpsstraat

  20210703 25004De Dorpsstraat heeft een eigen glossy, een blad vol achtergrond info, interviews en aanbiedingen. Musicalster en Dorpsstraat fan René van Kooten overhandigde de eerste editie aan burgemeester Bezuijen, midden in het hart van Zoetermeer.

 • Vertraging bouw brug ontsluitingsweg Nutricia

  nutricia 3Het weren van vrachtverkeer van Nutricia uit de wijk Dorp heeft geleid tot het aanleggen van een aparte route voor dit verkeer. Er wordt een weg aangelegd en een brug gebouwd over de Rokkeveenseweg. De weg is volgens planning klaar in juli, maar de bouw van de brug is met twee maanden vertraagd.

 • Winnaars Young Music Talent 2021

  Young Music Talent winnaar Xiaohan ZhouTijdens de finale van de muziekwedstrijd Young Music Talent in de Theaterzaal van CKC & partners gingen in totaal zestien jonge muzikanten de strijd met elkaar aan. Wethouder Robin Paalvast sprak de finalisten toe en reikte de prijs uit aan de twee jongste winnaars.

 • Buiten spelen met de Vliegende Brigade

  PHOTO 2021 06 16 19 25 52Team Zoetermeer Sport biedt in drie wijken de activiteit Vliegende Brigade aan, tot de zomervakantie kunnen kinderen en jongeren van 6 tot en met 17 jaar komen buitenspelen onder leiding van de combinatiefunctionarissen sport.

 • Keti koti herdenkt slavernijverleden

  keti kotiStichting Herdenking Slavernijverleden Zoetermeer herdenkt op vrijdag 2 juli 2021 de afschaffing van het slavernijverleden. Op die dag worden er weer kransen gelegd bij het monument aan het Rakkersveld in Palenstein.

 • Burgemeester Bezuijen sluit kennismakingstoer af

  Ambachtsherenpad PalensteinBurgemeester Michel Bezuijen sloot vrijdag 18 juni zijn kennismakingsronde met de Zoetermeerse wijken af met een bezoek aan Dorp en Driemanspolder. Eind vorig jaar, voor de corona lockdown, bezocht de burgemeester alle andere wijken in de stad en ontmoette er inwoners en ondernemers.

 • FRANX krijgt kunstwerk met nieuwe IJsslee

  20210617 Foto bij nwsbericht FRANX IJsslee Jaco Putker400In het nieuwe gebouw voor kunstorganisatie FRANX (voorheen Terra Art Projects) aan de Dorpsstraat, zal in het najaar van 2021 een permanent kunstwerk van Hagenaar Jaco Putker te zien zijn, speciaal ontworpen voor deze plek. Het kunstwerk is geïnspireerd op een portret van uitvinder Dirk Franx.

 • Maand lang prijzen winnen in de Dorpsstraat

  banner 300 x 200De winkeliers van de Dorpsstraat gaan de versoepelingen van de maatregelen groots vieren. Vanaf morgen, 17 juni, zijn er veel prijzen te winnen, een van de  hoofdprijzen  is een minuut gratis winkelen bij de Hoogvliet. Tijdens deze maand hebben de ondernemers die meedoen, verschillende aanbiedingen.

 • Survival of the fittest voor Boxing Club kids

  surv 1De kinderen van kickboksvereniging Boxing Club Zoetermeer hebben op zaterdag 12 juni de Survival of the fittest KIDZ beleefd. De hele dag konden de kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar meedoen aan sportieve activiteiten en leuke spellen.

 • Prikkel in het Park start met djembé

  20210614 24586Prikkel in het Park, speciale activiteiten voor ouderen, is maandag 14 juni gestart met een djembé workshop. ‘Prikkel in het Park’ is een feestje voor de zintuigen, met leuke activiteiten die de zintuigen prikkelen in juni, juli en augustus.

 • Wilhelminapark in oude glorie hersteld

  Wilhelminapark bruggetjeHet Wilhelminapark in Dorp is het oudste park van Zoetermeer met een leeftijd van 70 jaar. Het park is aan een opknapbeurt toe en de gemeente heeft 10 jaar de tijd uitgetrokken om het park weer zoveel mogelijk in oude glorie te herstellen.

-advertenties-

-goede doel-