Dorp Palenstein

 • Nicolaaskerk inzameling voor Voedselbank

  mvb2020 03 25 1099De Nicolaasparochie gaat vanaf dit weekend voedsel inzamelen in de Nicolaaskerk aan de Dorpstraat voor de Voedselbank in Zoetermeer. Uit cijfers van de gemeente Zoetermeer blijkt dat in Zoetermeer één op de vijf huishoudens op of onder de armoedegrens leeft.

 • Gebouw van de maand: Australiëweg

  australieweg richting oost 2020Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand geen woning of kantoor, maar de Australiëweg.

   

 • Dronken bestuurder op ramkoers

  politiebus 2Een bestuurder met teveel alcohol op, ramde in de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 februari twee geparkeerde auto's op de Rokkeveenseweg. Buurtbewoners hoorden een enorme klap en zijn gaan kijken. De bestuurder is meegenomen naar het bureau.

 • Blackbird.bakery opent nieuwe zaak in Dorpsstraat

  152206695 460729011786747 1331323873354402922 nVanaf 4 maart opent in de Dorpsstraat op nummer 99c Blackbird.bakery een voorlopige locatie. Over acht maanden verhuizen zij naar hun definitieve locatie op het Horecaplein in de Dorpsstraat. Blackbird.bakery biedt naast patisserie producten zelf gebakken zuurdesem brood aan.

 • Auto klapt tegen verkeerslichten Aziëweg

  ongeval azieweg 1Een zwaar auto-ongeluk op de kruising Europaweg en Aziëweg zorgde woensdagavond 24 februari voor veel ravage. Twee inzittenden raakten gewond en zijn met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De auto was op de paal van het verkeerslicht geklapt en nog een meter of 10 doorgeschoven.

 • Noodlocatie Maison Kelder donderdag al open

  maison brand 1Bakkerij Maison Kelder is na de branden deze week heel druk bezig om een noodlocatie te openen. Heel toevallig stond een pand tegenover de bakkerij in de Dorpsstraat leeg en kon de bakkerij hier meteen gebruik van maken. Donderdag wil Maison Kelder hier weer de klanten ontvangen.

 • Kunst in Zoetermeer: WandSteentjes

  IMG 0087Zoetermeer heeft meer dan 150 kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er vast wel eens onbewust langs, zonder je te realiseren wat het is. In onze  serie ‘Kunst in Zoetermeer’ brengen we bekende en onbekende kunstwerken in beeld. Deze week het kunstwerk WandSteentjes uit het Speelspoor.

 • Voor de 2e keer brand bij Maison Kelder

  maisonKelderBrand2Bij de banketbakkerij Maison Kelder in de Dorpsstraat is zaterdagochtend 20 februari weer brand uitgebroken. De eerste keer was om 02.15 en om 09.10 was de brandweer wederom bij de winkel. Tijdens het nablussen werd opgeschaald naar 'gebouwbrand'.

 • Brand in taartenwinkel Dorpsstraat

  maisonKelderBrandNa het afgaan van het brandalarm in de winkel Maison Kelder in de Dorpsstraat, ging de sleutelhouder even kijken. Bij het openen van de deur bleek de zaak vol zwarte rook te staan. Meteen sloot zij de deur en belde de brandweer. De schrik zat er goed in.

 • De Zoetermeerse geschiedenis: Molen De Hoop

  Huidige molen De HoopDe geschiedenis van Zoetermeer gaat duizend jaar terug in de tijd. In een reeks verhalen nemen wij u mee op reis door deze duizend jaar geschiedenis. Beginnende bij het ontstaan van het Zoetermeerse Meer en eindigend bij de bouw van Oosterheem. Deze keer: Molen De Hoop.

 • Joshua en Jasmijn organiseren stadswandeling079

  Joshua JasmijnZaterdag 20 februari gaat de 1ste editie van de stadswandeling079 van start. De wandeling is een initiatief van Jasmijn en Joshua, geboren en getogen Zoetermeerders, die daarmee een combinatie maken tussen beweging, een uitje en het steunen van de horeca.

 • Straat in beeld: De Ruyterstraat

  De Ruyterstraat 3Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de De Ruyterstraat in de wijk Dorp.

 • Weekend Foto

  wfeb21_Irina_Maksimova_v_tuyllpark2Foto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • De rioolwaterzuivering aan de Rokkeveenseweg

  AfvalwaterzuiveringsinstallatieZeventig jaar geleden werd in de Molenstraat en de Rokkeveenseweg de allereerste riolering in het dorp in werking gesteld. Het rioolwater werd toen nog in de Tocht van de Binnenwegse Polder gepompt. Hier kwam een eind aan met de bouw van de zuiveringsinstallatie aan de Rokkeveenseweg in 1959-1960.

 • Sneeuw in Stadshart opgeruimd, Dorpsstraat niet

  sneeuw dorpsstraatHet Stadshart is vrijwel geheel vrij gemaakt van sneeuw en goed toegankelijk. In de Dorpsstraat wordt echter niet geveegd en ligt nog veel sneeuw. Zó! Zoetermeer vraagt zich af of dit gemeentelijk beleid is of dat er een andere oorzaak is.

 • Klein openingsfeestje voor Silvester

  silvester weer open4De nieuwe eigenaresse van Silvester Boek en Spel in de Dorpsstraat vierde woensdag een klein openingsfeestje om te vieren dat de deur weer op een kier open mag. De afgelopen dagen was Carolien Rip steeds op pad om bestellingen te bezorgen, maar deze mogen nu weer afgehaald worden.

 • Paulusschool opent eigen bibliotheek

  Foto opening biebNa maanden van voorbereiding was er maandag, op de eerste schooldag dat álle kinderen weer kwamen, een feestelijke opening van de eigen bibliotheek op de Paulusschool. De leerkrachten werkten samen met medewerkers van de bibliotheek Zoetermeer om een mooie bibliotheek in te richten in de aula.

 • Inbraak in Molenstraat

  politie auto 12De politie is op zoek naar twee inbrekers in de Molenstraat in Dorp. Na de inbraak, woensdagochtend 3 februari, gingen de twee inbrekers er rennend vandoor. Ook de politiehelikopter heeft enige tijd boven de wijk gevlogen om mee te helpen zoeken naar de verdachten.

 • Gebouw van de maand: Terrasflat Douzapad

  terrasflat 1Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand de Terrasflat Douzapad in Palenstein.

 • Nieuwe kringloopwinkel opent in april

  pexels cottonbro 6069079De opening van een nieuwe kringloopwinkel staat gepland op half april. De eigenaar van de nieuw te openen winkel: Kringloop Zoetermeer 1ste klas- 2de hands is al druk met de voorbereidingen en wacht op de laatste vergunningen. Zodra die zijn goedgekeurd kan hij het huurcontract tekenen.

-advertenties-

-goede doel-