Dorp Palenstein

 • Pareltjes uit de collectie: Trotseerloodjes

  trotseerloodjesMuseum De Voorde heeft, naast de vaste tentoonstellingen Stoer en Respect!, ook een grote collectie Populair Design en Zoetermeers Erfgoed. In deze serie besteden we aandacht aan het Zoetermeers Erfgoed, met hele bijzondere stukken uit de geschiedenis van onze stad. Dit keer: Trotseerloodjes.

 • Tentoonstelling Franx: ‘Design: a new generation’

  FranxBij Kunstgarage Franx in de Vlamingstraat is zaterdag 31 juli de tentoonstelling: ‘Design: a new generation’, onder grote belangstelling geopend. De Zoetermeerse kunstenaar Charlotte Wagemaker bracht samen met een negental talentvolle (oud) studenten en het team van Franx de expositie tot stand.

 • De Magie van de Molen

  zoeteherinneringen003Storytellers brengt op zaterdag 13 augustus bij Molen de Hoop in de Eerste Stationsstraat  drie keer de speciale voorstelling ‘De Magie van de Molen’. Het grappige verhaal van de molenaar, zijn vrouw en de vreemdeling die op bezoek komt, wordt verteld in een korte voorstelling.

 • Gebouw van de maand: Kunstgarage Franx

  franx garage voorhuisZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat ArchitectuurPunt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien.  Kunstgarage Franx aan de Vlamingstraat 1 naar ontwerp van Tektor interieur en architectuur, staat deze maand in de schijnwerpers.

 • Vredes Festival nieuw in Zoetermeer

  vredesfestival 2022De week van de vrede krijg een hele andere vorm en gaat een Vredes Festival worden, zo liet de organisator weten. Het wordt een festival met muziek, workshops en lekker eten in een relaxte sfeer. Op 23 september start dit drie daagse evenement naast het Silverdome.

 • Pareltjes uit de collectie: Bord ‘Paardenmarkt’

  PaardenmarktMuseum De Voorde heeft, naast de vaste tentoonstellingen Stoer en Respect!, ook een grote collectie Populair Design en Zoetermeers Erfgoed. In deze serie besteden we aandacht aan het Zoetermeers Erfgoed, met hele bijzondere stukken uit de geschiedenis van onze stad. Dit keer: Bord ‘Paardenmarkt’

 • Tropische temperatuur bij Food & Dance Party

  FoodDance 2022 1De eerste editie van het Food & Dance Party op het Nicolaasplein ging zaterdag 23 juli onder tropische temperatuur en met Caribische muziek van start. Een DJ bracht er al gauw sfeer in. Nog vele artiesten zouden in de loop van de dag en avond volgen waarbij alle muziekgenres waren vertegenwoordigd.

 • Nieuwe generatie bij kunstgarage Franx

  compilatiebeeld hkuAankomende zomer brengt kunstgarage Franx de veelzijdige expositie ‘Design: a new generation’ naar Zoetermeer. Negen (oud)studenten van de Hogeschool der Kunsten Utrecht (HKU) komen hun vernieuwende designwerken tentoonstellen.

 • Lekker afkoelen bij het water

  20220719 32907Op de heetste dag van deze zomer tot nu toe zochten veel mensen verkoeling bij het water. Gewoon een badje in de tuin, de fontein in het Stadshart, het strand aan het Noord-Aa of het buitenzwembad in het Van Tuyllpark.

 • Beglazing balkon stort omlaag bij Winkelcentrum Palenstein

  glazenplaat palenstein 1Een glazen plaat is dinsdagochtend van 3 hoog van een balkon naar beneden gekomen bij een nieuwbouwflat in Palenstein. De flat staat tegenover het Castellum Palenstein, aan de nieuwe straat Schepenenveld. Er zijn geen gewonden gevallen bij het incident.

 • Straat in Beeld: Douzapad

   DouzapadU heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek straat in beeld, hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week nemen we een kijkje bij hetDouzapad in de wijkPalenstein.

 • Zoetermeerse Keti Koti met kransen en muziek

  keti koti zoetermeer 2022 031Maandag 4 juli was de Zoetermeerse Herdenking Slavernijverleden, die begon met herdenken toespraken en het leggen van kransen. Daarna was het feest, met muziek en lekkere hapjes, waarbij de vrijheid volop werd gevierd.

 • Brandweer bezoekt Molen De Hoop

  20211009 134859De huidige Molen De Hoop werd in 1897 gebouwd, nadat zijn voorganger was afgebrand. Dit jaar bestaat de molen dus 125 jaar. Om dit prachtige rijksmonument onder de aandacht van alle Zoetermeerders te houden, organiseert Stichting Molen De Hoop in dit jubileumjaar diverse activiteiten en evenementen.

 • Molen De Hoop rouwt

  Dick vd Stap voor de molenDe wieken van molen De Hoop staan sinds vorige week in de rouwstand vanwege het overlijden van Dick van der Stap. Van der Stap overleed onlangs op 88-jarige leeftijd. Hij was ruim 36 jaar als vrijwilliger betrokken bij de Zoetermeerse molen.

 • Expositie: Zoetermeerlijn en de Sprinter

  ZoetermeerlijnIn het kader van ’Zoetermeer 60 jaar New Town’ organiseert het Historisch Genootschap Oud Soetermeer (HGOS) een tentoonstelling over de ‘Zoetermeerlijn’ en de ‘Sprinter’. In 1972 startte na een lange voorbereiding officieel de bouw van de Zoetermeerlijn.

 • Nieuw initiatief bij 'de Ambachtsheerlijkheid'

  AmbachtsheerlijkheidBewonersgroep van het adoptiegroen 'de Ambachtsheerlijkheid' in Palenstein heeft na een doorstart in maart nieuwe ontwikkelingen doorgemaakt. Naast het bijhouden van het groen in de wijk wordt er ook een activiteit aangeboden.

 • Foto van de week

  Michael_van_Dessel_molen_de_hoopFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Laatste keer Mamacafé Zoetermeer

  Laatste editie Mamacafé ZoetermeerRuim 4 jaar geleden stapten Maaike en Suzanne Lunchcafé de Zoetelaar binnen met een missie. Ze wilden een plek bieden waar (aanstaande) moeders verhalen, ervaringen en problemen konden delen, Mamacafé Zoetermeer. Dinsdag 5 juli vindt de laatste editie plaats en iedereen is uitgenodigd.

 • Molen De Hoop en Wereldwinkel samen goed bezig

  Yvette en Els met koffie van de wereldwinkelDoor lokaal samen te werken versterk je elkaar. Daar zijn deze twee vrijwilligersorganisaties een goed voorbeeld van. Sinds kort verkoopt Molen de Hoop de fairtrade en ecologisch geproduceerde koffie van de Wereldwinkel.

 • Improvisatie op 5 verschillende instrumenten

  ronald de Jong orgel en portatiefTijdens het laatste lunchpauzeconcert voor de zomervakantie zal de Zoetermeerse musicus Ronald de Jong op 5 toetsinstrumenten improviseren. Woensdag 6 juli speelt hij in de Oude kerk op het Lohmanorgel, Breetveltorgel, Portatief, klavecimbel en de vleugel.

-advertenties-

-goede doel-