Dorp Palenstein

 • Uit de lucht gegrepen - sloop flat deel 2

  17 uit de lucht gegrepenOp Youtube zijn verschillende interessante video’s over Zoetermeer. Leuke filmpjes van toen en nu om even terug te kijken. Dit keer in de serie ´Uit de lucht gegrepen´  een impressie via een drone van de sloop van de Jan van Beieren flat te Palenstein. Deel 2.

 • Ateliers99a te bezoeken op afspraak

  groepsfoto Ateliers 99aHet zal nog even duren voordat elke eerste zaterdag van de even maanden de deuren van Ateliers99a weer open gaan voor publiek. Deze activiteit zal waarschijnlijk weer aanvangen vanaf 3 oktober. Tot die tijd kunnen belangstellenden de ateliers van vijf kunstenaars bezoeken op afspraak.

 • Hoogste punt bereikt Stadskwartier Palenstein

  Hoogste puntDe bouw van het nieuwe woon- en winkelcentrum Stadskwartier Palenstein is in volle gang. Donderdag 23 juli is het hoogste punt bereikt (6 verdiepingen) van de eerste bouwfase. De Goede Woning heeft dit feestelijke moment met het vakpersoneel van Waal Bouw gevierd met een uitgebreide lunch.

 • Uit de lucht gegrepen- Sloop flat

  17 uit de lucht gegrepenOp Youtube zijn verschillende interessante video’s over Zoetermeer. Leuke filmpjes van toen en nu om even terug te kijken. Dit keer in de serie ´Uit de lucht gegrepen´ een impressie via een drone van de sloop van de Jan van Beieren flat te Palenstein. 

 • Gevangenis krijgt nieuwe bestemming

  15-5-2019_51De weg is vrij om de Zoetermeerse gevangenis een nieuwe bestemming te geven. De gevangenis staat al lange tijd leeg, in juli 2017 werden de laatste gevangenen overgeplaatst. Het gebouw is echter geen eigendom van de gemeente Zoetermeer, maar van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB).

 • Zomerprogramma uitgereikt op IKC’s Palenstein

  zomerprogramma palenstein3Het Zomerprogramma voor kinderen (6-14 jaar) die op school zitten (of wonen) in Palenstein is afgelopen week uitgereikt. Sunita, sociaal cultureel werker bij Piëzo, en Samira, sportfunctionaris, zijn samen de scholen langs gegaan om de programma’s in klassen te overhandigen.

 • Quarantainekunst van start in Dorpsstraat

  20200717 19408Wethouder Cultuur Robin Paalvast opende in de tuin bij De Bakkerswinkel Zoetermeer het zomerse kunstproject Quarantainekunst. Kunstenaars exposeren hierbij in de openbare ruimte om hun kunst in de coronatijd toch aan een breed publiek te laten zien.

 • Ontwikkeling van 536 nieuwe woningen

  woningen_kwadrant_complexHet Kwadrant B&F, het voormalige volkstuinencomplex, gaat veranderen in een nieuw woongebied. De locatie is gelegen tussen de Australiëweg, de Oostweg, Van der Hagenstraat en de Zegwaartseweg. Er komen 536 nieuwe woningen in een groen-stedelijk, parkachtige woonomgeving.

 • Steekincident Palenstein

  Ambulance 3Hulpdiensten zijn met spoed naar de Johan van Bourgondielaan gegaan voor een steekincident op woensdag 15 juli. Rond 14.00 uur is er gestoken in de flat in Palenstein. De ambulance heeft één persoon overgebracht naar het ziekenhuis.

 • Officiële start sloop Diederik van Teilingenflat

  sloop Diederik van TeilingenflatWethouder Robin Paalvast heeft maandag 13 juli het officiële startsein gegeven voor de sloop van de Diederik van Teilingenflat. “Een mijlpaal voor de vernieuwing van Palenstein”, zegt Mariëtte Heemskerk, directeur-bestuurder van woningcorporatie De Goede Woning.

 • Gebouwen toen en nu: Postkantoor

  Dorpsstraat_50In Zoetermeer staan vele gebouwen die in de loop der jaren een andere functie hebben gekregen. Vraagt u zich wel eens af wat er vroeger ook al weer in dat ene gebouw zat? In deze serie nemen we een aantal van deze historische panden onder de loep. Vandaag het Postkantoor in Dorp.

 • Lunchpauzeconcert in de Oude Kerk

  zohraHet wekelijkse lunchconcert zal op woensdag 15 juli gegeven worden door de aanstormende talenten Dante Jongerius (blokfluit) en Zohra Jongerius (viool). Zij worden begeleid door Ronald de Jong op de klavecimbel. Dante en Zohra Jongerius spelen delen uit hun programma ‘Nieuwe Geluiden’.

 • Wethouder opent Theetuin Activisie

  DSC 6287De Theetuin Activisie is woensdag 1 juli officieel geopend door Wethouder Ter Laak. Activisie is een begeleidingscentrum voor mensen met niet aangeboren hersenletsel en de Theetuin maakt hiervan deel uit. De tuin is van groot belang voor de cliënten en hun mantelzorgers.

 • Straat in Beeld: Franklinstraat

  20191016 110021 copyWeet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in Beeld gaan wij op zoek naar de betekenis achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week is het de beurt aan de Franklinstraat in de wijk Palenstein, wijk 22.

 • Opening heringericht horecaplein Dorpsstraat

  opening 2020 horecaplein dorpsstraat zoetermeer 012 wethouders robin paalvast en jan iedema en ondernemersMaandag 6 juli 2020 was het feestelijke moment, dat wethouders Robin Paalvast en Jan Iedema, het heringerichte horecaplein aan de Dorpsstraat, officieel konden heropenen. De plannen en het ontwerp voor de opknapbeurt van het plein dateren van januari 2019.

 • Bijzondere herdenking Keti Koti

  keti kotiDe plechtigheid Keti Koti moest dit jaar sober gehouden worden. Slechts enkele genodigden kwamen samen om de slachtoffers van slavernij te herdenken en de 'bevrijding van de ketenen' te vieren. Voor deze gelegenheid droegen veel genodigden witte kleding ten teken van rouw.

 • Kunstwerk Bast als landschap onthuld

  IMG 0384Wethouder Robin Paalvast onthulde donderdag 2 juli een nieuw kunstwerk langs de Zegwaartseweg onder het viaduct van de Australiëweg. Het kunstwerk 'Bast als Landschap' is gemaakt door kunstenaar Hans van Lunteren.

 • Orgelconcert in Oude Kerk Zoetermeer

  Ronald de Jong OrgelconcertZaterdag 27 juni zal er weer een orgelconcert worden gegeven door Ronald de Jong op het Lohman-orgel van de Oude Kerk te Zoetermeer.

 • Muurschilderingen van Eelco Metman

  Eelco MetmanBij TERRA staan diverse projecten op de planning , waaronder de expositie ‘Wake-up call’ van Eelco Metman. Vanaf 1 juli is iedereen welkom om de muurschildering en diverse werken op doek te komen bekijken in de Dorpsstraat.

 • Tijdelijk geen uitstallingen in Dorpsstraat

  uitstallingen dorpsstraatIn de Dorpsstraat mogen tijdelijk geen uitstallingen worden geplaatst door de winkeliers. Hierdoor is er meer ruimte op straat en wordt het voor passanten makkelijker om anderhalve meter afstand tot andere personen te houden.

-advertenties-

-goede doel-