Dorp Palenstein

 • BabylonQuartetHet Babylon Quartet zal donderdag 25 april een concert geven in de Oude Kerk te Zoetermeer. Dit strijkkwartet bestaat uit 4 jonge musici die in 2015 de grote de Doelen kamermuziek prijs heeft gewonnen.

 • Palenstein op pad Carlo PutterParticuliere woningeigenaren uit Palenstein verzamelden zich woensdag 17 april in Castellum Palensteyn voor gratis advies over energiebesparing. De bijeenkomst was de start van het project ‘Palenstein op pad met energiebesparing’.

 • DSC00612De jeugdpers op basisschool De Jacobsvlinder in Palenstein leert tijdens de Bredeschool lessen veel over het schrijven van verslagen. Zij maakten zelf de foto’s en een verslag van de Koningsspelen op hun school.

 • politie auto 11Burgernet heeft een melding uit laten gaan over de vermissing van een jongen van 13 jaar. Hij is vanuit de Molenstraat vertrokken. Er is geen naam van de jongen naar buiten gebracht, maar wel een signalement. Wie weet waar deze jongen is?

 • DSC 3515Wethouder Ingeborg ter Laak (sport) heeft op 13 april het volledig vernieuwde kunstgrasveld van korfbalvereniging Phoenix aan het van Doornenplantsoen geopend. De wethouder wenst Phoenix veel spelvreugde en hoopt op spannende korfbalwedstrijden.

 • Finale Young Music Talent 2019Een uitverkochte Theaterzaal van CKC & partners was afgelopen vrijdag 12 april het decor voor de spannende finale van Young Music Talent. Elf solisten en vijf ensembles gingen de strijd met elkaar aan om de eerste prijzen binnen 6 categorieën.

 • het vliegtuig de jolly duck in 1944Op 22 februari 1945 crashte een 4-motige Liberator B24H, The Jolly Duck, vlak bij de boerderij van Tinus en Neeltje Janson bij de Noord-Aase Vliet. Op de plaats van de crash zijn veel voorwerpen uit die tijd teruggevonden die HGOS tentoon stelt in een expositie.

 • 20190326 6585Meester Vincent Koek geeft les aan groep 8 op basisschool De Jacobsvlinder in Palenstein. De kinderen van de Jeugdpers Brede School op de Jacobsvlinder interviewden hun meester en wilden alles van hem weten.

   

 • 20190405 6719De Dorpsstraat Zoetermeer heeft de rotonde aan de van Aalstlaan- Du Meelaan geadopteerd en voorzien van het nieuwe beeldmerk van de winkelstraat. De Dorpsstraat is na een moeilijke periode nu weer aan het groeien en heeft vertrouwen in de toekomst.

 • CKC partners A2 kleinWethouder Robin Paalvast opende woensdag 3 april een nieuw podium in het CKC-gebouw. Het zogenoemde Podium 2.06 is een intieme en flexibel in te richten zaal die uitermate geschikt is voor kleine koren, theatergezelschappen, musicalgroepen en akoestische ensembles.

 • logo kortjakjeKledingbeurs Kortjakje is een bekend fenomeen in Zoetermeer en wijde omstreken. Al bijna 20 jaar wordt onder bezielende leiding van een groep enthousiaste vrijwilligers elk half jaar een tweedehands kledingbeurs georganiseerd. Dit jaar is ook speelgoed op de beurs te vinden.

 • nutricia ontsluitingswegHet college wil snelheid maken met de nieuwe ontsluitingsweg voor vrachtwagens die van en naar Nutricia rijden. De nieuwe weg moet ervoor zorgen dat vrachtwagens niet meer via de Dorpsstraat en Eerste Stationsstraat hoeven te rijden, maar een route krijgen via het bedrijventerrein naar de Bleiswijkseweg.

 • 20190330 6674Op initiatief van twee moeders, Michelle en Laila, organiseert Wezodo een Kidsclub, voor dove én horende kinderen. De eerste Kidsclub werd zaterdag 30 maart gehouden in het pand van Wezodo aan het Gebarenplein, 5 Mei-straat 1 in Dorp.

 • Garage gebouw Tango garage op 13 12 2018 Foto Simone Langeveld aZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. Meer weten over welke architectuur Zoetermeer rijk is? In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien, deze maand Auto Palenstein.

 • 1e paal uitbreiding oude kerkNa een lange periode van voorbereiding is eind februari gestart met de werkzaamheden voor realisatie van een aanbouw aan de Oude Kerk in de Dorpsstraat. Wethouder Robin Paalvast sloeg woensdag 27 maart de 1e paal voor de verbouwing die nu echt van start kan gaan.

 • 3 D Tuinpaviljoen woningen t Oude dorpjpg’t Oude Huis, het historische pand aan de Dorpsstraat 7 in Zoetermeer, dreigde onlangs verkocht te worden als woning. De Partij Democratie voor Zoetermeer heeft een plan gemaakt waarbij ’t Oude Huis volledig behouden kan blijven voor de Zoetermeerse gemeenschap.

 • 20190321 6307Leerplichtambtenaren kwamen op donderdag 21 maart les geven in groep 8 van basisschool de Jacobsvlinder. Ze vertelden de kinderen over de middelbare school, hoe je je daarop voorbereidt, en wat je later wilt worden.

 • 20190322 6527De actieve wijkbewoner Theo Hulsker uit Palenstein ruimt al ‘zeker 30 jaar’ geregeld zwerfafval op in de buurt. Wethouder Robin Paalvast zette Theo in het zonnetje met het ‘Schoon is gewoon’ beeldje en een mooie bos bloemen als dank voor zijn inzet.

 • IMG 1182 2De gemeente heeft enkele verkeersmaatregelen getroffen op het kruispunt Eerste Stationsstraat en de Karel Doormanlaan. Om de veiligheid op dit kruispunt te vergroten is er donderdagmorgen een extra verkeerslicht voor fietsers geplaatst.

 • Young Music Talent 2019 CKC partnersVrijdag 22 en zaterdag 23 maart staan 120 deelnemers in de voorrondes van dé muziekwedstrijd voor iedereen t/m 21 jaar: Young Music Talent. Solisten en ruim 10 ensembles, van klassiek tot rap, presenteren hun gekozen werk, eigen muziekstuk of improvisatie in de Theaterzaal van CKC & partners.

-advertenties-

-goede doel-