Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

Dorp Palenstein

 • Hartman 1978Vanaf 23 juni kun je in de Hartmantuin van Stadsmuseum Zoetermeer genieten van een tijdreis door het bekende tuinmeubilair van Hartman. Neem plaats en geniet van het design en van het zonnetje.

 • 20180616 Legacy of Santana GVW 8188 X3De band Legacy of Santana bracht zaterdag Zuid Amerikaanse klanken naar de Dorpsstraat. Het optreden was het derde concert uit de reeks van 6, georganiseerd door de ondernemers rond het Muziekplein, het plein tegenover restaurant Class, Trattoria Di Niente en ijszaak Zuliani’s.

 • Best of Five met Antje MonteiroAntje Monteiro treedt vrijdag 22 juni op met haar allereerste band tijdens het 25 jarig jubileum van Best of Five in Zoetermeer. Deze Zoetermeerse band bestaat inmiddels ruim 25 jaar en speelt de jubileumvoorstelling in Theater Club 1892 in de Dorpsstraat.

 • dp moonlight shoppingDe jaarlijks terugkerende moonlight shopping in de Dorpsstraat heeft met veel kraampjes, leuke acties en veel gezelligheid veel te bieden voor fans van gezellig winkelen. Vanaf 13 uur gaan woensdagmiddag 20 juni de kraampjes open, en de winkels zullen open blijven tot 22 uur.

 • 20180613 129433Stadsbioloog Hendrik Baas opende de nationale buitenspeeldag in Palenstein met een bij’t je. Het thema van de Buitenspeeldag is dit jaar ‘blije bijen’, omdat de bijen alle steun kunnen gebruiken. Deelnemers aan de activiteiten kregen ook een zakje bloemenzaad om de omgeving nóg aantrekkelijker te maken voor de bij.

 • dp stadsmuseum 2Het Digi-Taalcafé brengt vrijdag 15 juni een bezoek aan het Stadsmuseum. Het Digi-Taalcafé biedt iedere week een activiteit aan om de spreek- reken- en digitale vaardigheden zonder lesprogramma te oefenen.

 • 20180609 129375Het Trefpunt aan de Van Aalstlaan in Palenstein organiseerde zaterdag een gezellige prokkelmiddag. Op deze middagen kunnen mensen mét en zonder beperking elkaar ontmoeten en gezellig samenzijn. Op de prokkelmiddag werd ook het nieuwe terras in gebruik genomen.

 • 20180609 Rastaplas on the Move GVW 7748 X3Rastaplas On The Move verzorgde zaterdag een swingend opwarmertje voor het grote Reggae festival dat in het weekend van 14 en 15  juli in Zoetermeer gehouden wordt. Rastaplas On The Move pakte het op het Nicolaasplein kleiner aan dan zijn grote broer aan het Noord-Aa, maar daarom niet minder gezellig!

 • 1447753433Zaterdagavond 16 juni zal organist Aart Bergwerff het door velen geliefde werk ‘Canto Ostinato’ van Simeon ten Holt (1923-2012) uitvoeren op het monumentale Lohman-orgel uit 1838 in de Oude Kerk in Zoetermeer, van 20:00 tot circa 21:10 uur.

 • sun flower 1643794 1920Lekker buitenspelen, daar gaat het om bij de nationale buitenspeeldag. De Buitenspeeldag wordt in Palenstein gevierd in de Tipi tuin bij het Rakkersveld. De partners van de Bruisdagen Palenstein maken er voor alle kinderen een leuk feest van.

 • Hebocon 2018 finaleDe Hebocon robotwedstrijd bij CKC & partners bracht donderdag 7 juni ruim 80 leerlingen van groepen 7 en 8 van basisschool Meester Verwers en De Waterlelie samen. Zij gingen met elkaar de strijd aan in de Theaterzaal van CKC & partners.

 • reenalda stedelijk collegeDe Inspectie van het Onderwijs heeft op 24 mei 2018 het Stedelijk College bezocht voor een onderzoek naar het onderwijs. In 2016 werd de school nog als zwak bestempeld, dit keer was de inspectie uitermate lovend over de school. Alle afdelingen zijn er sterk op vooruit gegaan.

 • persfoto MariskaHet werk van Mariska Mallee gaat over haar droom: de duurzame stad. “In mijn werk bouw ik aan de duurzame steden en maatschappijen. Ik laat mij inspireren door wiskunde, kwantummechanica, ruimtevaart, architectuur, nieuwe duurzame technologieën, circulaire economie en de natuur.”

 • Sabine HulsSabine Huls, momenteel directeur-conservator van Museum De Zwarte Tulp te Lisse, wordt per 1 september 2018 de nieuwe directeur-bestuurder van Stadsmuseum Zoetermeer in Ontwikkeling. Sabine Huls gaat de verandering van het Stadsmuseum naar een nieuw museum over identiteit en leefstijlen leiden.

 • Paleinstein vernieuwingDe vernieuwing in Palenstein is volop bezig. De gemeente, woningcorporaties en Stedin informeren de wijkbewoners tijdens een informatiemarkt op donderdag 7 juni van 17.00 tot 20.30 uur in het CKC aan de Leidsewallen 80.

 • IMG 4458 Al 26 jaar swingt Zoetermeer van de Blues tijdens het jaarlijkse Zoetermeer Blues Festival. Honderden mensen genoten van de muziek in het centrum van de stad en ook van buiten onze regio weten vele liefhebbers het festival te vinden.

 • Stolling Rones2Beleef volop blues, rock en meer op deze 26ste editie van het Zoetermeer Blues Festival! Dit tweedaagse veelzijdige muziekevenement biedt een behoorlijke dosis live entertainment op meerdere podia en horecagelegenheden in het centrum van de stad en gaat vanavond van start.

 • meerpaal fietstDe leerlingen van IKC De Meerpaal in Palenstein hebben dinsdag 29 mei hun verkeersexamen gedaan. Voordat het examen begon zijn alle kinderen voorzien van een goede fiets.

 • Beeld Ja ik wilIn Stadsmuseum Zoetermeer is in de zomer de tentoonstelling ‘Ja, ik wil’ te zien, over trouwen vanaf de jaren ’50 tot nu. Doe mee en deel je trouwfoto op: www.Jaikwil.online en wordt onderdeel van het grootste trouwalbum van Zoetermeer.

 • Stolling Rones2Beleef volop blues, rock en meer op deze 26ste editie van het Zoetermeer Blues Festival! Dit tweedaagse veelzijdige muziekevenement biedt een behoorlijke dosis live entertainment op meerdere podia en horecagelegenheden in het centrum van de stad in één van de grootste muziekevenementen van de regio.

-advertenties-

-goede doel-