Dorp Palenstein

 • ParkPodium Foto Patricia Munster 009Singer/songwriter Dylan Boymans opende het tweede Park Podium in Park Palenstein naast het CKC-gebouw, gevolgd door Overruled en Oblivion. Het was genieten tijdens de langste dag van het jaar. Mooi weer, goede sfeer en muziek verzorgd door jong talent.

 • FD3D1572De Dorpsstraat is tegen de voorgenomen bezuinigingen van het college omtrent het Stoppen met het Parkeerverwijssysteem. In de Perspectiefnota 2020 heeft het college dit opgenomen als bezuinigingsmaatregel, maar de ondernemers in de Dorpsstraat vrezen omzetdaling.

 • 2aHet Triomos Ensemble zal donderdag 20 juni een concert geven in de Oude Kerk in de Dorpsstraat. Het ensemble bestaat uit: Marijke de Jong (fluit), Olsi Dhami (cello) en Sunghee Jo, piano.

 • 4296 350x200De gezellige moonlightbraderie wordt woensdag 19 juni gehouden in de Dorpsstraat, op de Markt en langs het Marseillepad in Zoetermeer. Tot in de avond zijn veel winkels en kraampjes geopend met speciale moonlight aanbiedingen.

 • 20190612 9668De Dag van Palenstein moest noodgedwongen naar binnen verhuizen door het slechte weer op de Buitenspeeldag, woensdag 12 juni. Terwijl de regen op het dak tikte gingen de activiteiten binnen in Castellum Palensteyn gewoon door.

 • 20180926 132864De middag van Palenstein verhuisd door het slechte en regenachtige weer zoveel mogelijk naar binnen. Een aantal buitenactiviteiten, zoals bubbelbal en de graffiti workshop kunnen daardoor helaas niet door gaan. De overige activiteiten zullen vanmiddag plaats vinden in Castellum Palensteyn.

   

 • 20190608 Rastaplas Festival GVW 3196 X3Rasta on the Move is de opwarmer voor het Rastaplas Festival, dat 13 en 14 juli bij het Noord-Aa zal plaats vinden. Zaterdag kreeg het publiek het Nicolaasplein alvast een voorproefje van de Jamaicaanse sfeer van Rastaplas.

 • prokkelavond piezo palenstein1Een 'prokkel' is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en mensen zonder een verstandelijke beperking. Afgelopen maandag was er in Palenstein voor wijkbewoners weer een prokkel in de vorm van een gezamenlijke maaltijd met een muziekspel ‘raad eens een plaatje.’

 • 20180926 132864De middag van Palenstein zal dit jaar plaatsvinden op woensdag 12 juni van 12.30 uur tot 16.00 uur op verschillende locaties in en om Castellum Palenstein. De middag, voor de hele wijk, heeft als thema bewegen, er zit beweging in de wijk!

 • Polderman ondertekeningSinds enige tijd is Herman Polderman als tweede gediplomeerd en zelfstandig molenaar actief op molen De Hoop. Na het vertrek van Arie Harkes was Bart Dooren enkele jaren de enige molenaar. Herman maalt nog steeds elke donderdag in molen De Roos in Delft, maar komt nu ook Zoetermeer versterken.

 • Suikerfeest 3Moslims vieren vandaag het Suikerfeest, de afsluiting van de Ramadan. Dertig dagen lang hebben moslims gevast, van zonsopgang tot aan zonsondergang , niet eten , niet drinken, en niet roken. Op het Suikerfeest komen de moslims bij elkaar om het einde van de vastenmaand te vieren.

 • ingesprekmet bijdirkvdbroekPiëzo-vrijwilligers uit Palenstein organiseren koffiemomenten in winkelcentrum Palenstein voor de ingang van supermarkt van Dirk van den Broek. De overwegend oudere vrijwilligers woonachtig in de wijk Palenstein hebben dit initiatief genomen.

 • bluesbrothersBeleef de sfeer van blues en meer op dit 3-daagse muziek-evenement. Dit jaar staan er ruim 25 bands op het programma. De 27ste editie van het jaarlijkse Zoetermeer Blues Festival zal worden gehouden vanaf vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni.

 • 20190427 7635De Dorpsstraat Zoetermeer trakteert zijn bezoekers de hele zomer op muziek en gezelligheid in de straat. Maar liefst 14 zaterdagen lang, van 1 juni t/m 31 augustus, worden optredens verzorgd door verschillende artiesten, waaronder Harpe Davids en de Jostiband.

 • IMG 4241

  In de oude Dorpsstraat is 'Bij de Toko' verhuisd naar een nieuwe locatie (voormalige pand van Luba Uitzendbureau) met een nieuwe eigenaar. Maar nog steeds met de vertrouwde Indonesische keuken, zoals iedereen dit al jarenlang gewend is.

 • Johan Brouwer 2015Het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude Kerk (Dorpsstraat 59) wordt woensdag 29 mei gegeven door Johan Brouwer (klavecimbel). Op het programma dat hij zal brengen op zijn eigen klavecimbel staan werken van o.a Froberger, Cleramboult en J.S Bach.

 • stembureau bordDe opkomst in Zoetermeer voor de Europese verkiezingen is hoger dan de afgelopen 10 jaar. Het voorlopige opkomstcijfer om 21.15, bij het sluiten van de stembussen, is 39%. Bij de vorige Europese verkiezingen in 2014 bleef de teller steken op 35,36% en in 2009 werd de 35% net niet gehaald.

 • jacobsvlinder1De kinderen van de Christelijke Basisschool De Jacobsvlinder in Palenstein hadden vorige week een wel heel bijzondere gast op bezoek, namelijk de Nicaraguaanse kunstenares Thelma Karina Tellez Lazo. Karina heeft met de kinderen samen gewerkt aan een schilderij op doek van wel twee bij drie meter.

 • 20190523 8949Zoetermeer stemt vandaag voor de Europese Verkiezingen. Dit kon op het stembureau bij WeZoDo aan de 5 mei-straat in Dorp ook met ondersteuning in gebarentaal. WeZoDo, de stichting voor doven en slechthorenden in Zoetermeer, regelde gebarentaalvaardige vrijwilligers voor het stembureau.

 • Matthijs Biewenga liggend formaatDominee Matthijs Biewenga is zondag 19 mei bevestigd als predikant van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt (GKv) in Zoetermeer. Dit gebeurde 's ochtends tijdens een feestelijke dienst in Het Kompas aan het Piet Heinplein.

-advertenties-

-goede doel-