Dorp Palenstein

 • 20181128 163216In de wijken Oosterheem en Palenstein wordt volgende week het Talentenfeest gevierd. Kinderen presenteren wat ze de afgelopen weken allemaal geleerd hebben en laten hun talent zien op dit feest in de wijk. Ook kun je je weer aanmelden voor de nieuwe TalentenAcademie in januari.

 • OPOZ kinderkoor tijdens Kaarsjesavond bij CKCMaar liefst 70 basisschoolleerlingen van het OPOZ kinderkoor zongen afgelopen dinsdag op een mooi verlicht podium voor de ingang van CKC & partners de sterren van de hemel tijdens Kaarsjesavond. De kinderen, maar zeker ook de ouders, genoten zichtbaar en zorgden voor de ultieme kerstsfeer.

 • Bezoek minister OllongrenMinister Ollongren (BZK) kreeg in de oude Tango garage in Palenstein uitleg over de aardgasvrije wijk Palenstein. De garage dient nu als opleidingslocatie voor studenten, die zo in de praktijk kunnen zien wat erbij komt kijken om een wijk aardgasvrij te maken.

 • 20181211 Kaarsjesavond Zoetermeer GVW 4561 X3De kerst start in Zoetermeer traditiegetrouw pas echt met Kaarsjesavond. Dinsdagavond 11 december knipte burgemeester Aptroot de lichtjes aan in de grote stadskerstboom op de Dobbe, waarna de lampionnenoptocht richting de Dorpsstraat vertrok.

 • 20181210 2711kopieWethouder Robin Paalvast at gezellig een hapje mee bij het kerstdiner voor ouderen in Palenstein. Vanwege de vele aanmeldingen is het kerstdiner dit jaar gesplitst, volgende week komt er nog een groep van ongeveer 40 deelnemers lekker eten.

 • kunst in molenSinds enkele weken wordt de molenwinkel in Molen De Hoop opgefleurd door ca. 15 schilderijen. Kunstenares Riny Rosenbrand heeft een aantal van haar kleurrijke werken aan de molen uitgeleend. Deze zijn nu te bezichtigen èn te koop in Molen De Hoop in Zoetermeer.

 • 20181205 2511Sinterklaas vierde woensdag de hele dag feest in Palenstein. Rondom het Castellum Palenstein bezocht hij eerst de scholen en ging op de foto met vele kindjes. Maar ook ouderen genoten van de speciale Sinterklaaslunch met zelfgemaakte soep en optredens van de Pieten.

 • dp lichtjesavond2Duizenden lichtjes versieren dinsdag 11 december de Dorpsstraat, het decor van de traditionele kaarsjesavond. De gezelligste avond van het jaar in de mooie historische straat van Zoetermeer. De hele straat straalt door de vele kaarsjes in de etalages van de winkeliers en huizen in de Dorpsstraat.

 • CKC Vrouwenkoor02 copyCKC Vrouwenkoor en Kamerkoor Vocapella slaan de handen ineen. Onder leiding van dirigent Karin de Jong geven zij in de Oude Kerk in de Dorpstraat van Zoetermeer een uniek Adventsconcert: Christmas is coming!

 • Piet op MeerpaalRommelpiet had er een beetje spijt van dat hij afgelopen week zo'n rommel had gemaakt op basisschool De Meerpaal in Palenstein. Daarom bezocht hij de school nog een keer om het weer goed te maken. Piet bezocht alle lokalen op zoek naar werkjes die hij kon helpen nakijken.

 • 20181201 2375Sinterklaas bezocht afgelopen zaterdag met zijn Pieten de Zoetermeerse Dorpsstraat. De vrolijke stoet met heel veel Pieten en de Goedheiligman trok de hele middag door de winkelstraat in het Dorp, om alle aanwezige kinderen te begroeten.

 • kerstmarkt scVoor de eerste- en tweedejaars leerlingen van het Stedelijk College staat de week van 3 t/m 7 december in het teken van de projectweek met het thema ‘kerst’. Gedurende de hele week zullen alle leerlingen aan verschillende workshops deelnemen.

 • Asseliershof copy1Midden in Palenstein zijn woensdag 28 november 21 nieuwe woningen opgeleverd aan de kopers. De woningen zijn duurzaam, gasvrij en nul-op-de-meter, een mijlpaal die gevierd werd met alle nieuwe bewoners.

 • Sinterklaas 2017 15 copy copy

  Houd je van gezelligheid, een lekker verzorgde lunch en een interactieve optreden met Sinterklaas en menige zwarte Pieten? Kom dan naar het Castellum Palensteyn op 5 december voor het Sinterklaasfeest. 

 • 20181125 Sint Kiwanis GVW 3586Het Sinterklaasfeest op het Stedelijk college bezorgde heel veel kinderen een onvergetelijk feest afgelopen zondag. De activiteiten zoals het schminken, de boekenmarkt, en fotohoek werden druk bezocht. Maar de Goodybag met daarin vele leuke cadeautjes en een persoonlijk kado van de Sint voor alle kids, was het hoogtepunt voor veel kinderen.

 • Van de Werffstaat 4Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. Meer weten over welke architectuur Zoetermeer rijk is? In de serie 'Het gebouw van de maand'  laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien, deze week geschakelde woningen in Palenstein.

 • t Oude HuisDe PvdA stelde onlangs vragen aan het college over de verkoop van ’t Oude Huis in de Dorpsstraat. Het monumentale pand waarin tot voor kort het Stadsmuseum gehuisvest was, wordt door de gemeente verkocht als kantoorpand of woning, maar de PvdA zou het pand liever een maatschappelijke bestemming geven.

 • Foto Make Music docent Justin MusicSoulHouseJongeren tussen de 12 – 24 jaar die graag eigen muziek produceren of opnemen kunnen zich nu aanmelden voor project Make Music bij het CKC. Binnen dit project leren jongeren in 5 lessen de fijne kneepjes van het vak. Jongeren bepalen bij dit project hun eigen leerdoelen en worden daarbij begeleid door een muziekdocent.

 • IMG 0312Een oververhitte lithium-ion-accu heeft woensdagochtend voor brand gezorgd in een galerijflat in Palenstein. De accu vloog omstreeks 7 uur 's ochtends in brand in een woning op de 9e etage aan de Diederik van Teilingenlaan.

 • byrd OudeKerkZoetermeerHet bekende William Byrd Vocaal Ensemble komt 16 november naar Zoetermeer met een kleurrijk Romantisch programma. Het Leidse Ensemble, onder leiding van Nico van der Meel, speelt meerdere stukken in samenwerking met de Franse pianist Jean-Baptiste Milon.

-advertenties-

-goede doel-