Dorp Palenstein

 • Orgelconcert in Oude Kerk Zoetermeer

  Ronald de Jong OrgelconcertOrganist Ronald de Jong zal zaterdag 28 november weer een orgelconcert geven op het Lohman-orgel van de Oude Kerk te Zoetermeer. Reserveren voor het concert is noodzakelijk, er mogen maximaal 30 bezoekers komen luisteren.

 • Sinterklaas-kunst online bij CKC

  Sinterklaas kunst online bij CKCSinterklaas vindt het zo jammer dat alleen hij de tekeningen en kunstwerken van de kinderen kan zien. CKC & partners helpt de Sint met een online tentoonstelling van de Sinterklaas-kunstwerken van alle kinderen uit Zoetermeer, zodat iedereen ze kan zien.

 • Gewonde bij steekpartij Rakkersveld

  politielogo op auto 4Bij een steekpartij op het Rakkersveld in Palenstein is zondagavond een jongeman gewond geraakt. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte van de steekpartij sloeg op de vlucht en wordt nog gezocht.

 • Makerswinkel XL weer open

  19 11 12 AnnelizevdHelm Makerswinkel XL 0014 2In aanloop naar de feestdagen is de expositieruimte van Terra Arts Projects weer omgetoverd tot Makerswinkel XL. Dé plek waar je unieke producten van lokale makers en bijzondere designproducten van (zelfstandig) ontwerpers koopt. Om jouw feestdagen óf die van een ander mee op te vrolijken.

 • Sportief eindfeest Sport Spot Palenstein

  IMG 0442Drie basisscholen in Palenstein en een aantal Zoetermeerse verenigingen hebben samen op vrijdag 13 november het project ‘Sport Spot Palenstein’ afgerond. In 2018 is dit project door Sportief Besteed opgezet in samenwerking met 8 Zoetermeerse verenigingen om sport te promoten in de wijk Palenstein.

 • Gezond ontbijten op De Jakobsvlinder

  IMG 20201104 WA0009Tijdens de landelijke ontbijtweek stond voor alle kinderen en juffen van De Jakobsvlinder een gezond ontbijt op tafel : Volkorenbrood, ei, kaas, appelstroop, melk of yoghurt en fruit. De school doet elk jaar mee aan het Nationaal schoolontbijt en wil graag dat kinderen gezond eten.

 • Actieve Engelse les op Jacobsvlinder

  IMG 9689Bij basisschool de Jacobsvlinder in Palenstein wordt vanaf groep 1 Engelse les gegeven aan de leerlingen. Rowin Mulder, docent Engels: “Ik ben een groot voorstander van vroeg vreemdetalenonderwijs (VVTO). De Jacobsvlinder laat zien hoe kinderen op jonge leeftijd prima een vreemde taal kunnen leren.”

 • Kinderen maken kennis met Klassiek Zoetermeer

  Klassiek Zoetermeer CKC 1Klassiek Zoetermeer maakt klassieke muziek toegankelijk voor jong en oud. CKC & partners mag een onderdeel organiseren in de categorie ‘jong’. Deze week krijgt CKC elke dag basisschoolklassen op bezoek die van heel dicht bij, kennismaken met klassieke instrumenten en door opdrachten klassieke muziek beleven.

 • Dorpsstraat Ons Dorp

  Poster Dorpsstraat ons Dorp 2 JPEGBij het Historisch Genootschap Oud Soetermeer (HGOS) is op 24 oktober een nieuwe tentoonstelling geopend: ‘Dorpsstraat Ons Dorp’. Op de tentoonstelling zijn alle huizen van de Dorpsstraat in één oogopslag te zien. Iets wat in werkelijkheid onmogelijk is.

 • De Zoetermeerse geschiedenis: De Oude Kerk

  Middeleeuwse KerkDe geschiedenis van Zoetermeer gaat duizend jaar terug in de tijd. In een reeks verhalen nemen wij u mee op reis door deze duizend jaar geschiedenis. Beginnende bij het ontstaan van het Zoetermeerse Meer en eindigend bij de bouw van Oosterheem. Deze keer: De bouw van de Oude Kerk

 • Kinderactiviteiten Thrillerfestival

  20201028 21137In de week van het Thrillerfestival konden kinderen woensdagmiddag leuke en griezelige activiteiten doen bij Museum De Voorde en CKC & Partners. Sarah Pronk van Bibliotheek Zoetermeer las bij De Voorde voor uit het griezelige boek ‘De Heksen’ van Roald Dahl.

 • Sluiting Youpidoo Dorpsstraat

  youpeedooSpeelgoedwinkel Youpidoo in de Dorpsstraat houdt op dit moment een opheffingsuitverkoop, waarna zij de deuren voorgoed gaan sluiten. Youpidoo richtte zich vooral op kwaliteitsspeelgoed, dat duurzaam is en vaak ook van natuurlijke materialen is gemaakt.

 • Samen dierbaren gedenken met Allerzielen

  mvb2020 03 25 1092De coronapandemie drukt ons allemaal op de feiten: Het menselijk leven is kwetsbaar. Juist in deze tijd is het belangrijk om aandacht te geven aan anderen. Maar het is ook belangrijk aandacht te geven aan hen die door welke oorzaak ook niet meer in ons midden zijn.

 • Gewapende overval goudinkoper Dorpsstraat

  politie uniform 7Een goudinkoper aan de Dorpsstraat is vrijdagmiddag 23 oktober het slachtoffer geworden van een gewapende overval. Bij de overval vielen geen gewonden. Wel is de verdachte er met de buit vandoor gegaan. De politie zoekt getuigen.

 • Kleurrijke kunstslingers bij Art-Labs

  KunstslingerTijdens de zomervakantie maakten 133 kinderen, onder begeleiding van CKC & partners, kunstwerken over wat hen blij maakt. Met speciale Art-Labs bij de sportactiviteiten van Team Zoetermeer Sport, konden kinderen wekelijks komen schilderen bij Museum De Voorde en in De Veur tijdens Speelmeer.

 • Burgemeester bezoekt Piëzo

  bezoek burgemeester Michel Bezuijen aan PiezoBurgemeester Michel Bezuijen bracht afgelopen week tijdens zijn rondgang door Palenstein een bezoek aan PiëzoCentrum Palenstein. Hier maakte hij kennis met de deelnemers die werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en het vergroten van maatschappelijke participatie.

 • Tour van zanger-pianist Roon Staal in CKC

  Roon StaalNa een geslaagde corona-proof zomer tour in juni gaat zanger-pianist Roon Staal opnieuw op pad en geeft concerten door heel Nederland. De 40-jarige musicus komt op 18 oktober langs in het CKC Theater om een concert te geven. Naast eigen songs zullen ook bekendere cover werken ten gehore worden gebracht.

 • Lezersvraag straatmeubilair Dorpsstraat

  67F9DB67 738C 4C09 99DF 84477F418AEFAfgelopen week werd het nieuwe straatmeubilair geplaatst in de Dorpsstraat. De oude bankjes zijn vervangen door stenen zitblokken of enkele stoelen, met hier en daar groen getinte rugleuningen. Hiermee werd het vernieuwingsplan van de straat afgerond. Onze lezersvraag ging dan ook over het meubilair.

 • Veel emotie door sluiting MAVO

  20190903 11603Ouders en leerlingen van MAVO Zoetermeer zijn geschokt door de op handen zijnde sluiting van de school. De ouders voelen zich met de rug tegen de muur geplaatst, hun mening wordt niet gevraagd of gehoord. Leerlingen zijn verdrietig en boos, zij willen niet weg uit de school waar zij zich thuis voelen.

 • De Zoetermeerse geschiedenis: Palensteinse Polder

  Palensteinse PolderDe geschiedenis van Zoetermeer gaat duizend jaar terug in de tijd. In een reeks verhalen nemen wij u mee op reis door deze duizend jaar geschiedenis. Beginnende bij het ontstaan van het Zoetermeerse Meer en eindigend bij de bouw van Oosterheem. Deze keer: Palensteinse Polder.

-advertenties-

-goede doel-