Dorp Palenstein

 • Vol en drukbezocht festivalweekend

  20240615 46434Ondanks het minder mooie weer gingen veel Zoetermeerders er dit weekend op uit. Ze bezochten één van de vele festivals in de stad, zoals het Bierfestival, Rrrollend Zoetermeer of het OranjeDome waar vaders konden feesten én tegelijkertijd naar het voetbal kijken.

 • Een wondertocht met ijsberen en uien

  IMG 2632 copyFlaneren, sjokken of de benenwagen nemen – wat zijn er eigenlijk veel synoniemen voor het woord ‘wandelen’. Herontdek Zoetermeer door met andere ogen te kijken tijdens de Wondertocht door ‘gebiedsbiograaf’ en kunstenaar PJ Roggeband. Het gaat over de natuur, architectuur, literatuur en kunst.

 • Harp en saxofoon bij lunchpauzeconcert Oude Kerk

  Sophie van Dijk en Els van der WeijWoensdag 19 juni zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpstraat 59 te Zoetermeer) worden verzorgd door Sophie van Dijk (harp) en Els van der Weij (saxofoon). De aanvang van het concert is 12.45 uur, de deur van de kerkzaal is open vanaf 12.30 uur.

 • Bier en artiesten op Bierfestival

  poster met 4 logoBen je er klaar voor om Zoetermeers ambachtelijk gebrouwen bier te ontdekken? Nog twee dagen en dan barst het Zoetermeerse Bierfestival los. Op 15 juni wordt van 14:00 tot 22:00 uur de 2e editie van het festival gehouden op het Nicolaasplein aan de Dorpsstraat.

 • Drie dagen volop blues en gezelligheid

  53767217074 c2f12348db cHet Nicolaasplein stond het hele weekend in het teken van het Zoetermeer Blues Festival. Al op vrijdag ging het festival van start met de pubtour in diverse horecagelegenheden, zaterdag en zondag konden alle bluesliefhebbers terecht op het Nicolaasplein.

 • ISK-locatie aan de Paltelaan officieel geopend

  241 CopyrightFOTOFLEX.NL 22052024Op 22 mei vond de officiële opening plaats van de nieuwe ISK-locatie aan de Paltelaan in Zoetermeer. De ISK (Internationale Schakelklas) biedt onderwijs aan leerlingen die vanuit het buitenland naar Nederland zijn gekomen en de Nederlandse taal nog niet voldoende beheersen.

 • Herdenken en vieren van Hindostaanse migratie

  IMG 2573Zaterdag 8 juni wordt in Zoetermeer 151 jaar Hindostaanse migratie herdacht. ILOZ organiseert samen met betrokken nazaten een bijzonder programma in Zoetermeer: herdenken en vieren. Er is poëzie en een presentatie met als afsluiting een Hindostaans buffet.

 • Engels tintje op Oldtimerdag

  oldtimerdag 2Dat het thema van de 22e Oldtimerdag Zoetermeer ‘Engeland’ was, zal niemand ontgaan zijn die in de Dorpsstraat een kijkje kwam nemen. De hele straat was versierd met Britse en Nederlandse vlaggen en stond vol met allerhande heel bijzondere klassieke oldtimers.

 • 75 jaar: Zelfde plaats, andere tijd

  20240517 45039Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Historisch Genootschap Oud Soetermeer (HGOS) werd een speciaal boek gemaakt: ‘Zelfde plaats, andere tijd’. Hoe zag Zoetermeer er in 1949 uit? Wat is er veranderd in die tijd, wat bleef?

 • Straat in beeld: Witte de Withstraat

  20140321 12608De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak heel bijzonder. In straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Witte de Withstraat in Dorp.

 • Oldtimerdag Dorpsstraat staat bol van activiteiten

  SONY DSCIedere 3de zaterdag in mei organiseert Stichting Oldtimerdag Zoetermeer de jaarlijkse Oldtimerdag. Dit jaar zal op zaterdag 18 mei de 22ste editie zijn met als speciaal thema Engeland en in het bijzonder 100 jaar MG.

 • Weer een record: 524 teckels op de foto

  teckeldagOp Teckeldag werd er weer een record aantal teckels op de foto gezet, maar liefst 524 teckels poseerden samen met hun baasjes voor de groepsfoto. Teckeldag trok weer vele belangstellenden naar de Dorpsstraat, waar je overal teckels in alle kleuren en maten kon tegenkomen.

 • Eerste Streekmarkt Zoetermeer gaat van start

  streekmarktDe eerste streekmarkt van Zoetermeer komt donderdag 16 mei 2024 naar de Dorpsstraat. Tot en met 17 oktober staat de streekmarkt, vol verse streekproducten, twee keer per maand op de agenda. De markt heeft een divers assortiment, regionaal en seizoensgebonden; waar mogelijk uit de buurt van Zoetermeer.

 • Lunchpauzeconcert met Ronald de Jong

  Ronald de Jong 1Woensdag 15 mei zal van 12:45 tot 13:15 uur het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpstraat 59) worden verzorgd door Ronald de Jong op portatief, orgel en klavecimbel. Op het programma staan werken van onder anderen Bach en Krebs.

 • 30ste editie Zoetermeer Blues Festival

  THE BUSQUTIOS 2023dOp 31 mei, 1 en 2 juni komt in Zoetermeer de blues tot leven tijdens het Zoetermeer Blues Festival. Een spectaculair evenement dat al 30 jaar lang muziekliefhebbers van binnen en buiten de stad trekt. Een feest waarbij iedereen welkom is, van jong tot oud!

 • Nederlandse dag van de teckel

  teckeldagZaterdag 11 mei organiseert ’t Dierenparadijs van 10:00 tot 16:00 de 11e editie van de Nederlandse dag van de teckel in Zoetermeer. Er zijn dit jaar weer vele vertrouwde activiteiten, maar ook nieuwe uitdagingen zoals de Teckel-Escape.

 • Acties op Nationale Molendag voor molenwieken

  MDH Molenwiekencertificaat 2024 50 SPECIMENNa de restauratie van de molen in 1987 zijn de wieken van molen De Hoop in Zoetermeer alweer bijna 40 jaar oud en hebben ze zeer veel omwentelingen gemaakt. Tijdens Nationale Molendag houdt de molen acties om geld bij elkaar te krijgen voor nieuwe wieken.

 • 'Duo Toets en Fluit’ tijdens Lunchpauzeconcert

  Toets en FluitWoensdag 8 mei zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude Kerk worden verzorgd door Anna Karpenko op de vleugel en Katja Pitelina op de fluit. De aanvang van het lunchpauzeconcert is om 12.45 uur en duurt tot 13:15.

 • Theatervoorstelling ‘Kom vanavond met verhalen…’

  Foto kaarsen Theatervoorstelling Theater na de DamTheater na de Dam vindt dit jaar weer plaats in Zoetermeer. Na afloop van de 4 mei herdenking bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark wordt er een unieke theatervoorstelling gegeven in het gebouw van CKC & partners in Zoetermeer.

 • Gebouw van de maand: De Pelgrimskerk

  pegrimskerk4Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat ArchitectuurPunt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand: De Pelgrimskerk.

-advertenties-

-goede doel-