Dorp Palenstein

 • 2019 Valentijnswandeling GNW 1 MGezond Natuur Wandelen sloot met hun wekelijkse donderdagwandeling aan bij het Valentijnsthema en organiseerde een wandeling in het teken van de liefde. Een groep van 18 wandelaars liep, in een heerlijke voorjaarszon, richting oude Dorpskern en door het daarachter gelegen Wilhelminapark.

 • DSC 3551 3 1Ondernemers van de Dorpsstraat verrasten musicalster, zanger en acteur René van Kooten met een lekkere lunch bij de Zoetelaar. René is een graag geziene gast in de straat, die ook vaak een bijdrage levert voor evenementen in de Dorpsstraat.

 • Vladivostok op 5 autustus.03Met een nieuw programma eindigt zanger-pianist Roon Staal op 25 februari in Zoetermeer zijn nieuwe Winter Tour. Het concert te Zoetermeer in het Auditorium van het CKC Theater vindt plaats op maandag 25 februari.

 • 20190207 4767WeZoDo vierde donderdagavond 7 februari feest met alle vrijwilligers van de stichting: het pand aan de 5 Mei-straat 1 in Dorp waar zij al jarenlang gebruik van maken is nu echt hun eigendom. In het pand, het Gebarenplein, is een ontmoetingsruimte en worden activiteiten en cursussen georganiseerd.

 • dp Museum bij nacht’t Oude Huis in de Dorpsstraat, waarin tot voor kort het Stadsmuseum gehuisvest was, wordt door Zoetermeer verkocht. Eerst met een horecabestemming als inzet, maar nu als kantoorpand of woning. De PvdA wil het ’t Oude Huis behouden voor de Zoetermeerders.

 • calender500Het toneelstuk Calendar Girls is een bewerking van de film Calendar Girls van Tim Firth in de vertaling van Coot van Doesburgh. Het is een inspirerend waargebeurd verhaal dat zowel ontroerend als ondeugend is.

 • EVRF ZMK 19SHet Zoetermeers Mannenkoor organiseert op zaterdag 9 februari 2019 een open repetitiemiddag in de Oude Kerk, Dorpsstraat 59 te Zoetermeer. Traditiegetrouw wordt er na de repetitie samen een kop snert gegeten, waarna alle deelnemers het ingestudeerde lied mee mogen zingen.

 • OrkestBarockSommerKamerorkest Barock-Sommer o.l.v Simon Murphy geeft zaterdag 9 februari een concert in de Oude Kerk te Zoetermeer. Tijdens dit concert kunt u genieten van de prachtige Symfonie ‘La Poule’ (De Kip) van Joseph Haydn: een pareltje met een schitterende klankkleuring en enorm veel expressie.

 • flats palenstein rechtenvrijNegen gezinnen wonen nog in de flats in Palenstein die tegen de vlakte gaan. Vidomes en bewoners zijn druk op zoek naar nieuwe woningen. Vidomes gebruikt onder andere posters voor de communicatie. Wat er op deze posters staat is echter geen ‘manier om met onze burgers om te gaan’, aldus Groenlinks.

 • platanen 2GroenLinks organiseerde zaterdag samen met de bewoners van de wijk Dorp een bijeenkomst in buurthuis Kom Op over de staat van het groen in Zoetermeer. Raadslid Walter van Steenis en commissielid Liselotte Gips legden de bezoekers een aantal stellingen voor, zoals: 'we kappen geen gezonde bomen'.

 • Mark Mieras tijdens Inspiratiemiddag Cultuur op School 2019De Inspiratiemiddag Cultuur op School inspireerde woensdag 30 januari zo’n 70 leerkrachten en directies van het primair onderwijs met een lezing van Mark Mieras en workshops op het gebied van kunst, techniek en onderzoekend & ontwerpend leren.

 • 20190128 4568De Mavo Zoetermeer start in het nieuwe schooljaar, september 2019. Het wordt een kleinschalige school, met persoonlijk onderwijs én alleen voor Mavo leerlingen. Directeur Peter Reenalda hoopt in september van start te gaan met tegen de 100 leerlingen, om dit later uit te bouwen naar een kleine 400.

 • 20190130 4657De ministers Ingrid van Engelshoven (OCW) en Kajsa Ollongren (BZK) ondertekenden woensdagmorgen 30 januari met dertien organisaties uit het mbo, het bedrijfsleven en de overheid het convenant Klimaattechniek. De bijeenkomst was in de voormalige Tango-garage in Palenstein

 • anouska met broodje 1024x701Een aantal weken geleden won Anouska Hendriks, medewerkster bij De Zoetelaar, bij de Horecava met haar ‘Beste broodje van Nederland’. Zij won met haar creatie ‘Varkentje eet appel’ in de categorie ‘Lekker Anders’. Waar haalde zij de inspiratie vandaan voor dit unieke broodje?

 • Voeten meten

  In het kader van 'Spelend Leren' bezoeken 4 kleutergroepen 1/2 van De Paulusschool in het Dorp de kinderschoenenwinkel Fidgety Fit van eigenaresse Akkja Kruijdenberg. Spel is de basis van het leren voor peuters en kleuters. Door middel van actieve opdrachten en zelf dingen maken worden de kleuters op De Paulusschool gestimuleerd in hun leren.

   

 • Schaakteam Het PaletBasisschool De Achtsprong in Palenstein was de afgelopen twee zaterdagen een echt schaakpaleis. De Zoetermeerse schaakkampioenschappen voor basisscholieren brachten een gezellige drukte en volop spelplezier.

 • 2019 CKC partners Expositie ijs taart en gebakBij het CKC wordt binnenkort de nieuwe expositie ‘IJs, taart en gebak’ geopend. In de dagen na de opening geven de kunstenaars een kijkje in het verhaal achter de kunstwerken. Kom kijken bij de eetkunsten om de vingers bij af te likken.

 • dp ckc 3Het gehandicaptentoilet van het CKC is -eindelijk- klaar en in gebruik genomen. Na de verbouwing en opening van het CKC in februari 2018 bleek al snel dat er problemen waren met de toegankelijkheid. De fractie van Zó! Zoetermeer heeft hierover meerdere malen bij het college aan de bel getrokken.

 • Anouska HendriksAnouska Hendriks, medewerkster van De Zoetelaar in de Dorpsstraat, heeft tijdens de Horecava 2019 – vakbeurs voor de horeca - meegedaan met de wedstrijd ‘Lekker Anders’. Zij won met haar broodje ‘Varkentje eet appel’ de eerste prijs.

 • DSC01357De Oude Kerk Zoetermeer is donderdagavond 24 januari gastheer van een orgelconcert. Vaste organist Ronald de Jong speelt meerdere werken, waaronder één van eigen maak. Bezoekers van het concert zijn welkom vanaf 19:30 uur. 

-advertenties-

-goede doel-