Stadscentrum

 • Agent lichtgewond door verzet bij aanhouding

  politie RobbertEen politieagent raakte zaterdagnacht 27 februari lichtgewond bij de aanhouding van een vrouw in de Brusselstraat in het Stadshart. Toen dienstdoende agenten een gesprek met de vrouw in kwestie wilde over de avondklok, ging zij er te voet vandoor. Na een korte achtervolging werd de vrouw alsnog staande gehouden.

 • Hulp bij Belastingaangifte

  BelastingaangifteDe bibliotheek is twee jaar geleden een samenwerking aangegaan met de belastingdienst. Vanaf 9 maart is het mogelijk om bij de Digitale HulpBalie van de bibliotheek een afspraak in te plannen voor de belastingaangifte 2020. Bij de afspraak zal strikt het reglement van het RIVM in acht genomen worden.

 • Kruidvat Stadshart weer open na verbouwing

  20210222 23436De Kruidvat in het Stadshart is ruim een week gesloten geweest voor een grote verbouwing, vanaf woensdag 24 februari opent de winkel weer de deuren voor publiek. De hele winkel is aangepakt: nieuwe looproutes, meer ruimte en het kassaplein is volledig vernieuwd.

 • Verhuizingen binnen Stadhuis-Forum

  sh Stadhuis Forum baliesBinnen het Stadhuis-Forum wordt in deze coronaperiode volop verhuisd. De bibliotheek heeft per 1 februari de begane grond definitief opgeleverd aan de gemeente, zij halen de boeken weg van deze verdieping en ook de partners van de bibliotheek krijgen een andere plek en gaan naar de 2e verdieping.

 • Joshua en Jasmijn organiseren stadswandeling079

  Joshua JasmijnZaterdag 20 februari gaat de 1ste editie van de stadswandeling079 van start. De wandeling is een initiatief van Jasmijn en Joshua, geboren en getogen Zoetermeerders, die daarmee een combinatie maken tussen beweging, een uitje en het steunen van de horeca.

 • Kantoor ABN AMRO wordt woontoren

  kantoor abn amroAan de Luxemburglaan 1-15 in Zoetermeer verrijst over enkele jaren een woontoren met circa 150 appartementen om te kunnen voldoen aan de grote vraag naar woningen. Nu staat op deze plaats nog het kantoor van ABN AMRO.

 • Verbouwing Bibliotheek goed op weg

  verbouwing bibliotheekDe verbouwing van de Zoetermeerse Hoofdbibliotheek in het Stadhuis-Forum is goed op weg. Door de coronasluiting zijn er nu geen bezoekers en kan er goed doorgewerkt worden om straks als het weer mag de bezoekers weer goed te kunnen ontvangen.

 • Duizenden bezoekers voor Nieuwjaarsconcert Ebony Ensemble

  20210110 22486Het Nieuwsjaarconcert in het Stadstheater van het Ebony Ensemble trok duizenden bezoekers. Dit kan in coronatijd natuurlijk niet met z’n allen in het theater, maar vanaf huis keken vele liefhebbers mee en genoten van de muziek.

 • Gratis online Nieuwsjaarconcert Ebony Ensemble

  image v14949Het Ebony Ensemble is het huisgezelschap van het Stadstheater, zij verzorgen traditiegetrouw een Nieuwsjaarconcert in het Stadstheater. Dit jaar zal dat alleen niet voor een volle zaal zijn, maar is het concert gratis in elke Zoetermeerse huiskamer te bekijken.

 • Drie gewonden bij aanrijding Europaweg

  ongevalEuropaweg 1Op de kruising Europaweg met de Denemarkenlaan zijn twee auto's op elkaar gebotst. Drie mensen raakten hierbij gewond. De traumahelikopter werd om assistentie gevraagd. Deze kon op het veld naast het Woonhart landen. De MMT arts heeft twee gewonden bijgestaan.

 • Kunst in Zoetermeer: Monument voor een boom

  20200604 130917Zoetermeer heeft meer dan 150 kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er vast wel eens onbewust langs, zonder je te realiseren wat het is. In onze nieuwe serie ‘Kunst in Zoetermeer’ brengen we bekende en onbekende kunstwerken in beeld. Deze week het kunstwerk Monument voor een boom.

 • Bezoekersregeling voor parkeren verlengd

  bord parkeerplaatsSinds september van dit jaar is er een bezoekersregeling voor parkeren in het centrumgebied. Bezoekers van inwoners in het centrum kunnen hiermee gratis parkeren. Zo’n 1.500 inwoners maken hier gebruik van.

 • Teststraat dicht door storm

  20201014 21012De Coronateststraat op het parkeerterrein aan de Denemarkenlaan is gesloten vanwege de harde storm. Een informatiebord bij de testlocatie is omgewaaid. De teststraat vangt veel wind vanwege het onbeschutte parkeerterrein.

 • Muzikale kerstboodschap van Stadshart Zoetermeer

  Foto Muzikale KerstboodschapNu Stadshart Zoetermeer grotendeels gesloten is, kunnen ook de geplande kerstacts geen doorgang vinden. Om mensen juist in deze tijd toch een hart onder de riem te steken, brengen zij deze week de muziek naar de mensen toe.

 • Waarwel 2020: Livestream Sjaak Bral

  image fr1907De oudejaarsconference van Sjaak Bral is voor dit coronajaar van naam veranderd van Vaarwel 2020 naar het toepasselijke Waarwel 2020. Deze voorstelling is namelijk dit keer te zien vanuit huis via een livestream, want dat is gelukkig nog wél mogelijk.

 • Mokerslag in de drukste periode van het jaar

  16 december 2020 Stadshart in lockdown 30 van 31De winkelcentra zijn nog gezellig versierd met kerstverlichting en –versiering, maar bezoekers zijn er nog amper. De Hema, die in eerste instantie open zou blijven voor essentiële waren, is nu ook dicht, net als Action en Wibra.

 • Uitreiking Kunst- & Cultuurprijs ook online

  image004Voor alweer de zestiende keer wordt, op initiatief van de gemeente Zoetermeer en Floravontuur Promotie Zoetermeer, de Kunst- & Cultuurprijs voor Zoetermeer toegekend. Dinsdag 15 december wordt de prijs om 20:00 uur in het Stadstheater uitgereikt, fysiek maar ook online.

 • Nieuwe uitdaging voor FabLab

  fablab verhuistHet FabLab uit de hoofdbibliotheek Zoetermeer staat voor een nieuwe uitdaging: per 1 januari zullen zij verhuizen naar Meerzicht en daar alle activiteiten voort zetten. Het FabLab gaat hier samenwerken met Middin en hun cliënten, maar ook alle andere Zoetermeerders zijn welkom

 • Ontwikkelen naar Forum nieuwe stijl

  20201201 21626De bibliotheek stoot in januari de benedenverdieping van het Stadhuis-Forum af, de collectie en partners van de bibliotheek van deze verdieping krijgen een plek elders in het gebouw. Door deze verhuizing kan de bibliotheek voldoen aan de bezuinigingstaakstelling.

 • Kinderen zetten hun schoen in Stadshart

  20201201 21635Veel kinderen hebben de weg gevonden naar Sint’s Schoenenhuis in het Stadshart om hun schoen te zetten voor Sinterklaas. Even reserveren via de website en dan kan de schoen gezet én weer opgehaald worden.

-advertenties-

-goede doel-