Stadscentrum

 • IMG 20190325 091124Zowel de gemeente Zoetermeer als de studenten waarderen de stille studieplekken in het stadhuis forum zeer. Studenten konden in de voor hen drukste maanden terecht in de Raadszaal, waar zij in stilte mochten leren voor de examens.

 • cobra schietenBurgemeester Aptroot heeft het besluit omtrent de sluiting van Club Cobra gedeeltelijk terug gedraaid. De club maakte bezwaar tegen het feit dat zij een jaar moesten sluiten, deze termijn is nu terug gebracht tot 6 maanden. Dit betekent dat de club 20 augustus 2019 weer open mag.

 • schietpartij denemarkenlaanNa het schietincident op de Duitslandlaan op maandagavond 17 juni hebben agenten drie personen aangehouden. Bij het schietincident raakte één persoon gewond. De politie is op zoek naar getuigen van het incident.

 • schietpartij denemarkenlaanBij een schietpartij op de Denemarkenlaan nabij het Stadshart is maandagavond even na 19.00 uur één persoon gewond geraakt. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Er zouden twee personen zijn aangehouden.

 • norahWie op zoek is naar trendy en stijlvolle mode voor een betaalbare prijs, heeft er straks een nieuw adresje bij in Stadshart Zoetermeer. Hier opent Norah binnenkort een nieuwe winkel. Dit Nederlandse merk heeft een uitgebreide collectie van eigen ontwerp en is bovendien scherp geprijsd.

 • Parkeerschouw 12 juni 2019 AG Parkeren waar danRuim 100 mensen liepen woensdagavond op uitnodiging van de Actiegroep Parkeren waar dan? een rondje door de binnenstad. Bewoners en politieke vertegenwoordigers keken samen naar de knelpunten die er nu al zijn en die verwacht worden na de bouw van de woontorens in het centrum.

 • VaderdagHet is weer Vaderdag. Stadshart Zoetermeer zet op zondag 16 juni alle vaders van Zoetermeer in het zonnetje. Vaders en hun kinderen er een feestelijke dag van te maken. Ze zijn die dag welkom voor een middag vol gezellige en leuke activiteiten.

 • Museum De Voorde Vaderdag 2019 Zondag 16 juni is het Vaderdag. De perfecte dag voor quality time met je vader, schoonvader of grootvader bij Museum De Voorde in Zoetermeer. Je betaalt die dag maar één entreekaartje voor jullie tweeën. Naast de tentoonstelling ‘Dit zijn wij!’, kun je retro-spellen spelen.

 • 20190606 9311Na vier dagen prachtige tochten door de parken en straten van Zoetermeer, in steeds prachtig weer, werd de rolstoelvierdaagse donderdagmiddag afgesloten in het Stadshart. Honderden rolstoelers en hun vrijwillige begeleiders werden feestelijk ingehaald op de slotdag.

 • centumwestIn de groenstrook bij Centrum West is de traumahelikopter geland om medische hulp te verlenen aan een arrestant in het politiebureau aan het Wegstapelplein. Volgens de woordvoerder van de politie is de persoon onwel geworden en spoedeisende hulp bleek nodig.

 • actiegroep parkerenDe nieuwe Actiegroep 'Parkeren waar dan?' heeft de leden van de raad en van het college van Zoetermeer uitgenodigd voor een parkeerschouw. In een korte wandeling op woensdag 12 juni willen zij hun zorgen over de verschillende plannen in het centrum uiten.

 • Foto gereserveerde parkeerplekken Copyright PvdAHet is bewoners en bezoekers van het Stadshart en de PvdA-fractie in Zoetermeer opgevallen dat sommige parkeerplaatsen rondom het StadhuisForum niet meer voor bewoners of bezoekers toegankelijk zijn. Deze zijn onlangs voorzien van bordjes met kentekens en afsluitbeugels.

 • 1 juni 2019 Zoetermeer Blues Festival 5 van 44Het Zoetermeer Blues Festival werd zaterdagmiddag geopend door wethouder Margreet van Driel, die met een korte drumsolo het goede voorbeeld gaf voor de vele bands. De hele middag heerste er een opperbeste sfeer op het Marktplein, met krachtige Blues muziek van vele muzikanten.

 • bluesbrothersBeleef de sfeer van blues en meer op dit 3-daagse muziek-evenement. Dit jaar staan er ruim 25 bands op het programma. De 27ste editie van het jaarlijkse Zoetermeer Blues Festival zal worden gehouden vanaf vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni.

 • Persbeeld Vrijwilligersinformatiemarkt mei 2019Museum De Voorde organiseert maandag 3 juni van 10:00 tot 12:00 uur een exclusieve vrijwilligers-informatiemarkt. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen in het nieuwste museum van Zoetermeer.

 • bloeddruk metenVanaf maandag 3 juni kunnen mensen hun bloeddruk laten meten bij Vierstroom Thuiszorgwinkel in Zoetermeer. Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op een hart- of vaatziekte.

 • 20190529 9224Tijdens onderhoudswerkzaamheden bij bioscoop Kinepolis is een van de werklieden van een steiger gevallen. Volgens omstanders zou hij zeker 10 meter naar beneden gevallen zijn. De traumaheli landde op het veld naast de Hoogvliet supermarkt, zodat de trauma-arts snel hulp kon verlenen.

 • HartenwafelsIn zowel het Woonhart als het Stadshart Zoetermeer kunt u op Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag terecht om gezellig te winkelen. Bezoekers in het Woonhart worden met Hemelvaart getrakteerd op hartenwafels met verschillende toppings.

 • IMG 2995Bibliotheek Zoetermeer is op woensdag 22 mei door de gemeente geïnformeerd over de Perspectiefnota 2020. Een van de daarin voorgestelde bezuinigingen is het sluiten van de bibliotheekvestigingen Rokkeveen en Oosterheem.

 • 20190520 8774Burgemeester Aptroot gaf maandagavond het startsein voor de 49e Zoetermeerse Avondvierdaagse en beloofde meteen dat het volgend jaar, bij het jubileum, 'heel bijzonder' zal worden. Maar ook dit jaar is de Avondvierdaagse een bijzonder geslaagd evenement met meer dan 3000 inschrijvingen.

-advertenties-

-goede doel-