Stadscentrum

 • IMG 6168Politieagenten hebben zondagavond een verwarde vrouw van de snelweg A12 gehaald. Rond 18.30 uur kwam de melding dat er iemand was gezien die langs de snelweg liep. Politieagenten die op de melding afgingen zagen dat de vrouw meerdere malen de snelweg overstak.

 • WhatsApp Image 2018 10 11 at 12.29.30Off-price retailer TK Maxx opent donderdag 1 november om 10.00 uur het gloednieuwe filiaal in het Stadshart in Zoetermeer. De opening betekent de tiende winkel in Nederland voor TK Maxx in de regio hebben zij ook in Den haag en Rotterdam al filialen.

 • DobbeBijMarktDeze zomer heeft de blauwalg bezit genomen van de Zoetermeerse plas, maar nu is ook de Dobbe aan de beurt. Omwonenden klagen over het vieze water en de stank die er vanaf komt. Naast de blauwalg drijft er nog meer in het water in de Dobbeplas.

 • 20181011 133951Op de dag dat in veel gemeentes, waaronder Zoetermeer, de Regenboogvlag wordt gehesen om aandacht te vragen voor Coming Out dag opende wethouder Ingeborg ter Laak ook de Coming Out tentoonstelling in het Stadhuis-Forum. Een intense tentoonstelling met prachtige foto's, maar vooral veel persoonlijke verhalen.

 • 20181010 133932Zoetermeer is helemaal klaar voor Coming Out Dag. Als Regenboogstad besteedt de gemeente graag wat extra aandacht aan deze dag waarbij wordt stil gestaan bij lhbti, lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen.

 • halloween home awardsDe populaire wedstrijd Halloween Home Awards gaat weer van start! Decoreer je huis in een Halloween thema en help mee om van Zoetermeer Halloweenstad van Nederland te maken.

 • halloween stadshart 14 3De voorbereidingen voor de Halloween Walk zijn in volle gang, vrijdag 26 oktober zal heel het Stadshart weer in het teken van het Halloweenfeest staan. Zoetermeerder Ben Besuijen startte een petitie tegen het Halloween feest op internet met de vraag of dit feest afgelast kan worden. De gemeente laat weten dat afgelasten niet zomaar kan.

 • unnamedInterieurwinkelketen CASA opent op zaterdag 6 oktober de deuren in Zoetermeer. De internationale winkelketen met zo’n 500 vestigingen in negen Europese landen, komt in de plaats van de Xenos in de Stadshart Passage.

 • unnamedOp 4 oktober is het weer dierendag. Ook in het Stadshart wordt dit gevierd. Diereneigenaren maken met de leukste foto van hun trouwe viervoeter, goudvis, konijn of welk huisdier dan ook kans op verschillende dierenprijzen met de #stadshartvoordieren fotowedstrijd.

 • KinderenVanaf maandag 1 oktober staat het Forum in het teken van opvoeding. De hele week worden er tal van activiteiten en workshops gehouden met dit thema en kun je vragen stellen over opvoeden aan de partners van het Forum, zoals de Opvoedpoli, Kwadraad en Meerpunt.

 • 20180929 133416Life skills bereiden je voor op een zelfstandig leven, hoe regel je je zaken goed? Als je 18 wordt komt er veel op je af, zo moet je vanaf dat moment je eigen zorgverzekering regelen en belastingaangifte doen. Het Jongeren Informatie Punt (JIP) Haaglanden helpt hier graag bij.

 • 20180929 133376Het historisch festival begon dit jaar al op vrijdag met een speciaal diner en twee uitvoeringen van de musical 'De Slag bij Zoetermeer'. Het hele weekend profiteerde het festival volop van het prachtige zonnige weer en liet weer vele bezoekers genieten van historie en activiteiten.

 • 20180927 133151De Slag bij Zoetermeer neemt de musical kijker mee terug naar 1574, wanneer de Geuzen via Zoetermeer het belegerde Leiden proberen te bereiken. Het spektakel komt vrijdag en zaterdag tot leven op het water van de Dobbeplas, meer dan 100 acteurs, dansers en zangers spelen de bijzondere gebeurtenis na.

 • Fashion Festival 2018 Rectangle Banner 958x452px 02Het Stadshart staat zaterdag 29 september in het teken van het Fashion Festival met als themakleuren Pretty Pink en Glamour Gold. Met deze kleuren wil de organisatie het Stadshart een Parijs tintje geven. Er worden diverse activiteiten georganiseerd waarmee prijzen te winnen zijn.

 • IMG 9223Dit weekend vindt het Festival Historisch Zoetermeer plaats op de Markt en het Dobbe Eiland. De stad gaat terug in de tijd en brengt de duizendjarige geschiedenis van Zoetermeer weer tot leven. Hoogtepunt is de musical ‘De Slag bij Zoetermeer’.

 • ombudsmanDe pop up-huiskamer van de Nationale Ombudsman zal donderdag 27 september ook in Zoetermeer staan. Op het Promenadeplein kan het publiek van 15.45 tot 17.45 uur een kijkje nemen in deze huiskamer. De huismakers zijn een onderdeel van de tour van de Nationale ombudsman door Zuid-Holland.

 • 61800524 cont fb evenement zoe 1200x444pxDe Nederlandse denim-winkelketen Just Brands heeft in samenwerking met PME Legend speciaal voor Zoetermeer een T-shirt gemaakt. Het T-shirt is onderdeel van een unieke serie ‘CityTees’, ontwikkeld om de verbinding van het merk met de 14 vestigingssteden te benadrukken.

 • Bijlage Lifestyle poster A5 1 van JIPOm aan je toekomst te werken als jongere moet je verschillende keuzes maken en heb je veel dingen te regelen. Om jongeren goed voor te bereiden op de toekomst organiseert het Jongeren Informatie Punt (JIP) Haaglanden op zaterdag 29 september het jongerenevent ‘Life Skills’.

 • 20180915 132557De Nationale Sportweek is zaterdag stuiterend van start gegaan op de Markt, met vele demonstraties en optredens. Freestyle basketballer Galdino Haimé opende samen met wethouder Ingeborg ter Laak de sportweek met een sportactiviteit waarbij alle kinderen een kleine witte basketbal mochten ophalen.

 • 20180908 110112Het stadsmuseum gaat binnenkort verhuizen, dus dit jaar is het laatste jaar dat het museum nog in de huidige behuizing te zien is in het historische pand in de Dorpsstraat. De laatste tentoonstelling is aangebroken. De tentoonstelling gaat over bruidsjurken en hier en daar een pak van bruidegoms.

-advertenties-

-goede doel-