Stadscentrum

 • Stadslezing ‘Goedendag, is dit bankje vrij?’

  social sofaOp woensdagavond 28 februari, van 19:30 uur tot 21:00 uur organiseert ArchitectuurPunt Zoetermeer een stadslezing over de sociaal fysieke aanpak in stadswijken. Tijdens deze lezing zullen Judith Schotanus, Sander van der Ham en Edvard van Dongen aan het woord komen.

 • Weekend Foto

  wfeb24 Ochtendzon_dobbeeiland_Tineke_MulderFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Videogamemuseum weer geopend

  videogamemuseum openingHet Nationaal Videogamemuseum kan weer de echte gameliefhebbers ontvangen in het nieuwe pand aan de Luxemburglaan 1 in het Stadshart. Het museum heeft nu de beschikking over vier verdiepingen, afgeladen met arcadekasten, maar ook een nieuw educatieplein en heel veel interessante info over videogames.

 • Bouw 85 huurwoningen Engelandlaan van start

  start bouw The CarouselAan de Engelandlaan 140 is donderdag 1 februari de bouw van 85 sociale huurwoningen van woningcorporatie De Goede Woning feestelijk van start gegaan. The Carousel wordt gebouwd tussen de gebouwen City House en Dutch Port, vlak bij het stadhuis, Randstadrailhalte Centrum West en de winkels.

 • Fine Dining ‘Chez Lou Lou’ opent binnenkort

  6CAF1EC1 8EE8 412B 824C 3F854DCF0956Vanaf 6 februari opent op het Stadshuisplein het fine dining-restaurant 'Chez Lou Lou'. De horecazaak wordt geleid door de ervaren horecaondernemer René Bogaart, bekend van de restaurantketen Pavarotti, samen met mede-eigenaren Stephan en Samantha Spitsbaard die het gezicht van Chez Lou Lou worden.

 • Kinderen met nepvuurwapen aangehouden in Stadshart

  nep vuurwapenDe politie kwam meteen in actie bij de melding dat twee jongens met een vuurwapen rondliepen in het Stadshart. Dit was op zondag 28 januari rond 19.30 uur. Niet veel later werden twee jongens gesignaleerd en met de grootste voorzichtigheid benaderd. 

 • Handyman failliet

  handyman StadshartEen van de oudste winkels uit het Stadshart Zoetermeer gaat mogelijk verdwijnen: De keten Handyman is failliet verklaard. De winkel, waar je terechtkan voor allerlei kabeltjes, onderdelen en tips, zoekt volgens de curator nog naar mogelijkheden voor een doorstart.

 • Prénatal verdwijnt uit Stadshart Passage

  prenatalBaby- en Kinderspeciaalzaak Prénatal verdwijnt uit de Stadshart Passage. In het nieuwe Daily Plaza, waarvan de verbouwing al is gestart, komt de winkel niet terug. Het is nog niet bekend wanneer de winkel zal vertrekken uit Zoetermeer.

 • Baby-, Peuter- en Kleutermarkt met veel activiteiten

  LoetAls afsluiting van de Nationale Voorleesdagen organiseert de Bibliotheek een Baby-, Peuter- en Kleutermarkt. Op zondagochtend 4 februari van 10:00 tot 13:00 uur bent u van harte welkom in de bibliotheek (Stadhuisplein 1).

 • De Studiekring zoekt nieuwe deelnemers

  studiekringDe Studiekring voor senioren heeft plaats voor enkele nieuwe leden. Praat jij graag over diverse interessante onderwerpen waarbij ook de actualiteit aan bod komt. Kom gerust vrijblijvend een keer langs.

 • Het Nabestaandencafé: de kracht van poëzie

  nabestaandencafeOp 21 januari komt rouwtherapeut en dichter Anne Remijn naar het Nabestaanden Café in Zoetermeer om een inleiding te geven over de kracht van poëzie bij rouw. Een themabijeenkomst voor mensen die een naaste hebben verloren.

 • Nationaal Videogame Museum opent op 3 februari

  Foto persbericht Caroline de WinterOp zondag 3 september 2023 sloot het Nationaal Videogame Museum haar deuren in de passage in het Stadshart van Zoetermeer. Het team heeft maanden hard gewerkt om het oude ABN-AMRO pand aan de Luxemburglaan klaar te stomen voor de opening van deze nieuwe locatie op zaterdag 3 februari 2024.

 • Startmoment Daily Plaza in Passage

  20240116 43589De start van de verbouwing van de Passage in Stadshart Zoetermeer is dinsdag 16 januari gevierd met een feestelijke bijeenkomst, drankjes en veel confetti. Alle betrokkenen bij de verbouwing proostten met elkaar op de komst van het nieuwe Daily Plaza en andere winkels voor dagelijkse boodschappen.

 • PDvZ twijfelt aan vergroenen Stadshart

  plantenbakken stadshart2Wim Blansjaar, PDvZ, heeft het college vragen gesteld over de voorgenomen vergroening van de winkelroute in het Stadshart omdat hij twijfelt aan de haalbaarheid hiervan. Volgens Blansjaar zijn er in het verleden al meerdere pogingen gedaan om te vergroenen, maar werkte dit niet.

 • Meer plantenbakken in Stadshart

  plantenbakken stadshart2Er komt meer groen in het winkelgebied in het Stadshart, het college wil plantenbakken gaan plaatsen met bomen en heesters. Het plan past goed bij de visie Zoetermeer 2040 waarin gepleit wordt voor meer groen.

 • Zoetermeerse Nieuwjaarsvoorstelling in beweging

  20240109 43484De Zoetermeerse Nieuwjaarsvoorstelling bracht de hele zaal in het Stadstheater in beweging. Burgemeester Michel Bezuijen wenste alle aanwezigen dinsdagavond 9 januari een gelukkig nieuwjaar en gaf daarna het podium aan de Zoetermeerse talenten voor de voorstelling.

 • Tunnelbak afgesloten vanwege gladheid

  tunnelbak dicht gladheidDe tunnelbak in de Europaweg in het Stadshart is dinsdagochtend afgesloten omdat de rijbaan spiegelglad was door opvriezend water. Handhaving heeft in de ochtend beide rijbanen afgezet, na verloop van tijd kon één rijbaan weer open.

 • Gamenest 4 dagen per week open

  20240103 43378Op het Nationaal Videogamemuseum moeten we nog even wachten, maar het Gamenest is inmiddels weer 4 dagen in de week geopend. Het Gamenest zit in de overdekte passage in het Stadshart, vlak naast waar eerst het Videogamemuseum ook zat.

 • Sneak preview Videogame Museum

  20240103 43375Het Nationaal Videogame Museum is op dit moment nog druk bezig aan de verbouwing van hun nieuwe onderkomen aan de Luxemburglaan. Het oude pand van de ABN-Amro bank wordt klaargemaakt om zo snel mogelijk weer game-bezoekers te ontvangen.

 • Eenzijdig ongeval Amerikaweg

  ongeluk foto R DoorneveldBij een eenzijdig ongeval op de Amerikaweg in het Centrum van Zoetermeer meldt de politie dat er gelukkig geen gewonden zijn gevallen. De 19-jarige bestuurder is vermoedelijk de macht over het stuur verloren. De schade aan de auto is aanzienlijk.

-advertenties-

-goede doel-