Stadscentrum

 • Wandel mee met de Stadsgids

  stadsgidsenGilde Stadsgidsen Zoetermeer organiseert weer leuke en informatieve wandelingen door Zoetermeer. Op zaterdagochtend in de zomervakantie zijn er weer verschillende wandelingen, bijvoorbeeld door het Stadshart, Seghwaert of het Dorp.

 • Prentenboekenjacht

  prentenboekenjachtEr is van alles te doen in de Bibliotheek in de zomervakantie. In de vakantie kunnen kinderen met hun ouders leuke activiteiten doen. Bibliotheek Forum Zoetermeer biedt diverse activiteiten aan voor verschillende leeftijden. De activiteiten kunnen thuis, buiten of in de bibliotheek gedaan worden.

 • 1000 Zoetermeerse kinderen gratis naar STOER

  Afb Persbericht Museum De VoordeDuizend kinderen en ouders die bekend zijn bij Stichting Leergeld mogen in de vakantie gratis de familietentoonstelling STOER ‘Spierballen, Stiletto’s en Superhelden’ in Museum De Voorde bezoeken. Na afloop krijgen ze een ijsje van Cafetaria Family, aan de overkant van het museum.

 • Peutervoorlezen

  peutervoorlezenEr is van alles te doen in de Bibliotheek in de zomervakantie. In de vakantie kunnen kinderen met hun ouders leuke activiteiten doen. Bibliotheek Forum Zoetermeer biedt diverse activiteiten aan voor verschillende leeftijden. De activiteiten kunnen thuis, buiten of in de bibliotheek gedaan worden.

 • Knappe koppen

  knappe koppenEr is van alles te doen in de Bibliotheek in de zomervakantie. In de vakantie kunnen kinderen met hun ouders leuke activiteiten doen. Bibliotheek Forum Zoetermeer biedt diverse activiteiten aan voor verschillende leeftijden. De activiteiten kunnen thuis, buiten of in de bibliotheek gedaan worden.

 • Kunstwerk in Stadshart wordt opgeknapt

  oude dorp nieuwe stadAan het kunstwerk ‘Oude dorp, nieuwe stad’ van kunstenaar Robert O ‘Brien wordt onderhoud gepleegd. Het kunstwerk  is te vinden op het Marseillepad, vlak bij de kruising met het Lyonpad, in het Centrum van Zoetermeer. Het staat nu achter hekken en is ontdaan van de oude stuclaag.

 • De Stamtafel: ‘Ontdek de Javaanse Tembang’

  20210708 Persbericht Stamtafel Harrie juli 2021Voor iedereen die Indonesië en haar rijke cultuur een warm hart toe draagt is de Stamtafel van 25 juli van 14.30 -15.30 uur een must. Niemand minder dan Harrie Djojowikromo vertelt over de Tembang en zal meerdere Tembang gaan voordragen.

 • Kunstwerk ‘Kinderen in tijden van corona’

  onthulling kunstwerk kinderen in tijd van corona 05Hoe beleven kinderen in onze stad de coronatijd? Vorig jaar vroeg de gemeente via de basisscholen in de stad aan kinderen wat zij vonden van de coronatijd. Honderden tekeningen, knutselwerken, geschreven verhalen en gedichten werden na deze oproep op het Stadhuis bezorgd.

 • Kleding swapmarkt op Stadhuisplein

  kleding uitzoekenHet Green Team Zoetermeer organiseert zondag 11 juli een kledingmarkt op het Stadhuisplein. Het is geen gewone kledingmarkt, maar een swapmarkt waar de deelnemers hun oude kleding kunnen ruilen.

 • Pac-Man tentoonstelling in Zoetermeer

  pacmanHet Nationaal Videogame Museum in het Stadshart start na de lockdown met een nieuwe tentoonstelling, helemaal gewijd aan de iconische game Pac-Man. Heel veel mensen zijn in de afgelopen 40 jaar opgegroeid met dit herkenbare gamefiguurtje, dat nog steeds ongekend populair is.

 • STOER daagt uit tot discussie

  20210704 25080De nieuwe tentoonstelling STOER van Museum De Voorde wil vooral uitdagen tot discussie. In de familietentoonstelling ‘Spierballen, Stiletto’s en Superhelden’ wordt het fenomeen ‘stoer zijn’ op een actieve, speelse en inspirerende manier onderzocht.

 • Stadstheater bedankt Ferydon

  20210629 24984Hilko Folkeringa, directeur van het Stadstheater, verraste Zoetermeer Actief vrijwilliger Ferydon Sedigi deze week op een bezoekje aan de redactie. Ferydon is als vrijwilliger bij Zoetermeer Actief verantwoordelijk voor de cultuuragenda en plaatst hier elke week alle voorstellingen.

 • Zomerstartdag voor ouderen het Vonkje bij inZet

  bezoek zoete aarde Het Vonkje 2Om de start van de zomer te vieren worden er bij het Vonkje op drie inlooplocaties van inZet leuke activiteiten zoals een zomerquiz georganiseerd op 13, 14 en 15 juli. Deze activiteiten zijn tevens een inleiding tot de vele andere, leuke activiteiten die deze zomer nog zullen volgen bij het Vonkje.

 • Kunst in Zoetermeer: Zuccaia

  IMG 9876Zoetermeer heeft meer dan 150 kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er vast wel eens onbewust langs, zonder je te realiseren wat het is. In onze nieuwe serie ‘Kunst in Zoetermeer’ brengen we bekende en onbekende kunstwerken in beeld. Deze week het kunstwerk 'Zuccaia'.

 • Betrapte wildplasser heeft wapen op zak

  Schermafbeelding 2021 06 27 om 11.42.54Een jonge wildplasser die opgemerkt werd door politiecamera’s in het uitgaansgebied van het Stadshart, bleek bij controle meerdere overtredingen te begaan. De jonge wildplasser bleek namelijk bij controle niet alleen dronken te zijn, maar ook een wapen op zak te hebben.

 • Komend jaar steun voor twee musea

  museum de voorde zoetermeerBeide musea in Zoetermeer, Museum De Voorde en het Nationaal Videogamemuseum krijgen komend jaar subsidie. Er wordt echter nu nog geen keus gemaakt welke van de twee musea de structurele subsidie gaat krijgen.

 • Spetters blijft nog gesloten

  publoungeCafé Spetters blijft voorlopig nog gesloten. Ondanks de versoepelingen is het volgens de eigenaar niet mogelijk om veilig de deuren te openen. Kleine gezelschappen van 20 tot maximaal 70 personen kunnen wél een persoonlijke afspraak maken om in het café te feesten.

 • Project Markt 10 voorlopig boven budget

  schets markt en centraal parkEr is nog geen aannemer gevonden die het project Markt 10 binnen het budget van de gemeente wil bouwen. In januari dit jaar startte de gunningsfase met drie partijen die elk een plan hebben opgesteld en prijsopgave hebben gedaan.

 • De Foute Gasten … draaien door

  WhatsApp Image 2021 06 19 at 13.15.25Het kan vanaf zaterdag weer: samen naar een evenement en gezellig genieten van muziek en… voetbal. De Foute Gasten gaan meteen zaterdag van start met een knallende avond bij Plein 23 in het Stadshart.

 • Expostieruimte in passage Stadshart

  Schermafbeelding 2021 06 13 om 20.36.59In de Passage van het Stadshart zijn momenteel twee winkelpanden in gebruik als expositieruimte van kunstenaars. De ruimtes zijn op zondagmiddag vrij te bezoeken en anders op afspraak. Een van de twee panden wordt gedeeld door twee kunstenaressen, beide in een ander vakgebied.

-advertenties-

-goede doel-