Stadscentrum

 • Op architectuursafari in de binnenstad

  Logo 60jr new townZin in een architectuursafari  op 19 of 22 augustus mét gids door het centrum van de stad en dan meer te weten komen over de architectuur van bijvoorbeeld Bioscoop Utopolis of het bureau voor Politie en Brandweer, ‘de boog’ in de Griekse buurt, of de transformatie van kantoren in de Engelse buurt?

 • Nieuwe stoelen voor Grote Zaal Stadstheater

  Stadstheater 2Het was tijd voor een make-over en dus zit je vanaf september in de Grote Zaal van het Stadstheater een stuk beter, want na jaren van trouwe dienst worden de stoelen vervangen. En ook de vloer krijgt een opknapbeurt, het eindresultaat van deze verjongingskuur is te zien vanaf 17 september.

 • Stichting Vier het Leven voor Zoetermeerse ouderen

  StadstheaterVier het Leven is een landelijke vrijwilligersorganisatie die ten doel heeft ouderen te begeleiden die niet meer zelfstandig aan culturele activiteiten kunnen deelnemen. Zij zorgen voor een deur-tot-deur-begeleiding en maken het daardoor mogelijk om bijvoorbeeld voorstellingen te bezoeken.

 • Geboorteaangifte online

  Aangifte on line gemeenteSinds de eerste week van augustus 2022 is het in Zoetermeeer mogelijk om de aangifte van de geboorte van je kindje online te doen. Je hoeft daarvoor niet meer een afspraak te maken en fysiek naar het gemeentehuis te gaan. O zo handig, toch?

 • Peter Römer signeert zijn laatste boek bij De Kler

  Boek De Cock een dodelijk spelBij Boekhandel De Kler, in het overdekte deel van het Stadshart Zoetermeer (Theaterplein 47), komt de schrijver Peter Römer op zaterdag 13 augustus van 13:30 tot 15:00 uur zijn laatste boek signeren: ‘De Cock en een dodelijk spel’.

 • Pareltjes uit de collectie: Boterspaan

  boterspaan1Museum De Voorde heeft, naast de vaste tentoonstellingen Stoer en Respect!, ook een grote collectie Populair Design en Zoetermeers Erfgoed. In deze serie besteden we aandacht aan het Zoetermeers Erfgoed, met hele bijzondere stukken uit de geschiedenis van onze stad. Dit keer de Boterspaan uit 'Boterdorp Zoetermeer'.

 • Pareltjes uit de collectie: Centrum West bord

  Centrum West bordMuseum De Voorde heeft, naast de vaste tentoonstellingen Stoer en Respect!, ook een grote collectie Populair Design en Zoetermeers Erfgoed. In deze serie besteden we aandacht aan het Zoetermeers Erfgoed, met hele bijzondere stukken uit de geschiedenis van onze stad. Dit keer het Centrum West bord.

 • Sweetlakefestival zoekt jong muzikaal talent

  A5 PROMO 2022 SWEETLAKE FESTIVALDe organisatie van het Sweetlake Festival wil jong talent de kans geven om hun muzikale talent op het podium te laten zien. Op zaterdag 27 augustus vindt de eerste editie van het Sweetlake Festival plaats in het hart van de stad Zoetermeer. Er is speciaal tijd gereserveerd voor één nieuw talent.

   

 • Uitreiking Publicatie RESPECT! Museum De Voorde

  20220707 32712Directeur Hans van de Bunte van Museum De Voorde reikte donderdagmiddag 7 juli het eerste exemplaar van een publicatie over de tentoonstelling ‘Respect! Perspectieven in de hedendaagse kunst’ uit aan Margriet Schavemaker. De publicatie bevat interviews met de kunstenaars uit de tentoonstelling.

 • Volgende fase bouwen woningen in de binnenstad

  Artist Impressie Engelandlaan 140Met het ondertekenen van verschillende overeenkomsten zijn drie toekomstige ontwikkelingen in de binnenstad van Zoetermeer in een volgende fase beland. Het gaat om woningbouw aan de Engelandlaan 140, Engelandlaan 270 en het gebied aan de Zuidflank/Nederlandlaan.

 • Zomeractiviteiten voor kinderen bij De Voorde

  Kleine kunstenaar 2Speciaal voor de kinderen zijn er in de zomervakantie extra activiteiten om te doen in Museum De Voorde. Zo kan er in beide tentoonstellingen, STOER: Spierballen, stiletto’s en superhelden en RESPECT!, een zoekspelletje gedaan worden en is een speciale workshop ontwikkeld: Kleine Kunstenaar.

 • Alles is beter dan de bouwput op de Markt

  20220704 32700Er komt een budget beschikbaar van maximaal 100.000 euro vanuit het Potje van de Raad om tijdelijk een voorlopige voorziening te maken op de plek van Markt 10. Waar eerst het Stadhuis van Zoetermeer was gevestigd, is nu een groot gapend gat.

 • Proeven en ontmoeten op Culinair 2022

  culinair Zoetermeer op de MarktDe organisatie van Culinair Zoetermeer is erg tevreden met de bezoekersaantallen op de openingsdag, vrijdag 1 juli. Zaterdag 2 juli ging het hek open om 13 uur en kwamen bezoekers voor de culinaire hoogstandjes die onze stad te bieden heeft.

 • DoneerRing op Zoetermeerse afvalbakken

  doneerringMet de DoneerRing op de nieuwe afvalbakken aan het Marseillepad, op de route tussen het Stadshart en het Dorp kunnen mensen hun plastic statiegeldflesjes plaatsen. Hiermee helpt u uw stadsgenoten aan een extra zakcentje, anoniem en op een waardige manier.

 • Culinair Zoetermeer eindelijk weer terug

  Culinair 1Na twee jaar stilstand door corona, kan het festival 'Bodega Norton Culinair Zoetermeer' dit jaar eindelijk weer doorgaan. Op 1, 2 en 3 juli 2022 zal de Markt vol staan met bezoekers die zin hebben in de lekkerste culinaire hapjes, mooie wijnen, livemuziek en gezelligheid.

 • PvdA wil overkappen tunnelbak onderzoeken

  tunnelbakDe tunnelbak van de Europaweg zorgt voor de hoogste concentratie fijnstof en stikstofdioxide in Zoetermeer. Een overkapping biedt volgens de PvdA veel nieuwe mogelijkheden en een gezondere leefomgeving voor de direct omwonenden.

 • Realisatie Centraal Park en Markt

  centraal park500 copy copyTijdens een informatiebijeenkomst in het Stadhuis presenteerden de gemeente en ontwerpers woensdagavond 22 juni de plannen voor het Centraal Park dat gebouwd gaat worden in het centrum. Geïnteresseerden en omwonenden hadden de gelegenheid vragen te stellen of bezwaren aan te geven. 

 • Dansvoorstelling Partners On Stage

  Partners On Stage Zaterdag 25 juni verschijnen acht dansscholen van CKC & partners ten tonele in het Stadstheater Zoetermeer. De dansvoorstelling Partners On Stage is een wervelend geheel van een grote diversiteit aan dansstijlen waarin leerlingen van jong tot oud samen dansen.

 • Weekend Foto

  Ria_Luiten_zaterdagse_markt_dobbeFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • In de startblokken voor Culinair Zoetermeer 2022

  Mensen op een terras Zoetermeer culinairTwee jaar heeft het culinaire evenement waar Zoetermeer zo bekend om staat niet door kunnen gaan, gelukkig komt daar dit jaar verandering in. Op 1, 2 en 3 juli 2022 stroomt de Markt weer vol met bezoekers die zin hebben in een ontdekkingsreis langs vele Zoetermeerse restaurants en horecapartners.

-advertenties-

-goede doel-