Stadscentrum

 • Livemuziek bij jou thuis

  Persbericht livemuziek de online editieOok tijdens de sluiting brengen het Stadstheater en STAGE kitchen & café met alle liefde cultuur en heerlijk eten naar Zoetermeer. Een zondagmiddag thuisblijven was nog nooit zo leuk met de eerste online editie van Livemuziek op Zondag.

 • Kunst in Zoetermeer: Oude Dorp, Nieuwe Stad

  20200604 131826Zoetermeer heeft meer dan 150 kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er vast wel eens onbewust langs, zonder je te realiseren wat het is. In onze nieuwe serie ‘Kunst in Zoetermeer’ brengen we bekende en onbekende kunstwerken in beeld. Deze week het kunstwerk Oude Dorp, Nieuwe Stad.

 • Politie vindt gevluchte bestuurder verkeersongeval

  Schermafbeelding 2020 11 23 om 11.22.09Zaterdagmiddag 21 november 2020 kreeg de politie een melding binnen over een voertuig dat tegen een pilaar was gereden op de Luxemburglaan, waarbij de bestuurder bekneld zou zijn. Bij aankomst bleek de bestuurder niet in het voertuig te zitten maar te zijn gevlucht. 

 • Bestuurder gevlucht na botsing op pilaar

  politie auto sirene 1Agenten hebben zaterdagavond 21 november een zoekactie op touw gezet nadat zij een verlaten auto aantroffen. De auto was vol op een pilaar gereden op de Luxemburglaan, onder het Stadshart.

 • Straat in beeld: Van Leeuwenpassage

  20141012 29838Vraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? Welk verhaal zit er achter dat blauwe straatnaambord? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Burgemeester Van Leeuwenpassage in het Stadshart.  

   

 • De Zeven Zoekversnellers naar werk

  Lezing de 7 zoekversnellersSpeciaal voor alle werkzoekenden organiseert de Bibliotheek Zoetermeer op vrijdag 27 november de lezing ‘De Zeven Zoekversnellers naar werk’. In deze onzekere tijden wil de Bibliotheek een hart onder de riem steken van Zoetermeerse werkzoekenden.

 • Forum Stamtafel met Rob Oele - Een groter hart

  Stamtafel met Rob OeleZondag 29 november organiseert de bibliotheek een bijzondere Stamtafel met auteur Rob Oele. Hoe kom je een onbevattelijk verlies te boven? Deze vraag speelt in de levens van Rob en zijn zoon Joris na het grote verlies dat ze in 2014 leden. In Cambodja werden de vrouw en dochter van Joris gedood door een dief.

 • Openingstijden speelautomatenhallen verruimd

  sh hommersonBurgemeester Bezuijen heeft de openingstijden van speelautomatenhallen in Zoetermeer verruimd. De hallen kenden al vanaf oktober 2018 in het weekend geen sluitingstijden, zij bleven het gehele weekend open. Nu wordt dat de gehele week, als dit kan met de coronamaatregelen.

 • Bibliotheek opent afhaalpunten voor boeken

  2020 04 28 12.47.40Bibliotheek Zoetermeer is gesloten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar lezen kan nog steeds, vanaf vandaag, maandag 9 november, opent de bibliotheek drie afhaalpunten waar leden hun gereserveerde boeken kunnen halen.

 • Aangrijpende vertelvoorstelling over Westerbork

  01-02-2017 Guido de Bruin, Verhalenverteller. Harderwijk - Guido de Bruin'Zelfs hier vind je nog een paar rechtvaardigen'. Aangrijpende monoloog over vuile handen,zuiverheid en moed in Westerbork© Ruben Schipper FotografieVoor Nederland Leest speelt verhalenverteller Guido de Bruin op donderdag 19 november de solovoorstelling ‘Zelfs hier vind je nog een paar rechtvaardigen’. Een verhaal over vuile handen, zuiverheid en moed in Westerbork, gebaseerd op de novelle De nacht der Girondijnen van Jacques Presser. 

 • Flying Tiger opent deze maand in Stadshart

  flying tigerDe Deense winkel Flying Tiger heeft aangekondigd deze maand te openen in Stadshart Zoetermeer. In het nu leegstaande pand op het Promenadeplein, waar Intertoys zat, zal de winkel met allerlei goedkope en aparte spullen en cadeautjes openen.

 • Tijdelijke sluiting Bibliotheken

  bibliotheek coronaVanwege verscherpte coronamaatregelen zijn alle vestigingen van Bibliotheek Zoetermeer per donderdag 5 november gesloten tot en met 19 november, of zoveel langer als de overheid aangeeft. De boekenbussen in de wijkvestigingen blijven open op de gebruikelijke dagen en tijden om boeken in te leveren.

 • Bieb start met LeesVoer on tour voor senioren

  leesvoer. illustratie copy copyDe Bibliotheek merkt in deze 2de corona periode dat senioren een bezoek aan de bibliotheek een spannende onderneming vinden. Om deze doelgroep toch te voorzien van een boek en de banden met de Bieb te behouden en te versterken, hebben zij het LeesVoer on Tour project bedacht.

 • Straat in beeld: Wegstapelplein

  wegstapelpleinDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak heel bijzonder. In straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week het Wegstapelplein in het Stadscentrum. 

   

 • MboRijnland opent giftstore op De Warande

  giftstore mborijnland 2MboRijnland opent de deuren van haar Giftstore op De Warande in het Stadshart. De winkel wordt gerund door studenten van de opleiding Economie van mboRijnland, zodat zij hier praktijkervaring op kunnen doen.

 • Winnares Home Awards gooit kar vol bij Ah XL

  tempImagemG6OqgDeborah van Schip, winnares van de 4de editie van de Halloween Home award, pakte voor bijna 600 euro aan boodschappen bij de AH XL. Zij mocht op maandagavond 2 november 1 minuut gratis winkelen. In het donker renden ze met hoofdlampjes door de winkel en gooiden snel hun kar vol.

 • Geen intocht, wel schoen zetten voor Sint

  sinterklaas schoen zettenOp zaterdag 14 november komt Sinterklaas weer aan in Nederland. Vanwege de aanhoudende pandemie, ook in Spanje, kan de jaarlijkse intocht in het Stadshart niet doorgaan. Maar de Sint wil kinderen in Zoetermeer natuurlijk niet met lege handen, eh.. schoenen, achterlaten.

 • Gebouw van de maand: Stadstheater Zoetermeer

  stadstheater 1Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand het Stadstheater van atelier PRO aan het theaterplein 10.

 • Kinderactiviteiten Thrillerfestival

  20201028 21137In de week van het Thrillerfestival konden kinderen woensdagmiddag leuke en griezelige activiteiten doen bij Museum De Voorde en CKC & Partners. Sarah Pronk van Bibliotheek Zoetermeer las bij De Voorde voor uit het griezelige boek ‘De Heksen’ van Roald Dahl.

 • Kunst in Zoetermeer: Interaction I en II

  20200604 133509Zoetermeer heeft meer dan 150 kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er vast wel eens onbewust langs, zonder je te realiseren wat het is. In onze nieuwe serie ‘Kunst in Zoetermeer’ brengen we bekende en onbekende kunstwerken in beeld. Deze week het kunstwerk Interaction I en II.

-advertenties-

-goede doel-