Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

Stadscentrum

 • brusselstraat fietsenDe Zoetermeerse afdelingen van zowel Milieudefensie als de Fietsersbond kunnen zich totaal niet vinden in de gemeentelijke plannen het huidige fietspad ter hoogte van de Brusselstraat op te heffen. Het fietspad zou plaats moeten maken voor fietsenstallingen.

 • sh Stadhuis Forum 2In het Stadhuis-Forum kun je op zaterdag 23 juni van 11.00 tot 16.00 informatie krijgen over de toekomst van de binnenstad van Zoetermeer. Ook kunnen bezoekers mee op bijzondere excursies, die een ander kijkje geven op de gebouwen, groen en kunst in de stad.

 • 20180615 129859Wethouder Jan Iedema van economie verwelkomde vrijdagmiddag een nieuwe ondernemer op het plein bij Cadenza: Café Barista. Het Café zit naast Hommerson's Casino en maakt volgens de wethouder het plein 'helemaal af'.

 • ROYW2241 3Waarschijnlijk door het gaspedaal in te trappen in plaats van de rem, heeft een vrouw haar auto met flinke snelheid op het Rabobank gebouw gereden. Haar auto uit 1989 is total loss. De vrouw en haar passagier zijn in de ambulance nagekeken.

 • f 2Daniëlle en Isak van de populaire lunchroom Bij Daan gevestigd in het Stadshart van Zoetermeer hebben elkaar afgelopen donderdag, 14 juni, in hun roze zaak het ‘ja-woord’ gegeven! De besloten ceremonie vond 's middags plaats, wat veel bekijks opleverde van passerende bezoekers.

 • aftrap1Het Stadhuisplein is nog niet van de bouwperikelen af. De hellingbaan en trappen die vroeger naar het perron leidden, zijn inmiddels gesloopt. Zo is er een gat ontstaan tussen het Stadhuis-Forum en restaurant Pavarotti.

 • winnaars en genomineerden Gemma Smid Architectuurprijs 2018Het project Cadenza van DunnettCraven (Masterplan, Architect) en OZ architect (Architectonische uitwerking) wint de Gemma Smid Architectuurprijs Zoetermeer 2018. De publieksprijs werd gewonnen door het Alfrink College van architect Ralph Goutier.

 • vleugelDe vleugel in het Stadhuis-Forum, door het CKC geschonken voor  €10.000 zit op slot. Met het slot moet overlast voorkomen worden, veroorzaakt door spelende kinderen. Zoetermeer Vooruit is verbaasd over het afsluiten van de vleugel en stelt voor op zoek te gaan naar een andere oplossing.

 • IMG 4458 Al 26 jaar swingt Zoetermeer van de Blues tijdens het jaarlijkse Zoetermeer Blues Festival. Honderden mensen genoten van de muziek in het centrum van de stad en ook van buiten onze regio weten vele liefhebbers het festival te vinden.

 • 20180120 144939 HDRHet Stadhuis-Forum is in korte tijd een populaire lees- en studeerplek geworden. Inmiddels is er onder de studenten een roep naar meer rustige studeerplekken, zeker in de examentijd.

 • Stolling Rones2Beleef volop blues, rock en meer op deze 26ste editie van het Zoetermeer Blues Festival! Dit tweedaagse veelzijdige muziekevenement biedt een behoorlijke dosis live entertainment op meerdere podia en horecagelegenheden in het centrum van de stad en gaat vanavond van start.

 • DigiTaalCafe 1Het Digi-Taalcafé werd vrijdag 25 mei feestelijk geopend door wethouder Isabelle Vugs. Deelnemers van het Digi-Taalcafé schreven samen met stadsdichter Robbert Roos een toepasselijk gedicht over de opening.

 • AIVD 1

  Bij de brandweer kwam op donderdag 31 mei rond 2015 een automatische brandmelding binnen. Er zou een binnenbrand zijn bij de AIVD. Bij aankomst van de brandweer bleek dat alle toegangsdeuren dicht waren en zij moesten wachten op de sleutelhouder.

 • 20180529 128654Een delegatie van twaalf Armeense bestuurders en adviseurs van de overheid zijn in Zoetermeer komen kijken naar het Forum en hoe transparant de overheid is. De nieuwe Armeense regering is het afgelopen jaar hard bezig geweest om te moderniseren en kijkt daarbij naar het westen.

 • Stolling Rones2Beleef volop blues, rock en meer op deze 26ste editie van het Zoetermeer Blues Festival! Dit tweedaagse veelzijdige muziekevenement biedt een behoorlijke dosis live entertainment op meerdere podia en horecagelegenheden in het centrum van de stad in één van de grootste muziekevenementen van de regio.

 • sh markt langs dobbe 1Op eerste Pinksterdag zijn de winkels gesloten, maar kunt u wel terecht op de Pinkstermarkt op de Markt en langs de Dobbe. Tweede Pinksterdag openen de winkels in Stadshart en Woonhart weer de deuren en kunt u ook daar terecht voor een gezellig middagje shoppen!

 • markt 10 idee Het nieuwe Stadhuis-Forum is klaar en de sloop van het oude complex aan Markt 10 is begonnen. Dinsdag 15 mei werd op een samenspraakbijeenkomst gesproken over de invulling van dit stuk van het Stadshart. Zó Zoetermeer bericht op hun Facebook over de eerste ideeën.

 • 20180517 127842"Het is geweldig! De intocht in het Stadshart én een hand van de burgemeester!", de deelnemers aan de rolstoelvierdaagse genieten volop van de feestelijke intocht in het Stadshart waarbij zij volledig in het zonnetje staan. Met bloemen en wat lekkers konden zij vervolgens luisteren naar een concert van Kunst en Vriendschap.

 • 20180516 127806De liften en trappen op het Stadhuisplein zijn deze week in gebruik genomen, de oude loopverbinding aan de zijkant van het plein wordt nu verbouwd. Het plein is dus bijna af, maar de ondernemers zijn het nog niet eens geworden over de verdeling van de terrassen op het plein.

-advertenties-

-goede doel-