Stadscentrum

 • sh Stadhuis Forum 2De bouw Van het Stadhuis-Forum heeft uiteindelijk 7,5 ton meer gekost dan de begroting, op een budget van ruim €29 miljoen euro. Dit blijkt uit de eindrapportage over de bouw van het Stadhuis, die nu, een jaar na de oplevering, bekend is gemaakt.

 • schrijflettersMijn kind heeft op school moeite met begrijpend lezen. Hoe kan ik mijn kind daarbij helpen? Veel ouders komen met deze en andere vragen naar de bibliotheek. Speciaal organiseert de bibliotheek in het forum een spreekuur voor vragen over het lees- en taalonderwijs van kinderen.

 • valentijnZondag 10 februari staat Stadshart Zoetermeer tussen 12:00 en 16:00 uur in het teken van Valentine 4 Kids. De hele middag zijn er op verschillende locaties in het centrum activiteiten voor kleine bezoekers.

 • soeptermeerAlbert Heijn XL Stadshart dompelt zich onder in de wereld van soep en roept Zoetermeer uit tot Soep-ter-meer. Zaterdag 9 februari is er in de winkel een soepwedstrijd gevolgd door een ouderenbingo. Met behulp van ingrediënten van de Albert Heijn koken de deelnemers hun lekkerste soep.

 • 20190203 4686Speciaal voor de allerkleinste bezoekers van de bibliotheek organiseert Bibliotheek Zoetermeer elk jaar de Baby-, Peuter- en Kleutermarkt. Zondagochtend werd het Forum dan ook overspoeld met de kleinste bezoekers, die aan allerlei activiteiten mee konden doen.

 • IMG 4490Het nieuwe Sir Winston Casino Zoetermeer is vrijdagmiddag in ware Hollywood & Entertainmentstijl geopend door burgemeester Charlie Aptroot. Omringd door showgirls met verentooien en een Marilyn Monroe look-a-like voelde de burgemeester zich ‘net John F. Kennedy’.

 • 20190131 4677Wethouders Ingeborg ter Laak en Robin Paalvast plakten donderdagmorgen de toegankelijkheids-sticker op de deuren van het Stadhuis-Forum. De gemeente is trots op de ITS (integrale toegankelijkheidsstandaard) certificering, waarmee zij als overheid koploper zijn.

 • mz deboerderij3Cultuurpodium Boerderij is toe aan uitbreiding zodat het cultuurpodium weer voor een flink aantal jaren kan voorzien in de groeiende behoefte. Het college onderzoekt verschillende mogelijkheden, waarbij een nieuwbouw in de binnenstad de voorkeur heeft.

 • 20190126 4521Tijdens het Theaterweekend in het Zoetermeerse Stadstheater, konden bezoekers een heel andere kijk op het theater krijgen. Deuren die normaal gesloten blijven, gingen nu open en gaven het publiek een verrassend kijkje achter de schermen.

 • cq5dam.web.384.614 copyAls slot van de Nationale Voorleesdagen organiseert de Bibliotheek Zoetermeer ook dit jaar weer een Baby-, Peuter- en Kleutermarkt. Op zondagochtend 3 februari van 9.30 tot 12.30 uur zijn ouders en grootouders met kinderen tot 6 jaar welkom in het Forum (Stadhuisplein 1).

 • cq5dam.web.384.614 1Tijdens de Poëzieweek, van 31 januari t/m 6 februari, staat dichtkunst centraal. Wim Daniëls is donderdag 31 januari te gast in het Forum Zoetermeer. Hij zal een gevarieerde en vaak ook humoristische voordracht houden over de vele gezichten van taal: poëzie, proza, jongerentaal, dokterstaal en meer.

 • Hilko Folkeringa foto door Yolanda VisserHilko Folkeringa treedt per 1 februari 2019 in dienst als directeur van het 360° Stadstheater Zoetermeer. Hij volgt Tineke Maas op, die op 1 oktober 2018 afscheid nam van het Stadstheater en sindsdien directeur van De Goudse Schouwburg is, in de overbruggende periode is ad Loek Buys interim directeur.

 • Zoetermeer mijn stadHet GemeenteArchief, Erfgoed, Historisch Genootschap en Bibliotheek Zoetermeer slaan opnieuw de handen ineen om het Zoetermeerse erfgoed te behouden en te promoten. Daartoe tekenen de partijen een convenant op dinsdag 15 januari in het Forum op het Stadhuisplein.

 • image v9257Het Theaterweekend wordt in het Stadstheater op vrijdag 25 januari afgetrapt met een coole actie: je kunt schaatsen op het toneel van de Grote Zaal! Op zaterdag en zondag zijn er in het Stadstheater vervolgens vele leuke activiteiten en voorstellingen.

 • drag workshopHet éénjarig bestaan van het Forum wordt zaterdag 19 januari gevierd met een hele dag feest en vele gratis workshops. Zo kun je bijvoorbeeld de make up leren van een drag queen, programmeren bij CoderDojo of je eigen vlog maken.

 • lezing egypteZondagochtend 20 januari geeft archeoloog Diana de Wild, docent van de Volksuniversiteit, een cultuurlezing over De Goden van Egypte. Farao’s en Goden komen tot leven in deze lezing door Archeoloog Diana de Wild. Maak kennis met de fascinerende en mystieke wereld van de oude Egyptenaren.

 • geleidestrokenEr worden deze week geleidestroken aangelegd op het Stadhuisplein, zodat blinden en slechtzienden beter hun weg kunnen vinden op het plein. Zó! Zoetermeer, die al meerdere malen vragen heeft gesteld over de toegankelijkheid van het plein, is blij dat er wat gebeurt.

 • club cobra mapsNa een schietincident op 28 december 2018 bij club Cobra aan de Amsterdamstraat in het Stadshart werd de club direct twee weken gesloten door burgemeester Aptroot. Deze termijn is nu voorbij en er zijn geen aanleidingen tot aanvullende maatregelen: de club mag dus weer open.

 • oh wijkpostIn verschillende wijken in Zoetermeer worden dit jaar weer de nieuwjaarsbijeenkomsten gehouden voor alle wijkbewoners. In Oosterheem, Seghwaert/Noordhove en Dorp/ Driemanspolder/Stadscentrum / Palenstein bent u van harte welkom voor een gezellige avond met veel informatie.

 • glaspol1De Zoetermeerse politie heeft naar buiten gebracht dat de bestuurder die dinsdag 1 januari de glazen geluidswand kapot reed, is aangehouden. De verdachte was na de aanrijding te voet gevlucht. Hij liet zijn zwaar beschadigde auto en heel veel troep achter.

-advertenties-

-goede doel-