Stadscentrum

 • Te weinig animo voor referendum De Voorde

  museum de voordeHet verzoek om een referendum te houden over het raadsbesluit ‘Beëindigen subsidierelatie stichting Museum De Voorde’ heeft niet voldoende stemmen gehaald. De teller bleef steken bij minder dan de helft van het benodigde aantal ondersteuningsverklaringen.

 • Kunst in Zoetermeer: Interaction I en II

  20200604 133509Zoetermeer heeft meer dan 150 kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er vast wel eens onbewust langs, zonder je te realiseren wat het is. In onze nieuwe serie ‘Kunst in Zoetermeer’ brengen we bekende en onbekende kunstwerken in beeld. Deze week het kunstwerk Interaction I en II.

 • Sint kon niet inspreken bij de raad

  Sint in Zoetermeerse gemeenteraad 1Sinterklaas wilde maandag 28 november inspreken bij de raadsvergadering. Hij maakt zich zorgen over de sluiting van Museum De Voorde. Deze opvallende actie bracht een discussie op gang, want het is niet gebruikelijk dat de Sint inspreekt. Het inspreken kreeg een onverwachte wending.

 • Loop mee met de Santa Evening Run

  santa runMagisch Zoetermeer organiseert op zaterdag 10 december een Santa Evening Run en een Santa Kids Run. Start en finish zijn op de Markt in Zoetermeer. Het is een fun run waarbij een parcours wordt gelopen om eenzaamheid onder de aandacht te brengen en het taboe er af te halen.

 • Ontsteken Kerstboom Dobbeplas

  20191224 14870Op dinsdag 13 december gaat om 19.00 uur de kerstverlichting boven het water van de Dobbeplas aan. Burgemeester Michel Bezuijen drukt dan op de knop om de Stadskerstboom te ontsteken. Hierna gaat ook de lichtjesparade en de Kaarsjesavond in de Dorpsstraat van start.  

 • Opening Café MAX

  IMG 7304André van Duin opende woensdagmiddag Café MAX Zoetermeer in het Stadhuis-Forum. Samen met burgemeester Bezuijen knipte hij het grote lint door en onthulde het logo van het Café, dat zich vooral richt op ouderen.

 • Opzet museum De Voorde in 2015 eigen keus gemeenteraad

  museum de voorde“Waarom is de geschiedenis van Zoetermeer niet te vinden in museum De Voorde?” zien en horen we regelmatig als vraag voorbij komen als het over het Zoetermeerse museum gaat. Om deze vraag te beantwoorden moeten we zelf even in de geschiedenis duiken en wel naar 2015. Want toen koos de gemeenteraad nadrukkelijk zelf voor een Zoetermeers museum zonder blik naar het verleden van de stad.

   

 • Demonstreren in Stadshart aan banden gelegd

  20201002burg zm“Demonstratie is een belangrijk recht”, aldus burgemeester Bezuijen, “Maar tegelijk heb ik ook de verantwoordelijkheid voor veiligheid en openbare orde.” Uit oogpunt van veiligheid worden demonstraties op vrijdagen, zaterdagen en/of zondagen in het Stadshart verboden.

 • Einde samenscholingsverbod

  camera op lantaarnpaalBurgemeester Bezuijen vindt het niet meer nodig om de samenscholingsverboden in de wijken Buytenwegh, Driemanspolder en Meerzicht te verlengen. Het verbod werd ingesteld na het schietincident op 15 mei 2022, om de rust in de wijk te kunnen bewaren.

 • WILD lezing: bijzondere roofvogels in Zoetermeer

  Slechtvalk260911E 1Museum De Voorde organiseert in aansluiting op de tentoonstelling ‘WILD! in de stad. Op safari in Zoetermeer’ een aantal lezingen over de bijzondere natuur in Zoetermeer. Tijdens de WILD lezingen nemen de rondleiders je mee langs de wilde wereld van planten en dieren in de tentoonstelling.

 • Waar komt Sinterklaas aan in Zoetermeer?

  BTS EK 8 KopieSinterklaas komt vandaag, zaterdag 19 november, het Stadshart én de Dorpsstraat bezoeken bij de grote Zoetermeerse intocht van Sint Nicolaas. Het is de hele dag feest, van de ontvangst op het Cadenzaplein tot aan de opening van het Sinterklaashuis in de Dorpsstraat.

 • Wél bedenkingen tegen sluiten museum?

  20221115 35120Het lijkt erop dat Zoetermeerders wél bedenkingen hebben tegen het sluiten van Museum De Voorde. Bij het museum melden zich dagelijks mensen die de aanvraag voor een referendum willen ondersteunen. Collegepartijen zijn voor sluiting, maar in de oppositiepartijen klinkt weerstand.

 • Getuigen gezocht inbraak woning Brusselstraat

  politie auto sirene 1De politie vraagt getuigen van de woninginbraak aan de Brusselstraat zich te melden. Op maandag 14 november is een inbreker binnengekomen via het raam van de slaapkamer. Heeft u iets gezien, geef het door aan de politie.

 • Pepernotenpret van Dirk Scheele

  PepernotenpretKinderpopster Dirk Scheele speelt op zondag 20 november zijn Sinterklaasvoorstelling Pepernotenpret(2+) in Stadstheater Zoetermeer. Pepernotenpret is een vrolijke, grappige en muzikale voorstelling met Dirk Scheele, Sinterklaas en de Pieten.

 • Conservator Marjonne Kube vertrekt bij Museum De Voorde

  097AA40C 57BB 4A40 94ED 72F0A518B554Conservator Marjonne Kube neemt eind november afscheid van Museum De Voorde. Na jarenlang als conservator werkzaam te zijn geweest in Zoetermeer, gaat zij per 1 januari bij het Westlands Museum aan de slag.

 • Thrillerfestival sluit af met Talkshow

  2022 11 05 Thriller schrijvers 35De 14e editie van het Nederlands Thrillerfestival werd zondag 6 november afgesloten met een Thriller Talkshow. Vier gerenommeerde auteurs praatten samen in Bibliotheek Forum over het schrijven van thrillers. Gastheer Laurens de Groot nam het publiek stap voor stap mee in de opbouw van een verhaal.

 • Gewonde bij woningoverval Nederlandlaan

  7871C8D9 13B3 47D6 A0E2 02E96BC19920Zaterdagavond is, rond de klok van half acht, een persoon gewond geraakt bij een woningoverval. Het gaat hier om een woning in het appartementencomplex aan de Nederlandlaan in het Stadshart.

 • Ondernemers in het zonnetje tijdens Radio NRG 079

  NRG 079Op vrijdag 18 november is het wereldwijd de Dag van de Ondernemer. Op deze dag zet de gemeente Zoetermeer, in samenwerking met de businessclub van Netwerk Zoetermeer, weer een groot aantal ondernemers in het zonnetje.

 • Lezing over 60 jaar groen in New Town Zoetermeer

  hof van seghwaert groen logoNew Town Zoetermeer is een stad tussen de parken. Het karakteristieke groene karakter van Zoetermeer is doelbewust ontworpen en in de plannen voor de snelle groei van de nieuwe stad werden parken gepland. Op 9 november organiseert het ArchitectuurPunt Zoetermeer een lezing hierover.

 • Thriller talkshow sluit thrillerfestival af

  Logo ThrillerVan zondag 30 oktober tot en met zondag 6 november staat Zoetermeer weer helemaal in het teken van het Nederlands Thrillerfestival. Een jaarlijkse literaire en culturele happening die voor de veertiende keer wordt gehouden en van Zoetermeer een week lang de spannendste stad van Nederland maakt.

-advertenties-

-goede doel-