Stadscentrum

 • Bouwbord Cadenza 2 geplaatst

  Wethouders Van Driel en Paalvast bouwbord Cadenza 2Aan de Italiëlaan in het centrum van Zoetermeer komt naast de Hoogvliet een nieuw appartementengebouw van ongeveer 70 meter hoog, naar een ontwerp van Moke Architecten. Het appartementengebouw wordt gerealiseerd door vastgoedontwikkelaar Stadswaarde.

 • Kunst in Zoetermeer: Waar ben je bang voor?

  20200604 134324Zoetermeer heeft meer dan 150 kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er vast wel eens onbewust langs, zonder je te realiseren wat het is. In onze nieuwe serie ‘Kunst in Zoetermeer’ brengen we bekende en onbekende kunstwerken in beeld. Deze week het kunstwerk Waar ben je bang voor?

 • Lintjesregen live te zien

  Lintjesregen 2018 Zoetermeer Foto Patricia MunsterBurgemeester Michel Bezuijen zal maandag 26 april vanaf 9.15 uur verschillende Zoetermeerse vrijwilligers een Koninklijke onderscheiding uitreiken. Dit is te zien via een livestream van de gemeente. De grote vraag is altijd: 'Wie hoort dit jaar zeggen: Het heeft zijne Majesteit behaagd.'

 • Flinke schade bij botsing op de Amerikaweg

  067D1FAF DEDC 435C B64E B309E1D744F5Een botsing op de Amerikaweg zorgde zondagochtend voor behoorlijke schade aan beide auto's. Bestuurders en bijrijders zijn door ambulancepersoneel nagekeken, maar vervoer naar het ziekenhuis was niet nodig.

 • Digitale bijeenkomst over woontoren Cadenza

  Cadenza woontorenIn nieuwbouwproject Cadenza 2 staat aan de Italiëlaan een woontoren van ca. 70 meter hoog gepland. Dit appartementencomplex wordt een mix van jongerenwoningen en huur- en koopappartementen. Gemeente Zoetermeer organiseert op donderdag 22 april een digitale participatiebijeenkomst voor omwonenden.

 • Musea gaan in ieder geval niet samen

  Muziek in Museum De VoordeWethouder Paalvast ziet geen toekomst in een verregaande samenwerking tussen Museum De Voorde en het Nationaal Videogame Museum. De collecties sluiten onvoldoende op elkaar aan en ook de missie en visie komen niet overeen. Wat de mogelijkheden dan wel zijn, meldt Paalvast in een memo aan de raad.

 • Burgemeester Aptrootpark

  20210330 23644Wat is de betekenis achter de straatnaambordjes van Zoetermeer?  In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u om de hoek. Deze week het Burgemeester Aptrootpark.

 • Botsing scooters Nederlandlaan

  ongeval nllaanTwee scooters kwamen aan het eind van de vrijdagmiddag met elkaar in botsing op de Nederlandlaan in het Stadshart. De scooters klapten bij een inhaalactie op elkaar, waardoor één van hen de macht over het stuur verloor en viel.

 • Te weinig bezoekers De Voorde

  Muziek in Museum De VoordeMuseum De Voorde trekt te weinig bezoekers, het museum heeft hierover zelf een verbeterplan opgesteld en is op zoek naar fondsen en investeerders om meer inkomsten te krijgen. Het probleem speelt al sinds de oplevering in 2019, blijkt uit nu vrij gegeven memo’s en rapporten.

 • Nu 8 besmettingen op Stadhuis

  coronavirusNa de verkiezingen van afgelopen week werd duidelijk dat 5 medewerkers van het Stadhuis-Forum besmet zijn met het coronavirus. Dit aantal is inmiddels opgelopen tot 8. Burgemeester Bezuijen spreekt van een ‘interne uitbraak’, waarbij het niet waarschijnlijk is dat ook bezoekers besmet zijn geraakt.

 • Serenade van Kiki Schippers

  20210312 23534Het Stadstheater verraste vrijdag 12 maart 8 verschillende inwoners van Zoetermeer met een persoonlijke serenade van cabaretière Kiki Schippers. De genomineerden werden om de beurt bezocht door Kiki, met een persoonlijk op maat gemaakt lied.

 • Strooibeleid en sneeuwruimen

  sneeuw dorpsstraatHet viel veel mensen op dat er in het Stadshart deze winter veel minder sneeuw te zien was dan in de Dorpsstraat. Het college heeft in antwoord op schriftelijke vragen van de Fractie v/d Berg en Zó! Zoetermeer uitleg gegeven over het strooibeleid en het sneeuwruimen in de stad.

 • Agent lichtgewond door verzet bij aanhouding

  politie RobbertEen politieagent raakte zaterdagnacht 27 februari lichtgewond bij de aanhouding van een vrouw in de Brusselstraat in het Stadshart. Toen dienstdoende agenten een gesprek met de vrouw in kwestie wilde over de avondklok, ging zij er te voet vandoor. Na een korte achtervolging werd de vrouw alsnog staande gehouden.

 • Hulp bij Belastingaangifte

  BelastingaangifteDe bibliotheek is twee jaar geleden een samenwerking aangegaan met de belastingdienst. Vanaf 9 maart is het mogelijk om bij de Digitale HulpBalie van de bibliotheek een afspraak in te plannen voor de belastingaangifte 2020. Bij de afspraak zal strikt het reglement van het RIVM in acht genomen worden.

 • Kruidvat Stadshart weer open na verbouwing

  20210222 23436De Kruidvat in het Stadshart is ruim een week gesloten geweest voor een grote verbouwing, vanaf woensdag 24 februari opent de winkel weer de deuren voor publiek. De hele winkel is aangepakt: nieuwe looproutes, meer ruimte en het kassaplein is volledig vernieuwd.

 • Verhuizingen binnen Stadhuis-Forum

  sh Stadhuis Forum baliesBinnen het Stadhuis-Forum wordt in deze coronaperiode volop verhuisd. De bibliotheek heeft per 1 februari de begane grond definitief opgeleverd aan de gemeente, zij halen de boeken weg van deze verdieping en ook de partners van de bibliotheek krijgen een andere plek en gaan naar de 2e verdieping.

 • Joshua en Jasmijn organiseren stadswandeling079

  Joshua JasmijnZaterdag 20 februari gaat de 1ste editie van de stadswandeling079 van start. De wandeling is een initiatief van Jasmijn en Joshua, geboren en getogen Zoetermeerders, die daarmee een combinatie maken tussen beweging, een uitje en het steunen van de horeca.

 • Kantoor ABN AMRO wordt woontoren

  kantoor abn amroAan de Luxemburglaan 1-15 in Zoetermeer verrijst over enkele jaren een woontoren met circa 150 appartementen om te kunnen voldoen aan de grote vraag naar woningen. Nu staat op deze plaats nog het kantoor van ABN AMRO.

 • Verbouwing Bibliotheek goed op weg

  verbouwing bibliotheekDe verbouwing van de Zoetermeerse Hoofdbibliotheek in het Stadhuis-Forum is goed op weg. Door de coronasluiting zijn er nu geen bezoekers en kan er goed doorgewerkt worden om straks als het weer mag de bezoekers weer goed te kunnen ontvangen.

 • Duizenden bezoekers voor Nieuwjaarsconcert Ebony Ensemble

  20210110 22486Het Nieuwsjaarconcert in het Stadstheater van het Ebony Ensemble trok duizenden bezoekers. Dit kan in coronatijd natuurlijk niet met z’n allen in het theater, maar vanaf huis keken vele liefhebbers mee en genoten van de muziek.

-advertenties-

-goede doel-