Stadscentrum

 • DSC2476De Vuurwerkshow van Van Herwijnen zal maandag 17 december als vanouds weer op de Dobbe gehouden worden. Liefhebbers kunnen zo alvast een voorproefje krijgen wat er allemaal nieuw is op vuurwerkgebied dit jaar.

 • OpeningKersthuis 3Zondag 16 december kunnen kinderen komen kleuren voor een Magische kerst in het Kersthuis. Van 14 tot 16 kan er gekleurd worden in het gezellige Kersthuis in het Stadhuis-forum. Ook de kerstballen kunnen hier worden gekocht voor het goede doel: het verlichten van eenzaamheid onder ouderen.

 • IMG 4430De grote Zoetermeerse Kerstboom in de Dobbe staat al klaar voor Kaarsjesavond. Traditiegetrouw wordt de boom op Kaarsjesavond, dit jaar op dinsdag 11 december, ontstoken door de burgemeester. Daarna begint het lichtjesfeest in de Dorpsstraat pas echt.

 • OpeningKersthuis 2Met het knippen van het lint, opende wethouder Ter Laak het Kersthuis in het Stadhuis-Forum op zaterdag 8 december. Hiermee werd ook de verkoop van de Magische kerstballen gestart. Met de opbrengst zullen wensen van eenzame ouderen vervuld worden.

 • ROYW0013Een kop-staart aanrijding op de Afrikaweg tussen de van Leeuwenhoeklaan en de aansluiting met de Amerikaweg zorgde donderdagavond voor veel schade. De aanrijding gebeurde rond 18 uur en de politie moest van beide rijrichtingen één baan afsluiten waardoor het een erg drukke avondspits werd.

 • magisch koop kerstbalMet de opening van het Kersthuis met een wensboom, zal op 8 december Magisch Zoetermeer starten. Stichting ‘Samen vieren wij kerst’ verkoopt Magische kerstballen om wensen van eenzame ouderen te vervullen. Vrijdag werd de oprichting van de stichting bezegeld bij Just notaris van der Bijl.

 • 20181127 2161In het Forum Café kan je sinds kort ook meespelen met een Ukelele Play along. De activiteit wordt geleid door twee enthousiaste ukelele spelers, Hans Walthaus en Brigitte Berghahn. Met veel bekende songs is het heel makkelijk meespelen, aldus Hans en Brigitte.

 • 4 meisjes 3Opeens beseffen dat je op dezelfde grond als je voorouders loopt. Dat je jezelf dezelfde vragen stelt. We zijn nauw verbonden met ons verleden toont fotograaf Femke Dauderij met een expositie in het Forum Zoetermeer.

 • 20171220 118994Ook dit jaar komt er in de kerstvakantie weer een Kinderpretplein op de Markt. Het Kinderpretplein wordt al jaren goed bezocht door kinderen die voor een klein bedrag de hele dag kunnen spelen, knutselen en meedoen aan heel veel leuke activiteiten.

 • black 1271449 1280Black Friday is een bekend concept aan het worden in Nederland. Aanstaande vrijdag zullen verscheidene winkels in het Zoetermeerse Stadshart en Woonhart meedoen aan dit van oorsprong Amerikaanse evenement.

 • 20181117 1186Het nieuwe plein bij Cadenza was overvol bij de intocht van Sinterklaas in het Stadshart. Honderden kinderen stonden al vroeg met hun ouders bij de hekken te wachten op Sint Nicolaas en zijn Pieten. Om half 12 kwam de stoet van Sinterklaas aan en kon het feest beginnen.

 • 20181105 461De familie van der Bom won afgelopen woensdag de Halloween Home Award voor het mooist versierde huis van Zoetermeer. Naast een mooie award mochten zij de hoofdprijs, 1 minuut gratis winkelen, maandagavond komen ophalen bij Albert Heijn XL in het Stadshart.

 • DSC 4751 288Het Forum Café is geheel vernieuwd, na een periode dat het café gesloten was. Tijdens de Dag van de Ontmoeting werd het Café officieel heropend. Het Forum Café wordt een gezellige en centrale plek waar Zoetermeerders elkaar kunnen vinden.

 • DSC 4605 149Welke monsters, geesten, dode nonnen en zombies namen bezig van het Stadshart tijdens de HalloweenWalk 2018. Bekijk de film, ervaar de doodskreten en zie dat ook een interviewer zijn leven niet zeker is tussen vleeseters, bloeddrinkers en lopende geraamtes. (klik lees meer om de film te zien)

 • TrickStadshart 6Al lang voor de start waren alle kaarten verkocht voor de Trick or treat in het Stadshart. De kinderen gingen langs de winkels waar spoken, geesten en monsters hun op stonden te wachten. Geen super enge monsters, want ze gingen er graag mee op de foto.

 • DSC 4577 121De HalloweenWalk bracht de meest uiteenlopende monsters en geesten naar het Stadshart. Tussen de zombies door dook Johnny Depp op als Pirate of the Caribbean. Verder op stond Dumbledoor met een aantal studenten. In Haunted Park leek je omringd door zombies en geesten.

 • 20181016 122406Zondag 28 oktober vindt de Dag van de Ontmoeting plaats in het Forum, de hoofdvestiging van Bibliotheek Zoetermeer en partners. Van 10 tot 17 uur zijn er in het Forum Café allerlei leuke en gezellige activiteiten en ontmoetingen - grotendeels gratis - waar iedereen aan mee kan doen. Dit hangt samen met de nieuwe koers van het heropende Forum Café onder het thema 'ontmoeting'.

 • De Halloween walk is inmiddels niet meer weg te denken uit het Stadshart van Zoetermeer. Het blijft een evenement voor mummies, vampieren, heksen, zombies, creepy demonen, frankensteins, monsters en nog véél meer angstaanjagende figuren! Het wordt dit jaar de meest krankzinnige Halloween Walk ooit!

 • IMG 6168Politieagenten hebben zondagavond een verwarde vrouw van de snelweg A12 gehaald. Rond 18.30 uur kwam de melding dat er iemand was gezien die langs de snelweg liep. Politieagenten die op de melding afgingen zagen dat de vrouw meerdere malen de snelweg overstak.

 • WhatsApp Image 2018 10 11 at 12.29.30Off-price retailer TK Maxx opent donderdag 1 november om 10.00 uur het gloednieuwe filiaal in het Stadshart in Zoetermeer. De opening betekent de tiende winkel in Nederland voor TK Maxx in de regio hebben zij ook in Den haag en Rotterdam al filialen.

-advertenties-

-goede doel-