Stadscentrum

 • 20190417 6870Een Bellenblaasfestijn zal dit jaar de plaats in nemen van de Ballonnenwedstrijd, maar Koningsdag Zoetermeer blijft een groot feest voor jong en oud. De organisatoren van de Zoetermeerse Koningsdag, Wim Kokx en Jan Brouwer, zien uit naar het jaarlijkse koninklijke feest voor alle Zoetermeerders.

 • 20150406 45198Met Pasen kunt u rond de Dobbe in het Stadscentrum weer terecht voor de gezellige Paasmarkt. Op beide Paasdagen, zondag 21 en maandag 22 april, is de markt van 11 tot 17 uur geopend.

   

 • bijdaanLunchroom Bij Daan, gevestigd in de passage van het Stadshart Zoetermeer, heeft afgelopen maandag de 'Leukste restaurant verkiezing' gewonnen. Bij Daan is winnaar geworden van gemeente Zoetermeer met de hoogste waardering & een gold award.

 • 20190417 6874Het Stadhuisplein krijgt nieuwe publieksbanken. De banken worden deze week geplaatst en bieden ruime zitplaats aan mensen die even willen uitrusten, of met vrienden praten, maar niet direct iets willen bestellen bij één van de restaurants op het plein.

 • IMG 20190413 WA0023Bewoners van de ‘Griekseboog’, de flat aan de Griekenlandlaan in het Stadshart hielden zaterdag 13 april samen een opschoondag. Alle buren hielpen mee om de buurt weer vrij te krijgen van zwerfafval en verzamelden samen vele vuilniszakken vol afval.

 • 20190414 Kids Living Statues Festival GVW 9137Heel veel jeugdige levende standbeelden waren dit weekend te bewonderen in het Zoetermeerse Stadshart. Door het hele Stadshart kon je ze tegenkomen, prachtig geschminkte jonge acteurs die hun best deden zich zo goed mogelijk als echt standbeeld te gedragen.

 • 20190412 6761Museum De Voorde viert dit weekend de opening met een festivalweekend. Het nieuwe Zoetermeerse museum werd vrijdagmiddag officieel geopend en is vanaf zaterdag 13 april ook voor publiek toegankelijk. In plaats van € 8,50 betaal je dit weekend € 2,- (of niets met je Museumkaart).

 • 0114 CopyrightFOTOFLEX.NL 08042019De gemeente Zoetermeer doet mee aan de landelijke actie 'Hou de lijn vrij!'. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor het vrijhouden van de geleidelijnen, bedoeld voor blinden en slechtzienden. Met behulp van de geribbelde geleidelijnen kunnen zij goed hun weg vinden, mits er geen obstakels op de lijnen staan.

 • devoorde 9maart social6 lowresZaterdag 13 en zondag 14 april opent het nieuwe Museum De Voorde zijn deuren in Zoetermeer. Rondom de eerste tentoonstelling ‘Dit zijn wij!’ organiseert het museum een openingsfestival met feestelijke activiteiten voor kinderen en volwassenen.

 • il classicoHet voormalige kantoorgebouw Il Classico aan de Europaweg 135 is op initiatief van Resim Vastgoed omgebouwd naar luxe jongerenwoningen. Alle bijzonderheden van de transformatie, zoals een duurzame warmtepomp, zijn te bekijken tijdens een speciaal projectbezoek op 10 april.

 • 30 secondsIn Café The Old Pal in het centrum van Zoetermeer wordt dinsdagavond 23 april een Open Kampioenschap 30 seconds georganiseerd. Dit populaire bordspel zorgt in vele huishoudens voor enorm veel plezier maar ook vaak voor grote frustraties.

 • living statues kidsStadshart Zoetermeer organiseert zondag 14 april een Living Statues Festival speciaal voor kids. Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 15 jaar in de omgeving van Zoetermeer worden uitgenodigd om tussen 12:00 en 16:00 uur hun stilstaande kunsten te laten zien aan de bezoekers van het centrum.

 • Nieuwkomers bijeenkomst foWat zijn de ervaringen van nieuwkomers en betrokkenen bij integratie? Hoe werkt de inburgering vanaf 1 januari 2021? Deze en andere vragen werden woensdagavond 27 maart besproken tijdens de bijeenkomst ‘Van Nieuwkomer naar Nederlander’ in het Forum café in Zoetermeer.

 • Paul 1ICT-er Paul Dullaart is op zijn werk vooral met zijn hoofd bezig. Hij werkt met systemen en kan goed ‘het hele plaatje’ overzien. In zijn vrije tijd is hij meer met zijn hart bezig, met dat wat hem raakt: muziek. In het Forum Café neemt hij luisteraars mee op een muzikale reis.

 • Paul 1ICT-er Paul Dullaart is op zijn werk vooral met zijn hoofd bezig. Hij werkt met systemen en kan goed ‘het hele plaatje’ overzien. In zijn vrije tijd is hij meer met zijn hart bezig, met dat wat hem raakt: muziek. In het Forum Café neemt hij luisteraars mee op een muzikale reis.

 • schets markt en centraal parkHet college heeft de nieuwe plannen gepresenteerd voor de ontwikkelingen rond de Markt. Er komt een parkeergarage onder de Markt, zodat de Markt zelf autovrij kan worden. Twee grote woontorens zorgen voor meer woonruimte in het centrum en rond de Dobbe komt het Centraal Park.

 • 100 jaar kiesrechtNog voor de zomervakantie krijgt de Zoetermeerse raadzaal een plaquette ter viering van 100 jaar kiesrecht in Nederland. Het initiatief voor dit gedenkteken komt van CDA-raadsleden Véronique Frinking en Esmee van Oudheusden. De plaquette wordt gemaakt door een Zoetermeers bedrijf of kunstenaar.

 • LilkleineLil Kleine, de meest populaire rapper van dit moment en coach bij The Voice of Holland, zal tijdens het Bevrijdingsfestival op de Markt het hoofdpodium beklimmen voor een verrassend muzikaal optreden. De Haagsche rockband DI-RECT sluit het bevrijdingsfeest op de Markt in Zoetermeer af.

 • IMG 20190325 091014 BURST001 COVERPer 5 april 2019 openen Gemeente en Bibliotheek Zoetermeer de deuren van de raadszaal in het Stadhuis-Forum voor studenten. Op bepaalde dagdelen kunnen ze daar in stilte studeren. Bibliotheek en gemeente komen daarmee tegemoet aan de grote behoefte aan studeerplekken onder Zoetermeerse jongeren.

 • dialoogavondNa het ondertekenen van Zoetermeer als Stad van Compassie in september 2018, en een succesvolle eerste Dialoogavond in november 2018, is er op donderdagavond 28 maart ‘Zoetermeer in Dialoog’. Een avond waarop Zoetermeerders met elkaar in gesprek kunnen gaan.

-advertenties-

-goede doel-