Stadscentrum

 • Ladies night én Meidenavond bij Kinepolis

  Ladies nightIn juli organiseert Kinepolis een Ladies Night én een Meidenavond in de vestiging in Zoetermeer. Kom genieten van een heerlijk avondje uit, met familie of vriendinnen.

 • Geslaagde 23e editie van Culinair Zoetermeer

  Culinair burgemeesterAfgelopen weekend veranderde de Markt in Zoetermeer weer in het grootste en gezelligste terras van de regio: het was weer tijd voor Culinair. Hoewel het weer niet altijd meewerkte, werd het evenement toch goed bezocht.

 • Nieuw Koreaans Restaurant Bapboss op Cadenzaplein

  IMG 2716Op het Cadenzaplein in Zoetermeer is recentelijk het nieuwe Koreaanse restaurant Bapboss geopend. Het restaurant belooft een authentieke Koreaanse eetervaring te bieden met een uitgebreid menu van traditionele gerechten zoals Bibimbap, Kimchi, Bulgogi en diverse soorten Korean Grill.

 • Veteranenavond: 30 militaire voertuigen op de Markt

  veteranenavond3Burgemeester Bezuijen reed vooraan de stoet met ruim 30 militaire voertuigen op Veteranenavond Zoetermeer. Na het optreden op de Markt The Band of Liberation & Pipes Armyband kwam het defilé militaire voertuigen de Markt oprijden, wat altijd een spectaculair gezicht is.

 • Twee locaties in beeld voor Erfgoedcentrum

  StadslobbyEr zijn twee locaties in beeld bij de gemeente Zoetermeer voor mogelijke huisvesting van het toekomstige Erfgoedcentrum. Het Erfgoedcentrum, in de nieuwe stukken Stadslobby genoemd, moet naast een tentoonstelling van historische stukken ook een levendige plek worden ‘waar educatie en ontspanning samenkomen’.

 • Grootste editie van Culinair Zoetermeer bijna van start

  IMG 2695Nog maar twee weken en dan is het zover: de 23ste editie van Culinair Zoetermeer. Dit jaar belooft extra bijzonder te worden, want met maar liefst 17 verschillende pop-up restaurants wordt dit de grootste editie ooit.

 • Moonlight braderie in zonneschijn

  moonlightOp de moonlight braderie in Stadshart en Dorpsstraat op woensdag 19 juni konden de bezoekers genieten van een heerlijk zonnetje terwijl ze langs de kraampjes liepen. Vanaf de Markt liep het lint met kraampjes richting de Dorpsstraat.

 • Lift en trap buiten gebruik in Stadshart passage

  IMG 20240518 WA0000 1Vanwege de verbouwing van Stadshart Daily Plaza zullen de lift en trap in de Stadshart passage vanaf maandag 24 juni niet meer te gebruiken zijn. Na de verbouwing heeft de passage twee moderne hellende rolpaden en een grotere personenlift.

 • Vol en drukbezocht festivalweekend

  20240615 46434Ondanks het minder mooie weer gingen veel Zoetermeerders er dit weekend op uit. Ze bezochten één van de vele festivals in de stad, zoals het Bierfestival, Rrrollend Zoetermeer of het OranjeDome waar vaders konden feesten én tegelijkertijd naar het voetbal kijken.

 • Deelnemers rolstoelvierdaagse genieten van intocht

  53759611154 be90e2e23e cDe rolstoelvierdaagse Zoetermeer werd donderdag 30 mei afgesloten met een muzikaal feestje. In het Stadshart werden de deelnemers ontvangen door burgemeester Bezuijen en het orkest van Kunst en Vriendschap. De groep deelnemers was dit jaar in tweeën gedeeld, zodat iedereen de ruimte had om van het concert te genieten.

 • Nieuwe plannen voor Markt 10

  markt 10 ligging mei24De gemeente heeft nieuwe plannen voor de locatie Markt 10, waar het vroegere Stadhuis stond. Het gebouw aan de Markt wordt maximaal 70 meter hoog, wat eerst 90 meter was. Er komt geen grote parkeergarage onder de Markt, maar een ondergrondse parkeergarage onder het gebouw staat wel in de plannen.

 • Foto van de week

  mei24 J_Stahlecker_FrankrijklaanFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Stap in transformatie passage Stadshart


  IMG 20240518 WA0000 1Om meer ruimte en licht te creëren wordt de ‘druppel’ in de overdekte passage (het voormalige terras van ‘La Place’) de komende maand verwijderd. In verband met de veiligheidseisen worden de naastgelegen roltrappen daarom gedurende 1 maand buiten gebruik gesteld, van 21 mei tot 21 juni.

 • Avondvierdaagse sluit af met feestje

                  De avondvierdaagse sloot donderdag 16 mei de vier dagen wandelen af met een heerlijk feestje op de Markt. Bij aankomst in het Stadshart werden de lopers al ontvangen met muziek door verschillende muziekkorpsen, op de Markt barstte het feest pas echt goed los.

 • Tariefverhoging amateurtheater uitgesteld

  theaterstoelenZoetermeerse amateurtheatergezelschappen betalen bij het Stadstheater een gereduceerd tarief bij voorstellingen in het theater. Het Stadstheater komt niet uit de kosten met dit tarief en wilde dit (fors) verhogen. In overleg met de gemeente Zoetermeer is nu besloten om de tariefsverhoging een jaar uit te stellen.

 • 24e editie van Bevrijdingsfestival Zoetermeer

  WhatsApp Image 2024 05 07 at 09.33.49Ondanks enkele dreigende regenwolken in de namiddag, vierden duizenden enthousiaste bezoekers de vrijheid op het Bevrijdingsfestival in Zoetermeer. Het terrein verwelkomde dit jaar in de middag een groter aantal bezoekers dan vorig jaar, die volop genoten van een scala aan optredens en activiteiten.

 • Zonder vrede geen vrijheid

  vredesboomDinsdagavond 7 mei is er een herdenking met korte verhalen en muziek bij de Vredesboom op het Dobbe-eiland. De vakbond FNV heeft deze boom in 1984 aan de inwoners van Zoetermeer geschonken, als actie voor de vrede in de wereld.

 • Bevrijdingsfestival- alle optredens

  Bevrijdingsfestival foto R Poots copyBevrijdingsfestival Zoetermeer opent om 13:15 uur op de Markt met het ontsteken van het vrijheidsvuur, dat vanuit Wageningen door hardlopers naar Zoetermeer gebracht wordt. In de namiddag start ook het programma op het Oostwaarts en Nicolaasplein.

 • 35e keer Taptoe op de Markt

  20240427 44384De Taptoe in Zoetermeer werd op Koningsdag alweer voor de 35e maal gehouden als afsluiting van het feest. Overdag is de Markt de locatie voor de vrijmarkt en toneel van kleedjes en bezoekers, in de avond verandert het in een arena voor de Taptoe optredens.

 • Wat is de waarde van de dienstpet Van der Spek?

  DienstpetTijdens een waarderingssessie op woensdag 1 mei wordt de waarde bepaald van de dienstpet van de gebroeders Van der Spek voor Zoetermeer. Samen bepalen alle deelnemers de waarde van objecten uit museum De Voorde voor de stad.

-advertenties-

-goede doel-