Stadscentrum

 • Zoetermeer Blues Festival

  Blues festivalHet Zoetermeer Blues Festival is weer terug met dit 3-daagse muziek-evenement vol sfeer en muziek. Een flinke dosis veelzijdig live entertainment op meerdere podia en bij horeca gelegenheden in het centrum van Zoetermeer in alweer de 28ste editie van dit jaarlijkse populaire festival.

 • Kom Erbij Festival met veel activiteiten

  Aankondiging festivalDe eerste editie van het Kom Erbij Festival voor jongeren zal zaterdag 11 juni op de Markt en rondom het Dobbe-eiland plaatsvinden. Het festival is gratis te bezoeken voor jongeren van 12 tot 25 jaar, met heel veel activiteiten, muziek en foodtrucks.

 • Stadstheater overspoeld door kinderen

  20220505 30805Tijdens het Bevrijdingsfestival speciaal voor kinderen in het Stadstheater werd het theater letterlijk overspoeld door de vele kinderen die naar binnen wilden! In de kleine zaal was een leuk event voor de kids, met DJ Joeri en een interactief sprookjesoptreden.

 • Proef en ervaar vrijwilligerswerk

  2022 5 02 Foto Proef en ervaarTwee stichtingen die zich inzetten voor de medemens met vrijwilligers, slaan de handen ineen om Zoetermeerders te laten ervaren wat vrijwilligerswerk kan inhouden. Jong Perspectief en Humanitas nodigen jou uit om te komen proeven en ervaren.

 • Jongeren spelen Theater na de Dam

  20220501 30591Een groepje Zoetermeerse jongeren, in de leeftijd van 12 tot 18 jaar, spelen woensdag 4 mei mee in het Theater na de Dam. Het theaterstuk is een pilot van het Stadstheater en probeert jongeren meer betrokken te krijgen bij de Nationale Dodenherdenking.

 • Sweetlakefestival komt in de zomer op de markt

  Schermafbeelding 2022 04 12 om 10.05.29 copySweetlake Festival heeft naast de line-up ook de nieuwe locatie van het festival bekend gemaakt. Zaterdag 27 augustus wordt de Markt omgetoverd tot een waar muziekspektakel. Met het podium richting het Stadshart, een vip-dek, bar en foodtrucks wil de organisator een spectaculair festival voor de jongeren neerzetten.

 • Duurzaamheidsoptocht in Dorp en Stadshart

  20220409 29909De Duurzaamheidsoptocht trok zaterdag 9 april veel aandacht in de Dorpsstraat en het Stadshart. Een bont uitgedoste stoet, met figuren als Moeder Aarde, de afvalbutlers en muzikanten liep door de straten, vergezeld door vele organisaties die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

 • Estafetterondleiding tijdens Museumweek in De Voorde

  SH_De_voorde.JPGIn het kader van de Nationale Museumweek (4-10 april) organiseert Museum De Voorde een speciale estafetterondleiding door kunstenaars in de tentoonstelling ‘RESPECT! Perspectieven in de hedendaagse Kunst’.

 • Actie tegen fout gestalde fietsen Stadshart

  fout geparkeerde fietsen in Stadshart Zoetermeer 2Team Handhaving heeft een flinke hoeveelheid fout geparkeerde fietsen bij het Stadshart weggehaald. Dit gebeurde op dinsdag 5 april rond Centrum West. De fietsen worden overal neergezet, terwijl er een gratis stalling is. 

 • Fitwinkel opent de deuren voor sportief Zoetermeer

  Schermafbeelding 2022 04 03 om 19.26.06De uit Hengelo afkomstige Richard Boomkamp heeft samen met zijn team en een grote groep genodigde. Zaterdagochtend een 4de vestiging van zijn onderneming de Fitwinkel geopend in Zoetermeer. De winkel gespecialiseerd in sport apparatuur is gevestigd aan de Europaweg in het Stadshart.

 • 60-jarige bruidspaar Orta-Beijersbergen

  60 jarig bruidspaar Orta 3Burgemeester Bezuijen heeft afgelopen donderdag, 31 maart, een bezoek gebracht aan het 60-jarige bruidspaar Orta-Beijersbergen, wonend in de wijk Centrum. De burgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • Volop proefdraaien bij Café Max

  20220325 29737Eigenlijk zou Café Max in de Bibliotheek al in 2021 open gaan. Corona gooide echter roet in het eten. Inmiddels is manager Waldie Sariman volop aan het proefdraaien. Het café zal voor een deel met vrijwilligers gaan werken en de thuisbasis worden van Eén tegen eenzaamheid Zoetermeer.

 • Staatssecretaris bij Bibliotheek Forum

  Bezoek staatsecretaris bibliotheek Zoetermeer 2Gunay Uslu, staatssecretaris van Cultuur en Media, is vrijdag 25 maart op werkbezoek geweest bij Bibliotheek Forum Zoetermeer. Uslu sprak over de kernfuncties van de bibliotheek, de verbindende rol die het Forum invult als participatie bibliotheek en hoe de bibliotheek toekomstbestendig is en blijft.

 • Bevrijdingsdag 5 mei door de hele stad heen

  Bevrijdingsfestival2019Op verschillende podia door de stad wordt op 5 mei de vrijheid gevierd. Je kunt meevieren vanaf o.a. de Markt, in het Stadstheater, in Poppodium de Boerderij en vanaf het Nicolaasplein. Ook is er een speciaal kinderprogramma voor de kleinsten.

 • Foto van de week

  Ria_Luiten_dobbeplasFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Eigenaresse Plein 23 gaat stoppen

  terras 3Jamie-Lee van Kleef, de eigenaresse van Brasserie Plein 23 aan het Stadshuisplein heeft haar zaak verkocht. Zes jaar geleden ging zij van start met 'Broodje voor onderweg' en vlak voor de eerste coronagolf opende haar 'Plein 23'. "Ik ben er klaar mee", schrijft zij.

 • Wijkkaarten Centrum en Buytenwegh uitgereikt

  wijkkaart buytenwegh 2Na Oosterheem hebben nu ook de wijken Buytenwegh en Centrum een eigen wijkkaart. De wijkkaart laat belangrijke plekken in de wijk zien, zoals inlooppunten waar inwoners met vragen terecht kunnen maar bijvoorbeeld ook het winkelcentrum, speeltuinen en kunstwerken.

 • Veel Zoetermeerders actief tijdens NL Doet.

  Terugblik NL Doet in Wijktuin Noordhove fotograaf Jeroen StahleckerTijdens de NLdoet dagen, jaarlijks de grootste vrijwilligersactie van Nederland  georganiseerd door het Oranjefonds waren er veel vrijwilligers op de been. In Zoetermeer gingen vrijwilligers aan de slag bij verenigingen, clubs en tuinen. Inzet en Piëzo vrijwilligers gingen op drie locaties aan de slag.

 • Lezing over Zoetermeerse architectuur

  woondek meerzicht alberts 60jr vMax van Huut van het architectenbureau Alberts & Van Huut geeft 22 maart een lezing in de commissiezaal van het Stadhuis Forum. Van Huut vertelt tijdens de lezing over de beeldbepalende Zoetermeerse, andere bekende én huidige projecten van zijn bureau.

   

 • Stembureau Forum ook voor doven

  charissa stembureauHet stembureau in het Stadhuis-Forum is toegankelijk voor rolstoelen en scootmobielen, maar ook voor mensen die niet goed kunnen zien of horen. Voor dove en slechthorende mensen was gebarendeskundige Charissa Bol beschikbaar, die in gebarentaal uitleg kon geven.

-advertenties-

-goede doel-