Stadscentrum

 • Lamborghini door politie meegenomen

  auto in de nachtBij een controle aan de Nederlandlaan in het stadscentrum, werd de bestuurder van een Lamborghini aan de kant gezet. De bestuurder van deze kostbare auto vertelde de politie dat deze auto gehuurd was. Al snel bleek er iets niet te kloppen.

 • Talkshow op Nederlands Thrillerfestival

  simone van der vlugt copyOp 24 oktober start het Nederlands Thrillerfestival en wordt de stad een week lang omgedoopt tot Thriller City. In die week vinden er veel spannende culturele activiteiten plaats. Het festival start 24 oktober met het Boekenfestival in het Stadstheater en loopt door tot 31 oktober met de talkshow van Simone van der Vlugt.

 • Bouwplannen Markt 10 liggen stil

  schets markt en centraal parkDe bouwplannen voor Markt 10 in het Centrum van de stad lopen vertraging op. De plannen die de drie partijen die zich bij de gemeente gemeld hebben om de woontorens te gaan bouwen hebben ingediend, gaan fors meer kosten dan het vastgestelde budget.

 • Kunst&Kids expositie in Woonhart en Stadshart

  KunstKids 2Vanaf vrijdag 15 oktober staat in Woonhart en Stadshart Zoetermeer een expositie van 38 unieke schilderijen gemaakt door kinderen van verschillende basisscholen en BSO’ s uit Zoetermeer. De kunstwerken met het thema ‘Hoera voor de herfst!’ zijn tot en met woensdag 10 november te bewonderen. 

 • Zoetermeer ruim week lang de spannendste stad

  2020 10 25 Thrillerfestival 2020 239Van zondag 24 tot en met zondag 31 oktober staat Zoetermeer weer helemaal in het teken van het Nederlands Thrillerfestival. Een jaarlijkse happening die voor de dertiende keer op rij wordt gehouden en van Zoetermeer een week lang de spannendste stad van Nederland maakt.

 • Automobiliste overleden na ongeval

  politielogo op auto 1De 23-jarige vrouw die vrijdag 15 oktober rond 13.00 uur in de tunnelbak een zwaar ongeval kreeg, is diezelfde avond in het ziekenhuis overleden. De auto van de vrouw uit Leidschendam kwam op zijn zijkant terecht bij een eenzijdig ongeluk. 

 • Muurschildering CityTales onthuld

  20211015 26945Jakobien Groeneveld, wethouder Jeugd, onthulde vrijdag 15 oktober de muurschildering vanuit het project CityTales. De muurschildering werd gemaakt door Tobias Becker Hoff onder het viaduct van de Afrikaweg, geïnspireerd op de ideeën van Zoetermeerse jongeren.

 • Automobiliste zwaargewond bij ongeval tunnelbak

  traumaheli 5Hulpdiensten zijn vanmiddag met spoed opgeroepen voor een eenzijdig ongeval in de tunnelbak aan de Europaweg. De bestuurster van de personenauto werd bij het ongeval uit het voertuig geslingerd en raakte zwaargewond.

 • Ervaar zélf hoe een beperking voelt

  20191015 12638Hoe is het om niet (of niet goed) te kunnen zien en je weg te zoeken met de witte stok? Op 15 oktober, de Internationale Dag van de Witte Stok, laat de Toegankelijkheidsraad Zoetermeer mensen ervaren hoe het is om zonder goed zicht veilig te lopen in de openbare ruimte.

 • Burgemeester opent Kinderboekenfestival in Forum

                  Burgemeester Bezuijen opende zaterdag 9 oktober het Kinderboekenfestival in het Stadhuis-Forum, in aanwezigheid van veel kinderen. De Kinderboekenweek 2021 laat kinderen dromen over later, in het forum konden kinderen dan ook alles worden wat ze wilden.

 • Kinderboekenfestival in het Forum

  kleutermarktTijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later. Bibliotheek Zoetermeer organiseert op zaterdag 9 oktober van 11.00 tot 15.30 uur een Kinderboekenfestival in het Forum (Stadhuisplein 1).

 • Veel prikken gezet in Stadhuis

  20210929 26683Bij de extra vaccinatiemogelijkheid in het Stadhuis, woensdag 29 september, zijn ruim 150 mensen langs geweest om een coronaprik te halen. Een hoge opkomst, aldus Margot Polman, GGD Haaglanden: "We zien dat er echt behoefte is aan laagdrempelige locaties voor de vaccinatie."

 • Leuke activiteiten voor kinderen TalentenAcademie

  Talentenacademie Burendag 3Kinderen van de TalentenAcademie Buytenwegh waren zaterdag 25 september aanwezig bij de Burendag aan de Van Randwijkhove. Een andere groep ging naar de ridders op het Festival Historisch Zoetermeer om kennis te maken met beroepen van vroeger.

 • Eindelijk weer genieten op festival

  20210925 26598Festival Historisch Zoetermeer is weer helemaal terug in Zoetermeer. Dit weekend is de Markt en het Dobbe eiland ondergedompeld in een duizendjarig verleden, mét behulp van de heel moderne QR code. Ridders, ambachten, ouderwets lekker eten drinken, er is weer volop te beleven tijdens het Festival Historisch Zoetermeer.

 • Publiek weer welkom in Raadzaal

  raadszaal 2Vanaf maandag 27 september zijn de raads- en commissievergaderingen in het Stadhuis weer bij te wonen door publiek. Vanwege de coronamaatregelen was het lange tijd niet mogelijk om fysiek bij de vergaderingen te zijn, publiek kon de vergadering volgen via internet.

 • Wandeling Benedenstad vanuit ArchitectuurPunt

  Wandeling Stadshart Kunsthistorica Simone Langeveld wandelt op 27 september met belangstellenden door de ‘Benedenstad’ van het Stadshart. Bekijk oude watergangen, nieuwe vijvers en imposante appartementen met alle voorzieningen om de hoek. Wandel en ontdek de woonwijk Stadscentrum, met als start het Stadhuisplein. 

 • Vaccinatie op Stadhuis

  corona vaccinDe gemeente Zoetermeer gaat vier vaccinatiedagen organiseren op het Stadhuis-Forum. Mensen die nog niet gevaccineerd zijn tegen corona kunnen hier zonder afspraak binnen lopen en een vaccin halen. De eerste prikdag is op woensdag 29 september.

 • Auto op z'n kant na aanrijding

  brandweerauto 2Een auto is op zijn kant terecht gekomen na een botsing op de kruising Amerikaweg en Europaweg. De bestuurder van het voertuig moest uit de auto bevrijd worden door de brandweer. De oorzaak van de aanrijding ligt bij het door rood rijden van één van de bestuurders.

 • Weekend Foto

  wsep21ria_luiten_dobbeplasFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Man overleden, politie zoekt getuigen

  politie uniform 2De politie trof woensdag 15 september een zwaargewonde 47-jarige man aan op het fietspad van het Buitenom in het Stadshart. De man overleed een dag later in het ziekenhuis. De politie is op zoek naar getuigen.

-advertenties-

-goede doel-