Stadscentrum

 • In Feite(n) Zoetermeer: Waterdoorgang Marseillepad

  MarseillepadWist u dat? In deze rubriek onthullen we leuke feitjes en wetenswaardigheden over Zoetermeer. Van de hoogte van de Zoetermeerse Watertoren tot de eerste Ambachtsheren, verrassend en leuk om te weten over je stad! Deze keer:  de waterdoorgang bij het Marseillepad.

 • Extra blindengeleidetegels geplaatst bij Stadhuis

  20230921 40937De Toegankelijkheidsraad Zoetermeer adviseert de gemeente sinds 2017 over toegankelijkheid van de stad voor inwoners of bezoekers met een beperking. Onlangs liep wethouder Iedema een rondje door het Stadshart met leden van de Toegankelijkheidsraad om te kijken wat er verbeterd zou kunnen worden.

 • Nieuwe Vredespaal geplaatst bij de Dobbe

  20230921 40961In het gras rond de Dobbe staat al jaren een Vredespaal, in 1995 geplaatst door toenmalig burgemeester Luigi van Leeuwen. De paal was echter na 28 jaar wel aan vervanging toe en werd compleet vernieuwd en donderdagmiddag 21 september onthuld door Luigi van Leeuwen en wethouder Iedema.

 • Zoetermeers Vierkleurendak top vijf Rooftop Award

  20230706 39999Het Vierkleuren Dak op het gemeentehuis van Zoetermeer staat in de top vijf van de jaarlijkse Rooftop Award. De jury was positief over de rol van de gemeente als kwartiermaker om het gebruik van daktuinen aan te jagen.

 • Duizend jaar geschiedenis in Zoetermeer

  historischzoetermeer2022 055Festival Historisch Zoetermeer laat ieder jaar in september de duizendjarige geschiedenis van Zoetermeer herleven. Het gratis te bezoeken festival laat je ronddwalen in kampementen van de ridders, struinen langs de vele kraampjes van de historische markt en het riddertoernooi op de Markt.

 • Duurzaamheidsmarkt op Stadsfestival Zoetermeer 2040

  afvaldamesLoop de afvalrace en test jouw kennis over afvalscheiding en vermindering. Shop een nieuwe tweedehands vintage outfit. Zaterdag 16 september is er van alles te ontdekken, ervaren en leren over duurzaamheid tijdens de Duurzaamheidsmarkt in en om het Stadhuis-Forum in Zoetermeer.

 • Weekend Foto

  p_nicolaas_spiegeling_EuropawegFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Meubel-sale en Keukensale openen in Woonhart

  20230907 40578In het Woonhart opende deze week een nieuwe winkel: Meubel-sale en Keukensale. De combiwinkel in het overdekte winkelcentrum Woonhart Zoetermeer aan Coppeliaschouw 32 is eigendom van franchisenemers Jeroen van Mastrigt en Teyfik Ozger.

 • Eindfeest Stadsfestival Zoetermeer 2040

  Stadsfestival Zoetermeer 20240Het Stadsfestival Zoetermeer 2040 op zaterdag 16 september wordt afgesloten op de Markt met een groots Eindfeest. Vroeg in de avond is er een kinderprogramma met Speelmeer Show, waarna het eindfeest losbarst met QMusic en een droneshow.

 • Stekker eruit voor Game Museum

  20230903 40536Het Nationaal Videogame Museum heeft zondagavond 3 september de stekker eruit getrokken in het pand in de Passage Stadshart. Veel mensen hadden deze dag de kans benut om voor de laatste keer in dit pand te gamen en kijken uit naar de verhuizing.

 • Verhuizing Nationaal Videogame Museum

  videogame museum 3Het Nationaal Videogame Museum gaat verhuizen. Op zondag 3 september gaat voor het laatst het licht aan op de locatie in de passage. De planning is om voor de herfstvakantie 2023 weer open te gaan op de nieuwe locatie in het oude ABN AMRO gebouw.

 • Twee dagen muziek met Vijverpop

  vijverpop copyTijdens het weekend van 2 en 3 september zal Zoetermeer op een uniek topfeest worden getrakteerd: Vijverpop 079. Het jaarlijks terugkerende muziekevenement is gratis toegankelijk en heeft een behoorlijke dosis entertainment. Ook dit jaar is er weer met een line-up met artiesten die zorgen voor spektakel.

 • Gebouw van de maand: De Vredekerk

  Vredekerk front 10 8 23Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat ArchitectuurPunt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien, deze maand: De Vredekerk.

 • Terug-kijkend Verzonken kunstwerk

  zuccaia kunstwerk'Zuccaia' is een kunstwerk waarvoor er in het stadhuis een verzonken vloervitrine is gemaakt. Dit 'Veld vol pompoenen' valt nu elke bezoeker zeker op.

 • Jonna Fraser en Pal Mundo soundsystem op het Sweetlakefestival

  55BAA33F 2D5C 479E 8895 A268AA0309C2Op zaterdag 26 augustus staat het Sweetlakefestival weer op de Markt in het Stadshart. De organisatie is druk bezig met alle voorbereidingen. Zij willen met dit  muziekevent veel verschillende muziekstijlen samenbrengen. Artiesten, DJ’s en jong talent staan allemaal op het podium om een muziekfeest neer te zetten.

 • Kraanpoer 70 LUX woontoren in Stadshart gestort

  sadshart bouwproject copyVorige week is er een belangrijke mijlpaal in de hoogbouw van de 70 LUX woontoren aan de Luxemburglaan in de planning behaald. Dit door nog voor de bouwvakvakantie de (toren)kraanpoer van 150m³ te storten in Zoetermeer.

 • Kunst in Zoetermeer: Koe van Beaufort

  20230708 40027Zoetermeer heeft meer dan 150 kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er vast wel eens onbewust langs, zonder je te realiseren wat het is. In onze  serie ‘Kunst in Zoetermeer’ brengen we bekende en onbekende kunstwerken in beeld. Deze keer het kunstwerk Koe van Beaufort.

 • Talenten gezocht voor Nieuwjaarsvoorstelling 2024

  talenten gezochtOp dinsdag 9 januari 2024 toont Zoetermeer weer welk talent we allemaal in de stad hebben. Wilt u optreden met een live orkest in de grote zaal van het Stadstheater? Geef u dan nu op voor de Nieuwjaarsvoorstelling 2024.

 • Verandering in de Italiëlaan

  eiland3 copy copyVooruitlopende op de start van de bouw van Cadenza 2 (60 jongerenwoningen en 161 appartementen met parkeergarage) is het milieu-eiland aan de Italiëlaan recentelijk al tijdelijk verplaatst.

 • Terug-kijkend Halloween dog parade

  Halloween dogsEr zijn in de afgelopen jaren de meest uiteenlopende evenementen geweest in Zoetermeer. In veel gevallen zijn het geen blijvertjes. Verkleed in Halloweenstijl met je hondje over de loper was er zo één. Dit is Terug-kijkend met een film uit 2016. De Halloween dog parade.

-advertenties-

-goede doel-