Stadscentrum

 • Gat in de Markt wordt opgevuld

  Resultaten stemming Gat in de Markt Het ‘Gat in de Markt’ wordt een plek waar bewoners actief kunnen verblijven, ontmoeten en zich in het groen kunnen begeven. In het definitieve ontwerp is ruimte voor een crossbaantje voor kinderen, een klimwand en natuurspelen.

 • Culinair verrassend anders

  A4FCD253 3B4F 4530 92CB F348DE85A8BACulinair Zoetermeer 2023 wordt dit jaar georganiseerd door Timeless Events. Dit jaar richt de organisatie zich nog meer op uitbreiding, vernieuwen en verrassende elementen. Niet alleen op de Markt, maar ook op het Dobbe eiland waar ze zich meer willen gaan richten op kinderen en gezinnen.

 • Videogame Museum start met Gamenest

  videogame museum 3Het Nationaal Videogame Museum heeft naast het museum een interactieve ruimte gecreëerd waar jongeren samen kunnen komen om hun favoriete hobby uit te oefenen: gamen! Vanaf zaterdag 1 april is het Gamenest iedere zaterdag geopend.

 • Media Ukkie Dagen met rupsje Nooitgenoeg

  rupsjeDe Media Ukkie Dagen komen eraan. Van 24 t/m 31 maart wordt door het hele land aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Het thema is dit jaar 'Balans: Bewegen met media'.

 • Nieuw in Zoetermeer De Regenboogborrel

  regenboog vlagThe Old Pal organiseert op zondag 2 april de eerste maandelijks terugkerende Regenboogborrel. Omdat corona in 2020 roet in het eten gooide is dit idee lange tijd in de ijskast gezet. Nu alles weer reilt en zeilt, heeft de bedrijfsleidster en de directie van The Old Pal het plan weer opgepakt.

 • Mark Rutte op campagne in Zoetermeer

  20230311 37242Premier Mark Rutte bezocht zaterdag 11 maart het Stadshart Zoetermeer, niet als premier maar als partijleider van de VVD. Samen met lokale VVD-politici en lijsttrekker voor de VVD in Zuid-Holland Jeannette Baljeu nam hij de tijd om met het publiek te praten en folders uit te delen.

 • Stemmen op het Gat in de Markt

  gat markt idee 1Er zijn 101 ideeën ingediend voor opvulling van het ‘Gat in de markt’, het leegstaande en braakliggende terrein aan de Frankrijklaan/Engelandlaan en Markt 10. Hieruit heeft de gemeente twee voorstellen uitgewerkt waaruit mensen kunnen kiezen. Groen wordt het in ieder geval.

 • Vier de Boekenweek in Bibliotheek Forum Zoetermeer

  Website banner Boekenweek 2023 1200x638px 1Kom ook de 88e editie van de Boekenweek van 11 tot en met 19 maart beleven in de bibliotheek. In deze jaarlijkse campagne staat literaire (non-) fictie centraal, met dit jaar het bijzondere thema ‘Ik ben alles’.

 • Dorien & Co op pad: Videogame Museum

  Videogame Museum 9De Zoetermeer actief agenda staat vol met activiteiten, grote en kleine. Soms alleen geschikt voor volwassen, andere juist voor kinderen en de meeste voor de hele familie. Dorien Luijten en haar kinderen Anna-Sofia (9) en Sepp (6) kiezen regelmatig een leuke uit, trekken eropuit en vertellen ons er alles over.

 • Dubbelportretten in Forum Bibliotheek

  Karel 8563 EditFoto’s van fotograaf Ton van Zeijl gemaakt naar aanleiding van de viering van zestig jaar New Town Zoetermeer zijn in de maand maart 2023 te bewonderen in de Forumbibliotheek. De serie bijzondere foto’s heeft de titel: Gebouw en gebruiker, 60 jaar New Town Zoetermeer.

 • 100-jarige mevrouw Nieuwenhuis - Goedraad

  100 jarige mevrouw Nieuwehuis Patricia MunsterBurgemeester Bezuijen feliciteerde donderdag 2 maart de 100-jarige mevrouw Nieuwenhuis - Goedraad, wonend in de wijk Centrum met haar bijzondere verjaardag. mevrouw Nieuwenhuis - Goedraad kreeg namens de gemeente een mooi boeket.

 • Internationale vrouwendag 2023

  Promo Vrouwendag 2023Woensdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Het thema dit jaar is “Changing Climates”. Iedere vrouw heeft op haar eigen manier invloed. Samen met 100 vrouwen uit Zoetermeer wordt verder gebouwd aan een community in het kader van vrouwenemancipatie in Zoetermeer.

 • Op laatste dag gratis entree Museum De Voorde

  Museum De Voorde WILD in de stad De laatste week van de tentoonstelling in Museum De Voorde, ‘WILD in de stad. Op safari in Zoetermeer’ is aangebroken. Dit is tevens de laatste tentoonstelling in het museum, want na hierna zal het museum haar deuren voorgoed sluiten voor publiek

 • 30- jarig jubileum Stadstheater

  20230225 37133Het 30- jarig jubileum van het Stadstheater werd met een volle zaal gevierd op zaterdag 25 februari. Het publiek kreeg een vol programma voorgeschoteld, met landelijke bekende artiesten en vele lokale talenten.

 • Kunstwerk Intercommunication geeft weer licht

  20230225 37117Het kunstwerk Intercommunication van Jeffrey Shaw is gerenoveerd. Het zal ’s avonds weer een blikvanger zijn aan de gevel van het Stadstheater in Zoetermeer en met lichtgevende letters een boodschap doorgeven.

 • Jubileumvoorstelling Stadstheater Zoetermeer

  stadstheater met kunstHet Stadstheater Zoetermeer bestaat dertig jaar. Om deze mijlpaal te vieren, vindt op zaterdagavond 25 februari een jubileumvoorstelling plaats in de Grote Zaal van het theater. Bekende artiesten en lokale theatermakers brengen in deze voorstelling een ode aan het Zoetermeerse theater.

 • Foto van de week

  feb23 Dobbeplas_John_HenriFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Bijeenkomst over tijdelijke invulling Markt 10

  Bijeenkomst Markt 10 20 Susanne BoutOp de locatie van het voormalige stadhuis aan de Markt 10 vond op donderdagavond 9 februari een bijeenkomst plaats over ‘Markt 10 2.0’. Naar aanleiding van ideeën van inwoners voor een tijdelijke invulling van Markt 10 heeft een ontwerper concept-ontwerpen gemaakt die gepresenteerd werden.

 • Museum De Voorde vanaf 7 maart dicht

  museum de voordeMuseum De Voorde sluit definitief ná de voorjaarsvakantie. Dinsdag 7 maart sluiten de deuren voorgoed en gaat het museum de tentoonstellingen afbouwen en opruimen. Tot die tijd is het museum nog vol in bedrijf, dus wie een laatste keer de tentoonstelling Wild in de stad wil bekijken kan nu nog langskomen.

 • Meedenken over kunst in Centraal Park

  Central ParkIn het Centraal Park is, naast de bestaande kunst, ruimte voor een nieuw kunstwerk. Wilt u graag meedenken over hoe dit eruit zou kunnen zien en waar dit zou kunnen staan? Meld u dan aan voor de projectgroep 'Kunstopdracht Centraal Park'.

-advertenties-

-goede doel-