sh Stadhuis Forum 2De bibliotheek organiseert op 3 oktober in samenwerking met Dr. Noks Nauta (arts en psycholoog) de gratis interactieve lezing ‘Hoogbegaafde senioren’. Voor hoogbegaafde senioren is er anno 2019 nog maar weinig aandacht.

Vooral hoogbegaafde senioren worden vaak niet herkend, doordat zij en hun omgeving de kenmerken van hoogbegaafdheid bij senioren niet herkennen. Hierdoor kan onbegrip ontstaan gevolgd door een sociaal isolement, zeker wanneer er mobiliteitsproblemen en zorgbehoeften ontstaan. Tijdens de interactieve lezing ‘hoogbegaafde senioren’ gaat Dokter Nauta heel praktisch in op vragen van hoogbegaafde ouderen zoals: “Wat zijn mijn eigen behoeften, wat geeft mijn leven zin?, Zijn mijn opgebouwde netwerken nu nog beschikbaar?,  Hoe en waar kan ik langdurige en veilige verbindingen met anderen aangaan?”

Naasten en zorgverleners van deze hoogbegaafde senioren vragen zich bijvoorbeeld af: “Hoe kan ik mijn partner of ouder steunen en een zinvolle dagbesteding vinden? Hoe kom ik erachter wat voor deze persoon echt van belang is? Waarom is deze senior zo lastig in de omgang? Waarom wil hij of zij niet met de andere bewoners koffie drinken? Waarom heeft deze persoon altijd overal commentaar op?”.  

Met meer kennis over hoogbegaafde senioren in verschillende fases van het ouder worden en het verspreiden daarvan kan het welbevinden verbeterd worden. U bent van harte welkom om meer te leren over hoogbegaafde senioren.

Adres Forumbibliotheek
Stadhuisplein 1
Zoetermeer

Datum: 3 oktober
Tijd: 10:00 - 12:00 uur
Prijs: Gratis
Locatie: Forum Trainingsruimte 1/2

-advertenties-

-goede doel-