foto studenten ICT aan het werk
Van maandag 22 tot en met 26 april organiseert mboRijnland een hackathon in de Dutch Innovation Factory (DIF) in Zoetermeer. De hackaton is gericht op softwareontwikkeling en wordt georganiseerd voor eerstejaars ICT-studenten van de opleiding software developer.

Wethouder Marijke van der Meer uit Zoetermeer opende de hackaton maandagmiddag. De studenten die de opleiding volgen in Leiden, Gouda en Zoetermeer, kregen de keuze uit vijf boeiende casussen, variërend van zorghulp tot complexe IT-systemen. Daar gaan ze deze week met een groepje mee aan de slag. De wethouder benadrukte het belang van ICT voor de toekomst: “We hebben steeds meer ICT-experts nodig en die worden onder andere bij mboRijnland in Zoetermeer opgeleid. Er zijn volop arbeidsmarktkansen: deze hackaton biedt studenten een mooie kans om inzicht te krijgen in het beroep en de vraagstukken die ze zullen tegenkomen als ze in de ICT aan het werk gaan.”

Expertise en ervaring delen

overzicht foto hackatonTijdens de hackaton zijn ook vier organisaties aanwezig: Metaverses, TU-Delft, de Digiwerkplaats en de gemeente Zoetermeer. Deze partners spelen niet alleen een rol in het leveren van een casus en de beoordeling van de projecten, maar delen ook hun expertise en ervaring met de studenten.
Jeroen Luitjes van Metaverses: “Wij hebben op dit moment een opdracht bij een grote landelijke opdrachtgever. Een van de middelen die we hiervoor nodig hebben, is uitgedacht, maar moet nog een werkend product worden. Deze hackathon is voor ons een ideale gelegenheid om vernieuwende ideeën van studenten echt in bedrijf te brengen.”
Apo, student opleiding softeware developer: ““Ik heb al een aantal nieuwe mensen leren kennen, dat vind ik erg leuk. Deze opleiding biedt veel verschillende afstudeerrichtingen voor studenten die van computers houden. Zelf heb ik plannen om later met een vriend als programmeur te gaan werken.”
Naast de hackathons vinden deze week ook twee workshops plaats, die de studenten kunnen volgen: één gericht op het gebruik van ChatGPT en de andere op DuckyTown, beide waardevolle tools op het gebied van IT en softwareontwikkeling.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-