20240418 44062
Taptoe Zoetermeer is voor de komende vijf jaar verzekerd van een hoofdsponsor. Mondial Verhuisbedrijf Henneken tekende afgelopen week het contract om de organisatie van de Taptoe, de traditionele afsluiting van Koningsdag, te ondersteunen.


20240418 44069Verhuisbedrijf Henneken is 1 van de oudste bedrijven van Zoetermeer en bestaat vermoedelijk al sinds 1870. Het bedrijf is een oude bekende op de Taptoe, al jaren vormen de grote verhuiswagens op de Taptoe het achtergrond decor voor de optredende korpsen. Tussen de twee grote vrachtwagens komen de korpsen oplopen, het Marktplein op, erachter kunnen ze nog de laatste voorbereidingen voor het optreden treffen.
Lauwrens de Jong, directeur Henneken: “We zijn blij dat we op deze manier een mooie traditie in Zoetermeer kunnen ondersteunen. Voor 5 jaar is er nu zekerheid voor dit evenement en dat is belangrijk om op te kunnen bouwen. Dat past mooi bij de visie van Henneken: Geen gooi- en smijtwerk of haastige spoed, maar verhuizen door nette medewerkers, die werken met zorg en aandacht en de puntjes op de i zetten.”
De Jong heeft ook persoonlijk een goede band met de Taptoe, hij heeft twee kinderen die trainen bij Harpe Davids, de organisator van de Taptoe.

 

35e keer Taptoe op de Markt

WIK OostendeDe voorzitter van Harpe Davids, Henry van Maanen, is al maanden bezig om weer een mooi programma samen te stellen voor de komende traditionele afsluiting van Koningsdag. Van Maanen: “Dit wordt de 35e editie van de Taptoe op de Markt, dus je mag wel spreken van een mooie Zoetermeerse traditie! Ook dit jaar hebben we weer bijzondere korpsen gevraagd om op te treden, het wordt weer heel bijzonder!”
Een internationale deelnemer aan de Taptoe is Showkorps WIK uit Oostende. Uitgedost in kleurrijk uniform is Showkorps WIK een graag geziene gast in binnen- en buitenland. Het repertoire bestaat uit pop-, jazz-, rock- en filmmuziek. Uit Dordrecht komt Jubal Winds met het showprogramma ‘The Interrogation’, waarmee zij op finals van Cgnunited kampioen werden. Jubal Winds behoort tot de absolute top van Europa en brengt een show met een hoog entertainmentwaarde.
Ook de shows van Deltaband Vlissingen en Metro Scheveningen zijn van hoog niveau en zullen het publiek laten genieten.

taptoe HIP

H!P: Harpe Davids Indoor Percussion

Uiteraard gaat H!P (Harpe Davids Indoor Percussion) niet ontbreken op de Taptoe Zoetermeer. H!P heeft onlangs de titel van Marching A-Class Champion 2024 tijdens de CGNunited Championships gewonnen. In een adembenemende finale, wisten de leden met hun show Vertigo hun positie aan de top te behouden door zowel tijdens de prelims als de finals de eerste plaats te veroveren.
Ook Harpe Davids Unlimited zal weer van de partij zijn en een mooie show neerzetten.


Taptoe 2024 begint om 20.00 uur op de Markt. Er is een publieke tribune met gratis toegang, maar vol is vol. Langs de kant van de Markt is ook volop plaats voor toeschouwers.

Het hele programma voor Koningsdag vind je hier: Wat is er te doen in Zoetermeer op Koningsdag?

-advertenties-

-goede doel-