Noordhove

 • Politie pakt verdachten op bij drugsdeal

  image0Het basisteam van de politie heeft twee personen opgepakt wegens het dealen van drugs. De politie ontving vrijdag 26 maart  informatie  over mogelijk dealen in de omgeving van de Semsschans in Noordhove. Agenten in burger zijn gaan posten en hebben meerdere personen aangehouden.

 • Sportief Wandelgroep verhuist naar Noordhove

  SWZHet bestuur van de wandelvereniging Sportief Wandelgroep Zoetermeer was al enige tijd op zoek naar een nieuwe locatie voor de club. Door omstandigheden kon men niet langer van het pand in Rokkeveen gebruik maken. In Noordhove is een nieuw onderkomen gevonden in wijkcentrum ’t Span.

 • Eigen verkiezingen op IKC De Baanbreker

  ikc 1De lesdag van groep 8a van IKC De Baanbreker stond woensdag 17 maart in het teken van de Tweede Kamerverkiezingen. De leerlingen werden verdeeld in groepjes en richtten hun eigen politieke partij op. Vervolgens hielden de partijen een echt verkiezingspraatje. Hierna konden de leerlingen gaan stemmen.

 • Gewonde bij woningbrand

  brandweer Robbert copy copy copy copyBij een woningbrand aan de Van Embdenruimte is in de nacht van zaterdag op zondag, een persoon gewond geraakt. De woning gelegen in de wijk Noordhove raakte bij de brand zwaar beschadigd.

 • Straat in beeld: Niemeyerruimte

  Niemeyerruimte03012021006De betekenis van een Zoetermeerse straatnaam kan heel verrassend zijn. In 'Straat in beeld' gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Niemeyerruimte in Noordhove.

 • Valentijnsactie maakt winnaars blij

  20210214 23413Als gezamenlijke actie konden All-in One Evenementen, Cater & Co en Zoetermeer Actief twee winnaars blij maken met een brunchbox voor de Valentijnsactie. De winnaars hadden op de social media post gereageerd en beleefden een heerlijke Valentijnsdag met de vele lekkernijen uit de box.

 • Melding poging inbraak Noordhove

  politie uniform 2In de wijk Noordhove heeft de wijkpreventiegroep alarm geslagen bij een poging tot inbraak. Oplettende bewoners zagen zondagavond rond 19.50 uur een verdachte situatie aan de Kernbaan.

 • Rollend Genieten voorziet straat van eten

  IMG 1812 copyGezamenlijk eten met heel de straat, is door corona allang niet meer mogelijk. Maar wel als je de foodtruck ‘Rollend Genieten’ van Maijckel de Bruijn uitnodigt. Op verzoek parkeert Maijckel zijn imposante truck waarna de gasten binnen tijdsloten van 5 minuten per klant kunnen bestellen.

 • Start Nationale Voorleesdagen op IKC Noordeinde

  20210122 foto digitaal voorleesontbijt IKC NoordeindeDe Nationale Voorleesdagen zijn op donderdag 20 januari landelijk van start gegaan en vinden plaats t/m 30 januari. Het Nationaal Voorleesontbijt kon door de coronamaatregelen niet plaatsvinden dit jaar. Daarom vond het Voorleesontbijt op IKC Noordeinde in Noordhove digitaal plaats, via Teams.

 • Foto van de week

  p.nicolaas_sporthal_noordhoveFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • IKC De Baanbreker in actie voor maaltijden

  20201210 152031IKC De Baanbreker heeft een week lang voedingsmiddelen, verzorgingsproducten en nieuw speelgoed ingezameld voor de stichting 'Iedereen een Maaltijd'. De stichting (gevestigd in het Woonhart) zet zich al jaren in om mensen die dat nodig hebben te voorzien van een gratis maaltijd.

 • BSO Kwakernest wint Peace Challenge

  Kern Kinderopvang BSO DuikerpadHard werken wordt beloond, zeker voor de kinderen van BSO het Kwakernest op het Duikerpad van Kern Kinderopvang. Deze locatie mag zich namelijk de winnaar noemen van de Wondere Wereld Peace Challenge voor War Child en sleept hiermee een prachtig Top1Toys speelgoedpakket binnen. 

 • Foto van de week

  dec20_Leontine_van_de_Laar_-bij_noord-aaFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Sinterklaas online langs bij scholen

  sint de buutSinterklaas werkt dit jaar veel thuis en bezocht een aantal scholen in Zoetermeer online. De meesters en juffen op De Buut vonden het wel erg jammer dat de Sint niet persoonlijk kon komen. Gelukkig hebben zij tijdens corona geleerd om op afstand toch contact met elkaar te maken.

 • Straat in Beeld: Haussmannruimte

  hausmannruimte S.Jans 3De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In 'Straat in beeld' gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Haussmannruimte in Noordhove.

 • 20 auto's dupe van vandalisme

  IMG 20200912 WA0026In de wijk Noordhove zijn zaterdagmiddag 12 september ruim 20 auto’s beschadigd. Een bewoonster uit de wijk trof haar auto rond de klok van 16:00 aan meerdere kanten bekrast aan. Na enig onderzoek bleken er in de naast gelegen straat nog meer bekraste auto’s te staan.

 • Straat in Beeld: Berlageplan

  berlageplan 3U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'Straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week Berlageplan in Noordhove. 

 • Muziek in de wijk

  muzieknotenfoilVanaf maandag 8 juni gaan vijf muzikanten vijf dagen lang om 17.00 uur muziek maken in vijf verschillende wijken. Op maandag in Oosterheem, dinsdag in Meerzicht, woensdag in Seghwaert, donderdag in Palenstein en vrijdag in Rokkeveen.

 • Politie waarschuwt voor Irish travellers

  97220632 2848279448732784 5452272166919733248 nDe politie waarschuwde deze week voor Irish travellers die actief zijn in de wijk Noordhove. Oplettende buurtbewoners zagen dat travellers (ongevraagd) bezig waren een oprit bij een woning te reinigen met een hogedrukreiniger, waarop deze weggestuurd werden.

 • Inzet Politiehelikopter in Noordhove

  politieheli 1Op vrijdagochtend 24 april 2020 omstreeks 04:00 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Ruseschans in Noordhove. Agenten van team Zoetermeer zijn direct richting de woning gereden en kregen hierbij ondersteuning van de hondenbrigade en de politieheli.

-advertenties-

-goede doel-