Noordhove

 • IKC De Baanbreker in actie voor maaltijden

  20201210 152031IKC De Baanbreker heeft een week lang voedingsmiddelen, verzorgingsproducten en nieuw speelgoed ingezameld voor de stichting 'Iedereen een Maaltijd'. De stichting (gevestigd in het Woonhart) zet zich al jaren in om mensen die dat nodig hebben te voorzien van een gratis maaltijd.

 • BSO Kwakernest wint Peace Challenge

  Kern Kinderopvang BSO DuikerpadHard werken wordt beloond, zeker voor de kinderen van BSO het Kwakernest op het Duikerpad van Kern Kinderopvang. Deze locatie mag zich namelijk de winnaar noemen van de Wondere Wereld Peace Challenge voor War Child en sleept hiermee een prachtig Top1Toys speelgoedpakket binnen. 

 • Foto van de week

  dec20_Leontine_van_de_Laar_-bij_noord-aaFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Sinterklaas online langs bij scholen

  sint de buutSinterklaas werkt dit jaar veel thuis en bezocht een aantal scholen in Zoetermeer online. De meesters en juffen op De Buut vonden het wel erg jammer dat de Sint niet persoonlijk kon komen. Gelukkig hebben zij tijdens corona geleerd om op afstand toch contact met elkaar te maken.

 • Straat in Beeld: Haussmannruimte

  hausmannruimte S.Jans 3De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In 'Straat in beeld' gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Haussmannruimte in Noordhove.

 • 20 auto's dupe van vandalisme

  IMG 20200912 WA0026In de wijk Noordhove zijn zaterdagmiddag 12 september ruim 20 auto’s beschadigd. Een bewoonster uit de wijk trof haar auto rond de klok van 16:00 aan meerdere kanten bekrast aan. Na enig onderzoek bleken er in de naast gelegen straat nog meer bekraste auto’s te staan.

 • Straat in Beeld: Berlageplan

  berlageplan 3U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'Straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week Berlageplan in Noordhove. 

 • Muziek in de wijk

  muzieknotenfoilVanaf maandag 8 juni gaan vijf muzikanten vijf dagen lang om 17.00 uur muziek maken in vijf verschillende wijken. Op maandag in Oosterheem, dinsdag in Meerzicht, woensdag in Seghwaert, donderdag in Palenstein en vrijdag in Rokkeveen.

 • Politie waarschuwt voor Irish travellers

  97220632 2848279448732784 5452272166919733248 nDe politie waarschuwde deze week voor Irish travellers die actief zijn in de wijk Noordhove. Oplettende buurtbewoners zagen dat travellers (ongevraagd) bezig waren een oprit bij een woning te reinigen met een hogedrukreiniger, waarop deze weggestuurd werden.

 • Inzet Politiehelikopter in Noordhove

  politieheli 1Op vrijdagochtend 24 april 2020 omstreeks 04:00 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Ruseschans in Noordhove. Agenten van team Zoetermeer zijn direct richting de woning gereden en kregen hierbij ondersteuning van de hondenbrigade en de politieheli.

 • Foto van de week

  mrt20 t v KleffensKarekietFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

   

 • Negen bruggen in nieuw jasje

       Komende tijd vervangt de gemeente negen houten bruggen door nieuwe stalen bruggen met een kunststof dek. Na inspectie bleek dat de houten bruggen aan het einde van hun levensduur zijn, ze zijn zo’n 45 jaar oud. De nieuwe duurzame stalen bruggen met kunststof kunnen straks weer jaren mee.

 • Straat in Beeld: Hippodamusruimte

  hippodamusruimteVraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? Welk verhaal zit er achter dat blauwe straatnaambord? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Hippodamusruimtein Noordhove.

   

 • Straat in beeld: Le Corbusierlijn

  20140415 14123Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Le Corbusierlijn in Noordhove.

 • Sint met de bus naar Noordhove

  IMG 9402Sinterklaas werd zaterdag 23 november met de elektrische bus afgezet bij Winkelcentrum Noordhove. DJ Piet zorgde weer voor de nodige muziek en bracht alle Pieten en zelfs Sinterklaas aan het dansen met de kinderen.

 • Straat in beeld: Rietveldplan

  Rietveldplan naamplaatWeet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week het Rietveldplan in Noordhove.

 • Straat in beeld: Vasariruimte

  Vasariruimte naamplaatWeet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in Beeld gaan wij op zoek naar de betekenis achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week is het de beurt aan de Vasariruimte in de wijk Noordhove.

 • Basisschool De Buut opent Doe-klas

  Doe klas basisschool De Buut 20192020Dit schooljaar start basisschool De Buut in Noordhove met een Doe-klas. De Doe-klas is ontstaan vanuit de overtuiging dat er leerlingen zijn die er baat bij hebben om meer praktisch aan de slag te kunnen.

 • Straat in beeld: Leeghwaterschans

  leeghwaterschansVraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? Welk verhaal zit er achter dat blauwe straatnaambord? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Leeghwaterschans. 

 • 257 hennepplanten gevonden

  hennepDe politie Zoetermeer kreeg een anonieme melding over een hennepkwekerij in een woning aan de Vasariruimte in Noordhove. Daar trof het Hennepteam een volledig in bedrijf zijnde kwekerij met 257 planten.

-advertenties-

-goede doel-