Noordhove

 • Foto van de week

  mei22 P_Nicolaas_Zoetermeerse_plas-zuidFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Basisschool De Buut sluit Trots-weken af

  De Buut trotswekenOp basisschool De Buut in Noordhove zijn de leerlingen twee weken lang bezig geweest met de Trots-weken. Tijdens deze weken konden de kinderen uit verschillende workshops kiezen. Zo konden kinderen onder andere zingen, creatieve dingen doen, naar de kinderboerderij, grimeren en koken.

 • Weekend Foto

  Piet_Nicolaas_Vestingpad_NoordhoveFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • De Baanbreker en Da Vinci in actie voor Oekraïne

  20220314 084152 1Veel Zoetermeerse scholen komen deze week in actie voor Oekraïne. IKC De Baanbreker in Noordhove zamelde lege flessen in en de leerlingen van basisschool Da Vinci in de wijk Oosterheem organiseerden een Fancy Fair.

 • Chris (8) houdt markt voor Oekraïne

  20220318 29708Chris (8 jaar) van basisschool Noordeinde in Noordhove had een heel goed idee om de Oekraïense vluchtelingen te helpen: op een markt leuke spulletjes verkopen en zo geld bij elkaar brengen. Juf Winny van groep 4 was meteen enthousiast.

 • Veel Zoetermeerders actief tijdens NL Doet.

  Terugblik NL Doet in Wijktuin Noordhove fotograaf Jeroen StahleckerTijdens de NLdoet dagen, jaarlijks de grootste vrijwilligersactie van Nederland  georganiseerd door het Oranjefonds waren er veel vrijwilligers op de been. In Zoetermeer gingen vrijwilligers aan de slag bij verenigingen, clubs en tuinen. Inzet en Piëzo vrijwilligers gingen op drie locaties aan de slag.

 • Actie voor Oekraïne van IKC Noordeinde

  ikc noordeinde2IKC Noordeinde in Noordhove organiseert vrijdag 18 maart een grote inzamelactie voor Oekraïne bij de school. Leerlingen hebben lege statiegeldflessen ingezameld om geld bij elkaar te brengen en er is een kraampjesmarkt waar alles wat verkocht wordt 1 euro voor Oekraïne oplevert.

 • Automobiliste komt tegen voordeur tot stilstand

  Schermafbeelding 2022 03 13 om 18.34.16Het verkeerde pedaal indrukken zorgde zondagmiddag aan de Sullivanlijn voor flinke schade aan zowel het voertuig als de woning waartegen het tot stilstand kwam. Een ander voertuig en de voortuin van de woning werden daarbij ook geraakt. De bestuurster en de mensen in de woning bleven ongedeerd.

 • Wethouder klust mee met vrijwilligers

  PHOTO 2022 03 11 11 23 00Het Oranje Fonds organiseert op 11 en 12 maart 2022, samen met duizenden sociaalmaatschappelijke organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook de Zoetermeerse wethouder Margreet van Driel stak de handen uit de mouwen.

 • Weekend Foto

  wfeb22 p_nicolaas_Wolkenlucht_boven_NoordhoveFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Wilgen knotten in de Wijktuin Noordhove

  Wilgen knotten in de wijktuin fotograaf Stichting PiëzoMet 9 graden op de thermometer en een zwak voorjaarszonnetje was het een prachtige winterdag om de wilgen in de Wijktuin Noordhove te knotten. Enthousiaste vrijwilligers uit de wijk klaarden samen met Hennie van Knotgroep Meer en Woud deze klus.

 • Minister bezoekt gezondheidscentrum Zoetermeer 

  VWS_Werkbezoek_Min_Kuipers_1PB7395Ernst Kuipers, de kersverse minister van VWS, heeft vrijdag gezondheidscentrum Noordhove bezocht. Kuipers sprak met andere huisartsen,  doktersassistenten, apothekers en fysiotherapeuten. Hij werd rondgeleid door huisarts Ruud Mulder, die vanaf 1987 de eerste huisarts van de SGZ was.

 • Weekend Foto

  jan22 piet_nicolaas_noordhovenseplasFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Winterontmoeting in Wijktuin Noordhove

  Winterontmoeting in Wijktuin Noordhove fotograaf Stichting PiëzoVoor inwoners van Noordhove is er de Wijktuin Noordhove voor ontmoeting en het volgen van activiteiten en lessen. De gemeente Zoetermeer heeft de mogelijkheid geboden om activiteiten in de wijktuin te ontwikkelen en verbindingen in de wijk tot stand te brengen.

 • Jaarwisseling 112 overzicht

  badkuip gebruikt als vuurkorfDe jaarwisseling 2021-2022 is verlopen met toch veel vuurwerk en een aantal branden. In een kort overzicht hebben we de incidenten op een rij gezet. Van brand in een oude schuur tot brandstichting in een kapperszaak.

 • Basisschool De Buut staat klaar voor anderen

  Basisschool de BuutOp basisschool De Buut in Noordhove stond de kerstperiode in het teken van omkijken naar een ander. Zo werden er door alle kinderen kaarten geschreven voor het ouderenfonds. Met deze kleurrijke kaarten willen de leerlingen aan de ouderen laten weten dat er aan ze gedacht wordt.

 • Flexwonen aan de Ruimtebaan

  bouwkraanDe gemeente wil in samenwerking met woningcorporatie Vidomes zestig tot tachtig tijdelijke sociale huurwoningen realiseren aan de Ruimtebaan, op het terrein van het voormalige baggerdepot. Zij ondertekenen hiervoor binnenkort de intentieovereenkomst.

 • Straat in beeld: Vitruviusruimte

  vitruviusruimteDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen zijn vaak zeer uiteenlopend. In straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Vitruviusruimte.

 • Dixi als mogelijk kunstobject

  kunstwerk dixieEen 6 meter hoge voorover gebogen dixi in de vijver van het Aldo van Eyckpark in Noordhove. Dat is het schetsontwerp van kunstenaar Wouter van der Giessen voor een nieuw (fictief) kunstwerk over eenzaamheid.

 • Doorgereden na aanrijding met fietser

  politie auto sirene 4Een bestuurder van een blauwe BMW is doorgereden na een aanrijding met een fietser op de Ruimtebaan Noordhove. De fietser is hierdoor gewond geraakt en door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar de automobilist en vraagt getuigen zich te melden.

-advertenties-

-goede doel-