Noordhove

 • Weekend Foto

  waug21 nicolaas_bijzondere_vogel_noordhoveFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Straat in beeld: Bijvoetplan

  bijvoetplanDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen zijn vaak zeer uiteenlopend. In straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de straat Bijvoetplan in Noordhove.

   

 • Buiten spelen met de Vliegende Brigade

  PHOTO 2021 06 16 19 25 52Team Zoetermeer Sport biedt in drie wijken de activiteit Vliegende Brigade aan, tot de zomervakantie kunnen kinderen en jongeren van 6 tot en met 17 jaar komen buitenspelen onder leiding van de combinatiefunctionarissen sport.

 • Schuift u aan bij de Open Tafel?

  restaurant gedekte tafelWe mogen elkaar weer ontmoeten, samen eten en de gezelligheid opzoeken. Een grote opluchting voor de vele senioren die het inlooppunt van inZet graag bezoeken voor de verschillende activiteiten die weer opgestart zijn.

 • De Buut krijgt les van de afvaljuf

  Week zonder afvalDeze week is het de week zonder afval. Jaarlijks wordt er een heleboel afval weggegooid. Dit is niet altijd nodig, want soms kan er best iets hergebruikt worden. In het kader van deze week kregen de leerlingen van groep 4/5 een les van de afvaljuf.

 • 400ste leerling op IKC De Baanbreker

  Baanbreker2Maandag 17 mei was een bijzondere dag voor basisschool IKC De Baanbreker in de wijk Noordhove. Philou de Jonge is 4 jaar geworden en gestart op school. Daarmee bereikte IKC De Baanbreker het magische getal van 400 leerlingen. Daar hoorde natuurlijk een feestje bij.

 • Grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen

  cobraBij een politie-inval in een woning aan het Bijvoetplan is zondagmiddag een grote hoeveelheid zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. Het zou gaan om een groot aantal ‘cobra’s’ die bekend staan om de immense impact. Medewerkers van de explosievenopruimingsdienst (EOD) zijn aanwezig om alles veilig af te voeren.

 • Weekend Foto

  wapr21 wendy brandt dijkmanschans noordhove copyFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Koninklijk zonnetje op Koningsspelen

  20210423 23767De laatste dag vóór de meivakantie betekent voor veel scholen: lekker de hele dag actief bezig zijn met de Koningsspelen! Op de meeste scholen in Zoetermeer genoten de kinderen van het zonnetje terwijl ze buiten meededen met sport en spel.

 • Nationale buitenlesdag op De Buut

  buitenles de buut 1Frisse buitenlucht, beweging en een natuurlijke omgeving zijn goed voor de fysieke en mentale gezondheid van kinderen. Daarom roepen Jantje Beton en IVN Natuureducatie alle leerkrachten op om naar buiten te gaan tijdens de nationale buitenlesdag.

 • Politie pakt verdachten op bij drugsdeal

  image0Het basisteam van de politie heeft twee personen opgepakt wegens het dealen van drugs. De politie ontving vrijdag 26 maart  informatie  over mogelijk dealen in de omgeving van de Semsschans in Noordhove. Agenten in burger zijn gaan posten en hebben meerdere personen aangehouden.

 • Sportief Wandelgroep verhuist naar Noordhove

  SWZHet bestuur van de wandelvereniging Sportief Wandelgroep Zoetermeer was al enige tijd op zoek naar een nieuwe locatie voor de club. Door omstandigheden kon men niet langer van het pand in Rokkeveen gebruik maken. In Noordhove is een nieuw onderkomen gevonden in wijkcentrum ’t Span.

 • Eigen verkiezingen op IKC De Baanbreker

  ikc 1De lesdag van groep 8a van IKC De Baanbreker stond woensdag 17 maart in het teken van de Tweede Kamerverkiezingen. De leerlingen werden verdeeld in groepjes en richtten hun eigen politieke partij op. Vervolgens hielden de partijen een echt verkiezingspraatje. Hierna konden de leerlingen gaan stemmen.

 • Gewonde bij woningbrand

  brandweer Robbert copy copy copy copyBij een woningbrand aan de Van Embdenruimte is in de nacht van zaterdag op zondag, een persoon gewond geraakt. De woning gelegen in de wijk Noordhove raakte bij de brand zwaar beschadigd.

 • Straat in beeld: Niemeyerruimte

  Niemeyerruimte03012021006De betekenis van een Zoetermeerse straatnaam kan heel verrassend zijn. In 'Straat in beeld' gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Niemeyerruimte in Noordhove.

 • Valentijnsactie maakt winnaars blij

  20210214 23413Als gezamenlijke actie konden All-in One Evenementen, Cater & Co en Zoetermeer Actief twee winnaars blij maken met een brunchbox voor de Valentijnsactie. De winnaars hadden op de social media post gereageerd en beleefden een heerlijke Valentijnsdag met de vele lekkernijen uit de box.

 • Melding poging inbraak Noordhove

  politie uniform 2In de wijk Noordhove heeft de wijkpreventiegroep alarm geslagen bij een poging tot inbraak. Oplettende bewoners zagen zondagavond rond 19.50 uur een verdachte situatie aan de Kernbaan.

 • Rollend Genieten voorziet straat van eten

  IMG 1812 copyGezamenlijk eten met heel de straat, is door corona allang niet meer mogelijk. Maar wel als je de foodtruck ‘Rollend Genieten’ van Maijckel de Bruijn uitnodigt. Op verzoek parkeert Maijckel zijn imposante truck waarna de gasten binnen tijdsloten van 5 minuten per klant kunnen bestellen.

 • Start Nationale Voorleesdagen op IKC Noordeinde

  20210122 foto digitaal voorleesontbijt IKC NoordeindeDe Nationale Voorleesdagen zijn op donderdag 20 januari landelijk van start gegaan en vinden plaats t/m 30 januari. Het Nationaal Voorleesontbijt kon door de coronamaatregelen niet plaatsvinden dit jaar. Daarom vond het Voorleesontbijt op IKC Noordeinde in Noordhove digitaal plaats, via Teams.

 • Foto van de week

  p.nicolaas_sporthal_noordhoveFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

-advertenties-

-goede doel-