Seghwaert Noordhove Seghwaert

 • Voetbalmeiden Noorderlicht regiokampioen

  noorderlicht voetbalmeidenEen groep getalenteerde meisjes van groep 6 van basisschool Het Noorderlicht speelt vol enthousiasme voetbal. Op 10 april schitterden de voetbalmeiden op het Zoetermeerse voetbaltoernooi en sleepten ze de titel van Zoetermeers Kampioen binnen, maar ook regionaal laten ze van zich horen.

 • Voorjaarsconcert The Sprinter Singers

  The Sprinter Singers nieuwjaarsconcert 2024 gem Zmeer Redlinefotografie.nlNa twee succesvolle kerstconcerten en het optreden tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zoetermeer in het Stadstheater is het koor The Sprinter Singers op 25 mei weer te horen bij een concert. Ze treden dan op in de Ichthuskerk in Seghwaert.

 • Albert Heijn Seghwaert wordt compleet vernieuwd

  1920 teamalbertheijnseghwaertzoetermeer.eigenfotoAlbert Heijn Seghwaert in het gelijknamige winkelcentrum sluit op zondag 12 mei om 17:00 uur tijdelijk de deuren voor een ingrijpende verbouwing. De supermarkt, die al ruim veertig jaar aan de Petuniatuin 12 is gevestigd, wordt volledig vernieuwd en krijgt het allernieuwste concept.

 • Internationaal project op ONC Parkdreef

  project onc parkdreefOranje Nassau College Parkdreef organiseerde groot internationaal project voor middelbare scholieren uit 9 landen. Voor de meivakantie vond er op ONC Parkdreef een grootschalig internationaal project plaats met als thema "Future Europe: What About the Next Generation".

 • Kinderspeelmiddag in de Hof van Seghwaert

  Boekfiets in de Hof van SeghwaertOp zondagmiddag 5 mei is er weer een kinderspeelmiddag in de Hof van Seghwaert. Op deze nationale feestdag is het thema natuurlijk 'vrijheid'. De middag is voor kinderen van ca. 3 tot 8 jaar en start om 14.00 uur met de 'Boekfiets'.

 • Groot feest op basisschool Het Noorderlicht

  schoolkinderen basisschool Het Noorderlicht samen met juf Eline en haar vriend MarkAfgelopen woensdag hebben juf Eline van basisschool Het Noorderlicht en haar vriend Mark in het bijzijn van vrienden en familie heel hard gerepeteerd, zodat ze precies wisten hoe een huwelijksdag verloopt. Donderdag 25 april was het dan zover; de ceremonie op school.

 • Aanhouding wegens mishandeling en wapenbezit

  politie wapenbezitDe politie Zoetermeer heeft meerdere verdachten aangehouden op verdenking van mishandeling en wapenbezit. Op zondag 21 april vond er op de Akkerdreef in Seghwaert een mishandeling plaats waar mogelijk ook wapens bij betrokken zouden zijn. 

 • Weekend Foto

  wapr24 Piet_Nicolaas_NoordhoveFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Straat in Beeld: Hippodamusruimte

  hippodamusruimteVraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? Welk verhaal zit er achter dat blauwe straatnaambord? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Hippodamusruimtein Noordhove.

   

 • Foto van de week

  apr24 Ellis_van_der_meulen_aldo_van_eckparkFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Muzikaal optreden in de Hof van Seghwaert

  Kees Vermeulen Muziek in de HofZondag 21 april wordt midden in de perenboomgaard Hof van Seghwaert de serie zomerse culturele optredens afgetrapt met een optreden van Kees Vermeulen. Kees treedt vaker op in Zoetermeer en is bekend om zijn mooie luisterliedjes in Nederlands en andere talen.

 • Kinderspeelmiddag in de perenboomgaard

  Kinderspeelmiddag fotoOp zondagmiddag 7 april is er weer een kinderspeelmiddag in de Hof van Seghwaert voor kinderen van ca. 3 tot 8 jaar. De eerste van het nieuwe seizoen. De lente komt er al aan, de perenbomen ontwaken en misschien staan ze op 7 april alweer heel mooi in bloei.

 • Wijk in Beeld: Noordhove

  noordhoveIn Wijk in Beeld brengen we elke week een wijk in Zoetermeer in beeld. Hier vind je de geschiedenis van deze wijk, wat er in de wijk te vinden is en wat deze uniek maakt. Noordhove wijk is vernoemd naar boerderij Noordhove aan de Zegwaartseweg.

 • Veel activiteiten Piëzo bij NLdoet

  NLdoet foto Stichting PiëzoTijdens NLdoet, de grote vrijwilligersactie van het Oranje Fonds, hebben veel vrijwilligers van Piëzo zich ingezet om hun wijk of buurt een beetje mooier te maken. Zo werd er geklust aan meubels in de Ambachtenwerkplaats in Buytenwegh en werden Meerzicht en Noordhove een stuk groener.

 • Wijk in Beeld: Seghwaert

  seghwaertIn Wijk in Beeld brengen we elke week een wijk in Zoetermeer in beeld. Hier vind je de geschiedenis van deze wijk, wat er in de wijk te vinden is en wat deze uniek maakt. De wijk Seghwaert is genoemd naar het oude dorp Zegwaart, een met zegge begroeide waard.

 • Problemen met buitenruimte IKC De Gaerde

  IMG 9040 2In mei 2022 werd het nieuwe schoolgebouw van IKC De Gaerde in Seghwaert in gebruik genomen. De gebruikers zijn tevreden over het gebouw, maar ervaren nog wat problemen met de buitenruimte. Zo wordt het speelveld vaak gebruikt om honden uit te laten en is het gras erg modderig.

 • De Hof van Seghwaert en Fonteynenburg groeien samen

  Samenwerking Hof van Seghwaert en Cjoe fotoDe Hof van Seghwaert en welzijnsorganisatie Fonteynenburg zijn een nieuwe samenwerking gestart. De perenboomgaard is al een fijne ontmoetingsplek voor de buurt. Door de samenwerking met Fonteynenburg wordt het nu ook een plek voor participatieprojecten waar iedereen aan mee kan doen.

 • ONC Parkdreef haalt ruim €13.000 op voor goed doel

  ONC sponsoractieLeerlingen van het Oranje Nassau College Parkdreef hebben ruim €13.000 opgehaald voor het goede doel tijdens de jaarlijkse ONC Parkdreef sponsorloop. Leerlingen konden ervoor kiezen om 40 minuten lang zoveel mogelijk rondes van 150 meter te schaatsen of rondes om het SilverDome heen te rennen.

 • Politie zoekt oplichter met gestolen bankpas

  240123 team bankfraude benthuizen 1Een inwoonster uit Benthuizen werd maandagavond 11 december gebeld door een zogenaamde bankmedewerker. Deze vertelde het latere slachtoffer dat er iets mis was met haar bankpassen. Later bleek dat er met de bankpassen grote bedragen werden gepind aan de Petuniatuin in Seghwaert.

 • Foto van de week

  nicolaas_Aldo_van_Eyckpark_NoordhoveFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

-advertenties-

-goede doel-