Seghwaert

 • Auto klapt tegen verkeerslichten Aziëweg

  ongeval azieweg 1Een zwaar auto-ongeluk op de kruising Europaweg en Aziëweg zorgde woensdagavond 24 februari voor veel ravage. Twee inzittenden raakten gewond en zijn met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De auto was op de paal van het verkeerslicht geklapt en nog een meter of 10 doorgeschoven.

 • Getuigen gezocht na steekincident Velddreef

  politie auto sirene 1Bij een ruzie in de tuin van een woning aan de Velddreef in Seghwaert is vrijdagavond 19 februari een 19-jarige man verwond met een steekwapen. De politie zoekt nog naar de verdachte en komt graag in contact met getuigen.

 • Opnieuw steekincident, nu op Vijverdreef

  traumaheli 5Na het eerdere steekincident aan de Velddreef in Seghwaert, rond 17.30 uur, werden de hulpdiensten rond 20.30 gealarmeerd voor een nieuw steekincident. Plaats van het incident is nu de Vijverdreef in Seghwaert, slechts een paar straten verderop.

 • Steekincident Velddreef

  politie auto sirene 1Een steekincident in Seghwaert op vrijdag 19 februari heeft geleid tot de aanhouding van twee personen. Het incident zou hebben plaatsgevonden in een woning aan de Velddreef. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident.

 • Getuigenoproep straatroof Velddreef

  politie uniform 2Een 34-jarige vrouw is dinsdagavond 9 februari rond 18:15 uur op de Velddreef in Seghwaert op straat onder bedreiging door twee onbekende mannen beroofd van haar tas. De politie doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden.

 • Diefstal met geweld op Velddreef

  velddreef1Bij de politie kwam dinsdagmiddag 26 januari een melding binnen van een woningoverval op de Velddreef in Seghwaert. Bij een onderzoek van de omgeving van dit geweldincident is een mes gevonden. De politie doet onderzoek.

 • Man aangehouden voorbereiding inbraak

  Schermafbeelding 2021 01 14 om 09.55.53Woensdagavond heeft de politie een man aangehouden wegens voorbereidingshandelingen voor een inbraak. Dit gebeurde naar aanleiding van het aantreffen van inbrekerswerktuigen in het voertuig van de man, op een parkeerplaats van het Patrijzenveld in de wijk Seghwaert.

 • Livestream Open Huis Oranje Nassau College

  onc open dagHet ONC houdt de informatiedagen voor nieuwe brugklassers volledig online. Normaal bezoeken de groep 8 leerlingen de scholen in Zoetermeer, nu kunnen ze online een kijkje nemen en hun vragen stellen aan de docenten.

 • Gratis dansworkshops in Seghwaert, Oosterheem en Meerzicht

  2020.12 danslessen oosterheem meerzichtVan 12 t/m 19 januari kan er weer lekker gedanst worden door kinderen in de wijken Seghwaert, Oosterheem en Meerzicht. Vanaf 4 jaar zijn kinderen welkom om mee te doen met de gratis dansworkshops in de buitenlucht.

 • Yentl zag haar auto in vlammen op gaan

  yentle1Yentl Makkinje hoorde een harde knal op 23 december 2020 en wist dat dit geen vuurwerk was. Haar vriend ging kijken en zag hoe de auto van hun buurvrouw in de brand stond. De auto van Yentl stond er naast en zij zag ‘m uitbranden.

 • Getuigen gezocht brandweer bekogeld met vuurwerk

  brandweer 2wagensTwee brandweerlieden hebben tijdens oudejaarsavond gehoorbeschadigingen opgelopen nadat zij door jongeren werden bekogeld met vuurwerk. Dit gebeurde rond 21:00 uur op een basketbalveld bij het Fazantenveld in Seghwaert. De politie doet onderzoek om de daders op te sporen en zoekt getuigen.

 • Digitale Kerstlunch voor bewoners Seghwaert

  kerstlunch PiezoSteunpunt SeghweartBewoners uit Seghwaert sloten het jaar gezellig (digitaal) met elkaar af met een lunch gemaakt en bezorgd door vrijwilligers van het PiëzoSteunpunt. Vanwege de lockdown was de kerstlunch op de Piëzo-locatie geannuleerd.

 • Examenleerlingen na kerstvakantie weer in de klas

  sw vo ONC parkdreefDe examenleerlingen van de scholen voor voortgezet onderwijs worden na de kerstvakantie wél weer fysiek in de klas verwacht. Op het Oranje Nassau College volgen alle examenkandidaten vanaf maandag 4 januari 2021 weer klassikaal onderwijs, andere leerlingen moeten online de lessen volgen.

 • Politie schiet agressieve hond dood

  politie uniform 7De politie heeft in een woning aan de Velddreef in Seghwaert zondagavond 13 december een agressieve hond doodgeschoten. Uit onderzoek bleek dit de hond te zijn die bij een bijtincident op vrijdag 11 december in Den Haag betrokken was, hierbij raakte een 18-jarig slachtoffer zwaar gewond.

 • Gebouw van de maand: Ichthuskerk

  Ichthuskerk_buitenzijdeZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand de structuralistische Ichthuskerk aan de Parkdreef 258 in Seghwaert.

 • Weerman Rob bij Piëzo TalentenAcademie

  RobWeerman Rob Oele gaf een gastles aan de kinderen van de Piëzo TalentenAcademie Seghwaert. Rob is een van de gastdocenten in de sector ‘beroepen in het groen’ waar de kinderen in Seghwaert mee bezig zijn. Hij vertelde in Buurttuin Zoete Aarde niet alleen over het weer nu maar ook over vroeger.

 • Zoetermeerder schiet op ambassade

  images copy copyDe politie heeft donderdag 12 november een 40-jarige Zoetermeerder aangehouden in verband met beschieting van de ambassade van Saudi-Arabië in Den Haag. Rond 5:30 uur hoorden omwonenden luide knallen. 

 • Straat in Beeld: Karwijakker

  20140213 10752U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week Karwijakker in Seghwaert.

 • ONC Parkdreef tekent posters voor vrede

  Winnaars en eervolle vermeldingen PPC ONC ParkdreefElkaar helpen geeft vrede. Dat was dit jaar het thema van de internationale Peace Poster Contest, georganiseerd door de Lionsclub Soetermare. Eersteklassers van Oranje Nassau College Parkdreef hebben de afgelopen weken hard gewerkt om hun ideeën en gevoelens te verbeelden op papier.

 • Vogels spotten bij Piëzo TalentenAcademie

  piezo talentenacademie vogelaarDe kinderen van de Piëzo TalentenAcademie Seghwaert gingen vogels spotten met de echte vogelaar Jane van de Vogelwerkgroep Zoetermeer. Jane bracht hiervoor mooie verrekijkers mee. Ook bouwden de kinderen hun eigen vogelvoederhuisje met hulp van vrijwilligers van de Ambachtenwerkplaats.

-advertenties-

-goede doel-