Seghwaert

 • Hoogste punt Meester Verwers

  20210709 25102De nieuwbouw van IKC Meester Verwers in de wijk Seghwaert heeft het hoogste punt bereikt. De school zal volgens planning in mei volgend jaar overgaan naar het nieuwe schoolgebouw aan de Moerbeigaarde. Het hoogste punt werd gevierd met het hijsen van de vlaggen van de gemeente, OPOZ, Kern Kinderopvang en de bouwer Blanksma.

 • De zomer door met Speelmeer

  ALL RIGHTS RESERVED.DUPLICATION AND COMMERCIAL EXPLOITATION IN ANY FORM OR WAY FORBIDDEN UNLESS THERE IS WRITTEN PERMISSION BY THE AUTHOR: FOTOFLEX.NL - THE NETHERLANDSHet Speelmeer Paspoort 2021 is feestelijk uitgereikt door wethouder Groeneveld aan leerlingen van basisschool De Keerkring. De uitreiking vond plaats op de Hof van Seghwaert waar zij verrast werden met verschillende activiteiten zoals plantenpotjes versieren en kruidenboter maken.

 • Quinten (17) slaagt summa cum laude voor vwo

  Quinten de Gruijter met zijn diplomaVrijdag 2 juli hoorde Quinten de Gruijter (17) van zijn mentor van het Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef dat hij summa cum laude is geslaagd voor het vwo. Hij herkanste nog twee vakken om zijn cijfers op te halen. “Want het kan altijd beter”, aldus Quinten.

 • Eerste fase nieuwbouw Leidsewallen nadert einde

  Leidsewallen 1 JS 2Het nieuwbouwproject aan de Leidsewallen 34 en 36 nadert het einde van de eerste fase. In september zal op nummer 34 het eerste gebouw worden opgeleverd. Hierin bevinden zich 13 appartementen en 5 winkelpanden. In fase 2 wordt op nummer 36 een pand met daaronder een parkeergarage gerealiseerd.

 • Jongeren hebben impact

   Z629539Het Zoetermeerse groene jongeren initiatief Green Impact Network heeft samen met het Green Team Zoetermeer - een initiatief van Zoetermeerse Scholen - een Trash Challenge georganiseerd. Op 29 juni 2021, de landelijke Young Impact Day, gingen de jongeren op pad.

 • Djembé optreden op IKC De Hofvijver

  Djembé IKC De HofvijverDe afgelopen weken hebben de leerlingen van groep 3 t/m 8 van IKC De Hofvijver djembé-les gehad van gastdocent Leon. De kinderen hebben hard geoefend met de ritmes en gaven vrijdag 25 juni een optreden op het schoolplein.

 • Schuift u aan bij de Open Tafel?

  restaurant gedekte tafelWe mogen elkaar weer ontmoeten, samen eten en de gezelligheid opzoeken. Een grote opluchting voor de vele senioren die het inlooppunt van inZet graag bezoeken voor de verschillende activiteiten die weer opgestart zijn.

 • Kunst-Postdeelnemers beeldhouwen in gips

  2021.06.17 kunst post 2De deelnemers van Kunst-Post zijn enthousiast aan de slag gegaan met de eerste opdracht: beeldhouwen in gips. In twaalf weken krijgen zij door de brievenbus zes creatieve opdrachten om thuis uit te voeren. De deelnemers zijn dertig zelfstandig wonende ouderen in Oosterheem, Seghwaert en Meerzicht.

 • Burgemeester Bezuijen sluit kennismakingstoer af

  Ambachtsherenpad PalensteinBurgemeester Michel Bezuijen sloot vrijdag 18 juni zijn kennismakingsronde met de Zoetermeerse wijken af met een bezoek aan Dorp en Driemanspolder. Eind vorig jaar, voor de corona lockdown, bezocht de burgemeester alle andere wijken in de stad en ontmoette er inwoners en ondernemers.

 • Touwladder is klaar met hondenpoep

  20210611 24494KC De Touwladder is helemaal klaar met de hondenpoep op het veldje voor de school. De kinderen spelen en voetballen graag op het veldje tijdens de pauzes, maar ergeren zich aan de hondenpoep op het veld en kwamen in actie.

 • Minderjarige jongens zwaargewond na steekpartij

  politiewagen upclose copyBij een steekincident zaterdagavond in de wijk Meerzicht zijn 2 minderjarige jongens zwaargewond geraakt. De jonge slachtoffers werden met meerdere steekwonden in hoofd, nek en borst door hulpdiensten aangetroffen. Politie heeft twee jongeren in de leeftijd van 15 en 16 jaar aangehouden wegens betrokkenheid.

 • Voertuigbrand door vuurwerkbom

  brandweer Robbert copy copy copy copy copy copyBewoners van het Weigeliapark in de wijk Seghweart zijn in de nacht van zaterdag op zondag opgeschrikt door een vuurwerkbom. De bom was geplaatst onder een auto die daardoor flinke schade opliep.

 • Huis van de Wijk in de koelkast

  oh bibliotheek2De plannen voor het realiseren van Huizen van de Wijk in Zoetermeer zijn in de koelkast gezet. Het college heeft nog wel de ambitie om in elke wijk een Huis van de Wijk te realiseren, maar zal de uitwerking hiervan niet verder oppakken, zo laat wethouder Ter Laak de gemeenteraad in een memo weten.

 • Straat in beeld: Rosweide

  IMG 1667De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen zijn vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Rosweide.

   

 • Aanhouding na mishandelingen, politie zoekt slachtoffer

   MGL1182De politie heeft drie  meldingen van mishandeling binnen gekregen op 17 mei. Twee incidenten vonden plaats in Zoetermeer, op RandstadRail station halte Seghwaert en halte Petuniatuin, het derde incident deed zich voor in Den Haag. Het signalement van de dader van beide incidenten komt overheen. Politie zoekt naast de dader ook een slachtoffer.

 • Meerdere aanhoudingen bij aantreffen drugs

  EA3005B1 610A 4098 84D1 B9DC080FA575Afgelopen week heeft de politie in de nachtdienst meerdere malen in moeten grijpen bij drugsincidenten. Bij beide incidenten die plaatsvonden op donderdag en vrijdag zijn er grote hoeveelheden drugs in beslag genomen en meerdere personen aangehouden.

 • Straat in beeld: Stephensonstraat

  Stephensonstraat naambordje 2Vraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? Welk verhaal zit er achter dat blauwe straatnaambord? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Stephensonstraat op bedrijventerrein Zoeterhage naast de wijk Seghwaert.

 • 18-jarige dealt lachgas en wiet

  wietenlachgasEen 18-jarige jongen is maandag 10 mei aangehouden voor het dealen van lachgas en wiet aan de Parkdreef in Seghwaert. De jongeman nam meteen de benen toen hij de politie zag. Getuigen vertelden dat hij lachgas aan jonge kinderen gaf.

 • Steekincident in woning aan de Velddreef

  politie Robbert copyBij een steekincident in een woning aan de Velddreef op zaterdagavond 24 april is een persoon gewond geraakt. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek de oorzaak van het incident een uit de hand gelopen ruzie te zijn.

 • Weekend Foto

  wapr21 Parkenbuurt p nicolaasFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

-advertenties-

-goede doel-