Seghwaert

 • Bekende cabarettalenten in de open lucht

  Artwork klapstoelkabaret zoetermeerDe komende twee zaterdagen schuif je gratis aan om te genieten van bekend cabarettalent. De 19e zie je Anne Neuteboom en Chris Verlaan in Buytenwegh, op 26 september lach je mee met Pieter Verelst en Lisa Ostermann in Seghwaert. Cabarettalent van nu, corona-proof, in de buitenlucht en helemaal gratis.

 • Uitslaande brand aan Roggeakker

  brandweer logo op auto 1De bewoners van de Roggeakker in Seghwaert werden in de nacht van zondag op maandag opgeschrikt door een felle uitslaande brand in de straat. De brand veroorzaakte aanzienlijke schade aan twee woningen. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

 • Zoekactie na vondst rollator naast het water

  IM000059.JPGBij de brandweer kwam woensdag 9 september een melding binnen dat er mogelijk een persoon in het water aan de Velddreef zou kunnen liggen. Langs de waterkant stond een rollator, waarop de brandweer meteen begon te zoeken met een hoogwerker en brandweermannen te water.

 • Straat in Beeld: Petuniatuin

  petuniatuin 1Wat zou de betekenis zijn van deze straatnaam? In 'Straat in Beeld' gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Petuniatuin in Seghwaert. 

 • Feestelijke opening extra lokalen ONC Parkdreef

  20200907 20245Het aantal leerlingen op Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef is de afgelopen jaren flink toegenomen. De school heeft daarom op het achterplein units met een achttal lokalen laten plaatsen. Maandag 7 september opende wethouder Jan Iedema officieel de nieuwe lokalen.

 • Theatermaken in De Hof van Seghwaert

  natuurtheaterTheaterdocente Dieuwke Slump start dit najaar in de Boomgaard De Hof van Seghwaert een cursus theatermaken. De cursus vindt niet toevallig plaats in De Hof, de focus in de lessen ligt op natuurtheater, bijzonder theater waarin de natuur ook een actieve rol heeft.

 • Natuur ontdekkingstocht in Hof van Seghwaert

  sam 2029Voor iedereen die op zoek is naar een leuke activiteit met de kinderen dicht bij huis, is er vanaf dit weekend van 22-23 augustus een natuur ontdekkingstocht uitgezet door een natuurgids van IVN Zoetermeer in de oude perenboomgaard de Hof van Seghwaert.

 • TalentenAcademie gaat weer van start

  Unknown copy copy copy copy copyNa de zomervakantie start de Piëzo TalentenAcademie weer in vijf wijken binnen Zoetermeer. Voor kinderen tussen de 9 en 14 jaar oud organiseren zij diverse activiteiten die te maken hebben met ‘orde en veiligheid’. Daarbij gaan zij aan de slag met beroepen en talenten die te maken hebben met dit onderwerp.

 • Kinderen bouwen hun eigen hutten in Seghwaert

  HuttenbouwweekDeze week zijn Zoetermeerse kinderen midden in de wijk Seghwaert bezig met het bouwen van hutten tijdens de derde huttenbouwweek. De hutten worden gemaakt van grote hoeveelheden pallets en hout. 

 • Straat in beeld: Everweide

  everweide 1Vraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? Welk verhaal zit er achter dat blauwe straatnaambord? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week: Everweide in Seghwaert.

 • Gewonde en arrestatie na diefstal telefoon

  images1 copyEen man is in de nacht van 16 augustus gewond geraakt bij een vechtpartij bij een woning aan de Parkdreef in Zoetermeer. De persoon raakte gewond na het inslaan van een voordeurruit. Aanleiding van de vechtpartij was een vermeende diefstal van een telefoon.

 • Huttenbouwweek gaat door

  20190823 Huttenbouwweek GVW 2744De 3e huttenbouwweek in Zoetermeer gaat deze zomer, ondanks het coronavirus door. Ruim 70 kinderen hebben zich ingeschreven voor een superleuke week in de vakantie. Niet ver weg maar dichtbij het vertrouwde thuis midden in de wijk Seghwaert.

 • Jongeren over hun Zoetermeer - Randy

  Jeugdinterview RandyHoe denkt de Zoetermeerse jeugd over hun stad? Vinden zij het leuk om in Zoetermeer te wonen en hoe zien zij de stad over tien jaar? In de reeks jeugdinterviews vertellen jongeren over Zoetermeer, vandaag komt Randy aan het woord.

 • Speeltoestel in brand Irisvaart

  brandsprinplankBij basisschool De Springplank aan de Irisvaart in Seghwaert is donderdagmiddag 23 juli om 14.14 de brandweer in actie gekomen om een brandend speeltoestel te blussen. De brand was hevig en heeft het speeltoestel onbruikbaar gemaakt.

 • Straat in beeld: Anjeliertuin

  Anjeliertuin 1Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week is het de beurt aan de Anjerliertuin in Seghwaert.

 • Extra lokalen ONC Parkdreef

  Units ONC ParkdreefHet aantal leerlingen op Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef is de afgelopen jaren flink toegenomen. Tegelijkertijd vraagt het grensverleggende en ondernemende onderwijsconcept om extra ruimte. De school heeft daarom op het achterplein units met een achttal lokalen laten plaatsen.

 • Huis van de Wijk nu echt van start

  oh bibliotheek2Er is al lang en veel over gepraat, maar alle lichten staan nu op groen voor het ontwikkelen van een Huis van de Wijk in Oosterheem. Er komt hier een ontmoetingsplek, mét bibliotheekfunctie, voor alle wijkbewoners. Het is nog niet bekend waar dit Huis van de Wijk komt te staan.

 • Kunstwerk Bast als landschap onthuld

  IMG 0384Wethouder Robin Paalvast onthulde donderdag 2 juli een nieuw kunstwerk langs de Zegwaartseweg onder het viaduct van de Australiëweg. Het kunstwerk 'Bast als Landschap' is gemaakt door kunstenaar Hans van Lunteren.

 • Koning bezoekt Hof van Seghwaert

  hof seghwaert bezoek koningKoning Willem-Alexander bracht als Beschermheer van Het Oranjefonds een bezoek aan De Hof van Seghwaert. De Koning bezocht het project 'De kracht van Groen Zoetermeer', een project dat Zoetermeer nog groener en socialer maakt.

 • Oefenen voor openluchtvoorstelling ballet

  i rHFffM2 X2“Het is hartstikke leuk om zeker in deze tijden toch met elkaar te zijn en gezellig te dansen! Wel op 1,5 m afstand. Superfijn, maar we zijn wel afhankelijk van het weer…..” aldus leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo. De leerlingen oefenen buiten voor een openluchtvoorstelling.

-advertenties-

-goede doel-