Seghwaert

 • Steekincident in woning aan de Velddreef

  politie Robbert copyBij een steekincident in een woning aan de Velddreef op zaterdagavond 24 april is een persoon gewond geraakt. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek de oorzaak van het incident een uit de hand gelopen ruzie te zijn.

 • Weekend Foto

  wapr21 Parkenbuurt p nicolaasFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Flexwonen Ruimtebaan als pilot

  ruimtebaanFlexwonen is voor Zoetermeer nieuw als concept. Het zijn tijdelijke en betaalbare huurwoningen als tijdelijke oplossing voor spoedzoekers, niet als oplossing van het woningtekort. Het college ziet in project Ruimtebaan een haalbare locatie voor flexwoningen.

 • Toekomst winkelcentra in wijken

  le wc de leijens 3Uit een onderzoek naar de toekomstbestendigheid van de winkelcentra De Leyens, Leidsewallen en Seghwaert blijkt dat deze winkelcentra op langere termijn kwetsbaar zijn. Voor ieder centrum is een andere aanpak nodig, zoals clusteren van functies en verbeteringen in het winkelgebied.

 • Straat in beeld: Blieksloot

  blieksloot1De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen zijn vaak zeer uiteenlopend. In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Blieksloot in Seghwaert.

   

 • Start nieuwbouw IKC Meester Verwers

  nieuwbouw mr VerwersDe nieuwbouw van het IKC Meester Verwers in de wijk Seghwaert (Moerbeigaarde 58) is van start gegaan. Het kind centrum gaat onderdak bieden aan het Montessorionderwijs van basisschool Meester Verwers en Kernkinderopvang.

 • Leerlingen ONC Parkdreef verzorgen livestream

  AhumTV in actie lijdens livestream SIBDe leerlingen van Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef zonden vorige week een live talkshow uit voor de Leidse Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen (SIB). De leerlingen van A’humTV, de filmploeg, van de school, verzorgden hiervoor de techniek en het camera-werk.

 • Talentgroep Debat op ONC Parkdreef

                  Vanaf volgend schooljaar heeft ONC Parkdreef er een vijfde talentgroep bij: ONC GO Debat. Leerlingen van klas 1 en 2 oefenen hier in argumenteren, overtuigen en presenteren. Ze leren kritisch nadenken over maatschappelijke vraagstukken en hoe zij hun mening kunnen overbrengen op anderen.

 • Gebouw van de maand: Australiëweg

  australieweg richting oost 2020Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand geen woning of kantoor, maar de Australiëweg.

   

 • Auto klapt tegen verkeerslichten Aziëweg

  ongeval azieweg 1Een zwaar auto-ongeluk op de kruising Europaweg en Aziëweg zorgde woensdagavond 24 februari voor veel ravage. Twee inzittenden raakten gewond en zijn met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De auto was op de paal van het verkeerslicht geklapt en nog een meter of 10 doorgeschoven.

 • Getuigen gezocht na steekincident Velddreef

  politie auto sirene 1Bij een ruzie in de tuin van een woning aan de Velddreef in Seghwaert is vrijdagavond 19 februari een 19-jarige man verwond met een steekwapen. De politie zoekt nog naar de verdachte en komt graag in contact met getuigen.

 • Opnieuw steekincident, nu op Vijverdreef

  traumaheli 5Na het eerdere steekincident aan de Velddreef in Seghwaert, rond 17.30 uur, werden de hulpdiensten rond 20.30 gealarmeerd voor een nieuw steekincident. Plaats van het incident is nu de Vijverdreef in Seghwaert, slechts een paar straten verderop.

 • Steekincident Velddreef

  politie auto sirene 1Een steekincident in Seghwaert op vrijdag 19 februari heeft geleid tot de aanhouding van twee personen. Het incident zou hebben plaatsgevonden in een woning aan de Velddreef. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident.

 • Getuigenoproep straatroof Velddreef

  politie uniform 2Een 34-jarige vrouw is dinsdagavond 9 februari rond 18:15 uur op de Velddreef in Seghwaert op straat onder bedreiging door twee onbekende mannen beroofd van haar tas. De politie doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden.

 • Diefstal met geweld op Velddreef

  velddreef1Bij de politie kwam dinsdagmiddag 26 januari een melding binnen van een woningoverval op de Velddreef in Seghwaert. Bij een onderzoek van de omgeving van dit geweldincident is een mes gevonden. De politie doet onderzoek.

 • Man aangehouden voorbereiding inbraak

  Schermafbeelding 2021 01 14 om 09.55.53Woensdagavond heeft de politie een man aangehouden wegens voorbereidingshandelingen voor een inbraak. Dit gebeurde naar aanleiding van het aantreffen van inbrekerswerktuigen in het voertuig van de man, op een parkeerplaats van het Patrijzenveld in de wijk Seghwaert.

 • Livestream Open Huis Oranje Nassau College

  onc open dagHet ONC houdt de informatiedagen voor nieuwe brugklassers volledig online. Normaal bezoeken de groep 8 leerlingen de scholen in Zoetermeer, nu kunnen ze online een kijkje nemen en hun vragen stellen aan de docenten.

 • Gratis dansworkshops in Seghwaert, Oosterheem en Meerzicht

  2020.12 danslessen oosterheem meerzichtVan 12 t/m 19 januari kan er weer lekker gedanst worden door kinderen in de wijken Seghwaert, Oosterheem en Meerzicht. Vanaf 4 jaar zijn kinderen welkom om mee te doen met de gratis dansworkshops in de buitenlucht.

 • Yentl zag haar auto in vlammen op gaan

  yentle1Yentl Makkinje hoorde een harde knal op 23 december 2020 en wist dat dit geen vuurwerk was. Haar vriend ging kijken en zag hoe de auto van hun buurvrouw in de brand stond. De auto van Yentl stond er naast en zij zag ‘m uitbranden.

 • Getuigen gezocht brandweer bekogeld met vuurwerk

  brandweer 2wagensTwee brandweerlieden hebben tijdens oudejaarsavond gehoorbeschadigingen opgelopen nadat zij door jongeren werden bekogeld met vuurwerk. Dit gebeurde rond 21:00 uur op een basketbalveld bij het Fazantenveld in Seghwaert. De politie doet onderzoek om de daders op te sporen en zoekt getuigen.

-advertenties-

-goede doel-