Seghwaert

 • Straat in Beeld: Wingerdpark

   wingerdparkU heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: het Wingerdpark in Seghwaert.

 • 60 jarig bruidspaar Baas-Mol

  60 jarig bruidspaar Baas Mol 004Burgemeester Bezuijen bracht woensdag 17 mei een bezoek aan het 60 jarig bruidspaar Baas-Mol, zij wonen in de wijk Seghwaert. De burgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • Swingende muziek door E-sax in Hof van Seghwaert

  Muzikaal optreden E sax foto 1Zondagmiddag 21 mei is er weer muziek in de Hof van Seghwaert. Lekker luisteren in de open lucht naar de 'E-sax' formatie, een geweldige band van saxofonisten vanuit het CKC, die voor gezellige en swingende muziek zorgt. Het optreden duurt van 13.00 tot 16.00 uur.

 • Auto meerdere keren over de kop AustraliĆ«weg

  ongeval traumaheliHet is nog niet duidelijk hoe het zo gekomen is, maar een bestuurder is meerdere keren met zijn auto over de kop geslagen. Dit gebeurde zaterdag 13 mei rond 9 uur op de AustraliĆ«weg. De traumaheli en veel hulpdiensten kwamen om hulp te verlenen.

 • Wekelijks lunchen in de boomgaard

  2023 05 02 Lunchen in de boomgaard fotoDe Hof van Seghwaert organiseert vanaf dinsdag 2 mei elke week een zomerlunch in de perenboomgaard, waarbij iedereen van harte welkomis. De lunch is van 12.30 tot 13.30 uur en bestaat uit verse zelfgemaakte soep met zo mogelijk groenten uit de eigen tuin, een broodje en een glaasje vruchtensap.

 • Foto van de week

  apr23 p_nicolaas_De_Wijdse_Weide_SeghwaertFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • ONC Parkdreef ontwerpt beweegpark voor ouderen

  Maquette beweegpark voor ouderen 2Eersteklassers Technasium van Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef hebben in opdracht van wijkcentrum Seghwaert op Dreef een beweegpark voor ouderen ontworpen. Woensdag 5 april koos Joop de Bruin, voorzitter van het wijkcentrum, de beste ontwerpen uit.

 • Vernieuwde Natuurspeeltuin in Hof van Seghwaert

  2023 04 02 Blote voetenpadjpgDe boomgaard en de Natuurspeeltuin in het Hof van Seghwaert zijn dit voorjaar vernieuwd dankzij de hulp van vrijwilligers. Kinderen beleven hier de natuur met handen en voeten: ze kunnen op ontdekking op een gloednieuw blotevoetenpad en de belevingsbakken met planten zijn opgefrist.

 • Straat in Beeld: Spieringsloot

                  De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Spieringsloot in de wijk Seghwaert.

 • Weekend Foto

  nicolaas_Parkenbuurt_SeghwaertFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • De lente begint in de Hof van Seghwaert

  2023 04 02 Kinderactiviteit fotoDe lente start in de Hof van Seghwaert met heel veel activiteiten. Zondag 2 april maakt de tuin een eind aan de winterslaap met een lentedag vol optredens en activiteiten. De tuin is voor bezoekers open van 13.00-16.00 uur.

 • Kunstwerk Vlokhof op IKC De Gaerde

  20230324 37438Bij het nieuwe gebouw voor het IKC de Gaerde (voorheen Meester Verwers) aan de Moerbeigaarde is een nieuw kunstwerk onthuld. Wethouder Blansjaar, Cultuur, opende samen met de kunstenares en de kinderen van de school het kunstwerk Vlokhof.

 • Landelijke Opschoondag zaterdag 18 maart

  Nationale opschoondag 18 maart 2023De Landelijke Opschoondag van Nederland Schoon is dit jaar op zaterdag 18 maart. In heel Nederland gaan vrijwilligers dan aan de slag om schoon te maken in hun buurt. Bij de Hof van Seghwaert ruimen vrijwilligers en maatschappelijk stagiaires zwerfafval in de buurt op.

 • Straat in beeld: Marconistraat

  IMG 2631U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is. In onze vaste rubriek 'Straat in Beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: Marconistraat op het bedrijventerrein Zoeterhage.

 • Straat in beeld: Akeleituin

  akeleituinDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Akeleituin in Seghwaert.

   

 • Straat in Beeld: de Bertramvaart

  IMG 2627De betekenis van Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer verrassend. In 'Straat in beeld' gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week: de Bertramvaart in Seghwaert.

 • 60 jarig bruidspaar Van Vliet-Nederpel

  60 jarig bruidspaar Van Vliet 5Burgemeester Bezuijen bezocht donderdag 2 maart het 60 jarig bruidspaar Van Vliet-Nederpel. Zij wonen in de wijk Seghwaert. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

 • Meester Hans met pensioen

  meester hans pensioen 1Na 46 jaar in het onderwijs gaat Hans van Elburg van IKC De Hofvijver van zijn pensioen genieten. In die 46 jaar heeft hij als leerkracht (vooral groep 8), als adjunct-directeur en als directeur enorm van zijn mooie beroep genoten.

 • Nieuw uiterlijk wijkwebsite Noordhove en Seghwaert

  noordhove seghwaert huizen aan waterDe wijkwebsite van Noordhove en Seghwaert heeft een nieuw en fris uiterlijk gekregen. Op de nieuwe wijkwebsite is informatie te vinden over de wijk, over de mensen die voor de wijk werken (het wijkteam) en welke activiteiten er in de wijk zijn. 

 • Getuigen gezocht gewelddadige straatroven

  politielogo op auto 1Op het Godfried Bomanspad en de Willem Dreeslaan hebben op 18 januari twee gewelddadige straatroven plaatsgevonden die vermoedelijk gepleegd zijn door dezelfde twee daders. De politie onderzoekt de zaken en roept getuigen op om zich te melden.

-advertenties-

-goede doel-