Seghwaert

 • Man zwaargewond bij ongeval met scooter

  download copyBij een eenzijdig ongeval op de Vaartdreef is een man zwaargewond geraakt.Het slachtoffer is met een scooter zwaar ten val gekomen. De hulpdiensten waaronder politie en ambulance waren snel op locatie. Waar al snel duidelijk werd dat er een traumahelikopter ingezet moest worden.

 • Straat in Beeld: Pijlkruidvaart

  Pijlkruidvaart john4De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Pijlkruidvaart.

 • Hof van Seghwaert organiseert zero waste tour

  unnamedWil je weten hoe je boodschappen doet met minder plastic? Op zaterdag 4 juni organiseert de Hof van Seghwaert met het Green Impact Network een Zero Waste Tour in Zoetermeer. Doe mee en ontdek wat er in Zoetermeer mogelijk is. 

 • Kinderspeelmiddag in Hof van Seghwaert

  2021 09 24 Foto KinderspeelmiddagOp zondagmiddag 1 mei is er, voor het eerst dit jaar, weer een kinderspeelmiddag in de perenboomgaard Hof van Seghwaert. De zon schijnt weer lekker, overal zie je de tulpen en narcissen staan. De natuur ontluikt en de bijen zoemen weer naar hartenlust in het rond. Het thema van deze middag is daarom ‘Groei en Bloei’. 

 • Meester Verwers wordt IKC De Gaerde

  Onthulling nieuwe naamDe leerlingen van de Meester Verwers-school in Seghwaert hebben donderdag 21 april afscheid genomen van het oude schoolgebouw én de oude naam van de school. Na de mei-vakantie zullen zij starten op de nieuwe locatie aan de Moerbeigaarde, onder de nieuwe naam IKC De Gaerde.

 • IKC De Hofvijver in actie voor Oekraïne

  hofvijver1De afgelopen weken werden op IKC De Hofvijver in Seghwaert lege flessen ingezameld, die iedere dag door de leerlingenraad naar de supermarkten gebracht werden. Daarnaast werd dinsdag 12 april een voorjaarsmarkt voor de actie voor Oekraïne.

 • Straat in Beeld: Wattstraat

  IMG 2612Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Wattstraat in Seghwaert.

 • Bewoners vrolijken Seghwaert op

  IMG 20220313 112443012 HDRActieve buurtbewoners in Seghwaert vrolijken het winkelcentrum aan de Petuniatuin op met haakwerk in vrolijke kleuren. Aangepast aan de seizoenen en gelegenheden krijgt de centrale boom op het pleintje zo steeds een ander jasje.

 • Wijkbewoner Jan Moolenaar schildert op muziek

  JanJan Moolenaar is met zijn 70 jaar een bevlogen en betrokken wijkbewoner uit Seghwaert. En zolang hij in Seghwaert woont is hij ook al te vinden in het Buurthuis aan de Koeienweide: al 30 jaar helpt hij mee en neemt hij deel aan de activiteiten die er georganiseerd worden.

 • Leerlingen ONC Parkdreef ervaren vak van leraar

  Dimfke de Vette 4vwo ONC ParkdreefTwaalf leerlingen uit 4 havo en vwo van Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef volgen vanaf 10 maart het TEACH|nasium. Via dit traject ervaren zij hoe het is om voor de klas te staan. De leerlingen lopen stage op een basisschool en/of middelbare school.

 • Cameratoezicht in verschillende wijken

  camera op lantaarnpaalHet cameratoezicht in Meerzicht wordt verlengd en ook in de wijken Palenstein, Seghwaert en Oosterheem worden bepaalde plaatsen met camera’s in de gaten gehouden. Burgemeester Bezuijen neemt de maatregelen om de veiligheid in deze wijken te verbeteren.

 • Wijkagent Ben krijgt eigen straat bij afscheid

  20220122 29026Wijkagent Ben Boomgaard werd door zijn collega’s op zijn laatste werkdag verrast met een straatnaambord: De Ben Boomgaardweg. Zijn collega’s reden hem voor de laatste keer rond in zijn wijk, De Leijens, waarna de wijkagent van een welverdiend pensioen zal gaan genieten.

 • Straat in beeld: Egelskopvaart

  egelskopvaart3De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen zijn vaak zeer uiteenlopend. In straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Egelskopvaart. 

   

 • Vogels voeren in Seghwaert

  VogelvoerkopjeDe gezellige nieuwjaarsborrel met de wijkwethouder kon ook in Perenboomgaard ‘De Hof van Seghwaert’ dit jaar niet door gaan. Maar samen met de wethouder bedachten de vrijwilligers van de boomgaard een leuk alternatief. Samen met de Hof kunnen bewoners dit jaar de vogeltjes voeren.

 • Claxon gaat aan bij autobrand

  brandweerauto open 3Eerst was er een harde knal te horen op de Egelskopvaart in Seghwaert, daarna een aanhoudend getoeter. Op zaterdagavond 8 januari bleek het te gaan om een auto die in brand was gevlogen, waardoor de claxon werd geactiveerd.

 • Gebruikersovereenkomst Hof van Seghwaert verlengd

  verlenging gebruikersovereenkomst Hof van SeghwaertDe gemeente Zoetermeer heeft ingestemd met het verzoek van de voorzitter van de stichting ‘De Hof van Seghwaert’ om de bruikleenovereenkomst die op 1 mei 2027 afloopt tussentijds met 10 jaar te verlengen. De Hof van Seghwaert is volop bezig met het maken van toekomstplannen.

 • Gebouw van de maand: Houtskeletbouw in Seghwaert

  Vuurdoornpark trappenZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand de 71 vooruitstrevende en duurzame houtskeletbouw woningen met grote vormenrijkdom in Seghwaert.

 • Extra surveillances in winkelcentrum Seghwaert

  sw winkelcentrum2

  De wijkagenten, team Handhaving en het jongerenwerk zullen de komende weken extra surveilleren in winkelcentrum Seghwaert. Er zijn veel meldingen van overlast door hangjongeren in en rondom het winkelcentrum.

 • Arpine wil vrouwen een boost van zelfvertrouwen geven

  9BF76BC2 B32E 4614 BB1C 62ECEFA91FF3We begroeten steeds meer nieuwe ondernemers in de stad. Ondernemers die ondanks corona hebben besloten hun droom uit te gaan voeren en een nieuwe zaak openen. Dat is precies wat Arpine  Karapetian deed met haar beautysalon die zij afgelopen maand opende in Seghwaert.

 • Gebouw van de maand: Woningbouwcomplex Roggeakker

  Roggeakker 4Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand het woningbouwcomplex in de vorm van een burcht van Jan Verhoeven aan de Roggeakker 55-179 dat momenteel gesloopt wordt.

-advertenties-

-goede doel-