Seghwaert

 • Nieuwjaarsbijeenkomst Seghwaert 300dpi 0027Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst in de wijk Seghwaert vroeg de gemeente aan de inwoners van de wijk welke ideeën zij hadden om de leefbaarheid en veiligheid in de wijk te verbeteren. De bewoners kwamen met veel ideeën, waarvan er komend jaar 5 worden uitgevoerd.

 • team jumboTeam Jumbo-Visma Academy is woensdag 8 en donderdag 9 januari aanwezig op het Oranje Nassau College Parkdreef, het team wil met een clinic meer jongeren op de fiets krijgen. Leerlingen van de middelbare school kunnen tijdens de fietsclinic op Tacx-trainers kennismaken met de wielersport.

 • IMG 20191219 WA0019Een grote groep leerlingen van de in de wijk Seghwaert gevestigde Christelijke basisschool “De Hofvijver” heeft woensdag 18 december samen met een aantal leerkrachten en een ouder de musical ‘Volg die ster’ opgevoerd in het gebouw van Parousia te Zoetermeer.

 • Opbrengst Glazen Huis ONC ParkdreefOranje Nassau College (ONC) Parkdreef heeft met alle activiteiten in en rond het eigen Glazen Huis € 14.663,08 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Vijf docenten lieten zich vier dagen lang opsluiten in het Glazen Huis op school.

 • politie auto sirene 5De politie is op zoek naar een voortvluchtige man die dinsdagmiddag wegvluchtte nadat hij een ongeluk veroorzaakte op de Australiëweg. De auto van de man was door de politie herkend als gestolen. Op een stopteken van de politie ging de man ervandoor.

 • Team glazen huis fotoMedewerkers van Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef doen begin juni 2020 mee aan Alpe d’HuZes. In de week voor de kerstvakantie laten 5 leraren zich opsluiten in het ‘Glazen Huis’ in de aula om zoveel mogelijk geld op te halen.

 • 20191204 14335Gitano kreeg donderdagmiddag zijn eigen, aangepaste, rolstoelfiets na een grandioze actie van Zoetermeerse inwoners. Nu kan de zwaar gehandicapte jongen met de fiets naar school gebracht worden en ook eens zijn broertje en zus fietsend van school halen.

 • 78238718 1290500384445094 3193161339644149760 oBurgemeester Aptroot reikte donderdagmiddag in de raadzaal de prijzen uit voor de beste ideeën uit het scholenproject De Entree. Het beste idee kwam van het Alfrink College (4 vwo), maar ook de leerlingen van het ONC Parkdreef (4 havo) hadden hun idee goed uitgewerkt.

 • Klusles foto IIVrijwilligers van de Ambachtenwerkplaats van Stichting Piëzo zijn de afgelopen weken te gast geweest op IKC De Triangel om de bovenbouwleerlingen na schooltijd extra vaardigheden bij te brengen op het gebied van klussen en techniek.

 • SIG 7558 Regenboog 1Leerlingen van basisschool De Musketier in Zoetermeer namen donderdag 7 november 2019 samen met burgemeester Aptroot deel aan het Nationale Schoolontbijt. De school is bezig een Gezonde School te worden. Een goed en gezond ontbijt is belangrijk om fit en met energie de dag te beginnen op school.

 • 20191107 13117Eersteklassers van Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef doen mee aan de Peace Poster Contest 2019. Thema dit jaar is: Journey of peace, reis van de vrede. Burgemeester Aptroot maakte donderdag 7 november op school de winnaars bekend.

 • truthseeker08 via Pixabay artikel TonnieEx-verslaafde Tonnie start in Zoetermeer een zelfhulpgroep voor mensen die kampen met een verslaving. De nieuwe meeting Cocaine Anonymous (CA) start donderdag 7 november met steun van Cocaine Anonymous Holland.

 • Mavo debatteam ONC Parkdreef wint Stadhuis van de DemocratieWederom heeft Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef bewezen over groot debattalent te beschikken. Het mavo-debatteam heeft woensdag 30 oktober Stadhuis van de Democratie gewonnen. De debaters versloegen hiermee de teams van Mavo Zoetermeer en het Picasso Lyceum.

 • politie auto sirene 1 copyNa een botsing op de Velddreef op zaterdagochtend 19 oktober, sloeg één van de bestuurders op de vlucht. De politie kwam er achter dat de auto van deze bestuurder geregistreerd stond als gestolen. De melding was dat er sprake zou zijn van een beknelling na het ongeval.

 • SHC 1024x534De Showing Hearts Club is een initiatief van kerkelijk werker Jeanette Vos en ouderling gemeenteopbouw Anton van Dijken. Showing Hearts houdt bijeenkomsten in de kerk, waar deelnemers elkaar kunnen ontmoeten en op ontspannen wijze in gesprek raken over geloof, zingeving en hun eigen leven.

 • lage resolutie Fithealth On Tour foto door rob verbunt 2019 MG 2689Vanaf deze maand heeft de regio Zoetermeer er een bijzonder sportaanbod bij: Fithealth On Tour. Karsten Buitendam, sportman in hart en nieren en sinds 2011 eigenaar van Fithealth begint met een mobiele Fitnessschool. Vanuit een opvallend en speciaal ingericht busje zoekt Karsten zijn leerlingen op.

 • lupineakkerDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Lupineakker in Segwaert.

 • buurtinloopput SeghwaertMargreet van Driel, wijkwethouder van Seghwaert, zal vrijdag 20 september de buurtinlooppunten in Seghwaert openen. Buurtinlooppunten zijn plekken in Seghwaert, bij organisaties en verenigingen, waar wijkbewoners terecht kunnen met hun vragen en voor ontmoeting met een kopje koffie of thee.

 • De nieuwe brugPerenboomgaard 'De Hof van Seghwaert' viert dit najaar het vijfjarig jubileum. Historisch Genootschap Oud Soetermeer heeft een jubileumboekje samengesteld over het ontstaan van de boomgaard: 'Hof van Seghwaert sinds 2014 in historische context'.

 • MEMO0001De jaarlijkse Open Monumentendag staat weer voor de deur. Veel mensen denken dat het alleen officiële monumenten betreft, maar die zaterdag gaat het altijd over bijzondere plekken in de stad: speciale gebouwen, wateren, gezichten, structuren en soms hele of delen van wijken.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-