Seghwaert

 • Straat in Beeld: Kwikstaartveld

  20140316 12125De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week het Kwikstaartveld in de wijk Seghwaert.

 • MBO- en HBO/WO-markten op ONC Parkdreef

  SW vo ONCParkdreef 1De HBO/WO-informatiemarkt en MBO-informatiemarkt worden dit jaar beide gehouden op Oranje Nassau College Parkdreef. Scholieren van alle middelbare scholen in Zoetermeer kunnen zich dan oriënteren op vervolgopleidingen. De HBO/WO-markt is op dinsdag 4 oktober, de MBO-markt op donderdag 6 oktober.

 • Buurtfestival in Seghwaert

  Mini high teaOp 24 september is het Burendag in Seghwaert. Bij Gaardedreef 185 en 189, in en om het park en in de boomgaard worden er tussen 11.00-15.00 uur heel veel leuke en bijzondere activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen georganiseerd.

 • Haak en Brei Café in Seghwaert

  hakenConny van Deutekom start 27 september met een Haak en Brei Café in Wijklab Seghwaert. Zij houdt zelf veel van handwerken, maar het leek haar nog veel leuker om dat samen met andere hakers en breiers te doen. Met behulp van Wijk aan Zet start Conny nu het Haak en Brei Café.

 • Perenpluk! Kom ook helpen

  vastgehouden emmer met perenDe perenbomen hangen barstensvol peren. Kom jij ook plukken? Op zaterdag 3 september zijn vrijwilligers, buurtgenoten en collega’s vanaf 10 uur welkom om te helpen plukken. Neem je eigen emmer mee en trek een lange broek aan.

 • Natuurwerkdag voor jongeren in de Hof van Seghwaert

  Hof van SeghwaertOp de Hof van Seghwaert is altijd veel te doen.  IVN organiseert op 27 augustus van 10:00 tot 17:00 uur een natuurwerkdag voor jongeren in de Hof van Seghwaert. Kom naar de  perenboomgaard en steek de handen uit de mouwen. Draag met andere jongeren bij aan het behoud van de boomgaard.

 • Benefietmaaltijd Nepali Children Hof van Seghwaert

  NepalOp 29 augustus organiseert de Stichting Nepali Childeren een benefiet maaltijd in de Hof van Seghwaert. Kom overheerlijke Nepalese gerechtjes proeven met je familie of goede vrienden in dit prachtige stukje van Zoetermeer.

 • Zeven handhavers mishandeld in Seghwaert

  ambulance 2Zeven handhavers van de gemeente Zoetermeer raakten vrijdag 12 augustus rond middernacht gewond tijdens een aanhouding in de wijk Seghwaert. Tijdens hun dienst wilden de handhavers een voertuig controleren welke stil stond op een kruising aan de Vogeldreef.

 • Ukelele workshop in de perenboomgaard

  Ukelele bespelenHeb je altijd al een instrument willen leren bespelen, maar denk je dat het te moeilijk is of veel tijd kost? Dan heb je de ukelele nog niet ontdekt. Dit instrument is laagdrempelig en het is makkelijk te bespelen. Al na een paar keer oefenen kan je een liedje begeleiden.

 • Wethouder bezoekt jubileumeditie Huttenbouwweek

  Huttenbouw 4Het begon met een motie van Lisette Meijer van de VVD, die werd gesteund door Margot Kraneveldt van de PvdA én de hele raad stemde voor: de huttenbouwenweek in Zoetermeer kon deze week voor de 5e keer van start gaan.

 • Loopeenden...

  Eend 2Vanochtend had een groep eenden kennelijk met elkaar een afspraak gemaakt om een wandeling over de Zoetermeerse paden en lanen te gaan maken. Dat leverde een gezellig kwekkende groep op...

 • Activiteiten voor kinderen in Hof van Seghwaert

  2022 08 03 Foto Lacrosse 1In de perenboomgaard van de Hof van Seghwaert kan je op vakantie in je eigen stad. De hele zomervakantie ben je welkom om lekker te komen spelen. Bijvoorbeeld bij de waterpomp, of ga op zoek naar de geheime hut of bak een taartje in de modderkeuken.

 • Zomer ArchitectuurWandelingen met gids

  Noordhove AO 12 10 20 kopie 1024x683Kom meer te weten over de ontwikkeling van Zoetermeer van dorp tot derde stad van Zuid-Holland. Er zijn weer nieuwe ArchitectuurWandelingen gepland, door Meerzicht, Seghwaert en Noordhove. 

 • Diploma's ONC Parkdreef ouderwets overhandigd

  IMG 4199Geslaagde examenleerlingen van ONC Parkdreef mochten vorige week ten overstaan van een volle aula hun diploma  in ontvangst nemen. Na twee jaar corona werd het een ouderwets feestje met meegekomen genodigden, leraren, muziek en een live-stream voor thuisblijvers.

 • Hofvijver wint Penalty Challenge

  20220704 32696Basisschool De Hofvijver in Seghwaert heeft de Penalty Challenge van de gemeente Zoetermeer gewonnen. De Hofvijver is met 30 punten eerste geworden in het klassement, waar 30 basisscholen aan mee hebben gedaan. De sportfunctionarissen reikten maandag 4 juli de grote wisselbeker uit aan de winnaars.

 • Open Imkerijdag in de Hof van Seghwaert

  Foto imker 1aBeleef het bijenhouden van nabij en kom een kijkje nemen op de Open Imkerijdag op zaterdag 9 juli. In de Hof van Seghwaert wordt er goed voor de bijen gezorgd. Er zijn honingbijen en ook veel wilde bijen, maar helaas maken bijen moeilijke tijden door.

 • Flinke schade na brand Lissenvaart

  brandweerauto 6Voor een woningbrand aan de Lissenvaart in Zoetermeer werden zaterdagmiddag met grote spoed de hulpdiensten ingeschakeld. Toen de brandweer aankwam, bleek een wasdroger in de kelder van het pand vlam te hebben gevat.

 • ONC Parkdreef haalt 12.500 op voor Oeganda

  ONC Parkdreef haalt 12.500 euroOranje Nassau College (ONC) Parkdreef heeft met de actie Going Global van Edukans ruim 12.500 euro opgehaald voor beter onderwijs in Oeganda. Donderdag 30 juni hebben Romae en Nora uit 3 vwo het bedrag op school, in het bijzijn van de leerlingen die het meeste geld hebben ingezameld, bekendgemaakt.

 • Boetes bij verschillende verkeerscontroles

  verkeerscontrole politieBij verkeerscontroles op verschillende plaatsen in Zoetermeer heeft de politie de nodige overtredingen waargenomen. Hiervoor zijn de meest uiteenlopende boetes uitgedeeld. Op de N470 werden 18 bonnen geschreven, de hoogste voor een snelheid van 114 km per uur waar 80 is toegestaan.

 • Springplank wint wisselbokaal Avondvierdaagse

  20220624 32467Elk jaar reikt de jury van de Zoetermeerse Avondvierdaagse een wisselbokaal uit voor de school die het meest opviel en de gezelligste school van het wandelevenement genoemd mag worden. Dit jaar viel de keus op de Springplank in Seghwaert.

-advertenties-

-goede doel-