april 24

 • Het lokale ironiekje: Kledingvaccinatie ipv lintje

  Lintje oranjeHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Aanrader: Kledingvaccinatie tegen onderwaardering.

 • Bevrijdingsfestival- alle optredens

  Bevrijdingsfestival foto R Poots copyBevrijdingsfestival Zoetermeer opent om 13:15 uur op de Markt met het ontsteken van het vrijheidsvuur, dat vanuit Wageningen door hardlopers naar Zoetermeer gebracht wordt. In de namiddag start ook het programma op het Oostwaarts en Nicolaasplein.

 • Spionage in ‘Het Leven van Anderen’

  Foto Het Leven van Anderen Scylla Theaterproducties voorstellingenWat doe je met informatie die iemand het leven kan kosten? Op 11 en 12 mei speelt Scylla Theaterproducties de voorstelling ‘Het Leven van Anderen’ in het Picasso Lyceum en vertelt over het leven in het voormalige Oost-Duitsland.

 • Kinderspeelmiddag in de Hof van Seghwaert

  Boekfiets in de Hof van SeghwaertOp zondagmiddag 5 mei is er weer een kinderspeelmiddag in de Hof van Seghwaert. Op deze nationale feestdag is het thema natuurlijk 'vrijheid'. De middag is voor kinderen van ca. 3 tot 8 jaar en start om 14.00 uur met de 'Boekfiets'.

 • Auditieoproep Anastasia de musical

  ANA FullArtGreg & Baud Productions in Zoetermeer is op zoek naar getalenteerde castleden voor de aankomende kerstproductie. Wil je deel uitmaken van een prachtige productie vol drama, liefde en avontuur? Dan is dit jouw kans om deel te worden van de magie van Anastasia.

 • Foto van de week

  apr24 Jeroen_Stahlecker_MandalabrugFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Nieuwe bijzondere voorstelling Theater Na de Dam

  20240428 44434Op zaterdag 4 mei en zondag 5 mei keert Theater Na de Dam terug naar Zoetermeer. Voor het derde jaar spelen Zoetermeerse jongeren een voorstelling om mensen te laten nadenken over oorlog. ‘Primetime Populisme’ is actueel en trekt de bezoekers mee in het verhaal.

 • 35e keer Taptoe op de Markt

  20240427 44384De Taptoe in Zoetermeer werd op Koningsdag alweer voor de 35e maal gehouden als afsluiting van het feest. Overdag is de Markt de locatie voor de vrijmarkt en toneel van kleedjes en bezoekers, in de avond verandert het in een arena voor de Taptoe optredens.

 • Gezellige Koningsdag in Zoetermeer

  20240427 44184Koningsdag 2024 begon met een grote plensbui, nét voor de aubade. Op de Markt zaten toen al tientallen mensen met kleedjes voor de verkoop op de vrijmarkt. Met behulp van plastic zakken en zeiltje werd geprobeerd alles zo goed mogelijk droog te houden.

 • Foto albums Koningsdag 2024

  20240427 44161Op deze pagina vindt u alle foto-albums die gemaakt zijn van Koningsdag 2024 in Zoetermeer. Er zijn foto's gemaakt van de aubade, op de vrijmarkt, van de activiteiten op het Dobbe-eiland, de fotoshoot met prinsessen op het Nicolaasplein en nog meer!

 • Piëzo TalentenAcademie komt naar Rokkeveen

  Piezo talentenNa de meivakantie organiseert de Piëzo TalentenAcademie een serie lessen in de wijk Rokkeveen. Zo is het voor kinderen (9-14) die in Rokkeveen wonen of op school zitten makkelijker om ook een keer mee te doen en hun talenten en toekomstige beroepen te ontdekken.

 • BC Zoetermeer: lastige 3SA!

  bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: BC Zoetermeer: lastige 3SA!

 • Gebouw van de maand: De Pelgrimskerk

  pegrimskerk4Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat ArchitectuurPunt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand: De Pelgrimskerk.

 • Meivakantie: alle activiteiten voor de kinderen

  meivakantieVanaf zaterdag 27 april is het twee weken meivakantie, tot en met zondag 12 mei. Voor de kinderen een heerlijke tijd om even uit te rusten van school en veel leuke dingen te doen, voor de ouders soms lastig om leuke activiteiten te verzinnen en te vinden!

 • Fotoshoot van Prinsen en Prinsessen Koningsdag

  20240427 44336Op het Nicolaasplein konden op Koningsdag vele kinderen op de foto, mooi verkleed als prinses of prins of met een oranje koningsdaghoedje op! Bij de tent van Zoetermeer Actief werden gratis foto's gemaakt van iedereen die op de foto wilde. 

 • Start inschrijving Ronde van de Driemanspolder

  Ronde van DriemanspolderVoor de derde keer wordt op 2 juni aanstaande de Ronde van de Driemanspolder gehouden. Een laagdrempelig en gezellig hardloop- en wandelevenement in de mooie gelijknamige polder.  De opbrengst is ook deze editie voor het Maja Anjohuis. Het Nationaal Fonds tegen Kanker verdubbelt dat bedrag.

 • Weekend Foto

  wapr24 Rianne_Veeninga_voorwegFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Groot feest op basisschool Het Noorderlicht

  schoolkinderen basisschool Het Noorderlicht samen met juf Eline en haar vriend MarkAfgelopen woensdag hebben juf Eline van basisschool Het Noorderlicht en haar vriend Mark in het bijzijn van vrienden en familie heel hard gerepeteerd, zodat ze precies wisten hoe een huwelijksdag verloopt. Donderdag 25 april was het dan zover; de ceremonie op school.

 • Het laatste Zoetermeerse nieuws in uw mailbox!

  ZA logo 2018Waar vind ik de lekkerste lokale restaurants? Waarom was de A12 afgesloten en wat is de uitslag van de laatste wedstrijd van FC Zoetermeer? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

  zoetermeeractief.nieuwsbrief

 • 25 jaar The S(w)inging Company

  koor rooodDit jaar bestaat The S(w)inging Company (TSC) 25 jaar. TSC is een gemengd koor dat tijdloze pop- en musicalsongs zingt, waarbij gebruik wordt gemaakt van choreografie. Op 25 mei en 26 mei heeft TSC haar jubileumuitvoering, onder de titel 'A Musical Journey’. Het programma is opgebouwd uit drie delen

-advertenties-

-goede doel-