Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

Exposities en tentoonstellingen nu in Zoetermeer te zien.

tot 1 januari 2018

Glaskunst van Jacques Ruiter in Monteverdi

JacquesRuiterJacques Ruiter exposeert glaskunst en keramiek in de vitrinekast in de hal van WelThuis woonlocatie Monteverdi. Deze fraaie expositie is voor geïnteresseerde bezoekers tijdens de openingstijden, dagelijks van 11 tot 16 uur gratis toegankelijk .

De kunstwerken zijn in overleg met de maker te koop. De glaskunst is tot 1 januari 2018 te bezichtigen. Monteverdi is gevestigd aan  Ondineschouw 15.

tot 14 januari

Foto Cees CoersFoto expositie Fotogroep Zoetermeer

Fotogroep Zoetermeer heeft in Gondelkade 33 een doorlopende expositie van werk van leden. De huidige expositie is werk wat de leden willen laten zien, zonder thema en loopt tot 14 januari. Er is o.a. natuur-, stilleven-, straat-, architectuur- en portret-fotografie te zien.
De expositie is vrij toegankelijk en te zien in Eetcafé de Leyens aan de Gondelkade 33 te Zoetermeer. Openingstijden maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 19.00 uur, zaterdag/zondag van 11.00 tot 19.00 uur.

foto door: Cees Coers

tot 25 januari 2018

 Expositie schilder- en tekengroep Albrandswaard

Albrandswaard2

Met als motto ‘Albrandswaard ingelijst’ tonen de seniorenleden van de schildergroep en de tekengroep Albrandswaard tot 25 januari 2018 hun kunstwerken aan de wanden van de eerste verdieping van woonzorglocatie Vivaldi, aan de Brechtzijde 45 in Zoetermeer.

De door de Kunstcommissie Palet Welzijn georganiseerde tentoonstelling is voor geïnteresseerde bezoekers dagelijks van 10 tot 16 uur vrij toegankelijk. Er is gewerkt met allerlei technieken en de thema’s zijn bloemen, zentangel, bomen en divers. Alle werkstukken laten het eigen handschrift van de maker zien. De leden van beide groepen worden begeleid door beeldend kunstenaar Loulou Joolen. Belangstellende senioren zijn welkom om een keer mee te doen op donderdagmiddag in de recreatieruimte van Albrandswaard.

vanaf 17 december

Terugblikken en Vooruitkijken. Oude hits in een nieuw jasje

Pers Terugblikken en Vooruitkijken

Beleef de AIVD in een ‘mini-escape room’, voel je ‘Forever young’ in de seventies, ga op vakantie met Mepal, zoek uit of ridder Willem van Egmond met een iPhone om kan gaan en ervaar het pionieren in de polder van de eerste stadsbewoners. Reis mee door 5 van de meest succesvolle tentoonstellingen uit het verleden van het Stadsmuseum Zoetermeer. Zij worden in een nieuw jasje gepresenteerd. Door het gebruik van verschillende multimedia-technieken wordt de tentoonstelling een ware beleving.

Vanaf 17 december 2016 is in het Stadsmuseum Zoetermeer de nieuwe tentoonstelling ‘Terugblikken en Vooruitkijken. Oude hits in een nieuw jasje’ te zien. Met deze verrassende tentoonstelling wordt het 25-jarig bestaan van het museum gevierd. Het is tegelijkertijd een proeftuin voor de programmering van het nieuwe Living museum, dat naar verwachting in 2018 in het vernieuwde stadhuis in het Stadshart de deuren opent.


Open: di t/m vrij: 10:00 – 16:00, za en zo: 13:00 – 17:00
Toegangsprijs: € 3,00 (kinderen t/m 12 jaar, MJK, CJP gratis)
Adres: Dorpsstraat 7, 2712 AB Zoetermeer, tel. 079-3164735
   

-goede doel-