Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

Exposities en tentoonstellingen nu in Zoetermeer te zien.

 2 t/m 28 september

Expositie Geconsumeerd: Afval inspireert kunstenaars

DSC 5011Negen Zoetermeerse kunstenaars transformeerden de restanten uit ons dagelijks leven in objecten die het waard zijn om gezien te worden. Zoveel kunstenaars, zoveel invloeden. Iedere kunstenaar heeft zich op een andere manier laten inspireren door de materie. Sommige kunstenaars richten zich op de potentiële schoonheid van het ‘afval’. Zij onderzochten de mogelijkheden die de vormen en kleuren van de materialen hen bieden om nieuwe objecten te creëren die door de bezoeker als ‘mooi’, ‘interessant’ of ‘kunstzinnig’ kunnen worden ervaren.

‘Geconsumeerd’ is een inventieve expositie die de bezoekers, jong én oud, laat zien hoe je met een creatieve geest opnieuw waarde kan geven aan ‘waardeloze’ objecten. Deelnemende kunstenaars: Renée du Clou, Sylvia Essenberg, Verolique Jacobse, Loulou Joolen, Usha Ramesh, Eva van Steenbergen, Wolfram Querfurth, Ellen Vermeulen en Vera Zegerman. De expositie is te zien van 2 t/m 28 september in het Terratorium (geopend van wo t/m zo van 13-17 uur). Adres: Dorpsstraat 12, 2712AK Zoetermeer (toegang gratis).

vanaf 17 december

Terugblikken en Vooruitkijken. Oude hits in een nieuw jasje

Pers Terugblikken en Vooruitkijken

Beleef de AIVD in een ‘mini-escape room’, voel je ‘Forever young’ in de seventies, ga op vakantie met Mepal, zoek uit of ridder Willem van Egmond met een iPhone om kan gaan en ervaar het pionieren in de polder van de eerste stadsbewoners. Reis mee door 5 van de meest succesvolle tentoonstellingen uit het verleden van het Stadsmuseum Zoetermeer. Zij worden in een nieuw jasje gepresenteerd. Door het gebruik van verschillende multimedia-technieken wordt de tentoonstelling een ware beleving.

Vanaf 17 december 2016 is in het Stadsmuseum Zoetermeer de nieuwe tentoonstelling ‘Terugblikken en Vooruitkijken. Oude hits in een nieuw jasje’ te zien. Met deze verrassende tentoonstelling wordt het 25-jarig bestaan van het museum gevierd. Het is tegelijkertijd een proeftuin voor de programmering van het nieuwe Living museum, dat naar verwachting in 2018 in het vernieuwde stadhuis in het Stadshart de deuren opent.


Open: di t/m vrij: 10:00 – 16:00, za en zo: 13:00 – 17:00
Toegangsprijs: € 3,00 (kinderen t/m 12 jaar, MJK, CJP gratis)
Adres: Dorpsstraat 7, 2712 AB Zoetermeer, tel. 079-3164735

-goede doel-