Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

Exposities en tentoonstellingen nu in Zoetermeer te zien.

vanaf 17 december

Terugblikken en Vooruitkijken. Oude hits in een nieuw jasje

Pers Terugblikken en Vooruitkijken

Beleef de AIVD in een ‘mini-escape room’, voel je ‘Forever young’ in de seventies, ga op vakantie met Mepal, zoek uit of ridder Willem van Egmond met een iPhone om kan gaan en ervaar het pionieren in de polder van de eerste stadsbewoners. Reis mee door 5 van de meest succesvolle tentoonstellingen uit het verleden van het Stadsmuseum Zoetermeer. Zij worden in een nieuw jasje gepresenteerd. Door het gebruik van verschillende multimedia-technieken wordt de tentoonstelling een ware beleving.

Vanaf 17 december 2016 is in het Stadsmuseum Zoetermeer de nieuwe tentoonstelling ‘Terugblikken en Vooruitkijken. Oude hits in een nieuw jasje’ te zien. Met deze verrassende tentoonstelling wordt het 25-jarig bestaan van het museum gevierd. Het is tegelijkertijd een proeftuin voor de programmering van het nieuwe Living museum, dat naar verwachting in 2018 in het vernieuwde stadhuis in het Stadshart de deuren opent.


Open: di t/m vrij: 10:00 – 16:00, za en zo: 13:00 – 17:00
Toegangsprijs: € 3,00 (kinderen t/m 12 jaar, MJK, CJP gratis)
Adres: Dorpsstraat 7, 2712 AB Zoetermeer, tel. 079-3164735
juli en augustus

expo 5x5Expositie 5x5 SMALL ART

In juli en augustus is de expositie 5x5 SMALL ART te zien in het TERRATORIUM in Zoetermeer. Denk aan kleine portretten, natuurscenes, mini-stillevens, dieren, surrealistisch- en abstract werk. Twee- of driedimensionaal, kleurrijk of juist ingetogen en met of zonder lijst. De expositie 5X5 SMALL ART is van 1 juli t/m 27 augustus gratis te bezoeken op woensdag t/m zondag van 13-17 uur. adres: Dorpsstraat 12, 2712 AK, Zoetermeer. toegang gratis.

 t/m 27 augustus

Het Kruiken-kabinet

Kruiken SMZHet Stadsmuseum Zoetermeer besteedt in een speciaal Verzamelkabinet aandacht aan bijzondere verzamelingen. Tot en met 27 augustus 2017 is het Verzamelkabinet ingericht als Kruiken-kabinet met een selectie uit de verzameling van Trix Bregman.


Het is bijna niet voor te stellen met dit warme weer, maar af en toe zijn we heel blij met een lekkere warme kruik. En dat zijn we al eeuwen. De verzameling van Trix Bregman toont dat kruiken heel divers van vorm, materiaal en gebruik zijn. In het Verzamelkabinet toont ze bijzondere kruiken, bijvoorbeeld de halfronde buik-kruiken die speciaal gebruikt werden om in een rijtuig het bovenlichaam te verwarmen of de kruiken met ventiel tegen het barsten.

Trix Bregman vertelt: “Het is allemaal begonnen met die ene kruik die ik mee kreeg uit mijn ouderlijk huis. Dan loop je bij de kringloopwinkel en daar staat een kruik die iets groter is, dat is leuk. Op de volgende rommelmarkt vind je een kruik met een andere dop. Dan is het hek van de dam en ben je besmet met het verzamelvirus. Overal zie je andere kruiken, grote, kleine, beddenkruiken, voetenstoofjes die mee gingen naar bijvoorbeeld de kerk, babykruikjes, geverfde en geëmailleerde kruiken en nog meer. Voor je het weet heb je er ruim 200, allemaal verschillend. Om dit aantal bij elkaar te krijgen, hebben mijn man en ik heel veel rommelmarkten en verzamelbeurzen in het land bezocht.”


De kruiken zijn tot en met 27 augustus in het Verzamelkabinet in het Stadsmuseum Zoetermeer te bewonderen.

Heeft u ook een bijzondere verzameling die u wilt exposeren in het Verzamelkabinet? Meldt u aan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-goede doel-