Exposities en tentoonstellingen nu in Zoetermeer te zien.

13 januari t/m 1 maart

Winterkleur Ateliers 1819 in NH hotel

Groep1819 1901 40x30De expositie ‘Winterkleur’ van de kunstenaars van Ateliers 1819 wordt zondag 13 januari geopend in het NH hotel in Zoetermeer. De opening is om 15.00 uur en wordt verricht door Ruud Steggerda, voorzitter van Floravontuur.


In de foyer van het NH hotel kunt u vanaf 15.00 uur heerlijk genieten van de combinatie van kunstwerken en live muziek. De muziek wordt vertolkt door Manon Dijkstra (zang), Nick van den Bos (piano) en Ludo Deckers (bas).
Van de kunstenaars van Ateliers 1819 zijn diverse kunstwerken in winterse sferen te bewonderen zoals glaskunst, foto’s, keramiek, beelden en schilderijen. Het collectief wil de beeldende kunst dichter bij het publiek brengen en doet dit o.a. door het organiseren van exposities en het geven van workshops.


De expositie is elke dag vrij te bezichtigen tot en met 1 maart 2019 in het NH hotel, Danny Kayelaan 20, Zoetermeer.

 27 januari t/m 22 maart

Expositie ‘IJs, taart en gebak’

2019 CKC partners Expositie ijs taart en gebak

De expositie ‘IJs, taart en gebak’ zal bezoekers doen smullen met verschillende vormen, smaken en kleuren. In schilderingen, glaswerk, textiel en keramiek zijn heerlijke creaties terug te zien. Door het hele gebouw zijn er feestelijke taarten, afgewerkt met verrukkelijke mousse, ijs met romige vanillevulling en verse Petit fours met chocolade te vinden. Voor kinderen is er een leuke kunstjacht door het gebouw beschikbaar.

Op vrijdag 1 februari om 10:30 uur en dinsdag 12 februari om 14:00 uur geven de kunstenaars rondleidingen. Op deze manier ontdekken bezoekers het verhaal achter de kunstwerken. Zowel de expositie als de rondleidingen gratis. Bezoekers dienen zich aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De opening vindt plaats op 27 januari om 12:00 uur. De expositie is vanaf de opening gratis te bezoeken t/m 22 maart 2019 bij CKC & partners aan de Leidsewallen 80. De muziek wordt verzorgd door Blue Lavender.

tot 1 april

Foto Marlies en Annie copyExpositie van schilderijen in Monteverdi

Tot 1 april 2019 exposeren Marlies Hoes en Annie Winterkamp met schilderijen in diverse formaten in woonzorglocatie Monteverdi aan de Ondineschouw 15 te Zoetermeer. Beide kunstenaressen hebben hun geheel eigen stijl, maar zijn wel allebei gek op kleurrijk werk.

Marlies heeft een passie voor het schilderen van grote doeken. Aanvankelijk experimenteerde zij met vele technieken en materialen. Uiteindelijk ontstond een voorkeur voor het werken met kwast en olieverf, maar zij schroomt niet om daarbij gebruik te maken van haar handen. De onderwerpen zijn velerlei en kleurrijk. Bloemen, of markante koppen uit andere culturen. In principe schildert zij figuratief en abstract. De laatste tijd heeft zij zich met name toegelegd op het schilderen van portretten aan de hand van foto’s.
Voor Annie is schilderen altijd al een grote hobby geweest. Door omstandigheden is de lust daarvoor enige tijd verdwenen, maar de zin in schilderen is weer helemaal bij haar terug. Zij schildert abstract en figuratief. Zij ontwikkelde een uitbundige stijl en gebruikt vele kleuren. Achter ieder schilderij schuilt een verhaal.

De expositie is dagelijks van 10.00 uur tot 16.00 uur in de benedenhal van de woonzorg- locatie te bezichtigen.

 2 maart tot 6 april

Tentoonstelling Historische linten

Zegwaartseweg infrastructuur en groen 29 foto Ad JansenDe Voorweg en de Zegwaartseweg behoren tot de oudste wegen van Zoetermeer en zijn daarmee van grote historische waarde voor onze stad. Ze vormen ‘linten’ – wegen met lintbebouwing - die een beeld geven van de sfeer en geschiedenis van het agrarische dorp dat Zoetermeer ooit was.

Het bijzondere karakter van deze twee linten wordt binnenkort extra beschermd door een Beeldkwaliteitsplan voor de historische linten. De eisen die daarin zijn gesteld worden vastgelegd in de gemeentelijke Welstandsnota. Het plan wordt op 4 maart besproken in de commissie Stad en daarna in de gemeenteraad.
Historisch Genootschap Oud Soetermeer vindt dit een heel belangrijk plan met goede richtlijnen. Daarom is in Dorpsstraat 132 een tentoonstelling ingericht waar te zien is wat het Beeldkwaliteitsplan inhoudt. Verder zijn er veel beelden te zien van de linten en de bebouwing, zoals die nu zijn, maar ook van het verleden.


De opening van de tentoonstelling vindt op zaterdag 2 maart 2019 plaats door wethouder Ingeborg ter Laak, om 13 uur. De expo is nog te zien tot 6 april.

Foto: Historisch lint Zegwaartseweg, Ad Jansen

 23 februari t/m 24 april

Tegenpolen exposeren bij Terra

Twee tegenpolen die elkaars ideeën versterken. Dat zijn Els van Egeraat en Gerard Huisintveld, die bij TERRA exposeren van t/m 24 april. Els is van het poëtische en Gerard van het spektakel. Tijdens de expositie S Y N A P S Z geven zij elkaar de ruimte voor expressie.


2019 02 22 Kunstfoyer Terra20190222 0002Els laat haar vrije werk zien. De objecten van Gerard lijken er los van te staan. Maar, bij nadere beschouwing vallen verbanden op. Hun motto is: ‘De vrees voor waanzin zal ons er niet van weerhouden de vlag van de verbeelding uit te steken’. Wat hen verbindt is duidelijk: plezier en enthousiasme.

 

SYNAPSZ collectief

De titel van de expositie is ’SYNAPSZ’. Dat is ook de naam van het kleine maar dappere kunstcollectief van zeven kunstenaars, waar Els van Egeraat en Gerard Huisintveld deel van uit maken (www.synapsz.nl) .

De expositie ’S Y N A P S Z’ is te zien van 23 februari t/m 24 april in het TERRATORIUM (geopend van wo t/m zo van 13-17 uur). Adres: Dorpsstraat 12, 2712AK Zoetermeer (toegang gratis). De kunstenaars zijn aanwezig op de zaterdagen van 14-16 uur (m.u.v. 23-2 en 2-3).

tot 1 mei

Expositie van Glaswerk in Buytenhaghe

Emmy van der Veer 2Glaswerk van Emmy van der Veer te is tot 1 mei bewonderen in de expositie vitrine op de begane grond van woonzorglocatie Buytenhaghe. Het betreft een verzameling objecten, vervaardigd uit glas, zoals schalen en vazen, waarbij zij verschillende technieken toepast.


Een techniek is bijvoorbeeld het aanbrengen van verf tussen lagen glas. Emmy gaat daarbij heel subtiel te werk en dit geeft haar objecten een bijzondere allure. Emmy maakt eveneens sieraden, ook van glas. Een aantal daarvan is in de vitrine te bewonderen.
De verschillende objecten in de vitrine zijn tegen aantrekkelijke prijzen te koop.
Voor geïnteresseerde bezoekers is de expositie dagelijks van 10 tot 16 uur vrij toegankelijk.
Locatie: woonzorglocatie Buytenhaghe, Bergmanstrook 45, te Zoetermeer

tot 1 juni

Expositie Willy Zweers in Buytenhaghe

foto Willy ZweersWilly Zweers exposeert tot 1 juni met schilderijen in Zorgcentrum Welthuis Buytenhaghe, Bergmanstrook 45, te Zoetermeer. Willy werkt gevarieerd, met een voorkeur voor acrylverf en pastelkrijt.


Willy is geboren in Gelderland, maar woont al vele jaren in Zoetermeer. Op vroege leeftijd bleek bij haar al een grote interesse voor tekenen en kleuren. Als gevolg van een gezinsleven met man en kinderen gecombineerd met een baan was zij niet in de gelegenheid om haar talenten verder te ontwikkelen.
Inmiddels woont zij in Zoetermeer en het gezinsleven geeft haar nu de ruimte om serieus met tekenen en schilderen bezig te zijn. Zij is lessen gaan volgen en heeft een voorkeur gekregen voor het werken met acrylverf en pastelkrijt. Haar inspiratie doet zij op van foto’s met gevarieerde onderwerpen, zoals dieren, landschappen, auto’s en stillevens.

Zij exposeert inmiddels regelmatig en haar werk is nu tot 1 juni 2019 dagelijks te bewonderen op de begane grond van het centrum.

-goede doel-