Exposities en tentoonstellingen nu in Zoetermeer te zien.

tot en met 14 januari 2022

fotoexpo forum2Expositie Fotogroep Zoetermeer

Momenteel is in Bibliotheek Forum Zoetermeer een expositie te bezichtigen van bijna 50 foto’s, gemaakt door de leden van Fotogroep Zoetermeer. Bij foto’s zijn geselecteerd rond de thema’s ‘Over de grens’ en ‘Rituelen en gebruiken’, hoewel deze thema’s ruim geïnterpreteerd mochten worden.

De expositie loopt nog tot en met 14 januari 2022 en is elke dag gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek. In verband met de coronamaatregelen is de bibliotheek nu minder lang geopend: - Ma t/m vr van 08.00-17.00 uur i.p.v. 08.00-20.00 uur en in het weekend van 10.00-17.00 i.p.v. 10.00-18.00 uur.

Foto: @PeterGaljé

tot juni 2022

Tentoonstelling: spierballen, stiletto’s en superhelden


museum de voorde zoetermeerAls je spierballen hebt, dan ben je helemaal het mannetje! Toch? Of is mannelijkheid koppelen aan stoer achterhaald? Kom zelf ontdekken wat stoer is in de interactieve familietentoonstelling Spierballen, Stiletto's en Superhelden!
Je duikt helemaal in wat stoer was en is. Want wat we stoer vinden en welke keuzes we maken is bijna elke dag weer anders. Wist je bijvoorbeeld dat de kleur blauw ooit bij meisjes hoorde en roze bij jongetjes? En ook dát is alweer gedateerd... Ook ontdek je verhalen van mensen die stoere keuzes maakten in hun leven - zoals Alexandrine Tinne die in 1862 als eerste westerse vrouw de Sahara doorreisde, of Sebastiaan Vermeulen die jurken voor mannen ontwerpt. Je stelt jouw stoerheid op de proef door zo snel mogelijk banden te wisselen, op hoge stiletto's te lopen of in één keer een spijker in hout te slaan. Kom zelf ontdekken wat stoer is! 

dinsdag t/m zondag 12:00 – 17:00 uur
Waar: Zuidwaarts 2 2711 HA, Museum De Voorde Zoetermeer
Prijs: voor de tentoonstelling gelden de standaard entreeprijzen. Kinderen tot en met 12 zijn gratis.
Website: Spierballen, Stiletto's en Superhelden — Te zien — Museum De Voorde | Zoetermeer

-goede doel-