Exposities en tentoonstellingen nu in Zoetermeer te zien.

maart- juni 2021

Expositie Ruud van Wijngaarden in Vivaldi

Foto Ruud van WijngaardenZoetermeerder Ruud van Wijngaarden exposeert gedurende deze en de komende maanden zijn schilderijen in Verpleeghuis Vivaldi, Brechtzijde 45 te Zoetermeer. De expositie is dagelijks toegankelijk.
In de jaren 70 kreeg Ruud belangstelling voor het schilderen en volgde een cursus bij de Vrije Academie in Den Haag. Door zijn drukke werkzaamheden als ambtenaar kunst & cultuur bij achtereenvolgens de gemeenten Zoetermeer, Voorburg en Leidschendam/Voorburg bleef er weinig tijd over voor deze hobby. Toen hij met pensioen ging kreeg hij pas echt tijd om zich aan het schilderen te gaan wijden. Ruud heeft een passie voor de Mediterrane landen, met name de Spaanse eilandengroep de Balearen, Griekenland en Portugal, waar hij veel vakanties doorbracht.

Diverse onderwerpen uit deze landen (zoals landschappen, dieren en boten) vind je dan ook in zijn werken terug. Hij schildert hoofdzakelijk met acrylverf. Daarbij vallen in zijn schilderijen de frisse zonnige kleuren op en bij zijn op de Afrikaanse kunst geïnspireerde werken de sfeervolle aardetinten. Ruud was jarenlang de organisator van vele exposities in een aantal Zoetermeerse verzorgingshuizen. Hij exposeerde al eerder in o.a. Gouda, Zoetermeer en Leidschendam/Voorburg.

De door de Kunstcommissie Palet Welzijn georganiseerde expositie is gratis toegankelijk voor geïnteresseerde bezoekers tijdens de openingstijden dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur. In overleg met Ruud zijn de schilderijen te koop. Bij een bezoek aan de expositie dienen de bezoekers zich te houden aan de regels met betrekking tot het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus.

-goede doel-