Exposities en tentoonstellingen nu in Zoetermeer te zien.

maart- juni 2021

Expositie Ruud van Wijngaarden in Vivaldi

Foto Ruud van WijngaardenZoetermeerder Ruud van Wijngaarden exposeert gedurende deze en de komende maanden zijn schilderijen in Verpleeghuis Vivaldi, Brechtzijde 45 te Zoetermeer. De expositie is dagelijks toegankelijk.
In de jaren 70 kreeg Ruud belangstelling voor het schilderen en volgde een cursus bij de Vrije Academie in Den Haag. Door zijn drukke werkzaamheden als ambtenaar kunst & cultuur bij achtereenvolgens de gemeenten Zoetermeer, Voorburg en Leidschendam/Voorburg bleef er weinig tijd over voor deze hobby. Toen hij met pensioen ging kreeg hij pas echt tijd om zich aan het schilderen te gaan wijden. Ruud heeft een passie voor de Mediterrane landen, met name de Spaanse eilandengroep de Balearen, Griekenland en Portugal, waar hij veel vakanties doorbracht.

Diverse onderwerpen uit deze landen (zoals landschappen, dieren en boten) vind je dan ook in zijn werken terug. Hij schildert hoofdzakelijk met acrylverf. Daarbij vallen in zijn schilderijen de frisse zonnige kleuren op en bij zijn op de Afrikaanse kunst geïnspireerde werken de sfeervolle aardetinten. Ruud was jarenlang de organisator van vele exposities in een aantal Zoetermeerse verzorgingshuizen. Hij exposeerde al eerder in o.a. Gouda, Zoetermeer en Leidschendam/Voorburg.

De door de Kunstcommissie Palet Welzijn georganiseerde expositie is gratis toegankelijk voor geïnteresseerde bezoekers tijdens de openingstijden dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur. In overleg met Ruud zijn de schilderijen te koop. Bij een bezoek aan de expositie dienen de bezoekers zich te houden aan de regels met betrekking tot het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus.

21 mei - eind juni 2021

Expo Lilian Wessels 1Kunstenares Lilian Wessels exposeert haar keramische sculpturen in de expositieruimte in de Wereldwinkel Zoetermeer. Lilian woont in Zoetermeer en verwerkt veel stoffen en producten uit Afrika in haar kunst. Haar borstbeelden laten Afrikaanse sterke vrouwen zien; het zijn beelden met een ziel.

De expositie start op vrijdag 21 mei om 15.45 uur en duurt 4-6 weken. De Wereldwinkel is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur.

14 juni tot 2 augustus 2021

Fototentoonstelling in eetcafé de Leyens

totaal serie van HarryDe leden van Fotogroep Zoetermeer hebben weer een mooie fototentoonstelling verzorgd in eetcafé de Leyens aan de Gondelkade 33. Deze tentoonstelling bestaat uit twee delen, foto’s die gemaakt zijn voor de bondsfotowedstrijd van de fotobond en series foto’s van de leden.


In een serie moeten de foto’s elkaar versterken, samen ‘het verhaal’ vertellen. Dat kan een echt verhaal zijn, maar ook een stemming, sfeer of iets dergelijks. Daarbij moeten de foto’s ook een samenhang hebben in fotografisch opzicht (opname, contrast, kleur, etc).

Alle foto’s worden tentoongesteld in eetcafé de Leyens Gondelkade 33 te Zoetermeer.
De tentoonstelling loopt van 14 juni tot 2 augustus 2021 en is vrij toegankelijk.
De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 19.00 uur en zaterdag/zondag van 11.00 tot 19.00 uur.

-goede doel-