Exposities en tentoonstellingen nu in Zoetermeer te zien.

vanaf 13 juni 2020 tot midden zomer 2020

Expositie architectuurgroep 

JANMDe leden van de architectuurgroep van Fotogroep Zoetermeer hebben in 2019 verschillende steden bezocht. Van de foto’s die tijdens die tochten gemaakt zijn hebben zij de mooiste uitgezocht om te laten zien tijdens de expositie op de Gondelkade.

De foto’s zijn van :  Jan Mank, Hetty van Dijk, Dirk Staut, Piet Nicolaas, Kees Rietveld, Rita Colognola en Peter Galjé

                                                                                        

Alle foto’s worden tentoongesteld in eetcafé de Leyens Gondelkade 33 te Zoetermeer vanaf 13 juni 2020 tot midden zomer 2020.

De tentoonstelling  is vrij toegankelijk.

De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 19.00 uur en zaterdag/zondag van 11.00 tot 19.00 uur.

11 aug - 11 sept

Glasexpositie Ank van Kan bij Wereldwinkel

expositie AnkAnk van Kan experimenteert al 15 jaar met glas en heeft een mooie collectie. Zij werkt ook in de Wereldwinkel Zoetermeer, in de Dorpsstraat, als vrijwilligster. De Wereldwinkel exposeert vanaf 11 augustus het werk van Ank.

Toen de Wereldwinkel een aantal onverkoopbare glazen vazen over had, wist Ank daar wel raad mee en verwerkte ze in haar kunstwerken. Zo ontstond een unieke samenwerking. In de Wereldwinkel werd een mooie expositieruimte ingericht met hulp van Cultuurfonds Zoetermeer. De expositie is vanaf 11 augustus te zien en duurt tot 11 september.

 t/m 24 september

Expositie Remco Koers

Met het project ‘Cultuur #opKoers’ brengt de Zoetermeerse fotograaf Remco Koers de cultuur in coronatijd op indrukwekkende wijze in beeld. In zijn nieuwste fotoserie, die t/m 24 september te zien is bij Terra Art Projects, spelen de bijzondere makers die onze stad rijk is de hoofdrol.


20 09 04 CAnnelizevdHelm Terra Remco Koers 0003De makers die werden geportretteerd zijn actief binnen diverse disciplines, zoals de dans- en theaterwereld en de beeldende kunsten. “Veel mensen worden hard getroffen in deze tijd, zo ook de cultuurmakers”, aldus Koers. “Ik heb er veel mogen ontmoeten die het momenteel moeilijk hebben, en vond het bijzonder dat iedereen graag wilde meewerken.”

Remco Koers is een freelance fotograaf uit Zoetermeer. Hij studeerde aan de fotoacademie en liep daarna stage bij NRC Handelsblad. Tegenwoordig is Remco aangesloten bij het ANP als persfotograaf en richt hij zich het liefst op sociaal-maatschappelijk thema’s.
De expositie ‘Cultuur #opKoers is t/m 24 september te bezoeken van (wo t/m zo 13-17 uur). Adres: Dorpsstraat 12, 2712AK Zoetermeer. Het project wordt ondersteund door Cultuurfonds Zoetermeer.

30 augustus - eind oktober

Glaskunst in Hotel De Sniep

In Hotel de Sniep exposeert kunstenares Batya van Brakel vanaf zondag 30 augustus haar glaskunst. Tot en met eind oktober zijn de kunstwerken te bewonderen.

De feestelijke opening is zondagmiddag om 15.00 uur. Aanmelden voor het bijwonen van de opening of voor een rondleiding kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-53288194, www.kleurkunst.nl

Hotel De Sniep
Broekwegschouw 209
2726LC Zoetermeer

van 7 september tot 2 november

Expositie van de groep landschap en natuur, Fotogroep Zoetermeer

2019 06 02 Noordwijkerhout Rita 5De leden van de landschap- en natuurgroep hebben in 2019 verschillende tochten gemaakt.
Van de foto’s die tijdens die tochten gemaakt zijn hebben zij de mooiste uitgezocht om
te laten zien.

De getoonde foto is van Rita Colognola, de andere foto’s zijn van :
Jack Baartse, Cees Coers, Dirk Staut, Mariska Barendregt, Piet Nicolaas, Hetty van Dijk, Janine Pompe , Jaap Barenderegt en Peter Galjé

Alle foto’s worden tentoongesteld in eetcafé de Leyens Gondelkade 33 te Zoetermeer.
De tentoonstelling is van 7 september tot 2 november en is vrij toegankelijk.
De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 19.00 uur en zaterdag/zondag van 11.00 tot 19.00 uur.

 1 sept - 1 dec 2020

Foto expositie van Henk Oevering in Vivaldi

foto Henk OveringHenk Oevering exposeert tot 1 december 2020 prachtige fotowerken op de 1e etage van het verpleeghuis Vivaldi, Brechtzijde 45 te Zoetermeer. Voor Henk is het langdurig observeren van zijn objecten van groot belang. Hij wacht op het juiste moment en de juiste omstandigheden, alvorens hij afdrukt.

Henk heeft al van jongs af aan een passie voor fotografie. Hij fotografeert vele objecten, maar zijn voorkeur gaat uit naar de natuur. De laatste jaren heeft hij meer tijd en bezoekt hij natuurgebieden in binnen- en buitenland. Natuurfoto’s hebben voor hem een diepere betekenis. Met deze foto`s wil Oevering laten zien dat de mens zuinig moet zijn op de natuur: “We moeten het landschap als cultureel erfgoed beschouwen, zodat we het door kunnen geven aan de volgende generatie.”


De door de Kunstcommissie Palet Welzijn georganiseerde tentoonstelling is gratis toegankelijk voor geïnteresseerde bezoekers tijdens de openingstijden, dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur en bevindt zich op de Veranda van de 1e etage. De fotowerken zijn in overleg met de maker te koop. Bij een bezoek aan de expositie dienen de bezoekers zich te houden aan de regels met betrekking tot het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus. Informatie hierover is bij de ingang voor handen. Het telefoonnummer van Vivaldi is 079 7122122.

 van 20 september 2020 t/m 10 januari 2021

Expositie Stoere Helden

Beeldmerk Stoere HeldenDe expositie ‘Stoere Helden tijdens corona’ zet inwoners van Zoetermeer die iets extra's voor anderen betekend hebben, in het zonnetje.

Voor deze nieuwe tentoonstelling geldt een speciale entreeprijs van €3,50. Speciaal voor kinderen is er de gratis Stoere Helden-speurtocht.

Met de tentoonstelling ‘Stoere Helden tijdens corona’ zet Museum De Voorde samen met Terra Art Projects en Ateliers BaZtille inwoners van Zoetermeer in het zonnetje die iets extra’s voor anderen betekend hebben in coronatijd. Op basis van de grote en kleine heldendaden hebben Zoetermeerse kunstenaars persoonlijke kunstwerken gemaakt. Ook de portretten van de twaalf Stoere Helden door Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg zijn tijdens deze tentoonstelling te zien.

De kunstwerken, portretfoto’s en de verhalen van de helden worden van 20 september 2020 t/m 10 januari 2021 in Museum De Voorde getoond. Daarna worden ze feestelijk uitgereikt aan de helden als bedankje en hart onder de riem.

-goede doel-