Exposities en tentoonstellingen nu in Zoetermeer te zien.

van 7 september tot 2 november

Expositie van de groep landschap en natuur, Fotogroep Zoetermeer

2019 06 02 Noordwijkerhout Rita 5De leden van de landschap- en natuurgroep hebben in 2019 verschillende tochten gemaakt.
Van de foto’s die tijdens die tochten gemaakt zijn hebben zij de mooiste uitgezocht om
te laten zien.

De getoonde foto is van Rita Colognola, de andere foto’s zijn van :
Jack Baartse, Cees Coers, Dirk Staut, Mariska Barendregt, Piet Nicolaas, Hetty van Dijk, Janine Pompe , Jaap Barenderegt en Peter Galjé

Alle foto’s worden tentoongesteld in eetcafé de Leyens Gondelkade 33 te Zoetermeer.
De tentoonstelling is van 7 september tot 2 november en is vrij toegankelijk.
De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 19.00 uur en zaterdag/zondag van 11.00 tot 19.00 uur.

tot en met 8 november

TERRA brengt eenzaamheid in beeld

2C1A7803 copyDe week van 1 tot en met 8 oktober is de week tegen de eenzaamheid. Negen deelnemers van TERRA gaan vanaf 26 september nieuw werk exposeren binnen dit thema. Daarbij heeft elke kunstenaar zijn of haar werk een persoonlijke inslag meegegeven. Zo heeft de expositie een eigen verhaal gekregen.

De week van de eenzaamheid is een jaarlijks terugkerend project. Door alle ontwikkelingen en vooral de bijbehorende maatregels over ontvangen van bezoek, is het thema nog actueler.

“In een deel van het werk zien we het thema op een meer letterlijke manier terug”, aldus Natalie Vinke, artistiek directeur van TERRA. “Ander werk belicht de ‘eenzaamheid’ vooral symbolisch. Er is figuratief en abstract werk en ook de materialen en technieken variëren. Van tekeningen en schilderijen tot drie-dimensionaal werk en textiel. Die diversiteit maakt een bezoek aan de expositie zeker de moeite waard.”

Deelnemers van dit project zijn: Renée du Clou, Sylvia Essenberg, Verolique Jacobse, Kiek Haket, José Koebrugge, Jan Lenoir, Usha Ramesh, Eva van Steenbergen en Marian van Zomeren – van Heesewijk.

De groepsexpositie is tot en met 8 november (gratis) te bezoeken van woensdag tot en met zondag van 13 tot 17 uur. U vindt TERRA in de Dorpsstraat 12, 2712 AK Zoetermeer.

Vanaf vrijdag 16 oktober t/m donderdag 12 november

Expositie Kunst & Kids in Woonhart

WHZ Kunstkids headerVanaf vrijdag 16 oktober staat in Woonhart Zoetermeer een expositie van 22 unieke schilderijen gemaakt door kinderen van verschillende basisscholen en BSO’ s uit Zoetermeer. De kunstwerken met het thema #wonenindetoekomst zijn t/m donderdag 12 november te bewonderen in het Woonhart.

Stemactie en winactie

Iedereen is van harte welkom om de schilderijen te komen bekijken en een stem uit te brengen op één van de 22 doeken uit de expositie. Van 16 oktober t/m 8 november kan men een stemflyer invullen en in de inleverbus deponeren die staat in lunchroom Bij Brenda & Siem in het Woonhart. De stemflyers zijn bij alle ondernemers in het Woonhart te verkrijgen.
Ook kan er online gestemd worden via een speciale stempagina die te vinden is via de Facebookpagina en de website van het Woonhart. Onder alle mensen die hun stem uitbrengen worden shoptegoeden t.w.v. 50 euro verloot.

 1 sept - 1 dec 2020

Foto expositie van Henk Oevering in Vivaldi

foto Henk OveringHenk Oevering exposeert tot 1 december 2020 prachtige fotowerken op de 1e etage van het verpleeghuis Vivaldi, Brechtzijde 45 te Zoetermeer. Voor Henk is het langdurig observeren van zijn objecten van groot belang. Hij wacht op het juiste moment en de juiste omstandigheden, alvorens hij afdrukt.

Henk heeft al van jongs af aan een passie voor fotografie. Hij fotografeert vele objecten, maar zijn voorkeur gaat uit naar de natuur. De laatste jaren heeft hij meer tijd en bezoekt hij natuurgebieden in binnen- en buitenland. Natuurfoto’s hebben voor hem een diepere betekenis. Met deze foto`s wil Oevering laten zien dat de mens zuinig moet zijn op de natuur: “We moeten het landschap als cultureel erfgoed beschouwen, zodat we het door kunnen geven aan de volgende generatie.”


De door de Kunstcommissie Palet Welzijn georganiseerde tentoonstelling is gratis toegankelijk voor geïnteresseerde bezoekers tijdens de openingstijden, dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur en bevindt zich op de Veranda van de 1e etage. De fotowerken zijn in overleg met de maker te koop. Bij een bezoek aan de expositie dienen de bezoekers zich te houden aan de regels met betrekking tot het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus. Informatie hierover is bij de ingang voor handen. Het telefoonnummer van Vivaldi is 079 7122122.

 van 20 september 2020 t/m 10 januari 2021

Expositie Stoere Helden

Beeldmerk Stoere HeldenDe expositie ‘Stoere Helden tijdens corona’ zet inwoners van Zoetermeer die iets extra's voor anderen betekend hebben, in het zonnetje.

Voor deze nieuwe tentoonstelling geldt een speciale entreeprijs van €3,50. Speciaal voor kinderen is er de gratis Stoere Helden-speurtocht.

Met de tentoonstelling ‘Stoere Helden tijdens corona’ zet Museum De Voorde samen met Terra Art Projects en Ateliers BaZtille inwoners van Zoetermeer in het zonnetje die iets extra’s voor anderen betekend hebben in coronatijd. Op basis van de grote en kleine heldendaden hebben Zoetermeerse kunstenaars persoonlijke kunstwerken gemaakt. Ook de portretten van de twaalf Stoere Helden door Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg zijn tijdens deze tentoonstelling te zien.

De kunstwerken, portretfoto’s en de verhalen van de helden worden van 20 september 2020 t/m 10 januari 2021 in Museum De Voorde getoond. Daarna worden ze feestelijk uitgereikt aan de helden als bedankje en hart onder de riem.

 tot 1 februari 2021

Expositie Tilly Oberink in Vivaldi

Tilly OberinkTilly Oberink exposeert in Vivaldi met gebrande tekeningen op hout. Tilly werd een aantal jaren geleden getroffen door een herseninfarct. Zij kwam in aanraking met Activisie, een instituut met dagbesteding voor mensen met een niet aangeboren hersenafwijking, en ging aan de slag met het houtbranden.

Tijdens de revalidatie ging Tilly aan de slag met het houtbranden. Dit is het tekenen van objecten met een speciale pen op geprepareerd hout. Zij was al actief met schilderen, beeldhouwen en mozaïek maar het houtbranden opende voor haar nieuwe mogelijkheden. Bij haar wandelingen in het bos bemerkte zij, dat een stuk hout haar kon inspireren voor het maken van een tekening. Zij neemt het stuk hout mee en vervolgens zaagt en bewerkt zij het tot het geschikt is om haar idee verder met de houtbrandpen uit te werken.

De door de Kunstcommissie Palet Welzijn georganiseerde expositie is gratis toegankelijk voor geïnteresseerde bezoekers tijdens de openingstijden dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur tot 1 februari 2021. In overleg met Tilly zijn de houttekeningen te koop.

Bij een bezoek aan de expositie dienen de bezoekers zich te houden aan de regels met betrekking tot het voorkomen van de verspreiding van het Coronavirus. Informatie hierover is bij de ingang voor handen.

Vivaldi, Brechtzijde 45, tel. 079 7122122.

-goede doel-