Meerzicht

 • politie auto 11De politie is op zoek naar getuigen van een poging tot straatroof, zondagavond op de fietsbrug van de Meerzichtlaan. Is u deze avond iets opgevallen? Neem dan contact op met de politie Zoetermeer.

 • 20190206 4742Bewoners van drie flats in Meerzicht hebben het helemaal gehad met de kou in hun woningen. Al jaren kampen bewoners aan het Hoevenbos, Jagersbos en Alferbos met woningen die niet warm gestookt kunnen worden. "Deze kou accepteren we niet!", aldus Hennie Minneboo, bewoonster van het Alferbos.

 • WhatsApp Image 2019 02 05 at 09.02.59Bewoners van de flat het Hoevenbos in Meerzicht zitten sinds maandagmiddag in de kou. De verwarming in de flat, waar zowel kopers als huurders wonen, is uitgevallen. Woningbouwvereniging De Goede Woning heeft opdracht gegeven aan firma Spijker Klimaatservice om de stookinstallatie te herstellen.

 • 20190128 4633Op de prinses Amaliaschool in Meerzicht werd maandag een bibliotheek geopend speciaal voor peuters. De peuters openden een verrassingsdoos met ballonnen en werden voorgelezen. Kinderen van de Jeugdpers Bredeschool, ook van de Amaliaschool, maakten een verslag van de opening.

 • SchoklandDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week Schokland.

   

 • IMG 3061Op Speelboerderij Het Buitenbeest was het afgelopen vrijdagavond een gezellige drukte met kinderen die zich hadden opgegeven voor dit etentje zonder hun ouders. Het vaste team en ongeveer 15 vrijwilligers van het Buitenbeest, heetten alle kinderen welkom, en nadat iedereen zich had verzameld in de filmhoek werd uitgelegd wat de bedoeling was.

 • IMG 0442In een flat aan de Laveibos in Meerzicht heeft vrijdagmiddag 4 januari kort een brand gewoed op het balkon. Het gaat om een woning aan de eerste etage. Volgens omstanders zou het gaan om brand als gevolg van vuurwerk dat op het balkon af ging.

 • achervolg 1Na een inbraak in een woning aan de Aarlanderveenstraat in Oosterheem zijn de vier verdachten gevlucht in een auto. De politie zette de achtervolging in. Met grote snelheid reed de auto door Zoetermeer en ging richting Leidschenveen. Op de Leidschendamseweg vlogen de inbrekers van de weg.

 • mz buitenbeest zijkantOm 2019 feestelijk in te luiden organiseert speelboerderij Het Buitenbeest op vrijdagavond 4 januari een nieuwjaarsdiner. Ben je tussen de 6 en de 12 jaar? Dan ben je van 18.00 tot 21.00 uur van harte welkom. Schrijf je snel in want vol = vol.

 • 37199429 1735631436526547 1777657659252539392 nGrote kans dat je op het erf van speelboerderij Het Buitenbeest de boer met zijn kruiwagen vol met hooi tegenkomt. Weten wat zijn werkzaamheden zijn en zelfs meedoen? Dat kan tijdens het open dagje boerderij.

 • Wegstapelplein 5"Ik zag 'm zo voor mijn raam landen", zegt een bewoonster van het Wegstapelplein. De traumahelikopter kwam voor een melding in het politiebureau en nam als landingsplaats de groenstrook naast de Europaweg. Het betreft het onwel worden van een arrestant.

 • Buitenbeest Facebook 1Buiten is het vroeg donker en koud. Thuis is het lekker warm en gezellig. Overal branden er heel veel lichtjes. Zodra je in de kerstvakantie speelboerderij Het Buitenbeest binnenstapt voel je de ‘Magische’ sfeer.

 • IMG 2764

  De gezellige Kerstmarkt in winkelcentrum Meerzicht bracht ondernemers en bezoekers van het winkelcentrum al volop in kerststemming. Het winkelende publiek kon op vele plaatsen ook lekkere hapjes proeven

   

   

 • Wonderlijkshoot5'Een Wonderlijke Kerst' vertelt het verhaal van de rijke, maar o zo verwende, Geertruida - dochter van de Graaf. Haar vader de Graaf zit met zijn handen in het haar en weet niet meer wat hij met zijn verwende dochter aan moet, zij krijgt in alles haar zin. Zou de Kerstfee raad weten?

 • winterfeest 2018 speelboerderij buitenbeest 015Op zaterdag 8 en zondag 9 december was iedereen welkom op speelboerderij ‘het Buitenbeest’ aan de Voorweg, om te genieten van het winterfeest. Er waren talloze activiteiten voor de kids georganiseerd. Ook een gezellig praatje met de kerstman behoorde tot de mogelijkheden.

 • IMG 0344De brandweer zocht vrijdagmiddag met meerdere eenheden naar een persoon in het water aan het Fonteinbos in Meerzicht. Rond 15 uur werd alarm geslagen, waarschijnlijk door een omwonende. Het duikteam van kazerne Den Haag Centrum van de brandweer is te water gegaan om te zoeken naar een persoon.

 • IMG 20181204 WA0009Zoetermeer heeft er weer 20 nieuwe kinder chefkoks bij! Zij hebben in 10 lessen gezond leren koken door KinderResto Vanharte in de Ambachtenwerkplaats van Piëzo. Ook was er veel aandacht voor een gezonde leefstijl die natuurlijk ook bij gezond koken hoort.

 • 20181205 2438Sinterklaas heeft het bijzonder druk op zijn verjaardag, vroeg in de ochtend is hij al op pad om vele scholen in Zoetermeer te bezoeken. Bij de Amaliaschool in Zoetermeer kwam de Sint wat later, hij had zich verslapen! Bij de Klimboom in Buytenwegh kwam hij gelukkig wel op tijd bij de kinderen die al stonden te zingen.

 • DSC 0652Sinterklaas had zijn PietPiet verkeerd ingesteld dus hij liep in het verkeerde winkelcentrum waar het wel erg stil was. Na een telefoontje met DJ Piet werd het snel duidelijk: alle wachtende kinderen riepen luid in koor dat hij naar winkelcentrum Meerzicht moest komen.

 • 20161120 141831Koeien krijgen een scheerbeurt bij het Buitenbeest. Als het herfst wordt brengt de boer de koeien weer op stal. De haren van de koe begint in de herfst te groeien zodat ze zich tegen de winterkou kunnen beschermen.

   

-goede doel-