Meerzicht

 • Eigen BV voor Avontura

  Indoor Speelparadijs ZoetermeerAvontura Zoetermeer, het indoor speelparadijs aan de Voorweg, gaat verder als een eigen BV. Avontura was eigendom van Optisport, die nu de merknamen Avontura en Krazy Kangaroo heeft verkocht aan drie medewerkers van het bedrijf.

 • BADE betrekt bewoners bij Entreegebied

  BADE EntreeDe gemeente Zoetermeer is bezig een ambitieus plan te ontwikkelen voor De Entree, het gebied aan weerszijden van de Afrikaweg. De bewoners in de aangrenzende wijken Meerzicht en Driemanspolder hebben zich verenigd in het Bewoners Adviesteam De Entree, kortweg BADE.

 • Illegaal feest beëindigd in Meerzicht

  politie auto sirene 1Op het Bredewater in Meerzicht ontdekten agenten, na een melding, in de nacht van zaterdag 24 oktober op zondag 25 oktober rond 00.30 uur een illegaal feest in een bedrijfspand. Agenten troffen een paar honderd feestgangers in het pand aan. Het feest werd direct door agenten beëindigd.

 • Aangepast herfstprogramma Het Buitenbeest

  buitenbeest herfst2Tijdens de herfstvakantie is speelboerderij het Buitenbeest ondanks de aangepaste maatregelen gewoon open. Voor de kinderen is er van alles te doen en te beleven tijdens de vakantie. Het knutselprogramma staat in het teken van griezelen.

 • Brug over Amerikaweg weer open

                  De fietsbrug over de Amerikaweg tussen Meerzicht en Buytenwegh is weer geopend voor fietsers. De brug werd gesloopt en opnieuw opgebouwd om de fietsers en wandelaars tussen de twee wijken weer een goede doorgang te bieden.

 • Sport4you in Gymworld

  20200713 19374In de herfstvakantie organiseert Sport4you een energieke activiteit in Gymworld. Dinsdag 20 oktober laat Parkour Disciplines geweldige trucs zien en kinderen kunnen kennismaken met freerunning. Bij de turnverenigingen Pro Patria en CGV kunnen kinderen turnen en trampolinespringen.

 • De Entree maakt kunstwerk

  Entree kunst 1Kindcentrum De Entree doet mee met de kunstactie #wonenindetoekomst van het Woonhart. Leerlingen van groep 4 t/m 8 hebben zich tijdens het atelieronderwijs opgegeven voor dit keuzeatelier. 15 leerlingen hebben gezamenlijk tijdens dit atelier een prachtig kunstwerk gemaakt.

 • Nood oproep van stichting Meve

  WhatsApp Image 2020 10 14 at 11.18.14Stichting Meve doet een dringende nood oproep, om tot naderorde geen kleding of ander (klein)huisraad meer te komen doneren. De opslag zit overvol tot aan het plafond, de kledingbank moet de vele zakken en dozen nog uit zoeken en sorteren in de opslag.

 • Rechtdoor op rotonde tegen boom

  rotonde1Wat er precies mis is gegaan op zondagmiddag 11 oktober op de Meerzichtlaan is niet duidelijk. De rotonde aldaar is tamelijk opvallend. Toch reed de bestuurder rechtdoor en kwam midden op de rotonde een boom tegen. 

 • Lange rijen door defecte verkeerslichten

  ZuidwegOp de Zuidweg waar de afrit ligt van de A12 ontstond zondag 11 oktober een verkeerschaos. Dit werd veroorzaakt door defecte verkeerslichten. Voordat verkeersregelaars aanwezig waren, ontstonden er gevaarlijke situatie doordat mensen plots moesten remmen.

 • Eten & Zo mag toch weer open

  eten en zoNa de plotselinge sluiting op 3 oktober op last van de veiligheidsregio, mag restaurant Eten & Zo nu toch weer open. De eigenaar en de gemeente hebben afspraken gemaakt waardoor het restaurant weer veilig mensen kan ontvangen.

 • Eten en Zo moet per direct sluiten

  eten en zoRestaurant Eten & Zo moest zaterdag 3 oktober per direct dicht van de veiligheidsregio Haaglanden. Op hun Facebook laten ze weten dat ze zich aan alle corona regels hebben gehouden, maar desondanks toch moeten sluiten.

 • Geparkeerde auto in vlammen op

  brandweer logo op auto 1Vanuit brandweerkazerne Stadshart is de brandweer in de vroege ochtend van 25 september uitgerukt voor een autobrand. Er kwam een melding binnen dat een geparkeerde auto aan het Belvédèrebos te Meerzicht in brand stond.

 • Werk in uitvoering in het Westerpark

  20200904 100440In het Westerpark, ter hoogte van de Natuurtuin, wordt hard gewerkt aan verbetering van de wandel en fietspaden. Diverse paden en bruggetjes zijn rondom dit gebied nu afgesloten voor voetgangers en voertuigen.

 • Opening nieuw Kindcentrum De Entree

  20200909 20298Showman Jovel nam woensdagochtend 2 september iedereen mee in het verhaal van De Entree, het nieuwe Kindcentrum in Meerzicht. In het Kindcentrum komt onderwijs, de vroegere Prinses Amaliaschool, en Kern kinderopvang onder één dak.

 • Vol zomerprogramma op Buitenbeest

  IMG 3403Speelboerderij Het Buitenbeest sloot afgelopen weekend het goed bezochte zomerprogramma af.  Kinderen hebben zich in deze afgelopen zomervakantie naar hartenlust kunnen uitleven met huttenbouwen, knutselen, sport en spel en ook de techmobiel was weer van de partij.

 • World of Pasar bij winkelcentrum Meerzicht

  world of pasarVrijdag 4 en zaterdag 5 september organiseert winkelcentrum Meerzicht een gezellige markt, met lekker eten, heel veel kramen en gezellige live muziek. De World of Pasar is geopend van 10:00 tot 17:00 uur bij winkelcentrum Meerzicht.

 • Straat in Beeld: Herikerberg

  20141012 29925Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Herikerberg in Meerzicht.

 • Brand in oude boerderij Voorweg

  Egrn1B2WAAAioAeZondagmiddag 30 augustus kreeg de brandweer aan het eind van de middag een melding binnen van een brandlucht aan de Voorweg. Na onderzoek bleek er daadwerkelijk een brand te zijn in een oude boerderijwoning. De brandweer schaalde de melding al snel op naar middelbrand.

 • Getuigen inbraken horeca gezocht

  politielogo op auto 3De recherche heeft een onderzoek in volle gang naar de inbraken in restaurants door heel Zoetermeer, van de afgelopen tijd. Nu wil de politie graag meer informatie over de poging tot inbraak in Pizzeria Gigi aan de Middelwaard in Meerzicht.

-goede doel-