Meerzicht

 • Kinderen maken zaadbommetjes

  IMG 5051Kinderen van de basisscholen konden afgelopen woensdagmiddag gratis deelnemen aan een workshop bij alle wijktuinen om zaadbommetjes te maken. Deze leuke leerzame workshop in de week van de schooltuin zal binnenkort veel kleurrijke bloemen brengen voor de bijen.

   

 • Drie aanhoudingen na steekincident Fonteinbos

  traumahelimeerzichtIn een woning aan het Fonteinbos in Meerzicht is op zondagavond 28 mei één persoon gewond geraakt. De traumahelikopter kwam om de MMT arts te brengen. De politie is met behulp van politiehonden de woning binnengegaan. Drie verdachten zijn aangehouden en in handboeien meegenomen naar het bureau. 

 • Wereldwijs heeft groen schoolplein

  DSC 8989Basisschool Wereldwijs in Meerzicht heeft een nieuw groen schoolplein met veel uitdagingen en speelmogelijkheden voor de kinderen. Het schoolplein werd vrijdagochtend geopend door wethouder Marijke van der Meer, jeugd en onderwijs, en alle kinderen van de school.

 • Feest op Dijkwater

  IMG 5079Woensdagmiddag 24 mei was het groot feest op Dijkwater in Meerzicht. Het voetgangerstunneltje met mooie street-art, een samenwerking van Vidomes en bewoners werd feestelijk geopend wethouder Ingeborg ter Laak.

 • Vlam in de pan Fonteinbos

  brand fonteinbosEen melding van een woningbrand in een flat aan het Fonteinbos in Meerzicht bracht woensdagochtend alle hulpdiensten in actie. De brand bleek veroorzaakt te zijn door een vergeten pannetje op het vuur en was snel onder controle.

 • Noodlokalen bij IKC De Piramide toch weg

  Piramide noodlokalenDe noodlokalen bij IKC De Piramide verdwijnen aan het einde van dit schooljaar. De gemeente en het OPOZ schoolbestuur zijn niet tot een overeenkomst gekomen om de noodlokalen langer te laten staan.

 • Op de foto voor Moeder(dag) in Meerzicht

  IMG 5037Speciaal voor moederdag kon iedereen die het maar wilde een leuke gratis direct klaar foto maken in Meerzicht. In winkelcentrum Meerzicht stond een grote spiegel waar je alleen of met meerdere te gelijk voor kon staan, om een leuke vrolijke of lieve foto voor moederdag te maken.

 • Rondje Gezond door de Entree

  rondje gezondRondje Gezond is de beweegroute door de wijken Entree, Driemanspolder en Meerzicht. Het start- en eindpunt is bij station Zoetermeer aan de Boerhaavelaan. Op de route nodige beweegtips uit om lekker in beweging te komen, de oefeningen zijn geschikt voor alle leeftijden en sportniveaus.

 • Veel werk om oliespoor op te ruimen

  schoonmaak van olie op de wegVanaf de tunnel aan de Europaweg tot aan de Langeberg in Meerzicht waren hele stukken wegdek spiegelglad geworden. Handhaving heeft dit spoor tot in Meerzicht gevolgd en ontdekte dat er gevaarlijk gladde stukken waren. De grote schoonmaak werd ingezet.

 • Beestenboel en bakken op Het Buitenbeest

  IMG 3274 In de meivakantie is er op Speelboerderij het Buitenbeest weer van alles te doen en te beleven. Zo kun je springen op het luchtkussen, knutselen, buitenspelen, film kijken, knuffelen met de dieren en sporten.

 • Nieuwe dienbladen voor koks Hofstede Meerzigt

  De makers van de Piezo Ambachtenwerkplaats en de koks van Hofstede Meerzigt met de zelfgemaakte dienbladen fotograaf Jeroen Stahlecker 915x518In de Ambachtenwerkplaats van Piëzo worden verschillende ambachten beoefend. Vrijwilligers kunnen hier terecht in verschillende ambachtenwerkplaatsen om zich creatief bezig te houden. In de techniekwerkplaats is nu in opdracht van restaurant Hofstede Meerzigt nieuwe dienbladen voor de koks gemaakt.

 • Foto van de week

  apr23 Cok_van_Aalst_lenteFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • PvdA vraagt verlenging noodlokalen Piramide

  ikc piramideDe PvdA Zoetermeer wil dat IKC de Piramide in Meerzicht langer gebruik kan maken van drie noodlokalen. In die lokalen krijgen zestig jonge kinderen les. Zij dreigen per volgend schooljaar ‘dakloos’ te raken omdat de noodlokalen volgens de wethouder per 1 augustus moeten sluiten.

 • Start opknappen Playground Meerzicht

  playground meerzicht2De Krajicek Playground in Meerzicht wordt opgeknapt. Dit is het sportveld naast basisschool De Regenboog. Bij de Playground komt een nieuw veldje met freerun mogelijkheden, toestellen en een basketbalveldje.

 • Iedereen Een Maaltijd bij Eetcafé Meerzicht

  eetcafé MeerzcihtStichting Iedereen Een Maaltijd heeft een nieuwe locatie gevonden bij Eetcafé Meerzicht aan de Albrandswaard 1. In februari 2017 opende de Lunchroom Iedereen Een Maaltijd in het Woonhart, waar zij uitgroeiden tot een begrip in Zoetermeer.

 • Bouw Brandweerkazerne on hold

   sh Brandweer De ontwikkelingen rond de nieuwe brandweerkazerne aan het Abdissenbos liggen voorlopig stil. Na jarenlange planning, overleg, ontwerpen en samenspraak met omwonenden blijkt nu dat het plan 3,5 miljoen meer gaat kosten dan het oorspronkelijke budget.

 • 60-jarig bruidspaar Shaikh Mohamedbux-Sahebzad

  bruidspaar Shaikh Mohamedbux Sahebzad 05Burgemeester Bezuijen heeft woensdag 29 maart een bezoek gebracht aan het 60-jarig bruidspaar Shaikh Mohamedbux-Sahebzad, zij wonen in de wijk Meerzicht. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

 • Drukbezochte Gezondheidsmarkt

  20230325 37446In Winkelcentrum Meerzicht werd na jaren afwezigheid weer een gezondheidsmarkt gehouden. De markt werd gemist, zo blijkt uit reacties van bezoekers in Meerzicht. De drukbezochte markt werd geopend door wijkwethouder Ingeborg ter Laak.

 • Lammetjes in Westerpark

  DSC 8283Nu de lente in aantocht is zijn ook de eerste lammetjes alweer gesignaleerd in het Westerpark. Deze twee zijn helemaal op hun gemak op de schapenweide waar ze lekker rond snuffelen.

 • Feestelijke opening op Fonteinbos

  IMG 4313De flat Fonteinbos in Meerzicht is in 2019 /2020 gerenoveerd en afgelopen tijd heeft ook de entree van de flat en het gehele parkeerterrein een make-over gehad. Tijdens Landelijke opschoondag zaterdag 18 maart werd de opening van de vernieuwde flat gevierd en het nieuwe kunstwerk onthuld.

-goede doel-