Meerzicht

 • Straat in beeld: Uiterwaard

  uiterwaardDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In 'Straat in beeld' gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Uiterwaard in Meerzicht.

   

 • Vaderdag in Meerzicht

  IMG 2524Winkelcentrum Meerzicht heeft Vaderdag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Zo werden afgelopen zaterdagmiddag niet alleen het winkelend publiek, maar vooral de vaders verrast met de drie zingende Baronettes en de twee kabouters Totem en Mops die op missie waren met hun magische schatkist.

 • Brandweer op tijd voor vallende tak

  2022619De brandweer werd zondagmiddag op tijd gealarmeerd door bewoners van Albrandswaard  in Meerzicht die aan de Uiterwaard een grote tak zagen die dreigde af te breken. De boom had door eerdere stormen schade opgelopen en vanaf hun balkon zagen bewoners dat de tak op afbreken stond.

 • Open avond schooltuinen Meerzicht

  IMG 2373Kinderen met een schooltuintje bij het Buitenbeest in Meerzicht mochten deze afgelopen woensdag op de open avond vol trots laten zien aan hun ouders, broertjes of zusjes, of opa's en oma's. Na veel regen overdag werd het in de avond droog, zodat iedereen even bij de tuintjes kon gaan kijken.

 • Weekend Foto

  p.nicolaas_poortgebouw_BredewaterFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • NOOZ verwelkomt Oekraïense kinderen

  20220607 32250De Nieuwkomersvoorziening Opvang en Onderwijs Zoetermeer (NOOZ) aan het Schansbos in Meerzicht is de nieuwe locatie waar alle Oekraïense kinderen die gevlucht zijn uit hun land vanaf nu les krijgen. De locatie werd dinsdagmorgen 7 juni geopend door wethouders Iedema en Ter Laak.

 • Meerzicht komt in beweging

  IMG 2007Bewoners van Meerzicht konden afgelopen woensdagmiddag feesten bij het buurtfeest voor buurtbewoners in Meerzicht. Met veel deelnemende partijen en de gemeente werd dit een heus festijn voor jong en oud, met activiteiten, versnaperingen en informatiekraampjes.

 • IKC de Piramide steunt Egelopvang

  20220602 31895IKC de Piramide heeft een groot deel van de opbrengst van de sponsorloop op Koningsdag gedoneerd aan de Egelopvang. Geert Konert van Egelopvang Zoetermeer kwam speciaal op school langs om de donatie in ontvangst te nemen.

 • Foto van de week

  mei22_Cok_van_Aalst_reigerFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Gebouw van de maand: de oranje koepelwoningen

  Koepeltjeswoningen 7Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat ArchitectuurPunt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand het verhaal achter de oranje koepelwoningen.

 • Cameratoezicht en samenscholingsverbod in 3 wijken

  samenscholingsverbod Buytenwegh RodebuurtIn drie wijken van Zoetermeer, Buytenwegh, Meerzicht en Driemanspolder, geldt vanaf vrijdag 27 mei een samenscholingsverbod. Ook wordt er in Meerzicht en Buytenwegh extra cameratoezicht ingesteld. De maatregelen gelden tot met 30 november 2022.

 • Eigen WIJ wil Wij tuin voor iedereen

  9B5DDEC5 02E7 427D BFA9 8C5F6C4BB832Stichting Eigen Wij gaat op het terrein waar de boerderij is gehuisvest een grote tuin aanleggen. De stichting wil een belevenis-, bijen- en moestuin aanleggen. Ook een speelgedeelte voor kinderen met en zonder beperking staat op de wensenlijst van de stichting.

 • Buurtfeest Kom naar Buiten

  eropuit3‘Kom naar Buiten’ van Gro-Up Buurtwerk organiseerde zaterdag 21 mei een feestelijke bijeenkomst op het grasveld van de Vrouwenhuiswaard in Meerzicht. De middag met vele activiteiten viel goed in de smaak bij de buurtbewoners, jong en oud(er).

 • Biggetjes geboren op Het Buitenbeest

  20220518 095343Opnieuw jong baby geluk op kinderboerderij 'het Buitenbeest' in Meerzicht. Na  de dwerg geitjes is nu ook afgelopen woensdagochtend  mevrouw Maaike Kerstjens- Knor  bevallen van haar vele biggetjes.

 • Zware maatregelen aangekondigd na schietpartij

  tweet Bezuijen maatregelenBurgemeester en het Openbaar Ministerie kondigen een aantal forse maatregelen aan na het schietincident en de daarna volgende incidenten in Buytenwegh van afgelopen week. Voor delen van drie wijken zal een samenscholingsverbod komen, cameratoezicht en meer.

 • Leegstaande boerderij Voorweg brand uit

  brandweerauto 6Een leegstaande boerderij aan de Voorweg is volledig uitgebrand. De brandweer kreeg rond 21 uur donderdagavond melding van de brand. Volledig uitbranden van het bouwvallige pand kon niet worden voorkomen.

 • Laatste loodjes Meerzichtlaan

  20220517 164207Na bijna vijf weken is het einde in zicht van de werkzaamheden rond de  Meerzichtlaan en Berglaan. Vrijdag 20 mei worden de puntjes nog op de i gezet en kan er vanaf 16.00 uur weer zonder omleidingen worden gereden in Meerzicht.
   

 • Straat in beeld – Alferbos

  IMG 3145Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week het Alferbos in Meerzicht.

 • World Police and Fire Games in Westerpark

  Campagnebeeld1080x1080De World Police and Fire Games WPFG2022 vinden deze zomer plaats in Rotterdam, maar het handboogsport onderdeel zal in Zoetermeer, in het Westerpark, plaatsvinden. De Games zijn de Olympische Spelen voor politie- en brandweermensen van over de hele wereld.

 • Moeders toegezongen in Meerzicht

  IMG 1949Op een zonovergoten zaterdag voor moederdag werden vele moeders en oma's verrast, in het zonnetje gezet en toe gezongen door het muzikale duo 'De Ideale Schoonzonen' en Zjane de Wijs, in winkelcentrum Meerzicht.

-goede doel-