Meerzicht

 • 60-jarige bruidspaar Wubben-Mulder

  Burgemeester Bezuijen feliciteert 60 jarig bruidspaar WubbenBurgemeester Bezuijen bracht vrijdag 21 januari een bezoek aan het 60-jarige bruidspaar Wubben-Mulder, wonend in de wijk Meerzicht. De burgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • Straat in Beeld: Kozakkenberg

  StratenInBeeld KozakkenBerg A19A6857Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek nar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Kozakkenberg in Meerzicht.

 • Heli zoekt mee naar inbrekers

  politieheli 1De politiehelikopter heeft zondagavond boven Meerzicht meegezocht naar inbrekers. Beveiligers zagen op hun ronde twee personen lopen rond een leegstaand pand aan het Bredewater, zij waarschuwden de politie.

 • Weekend Foto

  jan22 Cok van Aalst meerzichtFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Medicijnkluis bij Apotheek Middelwaard

  medicijnenkluis middelwaard 2In de kerstperiode is er een medicijnkluis geïnstalleerd bij Apotheek Middelwaard in Meerzicht. Klanten van de apotheek kunnen nu 24 uur per dag hun medicijnen afhalen door een afhaalcode in te voeren.

 • Afval gedumpt in Westerpark

  afval dumpingDe Wijkagenten van Meerzicht zagen tijdens hun ronde dat er afval gedumpt is in het Westerpark. Op social media toonden zij hun verbazing dat mensen afval dumpen in het mooie Westerpark.

 • Straat in beeld – Panamapad

  panamapadWeet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week het Panamapad.

 • Piëzo TalentenAcademie naar vier wijken

  TalentenacademieKinderen van 9 tot en met 12 jaar die bekend zijn bij Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden en die in Meerzicht, Palenstein, Oosterheem en Buytenwegh wonen, kunnen dit jaar deelnemen aan vier extra edities van de TalentenAcademie van Piëzo.

 • Kerstbeleving van Eigen Wij aan de deur

  EigenWIJkerstDHet kerstgevoel bij de mensen thuis brengen was het plan geworden, nadat de lockdown  ervoor zorgde dat de Kerststraat bij Eigen Wij aan de Voorweg niet door kon gaan. Anita van der Voort regelde dat er een complete kerstbeleving aan huis  bezorgd kon worden.

 • Woningen ontruimd bij middelbrand

  blussen in garagebox MeerzichtDe brandweer heeft vijf woningen ontruimd bij het ontdekken van een brand in een garage aan de Tichelberg in Meerzicht. De brand is ontstaan in een garagebox onder de woningen. In totaal zijn vijftien woningen onderzocht op koolmonoxide.

 • Foto van de week

  Cok_van_Aalst_regenboog_meerzichtFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Kerstman en Elf bezochten winkelcentrum Meerzicht

  IMG 0710Afgelopen zaterdag bracht de Kerstman en Kerst-elf een bezoek aan winkelcentrum Meerzicht. Jong en oud reageerde blij en positief op de komst van dit duo. De Kerstman was in voor een praatje en de Elf deelde wat lekkers uit voor de kinderen.

 • Het kerstdorp van Albert Kroon

  kerstverlichting wijnberg31 zoetermeer albert kroon 008Elk jaar rond kerst, brengt Albert Kroon zijn woning aan Wijnberg 31 in Meerzicht, in een feestelijke stemming door buiten allerlei sfeerverlichting aan te brengen en binnen een heel kerstdorp te bouwen.

 • Onthulling Wij-schilderij

  20211215 28763Tijdens de inloopochtend bij Eigen Wij heeft wethouder Jakobien Groeneveld woensdag 15 december het ‘Wij-schilderij’ onthuld. Het schilderij bestaat uit honderden kleine doekjes, die samen één groot schilderij met het thema verbinding vormen.

 • Kabouters in Westerpark vieren ook kerst

  kerstkabouters3De kabouters in het Westerpark, die gemaakt worden door kunstenares Marlies, vieren dit jaar ook kerst. Met een kleine kabouterkerstboom en zelfs een skihelling voor de sportieve kabouters.

 • Auto bovenop vangrail

  auto op de vangrail veel schadeEen automobilist heeft tijdens een eenzijdig ongeval zijn auto bovenop een vangrail tot stilstand gebracht. Dit gebeurde op 4 december rond 23.45 uur op de Oostweg. De schade is behoorlijk.

 • Nieuwbouw Boerderij op huidige locatie ook onderzocht

  mz deboerderij3

  Cultuurpodium De Boerderij is al jaren toe aan een grondige verbouwing, het poppodium wordt te klein en is inmiddels ook al op leeftijd. Vorig jaar werd nieuwbouw in het Stadshart onderzocht, nu is ook gekeken naar nieuwbouw op de huidige locatie.

 • Straat in beeld – Tankenberg

  Tankenberg1Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Tankenberg in Meerzicht.

 • Sint in Meerzicht voor groot en klein

  IMG 0590

  Sinterklaas en drie pieten hadden een mooie plek in Winkelcentrum Meerzicht waar ze de tijd en de ruimte hadden om afgelopen zaterdag met de kinderen op de foto konden gaan. De Goedheiligman had het goed voor elkaar, op een mooie plek in winkelcentrum Meerzicht zat hij in het voormalige Blokkerpand op zijn mooie stoel.

 • Afscheid Anja Hepp

  20211126 28438Juf Anja nam vrijdag 26 november afscheid op basisschool De Meerpaal in Palenstein. Anja Hepp is ruim 44 jaar werkzaam geweest in het onderwijs in Zoetermeer, de laatste jaren als adjunct-directeur van De Meerpaal. Ze genoot van alle mooie dansjes, liedjes en voorstellingen die de kinderen hadden ingestudeerd.

-goede doel-