Meerzicht

 • De Groene Wij wil vaste plek

  groene wij 3Stichting de Groene Wij is al 5 jaar gevestigd in een oude boerderij aan de Voorweg, waar zij samen met 16 ondernemers en 80 vrijwilligers een plek hebben gecreëerd waar je kunt werken aan persoonlijke groei en ontwikkeling. De boerderij is echter een anti-kraakpand, wat voor veel onzekerheid zorgt.

 • Handtekening gezet onder brandweerkazerne

  20200730 19797Burgemeester Lokker en brandweercommandant Lieben zetten donderdagmiddag 30 juli hun handtekening onder het plan voor de nieuwe Zoetermeerse brandweerkazerne. De kazerne komt in Meerzicht en vervangt de oude kazerne in het Stadshart.

 • Sluiting Prikpost Meerzicht

  bloedafname buisjesDe Prikpost Meerzicht, waar mensen voor bloedprikken terecht konden, is gestopt vanwege het risico op coronabesmetting. Zo blijkt uit de beantwoording van schriftelijke vragen van Zó! Zoetermeer door wethouder Ter Laak.

 • Stadsboerderijen in de vakantie

  mz speelboerderij buitenbeest 15Knuffel de biggetjes en de konijnen, aai de koeien en bekijk de geitjes in de wei: het is elke dag één grote beestenboel op stadsboerderijen De Weidemolen en De Balijhoeve én speelboerderij Het Buitenbeest. De stadsboerderijen zijn de hele vakantie open en hebben ook speciale activiteiten.

 • School op Seef voor Kentalis

  school op seefDe afdelingen De Voorde en De Plataan van Kentalis Onderwijs Zoetermeer hebben het verkeersveiligheidslabel School op Seef behaald. Wethouder Marc Rosier (Verkeer en Verkeersveiligheid) reikte het label aan de school uit.

 • De Regenboog sluit af met ijsje

  IMG 4939De kinderen en ouders van basisschool De Regenboog in Meerzicht hebben ontzettend hard gewerkt dit schooljaar, daarom werd het schooljaar samen afgesloten met een lekker ijsje. Vrijdag is de laatste dag op school vóór de zomervakantie.

 • Zomerloterij voor de thuisblijvers in Meerzicht

  MZ winkelcentrumWinkelcentrum Meerzicht deelt de hele zomer elke week prijzen uit in de ‘Zomerloterij voor de thuisblijvers in Meerzicht’. Vanaf 20 juli t/m 28 augustus krijgt iedere klant bij aankopen in het winkelcentrum een kans in de loterij.

 • Actiecomité beoogde sloopwoningen opgericht

  Openlucht vergadering 2Na een openluchtvergadering met huurders van 23 tweekamerwoningen in de Landenbuurt in Meerzicht hebben huurders en een omwonende, ondersteund door de SP een actiecomité opgericht. Woningbouwcorporatie de Goede Woning heeft het plan om de woningen volgend jaar te slopen.

 • Getuigen schietincident Fonteinbos gezocht

  IMG_0121.JPGDe politie zoekt getuigen van een mishandeling en een schietincident op woensdagavond 1 juli op het Fonteinbos. Hierbij raakte een 17-jarige Zoetermeerder gewond. De politie is op zoek naar 3 jongens van 15 tot 17 jaar oud en heeft signalementen vrij gegeven van deze jongens.

 • Auto in het water aan de Voorweg

  water3Een bestuurder heeft in de vroege ochtend van donderdag 2 juli zijn auto in het water gereden aan de Voorweg. De man, compleet doorweekt, ontkende in eerste instantie dat hij gereden had. Op het bureau werd duidelijk waarom hij vertelde dat hij niet had gereden.

 • Schietincident Fonteinbos

  IMG 0112Bij een schietincident aan het Fonteinbos in Meerzicht, is één slachtoffer gevallen. Rond 20.30 werden de hulpdiensten gebeld door getuigen van de schietpartij. Een traumahelikopter en een politieheli zijn ingezet. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.

 • Straat in beeld: Drechterland

  drechterland 1Wat zou de betekenis zijn van deze straatnaam? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week: Drechterland in Meerzicht.

   

 • Zomerse kleurplaat actie Winkelcentrum Meerzicht

  kleurplaat mzWinkelcentrum Meerzicht organiseert een leuke kleurplaat actie voor alle kinderen tot en met 12 jaar in de wijk. De kinderen kunnen per leeftijdscategorie, t/m 5 jaar, t/m 8 jaar en t/m 12 jaar, een bon van Intertoys winnen.

 • Zingend door de straten van Meerzicht

  IMG 6556Vier muzikanten gingen dinsdag 9 juni al zingend en spelend door Meerzicht. Dit is een initiatief vanuit het CKC. Tijdens de optredens konden wijkbewoners vanuit huis, tuin of balkon genieten van 'rondreizende muzikanten'.

 • Nieuwe ‘playground’ in Meerzicht

  mz speelveldje2Het Cruijff Court bij Kentalis verdwijnt, maar na de zomer krijgt Meerzicht een nieuwe ‘playground’, bij het Kerkenbos. In samenwerking met de Krajicek Foundation wordt het bestaande sportveld aan het Kerkenbos omgevormd wordt tot een Krajicek Playground.

 • Straat in beeld: Fivelingo

  fivelingo 3U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'Straat  in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week Fivelingo in Meerzicht. 

 • Muziek in de wijk

  muzieknotenfoilVanaf maandag 8 juni gaan vijf muzikanten vijf dagen lang om 17.00 uur muziek maken in vijf verschillende wijken. Op maandag in Oosterheem, dinsdag in Meerzicht, woensdag in Seghwaert, donderdag in Palenstein en vrijdag in Rokkeveen.

 • Wijkrestaurants Zoetermeer zijn weer open

  20200603 Opening wijkrestaurants ZoetermeerHelemaal coronaproof openden de wijkrestaurants in de Leyens en Meerzicht woensdag 3 juni weer de deuren voor oudere wijkbewoners. Wethouder Ingeborg ter Laak van Zorg en Welzijn nam een kijkje in het wijkrestaurant aan de Albrandswaard.

 • Grote tak valt op bus Afrikaweg

  tak op busPassagiers van een Zoetermeerse stadsbus kwamen woensdagavond met de schrik vrij toen er plots een grote tak van een boom afbrak en op de bus terecht kwam. Op het moment dat de tak afbrak stopte de bus net om passagiers uit te laten stappen. De tak viel bovenop de bus toen de deuren nog gesloten waren.

 • Verkeershinder rond Meerzichtlaan

  IMG 6549Komende week zullen er in Meerzicht verschillende werkzaamheden plaats vinden op en rond de Meerzichtlaan. Zo kunt u op de Berglaan ter hoogte van de Paasberg verkeershinder ondervinden van de werkzaamheden. Ook op de rotonde op de Meerzichtlaan ter hoogte van Dijkwater wordt gewerkt.

-goede doel-