Meerzicht

 • Verdachte aangehouden na schietincident Meerzicht

  politie auto sirene 1De politie heeft een 22-jarige man uit Zoetermeer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident in de wijk Meerzicht. Het incident vond plaats op 1 april, toen een gewond slachtoffer werd gevonden aan het Bredewater.

 • Bijzonder jubileum Supermarkt Alsabiel

  alsabielSupermarkt Alsabiel in winkelcentrum Meerzicht bestaat op in april 1 jaar. Een mijlpaal voor deze supermarkt met een bijzonder verhaal. Eigenaren Alaa en Ramen Sarhan hebben dit jaar heel wat uitdagingen moeten overwinnen.

 • Boom omgevallen aan Kerkenbos

  boomMeerzicht1Een boom op het Kerkenbos in Meerzicht is op klaarlichte dag omgevallen. Er stond wel wat wind, maar het was zeker geen stormkracht. De boom viel op het voetpad. Het is een geluk dat daar op dat moment niemand liep. Het groen is daar een populaire wandelroute voor hondenbezitters.

 • Volop lente bij kinderboerderij Het Buitenbeest

  IMG 8059Ook bij kinderboerderij Het Buitenbeest is de lente in volle gang. Ondanks dat er nog geen bezoek aan de kinderboerderij mogelijk is door corona, is er al wel veel nieuw leven geboren en zijn er nog vele lammetjes op komst. 

 • Schietincident in Meerzicht

  politie auto sirene 1Bij een schietincident in Meerzicht is donderdagavond een slachtoffer gewond geraakt. De gewonde is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De politie doet onderzoek naar het incident, er is voor zover bekend nog geen verdachte aangehouden.

 • De Toverberg bij Zappsport

  zappsportZes leerlingen, Ryan, Maycke, Yfke, Milan, Giorgia en Thomas, van basisschool De Toverberg in Meerzicht hebben meegedaan met Zappsport de battle. De leerlingen hadden een leuke en zeer actieve dag bij de opnames, die over een paar weken bij Zappsport worden uitgezonden.

 • Raad nu aan zet over Entree

  entree schetsHet ‘masterplan De Entree’ gaat nu naar de gemeenteraad voor de beslissende fase.De nieuwe stadswijk rond de Afrikaweg moet het visitekaartje van Zoetermeer worden: een uitnodigende plek die bezoekers en bewoners welkom heet.

 • Make-over voor Stationsgebied

  AfrikawegMet de komst van stadswijk Entree krijgt ook het stationsgebied bij de Mandelabrug een complete make-over. De plannen zijn naar de gemeenteraad gestuurd om verder te bespreken, verwacht wordt dat er in mei besluiten kunnen worden genomen.

 • Auto op zijn kop Westergo

  westergoTwee auto's zijn met elkaar in botsing gekomen op het Westergo in Meerzicht. Hierbij is één van de voertuigen op zijn kop beland. Het ongeval vond plaats op donderdag 18 maart rond 17.40 uur.

 • Marlies is de kaboutermoeder van het Westerpark

  kabouterburchtKunstenares Marlies van den Broek is de initiatiefneemster achter de kaboutertjes in het Westerpark. Inmiddels is ze druk met het maken van een heuse kabouterburcht in het park, voorzien van een deurtje en raampjes, uiteraard met kabouter bewoners.

 • Vreemde (gas)lucht in basisscholen

  regenboog gasluchtTwee basisscholen in Zoetermeer hadden donderdagmiddag de brandweer op bezoek vanwege een vreemde lucht in de school. Na de melding 'mogelijke gaslucht' kwam de brandweer naar De Jacobsvlinder in Palenstein om metingen te verrichten. Ook de Regenboog in Meerzicht meldde even later een vreemde lucht in de school.

 • Kinderen maken paaskaarten voor ouderen

  paaskaarten voor ouderenKinderen in Palenstein en Meerzicht maken zelf paaskaarten voor ouderen in de buurt. Kinderen in Palenstein brachten hun zelfgemaakte paaskaarten aan organisaties die voor ouderen werken. De medewerkers van Palet Welzijn, Piëzo en Welthuis De Morgenster verspreiden deze onder de ouderen in de wijk.

 • Koken met Zoom in de Waterbuurt

  koken met zoom 1De Waterbuurtvereniging start binnenkort met een nieuwe activiteit: een kookworkshop via videoconferencing. De deelnemers koken vanuit de eigen keuken, zij krijgen instructies en kunnen vragen stellen aan een chefkok die tegelijkertijd dezelfde maaltijd aan het bereiden is.

 • Storm trekt over de stad

  storm oosterheem 1De voorjaarsstorm trok vanochtend recht over Zoetermeer en veroorzaakte hier en daar flinke schade. In Oosterheem waaiden vele dakpannen los en is de brandweer met een hoogwerker aanwezig.

 • Aanhanger op zijn kant door voorjaars storm

   WhatsApp Image 2021 03 11 at 09.08.39 4Een omver geblazen aanhanger zorgde voor oponthoud op de rotonde Amerikaweg - Meerzichtlaan. De aanhanger, vol met houtsnippers, van een tractor kreeg waarschijnlijk op de rotonde te maken met een harde windstoot van de voorjaarsstorm die nu over het land trekt.

 • 3 tieners gepakt voor 2 branden

  brand2Drie jongens van 12, 13 en 15 jaar zijn door de politie aangehouden op verdenking van brandstichting in het pand van voormalig IBM aan de Boerhaavelaan en bij een pand aan het Morapad in Rokkeveen.

 • Voedselgroep ontvangt mega donatie vleesvervangers

  tempImage2r89LuVoedselgroep Oosterfaantje heeft vandaag 30 pallets diepgevroren vegetarische vleesvervangers gedoneerd gekregen. De stichting heeft eigen leden en andere voedselgroepen waaronder de voedselbank voorzien van producten. De stichting biedt nu Zoetermeerders de kans om voor 5,- een tas vol te komen ophalen.

 • Botsing met verkeersbord

  112 rotonde meerzichtllaanEen auto is op de rotonde Amerikaweg - Meerzichtlaan tegen een verkeersbord tot stilstand gekomen. De auto raakte vrijdagmiddag 26 februari tijdens een uitwijkmanoeuvre van de weg en kwam daarbij in botsing met het verkeersbord op de rotonde.

 • Jumbo Meerzicht geeft mensen met beperking kansen

  IMG 7701aaJumbo Meerzicht en Middin hebben elkaar sinds oktober vorig jaar gevonden in een mooie samenwerking. Jumbo en Middin bieden mensen met een lichte beperking voor één ochtend in de week een fijne werkplek in de maatschappij.

 • Rijk geeft 11,5 miljoen voor Entree

   SC 5595Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft 11,5 miljoen euro toegekend aan de ontwikkeling van de Entree. Het ministerie stelt het geld beschikbaar om woningbouwprojecten te stimuleren en de bouw van (betaalbare) woningen versneld te realiseren.

-goede doel-