Meerzicht

 • Aanpassingen cameratoezicht

  camera op lantaarnpaalIn twee wijken van Zoetermeer, Palenstein en Meerzicht, wordt het tijdelijke cameratoezicht verlengd, en wel tot 1 september 2023. Het cameratoezicht in het Van Tuyllpark loopt juist af, er zijn hier geen incidenten meer geweest.

 • Minister loopt 8 weken mee op Regenboog

  regenboogMinister Dennis Wiersma liep acht weken mee op basisschool De Regenboog in Meerzicht om zelf te zien en te ervaren wat ze hier voor leerlingen doen. Hij vond het een heel leerzame tijd. ‘Hoe het is om in het onderwijs te werken, weet je pas echt als je het zelf doet’.

 • Gezonde kooklessen voor kinderen

  De kooklessen van PiëzoIn Meerzicht verzorgen Piëzo en KinderResto twee series kooklessen voor kinderen. In drie lessen leren de kinderen van een echte chef-kok een ontbijt, lunch en een diner koken.

 • Onvergetelijke Kookclub start in Zoetermeer

  kookclubDe Onvergetelijke Kookclub, een initiatief van Alzheimer Nederland, start in februari ook in Zoetermeer. Bij de Kookclub gaan mensen met dementie én hun naaste zelf aan de slag met het bereiden en vervolgens samen eten van een heerlijk 3-gangen diner.

 • 60 jarig bruidspaar Smeijers-van Leeuwen

  60 jarig bruidspaar Smeijers 03Burgemeester Bezuijen heeft woensdag 11 januari een bezoek gebracht aan het 60 jarig bruidspaar Smeijers-van Leeuwen. Zij wonen in de wijk Meerzicht. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

 • Tekenen tegen eenzaamheid

  tamaraTamara Noordermeer is 28 jaar en eigenaresse van kaasspeciaalzaak Alexanderhoeve in Meerzicht. Maar naast haar werk in de winkel zet zij zich ook in tegen eenzaamheid. Met haar getekende kaarten bezorgt ze een glimlach bij de ontvangers.

 • Wijkaanpak Meerzicht van start

  MZ koepeltjesbuurtDe wijkaanpak Meerzicht is vastgesteld door de gemeenteraad en gaat van start. Samen met de bewoners wordt de wijk de komende tijd stap voor stap verbeterd. Op meerdere gebieden wordt de wijk aangepakt, waaronder wonen, veiligheid en leefbaarheid.

 • Kerstontbijt voor iedereen

  IMG 1792In de laatste week voor de kerstvakantie krijgen alle gezinnen van KC De Entree een kerstpakket. Dit kerstpakket wordt aangeboden door de school samen met het Jeugdeducatiefonds, omdat De Entree vindt dat iedereen een kerstontbijt verdient.

 • Kerstman en The Christmas Carol singers in Meerzicht

  IMG 3600Afgelopen zaterdag bezocht de Kerstman en Kerst-elf winkelcentrum Meerzicht, maar ook de drie Christmas Carol Singers zorgden voor de muzikale kers op de kerst taart (sfeer). 

 • Leerlingen Jacobsvlinder schrijven kerstkaarten

  IMG 20221219 WA0008Alle leerlingen van basisschool De Jacobsvlinder hebben voor oude, eenzame en zieke mensen een mooie kerstkaart gemaakt en daar een lieve tekst op geschreven. De kaarten gaan naar mensen die in deze dagen wel een steuntje kunnen gebruiken.

 • Gratis aardappels van Tico wederom groot succes

  Afbeelding van WhatsApp op 2022 12 17 om 16.38.42TicoVeertien dagen geleden zorgde schoenmaker Tico voor veel blije gezichten en dankbare mensen. In iedere winkelcentrum waren zakjes met aardappels afgeleverd voor mensen en gezinnen die het in deze tijd financieel heel moeilijk hebben. Wegens groot succes is deze actie afgelopen weekend herhaald.

 • Laatste werkdag voor Leo

  20221214151436 IMG 2322Collega Leo Dolle van Kozijn Service Nederland werd woensdag 14 december door al zijn collega’s thuis gebracht. Hij was al met pensioen, maar verrichtte toch nog af en toe werkzaamheden. Nu zijn vrouw ook met pensioen is, stopt hij definitief.

 • Groep 7 van de Regenboog naar de ruimte

  spacebuzz1De kinderen uit groep 7 van basisschool de Regenboog in Meerzicht hebben wel een hele bijzondere dag gehad. Spacebuzz kwam op school langs met een echte raket om de kinderen mee te nemen op een ruimtereis.

 • Zinkgat Langeberg Meerzicht

  sinkhol1Een bewoner aan de Langeberg in Meerzicht keerde de auto en merkte dat het voorwiel bleef steken in de weg. Met extra gas geven kwam de band weer vrij. Er bleek een gat in de weg te zitten. Inspectie door de gemeente ontdekte dat het gat groter was dan verwacht.

 • 100 jarige heer Van der Meer

  Burgemeester Bezuijen feliciteert 100 jarige meneer Van der Meer 4Burgemeester Bezuijen bracht woensdag 7 december een bezoek aan de 100 jarige heer Van der Meer, wonende in de wijk Meerzicht. De 100 jarige kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

 • Initiatievenfestival MeerZicht in Actie

  Initiatievenfestival MeerZicht in actieMeerZicht in Actie organiseerde op donderdag 1 december in Kindcentrum De Entree het Initiatievenfestival. Eerder zijn er themasessies georganiseerd en de projecten die uit deze sessies zijn voortgekomen werden tijdens dit festival door initiatiefnemers gepresenteerd.

 • Sint bezocht winkelcentrum Meerzicht

  IMG 3519Afgelopen zaterdag bezocht de Sint winkelcentrum Meerzicht om in alle rust cadeautjes te kunnen kopen, maar vele kinderen en volwassenen waren blij verrast de Goedheiligman en zijn 2 Pieten te zien en wilden maar wat graag met ze op de foto of heel modern een selfie of vlog maken. 

 • Foto van de week

  Cok_van_Aalst_westerparkFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Test de Entree fietstrap

  fietstrap testen Entree Zoetermeer 1Kom zelf de fietstrap testen, zoals deze zal worden gebouwd bij het station in de nieuwe wijk Entree. De ervaringen van de gebruikers worden genoteerd en doorgegeven aan de bouwers.

 • Einde samenscholingsverbod

  camera op lantaarnpaalBurgemeester Bezuijen vindt het niet meer nodig om de samenscholingsverboden in de wijken Buytenwegh, Driemanspolder en Meerzicht te verlengen. Het verbod werd ingesteld na het schietincident op 15 mei 2022, om de rust in de wijk te kunnen bewaren.

-goede doel-