Meerzicht Driemanspolder Meerzicht

 • Wijk in Beeld: Driemanspolder

  driemanspolderIn Wijk in Beeld brengen we elke week een wijk in Zoetermeer in beeld. Hier vind je de geschiedenis van deze wijk, wat er in de wijk te vinden is en wat deze uniek maakt. De wijk Driemanspolder is genoemd naar de voormalige polder.

 • Rondwandeling Natuurtuin


  OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Zondag 25 februari bent u weer van harte welkom om samen met een gids om 14.00 uur de Natuur- en Landschappentuin in te gaan. U loopt dan door de verschillende landschappen die 45 jaar geleden in de Natuurtuin werden gecreëerd.

 • Valentijnrozen in winkelcentrum Meerzicht

   Valentijn MeerzichtAfgelopen week straalde winkelcentrum Meerzicht van de liefde ter ere van Valentijnsdag.Het winkelcentrum was prachtig versierd en een lange hoffelijke dame deelde op Valentijnsdag in de middag gratis rode rozen uit aan de bezoekers.

 • Speelmeer on tour naar FunZone en Bounce Valley

  speelmeer introductieOp het eind van de voorjaarsvakantie kunnen kinderen hun energie weer kwijt bij Speelmeer on tour. Kinderen tussen de 4 en 10 jaar oud kunnen naar indoor speelparadijs FunZone en kinderen tussen de 8 en 14 jaar gaan lekker jumpen bij Bounce Valley.

 • Glow in the dark op Speelboerderij het Buitenbeest

  glow in the dark paint in the darkOok deze voorjaarsvakantie kun je bij Speelboerderij het Buitenbeest weer meedoen met verschillende activiteiten. Het thema van deze vakantie is ‘glow in the dark’ en dit komt op veel manieren terug, van T-shirts verven tot glow in the dark cupcakes versieren en een Glow in the dark Game Night.

 • Anderhalve ton subsidie voor Meerzicht

  cheque4De bouw van 50 woningen in Meerzicht is een stap dichterbij gekomen. De Provincie Zuid-Holland draagt bijna 150.000 euro bij om het project mogelijk te maken. Gedeputeerde Wonen Anne Koning kwam dinsdag speciaal langs om de cheque uit te reiken aan wethouders Weerwag en Ter Laak.

 • Een buurtkast voor bewoners Driemanspolder

  De bewoonster van de flat Noorderbosch en initiatiefneemster van de buurtkast rechts en de huismeester links foto Stichting PiëzoEen bewoonster van de flat Noorderbosch in Driemanspolder heeft bij de Upcycle Store van de Piëzo Ambachtenwerkplaats een buurtkast laten maken. De buurtkast is bedoeld tegen voedselverspilling en staat symbool voor naar elkaar omkijken.

 • Buurt wil adoptiegroen houden

  adoptiegroen_NieuwewaterWoningeigenaren aan het Nieuwewater in Meerzicht willen het adoptiegroen, dat grenst aan hun tuinen, graag behouden. Na 20 jaar wil de gemeente het adoptiegroen weer in eigen beheer nemen, na een conflict met de bewoners.

 • ONC Clauslaan versterkt basisvaardigheden

  Clauslaan 2022Het reken- en leesniveau van Nederlandse jongeren daalt. Op Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan krijgen brugklassers daarom extra lees- en rekenlessen. Onder de noemer ‘Reken en taal TOTAAL’ besteedt de school veel aandacht aan deze basisvaardigheden.

 • Deel Abdissenbos gereserveerd voor woningbouw

  bouwsteigerHet Zoetermeerse college van B&W wil zich van de mogelijkheid verzekeren om in een deel van het Abdissenbos in Meerzicht 150-200 nieuwe huurwoningen te laten bouwen. Zo blijkt uit een memo van het college aan de gemeenteraad.

 • Foto van de week

  jan24 Anneke van Gestel MandelabrugFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Nieuwjaarsdiner bij Speelboerderij Het Buitenbeest

  restaurant gedekte tafelOm 2023 feestelijk in te luiden organiseert Speelboerderij Het Buitenbeest op vrijdag 5 januari van 18.00 tot 21.00 uur een nieuwjaarsdiner. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar zijn van harte welkom om hun mooiste kleren aan te trekken en plaats te nemen aan de mooi gedekte tafel.

 • Kerstsfeer in Winkelcentrum Meerzicht

  53424333084 505149ea07 cDeze decembermaand brengt een gezellige en feestelijke sfeer naar winkelcentrum Meerzicht, waarbij zowel jong als oud verrast worden door de levendige activiteiten. Het winkelcentrum is versierd met schitterende kerstversiering, met een eigen kerstboom bij elke winkel.

 • Speelboerderij het Buitenbeest in de kerstvakantie

  mz speelboerderij buitenbeest 19Deze kerstvakantie valt er weer van alles te beleven en te doen bij Speelboerderij Het Buitenbeest. In het activiteitencentrum kun je je weer lekker creatief uitleven of een leuke film kijken. Buiten kun je meedoen aan het spel van de dag en op de boerderij kun je de dieren bekijken en knuffelen.

 • Weekend Foto

  wdec23 Marja de Laaf WEsterparkFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Inwoners Landenbuurt strijden tegen bouwplannen

  OostergoTotale parkeerchaos, minder groen, minder veiligheid, minder privacy en teloorgang van het ‘Pleintjesplan’. Inwoners van de Landenbuurt in de Zoetermeerse wijk Meerzicht maken zich grote zorgen over de leefbaarheid in hun wijk als de plannen van De Goede Woning doorgaan.

 • 4,9 miljoen subsidie voor Terra Nova

  terra_nova_gestriptDe gemeente Zoetermeer krijgt van het Rijk 4,9 miljoen subsidie vanuit de Start Bouw Impuls (SBI) voor het project Terra Nova. Terra Nova is een bedrijvengebouw, dat wordt omgebouwd tot woningen, aan de Boerhaavelaan in de nieuwe wijk Entree.

 • Grote opkomst Meet&Greet Sint in Meerzicht

  IMG 6104 copyWinkelcentrum Meerzicht stond afgelopen zaterdag in het teken van levendige activiteiten en een menigte die zich verzamelde voor de Meet & Greet met Sinterklaas. De ochtend begon met de Ballonnenpiet die behendig ballonnen omtoverde tot grappige figuren naar de wensen van de kinderen.

 • De Social Sofa’s van Meerzicht

  Social sofa Zoetermeer Zijlberg 2Heb jij ze al eens gespot? De vrolijk gekleurde bankjes, bekleed met zo’n achttienduizend mozaïeksteentjes. De banken zijn stuk voor stuk uniek en er staan er zo’n 44 verspreid door heel Zoetermeer. Een gezellige toevoeging aan het straatbeeld. Maar wat is eigenlijk het verhaal achter deze bankjes?

 • Weekend Foto

  Cok_van_aalst_zonsondergang_MeerzichtFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

-goede doel-