Meerzicht

 • Straat in beeld: Kaaskenswater

  kaaskenswater2De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen zijn vaak zeer uiteenlopend. In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week het Kaaskenswater . 

 • Buitenbeest kijkt terug op mooi zomerprogramma

  Buitenbeest zomer 20214Inmiddels ligt de zomervakantie alweer achter ons en kijkt  speelboerderij Het Buitenbeest vol tevredenheid terug naar een mooi  zomerprogramma wat met veel plezier door de medewerkers en vrijwilligers mogelijk is gemaakt voor de kinderen.

 • OldStars tennis bij Tennisvereniging Meerzicht

  old star tennis foto 2Tennisvereniging Meerzicht organiseert OldStars tennis voor 55-plussers en gaat daarmee van start op woensdag 15 september. OldStars tennis is geschikt voor alle ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen of door bijvoorbeeld een blessure niet meer tennissen.

 • Geen extra geld voor Meerzicht

  mz zalkerbosIn mei dit jaar vroeg de gemeente bij het Volkshuisvestingsfonds geld aan voor de wijk Meerzicht. De aanvraag van de gemeente voor de Bossenbuurt sloot aan bij de voorwaarden van het fonds, maar de gemeente krijgt geen subsidie.

 • Te hard in huurauto onder invloed

  dashboard van een autoEen Audi met een Duits kenteken ging 'sportief' door de straten van Meerzicht. De politie kreeg dit in de gaten en hield de bestuurder staande. Het bleek te gaan om een huurauto en een bestuurder die onder invloed was van verdovende middelen. 

 • Vechtpartij leidt tot drugsvangst

  drugsvangstAgenten van het basisteam Zoetermeer hebben maandagavond 23 augustus na een vechtpartij op de Meerzichtlaan een verdachte aangehouden met een aanzienlijke hoeveelheid geld en drugs. De politie is nog op zoek naar getuigen van de vechtpartij.

 • Jumping Night op Het Buitenbeest

  springkussenSpeelboerderij Het Buitenbeest heeft deze zomervakantie leuke Zwoele zomeravonden voor kinderen. Op de Jumping Night op vrijdag 27 augustus kun je je lekker uitleven op de luchtkussens.

 • Kinderen leren mozaïeken in Meerzicht

  mozaiek kunstwerken kinderen meerzichtInZet en Speelboerderij het Buitenbeest in de wijk Meerzicht hebben tijdens deze zomervakantie samengewerkt op het gebied van creatieve werkjes voor kinderen. Vrijwilligers van de Ambachtenwerkplaats hebben in hun werkplaatsen werkjes voorbereid, waaronder deze sleutels.

 • Piëzo TalentenAcademie media en techniek

  Talentenacademie media en techniek fotograaf Stichting PiëzoNa de zomervakantie kan je bij de Piëzo TalentenAcademie alles leren over beroepen in de ‘media en communicatie’ en in de techniek. Ben jij tussen de 9 en 14 jaar? Wil je kennismaken met een journalist of alles ontdekken over het beroep van de automonteur? Doe dan mee met de Piëzo TalentenAcademie.

 • Politie treft vuurwapen en verdovende middelen aan

  politiewagen upcloseEen controle van een auto op vrijdagavond 13 augustus op de Coornherthove heeft geleid tot de aanhouding van twee 19-jarige Zoetermeerders. In de auto en in een woning werden verdovende middelen aangetroffen en bij een van de twee mannen vonden agenten een vuurwapen in zijn broeksband.

 • Spelletjesavond op Het Buitenbeest

  spellenSpeelboerderij Het Buitenbeest heeft deze zomervakantie leuke Zwoele zomeravonden voor kinderen. Op de Spelletjesavond op vrijdag 13 augustus kun je de hele avond gezellig samen spelletjes doen.

 • Weekend Foto

  waug21Cok van Aalst MeerzichtFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Grote belangstelling voor vaccinatie zonder afspraak

  20210728 25797Bij de inlooplocaties in Meerzicht en Buytenwegh was in juli veel belangstelling voor het vaccineren zonder afspraak. In juli werden al twee dagen gehouden waarop mensen zich zonder afspraak konden laten vaccineren met het Janssen vaccin, komende maand volgen er nog drie dagen.

 • Waterval bij AH Meerzicht tijdens wolkbreuk

  WhatsApp Image 2021 07 27 at 14.04.27 1AH Meerzicht heeft snel gehandeld om het winkelende publiek binnen droog hun boodschappen te kunnen laten doen, toen het water op maandagmiddag tijdens een grote wolkbreuk Meerzicht grotendeels blank zette. Het regenwater liet zich via het dak van de winkel zelf binnen.

   

 • Wateroverlast op de Vuurvogel

  WhatsApp Image 2021 07 27 at 09.35.10Na de hevige regenbuien op maandag 26 juli is de Vrije School De Vuurvogel in Meerzicht onder water gelopen. Ouders en leerkrachten werkten samen om de school weer droog en schoon te krijgen, terwijl de kinderen buiten speelden met het water.

 • Zwoele zomeravonden op Het Buitenbeest

  mz speelboerderij buitenbeest 19Speelboerderij Het Buitenbeest heeft deze zomervakantie leuke Zwoele zomeravonden voor kinderen. Op het kinderfoodtruckfestival op vrijdag 30 juli kun je lekkere hapjes maken én opeten.

 • Regenbui zorgt voor grote overlast in Meerzicht

  Schermafbeelding 2021 07 26 om 18.36.14De hevige regenbui die maandagmiddag over de regio Zoetermeer trok heeft in de wijk Meerzicht voor veel wateroverlast gezorgd. Niet alleen stond het water hoog in de straten, garages en gebouwen liepen ook schade op.

 • Wethouder reikt voorleesdiploma's uit

  Diplomas VoorleesExpress juli 2021 fotograaf Petra van der BijlWethouder Jan Iedema reikte vijfendertig voorleesdiploma's uit aan gezinnen die mee hebben gedaan aan de VoorleesExpress. Twintig weken is er voorgelezen in deze gezinnen.

 • Boom omver gereden bij eenzijdig ongeval

  WhatsApp Image 2021 07 16 at 14.47.16Bij een eenzijdig ongeval op de Meerzichtlaan ter hoogte van het Laveibos is een auto van de weg geschoten. De auto reed de middenberm op en knalde bovenop een boom.

 • Afsluiting schooljaar De Regenboog met Showman

  Showman and friendsBasisschool De Regenboog uit Meerzicht heeft het bijzondere schooljaar wel heel groots afgesloten. Op het schoolplein stond donderdag een groot Showman Theater opgebouwd voor de spectaculaire show van Showman Jori Veldhuizen en zijn circusvrienden.

-goede doel-