Meerzicht

 • Gezelligheid Burendag bij Eigen Wij

  Afbeelding van WhatsApp op 2023 09 24 om 16.08.23Eigen Wij had alles uit de kast gehaald om Burendag bij het pand aan de Voorweg gezellig en gastvrij te maken. Talloze vrijwilligers hadden met trots de heerlijkste hapjes uit alle hoeken van de wereld bereid, en ze stonden klaar om alle buren en geïnteresseerden hartelijk te ontvangen.

 • Bijzondere Burendag in de Bergenbuurt

  IMG 5715Afgelopen zaterdag vierde de Bergenbuurt in Zoetermeer, net als vele andere plekken in de stad, 'Burendag'. In dit geval waren de straten Paasberg, Lemelerberg, Langeberg en Kuiperberg het middelpunt van de festiviteiten. Bij dit gezamenlijke buurtfeest werd ook stil gestaan bij de aanstaande renovatie en verduurzaming van woningen van Vidomes en de Goede Woning in deze straten. 

 • Groot feest voor Jubileum Meve 

  IMG 5669Afgelopen vrijdagavond vierde Meve, de Zoetermeerse kledingbank in de wijk Meerzicht, hun 10-jarig jubileum op een bijzondere manier, exclusief voor genodigden. Het evenement, bijgewoond onder andere door wethouder Ingeborg ter Laak, bracht een eerbetoon aan alle vrijwilligers, donateurs en degenen die belangeloos hebben bijgedragen aan het succes van Meve.

 • Hunted sluit af met barbecue

  20230915 40670Hunted Zoetermeer zorgde vrijdagmiddag 15 september voor veel verbaasde gezichten in Meerzicht: ‘Wat is er veel politie op straat, wat is er aan de hand?’. Bij het spel Hunted, bekend van televisie, maakten politie en handhavers ‘jacht’ op 80 Zoetermeerse jongeren.

 • Nationale Sportweek met stormbaan en Hunted

  header sportweek 2023Vrijdag 15 september opent wethouder Ronald Weerwag (sport) met leerlingen van basisschool De Regenboog de 20e editie van de Nationale Sportweek. Samen leggen zij een spectaculair parcours af over een stormbaan.

 • Auto op kant door eenzijdig ongeval

  politie auto sirene 1Bij een eenzijdig ongeval op de Amerikaweg is maandavond een auto op zijn kant in de bosjes beland. Het ongeval gebeurde vlak bij station Voorweg. De bestuurster van de personenauto belandde in de bosjes na al verkeerslichten te hebben geraakt.

 • Twee mannen aangehouden na schoten Kerkenbos

  agent en politielintTwee mannen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident aan het Kerkenbos, Meerzicht, op vrijdagavond 8 september. Bewoners hoorden rond 15.00 uur een harde knal. Andere getuigen zagen twee mannen in een auto er snel vandoor gaan na het lossen van een schot.

 • IKC De Meerpaal: afscheid juf Jopie

  juf jopie2Op IKC De Meerpaal namen de kinderen en ouders deze week afscheid van juffrouw Jopie Hermans, die ruim 45 jaar aan de school verbonden was. De kinderen van de groepen 1, 2 en 3 hadden een bos bloemen geknutseld die altijd goed blijft.

 • Bruisend straatfeest Alferbos in Meerzicht

  IMG 5519Afgelopen zaterdag was er een bruisend straatfeest bij het Alferbos in Meerzicht dat officieel werd geopend door wethouder Ronald Weerwag. De wethouder had lovende woorden over de organisatie die in handen was van de bewonerscommissie en opende de dag samen met een jonge bewoonster van de flat.

 • Hunted Zoetermeer: jongeren tegen politie

  20230829 foto hunted fotograaf jongerenwerkWie zijn sneller, jongeren of politie en handhavers? Vrijdag 15 september is de wijk Meerzicht het strijdtoneel van het spel 'Hunted' (zoals het TV-programma). Zo'n 60 Zoetermeerse jongeren tussen 12 en 16 jaar proberen te voet uit handen te blijven van politieagenten en handhavers.

 • Zes minderjarigen aangehouden

  politie auto 11Voor de mishandeling van een 13-jarig meisje, op 9 augustus, heeft de politie dinsdag 29 augustus zes minderjarige jongens en meisjes aangehouden. Het slachtoffer raakte gewond nadat zij op het Hoevenbos door een groep van 12 werd aangevallen.

 • Geslaagde feestweek voor Meve

  IMG 5477Meve startte afgelopen maandag met een gezellig personeelsuitje om te vieren dat de Kledingbank 10 jaar bestaat. Op dinsdagochtend kregen alle betalende klanten een tompoesje en een glaasje om te proosten en was er gratis ijs voor de kinderen bij de ijssalon in Meerzicht.

 • Weekend Foto

  waug 23 Pauline_Veeninga_WesterparkFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Zomeravond: Jumping Night

  mz speelboerderij buitenbeest 19 Op vrijdagavond 18 augustus organiseert Speelboerderij het Buitenbeest van 19:00 uur tot 21:30 uur een Jumping-Night voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De Jumping night wordt een avond met diverse luchtkussen- en springspelletjes.

 • Kledingbank Meve viert 10-Jarig Jubileum

  20200428 18699Kledingbank Meve in Zoetermeer viert in augustus haar tienjarig bestaan. Van bescheiden start als liefdadigheidsinitiatief tot een bloeiende instelling die ontelbare mensen in nood heeft geholpen. Oprichters Raimond en Vincent trakteren elke betalende klant die dag op een glaasje bubbels en een tompouce.

 • Zoetermeerse geschiedenis: kunst halte Meerzicht

  wandschildering van Gerard van Iersel bij halte MeerzichtIn de tijd dat de sprinter nog door Zoetermeer heen reed hadden veel haltes een eigen kunstwerk. Een van deze haltes was Meerzicht, die werd geopend op 22 mei 1977 en gesloten op 27 oktober 2007, waar zich onder meer een muurschildering bevond van Gerard van Iersel.

 • Doorstromen naar kleinere woning valt niet mee

  Savelsbos2Het idee dat alleenstaande bewoners van een groot appartement of eengezinswoning doorstromen naar een kleinere woning zodat hun grote woning weer beschikbaar komt voor een gezin is mooi. Maar het blijkt niet altijd even makkelijk te zijn om zo’n ‘doorstroomverhuizing’ in gang te zetten.

 • Zomeravond in de jungle

  mz speelboerderij buitenbeest 19Op vrijdag 4 augustus organiseert Speelboerderij het Buitenbeest van 19:00 uur tot 21:30 uur een Jungle-avond voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Deze avond zijn er veel spelletjes te doen zoals aapjes gooien, liaan hangen en springend over de jungle-stormbaan.

 • Terug-kijkend: Marc Rosier over Entree

  Entree in rode lettersWethouder Marc Rosier presenteerde zijn plannen voor 'De Entree' vanaf het dak van het Poortgebouw. Hij sprak over de Afrikaweg die een Stadstraat gaat worden en over de andere plannen. Dit is 'Terug-kijkend' met dit keer een film uit mei 2017.

 • Rondwandeling Natuurtuin

  MINOLTA DIGITAL CAMERAKomende zondag, 23 juli, kunt u weer deelnemen aan een rondwandeling door de Natuurtuin. De deskundige gids vertelt u dan graag over wat op dit moment in dit bijzondere stukje groen in het Westerpark te zien is. De rondleiding duurt ruim een uur en deelname is gratis.

-goede doel-