Meerzicht

 • Lekker in beweging met Wintergames

  20210108 22473Tijdens de lockdown blijft sporten heel belangrijk. De Krajicek Foundation heeft in samenwerking met de gemeente en 6 verenigingen een mooi programma georganiseerd op de 4 Zoetermeerse Krajicek Playgrounds, in Buytenwegh, Meerzicht, Palenstein en Oosterheem.

 • Gratis dansworkshops in Seghwaert, Oosterheem en Meerzicht

  2020.12 danslessen oosterheem meerzichtVan 12 t/m 19 januari kan er weer lekker gedanst worden door kinderen in de wijken Seghwaert, Oosterheem en Meerzicht. Vanaf 4 jaar zijn kinderen welkom om mee te doen met de gratis dansworkshops in de buitenlucht.

 • Politie zoekt getuigen incident Meerzicht

  politie auto 12De Politie Zoetermeer is op zoek naar getuigen van een incident op de openbare weg in de omgeving van het Zalkerbos in Meerzicht. Het incident vond plaats tussen 22:15-22:30 uur, rond die tijd vond ook een aanrijding plaats.

 • Straat in beeld – Langeberg

  Langeberg1Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Langeberg.

 • Nieuwe ruimte voor Oosterfaantje

  OostervaantjeSoms heeft een raar jaar, een bijzonder einde. Dit is zeker zo voor stichting voedselgroep Oosterfaantje die op de valreep een nieuwe locatie heeft gevonden. Eerder deden zij een oproep voor een ruimte van waaruit zij hun 600 gezinnen van voedselpakketten kunnen voorzien.

 • Stormschade in Meerzicht

  20201227 145918Door het geweld van storm Bella is zondag 27 december een boom afgebroken langs een parkeerterrein van een flat aan het Belvédèrebos in Meerzicht. Verderop, aan het Fonteinbos, waaide een zonnepaneel van het dak af.

 • Buitentraining fysiotherapie Meerzicht

  GVW 5013Fysiotherapie Meerzicht verzorgde een speciale buitentraining voor de ouderen van verzorgingsflat Albrandswaard in Meerzicht. Er werd dinsdag 22 december een geluidsinstallatie voor de flat geplaatst, waarop alle balkons en ramen open gingen.

 • Kaarten van en sjaals voor de Regenboog

  breienDe bewoners van De Albrandswaard kregen allemaal lieve en leuke kaarten van de leerlingen van basisschool De Regenboog. De school gebruikte deze actie om het thema ‘eenzaamheid’ in de klassen te bespreken.

 • Gratis dansles voor kinderen

  Gratis dansles CKC partnersIn de kerstvakantie organiseert CKC & partners samen met Kick’n Studios vier gratis dansworkshops in de buitenlucht voor kinderen vanaf 4 jaar. De workshops zijn op 21 en 29 december in Meerzicht en op 23 en 28 december in Oosterheem. Meedoen is gratis en aanmelden is niet nodig.

 • Politie zoekt getuigen beroving Bossenwaard

  looproute verdachtenDe politie is op zoek naar getuigen van een beroving op het Bossenwaard in Meerzicht, woensdagmiddag 16 december rond 16.00 uur. Het 16-jarige slachtoffer werd onder bedreiging van een wapen beroofd door vijf verdachten van rond de 17 jaar oud.

 • Taartenactie PvdA bij De Boomgaerd

  TaartenactieOngeveer 80 bewoners en personeelsleden van verpleegtehuis De Boomgaerd in Meerzicht werden op 12 december blij gemaakt met zelfgebakken taarten door vrijwilligers van de PvdA in samenwerking met Stichting Present. Het bakproject verliep natuurlijk wel anders dan normaal vanwege corona. 

 • Kerstcircus op De Regenboog

  Kerstcircus op De RegenboogCircus Nevermind was te gast op basisschool De Regenboog in Meerzicht om de kinderen in één dag op te leiden tot ware circusartiesten. Er bleek veel verborgen circustalent te zijn bij de leerlingen. Natuurlijk werden alle blokken van de opleiding afgesloten met een prachtig optreden.

 • Burgemeester bezoekt leerlingenraad De Entree

  llnraad1Al enkele jaren heeft kindcentrum De Entree een leerlingenraad die een aantal keer per jaar vergadert. Tijdens een van deze vergaderingen kwam de leerlingenraad op het idee om de burgemeester uit te nodigen om hem het nieuwe kindcentrum, dat begin dit schooljaar is geopend.

 • De Regenboog stuurt Albrandswaard een kaartje

  kaarten voor ouderenBasisschool De Regenboog uit Meerzicht vindt het in deze bijzondere tijden extra belangrijk dat de ouderen in Zoetermeer een mooie wens mogen ontvangen. Alle kinderen van de basisschool hebben daarom kaarten gemaakt voor de bewoners uit de Albrandswaard.

 • Nieuwe uitdaging voor FabLab

  fablab verhuistHet FabLab uit de hoofdbibliotheek Zoetermeer staat voor een nieuwe uitdaging: per 1 januari zullen zij verhuizen naar Meerzicht en daar alle activiteiten voort zetten. Het FabLab gaat hier samenwerken met Middin en hun cliënten, maar ook alle andere Zoetermeerders zijn welkom

 • TalentenAcademie in januari weer van start

  palenstein oosterheem allesistechniekIn januari start de Piëzo TalentenAcademie weer in vier wijken binnen Zoetermeer. Voor kinderen tussen de 9 en 14 jaar oud organiseren zij diverse activiteiten die te maken hebben met diverse beroepen. Daarbij gaan de kinderen aan de slag met deze beroepen en alles wat erbij komt kijken.  

 • Uit de bocht gevlogen op Meerzichtlaan

  botsing viaductEen auto vloog maandagmiddag uit de bocht op de Meerzichtlaan ter hoogte van het winkelcentrum. De bestuurster kon de bocht niet houden, waarna de auto begon te draaien en met de rechterzijde tegen een pijler van het treinviaduct aansloeg.

 • Sinterklaas bezoekt Zoetermeerse scholen

  Sinterklaas RegenboogAlle kinderen van de Zoetermeerse basisscholen waren vrijdagmorgen extra zenuwachtig toen zij naar school gingen: zou Sinterklaas wel komen dit jaar? Gelukkig sloeg de goede Sint de scholen in Zoetermeer niet over en gingen de kinderen met pepernoten en een cadeautje blij weer naar huis.

 • Vrolijke pieten en blije kindersnoetjes

  IMG 7274Afgelopen twee zaterdagen heeft Sinterklaas een aantal van zijn Pieten naar winkelcentrum Meerzicht gestuurd om de kinderen te verwelkomen, pepernoten uit te delen en ze bezig te houden met een kleurplatenwedstrijd en de letter speurtocht.

 • Pietenparcours Toverberg

  pietengym ToverbergDe kleuters van Kindcentrum Toverberg in Meerzicht hebben hard geoefend om echte pietjes te worden met het speciale Pietenparcours. Met behulp van kruiwagens moesten zij kleine oefenkadootjes in de zak stoppen.

-goede doel-