IMG 20190819 102812 resized 20190819 104000153Bibliotheek Zoetermeer heeft een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie opnieuw aan de kwaliteitsnormen van Kwaliteit in Beeld die gelden voor Bibliotheken, Cultuurcentra en Taalhuizen.

Bibliotheek Zoetermeer scoorde op veel onderwerpen positief en is daarmee in haar nopjes. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid en van de organisatie en diensten. Met het certificaat heeft Bibliotheek Zoetermeer de bevestiging gekregen de organisatie, functies en diensten, op een juiste manier uit te voeren en aan alle kwaliteitsnormen te voldoen. Het certificaat is vier jaar geldig.

De organisatie is erg blij met de uitslag. Joke Mos, directeur, haalt een mooi citaat aan van de auditor die namens CBCT langs geweest is: “Uit de documentatie en gesprekken komt een innovatieve en toekomstbestendige netwerkorganisatie naar voren. Die toekomstbestendigheid wordt bevestigd door de belangrijkste stakeholders, zowel intern als extern. Door het samenbrengen van gemeente en bibliotheek onder één dak is er een directe connectie ontstaan. Die zorgt voor een laagdrempelige verbinding in zowel het culturele, educatieve als sociale domein. De auditoren zijn onder de indruk van het unieke Forum-concept dat in zijn idee en uitvoering als best practice mag gelden voor de toekomstbestendigheid van bibliotheekorganisaties. Bibliotheek Zoetermeer geeft daadwerkelijk invulling aan het fenomeen participatie-bibliotheek.”

-advertenties-

-goede doel-