De Leijens

 • Presentatie architectuurgroep Fotogroep Zoetermeer

  Foto gemaakt door Janine PompeDe leden van de architectuurgroep hebben in 2021 verschillende tochten gemaakt; naar Zaandam, Amsterdam ( Zuid-As), Delft, Den Haag (omgeving Stadhuis) en Zoetermeer. Van de foto’s die tijdens die tochten gemaakt zijn hebben zij de mooiste uitgezocht om te laten zien.

 • Schrijver Eva Burgers te gast op Alfrink College

  Eva Burgers op het AlfrinkAfgelopen vrijdag was jeugdboekenschrijver Eva Burgers te gast op het Alfrink College. Zij opende de verhalenwedstrijd waar alle eerste klassen aan meedoen. Eva Burgers, bekend om haar jeugdthrillers, vertelde gepassioneerd over haar boeken en hoe zij begint met het schrijven van een nieuw verhaal.

 • Opvang Oekraïeners in De Sniep

  De SniepVanaf begin februari komen er in het voormalig restaurant-hotel De Sniep in de Leijens tijdelijk 107 Oekraïense vluchtelingen wonen. Zoetermeer moet nog 172 Oekraïeners opvangen om aan de taakstelling van de overheid te kunnen voldoen.

 • Vernieuwingen op Alfrink College

  VWO klas en Alfrink copyVanaf komend schooljaar 2023-2024 worden er twee belangrijke vernieuwingen doorgevoerd op het Alfrink College. Naast de gewone lessen komt er ook een mogelijk in te schrijven voor het plusprogramma, de Alfrink+ lessen.

 • Inschrijving Groot Zoetermeers Dictee geopend

  DicteeliefGZD2hebbers opgelet. Het Alfrinkcollege (Werflaan 45)  is op zaterdag 25 maart van 15.00 tot 19.00 uur het decor voor het Groot Zoetermeers Dictee. Dit evenement wordt voor het 3e jaar georganiseerd door de Zoetermeerse Lionsclubs  Soetermare en De Meerbloem. De inschrijving is geopend.

 • Lees-challenge op het Alfrink College

  Foto leeschallengeOp het Alfrink College zijn de leerlingen en ook het personeel dit schooljaar begonnen met 20 minuten per dag stillezen om zo de achterstanden die landelijk merkbaar zijn op het gebied van begrijpend lezen tegen te gaan.

 • Spelregels voor nieuw plan woningbouw De Sniep

  De SniepDe gemeente heeft na overleg met buurtbewoners vastgelegd waaraan een plan voor woningbouw op de plek van hotel/restaurant De Sniep aan de Broekwegschouw moet voldoen. Het gebouw mag niet hoger zijn dan 7 verdiepingen, wordt gasloos en energiezuinig, met een ‘groene’ afwerking en krijgt een binnentuin.

 • Weekend Foto

  wjan23 p nicolaas leyensFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Expositie glaswerk van Emmy van der Veer in Vivaldi

  Foto Emmy van der VeerTot 1 mei 2023 is glaswerk van Emmy van der Veer dagelijks van 10:00 tot 16:00 uur vrij te bewonderen in de vitrine op de begane grond van woonzorgcentrum Vivaldi aan de Brechtzijde 45 in de Leyens. De expositie bevat een verzameling objecten, vervaardigd uit glas, zoals schalen en vazen.

 • Straat in Beeld: Argonautenrede

  Argonautenrede 3De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer bijzonder. In 'Straat in beeld' gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week: de Argonautenrede in de Leyens.

   

 • Foto van de week

  Corrie_Thijssen_meerpolderdijkFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Eindejaarsactiviteiten in het Woonhart

  IMG 3715 scaledHet Woonhart is ook dit jaar op maandag 26 december, Tweede Kerstdag, geopend van 12.00 – 17.00 uur om gezellig te komen woonwinkelen. Maar tussen Kerst en Oud en Nieuw is er nog veel meer te doen in het gezellig versierde Woonhart.

 • Kerstkaartenactie Alfrink College

  Kerstkaartenactie Vivaldi AlfrinkTwee leerlingen en een docent van het Alfrink College brachten op donderdag 22 december kerstkaarten naar verpleeghuis Vivaldi. In de afgelopen week hebben leerlingen van het Alfrink College kerstkaarten geschreven voor de bewoners om ze een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar toe te wensen.

 • Prinses Margrietschool: afscheid van juf Marja

  Juf Marja van Prinses Margrietschool achterop een motorNa 42 jaar juf te zijn geweest was het woensdag 21 december de laatste werkdag voor juf Marja van de Prinses Margrietschool. Ze gaat met pensioen. Natuurlijk laat de school haar niet zo maar gaan, er is een groots afscheidsfeest voorbereid. Zo werd juf Marja thuis opgehaald om achter op een motor op school aan te komen.

 • 60 jarig bruidspaar Feeke

  Burgemeester Bezuijen feliciteert 60 jarig bruidspaar Feeke 03Burgemeester Bezuijen bracht woensdag 21 december een bezoek aan het 60 jarig bruidspaar Feeke, zij wonen in de wijk De Leyens. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

 • Lichtjesavond op het Alfrink College

  image002Het Alfrink vierde maandag 19 december de Lichtjesavond. Traditiegetrouw een avond waar leerlingen, families, de buurt en het personeel bij elkaar komen. Er was een viering in de kerk en veel activiteiten op de school zelf.

 • Weekend Foto

  nicolaas_leijensFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Lichtjesavond in Buurttuin de Zoete Aarde

  lichtjesavondDe lichtjesavond in Buurttuin de Zoete Aarde komt er weer aan. Op 10 december van 17.00 tot 20.00 uur branden de lichtjes in de buurttuin aan de Broekwegzijde 195. Iedereen is van harte welkom om een wandeling te maken door de sfeervol verlichte tuin naar de buren.

 • Kindermascottes Lenn & Leyla in Langeland

  IMG 7859Kindermascottes Lenn & Leyla zorgen voor kindvriendelijke en ontspannen sfeer in LangeLand Ziekenhuis. De Kindermascottes werden woensdagmiddag onthaald in het ziekenhuis en helpen om stress en angst te verlagen bij kinderen die het ziekenhuis bezoeken.

 • Kankerpatiënten ontmoeten elkaar

  20221117 35177Donderdagochtend 17 november werd de eerste bijeenkomst gehouden van een koffieochtend voor (ex-)kankerpatiënten in de Gondelkade. Iedereen die te maken heeft gehad met kanker kan hier op ongedwongen wijze lotgenoten ontmoeten.

-goede doel-