De Leijens

 • Buurttuin Zoete Aarde verwelkomt ambassadrice

  F9162700 F6C4 4F6E 9413 35821EB3EEF0Jannie van Maldegem, bestuurslid van Buurttuin Zoete Aarde, heeft afgelopen week de nieuwe ambassadrice van de tuin warm welkom geheten. De ambassadrice genaamd Zoetje zal zich met name richten op het vergroten van naamsbekendheid en betrokkenheid bij de tuin, ze gaat daar letterlijk voor op pad.

 • Siem brengt kerstmaaltijd dit jaar rond

  pexels photo 196648Stichting iedereen een maaltijd verzorgt elke jaar met kerst een kerstmaaltijd voor mensen die zich dit anders niet kunnen veroorloven. Deze traditie kan dit jaar door alle maatregelen helaas niet doorgaan. SIEM heeft er voor gekozen om de feestelijke kerstmaaltijd nu thuis te bezorgen.

 • Vrienden van ‘t Lange Land willen geld van college

  IMG 5034De stichting Vrienden van ‘t Lange Land Ziekenhuis vraagt extra budget aan bij het college om extra faciliteiten voor de patiënten te kunnen realiseren. De gemeente blijft voorlopig echter bij het eerdere standpunt dat het ziekenhuis niet financieel ondersteund wordt door de gemeente.

 • Bevalbad voor LangeLand

  Bad200 1 1024x683Stichting ‘Vrienden van ’t LangeLand’ hebben mogelijk gemaakt dat het LangeLand Ziekenhuis vanaf medio november over een speciaal opblaasbaar bevalbad beschikt. Aanstaande moeders kunnen het bevalbad gebruiken om weeën op te vangen en eventueel in te bevallen.

 • Fitnessclub verrast personeel LangeLand

  Foto overhandiging cadeau aan zorgmedewerkers Lange Land ZiekenhuisDe Leyens Fitnessclub in Zoetermeer biedt al het zorgpersoneel van het LangeLand ziekenhuis, als blijk van waardering voor hun enorme inzet, aan dat zij de komende drie maanden gratis gebruik mogen maken van de Milon Cirkel.

 • Kvik opent designwinkel in Woonhart

  gulsen fotosDe Deense keukenfabrikant Kvik opent op 20 november een nieuwe designwinkel in winkelcentrum het Woonhart. Met ruim vijfhonderd vierkante meter showroom krijgt Zoetermeer de grootste Kvik-vestiging van Nederland met een uitgebreid assortiment keukens, badkamermeubels en garderobekasten.

 • Iedereen ICT-vaardig op IKC Het Plankier

  Foto programmeren Plankier copy

  ICT-onderwijs is erg belangrijk op Het Plankier. Alle leerlingen leren programmeren en vergroten zo hun denkvaardigheden. Brianna Roggeveen is leerkracht van groep 6 en tevens ICT-coördinator. In coronatijd is dit een drukke baan omdat er snel een omschakeling naar afstandsonderwijs nodig was.

 • De Entree wint Kunst & Kids Woonhart

  De Entree nr 1De expositie @wonenindetoekomst die van vrijdag 16 oktober tot en met donderdag 12 november te bewonderen was in Woonhart Zoetermeer, is een groot succes geworden. Op de 22 unieke schilderijen, gemaakt door kinderen van verschillende basisscholen en BSO’s, kon iedereen z’n stem uitbrengen.

 • Iedereen Een Maaltijd 2e bij Rabo ClubSupport

  safe imageStichting Iedereen Een Maaltijd heeft in Zoetermeer de tweede plaats behaald bij Rabo ClubSupport en daarmee een bedrag van €2308,40 verdiend. De stichting verzorgt vanuit het Woonhart gezonde maaltijden voor mensen die zelf geen mogelijkheid hebben deze te kopen.

 • Zoetermeer Zorg 2.0 moet zorg gezond houden

  OLYMPUS DIGITAL CAMERADe zekerheid van zorg staat onder druk door vergrijzing, krapte op de arbeidsmarkt en de stijgende kosten. Zoetermeer wil daarom de zorg anders inrichten en met ‘Zoetermeer Zorg 2.0’ de toekomst van bijvoorbeeld het LangeLand Ziekenhuis veilig stellen.

 • Chocoladeletter voor Sintvoorieder1

  Foto letters IKC de TjalkIKC de Tjalk en Kinderdagverblijf de Drie Ballonnen in de Leyens houden tot en met vrijdag 6 november de inzamel actie 'Doneer een chocoladeletter voor Stichting Sintvoorieder1'. Deze actie wordt door juf Nicole van de Drie Ballonnen voor het derde opeenvolgende jaar georganiseerd.

 • De Entree maakt kunstwerk

  Entree kunst 1Kindcentrum De Entree doet mee met de kunstactie #wonenindetoekomst van het Woonhart. Leerlingen van groep 4 t/m 8 hebben zich tijdens het atelieronderwijs opgegeven voor dit keuzeatelier. 15 leerlingen hebben gezamenlijk tijdens dit atelier een prachtig kunstwerk gemaakt.

 • Expositie Kunst & Kids in Woonhart

  WHZ Kunstkids headerVanaf vrijdag 16 oktober staat in Woonhart Zoetermeer een expositie van 22 unieke schilderijen gemaakt door kinderen van verschillende basisscholen en BSO’ s uit Zoetermeer. De kunstwerken met het thema #wonenindetoekomst zijn t/m donderdag 12 november te bewonderen in het Woonhart.

 • Resultaten woonwens-enquête De Sniep

  De SniepIn juli verschenen op Facebook en Instagram ads over plannen voor woningbouw op de locatie van hotel-restaurant De Sniep, waarin werd verwezen naar een site waar de woonwensen van geïnteresseerden werden gepeild door middel van een enquête. De resultaten daarvan zijn nu bekend gemaakt.

 • Open dag Yoga Studio Citta

  bij de deurYoga Studio Citta opent zaterdag 19 september in een prachtig nieuw pand aan de Coppeliaschouw 1. Zij gaven al jaren les op de Marsmanhove in Buytenwegh, maar deze locatie bleek te klein om in coronatijd veilig te kunnen lesgeven en voldoende afstand te houden.

 • Foto expositie van Henk Oevering in Vivaldi

  foto Henk OveringHenk Oevering exposeert tot 1 december 2020 prachtige fotowerken op de 1e etage van het verpleeghuis Vivaldi, Brechtzijde 45 te Zoetermeer. Voor Henk is het langdurig observeren van zijn objecten van groot belang. Hij wacht op het juiste moment en de juiste omstandigheden, alvorens hij afdrukt.

 • Ook overlast in speeltuin De Leyens

  IMG 2298Ook bewoners in De Leyens ervaren in toenemende mate overlast van kinderen en jongeren bij een speeltuin. Een veldje in De Leyens, tussen de Candidaschouw, Antigoneschouw en Noraschouw, wordt al maanden veel bezocht door jongeren die veel lawaai en zwerfvuil produceren, aldus omwonenden.

 • Scooterdief wist toch niet te ontkomen

  scooterdief1Tijdens een surveillance van politie en handhaving bij het Noord Aa, kwamen woensdag 12 augustus twee verdachten op een scooter hard voorbij rijden. De achtervolging werd ingezet, maar de vluchters lieten zich niet zomaar vangen.

 • Wijkwandeling De Leyens

  logo Gilde Stadsgidsen ZoetermeerDe Gilde Stadsgidsen gaat weer wandelen. En de Gilde trakteert u op een gratis wandeling. Dit naar aanleiding van het winnen van de 1e prijs in de ING sponsoractie afgelopen maart. Uit dank voor het stemmen biedt de Gilde een aantal gratis wandelingen aan.

 • Ouderen genieten in de Buurttuin

  bezoek zoete aarde Het Vonkje 2De ouderen van Het Vonkje, een project van stichting Piëzo, waren deze week te gast bij Buurttuin Zoete Aarde. Het bezoek aan de Buurttuin is één van de onderdelen van het vakantieprogramma ‘vakantiesfeer in Zoetermeer’ van Het Vonkje.

-goede doel-