De Leijens

 • Monoliet verenigt de buurt tegen torens Binnenpark

  hoogbouw in binnenpark monolietDe bewoners rondom het Binnenpark in De Leijens hebben zich verenigd in Monoliet, belangenorganisatie voor laagbouw in de Leyens. De leden willen het laagbouw-aspect van de wijk bewaren en vragen buurtbewoners om ook van zich te laten horen.

 • Alfrink college naar Euro Disney Parijs 

  Afrink College Disney 2De buitenlandreizen van middelbare scholieren konden vorig jaar door corona niet doorgaan. Ook de leerlingen van het Alfrink College misten zo de kans op  een unieke ervaring: samen met je klasgenoten op reis op een plek in Europa.

 • Alfrink College leerlingen kijken over hun grenzen

  alfrink vwo projectDe 3vwo-klassen van het Alfrink College namen dit jaar deel aan het Cross Your Borders-project. Dit project vond plaats tijdens de Unesco-cultuurweek op het Alfrink College. Traditiegetrouw in de week voor de herfstvakantie.

 • Motoragent ten val onderweg naar melding

  brandweer logo op auto 1Een motoragent is ten val gekomen toen hij onderweg was naar een melding 'voertuig te water'.  De agent kwam voor het kruispunt Zwaardslootseweg en Filmlaan ten val.  Op de N206 was een auto in een greppel beland.

 • Glaskunst van Ank van Kan

  Foto AnkGlaskunstenares Ank van Kan exposeert met glaskunstwerken in de vitrine op de begane grond van het woonzorgcentrum Vivaldi in De Leijens. In de vitrine vindt u naast diverse formaten glazen schalen en klein glaskunstwerk ook sieraden met glas.

   

 • Straat in beeld: Hulkwerf

  Hulkwerf4De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen zijn vaak zeer uiteenlopend. In  straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Hulkwerf in De Leyens. 

   

 • Kunst expositie van kinderen in het Woonhart

  woonhart 1'Hoera voor de herfst' is het thema van de expositie die van 15 oktober te bewonderen is in de passage van het Woonhart. Alle kunstwerken van de expositie zijn door kinderen uit Zoetermeer gemaakt.

 • Straat in Beeld: Sheridanzijde

  Sheridanzijde john2De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Sheridanzijde in de Leyens

 • Plankier is tegen Pesten

  IKC Het Plankier pestenMaandag 27 september tot en met vrijdag 1 oktober was het weer de Week tegen Pesten. IKC Het Plankier in de wijk De Leyens is van mening dat elk kind welkom is en doet ieder jaar weer actief mee met de landelijke actie de ‘Week tegen Pesten’.

 • Participatie om randvoorwaarden De Sniep

  De Sniep plannen woontorensDe gemeente start een participatietraject om Randvoorwaarden op te stellen voor de bouwplannen rond Hotel Restaurant De Sniep in De Leijens. Ontwikkelaar Chronos is van plan om hier twee woontorens te bouwen, maar stuitte op grote bezwaren van omwonenden.

 • Expositie van fotografe Betty Nicolai in Vivaldi

  Foto Betty NicolaiFotografe Betty Nicolai exposeert tot 1 januari 2022 haar werk op de veranda van de 1e etage in het Verpleeg- en Verzorgingstehuis Vivaldi, Brechtzijde 45 in Zoetermeer. De expositie is dagelijks gratis toegankelijk van 10.00 tot 17.00 uur en is georganiseerd door de Kuntscommissie Palet Welzijn.

 • Haga en LangeLand samen verder

  20161124 Langeland ZKH2Het HagaZiekenhuis in Den Haag en het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer willen samen verder op de bestaande locaties. Het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft gaat zelfstandig door. De drie ziekenhuizen blijven wel op bepaalde punten samen werken, zoals het Orthopedisch Centrum.

 • Verbouwing Spoedeisende Hulp LangeLand Ziekenhuis

  CentrumAcuteZorgOp maandag 20 september aanstaande starten de Spoedeisende Hulp, Huisartsenpost en Dienstapotheek met een verbouwing in het Centrum Acute Zorg. Tijdens de verbouwing gaat de dienstverlening aan patiënten gewoon door.

 • Raad vecht voor behoud ziekenhuis

   Langeland ZKH2De voltallige Zoetermeerse Raad heeft vandaag een motie aan het college gestuurd om te pleiten voor behoud van het LangeLand ziekenhuis, mét Spoed Eisende Hulp en IC en het Orthopedisch Centrum. Na het mislukken van de fusie met de Reinier Haga Groep is de toekomst van het ziekenhuis onduidelijk.

 • Nieuwe sociale coöperatie: Meraki

  merakiDe Broedplaats en de Zoete Kruimels opereren sinds begin augustus onder een nieuwe naam, Meraki. Daarnaast is de sociale coöperatie sinds begin augustus te vinden op een nieuwe locatie, de Hitchcockstrook 26 in Zoetermeer. Tot slot hebben zij hun nieuwe website gelanceerd, www.merakizoetermeer.nl.

 • De Leyens enkele weken moeilijk te bereiken

  BD8374EF D150 43B6 BC60 FDD018C83FBEOnderhoudswerkzaamheden, bestraten, asfalteren en het plaatsen van glasvezel zorgen  er aankomende weken voor dat de wijk de Leyens moeilijker te bereiken is. De werkzaamheden gaan naar verwachting zes tot acht weken duren.

 • Maat is vol, rijbewijs kwijt

  meetinstrument ugl staat op FNiet iedereen leert even snel, maar voor de politie was de maat vol met een 63-jarige automobilist. Bij een controle op de Toneellaan in De Leyens liep deze bekende van de politie tegen de lamp.

 • Twee gewonden bij botsing scooter en fietser

  WhatsApp Image 2021 08 02 at 15.04.11Bij een botsing tussen een scooter en een fietser op de Broekwegkade zijn maandagmiddag twee gewonden gevallen. Het ongeluk gebeurde rond half drie, waarna ambulances en de traumahelikopter werden opgeroepen.

 • File door Argos Tankpas

  Winnaar 1.1 Argos ZoetermeerBij tankstation Argos Zoetermeer in de Leijens ontstond maandagochtend een kleine file door een promotieactie. Klanten die het promotieteam begroetten met de zin ‘van harte gefeliciteerd met het 200ste Argos Tankstation’ kregen een Argos Tankpas t.w.v. 200 euro.

 • Fototentoonstelling in eetcafé de Leyens

  totaal serie van HarryDe leden van Fotogroep Zoetermeer hebben weer een mooie fototentoonstelling verzorgd in eetcafé de Leyens aan de Gondelkade 33. Deze tentoonstelling bestaat uit twee delen, foto’s die gemaakt zijn voor de bondsfotowedstrijd van de fotobond en series foto’s van de leden.

-goede doel-