De Leijens

 • Gemeenteraad aan zet over bouwplannen de Sniep

  De Sniep plannen woontorensDe gemeenteraad is nu aan zet bij de beslissing rond de woontorens op het terrein van De Sniep in De Leijens. Ontwikkelaar Chronos Participatie BV wil op de plaats waar nu hotel-restaurant De Sniep staat twee woontorens bouwen, met 132 appartementen.

 • Straat in Beeld – Boeierkade

  Boeierkade john3Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Boeierkade.

 • Omwonenden niet blij met bouwplannen De Sniep

  De Sniep plannen woontorensHotel restaurant De Sniep heeft een vergunning aangevraagd voor de bouw van 132 appartementen. Omwonenden zijn niet blij met de komst van twee woontorens aan het Binnenpark en beraden zich op stappen om zich te verenigen tegen deze bouwplannen.

 • Woontorens op locatie De Sniep

  De Sniep woningbouw 1Projectontwikkelaar Chronos heeft vergevorderde plannen voor de bouw van twee woontorens op de locatie van hotel-restaurant De Sniep. Na het inventariseren van de woonwensen blijken woningen voor empty-nesters en starters de voorkeur te genieten. Dit wordt ingevuld met een mix van koop- en huurappartementen.

 • Hulpstichtingen gesteund door gemeente

  SIEM maaltijdenHulpstichtingen, zoals Stichting Iedereen Een Maaltijd in het Woonhart, vielen tot nu toe buiten alle coronaregels. Hun roep om hulp is gehoord door de Zoetermeerse wethouders, die samen met de stichtingen nu kijken wat er mogelijk is.

 • Open Dag App Alfrink College

  IMG 7065Online je nieuwe middelbare school kiezen, je zal het maar moeten doen als leerling in groep 8. Toch is dat dit jaar door het coronavirus harde realiteit. Het Alfrink College heeft daarom een speciale app gemaakt om leerlingen van groep 8 veel info over de school te bieden.

 • Greenteam Alfrink College in actie

  Greenteam Alfrink CollegeHet Alfrink College heeft op donderdag 14 januari een groene make-over gekregen. Een groep betrokken en enthousiaste leerlingen die zich inzetten voor duurzaamheid op school én de omgeving, bekend onder de naam Greenteam, heeft de school vol gezet met planten.

 • Straat in beeld Bontekoerede

  bontekoerede 1De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer verrassend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Bontekoerede in De Leyens.

 • Gewonde na aanrijding Aziëweg

  brandweer 2wagens copyTwee auto's zijn op elkaar gebotst op de kruising Aziëweg en Toneellaan. Dit ongeval, niet ver vanaf het LangeLand ziekenhuis, vond plaats op 10 januari rond 14.00 uur. De brandweer moest één van de inzittenden uit de auto knippen.

 • Eerste vaccinatie in LangeLand Ziekenhuis

  eerstevaccinHet LangeLand Ziekenhuis meldt dat de eerste verpleegkundige vandaag de vaccinatie tegen het coronavirus heeft gehad. IC-verpleegkundige Yvonne Linschoten – Snoey kreeg het vaccin als eerste, in de komende dagen worden nog veel meer medewerkers gevaccineerd.

 • Het Alfrink geeft licht

  image002 copyNu de scholen eerder moesten sluiten in verband met de lockdown moest de kerstkaartjesactie vanuit het Alfrink College wat sneller worden uitgevoerd. Dinsdag 15 januari schreven ongeveer 300 Alfrink leerlingen persoonlijke berichten op een kerstkaart.

 • Ontknoping Alfrink Under The Mask

  IMG 1033Donderdag 17 december kwamen de nieuwsgierige leerlingen van het Alfrink eindelijk te weten welke personeelsleden er verborgen zaten onder de maskers. Al twee weken doken er videoclips op van zingende Alfrinkers, verborgen in dierenmaskers.

 • LangeLand kleiner, maar behoudt kwaliteit

  20161124 Langeland ZKH2Het LangeLand Ziekenhuis zal in de toekomst kleiner worden, zo schrijft Wethouder Ter Laak aan de gemeenteraad, maar wél met behoud van de kwaliteit van de zorg. “Ziekenhuizen zien er in de toekomst anders uit”, aldus Ter Laak.

 • Buurttuin Zoete Aarde verwelkomt ambassadrice

  F9162700 F6C4 4F6E 9413 35821EB3EEF0Jannie van Maldegem, bestuurslid van Buurttuin Zoete Aarde, heeft afgelopen week de nieuwe ambassadrice van de tuin warm welkom geheten. De ambassadrice genaamd Zoetje zal zich met name richten op het vergroten van naamsbekendheid en betrokkenheid bij de tuin, ze gaat daar letterlijk voor op pad.

 • Siem brengt kerstmaaltijd dit jaar rond

  pexels photo 196648Stichting iedereen een maaltijd verzorgt elke jaar met kerst een kerstmaaltijd voor mensen die zich dit anders niet kunnen veroorloven. Deze traditie kan dit jaar door alle maatregelen helaas niet doorgaan. SIEM heeft er voor gekozen om de feestelijke kerstmaaltijd nu thuis te bezorgen.

 • Vrienden van ‘t Lange Land willen geld van college

  IMG 5034De stichting Vrienden van ‘t Lange Land Ziekenhuis vraagt extra budget aan bij het college om extra faciliteiten voor de patiënten te kunnen realiseren. De gemeente blijft voorlopig echter bij het eerdere standpunt dat het ziekenhuis niet financieel ondersteund wordt door de gemeente.

 • Bevalbad voor LangeLand

  Bad200 1 1024x683Stichting ‘Vrienden van ’t LangeLand’ hebben mogelijk gemaakt dat het LangeLand Ziekenhuis vanaf medio november over een speciaal opblaasbaar bevalbad beschikt. Aanstaande moeders kunnen het bevalbad gebruiken om weeën op te vangen en eventueel in te bevallen.

 • Fitnessclub verrast personeel LangeLand

  Foto overhandiging cadeau aan zorgmedewerkers Lange Land ZiekenhuisDe Leyens Fitnessclub in Zoetermeer biedt al het zorgpersoneel van het LangeLand ziekenhuis, als blijk van waardering voor hun enorme inzet, aan dat zij de komende drie maanden gratis gebruik mogen maken van de Milon Cirkel.

 • Kvik opent designwinkel in Woonhart

  gulsen fotosDe Deense keukenfabrikant Kvik opent op 20 november een nieuwe designwinkel in winkelcentrum het Woonhart. Met ruim vijfhonderd vierkante meter showroom krijgt Zoetermeer de grootste Kvik-vestiging van Nederland met een uitgebreid assortiment keukens, badkamermeubels en garderobekasten.

 • Iedereen ICT-vaardig op IKC Het Plankier

  Foto programmeren Plankier copy

  ICT-onderwijs is erg belangrijk op Het Plankier. Alle leerlingen leren programmeren en vergroten zo hun denkvaardigheden. Brianna Roggeveen is leerkracht van groep 6 en tevens ICT-coördinator. In coronatijd is dit een drukke baan omdat er snel een omschakeling naar afstandsonderwijs nodig was.

-goede doel-