De Leijens

 • Straat in beeld: Hitchcockstrook

  hitchcockstrookDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen zijn vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Hitchcockstrook. 

 • Zelftesten gaat ongerustheid tegen op scholen

  corona testDe middelbare scholen zetten zelftesten in om leerlingen en leraren snel uitsluitsel te geven over een mogelijke besmetting met het coronavirus. Het Alfrink is al vanaf de voorjaarsvakantie pilotschool voor sneltesten.

 • Wandelen vanuit Buurttuin Zoete Aarde

  wandelroutesDoor corona kunnen de wandelingen die wekelijks op woensdagochtend vanuit buurttuin Zoete Aarde worden georganiseerd voorlopig niet doorgaan.  Daarom is er iets nieuws bedacht. Vanaf zaterdag 17 april kunnen wandelaars een bewegwijzerde route volgen vanuit Buurttuin Zoete Aarde aan de Broekwegzijde.

 • Woonhart geopend met Pasen

  paasshoppenDe woonwinkels van Woonhart Zoetermeer zijn op tweede Paasdag, op afspraak, geopend. Klanten zijn van harte welkom bij de Woonhart winkels waar zij veilig kunnen paasshoppen.

 • Toekomst winkelcentra in wijken

  le wc de leijens 3Uit een onderzoek naar de toekomstbestendigheid van de winkelcentra De Leyens, Leidsewallen en Seghwaert blijkt dat deze winkelcentra op langere termijn kwetsbaar zijn. Voor ieder centrum is een andere aanpak nodig, zoals clusteren van functies en verbeteringen in het winkelgebied.

 • Woonhart versierd met kleurrijke harten

  Foto woonhart Liefde is 1De komende 2 maanden hangt er vrolijke decoratie in het Woonhart. Door de passage hangen kleurrijke harten en staan bloesembomen. Deze decoratie is onderdeel van de campagne ‘Liefde is…’ die 19 maart van start is gegaan.

 • Lichtgewonde bij brand Gondelkade 

  f11fab56 31b2 4e21 a988 f7a43e63cc8eBij een kleine brand in een woning in een seniorencomplex aan de Gondelkade in de Leijens is een bewoner lichtgewond geraakt. De bewoner is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

 • Expositie Ruud van Wijngaarden in Vivaldi

  Foto Ruud van WijngaardenZoetermeerder Ruud van Wijngaarden exposeert gedurende deze en de komende maanden zijn schilderijen in Verpleeghuis Vivaldi, Brechtzijde 45 te Zoetermeer. De expositie is dagelijks toegankelijk.

 • Nieuwe route voor De Sniep

  De Sniep plannen woontorensNa de raadsvergadering waarin werd gesproken over participatie en het in een vroeg stadium betrekken van bewoners bij bouwprojecten, heeft het college besloten een nieuwe route in te slaan voor het project bij De Sniep. Er komt nu eerst een gebiedsvisie mét een participatietraject.

 • Gemeenteraad aan zet over bouwplannen de Sniep

  De Sniep plannen woontorensDe gemeenteraad is nu aan zet bij de beslissing rond de woontorens op het terrein van De Sniep in De Leijens. Ontwikkelaar Chronos Participatie BV wil op de plaats waar nu hotel-restaurant De Sniep staat twee woontorens bouwen, met 132 appartementen.

 • Straat in Beeld – Boeierkade

  Boeierkade john3Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Boeierkade.

 • Omwonenden niet blij met bouwplannen De Sniep

  De Sniep plannen woontorensHotel restaurant De Sniep heeft een vergunning aangevraagd voor de bouw van 132 appartementen. Omwonenden zijn niet blij met de komst van twee woontorens aan het Binnenpark en beraden zich op stappen om zich te verenigen tegen deze bouwplannen.

 • Woontorens op locatie De Sniep

  De Sniep woningbouw 1Projectontwikkelaar Chronos heeft vergevorderde plannen voor de bouw van twee woontorens op de locatie van hotel-restaurant De Sniep. Na het inventariseren van de woonwensen blijken woningen voor empty-nesters en starters de voorkeur te genieten. Dit wordt ingevuld met een mix van koop- en huurappartementen.

 • Hulpstichtingen gesteund door gemeente

  SIEM maaltijdenHulpstichtingen, zoals Stichting Iedereen Een Maaltijd in het Woonhart, vielen tot nu toe buiten alle coronaregels. Hun roep om hulp is gehoord door de Zoetermeerse wethouders, die samen met de stichtingen nu kijken wat er mogelijk is.

 • Open Dag App Alfrink College

  IMG 7065Online je nieuwe middelbare school kiezen, je zal het maar moeten doen als leerling in groep 8. Toch is dat dit jaar door het coronavirus harde realiteit. Het Alfrink College heeft daarom een speciale app gemaakt om leerlingen van groep 8 veel info over de school te bieden.

 • Greenteam Alfrink College in actie

  Greenteam Alfrink CollegeHet Alfrink College heeft op donderdag 14 januari een groene make-over gekregen. Een groep betrokken en enthousiaste leerlingen die zich inzetten voor duurzaamheid op school én de omgeving, bekend onder de naam Greenteam, heeft de school vol gezet met planten.

 • Straat in beeld Bontekoerede

  bontekoerede 1De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer verrassend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Bontekoerede in De Leyens.

 • Gewonde na aanrijding Aziëweg

  brandweer 2wagens copyTwee auto's zijn op elkaar gebotst op de kruising Aziëweg en Toneellaan. Dit ongeval, niet ver vanaf het LangeLand ziekenhuis, vond plaats op 10 januari rond 14.00 uur. De brandweer moest één van de inzittenden uit de auto knippen.

 • Eerste vaccinatie in LangeLand Ziekenhuis

  eerstevaccinHet LangeLand Ziekenhuis meldt dat de eerste verpleegkundige vandaag de vaccinatie tegen het coronavirus heeft gehad. IC-verpleegkundige Yvonne Linschoten – Snoey kreeg het vaccin als eerste, in de komende dagen worden nog veel meer medewerkers gevaccineerd.

 • Het Alfrink geeft licht

  image002 copyNu de scholen eerder moesten sluiten in verband met de lockdown moest de kerstkaartjesactie vanuit het Alfrink College wat sneller worden uitgevoerd. Dinsdag 15 januari schreven ongeveer 300 Alfrink leerlingen persoonlijke berichten op een kerstkaart.

-goede doel-