De Leijens

 • Lichtjesavond 2019Buurttuin Zoete Aarde nodigt iedereen op zaterdagmiddag 14 december van 17.00 tot 20.00 uur uit op de Lichtjesavond. De buurttuin zit aan de Broekwegzijde 195 in De Leyens. Lichtjesavond in de Buurttuin, voor het vijfde jaar inmiddels, is de mooiste avond op de tuin van het jaar. 

 • BD phone DCIM CameraSchaken is een spel van alle tijden en voor alle leeftijden. Ditmaal een verslagje van de derde ronde van de KNSB-competitie in woonoord Gondelkade Zoetermeer

 • Woonhart vlaggen 2019Vrijdag 29 november is het Black Friday, een dag waarop veel Amerikanen traditiegetrouw beginnen met hun inkopen voor de kerst. Ook het Woonhart doet dit jaar weer mee.

 • 20191022 12720Het Woonhart ontving dinsdag 22 oktober honderden kleine prinsessen en superhelden die de hele middag kwamen spelen op de Kids Day. Ook de 'grote' versie van Elsa, Anna en Olaf waren aanwezig en gingen met de kinderen op de foto.

 • Echtpaar Crommentuyn Verbeek 60 jaar 300dpi 0013Burgemeester Aptroot bracht vrijdagmorgen 18 oktober een bezoek aan het 60 jarig bruidspaar Crommentuyn-Verbeek in de wijk De Leyens. 

 • KBW 1Op basisschool IKC Het Plankier in de wijk de Leyens werd de Kinderboekenweek feestelijk geopend. Het thema van dit jaar is Reis mee. Er zullen tijdens deze week veel verschillende activiteiten rondom dit thema plaatsvinden.

 • Urban Hippie mei 2018 Een 1ste lustrum voor de Hippiemarkt die alweer voor de 5e keer de Buurttuin Zoete Aarde kleurt. De markt is een initiatief van leerkracht Deborah Schipper-Mosselman, die dit evenement organiseert met volle overgave en enthousiasme. De Hippiemarkt is een lifestyle markt voor het hele gezin. 

 • Woonhart vlaggen 2019De vlag hangt uit in het Woonhart Zoetermeer, met nieuwe logo's en frisse vlaggen nodigt het winkelcentrum de bezoekers uit om de nieuwe collecties te komen bekijken. De vakantie is voorbij en alles in het Woonhart Zoetermeer staat in het teken van de nieuwe wooncollectie en de woontrends van het seizoen 2019-2020. 

 • Foto hartDe zomervakantie is alweer voorbij en ook op basisschool IKC Het Plankier in de wijk de Leyens zijn de kinderen weer begonnen. Dit jaar werd de eerste schooldag vastgelegd vanuit de lucht met een speciale drone.

 • DSC 0062Plastic Soep is niet alleen te vinden in de grote Oceanen ver weg van huis. Ook de sloten, de wetering bij ’t Geertje en de Noord Aa hebben te maken met Plastic Soep verschijnselen. Al het afval dat daar onder water verdwijnt, komt niet meer boven en wordt ook niet door de natuur opgenomen.

 • Bijenlint 1Gezond Natuur Wandelen Zoetermeer organiseert dinsdag 30 juli 2019 een speciale gratis wandeling langs het bijenlint. Dit ‘lint’ bestaat uit bij-vriendelijke beplanting en bijenhotels in Seghwaert en is dit voorjaar aangelegd.

 • zomerplantenjacht 2019Welke plant staat hier op de foto? Zaterdag 13 juli kun je met mensen van de plantenwerkgroep van de KNNV mee om naar planten te kijken en daar van alles over te leren. Op de tuin aan de Broekwegzijde 195 is heel veel te zien.

 • 20190709 10216Harmonie Orkest Zoetermeer, onderdeel van Harpe Davids, geeft ook deze zomer weer openluchtconcerten in de wijken van Zoetermeer. Dinsdagavond speelden zij in de 'achtertuin' van De Leijens, in het Binnenpark. Een privé concert voor geïnteresseerden en toevallige voorbijgangers.

 • 20190705 10160De 14-jarige Benjamin Mak heeft de afstand van Broeksterwoude in Friesland naar Zoetermeer op de fiets afgelegd. De sportieve jongen verhuisde naar onze stad en zamelde met zijn speciale fietstocht geld in voor vluchtelingen die gedwongen moeten verhuizen.

 • beweegpark 2Het Beweegpark Noord Aa is woensdagmiddag feestelijk geopend door wethouder Ingeborg ter Laak, onder grote belangstelling van de initiatiefnemers en toekomstige gebruikers van het park. Stichting Noord-Aa Fit spande zich jarenlang hard in voor het beweegpark.

 • Foto Jacques RuiterJacques Ruiter exposeert tot 1 september 2019 met eigen keramiek en schilderijen van zijn vorig jaar overleden vrouw Anneke in Vivaldi. De expositie stond gepland en Jacques koos er voor om ook de schilderijen expositie door te laten gaan, als eerbetoon aan zijn vrouw.

 • IMG 3297De Goede Woning gaf woensdag 12 juni een feestje om te vieren dat gevelrenovatie van 407 woningen officieel beëindigd is. Op de Muzieklaan werd onder grote belangstelling een nieuwe muurposter onthuld en samen met de bewoners stil gestaan bij de renovatie.

 • politie verdachte met zonnebrilAgenten zagen in de nacht van maandag op dinsdag een voertuig stilstaan op de Sartrezijde in De Leijens. De man gedroeg zich verward en droeg midden in de nacht een zonnebril. Hierop besloot de politie hem nader te controleren.

 • Tropical DobroHet Woonhart is maandag 10 juni 2e Pinksterdag in tropische sferen gedompeld. Verschillende winkels openen hun deuren voor het winkelend publiek.

 • Foto Paul BonkePaul Bonke exposeert tot 1 september met schilderijen in Zorgcentrum Welthuis Buytenhaghe, Bergmanstrook 45, te Zoetermeer. Paul maakte in de afgelopen 3 jaar zo’n 90 tekeningen en schilderijen, waarvan er rond de 40 op de expositie te zien zijn.

-goede doel-