De Leijens

 • Expositie Mixed media van Mascha Zuijdwijk

  Foto MarschaMascha Zuijdwijk exposeert met mixed media tot 1 januari 2023 in de vitrine in de toegangshal op de begane grond van het woonzorgcentrum Vivaldi. De expositie bevat werken waarbij verschillende materialen zijn gebruikt.

 • Wel Spoedeisende Hulp, geen ambulance

  Ambulance 6De Spoedeisende Hulp (SEH) van het LangeLand Ziekenhuis zal na 1 oktober 2022 weer 24/7 geopend zijn. Alleen rijden er tussen 21.00 uur en 08.00 uur geen ambulances meer naar de SEH in Zoetermeer. Alleen patiënten die via de Huisartsenpost of met eigen vervoer komen zijn dan nog welkom.

 • Zoetermeers ziekenhuis heeft bestaansrecht

  OLYMPUS DIGITAL CAMERAHet Zoetermeerse LangeLand Ziekenhuis is levensvatbaar en heeft bestaansrecht. Dit is de conclusie van Guus Schrijvers, gezondheidseconoom en emeritus hoogleraar Public Health, die in opdracht van de gemeente onderzoek deed naar de gevolgen van de ontvlechting van de RHG-fusie.

 • Golf auto-inbraken in De Leijens

  auto inbraak leijensIn de afgelopen weken is er in De Leijens een golf van auto-inbraken. Van minstens 10 auto's werd een klein zijraampje ingeslagen om de auto te kunnen doorzoeken. De schade bij dit soort inbraken is groot, de buit doorgaans niet.

 • Wendagen op Alfrink

  bruggers AlfrinkAan het begin van het schooljaar organiseert het Alfrink College traditiegetrouw de wendagen voor de nieuwe leerlingen van klas 1. Extra bijzonder was het dit jaar omdat na jaren van aanpassingen door corona weer een geheel programma gedraaid kon worden.

 • Foto van de week

  aug22 annievanopijnen jachtwerf brugFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Foto van de week

  p_nicolaas_leidsewallenweteringFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Het Alfrink leest: 20 minuten lezen per dag

  2022 08 23 09.36.33 kopie 2Het Alfrink College start dit schooljaar met 20 minuten lezen per dag op het lesrooster. De school wil op deze manier het leesplezier en de leesvaardigheid van leerlingen bevorderen. De 20 minuten lezen gaat niet af van de lestijd van andere vakken, maar is een extra investering van de school.

 • Foto expositie van Henk Oevering in Vivaldi

  Foto Henk OeveringHenk Oevering exposeert tot 1 november 2022 op de veranda op de 1e etage van het woonzorgcentrum Vivaldi aan de Brechtzijde 45 in de Leijens. Het is niet de eerste keer, dat Henk in Vivaldi exposeert. Eerder exposeerde hij met een fotoreportage in kleur van de natuur en het wild op de Veluwe.

 • Twee 100-Jarigen worden in het zonnetje gezet

  Sas van RijsselNaast alle huwelijksjubilea bezocht burgemeester Bezuijen deze week ook twee Zoetermeerse inwoners die hun 100ste verjaardag vierden. Mevrouw Van der Hoeven-Grul (De Leyens) en mevrouw Sas-Van Rijssel (Rokkeveen) kregen de hartelijke felicitaties van de burgemeester.

 • Mevrouw Van der Hoeven-Grul 100 jaar

  Burgemeester Bezuijen felciiteert 100 jarige mevrouw van der Hoeven Foto Patricia Munster 2Burgemeester Bezuijen heeft donderdag 18 augustus een bezoek gebracht aan de 100 jarige dame mevrouw Van der Hoeven-Grul, wonende in De Leyens. De burgemeester feliciteerde haar hartelijk met het bereiken van deze bijzondere leeftijd en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • Rollerskaten en skeeleren met muziek

  ZoetjeIn andere steden kon je al geruime tijd meedoen aan skatetours. Sinds deze zomer kan dit in groepsverband in Zoetermeer ook: rollerskaten en skeeleren met muziek tijdens de ‘Zoetje Skate Night’. De ‘Zoetje Skate Night’ is bedacht door Martijn en Lois Wintermans.

 • Foto van de week

  Jeroen_Stahlecker_columbusredeFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Automobilist te water op de Filmlaan

  BrandweerDinsdagochtend werd de brandweer groots gealarmeerd voor een melding van een voertuig dat aan de Filmlaan in Zoetermeer te water was geraakt. Omdat niet bekend was of er gewonden in het spel waren, kwam de brandweer met meerdere eenheden aangerukt.

 • VVD wil leger inzetten voor ziekenhuis

  langeland ziekenhuisDe Zoetermeerse politieke partijen vernamen het nieuws over de tijdelijke sluiting van de Spoedeisende Hulp van het LangeLand Ziekenhuis uit de media. De VVD zou graag het leger willen inzetten om het ziekenhuis open te houden. Zoetermeer Vooruit is bang dat er een bestuurlijk spelletje gespeeld wordt.

 • Tijdelijke sluiting spoedeisende hulp LangeLand

  OLYMPUS DIGITAL CAMERAHet LangeLand Ziekenhuis moet tijdelijk de afdeling spoedeisende hulp drie dagen in de week sluiten, er is geen personeel genoeg om de afdeling te laten draaien. De sluiting gaat in op 2 augustus en duurt tot 1 oktober 2022.

 • Boekenmarkt in Buurttuin Zoete Aarde

  Boekenmarkt Puur Lief Fotografie 9Buurttuin de Zoete aarde organiseert op zaterdag 23 juli de eerste editie van de boekenmarkt. Verschillende kraampjes en kleedjes verkopen nieuwe en tweedehandsboeken. De kraampjes staan verdeeld over de tuin waar die dag een knutselactiviteit en muziek ook aanwezig zijn.

   

 • Alfrink College zamelt 10.000 in voor Tanzania

  Thomas Christians 8 Juli 151Het Alfrink College heeft jaarlijks een goed doel waar de hele school zich voor inzet. Dit jaar was gekozen voor een scholengemeenschap in Tanzania. Het Alfrink steunt vanuit haar identiteit graag andere scholen en leerlingen die het minder makkelijk hebben.

 • Omslagdoeken voor patiënten LangeLand

  omslagdoekenAls 'arm' om je heen, ter comfort of om je te bedekken tijdens een onderzoek of een behandeling zijn er nu kleurrijke omslagdoeken voor (borstkanker)patiënten in het LangeLand Ziekenhuis. De omslagdoeken van stichting Het Magische Draadje zijn een succes en worden zeer gewaardeerd door de patiënten.

 • Foto van de week

  jul22 annievanopijnen sloepkadeFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

-goede doel-