De Leijens

 • Iedereen een Maaltijd weg uit Woonhart

  20170224 98316Stichting Iedereen een Maaltijd (kortweg SIEM) moet weg uit het Woonhart. Na coronatijd en onvoldoende vrijwilligers om de lunchroom open te houden, wordt het huurcontract niet meer verlengd. Juist nu betaalbare maaltijden zo belangrijk zijn.

 • Weekend Foto

  wapr22 nicolaas_De_leijens_BuytenhageFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • 60-jarige bruidspaar Angela-Geerman

  60 jarig bruidspaar Angela 2Burgemeester Bezuijen heeft 20 april een bezoek gebracht aan het 60-jarige bruidspaar Angela-Geerman, wonend in de wijk Buytenwegh-de Leyens. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

 • Schilderijenexpositie van Dick Zuydwijk in Vivaldi

  Dick Zuydwijk corDick Zuydwijk exposeert met een aantal van zijn werken tot 1 juli 2022 op de Veranda op de 1e etage van het woonzorgcentrum Vivaldi aan de Brechtzijde 45 te Zoetermeer.

 • Expositie Fotogroep Zoetermeer Gondelkade

  gondelkade expoDe leden van de Werkgroep Macrofotografie van Fotogroep Zoetermeer hebben naast foto’s met zelfgekozen onderwerpen ook foto’s met specifieke thema’s gemaakt: foto’s met een kroonsteentje of een muziekdoosje in de hoofdrol, foto’s gemaakt in het Westerpark en paddenstoelenfoto’s. 

 • 60-jarige bruidspaar Mortier-Loomans

  60 jarig bruidspaar Mortier 4Burgemeester Bezuijen heeft  vrijdag 1 april een bezoek gebracht aan het 60-jarige bruidspaar Mortier-Loomans, wonend in de wijk De Leyens. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

 • Afvalbutlers bezoeken Alfrink College

  Trash 2Het theaterduo de Afvalbutlers, bestaande uit Laurens de Groot en Jeffrey Maas, organiseert een wedstrijd tussen middelbare scholen in Zoetermeer. Elke eerste klas werd door dit ludieke duo bezocht en geïnspireerd om met ideeën te komen om de strijd met zwerfafval aan te binden.

 • Alfrink heeft hart voor Oekraïne

  Oeklrainedag1Het Unesco team van het Alfrink College organiseerde dinsdag 22 maart een actiedag voor Oekraïne. De aanleiding is de oorlog en de humanitaire crisis in Oekraïne, maar de school nam op deze dag stelling tegen oorlog en vóór vrede en mensenrechten in het algemeen.

 • Inbraak winkelcentrum De Leyens

  schade aan pand Zeeman De LeyensInbrekers hebben verschillende pogingen gedaan om in te breken in winkelcentrum De Leyens. Dit gebeurde volgens de wijkagent in de vroege ochtend van dinsdag 22 maart. Wat bij de stomerij niet lukte, leidde een stuk verderop wel tot een inbraak.

 • Gastles Florian Dirkse op het ONC Parkdreef

  Florian Dirkse op ONC ParkdreefFlorian Dirkse, co-founder van The Ocean Cleanup, heeft een lezing gegeven op het Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef. Woensdag 9 maart was hij te gast om te vertellen over het werk van The Ocean Cleanup. Dit deed hij in het kader van het duurzaamheidsproject van de school, ‘Cornerstones of sustainability’.

 • Studenten en senioren in 1 huis

  student in huisWethouder Ter Laak bezocht aan de Bergmanstrook een wooncomplex van woningcorporatie Vidomes. In dit seniorencomplex wonen sinds kort ook de studenten Elise en Elles. Zij brengen het begrip ‘een goede buur’ in de praktijk.

 • 60-jarige bruidspaar Van der Kruk-Jansen in de Wal

  60 jarig bruidspaar Van der Kruk 3Burgemeester Bezuijen heeft afgelopen woensdag, 23 februari, een bezoek gebracht aan het 60-jarige bruidspaar Van der Kruk-Jansen in de Wal, wonend in de wijk Buytenwegh de Leyens. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

 • Straat in beeld: Fluitschipkade

  Fluitschipkade 9De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer verrassend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Fluitschipkade in De Leyens. 

   

 • Paviljoen Buurttuin Zoete Aarde vordert

  wijktuin paviljoen2Het paviljoen dat wordt gebouwd bij Buurttuin Zoete Aarde in De Leijens, vordert gestaag. Het paviljoen vervangt de oude schuur van de buurttuin, die dringend aan vervanging toe was. Tientallen vrijwilligers helpen bij de bouw, die zoveel mogelijk duurzaam en ecologisch is.

 • Randvoorwaarden De Sniep worden opgesteld

  De Sniep plannen woontorensHet college heeft een Intentieovereenkomst opgesteld over de randvoorwaarden voor een aangepast woningbouwplan op het perceel van restaurant-hotel De Sniep. De gemeente en ontwikkelaar Chronos hebben nu tot eind dit jaar de tijd om de voorwaarden af te spreken.

 • Sanistunter opent in Woonhart

  20220208 29140In het Woonhart is deze week de Sanistunter geopend, met daartegenover zijn broertje de Keukenstunter. Met deze twee nieuwe winkels, en het ook pas geopende Fietsvoordeelshop.nl is het aanbod van het Woonhart flink uitgebreid.

 • Keramiek van Piera Hoyinck in verpleeghuis Vivaldi

  Piera HoyinkTot 1 mei  is keramiek vanPiera Hoyinck te bewonderenin de vitrine op de begane grond in de hal van het verpleeghuisVivaldi, Brechtzijde 45 te Zoetermeer.

 • Inbraak bij Japans restaurant

  restaurant ItamaeIn de nacht van 7 op 8 februari is er ingebroken bij het Japans restaurant Itamae aan het Langeland 5. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. De inbreker staat op de bewakingscamera van het restaurant.

 • Groene eilandjes zinken

  20210707 201140 copyHet was een mooi initiatief: in de zomer van 2021 genoten inwoners van de wijk de Leyens van het fleurige groen langs de kades van de Broekwegwetering. Dit groen was gemaakt op drijvende eilanden, die nu echter steeds verder wegzinken.

 • Klemgereden en dan wegrennen

  politie auto sirene 1Een jongeman op een brommer reed zonder helm op de Zwaardslootseweg in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 januari. Bij het krijgen van een stopteken draaide de jongen het gas open en ging er vandoor. Ook na te zijn klemgereden gaf hij zich niet gewonnen.

-goede doel-