De Leijens

 • Straat in beeld: Kurosawastrook

  kurosawastrookVraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? Welk verhaal zit er achter dat blauwe straatnaambord? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Kurosawastrook.

   

 • Zoet op Zaterdag in Buurttuin Zoete Aarde

   20220528 31604 De mini-markt Zoet op Zaterdag in Buurttuin De Zoete Aarde maakt er een mooie zomer van. Vier maal bruist de tuin deze zomer van gezelligheid en creativiteit met lekkere hapjes, gezellige muziek en mooie, eerlijke producten.

 • LangeLand levert logo in

  einde langeland 2Per 1 juni houdt het LangeLand Ziekenhuis op te bestaan, de fusie met het Haga Ziekenhuis is dan officieel van start. Het LangeLand levert hierbij het eigen logo en de naam in en gaat verder onder de naam HagaZiekenhuis Zoetermeer.

 • Bouw en opening van paviljoen Zoete Aarde

  opening paviljoen Zoete AardeOp buurttuin Zoete Aarde in De Leyens is op zaterdag 13 mei officieel het nieuwe paviljoen geopend door burgemeester Bezuijen. Bijna twee-en-een-half jaar is er flink gebouwd door de vrijwilligers van de buurttuin, met Peter Kalshoven als coördinator.

 • Randvoorwaarden De Sniep aangenomen

   De Sniep De gemeenteraad van Zoetermeer heeft 15 mei ingestemd met het raadsvoorstel over de randvoorwaarden voor het woningbouwproject op locatie De Sniep. Na een lang debat werd het voorstel aangenomen, met enkele amendementen.

 • Fotoclub Lamar exposeert bij WelThuis Vivaldi

  Foto Fotoclub LamarFotoclub Lamar, bestaande uit 5 amateurfotografen, exposeert tot 1 augustus 2023 op de Veranda, eerste etage WelThuis Vivaldi aan de Brechtzijde 45. De fotografen vinden bijna alle vormen van fotografie interessant, maar eenieder heeft zo zijn voorkeuren. In de expositie zie je dit terug.

 • Internationalisering op het Alfrink

  Foto UNESCO DenemarkenDeze week en de afgelopen weken stonden in het teken van reizen op het Alfrink College. Het Alfrink is een UNESCO school en vindt internationalisering belangrijk. De leerlingen kijken over hun grenzen en leren zo meer over andere culturen.

 • Expositie keramiek Martina Bout in Vivaldi

  Foto van Martina BoutIn de vitrine op de begane grond van Vivaldi, aan de Brechtzijde 45, is tot 1 augustus aanstaande keramiek van Martina Bout te bewonderen. Martina maakt haar beelden in klei, brons, steen en beton. Ze zijn meestal figuratief en soms abstract. De vitrine geeft een goed overzicht van haar werk.

 • TalentenAcademie op werkbezoek bij Zoete Aarde

  Kinderen van de Piëzo TalentenAcademie Buytenwegh werken mee in de tuin bij de Zoete Aarde fotograaf Jeroen StahleckerDe kinderen van de Piëzo TalentenAcademie Buytenwegh, sector duurzaam & groen, hebben een werkbezoek gebracht aan buurttuin Zoete Aarde. Daar hebben ze kennis gemaakt met het beroep van de tuinman en samen een voedselbank voor bijen ingezaaid.

 • Alfrink kort ontruimd door brand

  le vo Alfrink College 1Het Alfrink College aan de Werflaan in De Leyens werd dinsdagmiddag 18 april korte tijd ontruimd vanwege rookontwikkeling. Door werkzaamheden op het dak ontstond een rookontwikkeling en de gehele school werd uit voorzorg ontruimd.

 • Tico viert feest On Tour

  20230410 37807Zoetermeerse meesterschoenmaker Tico Roozendal vierde met zijn team feest met alle bewoners van Verzorgingstehuis Buytenhage in De Leyens. Gerepareerde schoenen, een kapster, gezellige bingo met heel veel prijzen, de bewoners werden volop in het zonnetje gezet.

 • Twee schildpadden gedumpt in De Leyens

  schildpad1Wijkagent Rob Doorneveld vraagt op twitter aandacht voor twee gedumpte schildpadden in De Leyens. De schildpadden zijn op Eerste Paasdag, 9 april, omstreeks 15:30 uur gevonden op het Meerpad, ter hoogte van de Hoekerkade. 

 • Schrijver Alex Boogers bezoekt het Alfrink College

  Schrijver Alex Boogers bezoekt het AlfrinkOp 30 maart opende het Alfrink College de deuren voor schrijver Alex Boogers. In de collegezaal die voor de gelegenheid ingericht was als ware een huiskamer vertelde Alex over zijn liefde voor kickboksen, het verlies van dromen en het ontstaan van een nieuw doel.

 • 60-jarig bruidspaar Menckeberg-Sies

  60 jarig bruidspaar Menckeberg Sies 04Burgemeester Bezuijen heeft woensdag 29 maart een bezoek gebracht aan het 60-jarig bruidspaar Menckeberg-Sies, in de wijk  De Leyens. De burgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • ‘Let’s celebrate..’ onderwerp Speaking Competition

  Foto speaking compVrijdag 10 maart vond op het Alfrink College de door het Nuffic jaarlijkse georganiseerde regionale Speaking Competition voor tweetalige scholen plaats. Leerlingen uit klas 2 en 3 moesten een speech doen en de beste leerlingen gaan door naar de regionale competitie.

 • Straat in beeld: Aidaschouw

  Aïdaschouw 7De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Aïdaschouw in de Leyens.

   

 • Hondje gevonden bij ziekenhuis

  hondje gevondenIn de omgeving van het LangeLand Ziekenhuis is maandag een hondje gevonden. Wijkagent van de Leyens Rob Doorneveld is op zoek naar de eigenaren van de hond, maar er heeft zich nog niemand gemeld.

 • Vernieling bij basisschool Het Plankier

  vernieling de leijens2Bij basisschool IKC Het Plankier in De Leyens zijn zondagavond rond 18:00 uur vernielingen aangericht. Wijkagent Rob Doorneveld is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben en de politie kunnen helpen bij het opsporen van de daders.

 • Weekend Foto

  annievanopijnen_brug_giekwerfFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Vechten en verhaal halen bij Alfrink

  politie bij AlfrinkScholieren van het Alfrink college zijn vrijdag 10 maart bij school met elkaar op de vuist gegaan. Een groep ouders ging hierna verhaal halen bij de school en gingen de confrontatie aan met de docenten. De politie moest komen om de rust te herstellen.

-goede doel-