De Leijens

 • Open dag Yoga Studio Citta

  bij de deurYoga Studio Citta opent zaterdag 19 september in een prachtig nieuw pand aan de Coppeliaschouw 1. Zij gaven al jaren les op de Marsmanhove in Buytenwegh, maar deze locatie bleek te klein om in coronatijd veilig te kunnen lesgeven en voldoende afstand te houden.

 • Foto expositie van Henk Oevering in Vivaldi

  foto Henk OveringHenk Oevering exposeert tot 1 december 2020 prachtige fotowerken op de 1e etage van het verpleeghuis Vivaldi, Brechtzijde 45 te Zoetermeer. Voor Henk is het langdurig observeren van zijn objecten van groot belang. Hij wacht op het juiste moment en de juiste omstandigheden, alvorens hij afdrukt.

 • Ook overlast in speeltuin De Leyens

  IMG 2298Ook bewoners in De Leyens ervaren in toenemende mate overlast van kinderen en jongeren bij een speeltuin. Een veldje in De Leyens, tussen de Candidaschouw, Antigoneschouw en Noraschouw, wordt al maanden veel bezocht door jongeren die veel lawaai en zwerfvuil produceren, aldus omwonenden.

 • Scooterdief wist toch niet te ontkomen

  scooterdief1Tijdens een surveillance van politie en handhaving bij het Noord Aa, kwamen woensdag 12 augustus twee verdachten op een scooter hard voorbij rijden. De achtervolging werd ingezet, maar de vluchters lieten zich niet zomaar vangen.

 • Wijkwandeling De Leyens

  logo Gilde Stadsgidsen ZoetermeerDe Gilde Stadsgidsen gaat weer wandelen. En de Gilde trakteert u op een gratis wandeling. Dit naar aanleiding van het winnen van de 1e prijs in de ING sponsoractie afgelopen maart. Uit dank voor het stemmen biedt de Gilde een aantal gratis wandelingen aan.

 • Ouderen genieten in de Buurttuin

  bezoek zoete aarde Het Vonkje 2De ouderen van Het Vonkje, een project van stichting Piëzo, waren deze week te gast bij Buurttuin Zoete Aarde. Het bezoek aan de Buurttuin is één van de onderdelen van het vakantieprogramma ‘vakantiesfeer in Zoetermeer’ van Het Vonkje.

 • Foto van de week

  gemaal_de_Leijens-_p._nicolaasFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Heterdaadaanhouding na meerdere bedrijfsinbraken

  politielogo op auto 4De politie heeft zaterdag 25 juli, na een korte achtervolging, op de Broekwegzijde een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor een reeks bedrijfsinbraken. De man wordt verdacht van tenminste vijf bedrijfsinbraken.

 • Spin en win prijzen bij het Woonhart

  FB WoonhartKlanten van het Woonhart maken dit jaar 3 weken lang kans op mooie prijzen van de ondernemers uit Woonhart Zoetermeer. Bij de actie op Facebook kun je shoptegoed winnen van de ondernemers in Woonhart.

 • Woningbrand aan de Eisensteinstrook

  20200718 201758De brandweer rukte zaterdagavond 18 juli uit voor een woningbrand aan de Eisensteinstrook in De Leijens. Rond 20.15 kwamen de brandweerlieden aan bij de woning en hadden de brand al snel onder controle. De woning is geventileerd door de brandweer.

 • Groter versaanbod bij vernieuwde Albert Heijn

  AH De LeyensSupermarktmanager Rob Arnoldus en zijn team openden woensdag 15 juli de deuren van hun vernieuwde Albert Heijn. De supermarkt in winkelcentrum De Leyens heeft een ruim assortiment aan verse producten. De winkel is duurzamer, heeft de nieuwste technische snufjes en meer zelfscankassa’s.

 • Beroving met vuurwapen op Broekwegkade

  politie uniform 7De politie is op zoek naar getuigen van een beroving met geweld en ernstige bedreiging aan de Broekwegkade in De Leyens. Zaterdagavond 11 juli 2020 kreeg de politie rond 18.50 uur een melding van een beroving. Twee vrouwen werden beroofd onder dreiging van een vuurwapen.

 • Verwarring rond plannen De Sniep

  De SniepEen gesponsorde advertentie op Facebook zorgde voor vraagtekens bij veel Zoetermeerders. Er werd aangekondigd dat de locatie van de Sniep een nieuwe woonbestemming krijgt. Tevens werd gevraagd een enquête in te vullen met betrekking tot woonwensen. Gaat hotel/restaurant De Sniep weg? 

 • Orthopedisch Centrum Zoetermeer geopend

  20200320 17523Na jaren voorbereiding en bouwen, de eerste overleggen werden al gevoerd in 2017, is het Orthopedisch Centrum Zoetermeer bij het LangeLand Ziekenhuis nu geopend. Het is het grootste centrum voor orthopedische zorg in Nederland, waar twintig orthopeden van alle specialisaties samen werken.

 • Vastgezet op eigen terrein

  KadelaanGemBus“Ik kan niet eens naar mijn terminale moeder omdat ze mijn uitrit blokkeren,” zegt Michelle Meijer (55). Soms vier keer per dag moet zij handhaving bellen omdat foutparkeerders haar vast zetten. Zij is ten einde raad, want een oplossing schijnt er niet te zijn.

 • Foto van de week

  jul20 j.stahlecker galjoenkadeFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Albert Heijn De Leyens sluit tijdelijk voor verbouwing

  Supermarktmanager Rob Arnoldus en assistent manager Dylan van Uffelen van AH de LeyensAlbert Heijn in winkelcentrum De Leyens in Zoetermeer sluit woensdag 1 juli om 18:00 uur tijdelijk de deuren voor een grote verbouwing. De supermarkt wordt omgebouwd tot het nieuwste winkelconcept van Albert Heijn. De nadruk ligt in de vernieuwde winkel op vers, lekker en gezond eten.

 • Kerk ook doordeweeks weer open

  kompasTwee Zoetermeerse kerken gaan vanaf juli ook doordeweeks ook doordeweeks weer open. De Lichtzijde in De Leyens en het Kompas in het Dorp openen de deuren voor iedereen die wil bidden of gewoon wil bijpraten met een kop koffie.

 • Wijkrestaurants Zoetermeer zijn weer open

  20200603 Opening wijkrestaurants ZoetermeerHelemaal coronaproof openden de wijkrestaurants in de Leyens en Meerzicht woensdag 3 juni weer de deuren voor oudere wijkbewoners. Wethouder Ingeborg ter Laak van Zorg en Welzijn nam een kijkje in het wijkrestaurant aan de Albrandswaard.

 • Gebouw van de maand: Wijkkerk De Doortocht

  kerk de doortochtZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand de sobere wijkkerk De Doortocht aan de Hekbootkade 60.

-goede doel-