20160322 79263Met het Holifeest viert de Hindoestaanse gemeenschap het nieuwe jaar, het is ook een overwinningsfeest, waarbij het goede het kwade overwint. Het feest begon op dinsdagavond met het ontsteken van het holi-vuur, waarna op woensdag het nieuwe jaar begon volgens de Hindoestaanse kalender.

filmopname iconFilmen is tegenwoordig makkelijker dan ooit, vrijwel iedereen heeft wel een smartphone, videocamera of fototoestel waarmee gefilmd kan worden. Maar meestal wordt er met de gemaakte filmpjes daarna niets meer gedaan. Filmgroep Zoetermeer start binnenkort met een korte cursus waarin u leert hoe u film kunt bewerken.

Foto720 KBTTVVUUVrijdag 27 maart werden op Nationale Pannenkoekendag weer volop pannenkoeken gegeten! Kinderen van de Koningin Beatrixschool verrasten de bouwvakkers van hun nieuwe school met gebakken pannenkoeken. De Koningin Wilhelminaschool bracht de lekkernij rond bij de ouderen in Vivaldi.

 

nvdhs posterDe winnaars van de actie voor de Nacht van de Hollandse Sterren zijn bekend. John van Booren, Wendy Loorbach en Joyce (zonder achternaam) hebben ieder twee kaarten gewonnen. Op zaterdag 4 april zullen deze drie winnaars een mooie nacht tegemoet gaan met onder meer Gerard Joling en Dean Saunders.

Project Z reclameProject Z loopt compleet uit de hand en de stad wordt overgenomen door vleesetende Bijters. De Zombie uitbraak is het thema van de film die is gemaakt, bedacht en geschreven door jongeren. De première zal plaatsvinden in het Kwadrant Theater te Zoetermeer op 18 april.

doedag on stage

De Doe dag van Zoetermeer On Stage heeft afgelopen donderdag bijna 1.000 leerlingen van het VMBO in beweging gebracht om een werkbezoek te brengen bij bedrijven. De leerlingen kunnen zo bij de professionals kijken wat een beroep nu werkelijk in houdt.

 

paaskonijnWoensdagmiddag is er in Castellum Palensteyn een gezellige middag voor 55+. Onder het genot van een Paasbuffet geniet u van muziek en gezellig samenzijn. Het dames zanggroepje Encore zal deze middag optreden.

 

Schoon 2Het weer was niet geweldig, maar dat weerhield de buurtbewoners van Buytenwegh niet om hun wijk eens goed op te schonen. Met behulp van MOOI, buurt bestuurt en het ID College hielden zij een ware voorjaarsschoonmaak. De dag werd besloten met een tombola lotto.

 

gilde segw geschiedenisrouteVanaf woensdag 1 april start het nieuwe seizoen weer voor de stadswandelingen met gids door Zoetermeer. Gidsen van Gilde Zoetermeer vertellen tijdens de wandeling over de geschiedenis van Zoetermeer. De wandeling van woensdagochtend heeft als thema de Zegwaartse geschiedenis.

 

oh kerk oosterkerk2In de Oosterkerk in Oosterheem zal op Stille Zaterdag 4 april de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach worden uitgevoerd. De passiemuziek wordt uitgevoerd door het Christelijk Vocaal Ensemble Cantica onder begeleiding van barokorkest ‘Concerto Barocco’.

-advertenties-

-goede doel-