gilde segw geschiedenisrouteGilde Zoetermeer organiseert op woensdagochtend 1 april een stadswandeling door de Zegwaartse geschiedenis. Deze wandeling is de eerste van het seizoen, met vele wandelingen, fietstochten en koetstochten. Elke tocht wordt begeleid door een stadsgids van Gilde Zoetermeer die uitgebreid vertelt over de geschiedenis van onze stad.

Tijdens deze wandeling loopt u rechtstreeks naar de voormalige grens met het dorp Zegwaart. Vanaf daar worden de speerpunten uit de geschiedenis van het tweelingdorp Zegwaart verteld. De wandeling eindigt bij het voormalig buurtschap Den Hoorn. Verzamelen vanaf 9.30 uur in het Stadsmuseum Zoetermeer / ’t Oude Huis aan de Dorpsstraat 7 voor een korte uitleg. De tocht start om 10.00 uur en duurt circa twee uur.

De kosten, te betalen aan de gids, zijn € 4,00 per persoon, inclusief bezichtiging van het museum en een kopje koffie/thee onderweg. Wie wil deelnemen kan zich aanmelden op dinsdag t/m vrijdag van 10-16 uur, bij de balie van het Stadsmuseum, of via telefoon       06-20474612. U kunt ook een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De volgende activiteit van het Gilde is een fiets/wandeltocht de ‘boterboerenroute’ op 29 april a.s., start om 10.00 uur.

U vindt alle tochten van Gilde Zoetermeer ook op ons overzicht: www.zoetermeeractief.nl/agenda/excursies-nu

-advertenties-

-goede doel-