Schoon 4   Schoon 5 Schoon 6 
 Samen 'opschonen.'    Foto's: Christine Riem

Op verschillende plekken in de wijk Buytenwegh, werd zaterdag 28 maart de buurt aangepakt in het kader van de 'Opschoondag.' Vele actieve wijkbewoners van allerlei leeftijden stroopten de mouwen op. Ondersteund door studenten van het ID College, Stichting MOOI en Buurt Bestuurt werd er papier geprikt en bloembakken gevuld en opgehangen. In de Van Randwijkhove is een insectenhotel geplaatst en zijn de openbare ruimte voorzien van verschillende plantjes.

Schoon 1   Schoon 3 Schoon 4 
   MOOI voor het insectenhotel.  Foto's: Mark Neijssel

Voor de kinderen die even pauze nodig hadden was er een tent waar geknutseld kon worden. Daar kwam iedereen ook bij elkaar om een kop koffie te halen. Iets wat nodig was omdat de zon zich niet wilde laten zien.

Schoon 1 

Schoon 6

 Schoon 3
 Actieve wijkbewoners gaan ervoor.    

 

In de Anna Blamanhove werd de hogedrukspuit er op gezet en op de Brabanderhove was er een speurtocht na het harde weken.

Aan het einde van de dag kwamen veel buurtbewoners naar Bus 63, het buurtcentrum aan de Busken Huethove, om daar een tombola te houden. Dit gaf een gezellige drukte waar de fotograaf Christine Riem nog maar net bij paste om het moment vast te leggen. De organisatoren kijken tevreden terug op deze 'voorjaarsschoonmaak.'

 Schoon 7  Schoon 8  Schoon 8
 Tombola in 'Bus 63'    Foto's Christine Riem

Schoon 5

 

-advertenties-

-goede doel-