Op de avond van Stille Zaterdag 4 april 2015 zal in de Oosterkerk in Zoetermeer (wijk Oosterheem) de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach worden uitgevoerd. Hiermee wordt deze nieuwe kerk, gelegen in het winkelcentrum van de wijk Oosterheem, voor het eerst gebruikt als concertlocatie.

De Johannes Passion heeft een geheel eigen, dynamisch karakter. Bach bleef tot zijn dood werken aan deze passiemuziek, wat doet vermoeden dat de ‘Johannes’ hem zeer nauw aan het hart lag.

Het Christelijk Vocaal Ensemble Cantica o.l.v. Johan van Oeveren tekent voor de integrale uitvoering, met medewerking van zes solisten en begeleid door het barokorkest ‘Concerto Barocco’.

Aan de uitvoering werken ook projectkoorleden mee.

oh kerk oosterkerk2De solisten op deze avond zijn:

Bas (Christus)                   Huub Claessens

Tenor (evangelist)             Arco Mandenmaker

Sopraan                          Lisette Emmink

Alt                                 Marie Anne Jacobs

Tenor                             Uroš Petrač

Bas                                Frans van Rooijen

Aanvang: 20.00 uur, kerk open: 19.30 uur

Adres: Oosterheemplein 320, 2721 ND Zoetermeer

 

Toegangsprijs: € 22,50, voorverkoop: € 20.00.

U kunt kaarten in de voorverkoop (á € 20.00) vooraf bestellen door overschrijving van dit bedrag (x het aantal kaarten) naar bankrekening NL25INGB0004827163 t.n.v. CVE Cantica, dan liggen uw kaarten op naam klaar bij de ingang van de kerk. U kunt ook kaarten (á € 20.00) vooraf kopen bij de koorleden. Laatste mogelijkheid is om kaarten op 4 april bij de ingang van de kerk te kopen voor de prijs van € 22.50..

-advertenties-

-goede doel-