20150326 44419Op 28 november 2013 is SchuldHulpMaatje Zoetermeer van start gegaan met 14 opgeleide maatjes, om hulp te bieden aan mensen met financiële problemen. Deze eerste maatjes werden gevolgd door een tweede team maatjes in juli vorig jaar. De nood blijft echter hoog en er is nog steeds sprake van een wachtlijst.

Bestuurslid Jan de Vries: “Gelukkig hebben zich veel vrijwilligers bij ons aangemeld waardoor met steun van onze sponsoren, o.a. de Gemeente Zoetermeer,het Skanfonds, fonds 1818 en het Oranjefonds, een nieuwe groep van 14 maatjes konden worden opgeleid. We zijn verheugd dat op nu de certificaten konden worden uitgereikt aan dit derde team van maatjes die de opleiding met goed gevolg hebben afgerond. Schuldhulpmaatje Zoetermeer zal dan bestaan uit 45 vrijwilligers.”

20150326 44412 20150326 44418
Bestuurslid Jan de Vries Wethouder Sociale Zaken en Wonen, Taco Kuiper

Wethouder Sociale Zaken en Wonen, Taco Kuiper, reikte alle certificaten uit aan de nieuwe maatjes: “de gemeente helpt op de achtergrond mee, maar jullie doen het werk! We zijn blij met de samenwerking en verbinding die SchuldHulpMaatje heeft met de samenwerkingspartners.”

De nieuwe Maatjes hebben een opleiding gehad waardoor zij er helemaal klaar voor zijn om mensen met financiële problemen of schulden bij te staan. Zij richten zich niet alleen op de acute problemen, maar begeleiden een cliënt gedurende langere tijd, zodat terugval voorkomen kan worden.

Mariska Overgaag van Kwadraad Maatschappelijk werk gaf de maatjes nog wat laatste advies bij de begeleiding. Mariska: “We werken nauw samen met de maatjes, zij signaleren bijvoorbeeld vaak andere problemen binnen een gezin, waar wij dan weer op in kunnen springen.”

-advertenties-

-goede doel-