doedag on stageAls vervolg op het Beroepenfeest van 12 maart jl. vond op 26 maart de Doe Dag van Zoetermeer On Stage plaats. Bijna 1.000 leerlingen gingen op pad om werkbezoeken af te leggen bij de beroepsbeoefenaren waar ze tijdens het Beroepenfeest een match mee hebben gemaakt. Veel deelnemende bedrijven hadden een mooi programma in elkaar gezet met een afwisseling van kijken en doen. In totaal werden er ca. 2000 matches gemaakt met ca. 200 professionals.

De projectleider van Zoetermeer On Stage bezocht een aantal matches en trof er gemotiveerde vmbo leerlingen en enthousiaste professionals aan. “Ik heb echt leerlingen met ‘sterretjes in hun ogen’ gezien, die echt nieuwsgierig en gemotiveerd zijn. Voor hen doen we dit en onder deze jongeren vinden de bedrijven hun toekomstige collega’s en medewerkers.”

In de Zeeheldenbuurt (Dorp) ontving HABO GWW leerlingen die graag meer wilden weten over wegenbouw. In de bouwkeet kregen ze uitleg over hoe een project tot stand komt vanaf aanbesteding tot realisatie. Daarna gingen ze op het project kijken en werd getoond hoe je een trottoirband zet en hoe je ambachtelijk moet straten. Natuurlijk mochten ze ook zelf letterlijk een steentje bijdragen.

Wethouder Isabelle Vugs bezocht deze Doe Dag activiteit. Als ambassadeur van Zoetermeer On Stage en onderwijs-wethouder draagt zij het project een warm hart toe.

-advertenties-

-goede doel-