De gemeenteraadsfracties van D66, LHN, VVD en PvdA hebben de namen bekendgemaakt van de beoogde wethouders voor het nieuwe college van Zoetermeer. Eerder werd al duidelijk dat in de nieuwe samenstelling het aantal bestuurders wordt teruggebracht van zes naar vijf wethouders.

D66 heeft Robin Paalvast en Isabelle Vugs voorgedragen als wethouders. Paalvast zal zich bezighouden met onder meer financiën, cultuur, bruis, communicatie, citymarketing, ICT, personeelszaken en organisatieontwikkeling. Zijn partijgenoot Vugs gaat zich inzetten voor onderwijs, zorg en welzijn, groen en duurzaam en het grondbedrijf. Daarnaast komt het wijkwethouderschap voor Stadscentrum, Dorp en Driemanspolder bij D66 te liggen.

LHN20140327-13112, VVD en PvdA uit de beoogde coalitie leveren elk één wethouder. Voor LHN gaat Mariëtte van Leeuwen opnieuw aan de slag als bestuurder. Zij gaat zich sterk maken voor economische zaken, sportzaken en jeugd en als wijkwethouder voor Rokkeveen en Noordhove-Seghwaert. Daarnaast wordt Van Leeuwen eerste locoburgemeester. Zij maakte ook deel uit van het vorige college van burgemeester en wethouders in Zoetermeer.

Namens de VVD krijgt Marc Rosier als wethouder stedelijke ontwikkeling, ruimtelijke ontwikkeling, beheer openbaar gebied, verkeer en vervoer en dienstverlening in zijn portefeuille. Ook wordt Rosier wijkwethouder voor Oosterheem en Meerzicht. Daarnaast zal hij de projecten Bleizo, Mandelabrug e.o. en het Stadshart op zich nemen. De PvdA heeft Taco Kuiper aangewezen als bestuurder. Hij krijgt de taken sociale zaken / werk en inkomen en armoedebeleid, wonen, vastgoedbedrijf en het wijkwethouderschap voor Palenstein en Buytenwegh-De Leyens.

Burgemeester Aptroot krijgt naast de wettelijke taken, de portefeuille veiligheid en facilitaire zaken. De portefeuille handhaving wordt nog toebedeeld aan één van de beoogd wethouders.

D66, LHN, VVD en PvdA hebben de afgelopen weken intensief met elkaar gesproken over de collegeformatie en het collegeprogramma voor de periode 2014-2018. De consultatieronde over het hoofdlijnenakkoord 2014-2018 is afgelopen dinsdag afgesloten en alle opmerkingen die vanuit de samenleving zijn gekomen worden nu bekeken en waar mogelijk verwerkt in de overeenkomst. Naar verwachting wordt het nieuwe college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer op maandag 19 mei geïnstalleerd.

-advertenties-

-goede doel-