20140930-29318

Bram Doeves en Piet Verreck met de eerste druk van hun nieuwste boek

Bram Doeves is al vele tientallen jaren een enthousiast denksporter. Hij is begonnen met dammen en later kreeg hij ook interesse in schaken en bridge. Naast actief speler is hij ook columnist voor Zoetermeer Actief en schrijver van verschillende boeken over denksport.

In het bridge is André Boekhorst (1934-1995) een hele grote naam en voor Bram een inspirator. "Het leek mij geweldig om een boekje te schijven over André. Hij heeft bridge in Nederland groot gemaakt en hij was een man met een gouden pen. Van 1974 tot 1990 heeft hij een column gehad in De Volkskrant. Hij schreef over bridge en wist daar velen mee te boeien."

20140930-29315Al eerder schreef Bram een boek over André Boekhorst (De Bridgerubrieken van André Boekhorst). Hij deed dit samen met Piet Verreck, de zwager van André. Ook voor 'De bridgerubrieken van André Boekhorst 2' trokken de bridge liefhebbers Bram en Piet samen op. Hun boek behandelt de bridge geschiedenis in Nederland van 1975 tot 1990 en bevat een chronologische weergave van de columns van André van 1980 tot 1990. Hiervoor hebben Bram en Piet een selectie gemaakt uit de 559 rubrieken die in De Volkskrant gepubliceerd zijn geweest.

Na vele gesprekken tussen Bram en Piet en uren lange leescessies in de Koninklijke bibliotheek begon deel twee steeds meer vorm te krijgen. Tijdens een besloten 'première' van het boek op 30 september vertelde Piet over zijn zwager. Piet vertelt: "André Boekhorst kwam tijdens zijn studietijd in aanraking met bridge door een buurman in zijn straat. Dit was in 1955. Hij woonde in Utrecht en bracht het kaartspel naar de studentenvereniging. André was een goede organisator en werd in 1990 voorzitter van de NBB (Nederlandse Bridge Bond)."

Bram vult daarbij aan: "Onder voorzitterschap van André groeide de bond met 50.000 leden. Elke keer als er 10.000 leden bij waren gekomen werd dit gevierd. Helaas heeft André net niet het 100.000ste lid meer mogen meemaken."

Het boek de bridgerubrieken van André Boekhorst (2) is vooral een eerbetoon aan de schrijver en staat vol met lekker leesbare anekdotes en analyses. Het is een aanrader voor elke serieuze bridgespeler.

 

Piet Verreck en Bram Doeves, de bridgerubrieken van André Boekhorst, deel 1 en deel 2

Verkoopprijs € 12,50 per deel, maar € 10,00 per deel voor de lezers van Zoetermeer Actief

Te bestellen bij Bram Doeves, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geef bij uw bestelling aan dat u lezer bent van Zoetermeer Actief

------

Lees ook de denksportrubrieken van Bram Doeves.

Op de zaterdag wisselen we bridge en dam- rubrieken af. U vindt ze via deze linken:

Bridge: http://www.zoetermeeractief.nl/sport/denksport-rubrieken/bridgerubriek

Dammen: http://www.zoetermeeractief.nl/sport/denksport-rubrieken/damrubriek

Elke zondag is er een schaakcolumn, zei: http://www.zoetermeeractief.nl/sport/denksport-rubrieken/schaakrubriek

-advertenties-

-goede doel-