20140514-16998

Snowboarding – Zoetermeerse Michelle Dekker, de jongste deelneemster aan de Olympische Spelen in Sochi 2014 werd door Burgemeester Aptroot en wethouder van sport Mariëtte van Leeuwen op het stadhuis ontvangen. Zij kon niet bij de eerdere huldiging van de Olympiërs zijn omdat ze op het WK Junioren in Italië moest boarden.

Mariëtte van Leeuwen roemde het doorzettingsvermogen en de tomeloze inzet van Michelle die als 8-jarige bij SnowWorld begon met skiën. “Het was voor ons een verrassing dat jij nu al naar de Spelen mocht,” zei de wethouder. Michelle gaf aan dat het eigenlijk niet in de planning lag. “We dachten dat het nu veel te vroeg was om naar Sochi te gaan. Maar toen ik een kwalificatie op zak had, hebben we besloten om er compleet voor te gaan,” zei Michelle met een glimlach. Met ‘we’ verwijst ze naar team Dekker en haar ouders.

20140514-16976 20140514-16982

Burgemeester Charlie Aptroot gaf aan dat het voor jongeren belangrijk is om een voorbeeld te hebben. “Michelle is zo een voorbeeld. Ze heeft discipline, doorzettingsvermogen en lef, iets waar jongeren naar op kunnen kijken!“

De vader van Michelle gaf in gesprek met de burgemeester aan dat het combineren van topsport en studie iets is waar hij zich als ouder zorgen over maakt. “Haar MBO opleiding wil best meewerken, maar ze zijn niet gewend aan sporters die soms drie weken achter elkaar in het buitenland verblijven voor hun sport,” concludeert vader.

Na koffie met gebak kreeg Michelle de Zoetermeerse sportstimuleringsprijs uit handen van de burgemeester en een oorkonde van de wethouder.

Op de vraag van de aanwezige pers of Michelle nog door gaat tot de volgende O.S. zei ze lachend en met volle overtuiging: “Reken maar!” Haar eerstvolgende wedstrijd is in oktober en tot die tijd traint ze op de mountainbike en in de sportschool.

20140514-16996 20140514-17000

-advertenties-

-goede doel-