scouting de veur 3Samenwerken is onder andere waar scouting voor staat. Dat hebben de vier Zoetermeerse scoutinggroepen Ashanti, Impeesa, John McCormick en Pocahontas het afgelopen weekend laten zien. De vier groepen organiseren regelmatig gezamenlijk activiteiten vanuit het samenwerkingsverband Scouting Zoetermeer. Een unieke samenwerking want Zoetermeer is één van de scouting de veur 1weinige gemeenten in Nederland die zo´n hechte samenwerking kent.

scouting de veur 2Op het moment dat er een crisisopvang voor vluchtelingen in de buurt van een scoutingclubhuis is, komt er onmiddellijk beweging in het samenwerkingsverband. Op 18 november is er een aanbod gedaan aan de gemeente Zoetermeer om op zaterdag 21 en zondag 22 november een programma te verzorgen voor alle kinderen die tijdelijk in de Veur verblijven.

Nog voordat er een definitieve GO van de gemeente was stond er een dijk van een programma en waren er 25 ervaren (bege)leiders beschikbaar om het programma voor twee verschillende leeftijdsgroepen uit te voeren.

Op zaterdag stond er een hele groep leiders klaar om de kinderen een leuke middag te bezorgen. Uiteindelijk kwamen niet alle kinderen maar kwam er bezoek van een aantal gezinnen. Op ouders was uiteraard ook gerekend want deze mensen laten hun kind niet alleen. De leiding kijkt terug op een ontzettend leuke en gezellige middag. Tijdens de stoelendans en zingen van bewegingsliedjes zoals ‘hoofd, schouder, knie en teen’ waren er lachende en ontspannen gezichten. De begeleiders van de scouting, de papa´s en mama´s deden allemaal mee met de spelletjes en iedereen had plezier. Aan het einde van de bijzondere opkomst kregen alle gasten (kinderen en volwassenen) de zelfgemaakte scoutingdas met het embleem van Scouting Zoetermeer. Alle gasten waren zichtbaar ontdaan van de Zoetermeerse gastvrijheid en van het unieke cadeau. Ze hebben even kunnen lachen en dat alleen was al prachtig! Na de groepsfoto ging de groep met een zakje sint snoep weer terug naar de Veur. Terug in de Veur was men nieuwsgierig naar de verhalen en de dassen werden nieuwsgierig bekeken. Tolk Ilias beloofde zondag terug te komen met een nog grotere groep.

Op zondag stond de scouting weer klaar maar zij wisten dat er een grote groep mensen zou vertrekken richting een tijdelijke opvang. Het is fijn dat deze mensen naar een plek kunnen waar ze meer privacy hebben en ook langer mogen blijven.

Eén ding is zeker, het was een unieke ervaring wat wij niet hebben willen missen. Met trots kijkt Scouting Zoetermeer terug op iets waar scouting goed in is; samen plezier maken en uitdagingen met elkaar aangaan. Het is niet te beschrijven wat zo´n middag met je doet. Het vraagt enig organisatietalent om binnen twee dagen zo´n weekend van de grond te krijgen! De onderlinge samenhorigheid en samenwerking bij de groepen is uniek en Scouting Zoetermeer kan daar met recht trots op zijn.

-advertenties-

-goede doel-