Driemanspolder

 • Rondje Gezond door de Entree

  rondje gezondRondje Gezond is de beweegroute door de wijken Entree, Driemanspolder en Meerzicht. Het start- en eindpunt is bij station Zoetermeer aan de Boerhaavelaan. Op de route nodige beweegtips uit om lekker in beweging te komen, de oefeningen zijn geschikt voor alle leeftijden en sportniveaus.

 • Groot onderhoud fietstunnel Zoetermeer-Oost

  20140303 11388Van 8 mei tot en met september vindt er groot onderhoud plaats aan de fietstunnel bij station Zoetermeer-Oost (Wethouder Jennétunnel). Zo wordt een deel van de tegels vervangen, het beton gerepareerd en de trappen vervangen. Deze werkzaamheden hebben gevolgen voor het fiets- en bromverkeer.

 • Straat in beeld: Nelson Mandelabrug

  mandelabrug met foto mandelaDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen zijn vaak zeer uiteenlopend. In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Nelson Mandelabrug . 

   

 • Mobiele showroom energie besparen in Driemanspolder

  mobiele showroom 1000pxBenieuwd hoe u energie bespaart, radiatorfolie aanbrengt of hoe een zonnepaneel of warmtepomp er van dichtbij uitziet? Kom dan op donderdag 11 mei naar de Mobiele Showroom van het Duurzaam Bouwloket - het Energieloket van de gemeente Zoetermeer in Driemanspolder.

 • Kunst in Zoetermeer: Drie keramische vormen

  20230421 37861Zoetermeer heeft meer dan 150 kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er vast wel eens onbewust langs, zonder je te realiseren wat het is. In onze  serie ‘Kunst in Zoetermeer’ brengen we bekende en onbekende kunstwerken in beeld. Deze week het kunstwerk Drie keramische vormen.

 • Minderjarige aangehouden brand Boerhaavelaan

  brand ibm5De politie hield dinsdagmiddag 18 april een minderjarige aan als verdachte van het stichten van de brand bij het voormalige kantoorgebouw aan de Boerhaavelaan. Bij de grote brand raakten twee mensen gewond.

 • Geredde mannen niet verdacht

  WhatsApp Image 2023 04 17 at 19.03.48De twee mannen die gisteren gered werden van het dak van het brandende voormalige IBM gebouw zijn geen verdachte, volgens een woordvoerder van politie Haaglanden. De politie denkt niet aan brandstichting, maar het is nog onduidelijk wat dan wel de oorzaak van de brand was.

 • Twee mensen van het dak gered bij brand IBM

  ibm brand 2De brandweer meldt dat er twee mensen van het dak van het IBM gebouw dat in brand staat zijn gered. Zij zijn ter plaatse gecontroleerd door ambulancepersoneel en naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere controle.

 • Gebouw van de maand: De Mandelabrug, de bouw

  Mandelabrug 5Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ van ArchitectuurPunt Zoetermeer deze maand het tweede deel over de karakteristieke Mandelabrug.

 • Gebouw van de maand: De Mandelabrug, de voorgeschiedenis

  Mandelabrug 1 lrZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ van ArchitectuurPunt Zoetermeer deze maand het eerste deel over de karakteristieke Mandelabrug.

 • Sportieve beweegroute in Entree

  beweegbankIn Entree maakt de gemeente een sportieve beweegroute voor iedereen, voor jong en oud en voor mensen met een lichamelijke beperking. De route is naar verwachting begin juli klaar en loopt door Entree, Driemanspolder en Meerzicht. Het start- en eindpunt is bij station Zoetermeer aan de Boerhaavelaan.

 • Getuigen gezocht van mishandeling met honkbalknuppel

  politie auto 2De politie is op zoek naar getuigen van een ruzie tussen jongeren op het Willem-Alexanderplantsoen in Driemanspolder. Woensdag 1 februari was daar rond 13.00 uur een ruzie tussen jongeren, die uitmondde in een mishandeling waarbij één van de jongeren zware verwondingen aan het hoofd opliep.

 • Nelson Mandelabrug donderdag weer in gebruik

  hellingbaan mandelaVanaf donderdagavond 26 januari 19.00 uur is de Nelson Mandelabrug weer open. Fietsers en voetgangers kunnen dan weer gebruikmaken van de brug en de NS treinen stoppen weer op station Zoetermeer. Vanaf vrijdag stopt ook de RandstadRail weer bij halte Driemanspolder en rijden er geen pendelbussen meer.

 • Wegpiraat zonder rijbewijs tegen verkeer in

  politie auto sirene 1Met hoge snelheid tegen het verkeer in, door een winkelcentrum en over de stoep: dit is het werk van een wegpiraat. Deze reed in de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 januari door Zoetermeer. Nadat hij zichzelf vastreed in een doodlopende weg, wilde hij er op zijn slippers vandoor.

 • De Zoetermeerse geschiedenis: de tuibrug

  De tuibrugMet al het nieuws rondom de Mandelabrug gaan de gedachten ook terug naar diens voorganger. Het eerste dubbelstation van Zoetermeer, de tuibrug. In 1973 is deze tuibrug ontworpen door architect Cees Douma en uiteindelijk bleef de brug in gebruik tot 1992, het jaar waarin de Mandelabrug werd gebouwd.

 • Voorproefje kerstcircus voor kinderen De Regenboog

  circus2De kinderen uit groep 1,2 en 3 van basisschool De Regenboog uit Meerzicht mochten een bezoek brengen aan Kerstcircus Bolalou. Speciaal voor de Regenboogleerlingen had het circus alvast hun tent geopend.

 • Kerstcircus Bolalou hele kerstvakantie in Zoetermeer

  5EA5C131 1CE1 4E23 A260 291CB6EBBF1EOp de Boerhaavelaan zie je al van veraf de lichtboog en de contouren van de Circus Bolalou tent. Het speciale kerstcircus staat voor het eerst in Zoetermeer. Het terrein en de tent worden in kerstsfeer gebracht zodat je vanaf 22 december de hele vakantie kan genieten van een gevarieerde voorstelling.

 • Straat in beeld: Annaplaats

  Annaplaats165Vraagt u zich ook wel eens af waar de naam van de straat waar u woont, vandaan komt? Wij hebben het voor u uitgezocht, deze week belichten we de Annaplaats in de wijk Driemanspolder.

 • Einde samenscholingsverbod

  camera op lantaarnpaalBurgemeester Bezuijen vindt het niet meer nodig om de samenscholingsverboden in de wijken Buytenwegh, Driemanspolder en Meerzicht te verlengen. Het verbod werd ingesteld na het schietincident op 15 mei 2022, om de rust in de wijk te kunnen bewaren.

 • Schoonmaakactie Mandelabrug en Balijbrug

  3mp mandelabrug 2De gemeente laat de buitenkant van de Mandelabrug en de Balijbrug grondig reinigen. De werkzaamheden vinden plaats tussen 17 en 27 oktober. Om overlast te beperken vinden deze zoveel mogelijk in de avond en nacht plaats. Voetgangers en fietsers kunnen de bruggen gewoon blijven gebruiken.

-goede doel-