Driemanspolder

 • Aanhouding na bedreiging met mes

  politie auto 2Maandagmiddag kwam er bij de politie een melding binnen van een steekpartij op de Boerhaavelaan, nabij de Nelson Mandelabrug. Bij aankomst van de politie bleek het te gaan om een bedreiging met een mes.

 • Straat in beeld: Ruwaardpad

  ruwaardpadDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In 'Straat in beeld' gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week het Ruwaardpad in de wijk Driemanspolder.

   

 • Explosie bij geparkeerde auto aan de Van Aalstlaan

  Politie van AalstBewoners van de Van Aalstlaan in Zoetermeer kregen vannacht de schrik van hun leven. Omstreeks 04.00 uur werden zij opgeschrikt door een enorme knal, waarna buiten een buiten een grote rookwolk te zien was bij een daar geparkeerde auto.

 • 87-jarige beroofd en hard gevallen

  politie uniform 4De politie zoekt getuigen van de beroving van een 87-jarige vrouw op het Ganzevoetpad in Driemanspolder. Deze beroving vond plaats op 26 juli rond 17.45 uur.

 • Haalbaarheid tunnel Afrikaweg wordt onderzocht

  Afrikaweg tekeningHet college start deze maand nog een onderzoek naar de haalbaarheid van een landtunnel bij de Afrikaweg. In het coalitieakkoord is € 80.000 gereserveerd voor dit onderzoek, dat in november dit jaar afgerond moet zijn.

 • Juf Divera neemt na 41 jaar afscheid

  Schermafbeelding 2022 07 07 om 08.50.37Het was een bijzondere woensdagochtend voor juf Divera van basisschool IKC Stella Nova in Driemanspolder. Er stond namelijk een cabrio voor haar deur, die haar naar school bracht voor haar laatste werkdag voor haar pensioen ging beginnen.

 • Juf Truus met pensioen

  juf truus3Juf Truus Pos van de Koningin Wilhelminaschool in Driemanspolder gaat genieten van een welverdiend pensioen. De juf werd op haar laatste werkdag, dinsdag 5 juli, toegezongen door alle kinderen van de school.

 • Tentoonstelling Jan Sterenberg in Club Entree

  sterenberg tentoonstellingDe architect Jan Sterenberg ontwierp in de periode 1951-1983 woningen voor tienduizenden Nederlanders. Hij is bijvoorbeeld de uitvinder van het woonerf. In Zoetermeer bouwde hij de bekende woondekken in Buytenwegh.

 • Entree Zoetermeer: een nieuwe stadswijk in wording

  EntreeDe partijen die projecten ontwikkelen binnen het Entreegebied hebben donderdagavond 30 juni gezamenlijk een bewoners inloopavond georganiseerd in het Informatiecentrum Entree aan de Boerhaavelaan. Bewoners waren uitgenodigd om de plannen te bekijken en hun mening te geven.

 • Cameratoezicht en samenscholingsverbod in 3 wijken

  samenscholingsverbod Buytenwegh RodebuurtIn drie wijken van Zoetermeer, Buytenwegh, Meerzicht en Driemanspolder, geldt vanaf vrijdag 27 mei een samenscholingsverbod. Ook wordt er in Meerzicht en Buytenwegh extra cameratoezicht ingesteld. De maatregelen gelden tot met 30 november 2022.

 • Zware maatregelen aangekondigd na schietpartij

  tweet Bezuijen maatregelenBurgemeester en het Openbaar Ministerie kondigen een aantal forse maatregelen aan na het schietincident en de daarna volgende incidenten in Buytenwegh van afgelopen week. Voor delen van drie wijken zal een samenscholingsverbod komen, cameratoezicht en meer.

 • Laatste Fascinating Jazz concert van dit seizoen

  Katelijne van Otterloo jazz singerOp zondagmiddag 5 juni zal het Katelijne van Otterloo Jazz Kwartet optreden in het Golden Tulip Hotel in Zoetermeer. Dit is tevens het laatste concert in deze Fascinating Jazz-serie van dit seizoen.

 • Straat in beeld Kinderen van Versteegplein

  kindvversteeg2De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer verrassend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week het Kinderen van Versteegplein in de wijk  Driemanspolder.

 • Milieueffecten Entree nog onvoldoende onderzocht

  entree schetsDe Commissie MER adviseert de gemeente Zoetermeer om nog nader onderzoek te doen naar de milieueffecten rond de nieuwe wijk Entree Zoetermeer. Ook moet informatie over milieueffecten meegenomen worden bij de verdere uitwerking van de plannen.

 • Actie voor Oekraïne van Koningin Wilhelminaschool

  Koningin Wilhelminaschool klusjes OekraïneOp de Koningin Wilhelminaschool in Driemanspolder zijn na de voorjaarsvakantie diverse acties voor hulp aan Oekraïne gestart. Zo kunnen de kinderen klusjes doen via een klusjeskaart, waar ze dan geld mee ophalen. Dat kunnen allerlei klusjes zijn zoals fiets wassen, bladeren vegen of lege flessen verzamelen.

 • Straat in Beeld: Röntgenlaan

  Röntgenlaan 48U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is. In onze vaste rubriek 'Straat in Beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: de Röntgenlaan te Rokkeveen.

 • Open Huis ONC Clauslaan: ‘actief leren en veel doen’

  Livestream Open Huis ONC Clauslaan 2In januari organiseert Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan elk jaar het Open Huis. Leerlingen van groep 8 bezoeken met hun ouders en verzorgers de school om de sfeer te proeven en zich te laten informeren. Helaas moest het ook dit jaar vanwege de coronamaatregelen anders. 

 • ONC Clauslaan is klaar voor livestreams Open Huis

  ONC Clauslaan is klaar voor livestream Open Huis 1Vrijdagavond 14 januari en zaterdagochtend 15 januari organiseert ONC Clauslaan online het Open Huis. De aula van de school is weer omgebouwd tot studio van waaruit via een livestream een gevarieerd programma wordt uitgezonden.

 • Traumaheli naar priklocatie

  vaccinatie boerhaavelaanDe traumahelikopter uit Amsterdam is met spoed naar de priklocatie aan de Boerhaavelaan gekomen om te helpen bij een medische noodsituatie in de prikpost. Een 86-jarige man is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. 

 • Boosterprikken op de Boerhaavelaan

  corona vaccinVanaf maandag 20 december kunnen Zoetermeerders op afspraak een boosterprik halen bij de Boerhaavelaan 33. Zo kunnen zoveel mogelijk inwoners in hun eigen stad terecht. De priklocatie aan het Stadhuis-Forum is te klein en al volgeboekt. Een afspraak maken kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

-goede doel-