Driemanspolder

 • Straat in beeld Kinderen van Versteegplein

  kindvversteeg2De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer verrassend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week het Kinderen van Versteegplein in de wijk  Driemanspolder.

 • Milieueffecten Entree nog onvoldoende onderzocht

  entree schetsDe Commissie MER adviseert de gemeente Zoetermeer om nog nader onderzoek te doen naar de milieueffecten rond de nieuwe wijk Entree Zoetermeer. Ook moet informatie over milieueffecten meegenomen worden bij de verdere uitwerking van de plannen.

 • Actie voor Oekraïne van Koningin Wilhelminaschool

  Koningin Wilhelminaschool klusjes OekraïneOp de Koningin Wilhelminaschool in Driemanspolder zijn na de voorjaarsvakantie diverse acties voor hulp aan Oekraïne gestart. Zo kunnen de kinderen klusjes doen via een klusjeskaart, waar ze dan geld mee ophalen. Dat kunnen allerlei klusjes zijn zoals fiets wassen, bladeren vegen of lege flessen verzamelen.

 • Straat in Beeld: Röntgenlaan

  Röntgenlaan 48U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is. In onze vaste rubriek 'Straat in Beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: de Röntgenlaan te Rokkeveen.

 • Open Huis ONC Clauslaan: ‘actief leren en veel doen’

  Livestream Open Huis ONC Clauslaan 2In januari organiseert Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan elk jaar het Open Huis. Leerlingen van groep 8 bezoeken met hun ouders en verzorgers de school om de sfeer te proeven en zich te laten informeren. Helaas moest het ook dit jaar vanwege de coronamaatregelen anders. 

 • ONC Clauslaan is klaar voor livestreams Open Huis

  ONC Clauslaan is klaar voor livestream Open Huis 1Vrijdagavond 14 januari en zaterdagochtend 15 januari organiseert ONC Clauslaan online het Open Huis. De aula van de school is weer omgebouwd tot studio van waaruit via een livestream een gevarieerd programma wordt uitgezonden.

 • Traumaheli naar priklocatie

  vaccinatie boerhaavelaanDe traumahelikopter uit Amsterdam is met spoed naar de priklocatie aan de Boerhaavelaan gekomen om te helpen bij een medische noodsituatie in de prikpost. Een 86-jarige man is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. 

 • Boosterprikken op de Boerhaavelaan

  corona vaccinVanaf maandag 20 december kunnen Zoetermeerders op afspraak een boosterprik halen bij de Boerhaavelaan 33. Zo kunnen zoveel mogelijk inwoners in hun eigen stad terecht. De priklocatie aan het Stadhuis-Forum is te klein en al volgeboekt. Een afspraak maken kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

 • Zoekactie naar dieven Boerhaavelaan

  Boerhaavelaan renovatiePolitie te voet, de hondenbrigade en een helikopter zijn op zoek gegaan naar dieven die goederen hebben gestolen uit het leegstaande pand aan de Boerhaavelaan in Driemanspolder. Dit gebeurde op dinsdag 7 december, nadat twee dagen eerder drie koperdieven zijn betrapt in het pand.

 • Koperdieven op heterdaad betrapt

  aanhouding met handboeienDrie mannen dachten zichzelf een cadeautje te geven door koper te stelen uit een leegstaand pand aan de Boerhaavelaan. Het plan ging echter niet door, want op die bewuste 5 december zag een getuige de drie bezig en belde meteen de politie, met een 'heterdaadje' tot gevolg.

 • Auto bovenop vangrail

  auto op de vangrail veel schadeEen automobilist heeft tijdens een eenzijdig ongeval zijn auto bovenop een vangrail tot stilstand gebracht. Dit gebeurde op 4 december rond 23.45 uur op de Oostweg. De schade is behoorlijk.

 • Weekend Foto

  wnov21 jorden bies ranstadrailhalte bij mandelabrugFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Brugklassers in spe bezoeken ONC Clauslaan

  Super8dag leerlingen openingsshowDe traditionele Super8dagen vonden op 4 en 5 november plaats op Oranje Nassau College Clauslaan. De rode loper was uitgerold voor honderden bijna-brugklassers die een kijkje kwamen nemen in de school. Zij konden kennismaken met het gebouw, de docenten en de manier van lesgeven op ONC Clauslaan.

 • Straat in beeld: Amaliaplaats

  amaliaplaatsDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen zijn vaak zeer uiteenlopend. In straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Amaliaplaats in Driemanspolder.

   

 • Vakantie activiteit door Dojo Hokori Meiyo

  actviteit hokoriDojo Hokori Meiyo verzorgt, met een aantal jeugdleden, sport activiteiten in de herfstvakantie voor Zoetermeer sport. De activiteiten bestonden uit onderdelen uit het Kyokushin karate en kickboksen en werden gegeven in de sporthal in het Willem Alexander Plantsoen.

 • Kind vast in ondergrondse container

  brandweer logo op auto 1Een klein kind wam vrijdagmiddag 8 oktober vast te zitten in een ondergrondse container aan de Dr. J.W. Paltelaan in Zoetermeer. De container staat tegenover IKC De Vijverburgh. De brandweer heeft het jongetje bevrijd en herenigd met zijn moeder.

 • Entree start met groot feest

  20211009 26836Wethouder Marc Rosier en alle eigenaren van de nieuwe wijk De Entree in Zoetermeer sloegen zaterdag 9 oktober de symbolische eerste paal voor het nieuwe gebied, met een groot feest voor alle huidige en toekomstige bewoners. Bewoners konden ook een kijkje nemen bij de maquette van het nieuwe gebied en vragen stellen aan de ontwikkelaars.

 • Jonge fietser gewond bij aanrijding op rotonde

  UnknownVrijdagmiddag is een jonge fietser gewond geraakt na een aanrijding op de rotonde Van Leeuwenhoeklaan  met de Clauslaan. De rotonde, gevestigd in de buurt van twee scholen, staat bekend als druk.

 • Juf Divera staat veertig jaar voor (kleuter)klas

  Divera aankomst schoolpleinJuf Divera vierde bij IKC Stella Nova een heel bijzonder jubileum: ze staat dit jaar maar liefst 40 jaar voor de (kleuter)klas. In die veertig jaar heeft ze heel veel Zoetermeerse kleuters blij gemaakt met haar zorgzaamheid, creativiteit en pedagogisch inzicht.

 • Zieke iepen in Zoetermeer

  Zieke iep ZoetermeerOngeveer dertig iepen in de stad zijn aangetast door de iepziekte. Deze ziekte is zeer besmettelijk en de bomen zijn helaas niet te genezen. De gemeente is inmiddels gestart met het kappen van deze iepen en verwijdert komende tijd de andere zieke iepen.

-goede doel-