Driemanspolder

 • Veel bezoekers voor Online open Huis ONC

  20210116 22678Het ONC Clauslaan bouwde dit jaar voor de Open Dagen een complete studio op in de aula. Meerdere camera’s, verschillende studio’s, een regisseur en een professioneel schakelbord: het open huis werd een complete film-productie.

 • Vermiste vrouw overleden aangetroffen

  politielogo op auto 1De vermiste 75 jarige vrouw waar al sinds zaterdag naar gezocht werd is overleden aangetroffen. De politie vond maandagavond een lichaam in het water achter de Delftsewallen in Dorp. Later werd bevestigd dat het om de vermiste vrouw ging.

 • Livestream Open Huis Oranje Nassau College

  onc open dagHet ONC houdt de informatiedagen voor nieuwe brugklassers volledig online. Normaal bezoeken de groep 8 leerlingen de scholen in Zoetermeer, nu kunnen ze online een kijkje nemen en hun vragen stellen aan de docenten.

 • Scholen maken kerstkaarten voor ouderen in de wijk

  Foto scholen maken kerstkaarten voor ouderen in de wijkOp verzoek van Driepunt, een samenwerking voor ouderen in Palenstein, Dorp en Driemanspolder van Palet Welzijn, Piëzo en de Morgenster zijn een viertal basisscholen en een school voor voortgezet onderwijs enthousiast aan de slag gegaan met het maken van kerstkaarten voor ouderen.

 • ALTV traint weer in de hal

  altvMet enkele aanpassingen in verband met corona heeft tennisvereniging ALTV in het Vernèdepark haar luchthal weer opgezet. Door het aanbrengen van een aantal luchtsluizen heeft men de luchtkwaliteit verder verbeterd.

 • Nieuw boek: geschiedenis van de Driemanspolder

  3Mp 2Over de geschiedenis van de Driemanspolder, een gebied dat tussen de Delftsewallen en de drie molens van Wilsveen ligt, is een boek verschenen: ‘De Driemanspolder; boeren, baggeren, bouwen en bergen’. Het grootformaat boek is verkrijgbaar bij het Historisch Genootschap Oud Soetermeer.

 • Duikers in actie op Van Stolberglaan

  duik assistentieHet duikteam van de brandweer kwam woensdagavond in actie om te zoeken in het water bij de Van Stolberglaan in Driemanspolder. De aanleiding van de melding was een kinderfietsje dat onbeheerd langs het water stond. Er is niemand aangetroffen in het water.

 • Meerdere eenheden politie naar vechtpartij

  images copy copy copy copyMeerdere eenheden van de politie en een arrestatieteam kwamen zaterdagmiddag 14 november in actie naar aanleiding van een vechtpartij aan de Clauslaan in Driemanspolder. Bij de melding van de vechtpartij was er mogelijk sprake van een vuurwapen, maar dit werd niet aangetroffen.

 • Basisschool IKC Stella Nova viert 5-jarig bestaan

  A93A56BE 1B75 4F2A 8A08 5EB085B843C1 copy copyBasisschool IKC Stella Nova bestond maandag 26 oktober alweer 5 jaar. De kinderen vierden dit op maandag met een stukje taart. Het grote lustrumfeest vieren zij op vrijdag 30 oktober, deze dag zijn er verschillende activiteiten geregeld voor de kinderen.

 • BADE betrekt bewoners bij Entreegebied

  BADE EntreeDe gemeente Zoetermeer is bezig een ambitieus plan te ontwikkelen voor De Entree, het gebied aan weerszijden van de Afrikaweg. De bewoners in de aangrenzende wijken Meerzicht en Driemanspolder hebben zich verenigd in het Bewoners Adviesteam De Entree, kortweg BADE.

 • Zieke iepen in Driemanspolder

  DSC09103Op dit moment worden 100 zieke iepen in Driemanspolder gekapt, dit betreft de straten Boerhaavelaan en Van Leeuwenhoeklaan. De kap is noodzakelijk, om verdere verspreiding van andere iepen in Zoetermeer te voorkomen.

 • Greg en Baud start seizoen met Theaterfestival

  4x4 festival 133Greg & Baud Productions zijn het nieuwe seizoen vol in gegaan met het 4x4 theaterfestival. In het schoolgebouw van MAVO Zoetermeer werden 16 korte voorstellingen opgevoerd om te vieren dat het theaterseizoen weer van start kon gaan.

 • Brand in flat Dunantstraat

  brand dunantDe brandweer is zondagavond 16 augustus rond 22:30 uitgerukt voor een woningbrand aan de Dunantstraat. Het betrof een woningbrand in een appartement op de 3de etage van de flat. Door hevige rookontwikkeling zijn bovengelegen etages ontruimd. De brandweer kreeg hulp van de kazerne uit Wateringen.

 • Brand bij woning Waldeck-Pyrmontstraat

  brandweer logo op auto 1Bij een woning aan de Waldeck-Pyrmontstraat in Driemanspolder is donderdagmorgen 6 augustus rond 3.25 uur brand ontstaan. De bewoners werden gewekt door de brandmelder, waarop ze de brand ontdekten. De brand is vermoedelijk aan de buitenkant van de woning ontstaan en door geslagen naar binnen.

 • Sportzomer start in Willem Alexanderplantsoen

  balDe gemeente Zoetermeer organiseert samen met Buurtwerk een sportief programma deze zomervakantie voor de bewoners van de Van Leeuwenhoekflat. Op woensdag 22 juli wordt het zomerprogramma om 13.00 uur feestelijk geopend door wijkwethouder Jan Iedema.

 • Diploma Drive-in op ONC Clauslaan

  20200713 19323Op het ONC Clauslaan krijgen alle geslaagde vmbo kandidaten deze week hun diploma in een Diploma Drive-in. De school heeft er alles aan gedaan om de uitreiking zo feestelijk mogelijk te maken. De rode loper ligt uit, vlaggen en muziek staan klaar en op het plein pronkt een huizenhoge champagnefles.

 • Zieke iepen in Zoetermeer

  Zieke iep ZoetermeerMeer dan honderd iepen in de Zoetermeer, zijn aangetast door de iepziekte. Deze bomen staan vooral aan de Van Leeuwenhoeklaan en de Boerhaavelaan in de wijk Driemanspolder. De iepziekte is zeer besmettelijk en de bomen zijn helaas niet te genezen.

 • Blikseminslag en brand op ONC Clauslaan

  brand onc 1Door een blikseminslag tijdens het onweer vannacht is brand ontstaan op het dak van het Oranje Nassau College Clauslaan. Woensdagavond omstreeks elf uur is de brandweer uitgerukt voor een brandmelding aan de Clauslaan. Rond één uur was de brand onder controle.

 • Schoten in de Dunantstraat

  politie auto 11Omwonenden van de Dunantstraat hebben op donderdagavond 4 juni schoten gehoord. De politie bevestigt dat er kogelhulzen zijn gevonden en dat het onderzoek naar de toedracht in volle gang is.

 • Straat in beeld: Boerhaavelaan

  IMG 3157U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week de Boerhaavelaan in Driemanspolder.

-goede doel-