Driemanspolder

 • Nelson Mandelabrug donderdag weer in gebruik

  hellingbaan mandelaVanaf donderdagavond 26 januari 19.00 uur is de Nelson Mandelabrug weer open. Fietsers en voetgangers kunnen dan weer gebruikmaken van de brug en de NS treinen stoppen weer op station Zoetermeer. Vanaf vrijdag stopt ook de RandstadRail weer bij halte Driemanspolder en rijden er geen pendelbussen meer.

 • Wegpiraat zonder rijbewijs tegen verkeer in

  politie auto sirene 1Met hoge snelheid tegen het verkeer in, door een winkelcentrum en over de stoep: dit is het werk van een wegpiraat. Deze reed in de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 januari door Zoetermeer. Nadat hij zichzelf vastreed in een doodlopende weg, wilde hij er op zijn slippers vandoor.

 • De Zoetermeerse geschiedenis: de tuibrug

  De tuibrugMet al het nieuws rondom de Mandelabrug gaan de gedachten ook terug naar diens voorganger. Het eerste dubbelstation van Zoetermeer, de tuibrug. In 1973 is deze tuibrug ontworpen door architect Cees Douma en uiteindelijk bleef de brug in gebruik tot 1992, het jaar waarin de Mandelabrug werd gebouwd.

 • Voorproefje kerstcircus voor kinderen De Regenboog

  circus2De kinderen uit groep 1,2 en 3 van basisschool De Regenboog uit Meerzicht mochten een bezoek brengen aan Kerstcircus Bolalou. Speciaal voor de Regenboogleerlingen had het circus alvast hun tent geopend.

 • Kerstcircus Bolalou hele kerstvakantie in Zoetermeer

  5EA5C131 1CE1 4E23 A260 291CB6EBBF1EOp de Boerhaavelaan zie je al van veraf de lichtboog en de contouren van de Circus Bolalou tent. Het speciale kerstcircus staat voor het eerst in Zoetermeer. Het terrein en de tent worden in kerstsfeer gebracht zodat je vanaf 22 december de hele vakantie kan genieten van een gevarieerde voorstelling.

 • Straat in beeld: Annaplaats

  Annaplaats165Vraagt u zich ook wel eens af waar de naam van de straat waar u woont, vandaan komt? Wij hebben het voor u uitgezocht, deze week belichten we de Annaplaats in de wijk Driemanspolder.

 • Einde samenscholingsverbod

  camera op lantaarnpaalBurgemeester Bezuijen vindt het niet meer nodig om de samenscholingsverboden in de wijken Buytenwegh, Driemanspolder en Meerzicht te verlengen. Het verbod werd ingesteld na het schietincident op 15 mei 2022, om de rust in de wijk te kunnen bewaren.

 • Schoonmaakactie Mandelabrug en Balijbrug

  3mp mandelabrug 2De gemeente laat de buitenkant van de Mandelabrug en de Balijbrug grondig reinigen. De werkzaamheden vinden plaats tussen 17 en 27 oktober. Om overlast te beperken vinden deze zoveel mogelijk in de avond en nacht plaats. Voetgangers en fietsers kunnen de bruggen gewoon blijven gebruiken.

 • Stoplichten van Leeuwenhoeklaan worden vervangen

  2022 kruispunt van leeuwenhoeklaan boerhaavelaan ierlandlaan 1000pxDe gemeente vervangt momenteel de verkeersregelinstallaties op de kruisingen Van Leeuwenhoeklaan-Boerhaavelaan-Ierlandlaan en vanaf  24 oktober op de kruising Leeuwenhoeklaan-Afrikaweg. Deze installaties hebben het eind van de technische levensduur bereikt.

 • Aanhouding na bedreiging met mes

  politie auto 2Maandagmiddag kwam er bij de politie een melding binnen van een steekpartij op de Boerhaavelaan, nabij de Nelson Mandelabrug. Bij aankomst van de politie bleek het te gaan om een bedreiging met een mes.

 • Straat in beeld: Ruwaardpad

  ruwaardpadDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In 'Straat in beeld' gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week het Ruwaardpad in de wijk Driemanspolder.

   

 • Explosie bij geparkeerde auto aan de Van Aalstlaan

  Politie van AalstBewoners van de Van Aalstlaan in Zoetermeer kregen vannacht de schrik van hun leven. Omstreeks 04.00 uur werden zij opgeschrikt door een enorme knal, waarna buiten een buiten een grote rookwolk te zien was bij een daar geparkeerde auto.

 • 87-jarige beroofd en hard gevallen

  politie uniform 4De politie zoekt getuigen van de beroving van een 87-jarige vrouw op het Ganzevoetpad in Driemanspolder. Deze beroving vond plaats op 26 juli rond 17.45 uur.

 • Haalbaarheid tunnel Afrikaweg wordt onderzocht

  Afrikaweg tekeningHet college start deze maand nog een onderzoek naar de haalbaarheid van een landtunnel bij de Afrikaweg. In het coalitieakkoord is € 80.000 gereserveerd voor dit onderzoek, dat in november dit jaar afgerond moet zijn.

 • Juf Divera neemt na 41 jaar afscheid

  Schermafbeelding 2022 07 07 om 08.50.37Het was een bijzondere woensdagochtend voor juf Divera van basisschool IKC Stella Nova in Driemanspolder. Er stond namelijk een cabrio voor haar deur, die haar naar school bracht voor haar laatste werkdag voor haar pensioen ging beginnen.

 • Juf Truus met pensioen

  juf truus3Juf Truus Pos van de Koningin Wilhelminaschool in Driemanspolder gaat genieten van een welverdiend pensioen. De juf werd op haar laatste werkdag, dinsdag 5 juli, toegezongen door alle kinderen van de school.

 • Tentoonstelling Jan Sterenberg in Club Entree

  sterenberg tentoonstellingDe architect Jan Sterenberg ontwierp in de periode 1951-1983 woningen voor tienduizenden Nederlanders. Hij is bijvoorbeeld de uitvinder van het woonerf. In Zoetermeer bouwde hij de bekende woondekken in Buytenwegh.

 • Entree Zoetermeer: een nieuwe stadswijk in wording

  EntreeDe partijen die projecten ontwikkelen binnen het Entreegebied hebben donderdagavond 30 juni gezamenlijk een bewoners inloopavond georganiseerd in het Informatiecentrum Entree aan de Boerhaavelaan. Bewoners waren uitgenodigd om de plannen te bekijken en hun mening te geven.

 • Cameratoezicht en samenscholingsverbod in 3 wijken

  samenscholingsverbod Buytenwegh RodebuurtIn drie wijken van Zoetermeer, Buytenwegh, Meerzicht en Driemanspolder, geldt vanaf vrijdag 27 mei een samenscholingsverbod. Ook wordt er in Meerzicht en Buytenwegh extra cameratoezicht ingesteld. De maatregelen gelden tot met 30 november 2022.

 • Zware maatregelen aangekondigd na schietpartij

  tweet Bezuijen maatregelenBurgemeester en het Openbaar Ministerie kondigen een aantal forse maatregelen aan na het schietincident en de daarna volgende incidenten in Buytenwegh van afgelopen week. Voor delen van drie wijken zal een samenscholingsverbod komen, cameratoezicht en meer.

-goede doel-