Driemanspolder

 • Iedere geslaagde zijn eigen feest

  20210715 25533Een diploma-uitreiking met alle geslaagden en hun ouders in een volle zaal, dat zit er nu niet in. Daarom besloot het ONC Clauslaan om voor elke geslaagd een apart feestje te geven. De hele donderdag stond zo in het teken van de diploma uitreiking.

 • Meester Jaap van de Wilhelminaschool met pensioen

  meester jaap 1 copyWoensdag 7 juli was het feest op de Koningin Wilhelminaschool, meester Jaap gaat na 45 jaar in het onderwijs met pensioen. De laatste 11 jaar was hij werkzaam op de Wilhelminaschool. Toen hij op school aankwam stonden alle leerlingen hem met versierde bogen op te wachten en zongen hem toe.

 • Groep 8 van Stella Nova mag het grote podium op

  1A78368F 2870 4A46 B91C 80420D4E7DBDVeel drama, problemen, grapjes een beetje liefde en nog meer drama. Dat is hoe kinderen van groep 8 van IKC Stella Nova de musical omschrijven, die zij maandag 12 juli gaan opvoeren. Door stichting 1818 heeft de school de mogelijkheid gekregen de musical in het Stadstheater te laten plaatsvinden.

   

 • Gebouw van de maand: Kristalkantoren

  bredewater kristaltoren 2Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand vertelt architect Adam Smit, ZZDP Architecten over de Kristalkantoren aan het Bredewater 4 -14.

 • IKC Stella Nova viert jubileum met fietstocht

  Schermafbeelding 2021 06 23 om 14.57.59 copyIkc Stella Nova heeft een familie fietstocht georganiseerd voor de leerlingen en hun familieleden. Dit als afsluiting van het 5- jarig jubileumjaar van de school. Wegens corona zijn er gedurende het jaar veel activiteiten niet doorgegaan, de fietstocht is een leuk alternatief.

 • Straat in beeld: de Dunantstraat

  dunantstraat2De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen zijn vaak zeer uiteenlopend. In straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Dunantstraat.

 • Prikkel in het Park, een feestje voor de zintuigen

                  Veel ouderen voelen zich in de zomermaanden eenzamer dan anders, voor hen zijn er weinig uitstapjes of vakantie. Speciaal voor deze groep mensen organiseert Palet Welzijn daarom juni, juli en augustus leuke activiteiten die de zintuigen prikkelen; ‘Prikkel in het Park’.

 • Straat in Beeld: Stadhoudersring

  IMG 5953U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek ‘Straat in Beeld’, hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week de Stadhoudersring in Driemanspolder.

 • Inzameling IKC Stella Nova voor IKROS

  stella nova overhandigt speewlgoed aan ikros06 op schoolDrie auto’s tot de nok toe gevuld met speelgoed dat was ingezameld door IKC Stella Nova kwamen woensdagmiddag bij speelgoedbank IKROS voorrijden. Zelfs een tweede rit was nodig om de hele berg speelgoed op te halen.

 • Raad nu aan zet over Entree

  entree schetsHet ‘masterplan De Entree’ gaat nu naar de gemeenteraad voor de beslissende fase.De nieuwe stadswijk rond de Afrikaweg moet het visitekaartje van Zoetermeer worden: een uitnodigende plek die bezoekers en bewoners welkom heet.

 • Make-over voor Stationsgebied

  AfrikawegMet de komst van stadswijk Entree krijgt ook het stationsgebied bij de Mandelabrug een complete make-over. De plannen zijn naar de gemeenteraad gestuurd om verder te bespreken, verwacht wordt dat er in mei besluiten kunnen worden genomen.

 • Lichtpuntjes voor eenzame ouderen

  Bianca op bezoek bij haar maatjeVeel ouderen voelen zich in deze coronatijd alleen. Hun sociale contacten zijn grotendeels weggevallen. Leerlingen Zorg en Welzijn van Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan, zetten zich daarom tijdens hun maatschappelijke stage speciaal voor hen in.

 • Terra Nova: eerste woningen Entreegebied

  Terra NovaVastgoedontwikkelaar Breevast gaat een groot kantorencomplex transformeren tot woonruimte. Het complex, Terra Nova, staat op de hoek van de Van Leeuwenhoeklaan en Boerhaavelaan, is leeg én goed geschikt om te verbouwen tot woonruimte.

 • Fietser aangereden Van Leeuwenhoeklaan

  Ongeval1Een fietser is aangereden op rotonde van de Van Leeuwenhoeklaan met de J.L. van Rijweg en gewond geraakt. De traumahelikopter werd direct om assistentie gevraagd en kon landen op het grasveld achter de flat Van Leeuwenhoek.

 • ONC Clauslaan: elke leerling elke dag zien

  3mp vo onc clauslaanHet ONC Clauslaan stapt vanaf woensdag af van de online lessen die de leerlingen al bijna 3 maanden volgen en ontvangt alle leerlingen op school, elke dag. “Maar niet allemaal tegelijk, dan wordt het echt te vol in school!”, aldus Rik Zwart, teamleider onderbouw op het ONC Clauslaan.

 • 3 tieners gepakt voor 2 branden

  brand2Drie jongens van 12, 13 en 15 jaar zijn door de politie aangehouden op verdenking van brandstichting in het pand van voormalig IBM aan de Boerhaavelaan en bij een pand aan het Morapad in Rokkeveen.

 • Brand IBM gebouw op de Boerhaavelaan

   MGL0071Een brand bij het oude IBM gebouw, gevestigd aan de Boerhaavelaan in de wijk Driemanspolder, veroorzaakte zondagmiddag 28 februari een flinke rookontwikkeling. De brandweer meldde even voor 17 uur dat de brand onder controle was.

 • Rijk geeft 11,5 miljoen voor Entree

   SC 5595Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft 11,5 miljoen euro toegekend aan de ontwikkeling van de Entree. Het ministerie stelt het geld beschikbaar om woningbouwprojecten te stimuleren en de bouw van (betaalbare) woningen versneld te realiseren.

 • Straat in beeld Graaf Adolfstraat

  graaf adolfstraat 1U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: Graaf Adolfstraat  in Driemanspolder

 • Veel bezoekers voor Online open Huis ONC

  20210116 22678Het ONC Clauslaan bouwde dit jaar voor de Open Dagen een complete studio op in de aula. Meerdere camera’s, verschillende studio’s, een regisseur en een professioneel schakelbord: het open huis werd een complete film-productie.

-goede doel-