Driemanspolder

 • Raad nu aan zet over Entree

  entree schetsHet ‘masterplan De Entree’ gaat nu naar de gemeenteraad voor de beslissende fase.De nieuwe stadswijk rond de Afrikaweg moet het visitekaartje van Zoetermeer worden: een uitnodigende plek die bezoekers en bewoners welkom heet.

 • Make-over voor Stationsgebied

  AfrikawegMet de komst van stadswijk Entree krijgt ook het stationsgebied bij de Mandelabrug een complete make-over. De plannen zijn naar de gemeenteraad gestuurd om verder te bespreken, verwacht wordt dat er in mei besluiten kunnen worden genomen.

 • Lichtpuntjes voor eenzame ouderen

  Bianca op bezoek bij haar maatjeVeel ouderen voelen zich in deze coronatijd alleen. Hun sociale contacten zijn grotendeels weggevallen. Leerlingen Zorg en Welzijn van Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan, zetten zich daarom tijdens hun maatschappelijke stage speciaal voor hen in.

 • Terra Nova: eerste woningen Entreegebied

  Terra NovaVastgoedontwikkelaar Breevast gaat een groot kantorencomplex transformeren tot woonruimte. Het complex, Terra Nova, staat op de hoek van de Van Leeuwenhoeklaan en Boerhaavelaan, is leeg én goed geschikt om te verbouwen tot woonruimte.

 • Fietser aangereden Van Leeuwenhoeklaan

  Ongeval1Een fietser is aangereden op rotonde van de Van Leeuwenhoeklaan met de J.L. van Rijweg en gewond geraakt. De traumahelikopter werd direct om assistentie gevraagd en kon landen op het grasveld achter de flat Van Leeuwenhoek.

 • ONC Clauslaan: elke leerling elke dag zien

  3mp vo onc clauslaanHet ONC Clauslaan stapt vanaf woensdag af van de online lessen die de leerlingen al bijna 3 maanden volgen en ontvangt alle leerlingen op school, elke dag. “Maar niet allemaal tegelijk, dan wordt het echt te vol in school!”, aldus Rik Zwart, teamleider onderbouw op het ONC Clauslaan.

 • 3 tieners gepakt voor 2 branden

  brand2Drie jongens van 12, 13 en 15 jaar zijn door de politie aangehouden op verdenking van brandstichting in het pand van voormalig IBM aan de Boerhaavelaan en bij een pand aan het Morapad in Rokkeveen.

 • Brand IBM gebouw op de Boerhaavelaan

   MGL0071Een brand bij het oude IBM gebouw, gevestigd aan de Boerhaavelaan in de wijk Driemanspolder, veroorzaakte zondagmiddag 28 februari een flinke rookontwikkeling. De brandweer meldde even voor 17 uur dat de brand onder controle was.

 • Rijk geeft 11,5 miljoen voor Entree

   SC 5595Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft 11,5 miljoen euro toegekend aan de ontwikkeling van de Entree. Het ministerie stelt het geld beschikbaar om woningbouwprojecten te stimuleren en de bouw van (betaalbare) woningen versneld te realiseren.

 • Straat in beeld Graaf Adolfstraat

  graaf adolfstraat 1U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: Graaf Adolfstraat  in Driemanspolder

 • Veel bezoekers voor Online open Huis ONC

  20210116 22678Het ONC Clauslaan bouwde dit jaar voor de Open Dagen een complete studio op in de aula. Meerdere camera’s, verschillende studio’s, een regisseur en een professioneel schakelbord: het open huis werd een complete film-productie.

 • Vermiste vrouw overleden aangetroffen

  politielogo op auto 1De vermiste 75 jarige vrouw waar al sinds zaterdag naar gezocht werd is overleden aangetroffen. De politie vond maandagavond een lichaam in het water achter de Delftsewallen in Dorp. Later werd bevestigd dat het om de vermiste vrouw ging.

 • Livestream Open Huis Oranje Nassau College

  onc open dagHet ONC houdt de informatiedagen voor nieuwe brugklassers volledig online. Normaal bezoeken de groep 8 leerlingen de scholen in Zoetermeer, nu kunnen ze online een kijkje nemen en hun vragen stellen aan de docenten.

 • Scholen maken kerstkaarten voor ouderen in de wijk

  Foto scholen maken kerstkaarten voor ouderen in de wijkOp verzoek van Driepunt, een samenwerking voor ouderen in Palenstein, Dorp en Driemanspolder van Palet Welzijn, Piëzo en de Morgenster zijn een viertal basisscholen en een school voor voortgezet onderwijs enthousiast aan de slag gegaan met het maken van kerstkaarten voor ouderen.

 • ALTV traint weer in de hal

  altvMet enkele aanpassingen in verband met corona heeft tennisvereniging ALTV in het Vernèdepark haar luchthal weer opgezet. Door het aanbrengen van een aantal luchtsluizen heeft men de luchtkwaliteit verder verbeterd.

 • Nieuw boek: geschiedenis van de Driemanspolder

  3Mp 2Over de geschiedenis van de Driemanspolder, een gebied dat tussen de Delftsewallen en de drie molens van Wilsveen ligt, is een boek verschenen: ‘De Driemanspolder; boeren, baggeren, bouwen en bergen’. Het grootformaat boek is verkrijgbaar bij het Historisch Genootschap Oud Soetermeer.

 • Duikers in actie op Van Stolberglaan

  duik assistentieHet duikteam van de brandweer kwam woensdagavond in actie om te zoeken in het water bij de Van Stolberglaan in Driemanspolder. De aanleiding van de melding was een kinderfietsje dat onbeheerd langs het water stond. Er is niemand aangetroffen in het water.

 • Meerdere eenheden politie naar vechtpartij

  images copy copy copy copyMeerdere eenheden van de politie en een arrestatieteam kwamen zaterdagmiddag 14 november in actie naar aanleiding van een vechtpartij aan de Clauslaan in Driemanspolder. Bij de melding van de vechtpartij was er mogelijk sprake van een vuurwapen, maar dit werd niet aangetroffen.

 • Basisschool IKC Stella Nova viert 5-jarig bestaan

  A93A56BE 1B75 4F2A 8A08 5EB085B843C1 copy copyBasisschool IKC Stella Nova bestond maandag 26 oktober alweer 5 jaar. De kinderen vierden dit op maandag met een stukje taart. Het grote lustrumfeest vieren zij op vrijdag 30 oktober, deze dag zijn er verschillende activiteiten geregeld voor de kinderen.

 • BADE betrekt bewoners bij Entreegebied

  BADE EntreeDe gemeente Zoetermeer is bezig een ambitieus plan te ontwikkelen voor De Entree, het gebied aan weerszijden van de Afrikaweg. De bewoners in de aangrenzende wijken Meerzicht en Driemanspolder hebben zich verenigd in het Bewoners Adviesteam De Entree, kortweg BADE.

-goede doel-