Driemanspolder

 • Zieke iepen in Driemanspolder

  DSC09103Op dit moment worden 100 zieke iepen in Driemanspolder gekapt, dit betreft de straten Boerhaavelaan en Van Leeuwenhoeklaan. De kap is noodzakelijk, om verdere verspreiding van andere iepen in Zoetermeer te voorkomen.

 • Greg en Baud start seizoen met Theaterfestival

  4x4 festival 133Greg & Baud Productions zijn het nieuwe seizoen vol in gegaan met het 4x4 theaterfestival. In het schoolgebouw van MAVO Zoetermeer werden 16 korte voorstellingen opgevoerd om te vieren dat het theaterseizoen weer van start kon gaan.

 • Brand in flat Dunantstraat

  brand dunantDe brandweer is zondagavond 16 augustus rond 22:30 uitgerukt voor een woningbrand aan de Dunantstraat. Het betrof een woningbrand in een appartement op de 3de etage van de flat. Door hevige rookontwikkeling zijn bovengelegen etages ontruimd. De brandweer kreeg hulp van de kazerne uit Wateringen.

 • Brand bij woning Waldeck-Pyrmontstraat

  brandweer logo op auto 1Bij een woning aan de Waldeck-Pyrmontstraat in Driemanspolder is donderdagmorgen 6 augustus rond 3.25 uur brand ontstaan. De bewoners werden gewekt door de brandmelder, waarop ze de brand ontdekten. De brand is vermoedelijk aan de buitenkant van de woning ontstaan en door geslagen naar binnen.

 • Sportzomer start in Willem Alexanderplantsoen

  balDe gemeente Zoetermeer organiseert samen met Buurtwerk een sportief programma deze zomervakantie voor de bewoners van de Van Leeuwenhoekflat. Op woensdag 22 juli wordt het zomerprogramma om 13.00 uur feestelijk geopend door wijkwethouder Jan Iedema.

 • Diploma Drive-in op ONC Clauslaan

  20200713 19323Op het ONC Clauslaan krijgen alle geslaagde vmbo kandidaten deze week hun diploma in een Diploma Drive-in. De school heeft er alles aan gedaan om de uitreiking zo feestelijk mogelijk te maken. De rode loper ligt uit, vlaggen en muziek staan klaar en op het plein pronkt een huizenhoge champagnefles.

 • Zieke iepen in Zoetermeer

  Zieke iep ZoetermeerMeer dan honderd iepen in de Zoetermeer, zijn aangetast door de iepziekte. Deze bomen staan vooral aan de Van Leeuwenhoeklaan en de Boerhaavelaan in de wijk Driemanspolder. De iepziekte is zeer besmettelijk en de bomen zijn helaas niet te genezen.

 • Blikseminslag en brand op ONC Clauslaan

  brand onc 1Door een blikseminslag tijdens het onweer vannacht is brand ontstaan op het dak van het Oranje Nassau College Clauslaan. Woensdagavond omstreeks elf uur is de brandweer uitgerukt voor een brandmelding aan de Clauslaan. Rond één uur was de brand onder controle.

 • Schoten in de Dunantstraat

  politie auto 11Omwonenden van de Dunantstraat hebben op donderdagavond 4 juni schoten gehoord. De politie bevestigt dat er kogelhulzen zijn gevonden en dat het onderzoek naar de toedracht in volle gang is.

 • Straat in beeld: Boerhaavelaan

  IMG 3157U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week de Boerhaavelaan in Driemanspolder.

 • Geslaagd balkonconcert van Leeuwenhoeklaan

  balkonconcert van leeuwenhoeklaanEen balkonconcert voor bewoners van de Leeuwenhoeklaan zorgde voor een vrolijke noot. Dirigente Rian van Randwijk, o.a van het Piëzo-koor, liet jong en oud meezingen en dansen op vrolijke bekende nummers.

 • Straat in beeld: J.L. van Rijweg

  StratenInBeeld JLVanRijweg A19A6921Weet u wat uw straatnaam betekent? In Straat in beeld zoeken wij de informatie achter het blauwe bordje uit. Nederland herdenkt in 2019 en 2020 ‘75 jaar Vrijheid’. De komende weken belichten we een aantal straatnamen met een link naar de Tweede Wereldoorlog. Vandaag de Jacob Leendert van Rijweg in Driemanspolder.

 • ONC werkt thuis zo goed mogelijk door

  lied onc clausEr is nogal wat veranderd voor scholen en leerlingen in de coronacrisis. In plaats van elke dag naar school te gaan zitten de leerlingen nu thuis achter hun laptop en de leraren geven digitaal afstandsonderwijs. Het ONC werkt thuis zo goed mogelijk door in de crisis.

 • Het gebouw van de maand: Kantoorlandschap IBM

  ibm zoetermeer kantoor gevelZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand het voormalige kantoor van IBM in Zoetermeer langs de Boerhavelaan.

 • Gewonde bij felle brand flat Driemanspolder

  brandstadhoudersringBij een brand in een flat aan de Stadhoudersring, Driemanspolder, is een man gewond geraakt. Omliggende woningen werden ontruimd tijdens deze brand op zaterdagavond 28 maart. De brandweer schaalde op naar middelbrand en controleerde op schadelijke gassen.

 • ONC: Schoolexamen verspreid afnemen

  Het Schooljournaal ONC Clauslaan wordt opgenomenMinister Grapperhaus maakte dinsdag 24 maart bekend dat de Centrale Eindexamens definitief niet doorgaan. De eindexamenleerlingen van het ONC Clauslaan kregen vanmorgen een brief met uitleg over de schoolexamens, die nu bepalend zijn voor het diploma.

 • Elke dag live Schooljournaal ONC Clauslaan

  Het Schooljournaal ONC Clauslaan wordt opgenomenOranje Nassau College (ONC) Clauslaan zendt elke schooldag om 16.00 uur een live Schooljournaal uit. De school houdt op deze manier leerlingen en ouders op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen nu de school dicht is maar het onderwijs wel doorgaat.

 • Sam (11) start actie voor juf

  IMG 20200304 001102 345Sam Vreugdenhil (11 jaar) is een inzamelingsactie begonnen voor zijn juf Caroline die lijdt aan de ziekte ALS. Hij wil geld ophalen voor onderzoek en combineert zijn actie met een spreekbeurt.

 • Frits Landesbergen Sextet bij Fascinating Jazz

  IMG 4162Het Frits Landesbergen Sextet was zondag 1 maart te gast bij Fascinating Jazz in het Golden Tulip Hotel in Zoetermeer. In het sextet weet hij zich omringd door geweldige muzikanten en de vele bezoekers genoten zichtbaar van het gevarieerde optreden.

 • 27 km te hard op Boerhaavelaan

  flitserBij een snelheidscontrole op de Boerhaavelaan heeft de politie op vrijdag 28 februari een bestuurder vastgelegd die 27 kilometer te hard reed. De controle werd gedaan met een lasergun en de boete is fors.

-goede doel-