Buytenwegh De Leijens Buytenwegh

 • Zonnige foto's voor moeder in Buytenwegh

  20240511 44793Heel veel kinderen lieten in Winkelcentrum Buytenwegh een mooie zonnige foto van zichzelf maken om hun moeder op Moederdag mee te verrassen. Op het Kentgensplein stond de fotostudio, compleet met heel veel leuke verkleedkleren.

 • Moeder staat centraal in Buytenwegh met foto actie

  20230513 39258Zondag 12 mei is het weer Moederdag en om alle moeders in Buytenwegh te verrassen kunnen kinderen op zaterdag 11  mei een mooie foto laten maken op het Kentgensplein in Winkelcentrum Buytenwegh. De gratis foto kan je een half uurtje later al ophalen om deze de volgende dag aan moeder te geven!

 • Verwarde man overmeesterd door politie

  politiebus 1Een verwarde man stond in de ochtend van 5 mei op zijn balkon te schreeuwen en maakte met een mes een snijbeweging over zijn keel. Dit was aan de Justus van Effenhove in Buytenwegh. Onderhandelaars van de politie hadden geen succes. Een inval volgde.

 • Uitwisseling met Duitse scholen en Alfrink College

  Uitwisseling Duitse scholen Alfrink CollegeAfgelopen week waren alle tweede klassen van het tweetalige onderwijs op het Alfrink College op reis naar verschillende scholen in Duitsland. De uitwisseling, die jaarlijks plaatsvindt, laat leerlingen kennismaken met een andere cultuur en werken aan hun taalvaardigheid.

 • Alfrink College heeft Europese Duurzaamheidsuitwisseling

  IMG 2469Vorige week verwelkomde het Alfrink College leerlingen van het Christianshavn Gymnasium uit Kopenhagen voor een uitwisseling. Ze bespraken actuele Europese thema’s, met gastcolleges over duurzaamheid en mensenrechten. De dag eindigde met inspirerende gesprekken en een boeiende lezing van parlementskandidaat Catarina Viera.

 • Straat in Beeld: Zwaardslootseweg

  zwaardslootsewg zoetermeer 001De betekenis van Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer verrassend. In Straat in Beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week: de Zwaardslootseweg in Buytenwegh De Leyens.

 • Pizza en Prikdeelnemers krijgen dinerbon

                  De deelnemers aan de Pizza en Prikavonden in Buytenwegh, die al minimaal drie keer hebben meegedaan aan de actie, hebben een dinerbon gekregen. Wethouder Bouke Velzen pakte de prikstok om alle deelnemers de bon te overhandigen.

 • Opknapbeurt parkeerterrein winkelcentrum De Leyens

  20240412 voorlopig ontwerp parkeerterrein wc de leyens sartrezijde 1000pxHet parkeerterrein van winkelcentrum De Leyens wordt momenteel opgeknapt. Het parkeerterrein wordt overzichtelijker ingericht en toegankelijker gemaakt voor mensen met een handicap, de ondergrondse containers worden naar de weg geplaatst en de meeste bomen worden vervangen.

 • Dansspektakel Alfrink bij Olympic Moves

  19D32E7C DC29 4D52 B1E0 8E99F2CBAEA8Op vrijdag 15 april kwam het Alfrink College tot leven tijdens het spektakel van de regionale finales van het Streetdance-onderdeel van Olympic Moves. Met deelnemers die streden in verschillende categorieën, van recreatief tot klasniveau, bracht het evenement een golf van energie en enthousiasme naar de dansvloer.

 • Geboortezorg blijft in Zoetermeer

  Babyvoetjes rozeHet HagaZiekenhuis biedt ook in de toekomst geboortezorg aan in Zoetermeer. De raad van bestuur van het HagaZiekenhuis heeft dit voorgenomen besluit bekend gemaakt via hun website. Er is zelfs een plan om te investeren in geboortezorg om in het nieuwe ziekenhuisgebouw de modernste faciliteiten voor bevallingen te hebben.

 • Sporten en gezond eten in Winkelcentrum Buytenwegh

  20240413 44049Sporten en gezond eten stond centraal op de Sport, Spel en Gezondmarkt in Buytenwegh van zaterdag 13 april. Op het plein van het winkelcentrum waren vechtsportdemonstraties te zien en werden lekkere en gezonde snacks aangeboden.

 • Handtekeningen aangeboden aan HAGA ziekenhuis

  handtekeningen ziekenhuisOnder het motto ‘Wij willen een volwaardig ziekenhuis’ heeft Monique van Damme, raadslid van de SP in Zoetermeer, donderdag ruim 1500 handtekeningen aangeboden aan directeur Peter van der Meer van het HAGA ziekenhuis. Ook Tweede Kamerlid Sarah Dobbe steunde de petitie.

 • Sport, Spel en Gezond in Buytenwegh

  sportgezondmarkt BWWinkelcentrum Buytenwegh organiseert zaterdag 13 april de Sport, Spel en Gezondmarkt. Op het Kentgensplein komen verschillende kramen met gezonde keuzes in voedsel, het publiek mag hier ook van proeven. Sportverenigingen uit de wijk geven demonstraties en open lessen.

 • Diaconaal Centrum Kruispunt geopend in Buytenwegh

  20240402 44048Na het verdwijnen van Halte 2717 uit Buytenwegh werd duidelijk dat dit centrum erg gemist werd in de wijk. Johan Roest was als buurtpastor betrokken bij Halte en zocht naar andere mogelijkheden om te zorgen voor verbinding en hulp in de wijk.

 • Themaviering op het Alfrink College

  Themaviering maartAfgelopen week namen leerlingen en medewerkers van het Alfrink College deel aan de themavieringen. Twee keer per jaar vinden deze vieringen plaats op de middelbare school om de toeschouwers aan de hand van een thema na te laten denken over belangrijke onderwerpen.

 • Nieuwe Muurschildering in Buytenwegh

  C8DBFC52 511B 4613 91F7 FA94E3F6A754Vrijwilligers van de Piëzo Ambachtenwerkplaats, buurtbewoners en kunstenaar Manuel Alaniz uit Nicaragua werkten samen aan een kleurrijke muurschildering die nu de achterkant van Teldersrode 25 in Buytenwegh siert.

 • College belooft bijdrage aan ziekenhuis

  baby 2 copyHet Zoetermeerse college heeft in een brief aan de Raad van Bestuur van het HagaZiekenhuis geschreven dat de gemeente bereid is zich in te spannen om de acute geboortezorg in Zoetermeer te behouden. Ook een bijdrage aan nieuwbouw, mét geboortezorg, is mogelijk.

 • Alfrink plusprogramma krijgt een vervolg

  AlfrinkplusIn het afgelopen schooljaar startte voor het eerst het Alfrink+ programma op het Alfrink College. De leerlingen die aan hun schoolcarrière begonnen in de eerste klas konden naast het volgen van hun gewone lessen ook kiezen voor een van de Alfrink+ stromen.

 • Opening Diaconaal Centrum Kruispunt in Buytenwegh

  Diaconaal Centrum KruispuntIn Buurtcentrum Buytenwegh aan de Cesar Franckrode 60 zal op dinsdag 2 april de opening plaatsvinden van Diaconaal Centrum Kruispunt Zoetermeer. Het Diaconaal Centrum is opgericht om een welkome plek te bieden voor iedereen die ondersteuning nodig heeft, of simpelweg een praatje bij een kop koffie.

 • Zinkende eilandjes verwijderd

  20210707 201140 copyIn de Broekwegwetering in De Leyens zijn in 2021 en 2022 80 drijvende eilanden in de aangebracht om de waterkwaliteit en de natuur te verbeteren. Tien van deze eilandjes blijven niet goed drijven en worden weg gehaald door de gemeente.

-goede doel-