Dorp

 • Inschrijving deelname Oldtimerdag 2023 geopend

  SONY DSCIedere 3e zaterdag in mei organiseert de Stichting Oldtimerdag Zoetermeer de jaarlijkse Oldtimerdag. Dit jaar zal op zaterdag 20 mei de 21ste editie zijn met als speciaal thema Italië. De Italiaanse merken zullen gepresenteerd worden op een speciaal themaplein.

 • Crazy sales in de Dorpsstraat

  Crazy salesNa de (dure) feestdagen met veel uitgaven denkt de Dorpsstraat graag met je mee. Misschien heb je nog iets nodig aan het begin van het nieuwe jaar en zoek je voor een klein prijsje toch iets van kwaliteit. Kom dan op 27 en 28 januari naar de Crazy Sales in de Dorpsstraat en ontdek het zelf.

 • Nieuwe Padelbanen bij ALTV

  Padelbaan met mensen2De Zoetermeerse tennisclub ALTV heeft sinds deze maand de beschikking over twee schitterende padelbanen. ALTV was de eerste Zoetermeerse club met een padelbaan, maar aangezien de baan verouderd was en de behoefte aan een tweede baan groot was, werd besloten tot een grondige aanpak van het park.

 • Verrassende kunst bij kunstgarage Franx

  2023 01 10 expositie RJ 10Kunstgarage Franx trapt 2023 af met Changing Perspective. In deze tentoonstelling kijken negen kunstenaars naar de uitdagingen die spelen in de huidige samenleving. Zij nodigen het publiek uit om door hun ogen naar de wereld te kijken en dat levert verrassende perspectieven op.

 • Straat in beeld: Jan Steenlaan

  jan-steenlaanDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer bijzonder. In 'Straat in beeld' gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Jan Steenlaan in Dorp.

   

 • 38 bomen weg aan de Molenstraat

  bomen molenstraatEr moeten 38 bomen gekapt worden langs de Molenstraat in Dorp. Het gaat om bomen in de gehele straat, vanaf de Eerste Stationsstraat tot en met de Rokkeveenseweg. De bomen zijn ziek en lijden aan essentaksterfte. De vergunningen voor de kap zijn inmiddels aangevraagd.

 • Straat in beeld: Henk Oskampad

  20221104 35066U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: het Henk Oskampad in Dorp.

   

 • Concerten binnen en buiten de Oude Kerk

  panos GkistisZowel binnen als buiten de Oude Kerk in de Dorpsstraat kan geluisterd worden naar prachtige muziek. Zaterdag 7 januari zal Johan van Oeveren een uitvoering geven op het carillon van de kerk. Woensdag 11 januari kunt u binnen genieten van het lunchpauzeconcert met pianist en componist Panos Gklistis.

 • Jubileumconcert Zoetermeers Mannenkoor

  Zoetermeers Mannenkoor in de NicolaaskerkIn een propvolle Nicolaas kerk hield het Zoetermeers Mannenkoor vorige week zijn altijd sfeervolle kerstconcert. Bovendien vierde het Mannenkoor, opgericht in 1981, met dit concert zijn veertigjarig jubileum. Het jubileumconcert in het Stadstheater vorig jaar kon toen niet doorgaan vanwege Corona.

 • Lunchpauzeconcert in Oude Kerk

  Carla BosWoensdag 4 januari a.s. zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpstraat 59) te Zoetermeer worden gegeven door Carla Bos (harp) Op het programma staan werken van Kristine Warmhold - “Zwischen den Zeiten” en Musik für die Rauhnächte. Mooie muziek aan het begin van het nieuwe jaar.

 • 60 jarig bruidspaar Zwart - Roest

  60 jarig bruidspaar Zwart 02 1Burgemeester Bezuijen bracht net voor de kerstdagen een bezoek aan het 60 jarig bruidspaar Zwart - Roest, wonende in het Dorp. De burgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • Laatste Lunchpauzeconcert 2022 in Oude Kerk

  van Jaarsveld en HeemsbergenWoensdag 28 december zal van 12:45 tot 13:15 uur het gratis wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpstraat 59) worden gegeven door Nicole van Jaarsveld (klarinet) en Angélique Heemsbergen (vleugel). Op het programma dat zij gaan spelen staan werken van W.A. Mozart en C. Saint-Saens.

 • Dorpsstraat deelt prijzen loterij uit

  20221217 36184In de Dorpsstraat werden zaterdag de prijzen van de kerstloterij uitgedeeld. Kerstelfen maakten op het horecaplein in de Dorpsstraat heel veel kinderen blij met prijzen die de winkeliers beschikbaar hadden gesteld.

 • Rijinstructeur maakt ravage

  ongewal door lesauto1Een rijinstructeur heeft zaterdagavond 17 december voor grote overlast gezorgd. Handhavers wilden de man aanspreken, waarop hij hard weg reed. Met een leerling in de auto veroorzaakte hij een aanrijding met vier geparkeerde auto's. Dit met grote gevolgen.

 • Horeca Kiki@Franx opent in kunstgarage Franx

  D14DC318 323C 4773 899A 69DDE42192E3Joëlle en Aris van der Land zijn de nieuwe uitbaters van het horecagedeelte van Kunstgarage Franx aan de Vlamingstraat. De zaak die de naam ‘Kiki@franx' heeft gekregen opent officieel 14 januari de deuren. Zij gaan zich vooral richten op koffie met iets lekkers, lunch en borrel&bits. 

 • 60 jarig bruidspaar Zoutenbier-Boesenach

  60 jarig bruidspaar Zoutenbier 4Burgemeester Bezuijen bracht woensdag 14 december een bezoek aan het 60 jarig bruidspaar Zoutenbier-Boesenach, zij wonen in Dorp. De burgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • Kerst Lunchpauzeconcert in Oude Kerk

  Ronald met kerststerren verkleindWoensdag 21 december zal van 12:45 tot 13:15 uur het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude Kerk in Dorp worden gegeven door Ronald de Jong (Lohman orgel). Tijdens dit concert zal hij kerstmuziek spelen van Bach, Kee en Dalm en een aantal improvisaties laten horen van bekende kerstliederen.

 • Kaarsjesavond brengt sfeer in Dorpsstraat

  20221213 36097De Dorpsstraat vierde dinsdagavond 13 december weer een traditionele kaarsjesavond met veel lichtjes en gezelligheid. Het zeer populaire evenement kon de afgelopen twee jaar niet doorgaan vanwege de corona maatregelen, veel bezoekers waren dan ook heel blij weer te kunnen genieten van alle lichtjes.

 • Kleurwedstrijd en kerstspeurtocht bij Oude Kerk

  QRST boom en route Dorp Oude Kerk 20221212 193426In de Oude Kerk ben je op zondag 18 december van harte welkom bij het Kinderkerstfeest. Daarnaast kan je het kerstverhaal volgen via een verrassende route door de Dorpsstraat. Start en finish van de route is bij de kerstboom op het kerkplein.

 • Presentatie jubileumboek Molen De Hoop

  Wethouder Wim BlansjaarMolen De Hoop bestaat dit jaar 125 jaar en in het kader van dit jubileum zijn er al diverse activiteiten geweest rondom de molen. De laatste activiteit was de uitgave van een boek over de historie van Molen De Hoop. Het boek Malen op de wind werd officieel overhandigd aan wethouder Blansjaar.

-advertenties-

-goede doel-