Dorp

 • Kunst en cultuur in ‘Erf de ogen’

  Schermafbeelding 2022 05 10 om 12.11.26Op 14 en 15 mei smelten kunst en cultuur van alle generaties en disciplines samen tot één geheel tijdens de multidisciplinaire voorstelling ‘Erf de ogen’.  In dit unieke stuk brengen diverse docenten en meer dan 50 cursisten van CKC & partners hun passie voor kunst en cultuur samen.

 • Marus van der Made: 45 jaar beeldend kunstenaar

  Persfoto AnnelizevanderHelm expo Franx Marus 0006Afgelopen weekend werd de oeuvre-expositie van Marus van der Made: 45 jaar beeldend kunstenaar officieel geopend bij Franx. De expositie biedt een breed overzicht van zijn werk door de jaren heen én de vele opdrachten die hij uitvoerde in de openbare ruimte, waaronder Zoetermeer.

 • Zoetermeer Blues Festival

  Blues festivalHet Zoetermeer Blues Festival is weer terug met dit 3-daagse muziek-evenement vol sfeer en muziek. Een flinke dosis veelzijdig live entertainment op meerdere podia en bij horeca gelegenheden in het centrum van Zoetermeer in alweer de 28ste editie van dit jaarlijkse populaire festival.

 • Molen De Hoop doet weer mee aan Nationale Molendag

  Molen ontbijtDit jaar bestaat het Gilde van Vrijwillige Molenaars 50 jaar en daarom is 2022 het Jaar van de Molenaar. Honderden molens in Nederland zijn op zaterdag 14 mei open voor bezoek. De Nationale Molendag is een mooie gelegenheid om te ontdekken wat molens doen.

 • Midzomernachtsdroom staat in het teken van liefde

                  Wie denkt dat een toneelstuk van Shakespeare, oud, stoffig en gedateerd is heeft het helemaal bij het verkeerde eind. De stukken zijn niet alleen tijdloos, maar ook doorspekt met verrassende figuren, komische situaties, teksten in rijmvorm en doldwaze scenes.

 • Fotoshoot Prinsen en Prinsessen

  20220427 30350Tijdens de fotoshoot voor prinsen en prinsessen op het Nicolaasplein werden tientallen kinderen op de foto gezet door het team van Zoetermeer Actief. Sommige prinsessen waren zelf al gekleed in hun mooiste prinsessenjurk, anderen zochten bij de verkleedkleren een mooie jurk of superhelden kostuum uit.

 • De Nederlandse dag van de teckel

  teckeldag2019 048Op zaterdag 7 mei organiseert ’t Dierenparadijs alweer de 9e editie van De Nederlandse dag van de teckel in Zoetermeer. De Teckeldag is al volop bekend in de regio en trekt elke keer weer honderden teckels en hun baasjes naar Zoetermeer.

 • Molen De Hoop viert 125-jarig bestaan

  Korenmolen De HoopKorenmolen De Hoop is al 125 jaar een van de meest iconische herkenningspunten van Zoetermeer. Daarom zijn er dit jaar tal van activiteiten rondom de molen, die deze mijlpaal onderstrepen.

 • Zoetermeer Beste Fietsstad

  DSC 5251Zoetermeer is door de fietsers uitgeroepen tot ‘beste grote fietsgemeente 2022’, er 48.000 enquêtes ingevuld verdeeld over alle 352 gemeenten. Donderdag 14 april reikte de Fietsersbond de prijs uit aan de wethouders Jan Iedema en Margreet van Driel.

 • Verteltheater met gebaren

  20220326 29746Speciaal voor dove en slechthorende kinderen organiseert WeZoDo een verteltheater met gebaren. De kinderen van 4 tot 7 jaar luisteren en kijken ademloos naar de verteller, Robine Neijssel, en gaan helemaal op in het verhaal.

 • Duurzaamheidsoptocht in Dorp en Stadshart

  20220409 29909De Duurzaamheidsoptocht trok zaterdag 9 april veel aandacht in de Dorpsstraat en het Stadshart. Een bont uitgedoste stoet, met figuren als Moeder Aarde, de afvalbutlers en muzikanten liep door de straten, vergezeld door vele organisaties die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

 • Derde editie Dorpsstraat magazine

  20220408 29889In de derde editie van het nieuwe Dorpsstraat magazine staat het jubileum van de Wereldwinkel centraal. De Wereldwinkel bestaat dit jaar vijftig jaar in Zoetermeer, voorzitter Yvonne Feeke mocht dan ook uit handen van Jacques Boonekamp van de winkeliersvereniging.

 • Expositie Erasmus college bij CKC & partners

  Expo Erasmus CollegeVanaf 1 april tot en met 8 mei spreekt het postmodernisme tot de verbeelding in de expositie van het Erasmus College. Het postmodernisme test en verlegt de grenzen van de kunst. Door het stellen van kritische vragen zoals: ‘Wat is kunst’ en ‘Wie bepaalt wat er kunst is en wat niet?’

 • Vijverburgh in actie voor vluchtelingen

  leerlingenraad 1 copyOp het schoolplein van basisschool IKC de Vijverburgh, aan de Dr J.W. Paltelaan wordt aanstaande vrijdag 1 april (geen grap!) een speciale actie voor Oekraïense vluchtelingen in Zoetermeer georganiseerd. Iedereen is vanaf 13.30 uur welkom.

 • Speciaal Soepkomcert in Oude Kerk

  ronald de Jong orgel en portatiefZaterdag 26 maart zal er een speciaal orgelconcert worden gegeven door Ronald de Jong op het Lohman-orgel van de Oude Kerk te Zoetermeer. Het betreft een echt Soepkomcert: Om 11.00 uur zal het concert starten en vanaf ongeveer 12.00 uur krijgen de bezoekers een kom soep aangeboden.

 • Kapsalon Le Village feestelijk geopend

  i w9fb9RL X5Met het doorknippen van het lint opende Suzanne Pasman haar nieuwe kapsalon Le Village aan de Leidsewallen. Samen met familie, klanten en genodigden die werden ontvangen door Duo Plumeau werd onder het genot van een hapje en drankje de zaak bewonderd. Vanaf dinsdag 22 maart start Suzanne met knippen.

 • Weekend Foto

  schinkelweg_vanaf_de_Den-Hoorn_John_HenriFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Lunchpauzeconcert  met duo Harpsoon

  duo harpsoonHet wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude kerk in de Dorpsstraat zal ditmaal georganiseerd worden op woensdag 23 maart en wordt gegeven door  duo Harpsoon. Dit duo wordt gevormd door harpiste Emmiko Groenemeijer en Joeri Deckers die de fagot bespeelt.

 • KIJK-expositie van Theo Poot in cartoonstijl

  KIJK expositie opening Paalvast Oude Kerk IMG 3894Tekenaar Theo Poot, van de maandelijkse krant Kerk in Zoetermeer, zette vrijdag 11 maart wethouder Robin Paalvast in een ter plekke getekende cartoon live ‘te KIJK’. In de Oude Kerk is tot en met 9 april de expositie ‘KIJK – 5 jaar Kerk in Zoetermeer’ te zien.

 • Eerste Hoeksteen gelegd HerenAcht in Dorp

  220311HerenAcht Hoeksteen1Het voormalig terrein van Impala Autoservice aan de Schinkelweg in Dorp heeft een ware metamorfose ondergaan. Op deze centrale plek in Zoetermeer, te midden van een bestaande wijk, worden vier Dijkwoningen en vier Hofwoningen gerealiseerd.

-advertenties-

-goede doel-