Dorp

 • Wandel mee met de Stadsgids

  stadsgidsenGilde Stadsgidsen Zoetermeer organiseert weer leuke en informatieve wandelingen door Zoetermeer. Op zaterdagochtend in de zomervakantie zijn er weer verschillende wandelingen, bijvoorbeeld door het Stadshart, Seghwaert of het Dorp.

 • Historische straat: Stationsstraat

  Eerste korenmolen De HoopIn een driedelige reeks kijken we naar de geschiedenis van drie historische straten in Zoetermeer. Over de oorsprong van de straten en een aantal bijzondere bouwwerken die in deze straten staan of hebben gestaan. Dit deel gaat over de Stationsstraat.

 • Weekend Foto

   j_stahlecker_Mormonentempel Foto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Presentatie van het talententraject CKC

  20210706 CKC XT3A2532Jonge muzikanten, zangers en dansers uit het talententraject presenteerden dinsdagavond 6 juli hun kunnen voor een publiek van ouders, betrokkenen, docenten en de stichting Vrienden van Kunst en Cultuur Zoetermeer (VKCZ).

 • Eigen glossy Dorpsstraat

  20210703 25004De Dorpsstraat heeft een eigen glossy, een blad vol achtergrond info, interviews en aanbiedingen. Musicalster en Dorpsstraat fan René van Kooten overhandigde de eerste editie aan burgemeester Bezuijen, midden in het hart van Zoetermeer.

 • Vertraging bouw brug ontsluitingsweg Nutricia

  nutricia 3Het weren van vrachtverkeer van Nutricia uit de wijk Dorp heeft geleid tot het aanleggen van een aparte route voor dit verkeer. Er wordt een weg aangelegd en een brug gebouwd over de Rokkeveenseweg. De weg is volgens planning klaar in juli, maar de bouw van de brug is met twee maanden vertraagd.

 • Winnaars Young Music Talent 2021

  Young Music Talent winnaar Xiaohan ZhouTijdens de finale van de muziekwedstrijd Young Music Talent in de Theaterzaal van CKC & partners gingen in totaal zestien jonge muzikanten de strijd met elkaar aan. Wethouder Robin Paalvast sprak de finalisten toe en reikte de prijs uit aan de twee jongste winnaars.

 • Burgemeester Bezuijen sluit kennismakingstoer af

  Ambachtsherenpad PalensteinBurgemeester Michel Bezuijen sloot vrijdag 18 juni zijn kennismakingsronde met de Zoetermeerse wijken af met een bezoek aan Dorp en Driemanspolder. Eind vorig jaar, voor de corona lockdown, bezocht de burgemeester alle andere wijken in de stad en ontmoette er inwoners en ondernemers.

 • FRANX krijgt kunstwerk met nieuwe IJsslee

  20210617 Foto bij nwsbericht FRANX IJsslee Jaco Putker400In het nieuwe gebouw voor kunstorganisatie FRANX (voorheen Terra Art Projects) aan de Dorpsstraat, zal in het najaar van 2021 een permanent kunstwerk van Hagenaar Jaco Putker te zien zijn, speciaal ontworpen voor deze plek. Het kunstwerk is geïnspireerd op een portret van uitvinder Dirk Franx.

 • Maand lang prijzen winnen in de Dorpsstraat

  banner 300 x 200De winkeliers van de Dorpsstraat gaan de versoepelingen van de maatregelen groots vieren. Vanaf morgen, 17 juni, zijn er veel prijzen te winnen, een van de  hoofdprijzen  is een minuut gratis winkelen bij de Hoogvliet. Tijdens deze maand hebben de ondernemers die meedoen, verschillende aanbiedingen.

 • Prikkel in het Park start met djembé

  20210614 24586Prikkel in het Park, speciale activiteiten voor ouderen, is maandag 14 juni gestart met een djembé workshop. ‘Prikkel in het Park’ is een feestje voor de zintuigen, met leuke activiteiten die de zintuigen prikkelen in juni, juli en augustus.

 • Wilhelminapark in oude glorie hersteld

  Wilhelminapark bruggetjeHet Wilhelminapark in Dorp is het oudste park van Zoetermeer met een leeftijd van 70 jaar. Het park is aan een opknapbeurt toe en de gemeente heeft 10 jaar de tijd uitgetrokken om het park weer zoveel mogelijk in oude glorie te herstellen.

 • Prikkel in het Park, een feestje voor de zintuigen

                  Veel ouderen voelen zich in de zomermaanden eenzamer dan anders, voor hen zijn er weinig uitstapjes of vakantie. Speciaal voor deze groep mensen organiseert Palet Welzijn daarom juni, juli en augustus leuke activiteiten die de zintuigen prikkelen; ‘Prikkel in het Park’.

 • Orgelconcert in Oude Kerk Zoetermeer

  Ronald de Jong OrgelconcertNa de gedwongen coronastop is het nu gelukkig weer mogelijk om concerten te organiseren. Zaterdag 19 juni zal er weer een orgelconcert worden gegeven door Ronald de Jong op het Lohman-orgel van de Oude Kerk te Zoetermeer.

 • Straat in beeld: Paltelaan

  paltelaan3De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen zijn vaak zeer uiteenlopend. In  straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Dr. J.W. Paltelaan. 

   

 • Koken en bakken op de Paulusschool

  paulusschoolDe kinderen van de Paulusschool zijn al enkele weken in de ban van het schoolproject ‘Cultureel koken en bakken’. Na een spetterende opening met muziek en dans is er in alle groepen volop gekookt en gebakken.

 • Gebouw van de maand: De Nicolaaskerk

  nicolaaskerk muurschilderingen lrZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand de Nicolaaskerk waarbij de pastoor zelf toezicht hield op de bouw tijdens de Eerste Wereldoorlog.

 • Kunst in Zoetermeer: IJsslee

  IMG 0002Zoetermeer heeft meer dan 150 kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er vast wel eens onbewust langs, zonder je te realiseren wat het is. In onze  serie ‘Kunst in Zoetermeer’ brengen we bekende en onbekende kunstwerken in beeld. Deze week het kunstwerk IJsslee.

 • Weekend van de begraafplaats

  nicolaaskerk begraafplaatsHet Nicolaaskerkhof doet zondag 30 mei mee met het landelijk Weekend van de Begraafplaats. Het thema dit jaar is: ‘Begraafplaatsen: vol liefde’. Tijdens het Weekend organiseren begraafplaatsen in heel Nederland diverse activiteiten.

 • Opening expo ‘Beelden met een ziel’ bij Wereldwinkel

  Expo Lilian Wessels 5Vrijdag 21 mei werd in de Wereldwinkel de expositie van Zoetermeerse kunstenares Lilian Wessels officieel geopend door wethouder Robin Paalvast. De unieke beelden stralen warmte en intimiteit uit; het zijn beelden met een ziel. De komende 4 weken zijn ze te bewonderen in de winkel in de Dorpsstraat.

-advertenties-

-goede doel-