Dorp

 • Symposium De Ontdekking

  kapelaanStichting A Thing of Beauty organiseert op 8 oktober in de Kapelaan aan het Nicolaasplein 2 in Zoetermeer het Symposium: De Ontdekking. Met het symposium wil de Stichting geïnteresseerden in het thema kunst, cultuur, creativiteit en levensbeschouwing, bij elkaar brengen.

 • Pianoduo bij Lunchpauzeconcert

  LunchconcertWoensdag 28 september zal het wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude kerk  worden gegeven door een pianoduo. Isabelle van Dooren en Henning Schmidt zullen samen de vleugel bespelen.

 • Food la Route komt weer in Zoetermeer

  Foto Food la Route krant copy copy copyVier Zoetermeerse restaurants organiseren op donderdag 24 november Food la Route. De deelnemende restaurants zijn Koeien en Kaas Zoetermeer, Class by Jofel, De Heeren van Soetermeer en 1892 Eten en Drinken. In het totaal zijn er 4 gangen en bij elke gang wordt een bijpassende wijn geserveerd.

 • Reünie Paulusschool

  paulusschoolDe Paulusschool aan de Dr. J.W. Paltelaan bestaat 60 jaar. De basisschool in wijk Dorp is daarmee één van de oudste scholen van Zoetermeer. Dit wil de school niet ongemerkt voorbij laten gaan. In de week van 17 oktober organiseren zij daarom een feestweek om dit heugelijke moment te vieren.

 • Lunchpauzeconcert Panos Gklistis

  panosPianist Panos Gklistis zal woensdag 14 september het wekelijkse lunchpauzeconcert verzorgen in de Oude Kerk. Op het programma staan werken van o.a. Eric Satie, Manos Hadjidakis, Dimitri Schostakovich en Ottorino Respighi. 

 • De Magie Van De Molen op Monumentendag

  4B9A8759Molen De Hoop doet ook dit jaar weer mee met Open Monumentendag op zaterdag 10 september. Naast rondleidingen in de molen, proeverijen van zelfgemaakt gebak met daarbij gratis koffie en thee is er ook toneel bij de molen: De Magie Van De Molen.

 • Tijd voor actie in De Graanschuur

  20220826 33691Raymond Baboeram, die een jaar geleden Restaurant 1892 - De Graanschuur overnam, zit boordevol ideeën voor nieuwe activiteiten en voorstellingen. “We hebben eerst het restaurant op poten gezet, maar nu is het tijd voor actie!”, aldus de enthousiaste Raymond.

 • Cimbalisten spelen in Oude Kerk

  dani lucaHet wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk in de Dorpsstraat zal woensdag 7 september worden gegeven door de cimbalisten Dani Luca en Vasile Luca.

 • Strijdvaardig – activisme bij Franx

  7E9A2110 verkleindActivisme is van alle tijden en tegelijkertijd actueler dan ooit. Kunstgarage Franx brengt met de nieuwe expositie ‘Strijdvaardig – activisme gefotografeerd’ een gevarieerd scala aan foto’s die op hun eigen manier een actueel protest laten zien.

 • Startzondag Nicolaasparochie

  nicolaaskerk startDe traditionele startzondag van de H. Nicolaasparochie zal zondag 4 september plaats vinden. Met de startzondag gaat een nieuw kerkelijk seizoen van start en wordt ook de Nicolaaspenning uitgereikt.

 • Familiecafé 't Nestje start project Parent Proof

  Logo tnestje liggen breedFamiliecafé ‘t Nestje, gevestigd in de Dorpsstraat, lanceert binnenkort hun nieuwe project: ‘Parenting  Proof’. Het project biedt ondersteuning aan het totale gezin door middel van sprekers en lezingen op allerlei gebied over zwangerschap, ontzwangeren en opvoeden.

 • Lunchpauzeconcerten weer van start

  IMG 3903Woensdag 31 augustus zullen de wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude kerk, Dorpsstraat 59 weer van start gaan. Het eerste concert zal worden gegeven door de Zoetermeerse organist Ronald de Jong hij zal werken spelen van o.a. Bach, Walond, Buxtehude en eigen composities.

 • Slotakkoord ZPOT

  persfotoburgemeesterNa ruim twintig jaar voorstellingen te hebben gemaakt voor de leerlingen van het openbaar basisonderwijs in Zoetermeer, heeft ZPOT zichzelf afgelopen schooljaar moeten opheffen. Om dit niet zomaar voorbij te laten gaan, organiseert de werkgroep ZPOT een gezellige avond voor allen die ooit bij ZPOT betrokken waren, hetzij als speler, hetzij achter de schermen.

 • Honden opvoedcentrum Brenda opent in Dorpsstraat

  hond aangelijndHonden opvoedcentrum Brenda opent zaterdag 27 augustus om 11:00 uur officieel de deuren. Omdat het Honden Opvoed Centrum samenwerkt met dierenwinkel ’t Dierenparadijs in de Dorpsstraat zal hier het openingsfeest plaatsvinden.

 • Vijverpop 079 krijgt Survivalpop-editie

  the raspersDe vijfde Vijverpop 079 wordt dit jaar een Survivalpop-editie. Zaterdag 3 en zondag 4 september staan de leukste artiesten uit de regio op één podium. Deze vijfde editie met live entertainment zal plaatsvinden op het Nicolaasplein in het centrum van de stad.

 • Pareltjes uit de collectie: Uithangbord Café De Jonge Prins

  UithangbordMuseum De Voorde heeft, naast de vaste tentoonstellingen Stoer en Respect!, ook een grote collectie Populair Design en Zoetermeers Erfgoed. In deze serie besteden we aandacht aan het Zoetermeers Erfgoed, met hele bijzondere stukken uit de geschiedenis van onze stad. Dit keer: Uithangbord van Café De Jonge Prins.

 • Kennismakingsweek en Open Dag van CKC & partners

  Open Dag CKC partnersOp zoek naar een hobby of een creatieve uitlaatklep? Kom naar de Kennismakingsweek of Open Dag van het CKC en ontdek wat bij jou past. Het nieuwe culturele seizoen start met een week vol proeflessen, van 22 tot en met 26 augustus.

 • 65 jarig bruidspaar De Jong-Evertse

  Burgemeester Bezuijen felciiteert 65 jarig bruidspaar De Jong Foto Patricia Munster 3Burgemeester Bezuijen heeft een bezoek gebracht aan het 65 jarig bruidspaar De Jong-Evertse, wonende in Dorp. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

 • Zoetermeerse geschiedenis: De Graanschuur

  achterzijde Theater De GraanschuurBekende en beginnende artiesten zoals Youp van ’t Hek en Tineke Schouten hebben er op de planken gestaan: Theater De Graanschuur. Vanaf het midden van de jaren zeventig een theater midden in de oude dorpskern van Zoetermeer.

 • Pareltjes uit de collectie: Hondenkar

  hondenkarMuseum De Voorde heeft, naast de vaste tentoonstellingen Stoer en Respect!, ook een grote collectie Populair Design en Zoetermeers Erfgoed. In deze serie besteden we aandacht aan het Zoetermeers Erfgoed, met hele bijzondere stukken uit de geschiedenis van onze stad. Dit keer: Hondenkar.

-advertenties-

-goede doel-