Dorp Palenstein Dorp

 • Tweede editie van Het Zoetermeers Bierfestival

  publiekKlaar om Zoetermeers gebrouwen bier te ontdekken en zin in een feestje? Het Zoetermeers Bierfestival op zaterdag 15 juni (de dag voor Vaderdag) is dé plek waar je wilt zijn om te genieten van de meest heerlijke lokale bieren van ROEM, Geusz!, Brouwerij de Pinas, De Lange Lijs, Castorix en EXLA Studios.

 • Zingen & Swingen in het Park

  zondag in t park 1Zoetermeer is een nieuw leuk evenement rijker: Zingen & Swingen in het Park. Met een knipoog naar het succesvolle Zondag In het Park, wat nog steeds gemist wordt door veel mensen, organiseert JC Events op 25 mei op het Nicolaasplein een leuk muzikaal event met een echt ‘huiskamergevoel’.

 • Tijdelijk minder parkeerplaatsen in garage Osylaan

  Garage OsylaanVanaf maandag 15 april tot en met 26 april vervangt de gemeente de brandmeldinstallatie in de ondergrondse garage aan de Osylaan 298. Hierdoor zijn er tijdelijk minder parkeerplaatsen beschikbaar.

 • Naast lunchconcert ook Avondmuziek in Oude Kerk

  Foto 2 GvLIJvdG april 2024De populaire lunchpauzeconcerten zijn al langer bekend in de Oude Kerk in de Dorpsstraat, maar er is nu ook Avondmuziek. Dit is een muzikale avonddienst met lezing en lied, gebed en instrument. Op zondag 14 april is het thema ‘Goede Herder-zondag’, waarbij Psalm 23 centraal staat.

 • Foto-expositie HGOS : ‘Zelfde Plaats, Andere Tijd’

  Zelfde Plaats Andere Tijd 1 HGOS 2024Ter gelegenheid van haar 75-jarig jubileum organiseert het HGOS, Historisch Genootschap Oud Soetermeer, een foto-expositie van plekken in Zoetermeer, die in 1949 zijn gefotografeerd en van dezelfde plekken zijn in 2024 ook foto’s gemaakt.

 • Antonia (sopraan) en Viktoria (harp) in Oude Kerk

  antionia en victoriaWoensdag 10 april zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpstraat 59) worden verzorgd  door Antonia Dunjko - sopraan  en Viktoria Smetana - harp. Aanvang is 12:45 uur. Op het programma staan werken van o.a. Pergolesi, Schubert, Puccini en Debussy. 

 • Oranjestichting viert Jubileum op Koningsdag

  20230427 38261Voor de vijftiende keer organiseert de Zoetermeerse Oranjestichting de koningsdagactiviteiten in het centrum van de stad. In 2009 werd de stichting opgericht met als doel de versnipperde feestelijke activiteiten te centraliseren tot één groot Zoetermeers festijn.

 • Feestelijke opening Grote Zomer Expo CKC

  CKCOp zaterdag 6 april vindt om 13.00 uur bij CKC & partners de feestelijke opening plaats van De Grote Zomer Expo, het moment waarop de creaties van beeldende cursisten worden gepresenteerd. Samen met ZFM wordt het een mooi moment in de Lounge.

 • Nationale molendag en restauratie molenwieken

  Molen de HoopDe vrijwilligers van Molen de Hoop Zoetermeer maken zich alweer op voor de Nationale Molendag op zaterdag 11 mei aanstaande. Op die dagen mogen de reguliere activiteiten uiteraard niet ontbreken. U kunt weer genieten van een uitgebreide proeverij van producten die u in Molen de Hoop kunt kopen.

 • Orkest Collectief In Latin Mood weer verrassend

                  Een week voor de productie al strak uitverkocht én een bijna volledig nieuw gearrangeerd repertoire; Orkest Collectief maakte zaterdag de verwachtingen meer dan waar. In de theaterzaal van het CKC ging Sweet Lake Latin Night los voor een enthousiast publiek waaronder burgemeester Michel Bezuijen.

 • Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx

  Porselein3.foto.door.Theo.van.HoudtAfgelopen weekend was het dubbel feest voor kunstgarage Franx. Met ‘Kunst van Porselein’ en ‘In de natuur geen zebrapad’ werden maar liefst twee exposities geopend. Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen.

 • Tuingezel aanwezig op paasmarkt bij Kiki at Franx

  A26F16A2 0399 4ACD 923F AC0F13224AFCKomende maandag, op 2de Paasdag 1 april, opent Kiki at Franx haar deuren voor een gezellige paasmarkt, waar lokale ondernemers hun creaties en producten presenteren. Een van de kraampjes is die van Tuingezel, een organisatie die bekend staat om hun planten, vogelhuisjes en andere handgemaakte items.

 • Paasactie op het Oude Kerk-plein

  Paasactie samen danken PR Oude KerkBij de Oude Kerk, Dorpsstraat 59, kun je een dankkaartje ophangen aan het kruis op het kerkplein. De kerk nodigt iedere voorbijgangen uit om een kaartje uit te zoeken en deze op te hangen.

 • Trio Panache verzorgt lunchpauzeconcert Oude Kerk

  trio panacheWoensdag 27 maart zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude Kerk (Dorpstraat 59) worden verzorgd door Trio Panache (viool, cello en piano). De aanvang is om 12.45 uur. Trio Panache is een jong professioneel piano trio bestaande uit Marte, Elisabeth en Sabine.

 • Actief aan de slag in Ambachtsheerlijkheid

  Ambachtsheerlijkheid PalensteinDe ‘Ambachtsheerlijke lieden’ hebben met alle aangemelde omwonende bewoners en gasten van de gemeenteraad, D66, GroenLinks en PvdA goed en gezellig gewerkt in de wijk Palenstein op de zaterdag van NLdoet 2024. Zo’n 40 man, vrouw en kind waren actief en op de been.

 • Vertraging nieuwbouw MOTION Beweeg College

  projecten van doornenplantsoen motion beweeg college schetsDe nieuwbouw van de school en sporthal van het MOTION Beweeg College zou eigenlijk met de start van het schooljaar in september 2025 in gebruik moeten worden genomen, maar heeft minimaal een half jaar vertraging opgelopen. De nieuwe planning is ingebruikname na de kerstvakantie, in januari 2026.

 • Palmpasenstok optocht in de Nicolaaskerk

  palmpasen optochtOp de laatste zondag voor Pasen, dit jaar op 24 maart, viert de kerk Palmpasen, het feest waarop de blijde intocht van Jezus in Jeruzalem wordt herdacht. Ook in Zoetermeer kennen we een lange traditie om dit feest te vieren.

 • Uit de Kunst in het teken van Nederland

  627B9256 1968 4FF6 B49B 19ABA7BDD7D1Uit de Kunst is hét cultureel programma voor 55+ die verlangen naar inspiratie en verdieping. Een programma vol lezingen, workshops, concerten en andere gezellige activiteiten. Voor het nieuwste programma van Uit De Kunst hebben zij zich dit voorjaar laten inspireren door ons eigen land: Nederland.

 • Lunchpauzeconcert (fluit en piano) in Oude Kerk

  Goergen en SchenkelWoensdag 20 maart zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpstraat 59) te Zoetermeer worden verzorgd  door Marie-Christine Goergen (fluit) en Harm Jan Schenkel (piano). Op het programma staan werken van o.a de Falla, Telemann,van Leer en Koffman. Aanvang is 12.45 uur.

 • Dag van het Geld op MBO Rijnland

  20240311 43727Van 11 tot en met 15 maart is het de Week van het Geld. Van basisschool tot hbo wordt in deze week extra aandacht besteed aan omgaan met geld. Het mbo Rijnland opende maandagochtend met de Dag van het Geld voor eerste- en tweedejaars studenten.

-advertenties-

-goede doel-