Dorp

 • Burgemeester Bezuijen sluit kennismakingstoer af

  Ambachtsherenpad PalensteinBurgemeester Michel Bezuijen sloot vrijdag 18 juni zijn kennismakingsronde met de Zoetermeerse wijken af met een bezoek aan Dorp en Driemanspolder. Eind vorig jaar, voor de corona lockdown, bezocht de burgemeester alle andere wijken in de stad en ontmoette er inwoners en ondernemers.

 • FRANX krijgt kunstwerk met nieuwe IJsslee

  20210617 Foto bij nwsbericht FRANX IJsslee Jaco Putker400In het nieuwe gebouw voor kunstorganisatie FRANX (voorheen Terra Art Projects) aan de Dorpsstraat, zal in het najaar van 2021 een permanent kunstwerk van Hagenaar Jaco Putker te zien zijn, speciaal ontworpen voor deze plek. Het kunstwerk is geïnspireerd op een portret van uitvinder Dirk Franx.

 • Maand lang prijzen winnen in de Dorpsstraat

  banner 300 x 200De winkeliers van de Dorpsstraat gaan de versoepelingen van de maatregelen groots vieren. Vanaf morgen, 17 juni, zijn er veel prijzen te winnen, een van de  hoofdprijzen  is een minuut gratis winkelen bij de Hoogvliet. Tijdens deze maand hebben de ondernemers die meedoen, verschillende aanbiedingen.

 • Prikkel in het Park start met djembé

  20210614 24586Prikkel in het Park, speciale activiteiten voor ouderen, is maandag 14 juni gestart met een djembé workshop. ‘Prikkel in het Park’ is een feestje voor de zintuigen, met leuke activiteiten die de zintuigen prikkelen in juni, juli en augustus.

 • Wilhelminapark in oude glorie hersteld

  Wilhelminapark bruggetjeHet Wilhelminapark in Dorp is het oudste park van Zoetermeer met een leeftijd van 70 jaar. Het park is aan een opknapbeurt toe en de gemeente heeft 10 jaar de tijd uitgetrokken om het park weer zoveel mogelijk in oude glorie te herstellen.

 • Prikkel in het Park, een feestje voor de zintuigen

                  Veel ouderen voelen zich in de zomermaanden eenzamer dan anders, voor hen zijn er weinig uitstapjes of vakantie. Speciaal voor deze groep mensen organiseert Palet Welzijn daarom juni, juli en augustus leuke activiteiten die de zintuigen prikkelen; ‘Prikkel in het Park’.

 • Orgelconcert in Oude Kerk Zoetermeer

  Ronald de Jong OrgelconcertNa de gedwongen coronastop is het nu gelukkig weer mogelijk om concerten te organiseren. Zaterdag 19 juni zal er weer een orgelconcert worden gegeven door Ronald de Jong op het Lohman-orgel van de Oude Kerk te Zoetermeer.

 • Straat in beeld: Paltelaan

  paltelaan3De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen zijn vaak zeer uiteenlopend. In  straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Dr. J.W. Paltelaan. 

   

 • Koken en bakken op de Paulusschool

  paulusschoolDe kinderen van de Paulusschool zijn al enkele weken in de ban van het schoolproject ‘Cultureel koken en bakken’. Na een spetterende opening met muziek en dans is er in alle groepen volop gekookt en gebakken.

 • Gebouw van de maand: De Nicolaaskerk

  nicolaaskerk muurschilderingen lrZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand de Nicolaaskerk waarbij de pastoor zelf toezicht hield op de bouw tijdens de Eerste Wereldoorlog.

 • Kunst in Zoetermeer: IJsslee

  IMG 0002Zoetermeer heeft meer dan 150 kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er vast wel eens onbewust langs, zonder je te realiseren wat het is. In onze  serie ‘Kunst in Zoetermeer’ brengen we bekende en onbekende kunstwerken in beeld. Deze week het kunstwerk IJsslee.

 • Weekend van de begraafplaats

  nicolaaskerk begraafplaatsHet Nicolaaskerkhof doet zondag 30 mei mee met het landelijk Weekend van de Begraafplaats. Het thema dit jaar is: ‘Begraafplaatsen: vol liefde’. Tijdens het Weekend organiseren begraafplaatsen in heel Nederland diverse activiteiten.

 • Opening expo ‘Beelden met een ziel’ bij Wereldwinkel

  Expo Lilian Wessels 5Vrijdag 21 mei werd in de Wereldwinkel de expositie van Zoetermeerse kunstenares Lilian Wessels officieel geopend door wethouder Robin Paalvast. De unieke beelden stralen warmte en intimiteit uit; het zijn beelden met een ziel. De komende 4 weken zijn ze te bewonderen in de winkel in de Dorpsstraat.

 • Foto-expositie in Molen De Hoop Zoetermeer

  Foto expositie 080521Al geruime tijd hangt er in de molenwinkel een foto-expositie van de Zoetermeerse kunstenaar Theo Janssen en zijn team (verbonden aan Terra Art). Alle foto's hebben te maken met molens. Op zaterdag 8 mei heeft Theo een aantal nieuwe foto’s opgehangen. Die zijn vanaf nu te zien.

 • Molenontbijt aan huis bezorgd

  COR 6747Ieder jaar is het in het tweede weekend van mei Nationale Molendag, met traditiegetrouw het Molenontbijt. Vorig jaar kon de Molendag met het Molenontbijt vanwege corona helaas niet doorgaan en ook dit jaar gooide corona weer roet in het eten.

 • Sleuteloverdracht Franx

  sleuteloverdracht FranxWethouder Robin Paalvast overhandigde vorige week de sleutels van Kunstcentrum ‘Franx’ officieel aan de directie. Franx is de nieuwe expositielocatie én nieuwe naam van kunstorganisatie Terra Art Projects. Franx hoopt in december de deuren voor het publiek te kunnen openen.

 • Zuliani's verhuist binnen de Dorpsstraat

  8FA11502 A90F 45F6 9A31 8477271E76B8IJssalon Zuliani’s laat via social media weten dat hun locatie in de Dorpsstraat gaat verhuizen naar een ander pand in de straat. De verbouwing in het nieuwe pand is al begonnen, de nieuwe zaak wordt in februari of maart 2022 geopend.

 • Gebouw van de maand: Appartementencomplex Dorp

  1e Stationsstraat 53 archiefopnameZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand het nieuwe appartementencomplex op de hoek van de Eerste Stationsstraat en de Oranjelaan waar eerst twee andere heel verschillende gebouwen stonden.

 • Garage Impala aan Schinkelweg gesloopt

  16 april 2021 Impala 3Occasionbedrijf Impala Auto`s, eerder in 2015 al failliet verklaard, is afgelopen week tegen de grond gegaan. Op deze plaats in het oude Dorp komen totaal 8 nieuwbouwwoningen, die bij project Schinkels horen.

 • Geef yoga weer adem

  yoga 1Met een stil protest van Zoetermeerse yogadocenten, even vragen om aandacht. Dit gebeurde zaterdag 17 april buiten het CKC. Wethouder sport Ingeborg ter Laak kreeg een roos en een brandbrief. De yogaleraren willen niet langer meditatie en ontspanningsoefeningen geven op een plek waar andere sporten ook zijn. Zij willen weer naar binnen.

-advertenties-

-goede doel-