Dorp

 • Piraten bestormen de Dorpsstraat

  20230930 41241Een troep piraten nam zaterdag 30 september de Dorpsstraat over op de Piratendag. Piraten in alle soorten en maten liepen door de straat, soms dronken door de ‘sterke limonade’, maar vaak in voor een praatje en een foto.

 • Let’s get social Festival

  2023 week tegen eenzaamheid jongeren social summer festival 1000pxHet eerste Let’s get social Festival in Zoetermeer gaat zaterdag 30 september van start op het Nicolaasplein in Dorp. Het festival is gratis te bezoeken voor jongeren en heeft veel leuke activiteiten.

 • Piratendag in de Dorpsstraat

  piratendagHet is bijna piratendag in de Dorpsstraat: zaterdag 30 september tussen 12.00 en 16.00 uur wordt de straat overgenomen door stoere piraten. Het is een dag voor de kids: spelen, treintje rijden en jagen op echte schatten. Kinderen mogen ook zelf verkleed als piraat komen.

 • Vogeltjes klaar voor de te waterlating

  vogeltjesrace3Op zaterdag 30 september vindt de tweede editie van de Vogeltjesrace Zoetermeer plaats. De organisatie is er helemaal klaar voor om rond 15.30 uur de tot nu toe 600 verkochte vogeltjes te water te laten in de Buurtvaart achter het CKC.

 • In Feite(n) Zoetermeer: Waterdoorgang Marseillepad

  MarseillepadWist u dat? In deze rubriek onthullen we leuke feitjes en wetenswaardigheden over Zoetermeer. Van de hoogte van de Zoetermeerse Watertoren tot de eerste Ambachtsheren, verrassend en leuk om te weten over je stad! Deze keer:  de waterdoorgang bij het Marseillepad.

 • Expositie ‘Waterverf’ in Ateliers BaZtille

  waterverfVan vrijdag 29 september tot en met zondag 15 oktober wordt in het Ateliers BaZtille de expositie ‘Waterverf’ gehouden. De officiële opening vindt plaats op zaterdag 30 september om 15:00 uur en zal gedaan worden door Sipke Huismans.

 • Première nieuw Nederlandstalige chanson ensemble

  Mozaïek IIHet nieuwe Nederlandstalige chanson ensemble ‘Mozaïek’ geeft zaterdag 28 oktober de première voorstelling in het CKC gebouw. In dit allereerste concert zal zangeres Renate Sonneveld vijftien nieuwe liedteksten van Piet Bogaards zingen.

 • Canto Ostinato te horen en te zien bij Franx

  Fieke Hordijk bij haar wandobjectToppianist Ivo Janssen voert op 24 september 2023 de Canto Ostinato van Simeon Ten Holt uit. Maar bij Franx is dit muziekstuk meer dan alleen muziek. In de expositie ‘Le Plus Grand Silence’ verbeeldt de Zoetermeerse Fieke Hordijk diverse muziekstukken in haar kunst.

 • Vinyl en vintage in de Dorpsstraat

  my cup of vinyl openingDeze week opende in de Dorpsstraat My Cup of Vinyl, een nieuwe winkel met vooral producten uit de vorige eeuw: vinyl en vintage. Volgens eigenaresse Cemile Tastekin is er steeds meer vraag naar de oude vinyl platen van vroeger en dus de juiste tijd om deze winkel te beginnen.

 • Global Goal spellen op Stadsfestival

  spel wereldwinkelIn het kader van het Stadsfestival Zoetermeer 2040 vindt er op zaterdag 16 september een bijzondere activiteit plaats, namelijk de Global Goal spellen, georganiseerd door Wereld Winkel Zoetermeer, en de sponsors: Lionsclub de Meerbloem  en de Round Table Zoetermeer.

 • Wethouder Iedema opent ‘Bedrijvig Zoetermeer’

  bedrijvig ZoetermeerWethouder Jan Iedema heeft zaterdag 9 september de tentoonstelling ‘Bedrijvig Zoetermeer’ geopend. Deze tentoonstelling bij HGOS laat zien hoe Zoetermeer-Zegwaart groeide van een agrarisch ambachtelijke samenleving naar een stad met moderne bedrijvigheid.

 • Open Monumentendag houdt erfgoed levend

  monumentendagDe Open Monumentendag werd zaterdag 9 september geopend door wethouder Willeke Mertens bij de Watertoren in Rokkeveen. Zij onthulde daar een historisch informatiebord over de watertoren. Op maar liefst 25 locaties in Zoetermeer werden de deuren geopend voor bezoekers.

 • Zomerse dag met antiek

  antiekmarktBezoekers aan de Dorpsstraat konden afgelopen zaterdag genieten van het mooie weer, gratis ijsjes en verschillende kraampjes op de Antiek en Brocantemarkt. Bezoekers konden even een stapje terug doen in de tijd en in historische kostuums op de foto.

 • In Feite(n) Zoetermeer: Dakspanten station

  stationsgebouw Zoetermeer zegwaartWist u dat? In deze rubriek onthullen we leuke feitjes en wetenswaardigheden over Zoetermeer. Van de hoogte van de Zoetermeerse Watertoren tot de eerste Ambachtsheren, verrassend en leuk om te weten over je stad! Deze keer:  de dakspanten van station Zoetermeer.

 • Start Vredesweek met Walk of Peace

  3. Walk4PeaceDe start van de Vredesweek valt dit jaar samen met het Stadsfestival Zoetermeer 2040 op zaterdag 16 september. De Vredesweek wordt gestart met een Walk of Peace, een Vredesloop voor de Toekomst, tussen het Asielzoekerscentrum Zoetermeer en de festivallocatie rond het CKC aan de Leidse Wallen.

 • Lunchpauzeconcert met Dorothea en Johan

  image0 2 copyWoensdag 13 september zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude Kerk te Zoetermeer worden verzorgd door Dorothea Jakob (sopraan) en Johann Markel (piano). De aanvang van dit gratis concert is om 12.45 uur. De deur van de kerkzaal is open vanaf 12:30 uur.

 • Glazen Radiohuis in de Dorpsstraat gestart

  20230906 40561Het Glazen Radiohuis in de Dorpsstraat is woensdag 6 september geopend. Met het Glazen Radiohuis wordt er in de regio extra aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid. Wethouder Marijke van der Meer opende het Glazen Radiohuis in de eerste uitzending samen met initiatiefnemer Joey Koeijvoets.

 • Straat in beeld: Paulus Potterlaan

  p potterlaanVraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Paulus Potterlaan in Dorp. 

   

 • Genieten bij Vijverpop op Nicolaasplein

  vijverpop2Honderden Zoetermeerders genoten weer volop van fijne muziek en lekker eten en drinken op het Vijverpop Festival aan het Nicolaasplein dit weekend. De zon liet zich regelmatig zien en zorgde voor een gezellige sfeer op het gratis toegankelijke festival.

 • Antiek & Brocante Markt Dorpsstraat

  antiekMaak je klaar om een duik te nemen in het verleden op de aankomende Antiek & Brocante Markt in de gezellige Dorpsstraat. Op zaterdag 9 september 2023, tussen 10:00 en 17:00 uur, komt de geschiedenis tot leven met een overvloed aan antieke schatten en unieke vondsten.

-advertenties-

-goede doel-