Dorp

 • Vermiste vrouw overleden aangetroffen

  politielogo op auto 1De vermiste 75 jarige vrouw waar al sinds zaterdag naar gezocht werd is overleden aangetroffen. De politie vond maandagavond een lichaam in het water achter de Delftsewallen in Dorp. Later werd bevestigd dat het om de vermiste vrouw ging.

 • Kernwinkelgebied in Dorpsstraat

  Dorpsstraat centreren winkelsHet college wil in de Dorpsstraat een ‘kernwinkelgebied’ maken, waar winkels zoals detailhandel gecentreerd worden. Voor de ‘aanloopstraten’ naar het winkelgebied gaat een uitsterfbeleid gelden, er komt geen nieuwe detailhandel meer, maar zaken die er nu al zitten mogen blijven.

 • Schoonmaakluik in mengketel molen De Hoop

  molen mengketelDe mengketel, waarin het volkorenmeel na het malen wordt gemengd, van molen De Hoop was altijd lastig schoon te maken. De molenaars wilden daarom graag een luik in de mengketel laten maken.

 • Scholen maken kerstkaarten voor ouderen in de wijk

  Foto scholen maken kerstkaarten voor ouderen in de wijkOp verzoek van Driepunt, een samenwerking voor ouderen in Palenstein, Dorp en Driemanspolder van Palet Welzijn, Piëzo en de Morgenster zijn een viertal basisscholen en een school voor voortgezet onderwijs enthousiast aan de slag gegaan met het maken van kerstkaarten voor ouderen.

 • Kerstconcert CKC op locatie én livestream

  kerstconcert CKC 18 decDe traditie van het jaarlijkse Kerstconcert van CKC & partners laat zich niet kisten door het corona-virus. Het Kerstconcert op 18 december gaat door: deels op locatie in de Oude Kerk en deels online via een livestream.

 • Online participatie bouwproject Dorp

  bouwsteigerDe locatie Eerste Stationsstraat 185 is in 2017 door de raad aangewezen als woningbouwlocatie. De participatie voor dit project wordt nu online gehouden, om bewoners toch in een vroeg stadium te betrekken bij de bouwplannen.

 • Walk of Fame Dorpsstraat in ere hersteld

  20201210 21811Op het hernieuwde horeca plein aan de Dorpsstraat 114 is de Walk of Fame weer in ere hersteld. De tegels van de Vrienden van de Dorpsstraat waren verloren gegaan bij de renovatie van het plein.

 • Pop-up woonwinkel in de Dorpsstraat

  Schermafbeelding 2020 12 02 om 09.58.13In de Dorpsstraat is een tijdelijke pop-up winkel van Greek driftwood&more geopend. De zaak die tijdelijk te vinden is naast Wandelspeciaalzaak Herwijnen tegenover de grote kerk  heeft een groot assortiment aan woonartikelen. 

 • Molen De Hoop in oranje schijnwerpers

  Moler De Hoop02De wereldwijde campagne ‘Stop geweld tegen vrouwen’ van UN Women startte woensdag 25 november met het oranje oplichten van opvallende gebouwen. In Zoetermeer zal in de avond en de nacht Molen de Hoop oranje zijn verlicht.

 • Orgelconcert in Oude Kerk Zoetermeer

  Ronald de Jong OrgelconcertOrganist Ronald de Jong zal zaterdag 28 november weer een orgelconcert geven op het Lohman-orgel van de Oude Kerk te Zoetermeer. Reserveren voor het concert is noodzakelijk, er mogen maximaal 30 bezoekers komen luisteren.

 • Sinterklaas-kunst online bij CKC

  Sinterklaas kunst online bij CKCSinterklaas vindt het zo jammer dat alleen hij de tekeningen en kunstwerken van de kinderen kan zien. CKC & partners helpt de Sint met een online tentoonstelling van de Sinterklaas-kunstwerken van alle kinderen uit Zoetermeer, zodat iedereen ze kan zien.

 • Makerswinkel XL weer open

  19 11 12 AnnelizevdHelm Makerswinkel XL 0014 2In aanloop naar de feestdagen is de expositieruimte van Terra Arts Projects weer omgetoverd tot Makerswinkel XL. Dé plek waar je unieke producten van lokale makers en bijzondere designproducten van (zelfstandig) ontwerpers koopt. Om jouw feestdagen óf die van een ander mee op te vrolijken.

 • Kinderen maken kennis met Klassiek Zoetermeer

  Klassiek Zoetermeer CKC 1Klassiek Zoetermeer maakt klassieke muziek toegankelijk voor jong en oud. CKC & partners mag een onderdeel organiseren in de categorie ‘jong’. Deze week krijgt CKC elke dag basisschoolklassen op bezoek die van heel dicht bij, kennismaken met klassieke instrumenten en door opdrachten klassieke muziek beleven.

 • Dorpsstraat Ons Dorp

  Poster Dorpsstraat ons Dorp 2 JPEGBij het Historisch Genootschap Oud Soetermeer (HGOS) is op 24 oktober een nieuwe tentoonstelling geopend: ‘Dorpsstraat Ons Dorp’. Op de tentoonstelling zijn alle huizen van de Dorpsstraat in één oogopslag te zien. Iets wat in werkelijkheid onmogelijk is.

 • De Zoetermeerse geschiedenis: De Oude Kerk

  Middeleeuwse KerkDe geschiedenis van Zoetermeer gaat duizend jaar terug in de tijd. In een reeks verhalen nemen wij u mee op reis door deze duizend jaar geschiedenis. Beginnende bij het ontstaan van het Zoetermeerse Meer en eindigend bij de bouw van Oosterheem. Deze keer: De bouw van de Oude Kerk

 • Kinderactiviteiten Thrillerfestival

  20201028 21137In de week van het Thrillerfestival konden kinderen woensdagmiddag leuke en griezelige activiteiten doen bij Museum De Voorde en CKC & Partners. Sarah Pronk van Bibliotheek Zoetermeer las bij De Voorde voor uit het griezelige boek ‘De Heksen’ van Roald Dahl.

 • Sluiting Youpidoo Dorpsstraat

  youpeedooSpeelgoedwinkel Youpidoo in de Dorpsstraat houdt op dit moment een opheffingsuitverkoop, waarna zij de deuren voorgoed gaan sluiten. Youpidoo richtte zich vooral op kwaliteitsspeelgoed, dat duurzaam is en vaak ook van natuurlijke materialen is gemaakt.

 • Samen dierbaren gedenken met Allerzielen

  mvb2020 03 25 1092De coronapandemie drukt ons allemaal op de feiten: Het menselijk leven is kwetsbaar. Juist in deze tijd is het belangrijk om aandacht te geven aan anderen. Maar het is ook belangrijk aandacht te geven aan hen die door welke oorzaak ook niet meer in ons midden zijn.

 • Gewapende overval goudinkoper Dorpsstraat

  politie uniform 7Een goudinkoper aan de Dorpsstraat is vrijdagmiddag 23 oktober het slachtoffer geworden van een gewapende overval. Bij de overval vielen geen gewonden. Wel is de verdachte er met de buit vandoor gegaan. De politie zoekt getuigen.

 • Kleurrijke kunstslingers bij Art-Labs

  KunstslingerTijdens de zomervakantie maakten 133 kinderen, onder begeleiding van CKC & partners, kunstwerken over wat hen blij maakt. Met speciale Art-Labs bij de sportactiviteiten van Team Zoetermeer Sport, konden kinderen wekelijks komen schilderen bij Museum De Voorde en in De Veur tijdens Speelmeer.

-advertenties-

-goede doel-