Dorp

 • Ateliers99a te bezoeken op afspraak

  groepsfoto Ateliers 99aHet zal nog even duren voordat elke eerste zaterdag van de even maanden de deuren van Ateliers99a weer open gaan voor publiek. Deze activiteit zal waarschijnlijk weer aanvangen vanaf 3 oktober. Tot die tijd kunnen belangstellenden de ateliers van vijf kunstenaars bezoeken op afspraak.

 • Gevangenis krijgt nieuwe bestemming

  15-5-2019_51De weg is vrij om de Zoetermeerse gevangenis een nieuwe bestemming te geven. De gevangenis staat al lange tijd leeg, in juli 2017 werden de laatste gevangenen overgeplaatst. Het gebouw is echter geen eigendom van de gemeente Zoetermeer, maar van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB).

 • Quarantainekunst van start in Dorpsstraat

  20200717 19408Wethouder Cultuur Robin Paalvast opende in de tuin bij De Bakkerswinkel Zoetermeer het zomerse kunstproject Quarantainekunst. Kunstenaars exposeren hierbij in de openbare ruimte om hun kunst in de coronatijd toch aan een breed publiek te laten zien.

 • Gebouwen toen en nu: Postkantoor

  Dorpsstraat_50In Zoetermeer staan vele gebouwen die in de loop der jaren een andere functie hebben gekregen. Vraagt u zich wel eens af wat er vroeger ook al weer in dat ene gebouw zat? In deze serie nemen we een aantal van deze historische panden onder de loep. Vandaag het Postkantoor in Dorp.

 • Lunchpauzeconcert in de Oude Kerk

  zohraHet wekelijkse lunchconcert zal op woensdag 15 juli gegeven worden door de aanstormende talenten Dante Jongerius (blokfluit) en Zohra Jongerius (viool). Zij worden begeleid door Ronald de Jong op de klavecimbel. Dante en Zohra Jongerius spelen delen uit hun programma ‘Nieuwe Geluiden’.

 • Opening heringericht horecaplein Dorpsstraat

  opening 2020 horecaplein dorpsstraat zoetermeer 012 wethouders robin paalvast en jan iedema en ondernemersMaandag 6 juli 2020 was het feestelijke moment, dat wethouders Robin Paalvast en Jan Iedema, het heringerichte horecaplein aan de Dorpsstraat, officieel konden heropenen. De plannen en het ontwerp voor de opknapbeurt van het plein dateren van januari 2019.

 • Orgelconcert in Oude Kerk Zoetermeer

  Ronald de Jong OrgelconcertZaterdag 27 juni zal er weer een orgelconcert worden gegeven door Ronald de Jong op het Lohman-orgel van de Oude Kerk te Zoetermeer.

 • Muurschilderingen van Eelco Metman

  Eelco MetmanBij TERRA staan diverse projecten op de planning , waaronder de expositie ‘Wake-up call’ van Eelco Metman. Vanaf 1 juli is iedereen welkom om de muurschildering en diverse werken op doek te komen bekijken in de Dorpsstraat.

 • Tijdelijk geen uitstallingen in Dorpsstraat

  uitstallingen dorpsstraatIn de Dorpsstraat mogen tijdelijk geen uitstallingen worden geplaatst door de winkeliers. Hierdoor is er meer ruimte op straat en wordt het voor passanten makkelijker om anderhalve meter afstand tot andere personen te houden.

 • Hoogvliet Dorpsstraat gaat verbouwen

  oude hoogvlietDe Hoogvliet supermarkt in de Zoetermeerse Dorpsstraat gaat verbouwen en zal vanwege de werkzaamheden gesloten zijn van maandag 22 tot en met woensdag 24 juni. Op donderdag 25 juni 2020 om 8.00 uur wordt de vernieuwde Hoogvliet supermarkt aan de Dorpsstraat in Zoetermeer heropend.

 • Praat mee over het Wilhelminapark

  Wilhelminapark 2020 2In het oudste park van Zoetermeer raken de bomen en beplanting op leeftijd en zijn ze gedeeltelijk aan vervanging toe. Een nieuwe beheersvisie is nodig. De gemeente vraagt inwoners om mee te denken over verschillende vraagstukken.

 • Kerk ook doordeweeks weer open

  kompasTwee Zoetermeerse kerken gaan vanaf juli ook doordeweeks ook doordeweeks weer open. De Lichtzijde in De Leyens en het Kompas in het Dorp openen de deuren voor iedereen die wil bidden of gewoon wil bijpraten met een kop koffie.

 • Oude Kerk Zoetermeer hervat concerten

  DSC01357De concerten in de Oude Kerk in Zoetermeer kunnen weer hervat worden. Het laatste concert in de kerk was het Lunchpauzeconcert van 11 maart, waarna gedurende elf weken helaas geen nieuwe concerten plaats konden vinden vanwege de maatregelen rondom het coronavirus.

 • Thuis zitten chill, maar school is leuker

  20200603 19077Sjoerd Timmerman, locatieleider MAVO Zoetermeer, heeft het contact met zijn leerlingen heel erg gemist tijdens de coronaweken dat er alleen online les gegeven kon worden. “Je kan online heel veel doen, maar het directe contact met je leerlingen is ontzettend belangrijk!”

 • 75 jaar later: Bleiswijkseweg

  75 jaar bleiswijksewegHet is dit jaar 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. We kijken hierop terug met een speciale fotoserie: een foto uit de oorlogstijd en een hedendaagse foto die laat zien hoe deze plek er nu uit ziet. Vandaag een blik op de Bleiswijkseweg.

 • Toekomstvisie op levendige binnenstad

  Illustratie BinnenstadDe conceptvisie Binnenstad 2040 moet de binnenstad van Zoetermeer voor de komende jaren weer een aantrekkelijk gebied maken. De visie presenteert de plannen voor de komende jaren voor de 4 gebieden van de Binnenstad: Dorpsstraat, Dobbegebied, Stadshart en Woonhart.

 • Molenwinkel De Hoop gaat weer open

  Molenwinkel Molen De HoopNa twee maanden van gedwongen sluiting vanwege de coronacrisis opent de molenwinkel van Molen De Hoop weer de deuren. Voorlopig is de winkel alleen open op zaterdag tussen 11 en 17 uur. Op andere dagen kunnen klanten voor meel en bloem terecht in de winkel van Bakker Ammerlaan in de Dorpsstraat.

 • Danspodium ‘Pas de Deux’ wil open

  buitenles2Nicole Sudibyo, eigenaar van de Zoetermeerse dansschool Danspodium ‘Pas de Deux’ wil duidelijkheid over wanneer zij de danslessen weer kunnen hervatten. Diverse sectoren weten al waar ze aan toe zijn, maar dansscholen verkeren nog in grote onzekerheid wanneer zij weer van start mogen.

 • 75 jaar later: hongertocht Stationsstraat

  75 jaar stationsstraatHet is dit jaar 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. We kijken hierop terug met een speciale fotoserie: een foto uit de oorlogstijd en een hedendaagse foto die laat zien hoe deze plek er nu uit ziet. Vandaag een blik op een hongertocht door de Eerste Stationsstraat.

 • 75 jaar later: pastorie

  75 jaar pastorieHet is dit jaar 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. We kijken hierop terug met een speciale fotoserie: een foto uit de oorlogstijd en een hedendaagse foto die laat zien hoe deze plek er nu uit ziet. Vandaag een kijkje bij de pastorie in de Dorpsstraat.

-advertenties-

-goede doel-