AIVD gaat, Spoedeisende hulp mag nog even blijven. Turfheksen, brand in een verfwinkel en een nieuw uniform. Dit is het Zoetermeer actief jaaroverzicht 2014, derde kwartaal. 

De links in dit jaaroverzicht verwijzen naar het artikel, waar vaak extra foto's, informatie en filmpjes te zien zijn.

logo-vierkant klein

 kwartaal3

Juli:

Juli begon met een verhuisbericht: 'De ministerraad heeft besloten om de AIVD in Zoetermeer en de MIVD samen onder te brengen op een locatie in Den Haag. Het AIVD gebouw in Zoetermeer komt niet leeg te staan, de overheid zal er weer een nieuwe rijksorganisatie in onderbrengen.' De 'spoedeisende hulp' van het LangeLand zou juist mogen blijven tot 2016.

Zoetermeer is te koop in duizend puzzelstukjes! John Erkelens van Studio Zoetermeer tekende voor het ontwerp van de puzzel, die alle leisure in Zoetermeer in beeld brengt.

Een exemplaar van de puzzel werd zaterdag bij de opening van de tweede dag van het Culinair Festival Zoetermeer uitgereikt door wethouder Robin Paalvast (Citymarketing) aan directeur Margreet van Driel van Floravontuur.

Foto rechts: John Erkelens met zijn puzzel

20140705-21045

Wim Bakker

Bron: website PVDA

 

 

 

Wereldnieuws houdt Zoetermeer in haar greep op 17 juli 2014 als vlucht MH17 neerstort.

Wim Bakker, oud voorzitter van de PVDA Zoetermeer en zijn vrouw Annet zijn omgekomen in deze crash. Werner Kasten schrijft:

“Wij treuren om het verlies van een warm mens en zijn vrouw Annet. Wij wensen de drie kinderen die hun vader en moeder verloren zijn en de verdere familie alle sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.”

Op maandag 21 juli heeft de gemeente voor hen een condoleanceregister geopend

Premier Rutte heeft woensdag 23 juli, wanneer de eerste vliegtuigen met de slachtoffers terugkomen naar Nederland, uitgeroepen als Dag van Nationale Rouw.

Het Sportgala op 7 juli huldigde Zoetermeerse sporters. Freed van der Wart en Yara van Kerkhof mochten de bloemen in ontvangst nemen. Zie ons uitgebreid verslag met vele foto's. dsc 8447 

 

 

Augustus:

 

Bij een burenruzie op de Fletcher Hendersonrode in Buytenwegh op 1 augustus is een gewonde gevallen. Eén persoon raakte licht gewond bij de ruzie, waar twee partijen slaags raakten met elkaar. Meerdere messen en een honkbalknuppel werden hierbij gebruikt.

Het Chapeaubeeld van de maand augustus ging naar Raimond Pouw, oprichter van kledingbank Zoetermeer. De onderscheiding is uitgereikt in het dienstencentrum Albrandswaard door wijkwethouder Marc Rosier. Pouw ontvangt het Chapeaubeeld voor zijn enorme inzet om kleding in te zamelen voor mensen in een financieel moeilijke positie. raimond

In de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 augustus hebben criminelen de geldautomaat in winkelcentrum Leidsewallen opgeblazen.

Rond vier uur in de ochtend werd de buurt opgeschrikt door een explosie. De automaat staat onder het spoor en in het hart van het winkelcentrum. Het plafond kwam gedeeltelijk naar beneden en de winkels rond de geldautomaat zijn flink beschadigd. De omgeving is korte tijd door de politie afgezet.

 

Maddox van Deene

Op donderdag 24 juli was het dan eindelijk de grote wedstrijddag voor Maddox van Deene. Maddox, 6 jaar, mocht namelijk zijn eerste Wereldkampioenschap BMX rijden.

Ronde na ronde knokt hij zich verder tot de uiteindelijke finale bereikt is. Daar weet de jonge fietsheld de 6e plaats te halen.

Op dinsdag 26 augustus is de traumaheli geland op het schoolplein van basisschool 't Schrijverke voor een medische noodsituatie. Een kind bleek een spijker ingeslikt te hebben, iets wat levensgevaar op kan leveren.

 

 

September:

Gooi een emmer met ijswater over jezelf heen. De ice bucket challenge is 'hot' in heel Nederland. In Oosterheem kunnen ze er ook wat van. De kerkklokken laten Jazz-muziek horen en zakelijk Zoetermeer gaat: 'Back to business.'

Op dinsdag 16 september kwam om half één in de nacht een brandmelding binnen. Het ging om binnenbrand bij verfwinkel Kroonpart in de Dorpsstraat. De brandweer deed bij aankomst onderzoek en besloot de voordeurruit te forceren. De brand bleek zich al uit te breiden en werd opgeschaald naar middelbrand.

De bewoners van tien omliggende woningen, in totaal achttien mensen werden uit voorzorg uit huis gehaald. Eén vrouw werd onderzocht omdat zij rook had ingeademd. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

IMG 5621

September stond bol van de evenementen. Zo was er de Boerendag in de Dorpsstraat en de Dag van palenstein en het Historisch festival. (alle links met veel foto's en video!)

 DSC 2055-X3 20140913-27748 20140926-28841 
foto Zondag in het Park

Zondag in het park werd dé hit van 2014. Samen naar het park voor een gezellig samenzijn, kunst en lekker eten. Het park, waar vroeger de Nicolaaskerk stond, won later dit jaar de Bruisprijs 2014.

De bezoekers lieten weten te hebben genoten van de sfeer, de optredens en de artistieke activiteiten in het park.

 ZA-8605

foto links: Politie in nieuw en oud uniform

foto rechts: Diana wil je met mij trouwen? Nou, ze heeft 'Ja' gezegd hoor!

DSC 4287

Voetbalclub Real Zoetermeer stopte definitief en bij Ilion opende wethouder Mariette van Leeuwen de nieuwe baan. Bij de Geuzenloop trokken jong en oud de hardloopschoenen aan.

 

 

Op de Dag van Palenstein heeft Zoetermeer Actief voor het eerst haar dienst 'Evenement ondersteuning' ingezet. Dit houdt in dat er interviews en info gepubliceerd wordt vooraf aan het evenement en dat tijdens het feest een peiling onder de bezoekers gehouden wordt. Zo krijgt een evenement veel extra media aandacht en tips voor verbetering vanuit de bezoekers.

Deze dienst van Zoetermeer Actief werd genomineerd voor de Floravontuur bruisprijs 2014

 20140913-27995

 

Zoetermeer Actief is meer dan allee een nieuwssite. U vindt ons ook op:

* Facebook Zoetermeer actief

* Twitter

* LinkedIn

* You tube

* Facebook Humans of Zoetermeer

De redactie van Zoetermeer Actief dankt al haar medewerkers, samenwerkingspartners, sponsors & adverteerders en alle overige betrokkenen voor het in beeld brengen van het nieuws uit Zoetermeer dit jaar.

Jouw Stad, Jouw Nieuws

 

 

Bekijk hier het eerste en tweede kwartaal van ons Jaaroverzicht 2014!

Eerste kwartaal

Tweede kwartaal

 

 Fotocollage: André Bijkerk

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-