le-langeland2De Spoedeisende Hulp (SEH) in het LangeLand Ziekenhuis (LLZ) in Zoetermeer en de afdeling intensive care (IC) blijven in elk geval tot 1 januari 2016 open. Deze intentie is door CZ namens de zorgverzekeraars uitgesproken. Het enige voorbehoud is dat het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) het Regioplan Acute Zorg voor de regio West nog moet toetsen. Dit doet zij samen met verschillende zorgaanbieders, waaronder het LLZ. Dit zal in september 2014 gebeuren.

Deze afspraken zijn gemaakt in een gesprek donderdagochtend tussen een delegatie van de gemeente Zoetermeer onder wie Isabelle Vugs (wethouder Zorg), de Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer (SGZ) en Zoetermeerse huisartsen met zorgverzekeraar CZ in Tilburg.

In de periode tot 1 januari 2016 gaat CZ samen met het LangeLand Ziekenhuis onderzoek doen naar het type patiënt dat zich op de Spoedeisende Hulp meldt en welke zorg voor die patiënt nodig is. De Zoetermeerse delegatie heeft nogmaals benadrukt bij haar standpunt te blijven dat het LLZ een volwaardig basisziekenhuis moet blijven. Dat betekent een SEH die 24/7 te raadplegen is met daarbij de beschikking over een IC-afdeling.

Begin maart bood een Zoetermeerse delegatie van politici, raadsleden en vertegenwoordigers uit de zorg meer dan 25.000 handtekeningen aan bij de zorgverzekeraars voor het behoud van de SEH en IC. Wethouder Vugs: “Ik ben ervan overtuigd dat de massale steun van Zoetermeerders heeft bijgedragen aan dit voorlopige resultaat.”

De gemeente Zoetermeer en de zorgpartners blijven de ontwikkelingen rondom de SEH en IC van het LangeLand Ziekenhuis nauwlettend volgen.

-advertenties-

-goede doel-