Zoetermeer VeiligDe burgemeester, wijkwethouder, politie, brandweer en handhaving bezoeken de komende maanden de wijken om met inwoners in gesprek te gaan over de veiligheid in hun wijk. Zij bespreken de stand van zaken en mogelijke maatregelen op het gebied van veiligheid.

 

De wijkbewoners krijgen een terugkoppeling over zaken die vorig jaar zijn gemeld en besproken. De eerste bijeenkomst is in Oosterheem op woensdag 27 november om 19:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur).


Ondermijning

Een nieuw thema op de veiligheidsavonden dit jaar is ondermijning. Denk hierbij aan witwassen, drugshandel of arbeidsuitbuiting. Hoe kunt u de signalen herkennen? Wat zijn de gevaren voor uw buurt en wat doet u bij vermoedens? Verder krijgt u op de veiligheidsavond tips over het voorkomen van een woninginbraak van de preventieadviseur van de gemeente en tips om brand te voorkomen van de brandweer.

 

Overzicht data wijkveiligheidsavonden

Woensdag 27 november 2019: Oosterheem, OBS Florence Nightingale Zanzibarplein 90
Woensdag 22 januari 2020: De Leyens, nog niet bekend
Woensdag 19 februari 2020: Rokkeveen, nog niet bekend
Woensdag 11 maart 2020: Buytenwegh, IKC Klimboom Nesciohove 105-107
Woensdag 18 maart 2020: Driemanspolder / Palenstein / Centrum / Dorp, nog niet bekend
Woensdag 15 april 2020: Noordhove / Seghwaert, nog niet bekend
Woensdag 27 mei 2020: Meerzicht, nog niet bekend

 

Aanmelden

Mensen kunnen zich aanmelden voor de veiligheidsavond in hun wijk door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onder vermelding van naam en de betreffende wijkveiligheidsavond. Meer informatie op www.zoetermeerveilig.nl.

-advertenties-

-goede doel-