happy daysGemeente Zoetermeer en Era Contour tekenden vorig jaar een intentieovereenkomst voor de bouw van een woonwijk die aanvoelt als een vakantiepark. Naar verwachting wordt eind volgend jaar gestart met de bouw van Happy Days met ruim 200 woningen in een groene omgeving en ruimte om te ontmoeten en spelen.

Deze wijk komt op een oud bedrijventerrein naast de Oostweg, de Dwarstocht. ERA Contour en Synchroon bouwen 165 koopwoningen en 40 huurwoningen voor de sociale verhuur. Er worden vrijstaande bungalows, dijkwoningen, rijtjeshuizen, terpwoningen en waterwoningen gebouwd. Alle woningen worden klimaatadaptief en zonder gasaansluiting ontworpen. De 40 huurwoningen komen in een appartementencomplex.

Veranda

In plaats van rechte straten, worden de woningen op een lossere manier verspreid over het gebied. De wegen worden zo aangelegd dat auto’s aan de buitenkant moeten parkeren. Aan de voorkant krijgen woningen een veranda. Deze kijkt uit op het gemeenschappelijke gebied, zodat ontmoeting en buiten zijn wordt gestimuleerd.

Voor een groter vakantieparkgevoel worden gevarieerde groene ruimtes, picknicktafels en bijzondere faciliteiten als een ‘blotevoetenpad’ gerealiseerd.

De oplevering van de eerste woningen wordt een jaar na de bouwstart verwacht.

-advertenties-

-goede doel-