Zoetermeer mijn stadHet GemeenteArchief, Erfgoed, Historisch Genootschap en Bibliotheek Zoetermeer slaan opnieuw de handen ineen om het Zoetermeerse erfgoed te behouden en te promoten. Daartoe tekenen de partijen een convenant op dinsdag 15 januari in het Forum op het Stadhuisplein.

Robin Paalvast, Bibliotheekdirecteur/bestuurder Joke Mos en Jan de Ruiter, voorzitter Historisch Genootschap (HGOS), zetten hun handtekening onder het convenant. Daarmee wordt vastgelegd dat de organisaties samen zeker vier jaar zorgen voor het onderhoud en de promotie van www.zoetermeermijnstad.nl, dé bron van informatie over de lange en rijke geschiedenis van Zoetermeer. Met deze website is het erfgoed digitaal, op één plek en op een vernieuwende manier zichtbaar.

Leonard Korevaar, Gemeentearchivaris: “Zoetermeermijnstad maakt historie op een makkelijke manier toegankelijk voor scholieren en nieuwe Zoetermeerders. Er bestaat nog geen vergelijkbare bron waarin je eenvoudig kunt zien wat de geschiedenis van Zoetermeer is, hoe de stad is ontstaan en wat de hoogtepunten zijn. Natuurlijk is er een aantal boeken en die zijn heel interessant, maar voor sommige mensen is het te zware kost, en ze gaan over een deel van de historie en niet het geheel. Met de site krijg je juist daar veel van mee. Zo vind je er een tijdlijn en ontdekwandelingen over de Zoetermeerse wijkarchitectuur.
Enkele voorbeelden van de stadsgeschiedenis? Bijzondere momenten waren de Floriade, het droogmaken van de polders, en zeker ook het feit dat we in 1962 zijn aangewezen als groeikern. Dat was voor de stad een heel belangrijke mijlpaal.”

-advertenties-

-goede doel-