Palenstein

 • Keti koti herdenkt slavernijverleden

  keti kotiStichting Herdenking Slavernijverleden Zoetermeer herdenkt op vrijdag 2 juli 2021 de afschaffing van het slavernijverleden. Op die dag worden er weer kransen gelegd bij het monument aan het Rakkersveld in Palenstein.

 • Burgemeester Bezuijen sluit kennismakingstoer af

  Ambachtsherenpad PalensteinBurgemeester Michel Bezuijen sloot vrijdag 18 juni zijn kennismakingsronde met de Zoetermeerse wijken af met een bezoek aan Dorp en Driemanspolder. Eind vorig jaar, voor de corona lockdown, bezocht de burgemeester alle andere wijken in de stad en ontmoette er inwoners en ondernemers.

 • Survival of the fittest voor Boxing Club kids

  surv 1De kinderen van kickboksvereniging Boxing Club Zoetermeer hebben op zaterdag 12 juni de Survival of the fittest KIDZ beleefd. De hele dag konden de kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar meedoen aan sportieve activiteiten en leuke spellen.

 • Erasmus College wint KNAW Onderwijsprijs

  knaw onderwijs prijsStach Redeker, Noah Verkaik en Sander Vermeulen, VWO leerlingen bij het Erasmus College, hebben de KNAW Onderwijsprijs gewonnen voor hun profielwerkstuk. Het werkstuk, in het Profiel Natuur & Techniek, ging over ‘Mens versus machine’.

 • Eerste flats in Palenstein aardgasvrij

  Collagefoto Tekenmoment SOKWoningcorporaties en andere gebouweigenaren maken de komende jaren stap voor stap de hoogbouw rond de Willem van Cleeflaan in Palenstein aardgasvrij. Hiervoor sluiten Vidomes, Vestia, De Goede Woning, VvE De Verdwenen Brug en de gemeente Zoetermeer een samenwerkingsovereenkomst.

 • Weekend Foto

  P.Nicolaas_Palenstein_nabij_de_MeerpaalFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Kinderen maken schoon bij NLdoet

  20210528 24428Leerlingen van drie scholen in Palenstein, de Jacobsvlinder, de Achtsprong en de Meerpaal, doen mee aan een Schoonmaakactie van NLdoet. Wijkwethouder Palenstein Robin Paalvast gaf vrijdag 28 mei het startsein bij de Jacobsvlinder en prikte meteen zelf ook wat zwerfvuil weg.

 • Zorgen om splitsen woningen in Palenstein

  Julian flyert tegen overname buurtIn Palenstein hebben bezorgde buurtbewoners zich verenigd in een actiegroep tegen het splitsen van woningen in de wijk. Onlangs is een vergunning aangevraagd om een eengezinswoning te splitsen in 3 wooneenheden.

 • Rattenoverlast in Palenstein

  20210525 rattenoverlastInwoners rond het Sandrinapad in de wijk Palenstein ervaren overlast van ratten in hun tuinen. De overlast is waarschijnlijk ontstaan door de sloop van de flats. De ratten zijn gevlucht en zoeken een nieuw onderkomen in de wijk. Rentokil is ingeschakeld om het ongedierte te bestrijden.

 • Erasmus College ontvangt buitensport faciliteiten

  IMG 0328 copyHet stond al langer op het verlanglijstje van het Erasmus College, de Dalton Scholengemeenschap in Zoetermeer: meer buitensport faciliteiten voor de leerlingen, waarvan zij voor, tijdens (pauze / tussenuur) en na school gebruik kunnen maken.

 • Eerste sleutel in Stadskwartier Palenstein

  1e sleutel StadskwartierDe eerste huurders van Stadskwartier Palenstein hebben maandag 10 mei de sleutel van hun nieuwe duurzame woning van woningcorporatie De Goede Woning ontvangen. Burgemeester Michel Bezuijen was aanwezig om symbolisch de eerste sleutel uit te reiken aan de nieuwe bewoners: dhr. en mw. Buijs.

 • Enorme toename aanmeldingen wandelgroepen

  wandeltraining 1Bij atletiekvereniging Ilion zijn de aanmeldingen voor de wandel- en fitwalkgroepen enorm toegenomen, zover zelfs dat zij met spoed op zoek zijn naar wandeltrainers of mensen die zich willen laten opleiden tot trainer. 

 • Bewoners protesteren tegen weg door Palenstein

  foto1.1Buurtbewoners in Palenstein hebben binnen 1 dag ruim 130 zienswijzen ingediend tegen de Herziening Bestemmingsplan Palenstein. Zij willen geen weg dwars door de wijk, langs plekken waar veel kinderen spelen en vrezen extra druk op smalle straten waar straks veel meer verkeer langs moet.

 • Koninklijk zonnetje op Koningsspelen

  20210423 23767De laatste dag vóór de meivakantie betekent voor veel scholen: lekker de hele dag actief bezig zijn met de Koningsspelen! Op de meeste scholen in Zoetermeer genoten de kinderen van het zonnetje terwijl ze buiten meededen met sport en spel.

 • Hoogste punt Stadskwartier Palenstein

  foto HoogstepuntPalensteinHet hoogste punt van het nieuwe duurzame woon- en winkelcentrum Stadskwartier Palenstein is bereikt. Aan de Jan van Beierenlaan bouwt De Goede Woning in totaal 109 sociale huurwoningen, 42 middenhuur woningen, twee supermarkten en een aantal kleinere winkels.

 • Autobrand en lachgasflessen in Palenstein

  autobrand in palensteinBij een brand van een geparkeerde bestelbus aan de Willem van Cleeflaan in de wijk Palenstein trof de brandweer ook lachgasflessen aan. De brand ontstond in de nacht van maandag op dinsdag 13 april en zorgde voor veel schade aan verschillende auto's.

 • Straat vergeten bij nieuwe woningen Palenstein

  palenstein straat vergeten2Bij nieuwbouw van woningen in Palenstein, bij het Sandrinapad, is een straat vergeten. De woonstraat kan niet worden aangelegd omdat deze voor een deel in de bestemming ‘Groen’ valt. Bewoners zouden nog maar van één kant de woning kunnen bereiken en helemaal niet bij de parkeerplaatsen kunnen komen.

 • Paashaas op bezoek bij IKC de Meerpaal

  IMG 7267De Paashaas kwam woensdag 31 maart op bezoek bij IKC de Meerpaal. Hij had voor iedereen een paaseitje. Alle leerlingen waren net aan het smullen van het paasontbijt dat mede mogelijk gemaakt was door de Dirk in Palenstein.

 • Stapels pannenkoeken gebakken in Palenstein

  pannenkoeken dag PiezoOp de landelijke Pannenkoekendag werden voor de ouderen in Palenstein stapels pannenkoeken gebakken die met genoegen verorberd werden. Pannenkoekendag is een initiatief van Koopmans en Tefal en komt in Nederland sinds 2007 jaarlijks terug.

 • Sfeermakers op pad met paasverrassing

  sfeermakers Palenstein brengen paasverrassing bij ouderen 1Vrijwillige sfeermakers van ouderenproject Het Vonkje uit Palenstein zijn op pad gegaan om ouderen een paasverrassing te brengen. De 9 vrijwilligers gingen op pad met zelfgemaakte paaskaarten en vrolijk versierde bakjes met paaslekkers.

-advertenties-

-goede doel-