Palenstein

 • Gebouw van de maand: Van Boisotring

  OLYMPUS DIGITAL CAMERAZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat ArchitectuurPunt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand de woningen met meerdere terrassen en uitgekiende lichtinval aan de Van Boisotring in Palenstein.

 • Nieuwe naam Volwassenenonderwijs

  logo van Next CollegeDe afdeling vavo (volwassenenonderwijs) van het mboRijnland krijgt een nieuwe naam. Ook in Zoetermeer gaat deze nieuwe naam van start na de komende zomervakantie. Volgens de onderwijsinstelling was de naam mboRijnland vavo verwarrend voor het volwassenenonderwijs.

 • Straat in Beeld: van der Aapad

                  De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week het Van der Aapad dat  is gelegen in de wijk Palenstein.

 • Start Adoptiegroen ‘De Ambachtsheerlijkheid’

  20220319 142413Afgelopen zaterdag 18 maart hebben bewoners van de Ambachtsherenlaan in Palenstein een start gemaakt met Adoptiegroen ‘De Ambachtsheerlijkheid’. ‘De Ambachtsheerlijkheid’ is een stukje grond tussen de Ambachtsherenlaan, de van Wijngaardenstraat en het Tango gebouw (vroeger auto Ambacht).

 • Kapsalon Le Village feestelijk geopend

  i w9fb9RL X5Met het doorknippen van het lint opende Suzanne Pasman haar nieuwe kapsalon Le Village aan de Leidsewallen. Samen met familie, klanten en genodigden die werden ontvangen door Duo Plumeau werd onder het genot van een hapje en drankje de zaak bewonderd. Vanaf dinsdag 22 maart start Suzanne met knippen.

 • Good morning! How is the weather today?

  IKC de Meerpaal Engelse weekOp IKC De Meerpaal in Palenstein hoorde je Engelse gesprekjes, liedjes, verhalen en didgeridoo-muziek. Overal hingen posters van de wildlife - met kangoeroes, koalas, krokodillen, prachtige vogels en zag je tekeningen van de aboriginals en hun kunst, want IKC de Meerpaal organiseerde haar jaarlijkse Engelse week.

 • Cameratoezicht in verschillende wijken

  camera op lantaarnpaalHet cameratoezicht in Meerzicht wordt verlengd en ook in de wijken Palenstein, Seghwaert en Oosterheem worden bepaalde plaatsen met camera’s in de gaten gehouden. Burgemeester Bezuijen neemt de maatregelen om de veiligheid in deze wijken te verbeteren.

 • Aldi Palenstein geopend

  ALDI Palenstein 3Op vrijdagochtend 25 februari wordt om 08.00 uur de vernieuwde Aldi -vestiging aan de Schepenenveld 6 te Palenstein feestelijk geopend door filiaalleider Naser Etemovic. Om de openingsdag compleet te maken stond er de hele dag een Aldi foodtruck op de parkeerplaats.

 • Juf Mieke van Leeuwen gaat met pensioen

  Juf Mieke 1Vrijdag 18 februari hebben de leerlingen van basisschool De Jacobsvlinder afscheid genomen van hun lieve juf Mieke van Leeuwen. Juf Mieke mocht langs de groepen gaan, waar ze werd toegezongen en toegesproken.

 • Autoservice Kuipers naar energieneutraal pand

  Nieuwe pand Autoservicve KuipersHet nieuwe pand van Autoservice Kuipers aan de Wiltonstraat 2A werd op zaterdag 19 februari officieel geopend. Na maanden bouwen werden vorige week de eerste klanten ontvangen in de nieuwe vestiging die slechts één deur verwijderd is van het oude pand.

 • Een nieuwe plek voor Dirk in Palenstein

  dirk palensteinDe nieuwe Dirk op het Schepenenveld in Palenstein staat slechts een paar honderd meter verder dan de oude locatie, maar is een compleet nieuwe supermarkt. Er is meer ruimte voor verse producten, een groter assortiment en klanten kunnen afrekenen via Scan & Go.

 • Verkiezingsdebat tussen studenten en politiek

  spreekgestoelte microfoonIn de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen vindt op 23 februari een Verkiezingsdebat plaats tussen studenten mboRijnland en raadsleden van de gemeente Zoetermeer. Het debat staat in het teken van compassie, gelijke kansen en sociale uitsluiting.

 • Straat in Beeld: Van der Hagenstraat

  DSC 1754U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek ‘Straat in Beeld’, hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week over de Van der Hagenstraat bij bedrijventerrein Hoornerhage en in het Van Tuyllsportpark.

 • Straat in beeld – Wolfertstraat

  wolfertstraat 001Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Wolfertstraat.

 • Online Open Dag mboRijnland met VR-bril

  open dag mborijnlandOp zaterdag 5 februari vindt de Online Open Dag plaats van mboRijnland, in Zoetermeer te vinden aan het Van Doornenplantsoen. Studenten in spé kunnen op deze dag online beleven hoe het is om bij mboRijnland een opleiding te volgen.

 • Drive-through Motion beweegcollege

  Foto drive through1Een drive-through op het Motion beweegcollege aan het van Doornenplantsoen maakte dat leerlingen op de fiets, lopend of met de auto hun Motion goodiebag op kwamen halen. In de goodiebag zitten alle spullen die de leerlingen nodig hebben voor de digitale open dag, vrijdag 28 januari.

 • Lied over eenzaamheid en verbinding in Palenstein

  portret Sandra van den BrandOnder leiding van zangpedagoge Sandra van den Brand is een projectkoor opgericht in Palenstein. Het koor repeteert op woensdag 26 januari en zal op vrijdag 28 januari vanaf 15.30 uur de liederen ten uitvoer brengen in de Adventskerk en voor de bewoners van De Morgenster.

 • Beroepscollege wordt MOTION Beweeg College

  Foto Motion JacoHet Beroepscollege aan het Van Doornenplantsoen verandert komend schooljaar niet alleen van naam, ook het hele concept van onderwijs geven verandert. Bij het MOTION Beweeg College dat komend schooljaar van start gaat, staat het hele onderwijs in het teken van bewegen.

 • MboRijnland nog 1 week online

  mboRijnland bezoek minister Dijkgraaf kapper kleinerHet mboRijnland gaat nog één week online lesgeven, voor de school weer helemaal overschakelt naar fysiek onderwijs. Op de persconferentie van vrijdag 14 januari werd ook het mbo weer volledig opengesteld voor fysiek onderwijs. Het bleek echter te snel om dit al vanaf maandag te laten ingaan.

 • De Achtsprong proost op nieuw jaar

  achtsprong nieuwjaarOp maandag 10 januari hebben alle leerlingen van IKC De Achtsprong in Palenstein op een nieuw jaar geproost. De kinderen kregen in de klassen kinderchampagne en een oliebol met veel poedersuiker.

-advertenties-

-goede doel-