Palenstein

 • Nieuw project woningbouw koop en huur Palenstein

  SingelbuurtEr wordt volop gebouwd op de plekken waar de bekende flats van Palenstein stonden. De laatste ontwikkeling is een project van Vidomes waarbij zowel koopwoningen worden gebouwd als sociale huurwoningen. Het nieuwbouwproject heeft de naam Singelbuurt gekregen en de verwachte oplevering is in 2023.

 • IKC De Achtsprong krijgt Boekfiets op bezoek

  Foto IKC De Achtsprong BoekfietsVanaf woensdagochtend 15 september komt De Boekfiets iedere twee weken op bezoek bij IKC De Achtsprong in Palenstein. Alle ouders en kinderen (van 0 tot 4 jaar) uit de wijk zijn welkom om aan te sluiten op deze gezellige ochtenden.

 • Straat in beeld: Rakkersveld

  rakkersveld1De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen zijn vaak zeer uiteenlopend. In straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week het Rakkersveld. 

   

 • Piëzo TalentenAcademie media en techniek

  Talentenacademie media en techniek fotograaf Stichting PiëzoNa de zomervakantie kan je bij de Piëzo TalentenAcademie alles leren over beroepen in de ‘media en communicatie’ en in de techniek. Ben jij tussen de 9 en 14 jaar? Wil je kennismaken met een journalist of alles ontdekken over het beroep van de automonteur? Doe dan mee met de Piëzo TalentenAcademie.

 • Twee aanhoudingen na bedreiging met vuurwapen

  politie uniform 3Op de Wolfertstraat in Palenstein zijn maandagmiddag 2 augustus twee mannen aangehouden, nadat zij op de Van Boisotring een man bedreigden met een vuurwapen. Het gaat om een Hagenaar van 28 jaar en een Rotterdammer van 22 jaar.

 • Politie zoekt getuigen in mishandeling en ontvoeringszaak

  politiewagen upcloseDe politie zoekt getuigen van een mishandeling en ontvoeringszaak die plaatsvond in de namiddag van zaterdag 24 juli, de wijk Seghwaert. Het slachtoffer werd daarbij een auto ingetrokken en later mishandeld.

 • We kunnen weer zwemmen

  20210717 25642Het buitenzwembad in het Van Tuyllpark is zaterdagochtend open gegaan voor de zomer. Het zwembad van Sweet Lake Wellness zal vanaf nu 8 weken geopend zijn, van 10 tot 17, voor alle zwemliefhebbers uit Zoetermeer.

 • Zomerplezier voor kinderen en ouders in Palenstein

  pannenkoekIn de zomervakantie kunnen kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar samen met hun ouders plezier maken en meedoen aan activiteiten. Samen spelletjes doen, knutselen, maar ook een echte pannenkoekenlunch bereiden.

 • Tuingezel viert 5-jarig jubileum

  Schermafbeelding 2021 07 13 om 11.24.45Tuingezel, een dagbesteding locatie voor mensen met dementie gevestigd op de Stadsboerderij het Buitenbeest op de Voorweg, viert hun 5-jarige bestaan. De groenrijke omgeving en het aanbod van activiteiten is zo vernieuwend dat er inmiddels een wachtlijst  voor cliënten is ontstaan.

 • Zomerspelen voor alle leeftijden in Palenstein

  Kinderen TalentenAcademie maken hapjes klaarIn de wijk Palenstein worden op woensdagmiddag 14 juli tal van activiteiten, genaamd ‘zomerspelen’, georganiseerd. De activiteiten zijn voor alle leeftijden en worden georganiseerd door samenwerkende organisaties uit de wijk.

 • Keti koti: aandacht voor inheemse slaven

  keti koti1De jaarlijkse herdenking van het slavernijverleden, Keti koti, stond dit jaar in het teken van de inheemse slaven. De inheemse inwoners van Suriname & de Nederlandse Antillen werden, tegen de afspraken in, tot slaaf gemaakt, voordat er slaven uit Afrika gehaald werden.

 • Buiten spelen met de Vliegende Brigade

  PHOTO 2021 06 16 19 25 52Team Zoetermeer Sport biedt in drie wijken de activiteit Vliegende Brigade aan, tot de zomervakantie kunnen kinderen en jongeren van 6 tot en met 17 jaar komen buitenspelen onder leiding van de combinatiefunctionarissen sport.

 • Keti koti herdenkt slavernijverleden

  keti kotiStichting Herdenking Slavernijverleden Zoetermeer herdenkt op vrijdag 2 juli 2021 de afschaffing van het slavernijverleden. Op die dag worden er weer kransen gelegd bij het monument aan het Rakkersveld in Palenstein.

 • Burgemeester Bezuijen sluit kennismakingstoer af

  Ambachtsherenpad PalensteinBurgemeester Michel Bezuijen sloot vrijdag 18 juni zijn kennismakingsronde met de Zoetermeerse wijken af met een bezoek aan Dorp en Driemanspolder. Eind vorig jaar, voor de corona lockdown, bezocht de burgemeester alle andere wijken in de stad en ontmoette er inwoners en ondernemers.

 • Survival of the fittest voor Boxing Club kids

  surv 1De kinderen van kickboksvereniging Boxing Club Zoetermeer hebben op zaterdag 12 juni de Survival of the fittest KIDZ beleefd. De hele dag konden de kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar meedoen aan sportieve activiteiten en leuke spellen.

 • Erasmus College wint KNAW Onderwijsprijs

  knaw onderwijs prijsStach Redeker, Noah Verkaik en Sander Vermeulen, VWO leerlingen bij het Erasmus College, hebben de KNAW Onderwijsprijs gewonnen voor hun profielwerkstuk. Het werkstuk, in het Profiel Natuur & Techniek, ging over ‘Mens versus machine’.

 • Eerste flats in Palenstein aardgasvrij

  Collagefoto Tekenmoment SOKWoningcorporaties en andere gebouweigenaren maken de komende jaren stap voor stap de hoogbouw rond de Willem van Cleeflaan in Palenstein aardgasvrij. Hiervoor sluiten Vidomes, Vestia, De Goede Woning, VvE De Verdwenen Brug en de gemeente Zoetermeer een samenwerkingsovereenkomst.

 • Weekend Foto

  P.Nicolaas_Palenstein_nabij_de_MeerpaalFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Kinderen maken schoon bij NLdoet

  20210528 24428Leerlingen van drie scholen in Palenstein, de Jacobsvlinder, de Achtsprong en de Meerpaal, doen mee aan een Schoonmaakactie van NLdoet. Wijkwethouder Palenstein Robin Paalvast gaf vrijdag 28 mei het startsein bij de Jacobsvlinder en prikte meteen zelf ook wat zwerfvuil weg.

 • Zorgen om splitsen woningen in Palenstein

  Julian flyert tegen overname buurtIn Palenstein hebben bezorgde buurtbewoners zich verenigd in een actiegroep tegen het splitsen van woningen in de wijk. Onlangs is een vergunning aangevraagd om een eengezinswoning te splitsen in 3 wooneenheden.

-advertenties-

-goede doel-