Palenstein

 • Herdenkingsboom komt in Park Palenstein

  pa Park Palenstein3De Herdenkingsboom voor Zoetermeerders die zijn getroffen door corona zal geplant worden in Park Palenstein. Een tweede, grotere, boom wordt door het college geadopteerd in het GeuzeGroen, in de Nieuwe Driemanspolder.

 • Grootste zonnebloem in Palenstein

  zonnebloemwedstrijd2De allergrootste zonnebloem van de buurttuin ‘de Ambachtsheerlijkheid’ in Palenstein komt van Bently. De bewoners rond de buurttuin konden deze zomer meedoen met een zonnebloemwedstrijd die begin juni van start ging met zo'n ca 25 deelnemers.

 • Wekelijkse inloopochtend bij Eigen Wij

  Eigen Wij nieuwElke woensdagochtend van 10 tot 12 uur is er bij stichting Eigen Wij aan de Voorweg 112 een inloopochtend. Naast een gratis kopje koffie of thee met een koekje, kun je ook creatief aansluiten bij de Eigenwijze Creaclub.

 • Gebouw van de maand september - De la Gardestraat

  de la gardestraat beeldbank r grootveldZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat ArchitectuurPunt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand de woningen aan de De la Gardestraat in Palenstein, de eerste woningen van New Town Zoetermeer.

 • Brand in vuilniswagen geeft brandweer veel werk

  brandweerauto open 1De brandweer heeft een flinke klus gehad aan het bestrijden van een brand in een vuilniswagen vol elektrische apparaten. De vuilniswagen stond op de parkeerplaats van Silverdome op dinsdagmiddag 20 september. De laadklep ging niet open en rook bleef uit de wagen komen.

 • Ouderkamer Jacobsvlinder

  Ouderkamer JacobsvlinderInmiddels is de ouderkamer al jaren een begrip op basisschool De Jacobsvlinder in Palenstein. Elke twee weken komen ouders samen om te praten over een onderwerp wat ouders van kinderen tussen 4 en 12 jaar bezighoudt en daarom interessant is.

 • Denk mee over de ontwikkeling Van Aalstlaan 24

  Van Aalstlaan luchtfoto ingezoomdDe gemeente wil de locatie aan de Van Aalstlaan 24 in de wijk Palenstein ontwikkelen en vraagt inwoners mee te denken over de invulling van deze locatie. De gemeente wil er woningen bouwen met een woonzorgfunctie.

 • Overvliegfeest bij Scouting JMC

  overvliegfeestKomend weekend gaat het seizoen 2022-2023 bij Scoutinggroep John McCormick (JMC) van start met het jaarlijkse overvliegfeest. Tijdens dit feest schuiven alle jeugdleden die een bepaalde leeftijd hebben bereikt, door naar een volgende speltak (leeftijdsgroep).

 • Bruidspaar Eckhardt 65 jaar getrouwd

  Burgemeester Bezuijen feliciteert 65 jarig bruidspaar Eckhardt foto Patricia Munster 2Burgemeester Bezuijen bracht maandag 15 augustus een bezoek aan het 65-jarige bruidspaar Piet Eckhardt en Dinie Molenaar.  Op 19 juli 1957 stapten Piet en Dinie in Den Haag in het huwelijksbootje. Zij wonen intussen al ruim 27 jaar in Palenstein.

 • Vredes Festival nieuw in Zoetermeer

  vredesfestival 2022De week van de vrede krijg een hele andere vorm en gaat een Vredes Festival worden, zo liet de organisator weten. Het wordt een festival met muziek, workshops en lekker eten in een relaxte sfeer. Op 23 september start dit drie daagse evenement naast het Silverdome.

 • Lekker afkoelen bij het water

  20220719 32907Op de heetste dag van deze zomer tot nu toe zochten veel mensen verkoeling bij het water. Gewoon een badje in de tuin, de fontein in het Stadshart, het strand aan het Noord-Aa of het buitenzwembad in het Van Tuyllpark.

 • Beglazing balkon stort omlaag bij Winkelcentrum Palenstein

  glazenplaat palenstein 1Een glazen plaat is dinsdagochtend van 3 hoog van een balkon naar beneden gekomen bij een nieuwbouwflat in Palenstein. De flat staat tegenover het Castellum Palenstein, aan de nieuwe straat Schepenenveld. Er zijn geen gewonden gevallen bij het incident.

 • Straat in Beeld: Douzapad

   DouzapadU heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek straat in beeld, hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week nemen we een kijkje bij hetDouzapad in de wijkPalenstein.

 • Zoetermeerse Keti Koti met kransen en muziek

  keti koti zoetermeer 2022 031Maandag 4 juli was de Zoetermeerse Herdenking Slavernijverleden, die begon met herdenken toespraken en het leggen van kransen. Daarna was het feest, met muziek en lekkere hapjes, waarbij de vrijheid volop werd gevierd.

 • Nieuw initiatief bij 'de Ambachtsheerlijkheid'

  AmbachtsheerlijkheidBewonersgroep van het adoptiegroen 'de Ambachtsheerlijkheid' in Palenstein heeft na een doorstart in maart nieuwe ontwikkelingen doorgemaakt. Naast het bijhouden van het groen in de wijk wordt er ook een activiteit aangeboden.

 • Zomerfeest op basisschool De Jacobsvlinder

  feest jacobsvlinderBasisschool De Jacobsvlinder in Palenstein hield woensdag 22 juni een groot zonnig zomerfeest. Het weer zat heel erg mee deze dag voor allerlei leuke activiteiten, met een beetje extra water om af te koelen.

 • Erasmus opent lustrum met Groot Muziek Gala

  MuziekgalaclickHet Erasmus College, de oudste middelbare school van Zoetermeer, bestaat 52 jaar en viert dit jaar, uitgesteld vanwege corona, haar 50 jarig jubileum. In oktober zal er een groots opgezette feestweek worden georganiseerd, maar volgende week trapt het Erasmus College al af met Het Groot Muziek Gala.

 • Publiek welkom bij Herdenking Slavernijverleden

  keti kotiZoetermeer herdenkt en viert de afschaffing van de koloniale slavernij op maandag 4 juli. Op deze dag worden er weer kransen gelegd bij het monument aan het Rakkersveld in Palenstein. Publiek is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

 • Straat in beeld: Ambachtsherenlaan

  ambachtsherenlaan2De betekenis van een Zoetermeerse straatnaam  kan heel verrassend zijn. In 'Straat in beeld' gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Ambachtsherenlaan in Palenstein.

   

 • Twee aanhoudingen na mishandeling agent

  politie uniform 4Na een verkeersruzie op zaterdag 4 juni aan het Croesinckplein werden agenten die kwamen helpen beledigd door een 22-jarige man en aangevallen door een 22-jarige vrouw. Beiden afkomstig uit Zoetermeer. Eén agent raakte hierbij gewond en moest naar het ziekenhuis.

-advertenties-

-goede doel-