Palenstein

 • Lekker in beweging met Wintergames

  20210108 22473Tijdens de lockdown blijft sporten heel belangrijk. De Krajicek Foundation heeft in samenwerking met de gemeente en 6 verenigingen een mooi programma georganiseerd op de 4 Zoetermeerse Krajicek Playgrounds, in Buytenwegh, Meerzicht, Palenstein en Oosterheem.

 • Wonen in Stadskwartier Palenstein

  LEVS Palenstein3De bouw van het nieuwe duurzame woon- en winkelcentrum Stadskwartier Palenstein vordert snel. In de week van 17 tot en met 24 januari kan via Woonnet Haaglanden gereageerd worden op de eerste huurwoningen in Stadskwartier Palenstein.

 • Certificaten voor kinderen TalentenAcademie

  certificaten voor talentenacademie palensteinKinderen uit Palenstein hebben vorige week zelf hun welverdiende certificaat voor de Piëzo TalentenAcademie opgehaald. Zeven weken lang deden ze mee aan de lessenserie ‘Alles is techniek’.

 • Gebouw van de maand: Van Alkemadehof

  alkemadehof binnenhofZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand de Van Alkemadehof door Groosman en partners.

 • Online Kerstviering Erasmus

  erasmus liveLeerlingen van het Erasmus College waren al weken aan het repeteren voor de traditionele kerstviering, maar door de lockdown van 14 december kon dit allemaal niet doorgaan. Bliksemsnel werd een alternatief in elkaar gezet.

 • De Jacobsvlinder denkt aan ouderen in de wijk

  Jacobsvlinder kerst 1Leerlingen van basisschool De Jacobsvlinder hebben afgelopen tijd op school kerstkaarten gemaakt voor ouderen in de wijk. Dit initiatief is van Driepunt; een samenwerking van Palet Welzijn, Piëzo en de Morgenster voor ouderen in Palenstein, Dorp en Driemanspolder.

 • Scholen maken kerstkaarten voor ouderen in de wijk

  Foto scholen maken kerstkaarten voor ouderen in de wijkOp verzoek van Driepunt, een samenwerking voor ouderen in Palenstein, Dorp en Driemanspolder van Palet Welzijn, Piëzo en de Morgenster zijn een viertal basisscholen en een school voor voortgezet onderwijs enthousiast aan de slag gegaan met het maken van kerstkaarten voor ouderen.

 • TalentenAcademie in januari weer van start

  palenstein oosterheem allesistechniekIn januari start de Piëzo TalentenAcademie weer in vier wijken binnen Zoetermeer. Voor kinderen tussen de 9 en 14 jaar oud organiseren zij diverse activiteiten die te maken hebben met diverse beroepen. Daarbij gaan de kinderen aan de slag met deze beroepen en alles wat erbij komt kijken.  

 • Schatkamer vol surprises op Jacobsvlinder

  jacobsvlinder1Op de Jacobsvlinder hebben de groepen 7 en 8 de Sint geholpen met het inrichting van zijn schatkamer. Samen met groep 6 maakten ze prachtige surprises voor elkaar met een bijpassend Sinterklaasgedicht.

 • Sinterklaas online langs bij scholen

  sint de buutSinterklaas werkt dit jaar veel thuis en bezocht een aantal scholen in Zoetermeer online. De meesters en juffen op De Buut vonden het wel erg jammer dat de Sint niet persoonlijk kon komen. Gelukkig hebben zij tijdens corona geleerd om op afstand toch contact met elkaar te maken.

 • Gewonde bij steekpartij Rakkersveld

  politielogo op auto 4Bij een steekpartij op het Rakkersveld in Palenstein is zondagavond een jongeman gewond geraakt. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte van de steekpartij sloeg op de vlucht en wordt nog gezocht.

 • Sportief eindfeest Sport Spot Palenstein

  IMG 0442Drie basisscholen in Palenstein en een aantal Zoetermeerse verenigingen hebben samen op vrijdag 13 november het project ‘Sport Spot Palenstein’ afgerond. In 2018 is dit project door Sportief Besteed opgezet in samenwerking met 8 Zoetermeerse verenigingen om sport te promoten in de wijk Palenstein.

 • Gezond ontbijten op De Jakobsvlinder

  IMG 20201104 WA0009Tijdens de landelijke ontbijtweek stond voor alle kinderen en juffen van De Jakobsvlinder een gezond ontbijt op tafel : Volkorenbrood, ei, kaas, appelstroop, melk of yoghurt en fruit. De school doet elk jaar mee aan het Nationaal schoolontbijt en wil graag dat kinderen gezond eten.

 • Actieve Engelse les op Jacobsvlinder

  IMG 9689Bij basisschool de Jacobsvlinder in Palenstein wordt vanaf groep 1 Engelse les gegeven aan de leerlingen. Rowin Mulder, docent Engels: “Ik ben een groot voorstander van vroeg vreemdetalenonderwijs (VVTO). De Jacobsvlinder laat zien hoe kinderen op jonge leeftijd prima een vreemde taal kunnen leren.”

 • Burgemeester bezoekt Piëzo

  bezoek burgemeester Michel Bezuijen aan PiezoBurgemeester Michel Bezuijen bracht afgelopen week tijdens zijn rondgang door Palenstein een bezoek aan PiëzoCentrum Palenstein. Hier maakte hij kennis met de deelnemers die werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en het vergroten van maatschappelijke participatie.

 • De Zoetermeerse geschiedenis: Palensteinse Polder

  Palensteinse PolderDe geschiedenis van Zoetermeer gaat duizend jaar terug in de tijd. In een reeks verhalen nemen wij u mee op reis door deze duizend jaar geschiedenis. Beginnende bij het ontstaan van het Zoetermeerse Meer en eindigend bij de bouw van Oosterheem. Deze keer: Palensteinse Polder.

 • Pensioen voor juf Virginia

  20200930 120340 copyIKC de Meerpaal in Palenstein nam woensdag 30 september afscheid van juf Virginia Leider. Na 46 jaar gewerkt te hebben is het nu tijd om te genieten van haar welverdiende pensioen.

 • Eigen watertappunt voor De Jacobsvlinder

  fotokwdDe kinderen en leerkrachten van Basisschool De Jacobsvlinder in Palenstein openden op Nationale Kraanwaterdag hun hun eigen watertappunt op het schoolplein. Woensdag 23 september was Nationale Kraanwaterdag, drinkwaterbedrijven vragen hiermee aandacht voor bewust gebruik van kraanwater.

 • Beelden gezocht voor Filmproject Palenstein

  i nL8sgDs X3De Filmwerkgroep van het Historisch Genootschap Oud Soetermeer is op zoek naar Zoetermeerders die het slopen van de oude flats in de wijk Palenstein op beeld (foto’s en/of filmbeelden) hebben vastgelegd. De werkgroep maakt een historisch beelddocument over de wijk.

 • Een boodschapje extra voor de voedselbank

  actie dirkEen fles zonnebloemolie, een pak pasta, een pak rijst, een blik kapucijners of een blik tomatensoep extra bij de wekelijkse boodschappen. Een kleine moeite, maar een grote steun in de rug voor de voedselbank. Supermarkt Dirk van den Broek roept zijn klanten op om een boodschapje extra te doen.

-advertenties-

-goede doel-