Palenstein

 • Eigen watertappunt voor De Jacobsvlinder

  fotokwdDe kinderen en leerkrachten van Basisschool De Jacobsvlinder in Palenstein openden op Nationale Kraanwaterdag hun hun eigen watertappunt op het schoolplein. Woensdag 23 september was Nationale Kraanwaterdag, drinkwaterbedrijven vragen hiermee aandacht voor bewust gebruik van kraanwater.

 • Beelden gezocht voor Filmproject Palenstein

  i nL8sgDs X3De Filmwerkgroep van het Historisch Genootschap Oud Soetermeer is op zoek naar Zoetermeerders die het slopen van de oude flats in de wijk Palenstein op beeld (foto’s en/of filmbeelden) hebben vastgelegd. De werkgroep maakt een historisch beelddocument over de wijk.

 • Een boodschapje extra voor de voedselbank

  actie dirkEen fles zonnebloemolie, een pak pasta, een pak rijst, een blik kapucijners of een blik tomatensoep extra bij de wekelijkse boodschappen. Een kleine moeite, maar een grote steun in de rug voor de voedselbank. Supermarkt Dirk van den Broek roept zijn klanten op om een boodschapje extra te doen.

 • Zwemmen, zonnen en muziek bij Het Keerpunt

  Ansichtkaart Het Keerpunt1Tijdens deze zomervakantie blikken we terug op hoe Zoetermeer de zomer tot nu toe heeft gevierd. Van het zwemmen in zwembad Het Keerpunt en liggen op het strand bij de Zoetermeerse Plas tot de zomerfeesten die georganiseerd werden. Deze week: Het Keerpunt

 • TalentenAcademie gaat weer van start

  Unknown copy copy copy copy copyNa de zomervakantie start de Piëzo TalentenAcademie weer in vijf wijken binnen Zoetermeer. Voor kinderen tussen de 9 en 14 jaar oud organiseren zij diverse activiteiten die te maken hebben met ‘orde en veiligheid’. Daarbij gaan zij aan de slag met beroepen en talenten die te maken hebben met dit onderwerp.

 • Bouwplannen voor Palenstein

  Palenstein vlek C en DIn het gebied van de onlangs gesloopte flatgebouwen in Palenstein komen verschillende woningen terug. Dit betreft een mix van sociale en vrije sector woningen. De plannen hiervoor zijn te vinden op de speciale samenspraak website van de gemeente Zoetermeer: doemee.zoetermeer.nl. 

 • Straat in beeld: Voorhamstraat

  20140206 10402Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Voorhamstraat in Palenstein.

 • Frisse zomer smoothies maken bij Piëzo

  zomer smoothies maken piezoHoe kan je een frisse, zomerse smoothie maken? Tijdens deze hittegolf gingen kinderen in de wijk Palenstein aan de slag met deze vraag in de workshop ‘zomerse smoothies’ maken. Onder leiding van vrijwilligers maakten ze zelf een frisse smoothie met vers fruit.

 • Voortgang sloop Diederik van Teilingen

  i nL8sgDs X3Met kleine hapjes uit het gebouw wordt de Diederik van Teilingenflat in Palenstein langzaam maar zeker gesloopt. Wethouder Paalvast gaf op 13 juli het officiële startsein gegeven voor de sloop van de Diederik van Teilingenflat, maar al sinds begin juni waren de slopers bezig het gebouw te ontmantelen.

 • Uit de lucht gegrepen - sloop flat deel 2

  17 uit de lucht gegrepenOp Youtube zijn verschillende interessante video’s over Zoetermeer. Leuke filmpjes van toen en nu om even terug te kijken. Dit keer in de serie ´Uit de lucht gegrepen´  een impressie via een drone van de sloop van de Jan van Beieren flat te Palenstein. Deel 2.

 • Hoogste punt bereikt Stadskwartier Palenstein

  Hoogste puntDe bouw van het nieuwe woon- en winkelcentrum Stadskwartier Palenstein is in volle gang. Donderdag 23 juli is het hoogste punt bereikt (6 verdiepingen) van de eerste bouwfase. De Goede Woning heeft dit feestelijke moment met het vakpersoneel van Waal Bouw gevierd met een uitgebreide lunch.

 • Uit de lucht gegrepen- Sloop flat

  17 uit de lucht gegrepenOp Youtube zijn verschillende interessante video’s over Zoetermeer. Leuke filmpjes van toen en nu om even terug te kijken. Dit keer in de serie ´Uit de lucht gegrepen´ een impressie via een drone van de sloop van de Jan van Beieren flat te Palenstein. 

 • Zomerprogramma uitgereikt op IKC’s Palenstein

  zomerprogramma palenstein3Het Zomerprogramma voor kinderen (6-14 jaar) die op school zitten (of wonen) in Palenstein is afgelopen week uitgereikt. Sunita, sociaal cultureel werker bij Piëzo, en Samira, sportfunctionaris, zijn samen de scholen langs gegaan om de programma’s in klassen te overhandigen.

 • Ontwikkeling van 536 nieuwe woningen

  woningen_kwadrant_complexHet Kwadrant B&F, het voormalige volkstuinencomplex, gaat veranderen in een nieuw woongebied. De locatie is gelegen tussen de Australiëweg, de Oostweg, Van der Hagenstraat en de Zegwaartseweg. Er komen 536 nieuwe woningen in een groen-stedelijk, parkachtige woonomgeving.

 • Steekincident Palenstein

  Ambulance 3Hulpdiensten zijn met spoed naar de Johan van Bourgondielaan gegaan voor een steekincident op woensdag 15 juli. Rond 14.00 uur is er gestoken in de flat in Palenstein. De ambulance heeft één persoon overgebracht naar het ziekenhuis.

 • Officiële start sloop Diederik van Teilingenflat

  sloop Diederik van TeilingenflatWethouder Robin Paalvast heeft maandag 13 juli het officiële startsein gegeven voor de sloop van de Diederik van Teilingenflat. “Een mijlpaal voor de vernieuwing van Palenstein”, zegt Mariëtte Heemskerk, directeur-bestuurder van woningcorporatie De Goede Woning.

 • Wethouder opent Theetuin Activisie

  DSC 6287De Theetuin Activisie is woensdag 1 juli officieel geopend door Wethouder Ter Laak. Activisie is een begeleidingscentrum voor mensen met niet aangeboren hersenletsel en de Theetuin maakt hiervan deel uit. De tuin is van groot belang voor de cliënten en hun mantelzorgers.

 • Straat in Beeld: Franklinstraat

  20191016 110021 copyWeet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in Beeld gaan wij op zoek naar de betekenis achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week is het de beurt aan de Franklinstraat in de wijk Palenstein, wijk 22.

 • Bijzondere herdenking Keti Koti

  keti kotiDe plechtigheid Keti Koti moest dit jaar sober gehouden worden. Slechts enkele genodigden kwamen samen om de slachtoffers van slavernij te herdenken en de 'bevrijding van de ketenen' te vieren. Voor deze gelegenheid droegen veel genodigden witte kleding ten teken van rouw.

 • Kunstwerk Bast als landschap onthuld

  IMG 0384Wethouder Robin Paalvast onthulde donderdag 2 juli een nieuw kunstwerk langs de Zegwaartseweg onder het viaduct van de Australiëweg. Het kunstwerk 'Bast als Landschap' is gemaakt door kunstenaar Hans van Lunteren.

-advertenties-

-goede doel-