Palenstein

 • Straat vergeten bij nieuwe woningen Palenstein

  palenstein straat vergeten2Bij nieuwbouw van woningen in Palenstein, bij het Sandrinapad, is een straat vergeten. De woonstraat kan niet worden aangelegd omdat deze voor een deel in de bestemming ‘Groen’ valt. Bewoners zouden nog maar van één kant de woning kunnen bereiken en helemaal niet bij de parkeerplaatsen kunnen komen.

 • Paashaas op bezoek bij IKC de Meerpaal

  IMG 7267De Paashaas kwam woensdag 31 maart op bezoek bij IKC de Meerpaal. Hij had voor iedereen een paaseitje. Alle leerlingen waren net aan het smullen van het paasontbijt dat mede mogelijk gemaakt was door de Dirk in Palenstein.

 • Stapels pannenkoeken gebakken in Palenstein

  pannenkoeken dag PiezoOp de landelijke Pannenkoekendag werden voor de ouderen in Palenstein stapels pannenkoeken gebakken die met genoegen verorberd werden. Pannenkoekendag is een initiatief van Koopmans en Tefal en komt in Nederland sinds 2007 jaarlijks terug.

 • Sfeermakers op pad met paasverrassing

  sfeermakers Palenstein brengen paasverrassing bij ouderen 1Vrijwillige sfeermakers van ouderenproject Het Vonkje uit Palenstein zijn op pad gegaan om ouderen een paasverrassing te brengen. De 9 vrijwilligers gingen op pad met zelfgemaakte paaskaarten en vrolijk versierde bakjes met paaslekkers.

 • Vreemde (gas)lucht in basisscholen

  regenboog gasluchtTwee basisscholen in Zoetermeer hadden donderdagmiddag de brandweer op bezoek vanwege een vreemde lucht in de school. Na de melding 'mogelijke gaslucht' kwam de brandweer naar De Jacobsvlinder in Palenstein om metingen te verrichten. Ook de Regenboog in Meerzicht meldde even later een vreemde lucht in de school.

 • Kinderen maken paaskaarten voor ouderen

  paaskaarten voor ouderenKinderen in Palenstein en Meerzicht maken zelf paaskaarten voor ouderen in de buurt. Kinderen in Palenstein brachten hun zelfgemaakte paaskaarten aan organisaties die voor ouderen werken. De medewerkers van Palet Welzijn, Piëzo en Welthuis De Morgenster verspreiden deze onder de ouderen in de wijk.

 • Straat in Beeld: Asselierspad

  asselierspad 001De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week het Asselierspad in Palenstein.

 • Tuyn van Palensteyn Zoetermeer

  Vogelvlucht impressie tbv PRProjectontwikkelaar en bouwer VORM en Woningcorporatie De Goede Woning tekenden op 12 maart 2021 de koop- en realisatieovereenkomst van het duurzame nieuwbouwproject Tuyn van Palensteyn met 119 woningen. Ze worden gebouwd in Palenstein, op de plek waar eerder de Diederik van Teilingenflat stond.

 • Gebouw van de maand: Australiëweg

  australieweg richting oost 2020Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand geen woning of kantoor, maar de Australiëweg.

   

 • Auto klapt tegen verkeerslichten Aziëweg

  ongeval azieweg 1Een zwaar auto-ongeluk op de kruising Europaweg en Aziëweg zorgde woensdagavond 24 februari voor veel ravage. Twee inzittenden raakten gewond en zijn met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De auto was op de paal van het verkeerslicht geklapt en nog een meter of 10 doorgeschoven.

 • Weekend Foto

  wfeb21_Irina_Maksimova_v_tuyllpark2Foto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Gebouw van de maand: Terrasflat Douzapad

  terrasflat 1Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand de Terrasflat Douzapad in Palenstein.

 • Vrijwilligers brengen ‘vlam’ naar ouderen

  vlam vonkje2Vrijwillige sfeermakers van project Het Vonkje van Piëzo brachten afgelopen week een ‘vlam’ naar ouderen in de wijken Palenstein, Meerzicht en Oosterheem. Deze raamsticker in de vorm van een vlam, en bijbehorend gedicht, is een initiatief van het Oranje Fonds in de strijd tegen eenzaamheid.

 • Kunst in Zoetermeer: Mariposas

  IMG 0104Zoetermeer heeft meer dan 150 kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er vast wel eens onbewust langs, zonder je te realiseren wat het is. In onze  serie ‘Kunst in Zoetermeer’ brengen we bekende en onbekende kunstwerken in beeld. Deze week het kunstwerk Mariposas.

 • Letterfeest aan de deur

  20210122 111142 resizedElk jaar is het weer een groot feest op IKC De Achtsprong als de leerlingen van groep 3 alle letters hebben geleerd. Helaas kon dat dit jaar niet op school plaatsvinden. Als alternatief is juf Wendy de leerlingen van groep 3 gaan verrassen.

 • Straat in beeld: Van Wijngaardenstraat

  van wijngaardenstraat 001Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Van Wijngaardenstraat in Palenstein.

 • Lekker in beweging met Wintergames

  20210108 22473Tijdens de lockdown blijft sporten heel belangrijk. De Krajicek Foundation heeft in samenwerking met de gemeente en 6 verenigingen een mooi programma georganiseerd op de 4 Zoetermeerse Krajicek Playgrounds, in Buytenwegh, Meerzicht, Palenstein en Oosterheem.

 • Wonen in Stadskwartier Palenstein

  LEVS Palenstein3De bouw van het nieuwe duurzame woon- en winkelcentrum Stadskwartier Palenstein vordert snel. In de week van 17 tot en met 24 januari kan via Woonnet Haaglanden gereageerd worden op de eerste huurwoningen in Stadskwartier Palenstein.

 • Certificaten voor kinderen TalentenAcademie

  certificaten voor talentenacademie palensteinKinderen uit Palenstein hebben vorige week zelf hun welverdiende certificaat voor de Piëzo TalentenAcademie opgehaald. Zeven weken lang deden ze mee aan de lessenserie ‘Alles is techniek’.

 • Gebouw van de maand: Van Alkemadehof

  alkemadehof binnenhofZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand de Van Alkemadehof door Groosman en partners.

-advertenties-

-goede doel-