Palenstein

 • 20191129 13707Anneke Janse van Stichting Mooi heeft het beheer van het Toppertje bij de Jacobsvlinder overgedragen aan directeur Anita de Vries. Nu Stichting Mooi in Zoetermeer de activiteiten afbouwt, worden activiteiten zo mogelijk overgedragen.

 • i kCLrvDf XLSinterklaas vierde zondagmiddag feest in de aula van het Stedelijk College, samen met heel veel blije Zoetermeerse kinderen. Mariëlle Hulst organiseerde het feest dit jaar voor de 7e keer, om er voor te zorgen dat álle kinderen met Sinterklaas een pakje kunnen krijgen.

 • 191118 brandweer taDe kinderen van de Piëzo TalentenAcademie Oosterheem en Palenstein gingen maandag 18 november op bezoek bij de Brandweer van Zoetermeer. Tijdens het werkbezoek kregen zij informatie over brandveiligheid én over het beroep van de brandweerman.

 • 20190307 5547Stichting 8 maart Internationale Vrouwendag stelt gratis tafels beschikbaar op de informatiemarkt van het evenement op zondag 8 maart 2020 in het Beroepscollege Zoetermeer. Organisaties kunnen zich hier presenteren met als thema ‘vrijheid’.

 • 191118 certificaatuitreiking budgettrainingOuders van basisschool IKC De Meerpaal in Palenstein ontvingen een certificaat voor het succesvol volgen en afronden van de budgettraining van het Nibud. In acht bijeenkomsten hebben zij hun financiële kennis verrijkt, doelen gesteld én bereikt.

 • brandweerauto 1Twee mensen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt bij een lekkage aan een warmwaterleiding in de flat van de Willem van Cleeflaan. De hulpdiensten kregen even na half twee een melding van een woningbrand op de 7e etage van de flat.

 • 911 36da5644e31e945b1df64a5f5bf796f7 copyOok voor kinderen kan Halloween heel leuk zijn en worden er veel activiteiten georganiseerd. In zowel Stadshart als Dorpsstraat kunnen kinderen meedoen met de Trick or treat en ook op Speelboerderij Het Buitenbeest wordt volop Halloween gevierd.

 • integratiediner palenstein 2019Het Jaarlijkse Internationaal Integratiediner dat supermarktketen Dirk van den Broek landelijk organiseert, werd in Zoetermeer in Palenstein in samenwerking met Piëzo geregeld. Medewerkers van de winkel maakten samen met Piëzo-vrijwilligers lekkere en internationale gerechten.

 • De Achtsprong Kinderboekenweek 5006Op IKC De Achtsprong in Palenstein is de Kinderboekenweek geopend door een heel speciale gast. De burgemeester van Zoetermeer kwam langs om de hele school voor te lezen. In de Kinderboekenweek is veel extra aandacht voor lezen, want lezen is leuk en belangrijk.

 • 263 CopyrightFOTOFLEX.NL 03102019 2‘Het Vonkje’ is de naam van een nieuw project waarmee stichting Piëzo, samen met andere partijen, de eenzaamheid onder ouderen in de wijken Meerzicht, Palenstein en Oosterheem gaat bestrijden. ‘Het Vonkje’ moet zestigplussers met dagarrangementen uit hun isolement halen.

 • politie auto sirene 1Een 60-jarige Zoetermeerder is zondagochtend 22 september om het leven gekomen bij een brand in een berging aan de Schoutenhoek in Palenstein. Rond 04.20 uur kwam er een brandmelding binnen bij de hulpdiensten. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd.

 • Unknown copy copy copyIn een onderzoek naar handel in verdovende middelen hield de politie op woensdagavond 18 september op de Diederik van Teilingenlaan een 31-jarige man uit Zoetermeer aan. De afgelopen periode deed de politie uitgebreid onderzoek naar de handel in verdovende middelen.

 • TA Gastles raadszaal 09De TalentenAcademie Meerzicht en Palenstein start in september weer met nieuwe activiteiten met als thema de beroepen Politiek & Overheid en Podiumkunst. De TalentenAcademie laat kinderen kennis maken met beroepen en hun eigen talenten.

 • WCpalensteinIn de wijk Palenstein komt een nieuw winkelcentrum, onder de naam 'Het stadskwartier Palenstein´. De officiële start van de bouw was begin juli en inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang.

 • halve stoepDe Voorhamstraat in de wijk Palenstein is kort geleden opnieuw bestraat. Echter, alleen de zijde van de gerenoveerde woningen van de Goede Woning heeft een keurige nieuwe stoep gekregen.

 • vdWerffstraatVraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Van der Werffstraat in Palenstein.

 • 20190712 10351Na intensieve voorbereiding, waarbij de flat Jan van Beieren plaats moest maken, is vrijdagmiddag de bouw van Stadskwartier Palenstein officieel van start gegaan. Er komt een heel nieuw winkelcentrum, met woningen, voor terug.

 • certificaatuitreiking beroepenindesportVol trots laten de deelnemertjes van de Piëzo TalentenAcademie hun welverdiende certificaat zien. Ze hebben de sector beroepen in de sport, samen met anderen in hun groep, succesvol afgerond. 

 • Beeld Persbericht Beiaard concertVan 1 tot en met 7 juli staat Zoetermeer in het teken van Klassiek Zoetermeer. Organisatoren Floravontuur Promotie Zoetermeer en CKC & partners laten de stad graag kennis maken met klassieke muziek. Nieuw dit jaar is het Beiaard concert in Park Palenstein op dinsdagmiddag 2 juli om 13:30 uur.

 • politie auto sirene 6Een motorrijder met passagier ging slingerend over de weg. Na het geven van een stopteken, ging de motorrijder er vandoor. Een achtervolging eindigde op de Van Aalstlaan na een val. Met getrokken wapen werden de verdachten benaderd.

-advertenties-

-goede doel-