Palenstein

 • ‘Arsenicum en Oude Kant’ speelt in CKC

  Arsenicum en Oude kant 2023Gruwelijk en hilarisch: dat is de droogkomische thriller ‘Arsenicum en Oude Kant’ waarin niets is wat het lijkt. Scylla Theaterproducties speelt het stuk op 4 en 5 maart in het CKC.

 • Aanpassingen cameratoezicht

  camera op lantaarnpaalIn twee wijken van Zoetermeer, Palenstein en Meerzicht, wordt het tijdelijke cameratoezicht verlengd, en wel tot 1 september 2023. Het cameratoezicht in het Van Tuyllpark loopt juist af, er zijn hier geen incidenten meer geweest.

 • Hoogste punt sociale nieuwbouw Tuyn van Palensteyn

  Drie gehezen vlaggen bij bereiken van hoogste punt sociale nieuwbouw Tuyn van PalensteynMet het in top hijsen van 3 vlaggen is donderdag 19 januari gevierd dat het hoogste punt is bereikt van 63 sociale nieuwbouwwoningen in de Tuyn van Palensteyn. De Tuyn van Palensteyn is onderdeel van de herstructurering en verduurzaming van de wijk Palenstein.

 • Gezonde fruit tussendoortjes bij de kassa

  fruit tussendoortjeSupermarkt Dirk biedt vanaf nu in de winkel in Winkelcentrum Palenstein elke dag gezonde tussendoortjes aan bij de kassa. Met de fruit tussendoortjes voor een lage prijs hoopt de supermarkt klanten te stimuleren om vaker te kiezen voor een gezond tussendoortje.

 • Start inschrijven huurwoningen Tuyn van Palensteyn

  Tuyn van PalensteynOp het terrein tussen winkelcentrum Stadskwartier Palenstein en Randstadrailhalte Palenstein wordt druk gebouwd aan de duurzame nieuwbouwwijk De Tuyn van Palensteyn. De 63 huurwoningen van dit bouwplan van De Goede Woning komen naar verwachting in januari 2023 op Woonnet Haaglanden.

 • Leerlingen Jacobsvlinder schrijven kerstkaarten

  IMG 20221219 WA0008Alle leerlingen van basisschool De Jacobsvlinder hebben voor oude, eenzame en zieke mensen een mooie kerstkaart gemaakt en daar een lieve tekst op geschreven. De kaarten gaan naar mensen die in deze dagen wel een steuntje kunnen gebruiken.

 • Onthulling herdenkingsboom Coronatijd

  Herdenkingsboom coronatijdIn het Park Palenstein heeft de gemeente een herdenkingsboom geplant ter nagedachtenis van Zoetermeerders die getroffen zijn door het coronavirus. Voor de boom staat een bordje met de tekst ‘Op deze plek herdenken wij onze dierbaren, verloren in coronatijd’.

 • Foto van de week

  Julian_Mooijman_palensteinFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Wethouder Weerwag opent kinderwijklunch in Palenstein

  20221201 Opening kinderwijklunch Palenstein 450pxVanaf woensdagmiddag 16 november startte Piëzo in samenwerking met het basisonderwijs, de gemeente Zoetermeer en supermarkt Dirk in Palenstein met een gratis lunchmaaltijd voor kinderen. Na 2 keer proefdraaien was het wethouder Ronald Weerwag die woensdag 30 november de wijklunch officieel mocht openen.

 • Nieuw egelverblijf in Ambachtsheerlijkheid

  Egels 2Na de wilgen snoei van afgelopen week, door de firma Bunnink in opdracht van de gemeente, in de omgeving van het adoptiegroen ' Ambachtsheerlijkheid' in Palenstein, zijn de daar wonende actieve bewoners aan de slag gegaan met het aanleggen van een wilgenwand en daarachter egelverblijf.

 • Straat in beeld: Schoutenhoek

  schoutenhoek 001De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Schoutenhoek in Palenstein.

 • Reis om de wereld met het Zoetermeers Musical Koor

  Zoetermeers Muscial KoorHet Zoetermeers Musical Koor bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd met twee lustrumconcerten op zaterdag 5 november om 20.00 uur en op zondag 6 november om 14.30 uur in het CKC, Leidsewallen 80 in Zoetermeer.

 • Weekend Foto

  wokt22 Leontine_vd_laar_bijzondere_wolken_boven_palensteinFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Kinderboekenweek Gigagroen op IKC De Meerpaal

  gigagroen meerpaalPassend bij het thema van de Kinderboekenweek dit jaar, Gigagroen, hadden de leerkrachten van IKC De Meerpaal in Palenstein een vossenjacht uitgezet. De juffen en meesters hadden zich verkleed als zebra, beer, papegaai en hielden zich schuil rondom de school.

 • Nieuwe school én gymzaal Motion College

  Foto drive through1Het MOTION Beweeg College aan het Van Doornenplantsoen in Palenstein krijgt niet alleen een nieuw schoolgebouw, maar ook een gymhal. Voor beide bouwprojecten samen is 13 miljoen euro beschikbaar gesteld door de gemeente. De nieuwbouw komt op het grasveld tegenover de huidige school.

 • Straat in beeld: van Boisotring


  boisotring2De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In 'Straat in beeld' gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Van Boisotring in Palenstein

   

 • Herdenkingsboom komt in Park Palenstein

  pa Park Palenstein3De Herdenkingsboom voor Zoetermeerders die zijn getroffen door corona zal geplant worden in Park Palenstein. Een tweede, grotere, boom wordt door het college geadopteerd in het GeuzeGroen, in de Nieuwe Driemanspolder.

 • Grootste zonnebloem in Palenstein

  zonnebloemwedstrijd2De allergrootste zonnebloem van de buurttuin ‘de Ambachtsheerlijkheid’ in Palenstein komt van Bently. De bewoners rond de buurttuin konden deze zomer meedoen met een zonnebloemwedstrijd die begin juni van start ging met zo'n ca 25 deelnemers.

 • Wekelijkse inloopochtend bij Eigen Wij

  Eigen Wij nieuwElke woensdagochtend van 10 tot 12 uur is er bij stichting Eigen Wij aan de Voorweg 112 een inloopochtend. Naast een gratis kopje koffie of thee met een koekje, kun je ook creatief aansluiten bij de Eigenwijze Creaclub.

 • Gebouw van de maand september - De la Gardestraat

  de la gardestraat beeldbank r grootveldZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat ArchitectuurPunt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand de woningen aan de De la Gardestraat in Palenstein, de eerste woningen van New Town Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-