bord parkeerplaatsHuidige bewoners van de binnenstad kunnen als ze dat willen een tweede parkeervergunning krijgen. Het parkeeronderzoek wordt – zodra de corona-maatregelen verder zijn versoepeld – overgedaan en de bezoekersregeling krijgt vorm. Zo blijkt uit beantwoording vragen van Zó! Zoetermeer en het CDA.

“We zijn blij met de antwoorden van het college over de parkeervergunningen en de toezegging dat de parkeermeting wordt overgedaan. We moesten wel volhouden en voor een tweede keer officiële vragen stellen, maar gelukkig zijn deze zaken nu geregeld”, zegt Marijke van der Meer van Zó! Zoetermeer.

David Weekenstroo van het CDA vult aan: “Het college meldt ook dat er nog steeds wordt gewerkt aan de invoering van een bezoekersregeling. We hopen nog steeds dat die regeling er voor juli is.”

Van der Meer: “De bezoekersregeling wordt betaald vanuit een extra opslag op de parkeertarieven die al sinds het begin van het jaar zijn doorgevoerd, dus er is alle reden om nu snel die regeling te laten starten.”

-advertenties-

-goede doel-